TIISTAI 08.05.12


TIISTAI 08.05.12

TÄNÄÄN Kastelin alueella on korjaustöiden johdosta sähkökatkos alkaen 08.00 ja jatkuen 15.00. Tämän vuoksi teen hätäisen raportin ennen voiman katkeamista.

1. Vain muutama tunti sen jälkeen, kun Knesset oli lopettanut hajottamistaan koskevan lakiesityksen lukemisen, pääministeri Netanyahu ilmoitti yllätysuutisen, että hän oli sopinut Kadiman puheenjohtajan Shaul Mofazin kanssa kansallisen yhteishallituksen muodostamisesta. Samalla tavoitteet uusista vaaleista loppukesästä peruuntuvat. Kadimalla on 28 kansanedustaja, Likudilla 27, joten ne yhdessä saavat 55 kansanedustajaa hallituksen taa, mikä antaa suuremman mahdollisuuden valita kolmannen tai neljännen hallituskumppanin. Kol Israel ilmoitti, että Likudin ja Kadiman keskusjohto oli kokoontunut 02.00 tänä aamuna ja siinä hyväksyneet Mofazin ja Netanyahun neuvotteleman sopimuksen hallituksen muodostamisesta. Kadiman puheenjohtaja Mofaz saanee joko salkuttoman ministerin ja varapääministeri tai sisäisen turvallisuuden ministerin paikan hallituksessa.

Kenkää hiertävä Tal Laki-esitys käsitellään heinäkuun loppuun mennessä. Tällä pyritään asettamaan asevelvollisuus jokaiselle maan kansalaiselle, myös haredim- ja arabikansalle. Uuden lain sisältö on tietenkin vielä keskustelujen alainen.
Kaikki Likudin jäsenet, kuten ke. Danny Danon,  eivät hyväksyneet Likudin ja Kadiman yhteishallitusta. Hän sanoi pelkäävänsä, että se antaa lopullisen kuoliniskun juutalaisten asuttamistoimille Juudeassa ja Samariassa.
Labour-puolueen puheenjohtaja kutsui sopimusta pelkurien sopimukseksi.
Shas-puolueen puheenjohtaja tervehti sopimusta hyväksi maan yhtenäisyyden vuoksi.
Oppositioon jää enää 26 kansanedustajaa Kadiman liittyessä hallitukseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155564#.T6imozJHTFw

2. USA:n presidentti Obama vakuutti viime viikolla, että al-Qaida vetelee viimeisiä henkäyksiään, mutta se oli ilmeinen vaalitemppu ilman todellisuuspohjaa. USA:n erikoisjoukkojen komennuskunnan neuvonantaja Seth Jones oli kuitenkin eri mieltä. Hän kertoo julkiasemassaan kirjassa, jonka aineistoon sisältyy erittäin runsaasti todistusaineistoa dokumenteista salaisiin puhelinkuunteluun saakka, että al-Qaida on muuttanut muotoaan ameban tavoin, mutta ettei ole mitään merkkejä sen hajoamisesta. Kirjan nimenä on enteellinen: ”Hunting the Shadows” (Metsästäen varjoja), al-Qaidan jahtaaminen 11/09 lähtien. Hän kertoi ”US News” websivulla teoriastaan al-Qaidan terroriaalloista, ja mitä tulee tehdä niiden estämiseksi. Hän sanoi, että neljäs aalto on menossa juuri nyt, ja että arabikevään sekoittamat ja heikentämät muslimihallitukset ja maat ovat otollinen kohde sen toteuttamiseksi. Sen mukaisesti al-Qaidan muodostamat ryhmät toimivat tehokkaasti monissa muslimimaissa. al-Shabaab Somaliassa, al-Qaida Arabianniemimaalla ja al-Qaida Maghrebissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155562#.T6iqvjJHTFw

3. USA:n kongressin paneeli päätti antaa miljardi USA Iron Dome lyhyen matkan rakettien ja ohjusten torjuntajärjestelmän edelleen kehittämiseksi. Jokainen Tamir torjuntaohjus maksaa 50 000 USD. Vakoisen Talon arviointikomitea hyväksyi 947 miljoonaa USD Iron Dome, Davidin Lingon ja Arrow-torjuntajärjestelmien kehittämiseksi. USA:n edustaja Steve Rothman sanoi, että myönnetyt varat on suurin, mitä USA on koskaan myöntänyt sotilaallisiin kohteisiin.
USA:n kongressin arviointikomitean päätös varojen myöntämiseksi on sitäkin merkittävämpi, että USA on aloittanut suuren säästökampanjan, jolla monien alojen budjetteja leikataan.
Päätös on ensin  hyväksyttävä senaatissa ja vaatii presidentin allekirjoituksen.

4. Negevin beduiinit sieppasivat 10 YK:n rauhanturvaajaa Siinain niemimaalla. Sieppaajat vaativat, että Egyptin hallitus vapauttaa pidättämiään beduiineja. YK:n Fijistä kotoisin olevat rauhanturvaajat vapautettiin muutamien tuntien kuluttua, mutta vapauttamisehdoista ei ole tietoa. Siinain niemimaasta on kehittynyt ”Etelän Villi Länsi”, jossa Egyptin hallituksen vaikutus ja valvonta on lähes olematonta voimakkaiden muslimijärjestöjen hallitessa ja terrorisoidessa aluetta mielensä mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155554#.T6iv8DJHTFw

5. Ranskasta muuttaneet juutalaiset sanovat, että Francois Hollanden valinta Ranskan presidentiksi on huono uutinen juutalaisille. He pelkäävät hänen keskittyvän muslimien vaatimusten toteuttamiseen, koska he äänestivät häntä. Voiton juhlissa nähtiin Palestiinan lippuja ja heitä tukevia iskulauseita. Hollanden sota-ajan muisti pätkii pahoin, eikä hän suostu hyväksymään joitain hänelle vastenmielisiä periodeja siitä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4226031,00.html

6. Iran on nykyaikaistanut Islamic Jhadin ohjusarsenaalia toimittamalla sille tutka-ohjattuja maalta merelle ammuttavia risteilyohjuksia sekä parannettua mallia olevia Kassam-raketteja. Debkafile kertoo, että aseet ja varusteet toimitetaan Gazaan Siinain kautta ja salakuljetus-tunneleiden kautta kohteisiinsa. Iranilaiset asiantuntijat nykyaikaistavat Gazassa Islamic Jihadin arviolta 15 000 Kassam-rakettia.

Palaan asiaan kolmen jälkeen, jolloin kerron tuoreimmista uutisista tarkemmin.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019