Thursday, June 27, 2019

TORSTAI 27.06.2019TORSTAI 27.06.2019
01. Gazan Hamasjohtajat jallittavat mielin määrin Israelin armeijaa (IDF) ja pää/puolustusministeriä väittäen sopineensa tulitauosta Kairossa Israelin kanssa, jota kumpikaan osapuoli ei liene allekirjoittanut.

Tässä tulitaukosopimuksessa kielletään gazalaisten mielenosoitukset turva-aidan varrella kuten myös ilmapalloterrorismi Gazasta Israeliin.

Käytännössä mielenosoitukset jatkuvat kuten ennenkin perjantaisin eri paikoissa pitkin turva-aidan rajaa, ja syttyvillä aineilla varustettujen ilmapallo-ryppäitten lähettäminen jatkuu sekin.

Tiistaina raportoitiin kymmenistä palloryppäistä, jotka sytyttivät 14 maasto-paloa Israelin puolella, aiheuttaen IDF:n uhkaukset vastaiskuista, ja ehkä muutaman ohjusiskun tyhjiin varastoihin ja harjoituskentille varoittaen niistä etukäteen, etteivät vain siviilit lähestyisi näitä kohteita.

Hamasjohtajat Ismail Haniyeh ja Yahya Sinwar esittävät vertatihkuvan uhkauksen: Jos IDF iskee Gazaan, Hamas peruuttaa sopimuksen ja lähettää rakettinsa ilmaan, joilla se pystyy uhkaamaan kaikkia turva-aidan läheisyydessä olevia Israelin kaupunkeja sekä Tel Avivia aina Jerusalemin ulkolaidoille saakka.

Ja mitä tekevät IDF ja hallitus? Ne peruvat kiireesti vastatoimensa, jatkavat Gazan kalastusoikeutta muutamalla merimaililla ja sallivat Qatarin lähettämien miljoonien USD toimittamisen Gazaan (avustusrekat toimivat kaiken aikaa kuljettaen kaikenlaisia tarvikkeita; lähes 500 rekallista päivässä).

Tätä merkillistä piirileikkiä on jatkunut vuodesta toiseen.

02. Juudean ja Samarian arabien asuttamia alueita hallitseva PA/PLO on valinnut toisen – mutta yhtä tehokkaan taktiikan. PA/PLO elävät nekin ulkomaisten avustusten varassa – joskin USA on poistanut suuren osan osuudestaan – uskoen siihen, että YK ja EU pitävät huolen siitä, etteivät US Dollarit lopu.

Huomatessaan vajausta laareissaan ne ilmoittavat PA/PLO:n välittömästä romahduksesta, elleivät avustajat kiirehdi hätäapu-toimituksissaan.

Ja kas kummaa, YK:n ja EU:n johtajat kiirehtivät raportoimaan maailmalle, etteivät he voi sallia PA/PLO:n romahtamisen, ja niin rahavirtoja vahvistetaan.

03. USA:n rauhantiimin laatima Lähi-Idän rauhansopimus ”Deal of the Century” sai PA/PLO:n johtajat pelkäämään, että hyvin suunniteltu ja voideltu järjestelmä voisi romahtaa sen myötä, ja siksi he ovat alusta lähtien esittäneet kiivasta kritiikkiä sitä vastaan, ja kaiken varalta kieltäneet kaikki suhteet USA:n virkailijoitten kanssa.

On syytä muistaa, että USA ja Israel ovat kolme kertaa tarjonneet PA/PLO:lle enemmän kuin mitä niille kohtuuden mukaan kuuluisi, ja itsenäistä valtiota. Ne ovat kuitenkin torjuneet tarjoukset kerta toisensa jälkeen USA:n presidenttien mielipahaksi, jotka olivat asettaneet uskottavuutensa alttiiksi uskoessaan lopulta pystyvänsä lopettamaan vuosikymmenien ajan kestäneet vastakohtaisuudet ja solmimaan pysyvän rauhan.

Mistä tässä lopulta on kysymys, on kunkin harkinnan varassa – miten paljon henkilökohtaisen voiton- ja kunniantavoittelu on pelannut, ja mikä asema Islamin eskatologialla on ollut ja on edelleen, on sekin harkinnan varassa. Jasser Arafatin varallisuus oli yli 3 miljardia USD hänen kuollessaan 11.11.2004.

PA/PLO:n Hamasin, Islamic Jihadin ja muiden terrorijärjestöjen johtajien antamien lausuntojen perusteella voidaan päätellä, ettei Israelin valtion säilyminen ole mukana niiden puolueohjelmissa. PLO perustettiin 1964.
https://www.algemeiner.com/2013/08/21/the-plo-charter-still-calls-for-israels-destruction/,

04. Israelin hallituksia voidaan syyttää vallitsevasta tilanteesta. Työväenpuolueen johtama hallitus kutsui 1995 Libanonista Tunisiaan paenneet Jasser Arafatin johtamat, Syyrian taisteluissa karaistuneet taistelijat ensin Gazaan ja Jerikoon, kuten valittu iskulause kuului, ja myöhemmin kaikkiin arabienemmistöisiin kyliin ja kaupunkeihin Juudeassa ja Samariassa, kuten on tapahtunut.

PLO oli silloin vararikon partaalla, mutta kutsu Israeliin muutti tilanteen, ja länsi ja arabit alkoivat uudelleen tukea Arafatia ja hänen ”armeijaansa”.

Israelin kansan ollessa matkalla Egyptistä Luvattuun Maahansa, Jumala vihastui kansan napinaan ja epäuskoon, ja tuomitsi sen kiertelemään 40 vuoden ajaksi Arabian niemimaalla, kunnes kuolisi Egyptissä syntynyt sukupolvi, ennen kuin sen sallittiin ylittää Jordan joki.

Onko meidän odotettava PA/PLO/HAMAS:in kohdalla, kunnes Arafatin sukupolvi on poistunut, ja uusi sukupolvi ottanut ohjaksen käsiinsä?

05. Jack Engelhard tutkii INN:n julkaisemassa artikkelissa USA:n suunnitelmaa otsikolla ”More fat cash won`t stop the PA crime family” (rasvaisen rahan lisääminen ei pysäytä PA:n rikollisperhettä).

Engelhard ottaa esimerkin kasinobisneksestä, jossa uhkapeluri jahtaa ”hyvää rahaa pahan rahan jälkeen” toivoen onnensa lopulta muuttuvan.

Hän lähtee siitä, että vuodesta 1995 lähtien PA/PLO:lle on tähän päivään saakka annettu arviolta 50 miljardia USD – enemmän kuin millekään muulle kansalle - kuvitellen, että niiden johtama arabiväestö kasvaisi lopulta omavaraisuuteen ja aikamme yhteiskunnan hyväksymään käyttäytymiseen.

Nyt on varmaankin hyvää tarkoittavan Jared Kushnerin vuoro koettaa onneaan. Hänen Bahrainiin kokoamansa aivoriihi pyrkii tutkimaan 50 miljardin USD pakettia 10 vuoden ajaksi, jossa presidentti Trumpin arvostus on
panoksena.

Engelhard sanoo, että Israelin kannalta se tarkoittaa samaa arpapeliä pelattuna samoilla korkeilla panoksilla: Enemmän rahaa samoille epäillyille; joten mitä tässä on uutta? Hän kysyy.

Artikkelin kirjoittaja otaksuu, ettei talouspakettia ole tarkoitettu PA/PLO:n nykyisille arabijohtajille, vaan uudelle sukupolvelle. Abbas boikotti jengeineen aivoriihtä - tai ehkä häntä ei ollut kutsuttu – mutta selvästi tähän sisältyy määrätty epäluulo PA/PLO:n arabien pahaan tapaan tuhlata niille uskotut varat – arvattavasti saman määrän USD, mitä Kushnerin tiimi tarjoaa.

Avaimeksi nousee esiin kysymys: kenelle varat uskotaan, kuka on se luotettu? Saaliit yleensä jaetaan osanottajien kesken pimeissä takahuoneissa brandin ja sikarien kanssa. USA vetäytyi UNRWA:sta, mutta arabit (20 %) ja EU (53 %) ryntäsivät kantamaan yhteistä iestä. Johtajat lihovat ja kansa kärsii.

”Kuka ”kaupungin uusi sheriffi” sitten onkin, kansalle olisi myös kerrottava.”

CNN:n Wolf Blitzer haastatteli Kushneria, jossa hän kieltäytyi kertomasta, mutta Abbas tai kukaan muukaan PA:n korkea virkailija se arvattavasti ei ole.
Ehkä hän luottaa enemmän liikemiehiin, joiden kanssa hänellä on kokemusta.

PMW, Palestiinan Mediatarkkailu, raportoi, että Abbas pitää kynsin hampain kiinni omaksumastaan ”pay for slay” ohjelmastaan (maksu juutalaisen tappamisesta), eivätkä kaikki maailman rahat muuta tätä: Koulut, sairaalat, teit, junat, ja lentokoneet, jotka kuuluvat pakettiin, eivät merkitse mitään PA/PLO/HAMAS johtoryhmälle; israelilaisen tappaminen on tärkeintä.

Toisin sanoen, lopettaa Engelhard, ”olemme tekemisissä rikosperheen – kiristäjien – murhaajien kanssa. Missä muussa maassa tahansa heidät olisi potkittu pois maasta; Israelin (labour) hallitus kutsui heidät maahan, virallisesti Oslon 1995 sopimusten mukaisesti. Israelin arabitkin pyrkivät erottautumaan heistä, eikä heissä ole nähtävissä muutosta parempaan”.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24075,

06. Kuolleenmeren alueilla koettiin äskettäin 3.8 R-asteen maanjäristys. Sen maanantaina iltapäivällä rekisteröity keskus oli Ein Boker Israelin eteläosassa, (Ben Gurionin kotikaupunki) kuten Israelin Geofyysinen Instituutti raportoi.

Sen aiheuttamista vahingoista ei ole raportoitu.
Kuolleenmeren repeämien sarja kulkee Turkin eteläosasta Siinain niemimaan eteläkärkeen.
Toukokuussa rekisteröity 4.5 R-asteen maanjäristys keskittyi 125 km Välimeren rannikosta Israelin pohjoisosan kaupunkien Haifan ja Haderan alueilla.

Viime heinäkuussa yli tusinan pienen mutta merkittävän maanjäristysten sarja heilutti Israelin pohjoisosaa Genessaretin järven lähellä. Ainakin 4 niistä oli yli 4 R-astetta, muutaman tuntuessa Jerusalemissa asti. 2013 sattui samanlainen.

Asiantuntijat ovat toistamiseen varoitelleet suuresta maanjäristyksestä, joka tuntuisi pitkin Kuolleenmeren vajoamaa Jordanjoen laaksoon ja sieltä kääntyen viistosti rannikolle Haifan seudulle, eikä siihen ole varauduttu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265176,

07. Hizbullahin apulaispääsihteeri sheikki Naim Qassem ei pidä USA:n ja Iranin välistä sotaa todennäköisenä.

Hän kuitenkin vihjaa Libanonilaiselle Al-Joumhouria uutislehdelle antamassaan haastattelussa, että Iran on auttanut Hizbullahia niin monin tavoin saavuttamaan suuria edistysaskeleita Palestiinassa, Syyriassa, Libanonissa ja muualla, että se voi katsoa velvollisuudekseen avata rintama Israelia vastaan USA:n hyökkäyksen aikana Irania vastaan.

Hän myös varoittaa, että jos Donald Trump antaa komennon iskeä iranilaisiin kohteisiin, se voi helposti levitä kontrolloimattomasti alueen muihin osiin.
Iranin tähtäimessä ovat – Israelin ohella – Saudi Arabian öljynjalostuslaitokset persianlahden öljymaissa sekä öljyjohdot, joita vastaan Iranin tukemat houthi-kapinalliset ovat iskeneet risteilyohjuksillaan ja drone-koneillaan.

Libanonissa päämajaansa pitävä Hizbullah on raskaasti aseistettu – arviolta 120 000 ohjusta ja rakettia, osa niistä tutka- tai GPA-ohjattuja, joilla se yltää lähes kaikkialle Israelissa, myös Dimonan ydintutkimuslaitoksiin.

USA määritteli äskettäin Hizbullahin terrorijärjestöksi, ja Englanti harkitsee seuraavansa perässä, vaikka sillä on jäseniä parlamentissa ja hallituksessa.

Presidentti Trump sanoi keskiviikkona, että potentiaalinen sota USA:n ja Iranin välillä tulee olemaan nopea, varoen tarkoin sotilaallisten maajoukkojen osallistumista iskuihin, jotka tehtäisiin hävittäjien ja laivaston ohjuksin.

Iranin aluetta pidetään luonnon muovailemana tukikohtana, jonka reunoilla korkeat vuoristot suojaavat hyökkäyksiltä, ja maan keskiosan hiekkaerämaat tekevät joukkojen etenemisen vaikeaksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5537668,00.html, https://www.wnd.com/2019/06/network-anchor-trump-may-launch-military-strike-during-debates/,

08. Iranin entinen puolustusministeri ja nyt hallituksen sotilaallinen neuvonantaja kenraali Hossein Dehghan sanoi, että sodan syttyessä Iranilla on tarkat tiedot USA:n tukikohdista Iranin ympärillä, jotka joutuisivat Iranin ohjusten tuhottaviksi varoittaen, ettei sota tulisi olemaan ”kävely puistossa”.

Hän analysoi, ettei USA löydä laillisia perusteita hyökätä Iraniin, eikä pysty muodostamaan kv. liittoutumaa Irania vastaan.

Dehghan sanoi Irakin Alnujaba TV:lle antamassaan haastattelussa, jonka MEMRI käänsi ja julkisti somessa maanantaina, että amerikkalaiset ovat kyllä myös tietoisia Iranin ohjusarsenaalin potentiaalisesta voimasta. USA:n tukikohtien ohella Iran tulee tuhoamaan myös Israelin, jos sota syttyy. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/top-iran-military-adviser-threatens-to-erase-israel-if-war-breaks-out,

09. Saksan liittokansleri Angela Merkel (64) nähtiin vapisevan holtittomasti odottaessaan ulkomaista vierastaan kentällä.

Torstaina julkistetussa videossa hänet nähdään vapisevan samalla tavoin seisoessaan uuden oikeusministerin virkaan asettamistilaisuudessa Berliinissä.
Hänelle tarjottiin lasillinen vettä, mutta hän ei huolinut sitä.

Hänen tiedottajansa Steffen Seibert väitti kaiken olevan kunnossa, eikä mitään hämminkiä syntynyt tilaisuudessa.
https://www.bbc.com/news/world-europe-48784295,

10. Bahrainin ulkoministeri Sheikh Khalid Al-Khalifa toivoo voivansa vierailla Israelissa, kun kaikki on avointa ja rauhallista.

Al-Khalifa esiintyi ToI:n haastattelussa. Bahrain haluaa jouduttaa suhteitten solmimista juutalaisvaltion kanssa, mutta perinteinen vieraus oudostuttaa. https://www.timesofisrael.com/bahrains-fm-tells-toi-he-hopes-to-visit-israel-when-its-all-open-peaceful/,

11. Ben Gurionin lentokentällä koettiin torstaina satelliitti-navigointijärjestelmän häiriöitä, jotka tuntuivat sekä kentän ympärillä lentävissä koneissa että maan pinnan valvontatorneissa.

Häiriöt eivät aiheuttaneet vahinkoja tai onnettomuuksia, mutta niillä on merkittävä vaikutus koneen ohjaamossa toimiville lentäjille, kuten myös valvontatorneissa työskenteleville virkailijoille, jotka ohjaavat lentoliikennettä.

Näistä syytettiin Venäjää, mutta se kieltää osallisuutensa. https://www.timesofisrael.com/moscow-blamed-for-disruption-of-gps-systems-at-ben-gurion-airport/,

12. Eurooppa tulee kokemaan esimakua helvetin kuumuudesta viikon vaihteen aikana keskiviikosta perjantaihin, todetaan Strange Sounds julkaisemassa artikkelissa.

Lämpötilat voivat nousta ainakin 35 -40 asteeseen (11 -17 astetta yli normaalin). ”Tämä on täysin epänormaalia”, sanoo Mika Rantanen Suomesta. http://strangesounds.org/2019/06/heatwave-europe-historic-temperatures-video-map-picture.html,

13. ULAWU tulivuori Papua New Guineassa purkautui pakottaen 5 000 paikallista asukasta pakoon henkensä kaupalla. Savupatsaat nousivat 15 km:n korkeuteen 07.00 aikaan keskiviikkona purkauksen alkaessa.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7186057/Volcano-erupts-Papua-New-Guinea-sending-5-000-locals-running-lives.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -32; Tiberias 23 -37; Suolameri 25 -40, Eilat 26 -42 +C-astetta, aurinkoista, huomenna viilenee vähän (tai sitten ei).


Tuesday, June 25, 2019

TIISTAI 25.06.2019TIISTAI 25.06.2019
01. Bahrainin konferenssi, josta USA mieluummin käyttää termiä aivoriihi (workshop) tai vastaavaa, koska konferenssin tarkoituksena on koota konferenssiin osallistuneiden mielipiteitä poliittisen suunnitelman viimeistelemiseksi, aloittaa toimintansa tänään jatkuen huomenna Bahrainin pääkaupungissa Manamassa.

Tänään puhuvat ainakin Tony Blair, Sten Mnuchin, Jared Kushner ja Christine Lagarde Manamassa useitten teknokraattien ja liikemiesten ohella vain todetakseen, kuka ei ole ohjelmassa, kuten ToI kertoo.

Lyhyesti sanottuna USA:n rauhantiimin, päätekijöitten Jared Kushnerin, Jason Greenblattin ja David Friedmanin, laatiman suunnitelman talousosassa esitetään 50 miljardia USD kymmenen vuoden aikana, eli 5 miljardia USD vuodessa, PA:n taloudellisen ja oikeuspoliittisen kehittämisen moderniksi, kehittyneeksi ja omavaraisesti toimivaksi oikeus-valtioksi.

Konferenssin pitämiseksi ei-poliittisena, kuten USA kaavailee, Israelin eikä PA/PLO:n tai Hamasin edustajia ole virallisesti kutsuttu paikalle. Israelista ja PA:n alueilta konferenssiin osallistuu yksityisiä liikemiehiä ja journalisteja.

USA:n Lähi-Idän perinteisille kumppaneille rauhanteossa esitetyt kutsut ”Peace for Prosperity” (Rauha Vaurauteen) tilaisuuteen ovat saaneet osakseen vain laimeasti innostuneen vastaanoton useimpien jäädessä odottelemaan, miten jännitys raukeaa tai nousee potentiaalisesti vaarallisella alueella.

Kymmenen vuotta on varsin lyhyt aika suunnitelmassa kuvattujen kohteitten – sairaaloita, tie- ja rautatieverkostoja, infrastruktuurin ja ulkoisten yhteyksien suunnittelu ja rakentaminen – toteuttamiseksi PA/PLO:n/Hamasin poliittisessa ja yleisesti korruptoituneessa ympäristössä.

Palestiinalaisiksi itseään kutsuvat kansanryhmät ovat saaneet kansainvälistä tukee enemmän kuin mikään muu kansa. Siitä huolimatta PA/PLO ilmoittaa toistuvasti olevansa vararikon partaalla. Korruptio on niin yleistä, että kansa ihmettelee, miten joku tyhjätasku noustuaan PA:n tai Fatahin johtoryhmiin, on muutamassa vuodessa noussut miljonääriksi.

Ehkä olisikin parempi antaa PA/PLO:n joutua vararikkoon, ja julistaa holhouksen alaiseksi esimerkiksi Jordanian tapaan, josta Englanti muodosti Jordanian itäpuolisille alueille Transjordanian protektoraatin, jonka asioita hoitivat Englannin nimittämät virkamiehet nimittämänsä kuninkaan nimissä, ja jonka arabiarmeijan englantilaiset upseerit kouluttivat ja aseistivat.

(Transjordania muutti nimensä Jordaniaksi miehitettyään Juudean ja Samarian 1948 ja Jerusalemin itäosat Israelin itsenäisyyssodan aikana.)

Palestiinalaiset alueet voisivat toimia kansainvälisen protektoraatin holhouksessa ja avustajamaiden muodostaman elimen johdossa. Ehkä YK:n turvallisuusneuvosto voisi vahvistaa elimen virallisesti, mutta muuten YK ja EU olisi viisainta pitää suunnitelman toteuttamisvaiheen ulkopuolella.

PA/PLO:n ja Hamasin johto toistavat pysyttelevänsä erossa mistään USA:n laatimista suunnitelmista, eikä halunnut Bahrainin konferenssiin, jota he syyttävät Palestiinan kansan taloudellisesta kiristyksestä.

Kuitenkin USA:n väläytellessä USD:n kuvia PA/PLO:n puhemies Mahmoud Abbas on alkanut varovaisesti vetää totaalista kieltämistään takaisin todeten, että kyllä ne miljardit olisivat sittenkin tarpeen, mutta he haluavat ensin itsenäisyyden voidakseen päättää, mihin niitä käytetään. https://www.timesofisrael.com/bahrain-confab-set-to-kick-off-with-loaded-schedule-but-meager-expectations/,
https://www.jpost.com/Middle-East/On-eve-of-Bahrain-summit-UN-official-warns-of-possible-PA-collapse-593266,

02. Jared Kushner sanoi ennen konferenssia antamassaan Al-Jazeeran haastattelussa, joka tullaan julkistamaan tiistaina, ettei Israelin ja PA:n välinen sopimus ole mahdollinen arabien rauhansuunnitelman puitteissa, vaan se tulee olemaan jossain sen ja Israelin aseman välillä.

Saudi Arabian esityksessä, jonka arabiliitto omaksui, vaaditaan Palestiinan valtiota 1949 aselepolinjoilla, pääkaupunkina Jerusalemin itäosa sekä palestiinalaispakolaisten paluuoikeutta tai kompensaatiota. Israel on osittain hyväksynyt sen, mutta vastustaa ehdottomasti pakolaisten paluuoikeutta. https://www.jpost.com/Middle-East/Palestinians-rally-against-Kushners-economic-peace-plan-593520,

03. Pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti presidentti Trumpin neuvon-antajalle John Boltonille kierrellessään hänen kanssaan Jordan joen laaksossa, että ”Israel kuuntelee rehdisti ja avoimesti USA:n rauhanesityksiä” valittaen, että ”palestiinalaiset hylkäsivät sen ennen kuin kuulivatkaan siitä”.

Bahrainin konferenssiin ”Peace for Prosperity” osallistuvat Saudi Arabia, UAE; Egypti, Jordania ja Marokko, sekä edustajia USA:sta, Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta ja kansainvälisistä järjestöistä, sekä liikemiehiä Israelista ja PA:sta.

Netanyahu kierteli helikopterilla Boltonin kanssa Jordan joen laaksoa, esitellen sen strategista merkitystä Israelin puolustukselle.
(Samalla tavoin Bibi kierteli USA:n senaattorin Lindsey Grahanin kanssa Golanin kukkuloilla ennen USA:n tunnustusta niitä osaksi Israelia.)

Netanyahu selitti Boltonille, ettei voida kuvitella rauhanmahdollisuutta ilman Jordanin laakson kuulumista Israelin valvontaan, sillä se antaa Israelin puolustukselle tarvittavaa syvyyttä ja korkeutta. ”Rauha ja turvallisuus ovat kaksosia, eikä yksi ole mahdollinen ilman toista”. https://www.jpost.com/Middle-East/Bolton-in-Israel-Iran-can-never-have-nuclear-weapons-593389,

04. USA:n presidentti Trumpin vävypoika Jared Kushner on yleensä välttänyt suoraan hyökkäämästä PA/PLO:n johtoa vastaan, mutta viimeisten lausuntojen perusteella arvioiden hänenkin pitkä pinnansa osoittaa heikkenemisen merkkejä.

AL-Quds uutislehdelle antamassaan haastattelussa hän sanoi: ”Presidentti teki selväksi palestiinalaisille, ettei meidän tarvitse auttaa heitä. (USA ei ole kiitollisuudenvelassa heidän kanssaan). Heille kerrottiin, että jos kritiikki jatkuu, avustukset loppuvat, ja loppuivat.”

Hän kehotti palestiinalaisia hylkäämästä ”vuosisadan sopimusta”, koska se tulee olemaan lopulta heille edullinen. ”Heidän tulee olla optimistisia”.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi journalisteille ”presidentin kansliassaan” Ramallahissa: Olemme varmoja, että Bahrainin konferenssi epäonnistuu; emme ole Kushnerin, Greenblattin ja Friedmanin orjia”.

”Taloudellinen tuki, rahat ja avustus ovat tarpeen, mutta ennen kaikkea tuota on poliittinen ratkaisu. Amerikkalaiset kääntävät koko kysymyksen poliittisesta taloudelliseksi, emmekä voi hyväksyä sitä” Abbas uhosi http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265046,

05. Jason Greenblatt kritisoi Abbasin johtamaa Fatahia, että Amerikan tarjotessa palestiinalaisille uuden taloudellisen näköalan, Fatah uhkaa aloittaa uuden intifadan Bahrainin konferenssin aikana.

”USA:n hallituksen työskennellessä palestiinalaisten elämän parantamiseksi ”Fatah uhkaa intifadalla, hyökkäyksillä, tehdäkseen maan polttavaksi tyrannien jalkojen alla”. Surullista niiden palestiinalaisten vuoksi, jotka eivät hyväksy tuollaista hävyttömyyttä” Greenblatt tweettasi PMW:n kääntämään artikkeliin perustuen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265049,

06. Gazassa valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas sanoi maanantaina julkistamassaan virallisessa lausunnossaan hylkäävänsä ”vuosisadan sopimuksen”, ja kehotti kaikkia osanottajia peruuttamaan osanottonsa.

Hamas julisti yleislakon ja muita kansanomaisia toimia tiistaiksi. Lisäksi se varoitti itsenäisyyden julistamisesta Juudeaan ja Samariaan.
”Me vakuutamme pitävämme kannastamme kaikin tavoin, ennen kaikkea aseellisella vastarinnalla muiden välineitten ohessa auttaaksemme kysymyksen säilyttämistä ja vapauttaaksemme miehitetyn maamme”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265054,

07. USA:n julistamat uudet piinalliset sanktiot kieltävät Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein ja hänen kansliansa yhteydet taloudellisiin avainlähteisiin Presidentti Donald Trumpin maanantaina 24.06. allekirjoittamalla hallinnollisella päätöksellä.

Valkoisen Talon lausunnossa selitetään: ”Me tulemme painostamaan Teherania, kunnes hallitus luopuu vaarallisesta politiikastaan. Emme halua konfliktia Iranin tai minkään muunkaan maan kanssa, haluamme vain kertoa, ettei Iran tule saamaan ydinaseita”.

Khamenein ohella sanktioita kohdistettiin sotilasjohtajiin, jotka antoivat käskyn pudottaa US drone kansainvälisillä vesillä. Ulkoministeri Favad Zarif saa omat sanktionsa viikon loppupuolella.
Talousministeri Steven Mnuchin totesi: ”Olemme lukinneet varoja kymmenien miljardien USD arvosta. Sanktiot ovat todella tehokkaita”. https://www.debka.com/new-trump-sanctions-on-iran-target-ayatollah-khamenei/,

08. Iranin kansalaiset sanovat luittensa särkyvän USA:n asettamien uusien sanktioitten vuoksi, mutta syyttävät hallitustaan osaksi niistä.

Inflaatio on yli 37 %, yli 3 miljoona työikäistä ovat työttöminä; lamakausi ja inflaatio vaikuttavat kaikkialla: hedelmistä ja vihanneksista kalliisiin artikkeleihin kuten käsipuhelimiin – kaikki on kallistunut.

Kansa alkaa olla sairas hallituksen tapaan syyttää kaikesta Amerikan asettamia rangaistuksia. Käsivarojen puute näkyy ihmisten toimissa kaikkialla. Taloudellinen painostus tuntuu tuskallisesti yli 80 miljoonalle asukkaalle. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5535205,00.html,

09. Israelin uutisia lyhyesti:
- Edellisten rauhanponnistelujen arvet maisemissa todistavat niiden epäonnistumisesta,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5534751,00.html,
- Syyttäjät peruuttavat Mahmoud Katusaa vastaan nostetut raiskaus-syytökset uusien forensic todisteiden vuoksi pidettyään häntä pidätettynä 55 päivää.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5535768,00.html,
- Gallupien luvatessa Bibin aseman huononemista syyskuun 17.päivän vaaleissa pakottaa hänet peruuttamaan ne ja pyrkimään saada sopimukset kansallishallituksesta SiniValkoinen puolueen kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265040,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5534568,00.html,
- Bibi hakee yhteistyöstä Israelin arabijohtajan Tibin kanssa uudessa tilanteessa, jossa maan hallinto seisoo jähmettyneessä tilassa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5534825,00.html,
- 7-vuotiaan juutalaisen koulutytön kertomus on lääkärin tutkimusten mukaan todellinen, mutta tyttö on muuttanut kertomustaan, jonka hän antoi opettajansa kehotuksesta, ja Katusa voidaan vapauttaa.
Koulun oppilaitten vanhempia kauhistuttaa raiskaajan paluu.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5533574,00.html,
- Entinen Shin Betin johtaja Amy Ayalon varoittaa, että Trumpin esitys on käyty läpi aiemmin 1993 lähtien ja epäonnistunut. Hän vaatii Palestiinan valtiota 1949 aselepolinjoilla väittäen sen tuovan rauhan jättäen kokonaan huomiotta sen Israelille aiheuttamat vaarat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5533424,00.html,
- Miksi Italian juutalaiset pyrkivät asettamaan häänsä ennen pääsiäistä? 317 vuotta vanha traditio naimasopimuksista valottaa miksi näin oli. Tradition mukaan hääseremonioita vietettiin massatilaisuuksina.
317 vuotta vanha Ketuba antoi selityksen, että 12.huhtikuuta oli viimeinen yö ennen omerlaskennan 49-päivän periota, jonka aikana juutalaiset eivät vietä häitään. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5527177,00.html,
- Israel rakentaa uuden viemärijohdon estääkseen Gazan jätevesien pääsyn Sderotiin ja Negeviin. Hinta 15 miljoonaa NIS.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5528090,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 23 -37; Eilat 24 -40 +C-astetta, aurinkoista, huomenna samat lukemat.

Iran varoittaa, että USA:n viimeiset sanktiot lopettavat diplomatian maiden väliltä lopullisesti. https://www.foxnews.com/politics/iran-says-latest-us-sanctions-ends-channel-of-diplomacy-forever

Baalin palvonta on tullut takaisin länsimaihin, Eurooppaan ja Amerikkaan syvään etelään, todistetaan oheisessa linkissä. https://www.youtube.com/watch?v=8o_TBQ_gIIU,


Sunday, June 23, 2019

SUNNUNTAI 23.06.2019


SUNNUNTAI 23.06.2019
01. Presidentti Donald Trump peruutti viime minuuteilla antamansa käskyn iskeä ilmavoimiensa ja laivastonsa ohjuksilla Iraniin ennalta valittuihin kohteisiin.

Trumpin päätös iskun peruuttamisesta herätti hämmennystä ja ihmettelyä maailmalla, mutta sen jälkeen on saatu lisätietoja, miksi Trump peruutti hätäisesti antamansa käskyn.

Presidentti Ttrump kutsui turvallisuus-neuvonantajansa ja kongressin instituuttien johtajat kiireiseen keskusteluun, jossa hän kuunteli kunkin johtajan antaman selityksen, mitä he suosittelevat tehtäväksi.

Trump kertoi, että päätökseen vaikuttivat kaksi tekijää: Hän sai tietää, että iskuissa saisi surmansa arviolta 150 ihmistä. Toiseksi hänelle kerrottiin, että Pentagonin laatima lista iskukohteista oli jonkin määrittelemättömän liittolaisen kautta vuotanut Teheraniin.

Tiedustelulähteet kertoivat Iranin aloittaneen kiireiset turvallisuustoimet iskukohteissa siirtäen niihin IT-ohjuksia. Jos USA lähettäisi koneensa Iraniin, ne lentäisivät Iranin rakentamiin surmanloukkuihin

Kertoessaan asiasta journalisteille Trump selvitti, että USA:n kone oli miehittämätön, mutta vastaisku surmaisi runsaasti iranilaisia siviilejä, eli vastaiskut olisivat olleet suhteettomat.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5531685,00.html,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,
Iran kertoi paljastaneensa CIA:n agentin, ja teloitti hänet ”aamunkoitteessa”.
Näin asiaa selvitetään internetissä, mikä lienee totuus, selvinnee aikanaan.

02. Trumpin päätös peruuttaa ”kineettiset iskut” ei tarkoita sitä, että USA olisi lopettanut kaikki Iranin vastaiset toimensa.

USA aloitti torstaina cyber-hyökkäyksen Iranin asejärjestelmiä vastaan vasta-iskuna sille, että Iran pudotti USA:n tiedustelukoneen Omanin lahdella, sekä hyökkäyksistä öljynkuljetustankkereita vastaan Persianlahdella.

Trump myös asetti uusia sanktioita Irania vastaan kutsuen niitä suuriksi. Hän selitti sanktioiden tarkoituksena olevan estää Irania saamasta ydinaseita, ja taloudellista painostusta jatketaan, kunnes Iran muuttaa kurssiaan. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei hän halua sotaa.

Jännitys USA:n ja Iranin välillä on noussut USA:n vetäydyttyä yksipuolisesti pois 2015 Iranin kanssa solmitusta kv. JCPOA-sopimuksesta.
Viime viikolla Iran ilmoitti ylittävänä 10 päivän aikana kansainvälisesti hyväksytyt rajoitteet sen ydinohjelmalle.

Cyber-hyökkäys oli suunniteltu useiden viikkojen aikana vastapainoksi Iranin magneettimiina-hyökkäyksille tankkereita vastaan Omanin lahdella, kertovat USA:n lähteet.

Cyber--hyökkäys suunnattiin Iranin Vallankumousarmeijan (IRGC) käyttämiä asejärjestelmiä vastaan, ”joka avoimesti tunnusti pudottaneensa torstaina USA:n miehittämättömän tiedustelukoneen Iranin ilmatilassa”, mutta USA väittää sen tapahtuneen ”kansainvälisten vesien yläpuolella”.

IRGC sanoo, että se olisi voinut pudottaa myös toisen koneen, jossa oli 35 sotilaallista henkilöä, mutta pidättyi siitä.

Sekä Washington Post että AP uutistoimisto sanoivat cyber-iskun lamauttaneen asejärjestelmät. NYT lisäsi, että ”iskun tarkoituksena on poistaa järjestelmä offline määrätyn ajan. Cyber-isku lamautti ATK-järjestelmät, joilla valvotaan ohjusten laukaisemista”, kertoi Washington Post.

Lauantaina USA:n Cyber-ja infrastruktuurin turvallisuusinstituutin johtaja Christopher Krebs varoitti Iranin lisänneen cyber-hyökkäyksiään Yhdysvaltoihin lisäten, että ”pahansuopa cyber-aktiivisuus oli suunnattu USA:n teollisuutta ja hallituksen instituutteja vastaan Iranin ja sen liittolaisten toimesta”.

Ne käyttivät hyökkäyksissään ”tuhoavia viper-iskuja” käyttäen taktiikkaa kuten ”spea phissing, password spraying ja credential stuffing” voidakseen ottaa valvontansa kokonaisia verkostoja. Washington Postin mukaan Iran on pyrkinyt hakkeroimaan myös USA:n laivaston alusten järjestelmiä.

Presidentti Trump ei ole kommentoinut cyber-iskuista USA:ta vastaan.
Lauantaina hän sanoi olevansa valmis keskustelemaan Iranin kanssa.

”Jos Iran haluaa kehittyä vauraaksi kansaksi – se sopii minulle. Mutta se ei tule onnistumaan, jos he kuvittelevat 5 -6 vuoden sisällä omistavansa ydinaseita. Tehdään Iran suureksi jälleen” Presidentti Trump sanoi toistaen iskulauseensa.

USA:n asettamat sanktiot ovat iskeneet pahoin Iranin talouteen, etenkin ne, jotka suunnattiin energiaan, merenkulkuun ja taloussektoreihin – aiheuttaen investointien loppumisen ja häiriöitä öljytuotteiden viennissä.

Sanktiot estävät USA:n yhtiöitä liiketoimista Iranin kanssa, mutta myös ulkomaisia yhtiöitä tai valtioita toimimasta Iranin kanssa.
Tämä on aiheuttanut tuontitavaroitten tavaroitten ja tuotteitten puutteen, jotka valmistetaan ulkoa tuotetuista raaka-aineista, kuten liha, munat, joiden hinta on moninkertaistunut.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48735097,

03. Kolme päivää ennen Bahrainin talouskonferenssia USA:n Valkoinen Talo yllättäen julkaisi Trumpin nimittämän rauhantiimin laatiman Lähi-Idän rauhansuunnitelman ns. taloudellisen osan, jossa luvataan 50 miljardin USD investointeja seuraavan vuosikymmenen aikana.

Talouspaketilla on nimi ”Rauha vaurauteen - Taloussuunnitelma: Uusi näky Palestiinan kansalle”. 40 sivuisessa dokumentissa yksilöidään ”näky elämän kaikissa muodoissa, teistä ja rautateistä veroihin ja opetukseen, joka esipuheen mukaan on rakennettu kolmelle pilarille: kansa, talous ja hallitus”.

Ei ole tarkoituksenmukaista käydä läpi 40 sivuista dokumenttia, vaan poimin siitä joitain mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Dokumentin mukaan ”suuret investoinnit liikenteeseen avustavat Länsirantaa ja Gazaa integroitumaan naapuritalouksien kanssa.

”Maanomistus- ja välikirjaoikeuksien kehittäminen, lain noudattaminen, korruption vastaiset toimet, rahamarkkinat, kasvuystävällinen verotusrakenne ja alhaiset tariffimaksut vähentävät kaupan esteitä, tämä aloitejärjestelmä yhdessä strategisen infrastruktuurin investointien kanssa parantavat liike-elämän ilmapiiriä ja stimuloivat yksityissektorin kasvua”.

Rauhantiimin mukaan ”julkisten laitosten (sairaalat, koulut, kodit) ja liiketilojen rakentaminen varmistavat luotettavan pääsyn halpaan sähköön, puhtaaseen veteen ja digitaalipalveluksiin, ja biljoonia USD uusia investointeja tulee virtaamaan Palestiinan talouden eri sektoreille, liikemaailmalla on yhteys raha-talouteen ja Länsirannan ja Gazan markkinat yhdistyvät Egyptin, Israelin, Jordanian ja Libanonin markkinoihin”.

”Sen seurauksena talouden kasvulla on potentiaalinen mahdollisuus lopettaa nykyinen työttömyyskriisi, ja muotoilla Länsirannan ja Gazan alueet opportunismin keskuksiksi”.

”Länsirannan ja Gazan alueet yhdistetään tehokkaan, uudenaikaisen tieverkoston rakentamisella. Erillisen investoinnin kautta kehitetään liikennekäytävä yhdistäen ne valtatiellä ja potentiaalisella, modernilla rautatiellä. Suunnitelma tarjoaa apua maahanmuutto- ja tullilaitosten rakentamiseksi, joiden virkailijat operoivat yhdessä naapurimaiden kanssa”.

Suunnitelman ”toinen pilari tulee kasvattamaan myös turismia”, vakuuttavat rauhantiimin johtavat henkilöt Kushner ja Greenblatt.

”Harva maa maailmassa pystyy esittämään niin runsaasti historiallisia ja uskonnollisia kohteita. Lisäksi 40 km:n pituinen Gazan ranta pitkin Välimeren itärannikkoa voisi kehittyä metropolitan-cityksi rantahietikon vierellä Beirutin, Hong Kongin, Lissabonin, Rio de Janeiron, Singaporen ja Tel-Avivin tapaan.”

”Tämä toinen pilari kasvattaa inhimillisen kapitaalin kehittämistä, rakentamalla ainakin yksi palestiinalainen huippuyliopisto, lisätä naistyövoiman käyttöä, vähentää lapsikuolleisuutta ja nostaa keskimääräistä ikäennustetta 74:stä 80 vuoteen”.

”Kolmas pilari tarjoaa välttämätöntä hallituksen uudistusta, omaisuus-oikeuksien kunnioittamista, laillisten ja säännönmukaisten runkojen pystyttäminen liiketalouden parantamiseksi, omaksuen kasvuedullisen, vakuuttavan verostruktuurin, voimakkaiden rahamarkkinoiden kasvattaminen viennin lisäämiseksi ja suorien ulkomaisten investointien kiihottamiseksi”.

”Rehellinen ja riippumaton oikeusjärjestelmä kuten myös hallituksen avoimuuden ja luotettavuuden lisääminen kuuluvat ohjelmaan.
Kansainväliset kumppanit avustavat Palestiinan julkisen sektorin riippuvuuden vähentämistä lahjoittajamaista ja omavaraisuuden kehittämistä”.
https://www.jpost.com/Breaking-News/White-House-releases-detailed-economic-plan-for-Palestinians-called-Peace-to-Prosperity-593324,

04. USA:n presidentti Trumpin nimittämä kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton saapui Israeliin ennen kolmen valtion, Israelin, USA:n ja Venäjän turvallisuusviranomaisten harvinaista tapaamista.

Bolton tapasi sunnuntaiaamuna pääministeri Benyamin Netanyahun Jerusalemissa. Bolton saapui maahan lauantai-iltana.

Ennen Boltonin ja Netanyahun kahdenkeskistä tapaamista Netanyahu katsoi asialliseksi varoittaa korkeaa vierastaan, että ”Iranin kanssa solmittu 2015 ydinsopimus, ja pakotteiden poistaminen Teheranilta rohkaisivat islamilaista tasavaltaa ja johtivat sen joukkoja turvautumaan Persianlahden äskettäisiin vakivaltaisuuksiin”.

”Iranin vastaisten pakotteiden poistaminen ydinsopimuksen seurauksena, ja rahavirtojen alkaessa virrata Iraniin, sen hyökkääväisyys kasvoi. Kuka tahansa väittää tämän aggressiivisuuden alkaneen nyt, ei elä todellisuudessa” Bibi vakuutti lisäten:

”Ne jotka tukivat ydinsopimusta Iranin kanssa, väittivät sen aloittavan rakentamaan ja vahvistamaan yhteiskuntaansa, mutta sen sijaan se rakentaa maailmanvaltaa, se levittää terroria, rakentaa tukikohtia Syyriaan, ja yrittää viedä uudenaikaisia aseita Hizbullahille”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264963.

05. Iranin armeijan korkea komentaja kenraalimajuri Gholamali Rashid esitti sunnuntaina varoituksen, että ”mikä tahansa paikallinen konflikti voi alkaa laajeta ilman kontrollia”.

Hän antoi varoituksensa sen jälkeen, kun Iran vakuutti puolustavansa rajojaan kaikkia uhkakuvia vastaan.
USA:n presidentti Trump sanoi aiemmin maansa armeijan olevan valmis iskemään Iranin pudotettua torstaina amerikkalaisen drone koneen Omanin lahdella.

”Jos konflikti syttyy alueella, ei mikään maa kykene valvomaan sen laajuutta ja ajoittamista” Rashid sanoi Iranin puolivirallisen FARS-uutistoimiston mukaan, jonka välitti REUTERS.
”Amerikan hallituksen tulee toimia vastuullisesti suojellakseen sotilaittensa henkeä välttämällä virhearviointeja alueella” hän sanoi.
https://www.timesofisrael.com/iranian-general-warns-any-conflict-in-region-could-spread-uncontrollably/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264939,

06. USA odottaa PA:n arabien käyttäytyvän väkivaltaisesti Bahrainin talouskonferenssin aikana 25 -26.06. Manamassa.

USA:n lähetystön henkilökuntaa ja perheitten jäseniä kielletään matkustamasta viralliselle tai henkilökohtaiselle vierailulle Juudeaan ja Samariaan 24. -25. 06. välisenä aikana.

PA/PLO:n johto on tuominnut Manaman konferenssin sanoen, että he haluavat itsenäisyyttä eivätkä taloudellista apua.
https://www.timesofisrael.com/us-embassy-warns-of-expected-anti-american-demos-in-gaza-west-bank-over-bahrain/,

07. Likudin sisäinen oikeus hylkäsi sunnuntaina esityksen Kulanun liittämiseksi Likudiin.

Kaksi Likudin Knessetin jäsentä katsoivat, että heidän paikkansa ehdokaslistassa voi vaarantua Kulanun jäsenten vaatiessa oman paikkansa.
Likud tarjosi Kulanulle paikat 5, 15, 29 ja 35.
https://www.timesofisrael.com/likud-internal-court-rejects-appeals-against-merger-with-kulanu-party/,

08. Saudi Arabian lentoyhtiöt muuttivat lentoreittinsä välttääkseen joutumasta Iranin ilmatilaan jännityksen jatkuessa korkealla.

Saksan Lufthansa ja hollantilainen KLM sanovat myös pyrkivänsä välttämään toistaiseksi Iranin ilmatilaa, kunnes suhteet paranevat alueella.

Myös Etihad ja Emirates päättivät muuttaa lentoreittejään.
https://www.timesofisrael.com/saudi-airline-changes-flight-routes-to-avoid-irans-airspace-amid-tensions/,

09. Etiopiassa yritettiin kaapata valta, joka kuitenkin epäonnistui.

Syntyneissä tulituksissa yön aikana pääkaupungissa ja muualla maassa Etiopian armeijan komentaja ja hänen neuvonantajansa saivat surmansa komentajan henkivartijan luodeista Amharan valtiossa.

Pääministeri Abiy Ahmed esiintyi TV:ssa armeijan asuun pukeutuneena hallituksen vakuuttaessa, että kapina oli saatu kukistetuksi.
https://www.timesofisrael.com/ethiopian-army-chief-regional-president-killed-in-failed-coup-attempt/,

10. IDF esti PA:n suunnitelman luonnonpuutarhaksi määritellyn alueen läpi ilman lupaa rakentamansa tien päällystämisen Juudean erämaassa.

COGAT (Israelin koordinaattori hallituksen toiminnoissa territorioissa) viranomaiset yhdessä IDF:n kanssa keskeyttivät laittoman tien rakentamisen ja päällystämisen luonnonsuojelualueen läpi. Alue on B-aluetta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264965,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -30; Tiberias 22 -37; Suolameri 24 -37; Eilat 24 -40 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lämpenevää.

Chrislam on muotoutumassa paavi Francis I:n suosiollisella avustuksella.
Paavi vaatii katolisissa kouluissa opetettavan, että tavallinen islam on tauhan uskonto, ja että jokainen sen kieltävä katsotaan suvaitsemattomaksi.
https://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-chrislam-calls-for-major-theological-reforms-catholic-schools-promote-common-mission-islam-muslims/,
Islamin aktivistit vaativat Yhdistyneitä Kansakuntia YK aloittamaan kampanjan, jossa islamin ja muslimien kritiikki tai islamfobia globaalisti tuomitaan.
Pakistan aloitti kampanjan viha-puhetta vastaan. ”Pakistanin presidentti Imran Khan vaati äskettäin kiireisiä toimia islamfobiaa vastaan, joka nykyisin on yleisin ilmaus rasismista ja vihasta toista kohtaan” sanoi Pakistanin YK:n lähettiläs Maleeha Lodhi vaatien YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin toimia.
https://www.wnd.com/2019/06/islamists-demand-u-n-launch-censorship-campaign/,