Posts

Showing posts from June 23, 2019

TORSTAI 27.06.2019

TORSTAI 27.06.2019
01. Gazan Hamasjohtajat jallittavat mielin määrin Israelin armeijaa (IDF) ja pää/puolustusministeriä väittäen sopineensa tulitauosta Kairossa Israelin kanssa, jota kumpikaan osapuoli ei liene allekirjoittanut.

Tässä tulitaukosopimuksessa kielletään gazalaisten mielenosoitukset turva-aidan varrella kuten myös ilmapalloterrorismi Gazasta Israeliin.

Käytännössä mielenosoitukset jatkuvat kuten ennenkin perjantaisin eri paikoissa pitkin turva-aidan rajaa, ja syttyvillä aineilla varustettujen ilmapallo-ryppäitten lähettäminen jatkuu sekin.

Tiistaina raportoitiin kymmenistä palloryppäistä, jotka sytyttivät 14 maasto-paloa Israelin puolella, aiheuttaen IDF:n uhkaukset vastaiskuista, ja ehkä muutaman ohjusiskun tyhjiin varastoihin ja harjoituskentille varoittaen niistä etukäteen, etteivät vain siviilit lähestyisi näitä kohteita.

Hamasjohtajat Ismail Haniyeh ja Yahya Sinwar esittävät vertatihkuvan uhkauksen: Jos IDF iskee Gazaan, Hamas peruuttaa sopimuksen ja lähettää rak…

TIISTAI 25.06.2019

TIISTAI 25.06.2019
01. Bahrainin konferenssi, josta USA mieluummin käyttää termiä aivoriihi (workshop) tai vastaavaa, koska konferenssin tarkoituksena on koota konferenssiin osallistuneiden mielipiteitä poliittisen suunnitelman viimeistelemiseksi, aloittaa toimintansa tänään jatkuen huomenna Bahrainin pääkaupungissa Manamassa.

Tänään puhuvat ainakin Tony Blair, Sten Mnuchin, Jared Kushner ja Christine Lagarde Manamassa useitten teknokraattien ja liikemiesten ohella vain todetakseen, kuka ei ole ohjelmassa, kuten ToI kertoo.

Lyhyesti sanottuna USA:n rauhantiimin, päätekijöitten Jared Kushnerin, Jason Greenblattin ja David Friedmanin, laatiman suunnitelman talousosassa esitetään 50 miljardia USD kymmenen vuoden aikana, eli 5 miljardia USD vuodessa, PA:n taloudellisen ja oikeuspoliittisen kehittämisen moderniksi, kehittyneeksi ja omavaraisesti toimivaksi oikeus-valtioksi.

Konferenssin pitämiseksi ei-poliittisena, kuten USA kaavailee, Israelin eikä PA/PLO:n tai Hamasin edustajia ole v…

SUNNUNTAI 23.06.2019

SUNNUNTAI 23.06.2019
01. Presidentti Donald Trump peruutti viime minuuteilla antamansa käskyn iskeä ilmavoimiensa ja laivastonsa ohjuksilla Iraniin ennalta valittuihin kohteisiin.

Trumpin päätös iskun peruuttamisesta herätti hämmennystä ja ihmettelyä maailmalla, mutta sen jälkeen on saatu lisätietoja, miksi Trump peruutti hätäisesti antamansa käskyn.

Presidentti Ttrump kutsui turvallisuus-neuvonantajansa ja kongressin instituuttien johtajat kiireiseen keskusteluun, jossa hän kuunteli kunkin johtajan antaman selityksen, mitä he suosittelevat tehtäväksi.

Trump kertoi, että päätökseen vaikuttivat kaksi tekijää: Hän sai tietää, että iskuissa saisi surmansa arviolta 150 ihmistä. Toiseksi hänelle kerrottiin, että Pentagonin laatima lista iskukohteista oli jonkin määrittelemättömän liittolaisen kautta vuotanut Teheraniin.

Tiedustelulähteet kertoivat Iranin aloittaneen kiireiset turvallisuustoimet iskukohteissa siirtäen niihin IT-ohjuksia. Jos USA lähettäisi koneensa Iraniin, ne lentäisi…