Friday, January 29, 2016

PERJANTAI 29.01.2016

PERJANTAI 29.01.2016
1.     PISTÄVÄN KYLMÄ oli tuntuma ilman lämpötilaan heti aamutuimaan puoli seitsemän maissa. Tosin lämpöä oli ennusteen mukaan neljä astetta, mutta ilmeisen korkea kosteuspitoisuus lisäsi kylmän tuntua. Tuuli oli vielä suhteellisen siedettävä, Lämpötila nousee kuitenkin päivän aikana ja jatkaa nousemistaan lähipäivien aikana, mutta yölämpötila pysyttelee neljän asteen tienoilla, vaikka JP:n ennustaja lupaa jopa 7 asteen yölämpötilaa.
Autonikkunat olivat torstaiaamuna jäässä, ja mikä hankalinta, etenkin sisäpuolella, mitä on hankalaa saada poistetuksi.

SÄÄTILA tänään: Jerusalem 4 -8; Tiberias 8 -14; Suolameri 11 -17; Eilat 6 -18 +C-astetta. Sateet ovat tältä erää loppuneet, mutta taivas oli kauttaaltaan pilvessä.
Kinneretin vedenpinta nousee edelleen 1 sm:n päivävauhtia.
Gazan arabilähteet kertovat, että tunnelien rakentamiseen osallistuvista 7 henkeä on saanut surmansa tunnelin katon romahdettua vesisateitten pehmittäessä yläpuolella olevan maan.

2.     PA jatkaa edelleen Israelin vastaista kiihotustaan saaden siihen ansaitsematonta tukea YK:n pääsihteeriltä Ban ki-Moonilta, joka turvallisuusneuvostossa pitämässään puheessa totesi, että ihmis-luonteeseen kuuluu tarve nousta vastustamaan pakotteita. Pääministeri Netanyahun esitettyä kiivaan vastalauseensa hänen puheeseensa Ban väitti Bibin väännelleen hänen sanojaan, vaikka puheen teksti on jokaisen luettavissa. Mitä pitemmälle Ban ki-Moonin virkakausi etenee, sitä enemmän hän aukoo suutaan ja sitä enemmän hän paljastaa tyhmyytensä.

PA:n ja Gazan arabit ovat turvautuneet yhä enemmän perinteiseen tunteittensa ilmaisemiseen runojen ja laulujen avulla.
Gazassa toimiva lauluryhmä nimeltä Al-Gorbaa esittää marraskuussa Damaskosportin lähellä Mohammed Ali al-Miqdadin kunniaksi sepitettyä viisua ”Lovers of stabbing” (puukotusten rakastajat). Al-Miqdad haavoitti kolmea sattumanvaraisesti lähellä ollutta siviiliä saaden itse surmansa poliisien luodeista.
Viisussa esitetään ylistystä Miqdadin ”uroteon” johdosta sekä pitkälle listalle muita kyseenalaisia urhoja, jotka olivat onnistuneet - tai ainakin pyrkineet - surmaamaan mahdollisimman monta israelilaista, sotilasta, poliisia tai siviiliä oman henkensä uhraamisen hinnalla, mutta saavuttaen samalla ”marttyyrin” sammumattoman sädekehän.
”Oi sinä Mohammed Ali al-Miqdad, puukkojen komentaja”, sanotaan häntä ylistävässä viisussa rytmikkäällä arabiankielellä-. ”YASAMIN (Israelin turvallisuushenkilöiden) huudot kulkien ympäri Jerusalemia mielettömien ihmisten tavoin”, laulussa todetaan.
Ali al-Miqdadin äiti Umm Mohammed seisoi poikansa hautajais-kulkueeseen kuuluvan auton katolla laulaen kuoron mukana hyvin tuntien laulun sanat.

ToI:n artikkelin kirjoittaja Lee Gancman toteaa, että liikuitpa missä hyvänsä Jerusalemin itäosassa tai Juudeassa ja Samariassa, kuulet jatkuvasti tämän kaikkein suositumman viisun ”Puukotusten rakastajat” soinnit monien muitten samantapaisten israelilaisten puukottajien kunniaksi sepitettyjen viisujen rinnalla. Viisuja toistetaan PA:n virallisissa mediavälineissä ja lisäksi äänitettyinä kasetteina, ja niiden soinnit seuraavat kadulla liikkujaa kaikkialle. Niiden keskeinen teema on israelilaisten surmaaminen veitsellä, autolla, tai millä keinoin tahansa ilman omantunnon tuskaa.

Kuten artikkelissa todetaan, tämä on korkean luokan aivopesua, jolla marttyyriyden ihanuus ja sen etsiminen soi ihmisten, sekä varttuneiden että nuorten ja lasten mielessä kaikkialla, missä he liikkuvat ja toimivat, tuudittaen heidät uneen ja unelmiin.
Niiden vaikutusta ihmisten mieleen kuvaa seuraava ohjelma-pätkä. Marraskuun 26.päivänä 22-vuotias Raed Jaradat puukotti iDF:n sotilasta hengenvarallisesti niskaan lähellä Beit Anoun arabikylää Juudeassa.
Jaradat sai surmansa sotilaitten luodeista hyökkäyksensä aikana, joka tapahtui Miqdadin puukotuksen jälkeen. Jaradat lähetti FB:n kautta viestin Al-Gorbaa ryhmälle, Al-Gorbaa ryhmän manageri Hosam Mabid kertoi Hamasin TV:n Al-Qudsin haastattelussa marraskuussa näin: ”Raed Jaradat kuunteli levytystä - ja sitten yksi siskoistamme sai surmansa Länsirannalla. Nähtyään hänen kuvansa viisun yhteydessä Jaradat sieppasi veitsensä ja ryntäsi kentälle suorittamaan oman osuutensa”.

Israelilaiset asiantuntijat myöntävät, ettei tällaisia sankarilauluja ja viisuja voi yksistään syyttää jatkuvan väkivallan alkamisesta ja jatkumisesta, mutta ettei niiden merkitystä voida sivuuttaa huomioiden PA:n mediassa ja instituutioissa jatkuvan kiihotuksen ja marttyyriyden ihannoimisen yhteydessä, mikä on myrkyttänyt lasten ja nuorten mielet ja sydämet vuosikymmeniksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tämä kaikki yhdessä PA:n harjoittaman hellittämättömän diplomaattisen ja poliittisen aktiivisuuden kanssa maailmanlaajuisissa järjestöissä muodostavat ongelman, jota vastaan Israelin hallitukset eivät ole osanneet varautua eivätkä löytää sopivia torjunta-aseita sen kukistamiseksi. Artikkelissa mainittu toivottomuus tilanteen lukkiuduttua on kysymys, jota toistamiseen tarjoillaan väkivallan aiheeksi.

PA:n viimeisin hyökkäys diplomaattisella rintamalohkolla on meneillään YK:n turvallisuusneuvostossa, jossa PA:n ministeri Riad Mansour yrittää saada enemmistön ehdotukselleen, jolla Israelin rakentamat juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa julistettaisiin laittomiksi. PA haluaa lisäksi, että myönteiseen päätöslauselmaan sisällytetään YK:n pakkotoimet, ellei Israel toimi turvallisuusneuvoston päätösten mukaan. YK:lla on aiempien päätösten mukaisesti perustettu sotilaallinen toimintayksikkö Siinailla, jonka suuruutta ja kokoonpanoa voidaan tarpeen mukaan muotoilla ja antaa sille uudet toimintaohjeet. http://www.timesofisrael.com/songs-in-praise-of-stabbing-are-huge-hits-on-palestinian-street-and-may-be-motivators-too/

3.     Haluaisin tässä yhteydessä puuttua islamin hyökyaaltoon Euroopan maihin, jonka ennustetaan vain entisestään kiihtyvän, ja jonka yksi seuraavien aaltojen kohdemaa on piskuinen Suomi. Lieneekö niin, että suomalaisten vastarinta on havaittu yhdeksi heikoimmista EU:n maista, ja siksi siitä halutaan muodostaa ensimmäinen muslimimaa Euroopassa. Ruotsi on raporttien mukaan päättänyt palauttaa 20 000 muslimia lähtömaihinsa, mikä on noin puolet siitä hyökyaallosta, joka huuhteli Svea-mamman kylkiä lupaa kysymättä, mutta vaatien kaikkia palveluja. Tukholma alkaa muistuttaa enemmän kolmannen maailman kaupunkia roskaisine ja vaarallisine katuineen ja aseistettuine jengeineen.

Meidän tulee kuitenkin suhteissamme näihin pelottaviin näkymiin muistaa Paavalin sanat: ”Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä ei meillä ole taistelu lihaa ja verta vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanhallitsijoita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa”.
(Ef.6:11 -12)
Maailman mediassa, myös ei-kristillisessä, on yhä useammin viitattu siihen, etteivät hyökkäysten rajuus ja raakuus sekä niiden keskittyminen sekä juutalaisiin että kristittyihin ole enää selitettävissä normaalein inhimillisin kriteerein, vaan että ne ovat demonisia, eli niiden ylin komentaja on saatana itse, kuten myös islamista 1993 kristinuskoon kääntynyt Walid Shoebat, entinen muslimiveljeskunnan jäsen, vakuuttaa ja varoittaa.
Paavalin sanat kuitenkin kehottavat erottamaan inhimillisyyden ja hengellisen taistelun sekä maalliset taistelukeinot toisistaan.  http://mobile.wnd.com/2016/01/student-punished-for-refusing-to-recite-islamic-profession-of-faith/,

Yllä olevan linkin artikkelissa väitetään, että USA tarkoituksellisesti harjoittaa Euroopan tasapainon järkyttämistä, missä muslimivirrat näyttelevät tärkeää osaa, minkä hallinnoimista kutsutaan idioottimaiseksi. Eurooppa tekee äänetöntä itsemurhaa. http://mobile.wnd.com/2016/01/student-punished-for-refusing-to-recite-islamic-profession-of-faith/

Israelin ja semitismin vastaisuus, jotka usein sekoitetaan keskenään, vaikka kysymys on yhdestä ja samasta juutalaisuus-vastaisuudesta, kasvavat ja voimistuvat kaikkialla maailmalla. http://www.wnd.com/2016/01/70-years-later-irrational-jew-hatred-still-rampant/?cat_orig=faith

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Snowden dokumentit paljastavat, että USA ja Englanti olivat tunkeutuneet Israelin salaisiin kansioihin koskien sen miehittämättömien Drone koneitten ohjelmaa viimeisen 18 vuoden aikana. Israelin turvallisuusviranomaiset katsovat, että tietovuoto on yksi vakavimmista Israelin tiedustelun historiassa. Vuodon vakavuutta lisää se, että etenkin USA:n tiedostot ovat toistuvasti joutuneet ulkopuolisten hakkerien uhreiksi, ja toiseksi se, että ei olisi ensimmäinen kerta, kun USA:n hallitus antoi Israelin salaisia tietoja arabimaille. Tunnetuin esimerkki on presidentti Jimmy Carter, joka Siinain neuvottelujen aikana antoi sekä Egyptille että Saudi Arabialla Israelin salaisimpia tietoja Beginin tietämättä, mikä oli yksi syy Beginin henkiseen taantumiseen saatuaan tietää Carterin petollisuudesta.   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207233#.VqsnBPZ706s
·        Juutalaisvastaisuuden räikeistä ilmenemismuodoista on esimerkki Marseillen 70 000 juutalaisen asema, joita vastaan on rekisteröity vuodesta 2012 lähtien 30 hyökkäystä vuodessa. Viimeisin hyökkäys tehtiin juutalaista opettajaa vastaan, joka murhattiin. Israelin Marseillen konsistorin presidentti Zwi Ammar, jota kritisoivat ankarasti sekä Ranskan presidentti Hollande että Ranskan päärabbi Haim Korsia, kertoo haastattelijalle ongelmista. Juutalaisten päivärutiinisata kertovat seuraavat tiedot: He menevät synagogiinsa 10 -15 hengen ryhmissä voidakseen paremmin puolustautua; monet äidit jättävät lapsensa autoon jonkun toisen suojelukseen; Ranskan 22 synagogaa ja instituutiota seurataan jatkuvasti, ja juutalaiset ovat perustaneet aseistettuja partioita koulujen läheisyyteen. Viime vuonna 500 juutalaista muutti pois Marseillesta v. 2015, Ranskasta heitä haluaa lähteä 800 000. Useat tulivat Israeliin, mutta jotkut ovat pettyneet vastaanottoon, joilla heihin suhtaudutaan täällä. Heidän opinto- ja yliopistotutkintojaan ei hyväksytä tai prosessi kestää luvattoman kauan Aatamin-aikaisen byrokratian vuoksi. Sopivan työpaikan löytäminen ei ole helppoa, asuntoja vähän tarjolla a elämä kallista. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/18321#.VqspwvZ706s
·        IDF esitteli äskettäin viimeisen insinööritaidon tuotteen, josta he ovat syystäkin ylpeitä. Kysymys on joukkojen kuljetus-vaunusta (APC) nimeltä Namer (tiikeri), joka on varustettu Trophy (windjacket) puolustusjärjestelmällä, ainoa laatuaan maailmassa.  Vaunu hyödyntää Merkava-tankin alustaa ja rakenteita. Windjackeet-järjestelmä on asennettu Merkana-tankkeihin, joka osoitti toimivuutensa 2014 kesäsodan aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207190#.VqsvrPZ706s
·        Givat Zeevin terrorihyökkäyksen uhri vältti kuoleman vain millimetreillä, puukoniskun osuessa lähes suoraan hänen sydämeensä. Hän on toipumassa sairaalassa. Menachem Mebdel Rivkin oli menossa vaimonsa kanssa ravintolaan syömään, kun arabiterroristi iski häntä selkään. Terroristi yritti juosta karkuun, mutta hänet juostiin kiinni ja luovutettiin poliisille kuulusteltavaksi. 17-vuotias terroristi on kotoisin Bayt Nabalan arabikylästä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207237#.Vqsx2vZ706s
·        Hamasin tiedostajat ja virkailijat vakuuttavat, että seuraavaan sotaan valmistaudutaan kellon ympäri, mihin kuuluu ohjusten ja rakettien salakuljetus Siinailta Gazaan. Gazan rajan pinnassa asuvat israelilaiset valittavat, että he kuulevat jatkuvaa tunnelien kaivamisääniä niin, että lattiat tärisevät, mitä puolustusministeri Moshe Yaalon ei usko. Hamas haluaa pitkänmatkan ohjuksia, joilla yltää Tel Aviviin. http://www.jewishpress.com/news/hamas-seniors-preparations-for-war-continue-around-the-clock/2016/01/29/.
·        Abbasin edustaja sanoo, että puukkointifada tulee voimistumaan ja käyttämään tuliaseita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207204#.Vqs0zvZ706s
·        Venäjä sallii Hizbulahin joukkojen siirtyvän Daraan kaupunkiin. Debkafilin mukaan keskiviikkona nähtiin suurten Hizbullahin osastojen siirtyvän kohti kaupunkia lähellä Israelin rajaa Venäjän luvalla, tämä vastoin Israelille antamansa lupausta. Kentällä toimivat sotilasjohtajat katsovat joskus taktisesti edullisemmaksi toimia vastoin keskusjohdon määräyksiä. Se joka tapauksessa tuo sodan uhan entistä todellisemmaksi, sillä siirto uhkaa Israelia. Myös Jordania on esittänyt vastalauseensa Putinille. http://www.debka.com/article/25191/Russians-let-Hizballah-into-Daraa-breaking-their-promise-to-Israel

Wednesday, January 27, 2016

KESKIVIIKKO 27.01.2016

KESKIVIIKKO 27.01.2016
1.     ”VOI maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa jäljellä”. (Ilm.12:12) Lainasin tuon ilmestyskirjan kohdan, koska se kuvaa maailman kaoottista tilaa tällä hetkellä. Eräs tietoviisas selitti tuota kohtaa todeten, että hävittyään taivaassa alkaneen sodan perkele heitettiin taivaasta alas maan päälle, hänet heitettiin lähinnä maailmaa olevaan taivaaseen.
(Ilm.12:7 -9) Häntä kutsutaan ilmavallan hallitsijaksi, jonka vallassa on koko maailma. (1.Joh.5:19)
Olkoon tuon kysymyksen laita miten tahansa, mutta aikamme tilanteita seuratessa maailmanlaajuisesti ei voi välttyä havainnolta, että jotakin on pahasti pielessä.

2.     2 500 maailman johtavaa henkilöä ja virkailijaa tapasivat toisensa äskettäin Davosissa löytääkseen keinoja, joilla uhkaava maailman-laajuinen lama ja taantuma pystyttäisiin estämään. En ole nähnyt loppuraporttia, mutta tarkkailijoiden mukaan ilmapiiri ei ollut positiivinen, vaan pikemmin painostava ja toivoton. Ketkä maailman talouispoliittisia kysymyksiä johtanevatkin – tässä yhteydessä mainitaan illuminati, bildenberg, mystinen 6-7 hengen salaklubi – sen päämääränä näyttäisi olevan tarkoituksellinen kaaos, joka mahdollistaisi YK:n hyväksymän suunnitelman agenda-2030 toteuttamiseksi. Agenda 2030 suunnitelmaa toteutetaan kansainvälisten taloussopimusten kautta, joista Tyynenmeren valtioitten välinen TPPS allekirjoitettiin muutama viikko sitten, jonka väitetään lomauttavan lähes puoli miljoonaa amerikkalaista. Atlantinmeren valtioitten välinen sopimus on tiettävästi vielä vaikeuksissa joittenkin vastustaessa, mutta se runnottaneen läpi.

MAAILMAN media harjoittaa outoa itsesensuuria vaieten lähes kokonaan joistakin tapahtumista. Yksi tällisista on Libyan tilanne. Kuten viime raportissa kerroin viitaten DF:n artikkeliin, Venäjä sekä johtavat länsimaat USA, Englanti, Ranska ja Italia valmistelevat maihinnousua Muammar Gaddafin kotikaupungin Sirten tienoille, ja että 1000 Englannin valiojoukkojen sotilasta kouluttavat libyalaisia joukkoja Tobrukissa ja samalla valmistelevat maihinnousua Sirten kaupunkiin, jossa toimii IS:n paikallinen komento-keskus. Venäläiset ovat tulleet mukaan suunnitelmaan myöhemmin, mutta venäläisiä sotilaita lienee jo Tobrukissa. Libyassa on kaksi hallitusta, yksi Tobrukissa ja toinen maan pääkaupungissa. Länsimaat haluavat yhdistää hallitukset, mikä ei ole helppoa täysin hajallaan olevassa maassa. Niiden tärkein päämäärä on saada valvontaansa Libyan kaasu- ja öljyvarat.

TOINEN median hyljeksimä kysymys on Syyrian ja Irakin tilanne, sekä niiden sotkujen selvittelemiseen osallistuneitten maitten osuus että sotkujen syntymiseen ja niiden hämmentämiseen entistäkin sotkuisemmiksi.
USA halusi aluksi kaataa Syyrian presidentti Bashar Assadin hallituksen, mutta menetti suotuisan tilaisuuden ja myöhemmin alkoi vastahakoisesti hyväksyä Assadin jäämisen valtaan ainakin toistaiseksi: USA:n oletetaan pommittavan IS:n tukikohtia ja joukkoja, mutta käytännössä sen helikopterien on nähty suojelevan IS:n autosaattueita. USA lienee ollut yksi niistä maista, jotka synnyttivät IS:n, toinen lienee Venäjä. Presidentti Putin ei ole halunnut kertoa, mitä suunnitelmia hänellä on Assadin suhteen, todeten vain kerran, ettei Venäjä ole tarjonnut pakopaikkaa Bashar Assadille, kun hän lopulta luopuu vallasta.

TURKKI on toiminut IS:n vapaaehtois-joukkojen läpikulkumaana ja sallinut myös aseitten kuljettamisen kapinallisille ryhmille Syyriassa ja Irakissa. Se on teoriassa mukana liittoutuneitten länsi-maiden joukossa sanoen osallistuvansa Syyriassa IS:n vastaisiin pommituksiin, mutta tarkkailijat panivat merkille, että turkkilaiset koneet keskittyivät pommittamaan IS:n joukkoja vastaan taistelevia kurdijoukkoja Turkin ja Syyrian raja-alueilla.

Turkissa on voimakas kurdivähemmistö, etenkin maan kaakkoisosissa, jotka haluavat rajoitettua itsehallintoa, mitä Turkki ehdottomasti vastustaa. Kurdien ja Turkin välistä gerillasotaa on käyty vuosi-kymmenien aikana. Tuhansittain ihmisiä on menehtynyt molemmin puolin, eivätkä pommi-iskut valikoi uhrejaan. Kurdit haaveilevat itsenäisestä Kurdivaltiosta Irakin luoteisosaan, mitä sekä Iran että Turkki kiivaasti vastustavat. Taisteluissa IS:n joukkoja vastaan kurdit ovat ainoita joukko-osastoja, jotka ovat karkottaneet IS:n joukot alueiltaan pysäyttäen niiden etenemisen. USA on lopulta tiedostanut tämän ja alkanut siirtää tukeaan heille. Kurdit sanovat rohkeasti: ”Emme tarvitse koulutusta tai joukkoja, me tarvitsemme uudenaikaisia aseita, joita meiltä puuttuu”.
Kurdien itsenäisyyshaaveet ovat vielä ilmassa, Kurdeja asuu merkittävästi useissa naapurimaissa, Syyrian lisäksi Turkissa, Irakissa, Iranissa sekä Venäjällä. Irakissa kurdien asuttamilla alueilla sijaitsee tuottavia öljylähteitä Kirkukin lähellä.  


EDELLEEN, mitä tapahtuu Jemenissä, mitä EteläKiinan merellä, jossa Kiina valtaa naapuriensa vesialueita ja rakentaa sinne
suurta keinotekoista saarta? Kiina ja Japani kiistelevät edelleen muutamista kalliosaarista, joiden ainoa merkitys on siinä, että niiden lähellä oletetaan sijaitsevan kaasu- ja öljyesiintymiä. Lopulta useimmat kiistakysymykset maitten välillä liittyvät öljyyn. Jospa pian toteutuisivat äskettäin julkisuudessa esitetyt tiedot, joiden mukaan maailman energian tarve voidaan tyydyttää vuosikymmeniksi prosessoimalla soraa ja hiekkaa.

3.     ISRAELIN ja arabimaitten välisten suhteitten kehittyminen  - mahdollisesti jopa diplomaattisuhteisiin saakka - on kokonaan erillinen kysymys, jonka toteutuminen vie parhaimmillaankin vuosia ellei vuosi-kymmeniä. Uutisraportit kuitenkin toistamiseen kertovat, että salaista lähestymistä on havaittu jopa sellaisen Israelin perinteisen vihollismaan kuin Sudanin kanssa. Myös Saudi Arabia on tunnustellut suhteitten lämmittämisen mahdollisuutta.

Vuosikymmenien aikana harjoitettu järjestelmällinen vihankylvö kansan keskuuteen ei kuitenkaan häviä johtajan mahtikäskyllä.
Tämä koskee mitä suurimmassa määrin myös Israelin ja PA:n arabien välisiä suhteita, joista viimeisten viikkojen aikana jatkuneet israelilaisten siviilein puukotukset ovat esimerkkeinä. Puukottajat ovat yhä nuorempia ja useimmiten naisia, mikä ihmetyttää. Onko kyseessä protesti juutalaisia vai naisten syrjintää vastaan arabiyhteisöissä? Vai ovatko miehet loppumassa tai paenneet Eurooppaan tai IS:n joukkoihin?
Poliittiset analyytikot ovat joka tapauksessa kallistuneet siihen suuntaan, että tasapainon palauttaminen Lähi-Itään ei ole mahdollista ilman suuriakin kansojen siirtoja asuma-alueiltaan toiseen. Sykes-Picot sopimus, jolla Lähi-Idän maitten rajoja vedettiin huomioimatta kansallisia, etnisiä tai uskonnollisia piirteitä, on osoittanut mahdottomuutensa. IS poisti Irakin ja Syyrian välisen rajalinjan todeten, ettei sitä enää tarvita.
Joku Eric R Mandel uskoo vielä Oslon toteutumiseen ja kyselee JP:n artikkelissaan, mitä tapahtuu, jos Israel vetäytyy Juudeasta ja Samariasta sekä lopettaisi Gazan kauppasaarron. Oslon sopimukset ovat kuolleet, ja opetusministeri Naftali Bennett lupaa, ettei arabivaltiota tule koskaan syntymään Juudean ja Samarian alueille, Netanyahun kanta on kysymysmerkki. http://www.jpost.com/Opinion/What-would-happen-if-Israel-withdrew-from-the-West-Bank-and-ended-the-siege-of-Gaza-442855, JPost David Newman 26.01.Toward a new Middle-East.

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Israelin armeijan korkein johto valmistautuu siihen, että IS:n itsensä valinnut kalifi Abu Bakr al-Bagdadi toteuttaa uhkauksensa ja aloittaa sodan Israelia vastaan. Tähän saakka ID:n pahin vihollinen on ollut Hizbullah, jolla Kerry sanoi olevan 80 000 rakettia; tuntuva pudotus edellisistä arvioista 150 000. IDF:n johdon käsityksen mukaan akuutein uhka tulee kuitenkin Hamasin taholta, joka on v. 2014 kesäsodasta lähtien valmistellut uutta sotaa, rakentanut uusia raketteja ja testannut niitä, sekä kaivanut uusia hyökkäystunneleita Gazasta Israelin puolelle. Viimeisten
päivien sateitten johdosta ainakin 6 kaivajaa on saanut surmansa jäätyään romahtaneitten maamassojen alle. Hamasin suosio pakolaisleireillä on tuntuvasti suurempi kuin Fatahin, mikä enteilee sitä, että pakolaisleireissä valmistaudutaan myös sotaa varten. Siksi se ei osallistunut puukko-intifadaan, mikä olisi vain tuonut sotilaat leiriin.  http://www.timesofisrael.com/idf-officers-islamic-state-will-turn-its-attention-to-israel/
·        Moshe Yaalon valittaa, että Turkki välittää IS:n pumppaamaa öljyä Syyriasta EU:n ja omille markkinoille, sallii vapaaehtoisten kauttakulun IS:n joukkoihin, sekä antaa terroristien kulkea maansa kautta Eurooppaan. Turkki haluaa elvyttää suhteensa Israelin kanssa, mutta Hamasin toimiston sijaitseminen Istanbulissa häiritsee ponnisteluja. Yaalon puhui lehdistötilaisuudessa Kreikan puolustus-ministeri Panos Kamenosin kanssa. http://www.timesofisrael.com/yaalon-islamic-state-has-enjoyed-turkish-oil-money-for-a-long-time/
·        Libyan entinen tiedustelu-upseeri sanoo, että IS:n joukot Libyassa ovat saaneet käsiinsä Muammar Gaddafin varastoissa olleita kemiallisia aseita. Ahmad Qadhaf al-Dam kertoi Egyptin Dream2 TV-kanavalle, ettei kaikkia massa-tuhoaseita tuhottu, ja niitä on joutunut IS:n käsiin. http://www.timesofisrael.com/ex-libyan-intel-official-is-has-gaddafi-era-chemical-weapons/
·        Meir Kahanen pojanpoika Meir Ettingerr aloitti syömälakon saadakseen äänensä kuuluviin, hän on nyt menettänyt tajuntansa. Häntä on pidetty vankilassa Moshe Yaalonille annetun puolen vuoden pidätysoikeuden perusteella ilman asianajajaa tai syytöstä. Alkuviikosta eräs toinen pika, jota Yaalon epäilee - tai vain ei pidä hänen ohimokiharoistaan - liittyi Meir Ettingerin syömälakkoon. He ovat samassa vankilassa arabien kanssa, jotka uhkaavat tappaa heidät. http://www.jewishpress.com/news/kahanes-grandson-on-hunger-strike-lost-consciousness/2016/01/27/
·        Israelin tilastokeskuksen mukaan liikenneonnettomuuksissa kuoli 355 ihmistä, nousua 11 v, 2015. Onnettomuuksia oli kaikkiaan 23 488, niistä 12 661 liikenteessä. http://www.jewishpress.com/news/355-israelis-killed-in-319-fatal-accidents-in-2015-judea-and-samaria-trending-down/2016/01/26/
·        YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon aloitti puheensa aivan oikein
toteamalla väkivallan kasvaneen sietämättömäksi, mutta sen jälkeen hän muutti ilmettään syyttämällä, että israelilaisten siviileihin kohdistetut puukotukset, ampumiset ja muu väkivalta johtuvat arabien toivottomuuden tunteesta Israelin raskaan miehityssaappaan alla. Ei mitään ymmärtämystä tai moitetta, että hyökkäykset ovat olleet yllättäviä ilman varoitusta ja provosointia, ja suoraa seurausta PA:n harjoittamasta kiihotuksesta. Danny Danon, Israelin YK:n lähettiläs, esitti Israelin vastalauseen puheen johdosta, mutta vahinkoa se ei korjaa, ja anteeksipyyntöä on turha odottaa YK:n johdon taholta. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/in-wake-of-arab-terror-spree-un-chief-castigates-israel-but-israel-responds/2016/01/27/
·        PA;n poliisi pidätti arabiperheen Hebronissa, jonka he väittävät myyneen asunnon israelilaisille. Hebronin juutalaisasukkaat vaativat hallitusta puuttumaan asiaan ja vapauttavan perheen Abbasin kynsistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207091#.VqiQL_Z706s
SÄÄTILAT tänään. Jerusalem -1 – 3; Tiberias 6 -12; Suolameri 9 -16; Eilat 6 -16 + C-astetta. Sateita ei enää ennusteta, taivas on puolipilvinen ja lämpötila alkaa nousta siten, että lauantaina luvut ovat 4 -10 astetta..

Monday, January 25, 2016

ISLAM Koraanin valossa
Tämä lyhyt ja rajoitettu tutkielma Islamin pyhistä kirjoituksista, Koraanista ja Hadithista, on <tarkoitettu lisäämään islamin tuntemusta ja herättämään keskustelua siitä, mutta ei islamin uskontoa eikä sen harjoittajia vastaan. Teksti on vapaasti käytettävissä.

ISLAM koraanin valossa

Tutkielma islamista

VIIME vuosien mullistukset islamin hallitsemissa maissa, entisten diktaattorien kaatuminen, sisäiset taistelut suojattomiksi jääneissä maissa, runsaasti yleistyneet terrori-iskut maailmassa, joita sanotaan tehtävän islamin nimissä, ovat herättäneet tuskallista kyselyä, onko tuo kaikki islamin hengen mukaista, vai ovatko nimettömät seikkailijat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen toimiakseen täysin omien mielihalujensa mukaan?
Sivistyneessä maailmassa poistetuiksi kuvitellut raakuudet - pienten lasten käyttäminen seksiorjina aina kuolemaan saakka, ihmisten raakalaismainen kiduttaminen jäsenten katkomisineen elävistä ihmisistä, ristiin naulitsemiset, pään katkominen, elävänä hautaamiset, tyttölasten ympärileikkaukset, orjakaupat, joissa nuoria tyttöjä myydään riimuihin kytkettyinä kuin nautaeläimet, joita suoritetaan jopa filmaten tapahtumat, ja joita tapahtuu islamin hallitsemissa maissa - ovat hämmentäneet jopa suurvaltojen johtajia siinä määrin, että he julkisesti toteavat, että nuo ovat vain radikaalin islamin suorittamia, ja ettei niillä ole mitään tekemistä todellisen, maltillisen islamin kanssa, jota suurin osa muslimi-väestöstä maailmassa edustaa vain haluten elää rauhassa ja kasvattaen lapsiaan turvallisessa ilmapiirissä. Toisten mielestä radikaalia islamia ei ole olemassakaan, he ovat vain rikollisia.
Kuitenkin nuo samaiset ihmiset, jotka noita raakuuksia tekevät, väittävät toimivansa Koraanin ohjeitten mukaan, jotka antavat heille oikeuden raiskata alle 10-vuotiaita tyttölapsia. Turkin presidentti Erdogan totesi tähän: ”Islam on Islam”.
Voidaksemme nähdä, mitä Koraani todella opettaa, ja mitä se sallii ja mitä kieltää, olen haravoinut läpi Koraanin saadakseni kokonaiskuvan sen opetuksista.
 Käytettävissäni on Goodwordin painama Quran, jonka on kääntänyt arabiasta englanniksi Maulana Wahiduddin Khan ja toimittanut Farida Khanam, ja sen lisäksi internetissä julkaistut Koraanin ja Hadithin käännökset, sekä muita julkaisuja ja artikkeleita.
Tarkoitukseni ei ole suomentaa Koraania, se on jo suomennettu, ja saatavana paperikopiona kirjakaupoista sekä luettavissa esim. internetissä linkissä Islam-opas.  

MUHAMMED

Tarkoitukseni ei ole käydä läpi islamin profeetan Muhammadin elämäkertaa, siitä on saatavilla suomenkielisiä kirjoituksia, esim. artikkeli israelupdate ”Israel Valinkauhassa”. Islamin syntyä ja sen alkuvaiheita käsitellään artikkelissa israelupdate ”Arabian juutalaiset”.
ISLAMIN profeetan Muhammedin todellista nimeä ei tiedetä, mutta hänestä käytetään nimeä Abdulgasim Muhammed ibn Abdullah ibn Abd al- Muttalib ibn Hashim. Hän syntyi v. 570 Mekkassa kunnioitettuun Quraish-heimoon, jonka velvollisuutena oli valvoa Mekkan pyhättöä, jonne oli koottu yli 360 jumalanpatsasta tai kulttiesinettä, jotta jokainen ohikulkeva kauppamatkustaja löytäisi oman jumalansa, tai jos ei, se lisätiin kokoelmaan.
Muhammedin isä Abd Allah kuoli ennen pojan syntymää, hänen äitinsä 6 vuotta myöhemmin. Orpo poikanen Muhammed joutui isoisänsä hoitoon, joka kärsimiensä taloudellisten menetysten vuoksi siirsi hänet pojan sedän hoitoon. Tämä puolestaan lähetti pojan erään beduiiniheimon mukaan, jossa hän sai käytännöllisen yhteyden beduiinien karuun elämään ja taisteluun selviytymisestään tiettömissä erämaissa, mutta myös todellisina arabeina itseään pitävien ylpeitten beduiinien mystiikkaan, kirjoittamattomiin lakeihin ja uskonnollisiin rituaaleihin, joihin kuuluivat myös usko demoneihin (Jinn) ja yliluonnollisiin ilmiöihin. Beduiini perheessä vallitsee täysin patriarkaalinen järjestelmä ja miesten ehdoton ylivalta naisten yli. Miehiä tarvittiin heimon puolustajiksi ja ryöstöretkille, mihin naisia ei huolittu mukaan. Vastasyntyneitä tyttölapsia haudattiin joskus elävinä erämaan hiekkaan, koska heitä pidettiin rasitteina heimolle. Muhammad viittaa tähän Koraanin eräässä suurassa.
Vaimot saatiin omasta heimosta, ryöstöretkillä tai ne ostettiin naapuriheimolta. 
Vieraanvaraisuus oli beduiinille ehdoton. Vieras on perheen suojeluksessa niin kauan, kuin hän on sen teltassa, mutta hänet voitiin ryöstää ja tappaa poistuttuaan heimon alueelta.
Kaikki tämä vaikutti lähtemättömästi tunteellisen ja ilmeisen lahjakkaan Muhammadin elämään, mikä ilmeni hänen myöhemmässä toiminnassaan profeettana, jollaisena häntä kunnioitettiin ja edelleen kunnioitetaan. Muhammed tarkoittaa suuresti kunnioitettu.
On hyvä tiedostaa Muhammedin elämän alkuvaiheet voidakseen paremmin arvioida hänen toimintaansa profeettana. Muhammed sai joskus tuskalisia päänsärkykohtauksia, joita hän piti demonin hyökkäyksinä. Muhammedilla oli tapana vetäytyä Hiran luolaan Mekkan ulkopuolella medítoimaan viettäen joskus siellä yönsäkin. Poikasena hän vaelteli Mekkan kauppakujilla kuunnellen matkailijoiden tarinoita, ja käyden sekä juutalaisten että kristittyjen kokouksissa. Erityisesti häntä kiinnostivat juutalaisten pyhät kirjakääröt tuntien kateutta, ettei arabeilla ollut vastaavia. Muhammedin koulutus jäi puutteelliseksi, hän tuskin osasi kirjoittaa, mutta erään muistitiedon mukaan hän luki mutta hitaasti.
Muhammedin elämä helpottui päästyään rikkaan lesken Khadijan palvelukseen, saaden osallistua kauppakaravaaneihin Mesopotamian alueille. Khadija antoi vähitellen hänelle yhä enemmän vastuuta nähdessään hänen luotettavuutensa ja lopulta ehdotti avioliittoa. Khadija oli Muhammedin läheisin neuvonantaja ja tukija epäilysten ja hyökkäysten aikana.

 

KORAANI


MUHAMMED oli 40-vuoden ikäinen, kun hän meditoidessaan Hiran luolassa näki enkeliolennon. jota hän myöhemmin kutsui enkeli Gabrieliksi. Tämä olento näytti Muhammedille kirjakäärön antaen käskyn: ”Lue”. Muhammad oli neuvoton pyrkien selittämään, ettei hän osaa lukea, mutta olento toisti käskyn entistä tiukemmin: ”Lue Allahin nimessä, joka loi ihmisen savesta. Allah on armollinen, hän opetti kynällä ihmiselle, mitä hän ei tiennyt”. Tarina ei kerro lähemmin, mitä sen jälkeen tapahtui, mutta ilmeisesti enkeli antoi hänelle ohjeita, mitä hänen tulee tehdä ja toimia, ilmestyen hänelle myöhemminkin.
Päästyään kotiinsa Muhammed kertoi kaiken vaimolleen sanoen epäilevänsä, että ehkä se oli demonihenki, mutta Khadija vakuutti hänelle, ettei niin puhdas ja oikeamielinen henkilö kuin mitä Muhammed oli, voi olla demonin vallassa.
Muhammed alkoi puhua kansalle saamansa ohjeen mukaan kertoen, että on vain yksi jumala, Allah, ja että kaikki muut Kaaban pyhätössa olevat jumalankuvat ovat epäjumalia. Quraish heimo ei ollut ollenkaan mielissään Muhammedin opetuksesta peläten sen katkottavan matkailijoita, jotka varoillaan tukivat yhteisön toimeentuloa. Lopulta Muhammed joutui pakenemaan Yatribiin, jonne hän perusti uuden kotinsa. Vähitellen hänen tukijoittensa määrä kasvoi ja heidän kanssaan hän teki ryöstöretkiä sekä karavaaneja vastaan että alueen juutalais-yhteisöihin, joita hän myöhemmin tuhosi surmaten miehet ja jakaen naiset ja lapset läheisille tukijoilleen. Hän muutti Yathribin nimen muotoon Medina al-Nabi, profeetan kaupunki. Muhammedin valta ja hänen saamansa luottamus kasvoi siten, että hän lopulta saattoi palata voittajana Mekkaan, jossa hän tuhosi kaikki Kaaban pyhättöön kootut epäjumalainkuvat perustaen oman islamin uskontonsa, jonka ainoana auktoriteettina ja profeettana hän toimi. Muhammed kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 08.06.632 suosikkivaimonsa Aishan syliin, jonka hän oli nainut tämän ollessa 9-vuotias.
Muhammedilla oli arvioiden mukaan 22 vaimoa, heistä 9 -11virallista, loput jalkavaímoja.
Muhammedin vielä eläessä islam aloitti voittokulkunsa vallaten ensin Arabian niemimaan ja jatkaen hänen seuraajiensa johdolla voittoisaa marssiaan voittaen Bysantin keisarikunnan ja jatkaen sieltä Egyptiin kolkutellen jo Euroopan portteja Espanjassa, Ranskassa ja Itävallassa.  
Muhammed ei määrännyt seuraajaansa, minkä johdosta hänen perustamansa islamin yhteisö hajosi sunni- ja shia-muslimeihin. Nämä suunnat ovat ajoittain taistelleet verisesti keskenään, mutta ovat yhteisen vaaran uhatessa pystyneet yhdistämään voimansa. Tämä kahtiajakoisuus jatkuu edelleen, shia-muslimien suurin vaikutus on Iranissa, sunni-muslimien Saudi Arabiassa ja Egyptissä, jonka Al-Azhar yliopisto on kouluttanut useita oppineita..

 

KORAANIN SISÄLTÖ


Koraanin sisältöä tarkastellessa kiintyy huomio muutamiin seikkoihin.
Profetiat annettiin Muhammedille toteamuksella, että ne tulevat suoraan Allahilta. Siksi niitä ei tule eikä voida muuttaa. Ihmisen on alistuttava islamiin kokonaan ilman verukkeita. Saudikuningas Saud totesi; ”Islamissa ei ole kysymyksiä, vain vastauksia”.
Profetiat koskevat sekä muita henkilöitä ja kansanryhmiä että myös profeettaa.
Allah käyttää itsestään monikkomuotoa: ”Me”. Se voisi teologien mukaan johtua ns. majesteettisesta ilmaisumuodosta. ”Me olemme päättäneet”, tai sitten siitä, että Allah teki päätökset yhdessä jonkun toisen kanssa. Koraanissa todetaan useita kertoja, ettei Allahilla ole poikaa eikä neuvonantajia. Muhammedin maininta Allahin kolmesta tyttärestä Al-Lat, Al-Uzza ja Manat poistettiin Koraanista niiden aiheuttaman vastustuksen vuoksi.
Koraanissa ovat monet Vanhassa Testamentissa esitetyt henkilöt Adamista alkaen jatkuen: Nooa, Abraham, Loot, Iisak, Ismael, Job, Mooses, Daavid, Salomo jne., eri aikakaudet sulassa sovussa. Adam rakensi Kaaban pyhätön Mekkaan, ja Abraham korjasi sen. Myös Jeesus Kristus esiintyy Koraanissa, kuten myös Hänen äitinsä Maria (Mirjam). Tooran tapahtumia kerrotaan lukuisasti, joiden ympärille on työstetty kertomuksia, joita Torassa ei ole. Jeesus Kristus ei kuollut ristillä, vaan Allah otti Hänet paratiisiin. Islamin eskatologian mukaan ”Hän tulee islamin mahdin mukana Damaskoksen suuren moskeijan valkoiseen torniin. Hän valloittaa Jerusalemin ja tappaa antikristuksen”.
Koraanin luvuissa ja säkeissä viitataan hyvin usein Allahiin, hänen mahtiinsa, voimaansa, armahtavaisuuteensa, kaikkitietävyyteensä; kaiken näkevään ja kuulevaan.
Koraani oli tarkoitettu esitettäväksi laulaen tai lausuen (resitoiden), jolloin arabikielen poljento ja rytmi tulevat esiin kaikessa kauneudessaan. Tätä ei voida siirtää toiselle kielelle, mutta Koraanista on tehty lukuisia käännöksiä, myös suomeksi. Islamin ympärille on kehittynyt runsas kirjallisuus ja sitä tutkitaan lukuisissa yliopistoissa. (Käytän selvyyden vuoksi Koraanissa mainitusta jumalasta arabiankielen mukaista nimitystä Allah, paitsi jos sillä tarkoitetaan Israelin Jumalaa). Koraanissa Allah puhuu eri ihmisryhmille, profeetalleen, uskoville, uskottomille, syntisille, juutalaisille, kristityille jne. mutta myös suoraan vain profeettaa koskien. Uskovilla tarkoitetaan muslimeja, Kirjan Kansalla juutalaisia.
Koraania opetetaan lapsille kouluissa yhteislausunnolla. Heitä painotetaan opettelemaan ulkoa mieluiten koko Koraani, tai niin paljon kuin suinkin siitä. Islamin rukouskokouksissa resitoidaan Koraanin suuraa, sen säkeitä, joko ulkomuistista tai kirjasta lukien.

ESIMERKKEJÄ KORAANISTA

Koraanin esipuheessa todetaan, että Koraani on kirja, joka tuo ”hyviä uutisia” ihmiskunnalle jumalallisen varoituksen kanssa. Se painottaa ihmisen totuuden löytämisen tärkeyttä sekä hengellisellä että älyllisellä tasolla.
Kuten kaikissa kirjoissa myös Koraanilla on tavoitteensa, ja Koraanin tarkoitus on saada ihminen havaitsemaan Jumalan luomissuunnitelma. Koraani on Allahin kirja, joka on ollut läsnä kokonaisuudessaan kaikkina aikoina”, kuten esittelyssä todetaan. ”Vaikka Koraani annettiin arabiankíelellä, se on luonnonkieli, jolla Allah puhui suoraan ihmiskunnalle luomisen yhteydessä. Tämä ihmisyyden rukous on aina ollut läsnä ihmisolennon alitajunnassa, minkä johdosta Koraani on yleismaailmallisesti ymmärrettävä – toisille tajunnan, toisille alitajunnan tasolla”. ”Tämä säe haluaa ilmoittaa, ettei kukaan voi kieltää ilmoitustamme, paitsi väärintekijät”. (29:6)

SURA 1

Al-FATIHAH, AVAUS
Avaussanoissa suura 1 todetaan:
”Allahin, kaikkein suosiollisimman ja armahtavaisimman nimessä”.
Allah on ansainnut kaiken ylistyksen, universumin herra, suosiollinen ja armahtava; tuomiopäivän herra. Sinua yksin me palvomme ja sinulta yksin etsimme apua. Ohjaa meitä suoralle polulle; niiden polulle, joita sinä olet siunannut, ei niiden joita olet kironnut vihassasi, eikä niiden, jotka ovat menneet harhaan.

SURA  2

Al-BAKARAH, HEIFER                                                                         
Suurassa 2 todetaan, että Koraani on ilman epäilyksiä ”Se Kirja”, joka ohjaa niitä, jotka ovat kuuliaisia Allahille; jotka uskovat näkymättömään; jotka ovat uskollisia rukouksissaan ja jotka elävät siitä, mitä Allah on heille antanut; jotka uskovat heille lähetettyyn ja myös ennen heitä lähetettyyn ilmoitukseen; jotka varmasti uskovat tulevaan elämään – he ovat todellisia Allahin seuraajia, ja he ovat niitä, jotka tulevat onnistumaan. (2:2-5)
Seuraavaksi varoitetaan niistä, jotka kieltävät totuuden, jotka eivät välitä varoituksista uskoakseen. Allah on sulkenut heidän sydämensä ja heidän korvansa ja heidän silmiensä edessä on verho. Heitä odottaa ankara rangaistus.
Edelleen varoitetaan niistä, jotka sanovat uskovansa Allahiin ja viimeiseen päivään, mutta eivät ole todellisia uskovia pyrkien pettämään Allahin ja uskovia, mutta he pettävät vain itseään, eivätkä huomaa sitä.
Heidän sydämessään on sairaus, jota Allah on lisännyt. heitä kohtaa tuskallinen rangaistus, koska he ovat valehdelleet. Kun heille sanotaan: älkää saastuttako maata, he sanovat: Me olemme edistämässä rauhaa. Mutta todellisuudessa he ovat saastuttajia, vaikka eivät itse huomaa sitä. Kun heille sanotaan: Uskokaa, kuten toiset ihmiset ovat uskoneet, he sanovat: Onko meidän uskottava kuten mielettömät uskovat? He ovat todella mielenvikaisia, vaikka eivät itse sitä huomaa. Kun he ovat uskovien parissa, he sanovat: Me uskomme. Mutta kun he ovat pahojen johtajiensa kanssa, he sanovat: Me vain ilveilimme. Allah vetää heidät tilille petoksestaan ja antaa heidän jatkaa toistaiseksi harhailemistaan tietämättömyydessään. Sellaisia ovat ne, jotka luulivat harhaohjausta ohjaukseksi, mutta se ei auta heitä, eivätkä he löydä oikeaa ohjausta. (2:8 -16)
Allah antoi Muhammadille viestin koskien uskovia, juutalaisia, kristittyjä ja sabatealaisia: Uskonsa pettäneitä kutsutaan apinoiksi ja halveksituiksi. Muslimeja kutsutaan voittajiksi, kaikkia muita uskontoja tunnustavia häviäjiksi.  
Uskovat, juutalaiset, kristityt ja sabatealaiset – kaikki ne, jotka uskovat Jumalaan ja viimeiseen päivään, ja tekevät hyviä tekoja, tulevat saamaan palkkionsa Allahilta, eivätkä he pelkää eivätkä murehdi. Israelin lapset, Me teimme liiton kanssanne ja nostimme vuoren korkeaksi teidän yllenne sanoen: ”Pitäkää kiinni siitä, mitä annoimme teille ja pitäkää sen sisältö mielessänne, että teitä varjeltaisiin pahaa vastaan”. Mutta tämän jälkeen te käännyitte pois, ja ilman Allahin suosiota ja armoa te varmasti olisitte joutuneet häviäjien joukkoon. Olette tietoisia heistä, jotka rikkovat sapattikäskyä vastaan, minkä johdosta me sanoimme heille:
”Olkaa apinoitten kaltaisia, halveksittuja”. Me teimme heidän kohtalonsa esimerkiksi sukupolvelleen ja niille, jotka seurasivat heitä, sekä opetukseksi niille, jotka pelkäävät Allahia. (2:62 -66)
Israelin, Kirjan Kansan, uskottomuudesta Allah antoi Muhammedille sanoman. Huomio kiinnittyy kristittyihin ja Jeesus Kristukseen, Marian Poikaan. Tässä vakuutetaan, että Allah lähetti Kirjan, Koraanin, myös juutalaisia ja kristittyjä varten.
Me annoimme Moosekselle Kirjan, ja lähetimme muita sanansaattajia hänen jälkeensä. Me annoimme Jeesukselle, Maryn pojalle, selkeitä viestejä ja vahvistimme Häntä Pyhällä Hengellä. Mutta milloin tahansa viestinviejät tulivatkaan luoksenne mukanaan sellaista, jota ette halunneet, te tulitte hyökkääviksi, kutsuen toisia valehtelijoiksi ja surmaten toisia. He sanoivat. ”Sydämemme ovat läpitunkemattomasti peitetyt” (miltä tahansa sanomaltanne), mutta Allah on hylännyt heidät heidän torjuntansa vuoksi.  (2:87 -88)
Mutta nyt kun Kirja on tullut heille Allahilta toteuttaen sen, mitä (ennustukset viimeisestä profeetasta heidän kirjoissaan) on heidän mukanaan, he kieltävät sen - kun sen sijaan he aiemmin rukoilivat voittoa uskottomista – kun heidän luokseen tuli se, minkä he totesivat todeksi, he hylkäsivät sen. Allah hylkää ne, jotka kieltävät totuuden. se, minkä vuoksi he ovat myyneet sielunsa, on pahaa: Hyläten Allahin oman ilmestyksen, kantaen kaunaa siitä, että Hän paljastaa anteliaisuutensa kenelle palvelijoistaan Hän tahtoo. He ovat kasvattaneet vihaa vihan päälle. Nöyryytys ja rangaistus odottavat niitä, jotka kieltävät totuuden.(2:89 -90)
Seuraavissa säkeissä hämmästellään edelleen sitä, miksi ”kirjan kansa” (juutalaiset) hylkäsivät Muhammedin tarjouksen liittyä hänen saamaansa ilmestykseen uskosta Allahiin. Muhammed puhuu ”Abrahamin uskonnosta”, jota hän pitää esikuvallisena.
Ja me teimme Talon (kaaba, pyhättö) kokoontumispaikaksi ja pyhäköksi ihmiskunnalle sanoen: ”Tee paikka, missä Abraham seisoi, palvonnan paikaksi”. Me annoimme käskyn Abrahamille ja Ismaelille: ”Puhdistakaa Taloni niille, jotka kulkevat sen ympäri, niille jotka ovat siellä palvoen, ja niitä varten, jotka polvistuvat ja kumartuvat maahan. Ja kun Abraham rukoili: ”Herrani, tee tästä kaupungista rauhan kaupunki, ja anna sen asukkaille hedelmiä, niille, jotka uskovat Allahiin ja viimeiseen päivään”, Allah vastasi: Minä annan heille lahjoja vähäksi aikaa, mutta sen jälkeen Minä vien heidät tulen rangaistukseen – pahaan kohtaloon. 2:126 -127)
Laskiessaan Pyhäkön perustuksia Abraham ja Ismael rukoilivat Allahia, että hän saattaisi heidät alistumaan Allahille ja heidän jälkeläisensä samoin, että Hän opettaisi heille rukoilemisen muodot (riitit) ja antaisi heille armonsa.
Herra anna heille heidän oman sanansaattajansa ilmaisemaan ilmestyksesi heille, opettaen heille kirjoitukset ja viisauden, ja puhdistaen heidät. Kuka muu kuin vähäjärkinen mies voisi kääntyä pois Abrahamin uskonnosta? Me valitsimme hänet tässä maailmassa, ja tästä lähtien hän tulee olemaan hurskaitten seurassa. (2: 129 -130)
Sano: me uskomme Allahiin ja siihen, mitä ilmoitettiin meille, ja mitä oli ilmoitettu Moosekselle, ja Jeesukselle ja mitä oli annettu muille profeetoille Allahilta. Me emme tee mitään eroa heidän välillään. Hänelle me alistamme itsemme. Jos he uskovat, kuten sinä olet uskonut, silloin heitä on opastettu oikein, mutta jos he kääntyvät pois, silloin tiedät, että he ovat kääntyneet vihamielisyydessä sinua vastaan. Allah pystyy todella puolustamaan teitä heitä vastaan, sillä Hän on kaikki kuuleva ja kaikki tietävä. (2:137 -137)
Edellinen viesti liittyy ilmeisesti aikaan, jolloin Muhammed pyrki saamaan juutalaiset ja kristityt hyväksymään hänen sanomansa. (On huomattava, että Koraanin luvut eivät ole aikajärjestyksessä, vaan siten, että tekstiltään pisin luku on ensimmäisenä ja lyhyin viimeisenä. Koraanin sisältöä tutkimalla tukijat ovat pystyneet arvioimaan Koraanin lukujen kirjoittamisen paikan ja ajan). Mielistellessään juutalaisia Muhammed antoi käskyn rukoilla Jerusalemia kohti, mutta kun juutalaiset torjuivat hänet, hän muutti rukoussuunnan kohti Mekkaa. Tämä päätös ei miellyttänyt kaikkia. Sen vuoksi hän sai viestin, jossa todetaan, ettei ole väliä, onko suunta lähteen vai itään. Molemmat ovat Allahin, joka ohjaa sitä, ketä haluaa, oikeaan suuntaan. Se, jolle on kerrottu oikea suunta, eikä noudata sitä, on syyllinen.  (2:144 -146)
Muhammad sai Allahilta ohjeita koskien Ramadan-kuukautta, jonka aikana Koraani ilmoitettiin Muhammadille. Sen aikana muslimien tulisi paastota - ja jos mahdollista - matkustaa pyhiinvaellukselle Mekkaan, kukin varojensa ja tilanteensa mukaan. Päivän aikana tulee pidättyä vedestä ja ruuasta, mutta auringon laskettua saa syödä ja juoda päivän-koittoon saakka, ”kunnes valkoinen lanka erottuu mustasta”. (2:183 -185)
He kyselevät taistelemisesta pyhän kuukauden aikana. Sano: Taisteleminen pyhän kuukauden aikana on vakava asia, mutta estää ihmisiä Allahin tieltä, kieltää Hänet, ja karkottaen ihmiset Pyhältä Moskeijalta, on paljon vakavampi Hänen silmissään, ja vaino on pahempi kuin kuolema. Eivät he lopeta taistelemasta sinua vastaan, kunnes pakottavat sinut luopumaan uskostasi, jos he voivat. Joka kääntyy ja luopuu uskostaan ja kuolee kieltäjänä totuudesta, hänen tekonsa mitätöidään tässä maailmassa ja tulevassa, ja hän tulee olemaan asukkaana tulessa, pysymään siellä aina. Mutta ne, jotka ovat uskoneet ja muuttaneet ja taistelleet Allahin hyväksi. voivat odottaa Allahin armoa. Hän on anteeksiantava ja armollinen.  (2:217 – 218)
He kyselevät profeetalta huumausaineista ja uhkapelistä. Sano: Molempiin liittyy suuri synti; vaikka ne voivat auttaa joitain ihmisiä, niiden aiheuttama vahinko on kuitenkin suurempi kuin hyöty. (2:219)
Avioerosta voidaan ilmoittaa (vaimolle) kahdesti, ja sitten nainen tulee palauttaa kunniallisesti. On laitonta sinulle vaatia mitään siitä, mitä olet antanut vaimoillesi, elleivät kumpikin pelkää, etteivät he pysty noudattamaan Allahin antamia pidäkkeitä. Sellaiset tapaukset eivät ole syntiä kummallekaan jos nainen haluaa antaa jotain vapauttamisekseen. Nämä ovat Allahin antamia rajoja, älä riko niitä. Allahin asettamien rajojen rikkojat ovat väärintekijöitä.  (2:229)
Muhammed määräsi aluksi, että miehellä olkoon vain yksi vaimo, mutta runsaitten sotien vuoksi nuorten leskien määrä nousi niin suureksi, että hän katsoi – Allahin luvalla – antaa miehelle vapauden naida 4 naista. Rajoitus ei koskenut profeettaa. Koronkiskonta on väärin.
Kun joku (mies) kuolee ja häneltä jää leskiä, lesket odottakoot neljä kuukautta ja 10 päivää. Kun nämä odotusajat ovat täyttyneet, sinua ei voida syyttää siitä, mitä he katsovat kohtuulliseksi tehdä itsensä kanssa. Allah näkee, mitä sinä teet. Ei ole väärin ehdottaa avioliittoa tai helliä heitä sydämessäsi. Allah tietää, että sinä hellit heitä sydämessäsi. Mutta älä tee mitään salaista sopimusta heidän kanssaan, paitsi ehkä vihjailla aikomuksistasi.  (2:234 -235)
Niiden, jotka elävät koronkiskonnalla, tulisi nousta Allahin edessä kuin niiden, jotka saatana on dementoinut kosketuksellaan, sillä he sanovat: ostaminen ja myynti ovat vain eräänlaista koronkiskontaa. Mutta Allah laillisti kaupan-käynnin, mutta teki koronkiskonnan laittomaksi. Siksi sen, joka kiistää Allahin hänelle antamia varoituksia, tulee palauttaa se, mitä hän on saanut aiemmin, ja Allah tulee tuomitsemaan hänet. Ne jotka palaavat entiseen käytäntöön, ovat tulen asukkaita ikuisesti. Allah hylkää koronkiskonnan ja siunaa ne, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä. Allah ei pidä epäkiitollisista väärintekijöistä. (2:275 -276)

SURA 3

Al-IMRAH, IMRAN PERHE
Suurassa 3 Koraani kertoo Neitsyt Mariasta, josta enkelit julistivat, ja Jeesuksesta. Koraanissa puhutaan hyvin kunnioittavasti Mariasta ja hänen Pojastaan Jeesuksesta, vaikka se ei voikaan hyväksyä sitä, että Jeesusta kutsutaan Jumalan Pojaksi, koska ”Allahilla ei ole poikaa”.
”Allahin, kaikkein laupiaimman ja armollisimman nimessä”.                        
Oi Maria, Herrasi antaa sinulle hyvän sanoman Häneltä. Hänen nimensä on Messias, Jeesus, Marian poika, kunnioitettu tässä maailmassa ja seuraavassa, ja yksi heistä, joille on annettu läheisyys Jumalan kanssa. Ja Hän puhuu ihmisille kätkyessään ja vartuttuaan Hän tulee olemaan yksi oikeamielisistä.  (3:45 -46)
Allah opettaa Häntä tuntemaan Kirjan, ja viisauden ja Toran ja Gospelin. Hän tekee Hänestä sanansaattajan Israelin lapsille. Hän sanoo: Minä tulen luoksenne Allahin antaman merkin kanssa. Minä muotoilen savesta linnun ja minä puhallan siihen ja Allahin avulla siitä tulee elävä lintu. Allahin nimissä minä parannan sokeita ja pitaalisia ja tuon kuolleet takaisin elämään. Minä kerron teille, mitä syötte ja mitä varastoitte koteihinne. Totisesti tässä on merkki teille, jos olette uskovia. (3.48 -49)
Abraham todetaan Koraanissa uskon esi-isäksi ja esikuvaksi islamille.
Abraham ei ollut juutalainen eikä kristitty. Hän oli rehellinen mies, yksi heistä jotka antautuivat Allahille. Ei hän ollut niitä, jotka seurustelevat Allahin seuralaisten kanssa. Totisesti nämä ihmiset ovat niitä, jotka ovat lähinnä Abrahamia, jotka seurasivat häntä ja tätä profeettaa (Muhammadia) ja jotka uskovat häneen. Allah on uskovien suojelija. Jotkut Kirjan ihmiset (juutalaiset) halusivat johtaa teidät harhaan, vaikka eivät huomaa sitä. Kirjan Kansa! Miksi te torjutte Allahin merkit oltuanne niiden todistajia? Kirjan Kansa, miksi te sekoitatte totuuden valheeseen ja tietoisesti peitätte totuuden?  (3. 67 -71)
Muhammadilla oli vakavia moitteita ”Kirjan kansalle”, juutalaisille. Muslimit vastaavat väitteisiin, että Koraani sotkee ajat ja ajankohdat todeten, että juutalaiset ja kristityt ovat väärentäneet alkuperäistä tekstiä ja piilottelevat totuutta.
Teidän joukossanne on muutamia, jotka väärentävät Kirjaa puhuen tavalla, jotka saavat ihmiset uskomaan, että se, mitä he sanovat, ovat Kirjasta, vaikkei se niin ole. He sanovat, että se on Allahilta, vaikka se ei ole. Täten he valehtelevat Allahista ja he tietävät sen. Ei kukaan, jolle Allah on antanut Kirjoitukset, ja viisauden ja profeetan tehtävän, sanoisi kansalle: ”Palvokaa minua Allahin asemesta”. Hän sanoisi pikemminkin: ”Olkaa uskollisia palvelijoita Allahille”, sillä te olette opettaneet ja tutkineet Kirjoituksia. Eikä Hän haluaisi teidän ottavan profeettoja ja enkeleitä jumalaksenne; miten Hän voisi käskeä teitä olemaan epäuskoisia antauduttuanne Allahille?  (3:78 -80)
Muhammed varoittaa etsimästä uskontoa, joka ei ole Allahista. Toiminnan alkuvaiheilla Muhammedilla oli vaikeuksia saada arabit ja etenkin erämaan kansa, beduiinit, uskomaan häntä, ja että sanomat tulivat suoraan Allahilta
Sano: Me uskomme Allahiin ja siihen mitä Hän on antanut Abrahamille, Ismaelille, Iisakille, Jaakobille ja heimoille. Me uskomme, mitä Allah on antanut Moosekselle, Jeesukselle ja profeetoille. Me emme tee mitään erotusta heidän välillään. Hänelle me olemme alistaneet itsemme. Jos joku etsii muuta uskontoa kuin islam (alistumista Allahille) se ei ole Hänelle otollinen. Hän tulee kuulumaan häviäjiin siitä lähtien.  (3:84 -85)
Sano, Allah puhuu totuuden, joten seuraa Abrahamin uskontoa. Hän oli rehellinen mies eikä hän kuulunut monijumalisiin. Ensimmäinen ihmiskunnalle rakennettu rakennus oli Mekka, se on siunattu paikka, ohjauksen lähde koko maailmalle. Siellä on selviä merkkejä, se on paikka, jossa Abraham seisoi. Jokainen joka astuu sinne sisälle, on turvattu. Pyhiinvaellusmatka Talolle (Mekkaan) on Allahin antama velvollisuus jokaiselle, joka voi sen tehdä. (3:94 -97)
Oi te uskovat, jos te antaudutte joillekin noista (juutalaisista), joille Kirjoitukset annettiin, he tulevat saamaan teidät kieltämään totuuden, johon sinä uskoit. (3:100)
Jos Kirjan Kansa olisi myös uskonut, se olisi ollut parempi heille. Muutamat heistä ovat uskovia, mutta useimmat ovat tottelemattomia. He voivat tehdä teille hyvin vähän vahinkoa. Jos he tulevat taistelemaan kanssanne, he näyttävät teille selkänsä, silloin kukaan ei voi auttaa heitä. Nöyryytys kohtaa heidät, missä heidät löydetäänkin, elleivät he tee liittoa Allahin tai ihmisen kanssa. He ovat saaneet päällensä Allahin vihan, ja ovat täydellisesti nöyryytettyjä, koska he ovat torjuen kieltäneet Allahin merkit ja surmanneet profeetat epäoikeudenmukaisesti.  (3:110 -112)
Uskovia (muslimeja) kielletään ystävystymästä islamin ulkopuolella olevien kanssa, koska he ovat epäluotettavia. Uskosta luopumisesta varoitetaan. Kuolema on vain portti elämään.
Uskovat, älkää ottako ulkopuolisia läheisiksi ystäviksenne, he tekevät kaikkensa vahingoittaakseen teitä. He tuntevat mielihyvää nähdessään teidän kärsivän; heidän vihansa ilmenee heidän sanoistaan, joita he vuodattavat suustaan yllenne. Mutta mitä he piilottelevat sydämessään, on paljon pahempaa. Me olemme tehneet merkkimme selväksi teille, miksi ette ymmärrä? (3:118)
Koraani on selitys kansalle, ja opaste ja varoitus niille, jotka pelkäävät Allahia. (3:138)
Muhammed on vain sanansaattaja: sanansaattajia on ollut ennen häntä. Jos hän kuolisi, kääntyisittekö kannoillanne ja menisitte takaisin? Ne jotka kääntyvät kantapäillään, eivät vahingoita Allahia ollenkaan, Allah palkitsee kiitolliset. Yksikään sielu ei kuole ilman Allahin lupaa ja Hänen määräämäänsä aikaa. (3:144 -145)
Jos teidät surmataan tai kuolette Allahin asian hyväksi, silloin varmasti anteeksiantamus ja Hänen armonsa ovat paremmat, mitä kukaan voisi saada. Sillä todella, jos kuolet tai sinut surmataan, sinut viedään Allahin luokse. (3:157)
Älä ajattele niitä, jotka on surmattu Allahin asian hyväksi, kuolleiksi. He elävät ja saavat kaiken tarvitsemansa Herraltaan.(3:169)

SURA 4 

AL-NISA, NAISET ¨
Suura 4 alussa annetaan ohjeita perinnönjaosta, joka tulee tehdä oikeamielisesti. Orvot ja köyhät olivat Muhammedin erityisessä suosiossa, sillä hän itse oli orpo.  
Allahin, kaikkein laupiaimman ja armollisimman nimessä
Älä anna niille, jotka eivät ole aikuistuneet mieleltään, omaisuuttasi, jonka Allah on antanut sinulla tukeaksesi: anna heille heidän osuutensa siitä, ja vaateta heidät ja anna heille hyvä neuvo. Tarkkaa huolella orpoja, kunnes he saavuttavat naimaiän, silloin, jos havaitset heidät mieleltään aikuisiksi, anna heille kuuluva osa omaisuudestasi. Älä kuluta sitä tuhlaavasti, kunnes he aikuistuvat. Jos hänen huoltajansa on varakas, anna hänen toimia yksin, jos hän on köyhä, anna hänen saada, mikä on oikeus ja kohtuus. Kun annat omaisuuttasi heille, kutsu todistajat sisään. Allah on riittävä tarkkailija. Miehen tulee saada osuusuutensa vanhempiensa ja sukulaistensa jäämistöstä, naisten tulee samoin saada osuutensa vanhempiensa ja sukulaistensa jäämistöstä, olkoon se vähän tai paljon. (4:5 -7)
Koraani varoittaa edelliseen liittyen, että ”jotka käyttävät orpojen omaisuutta väärin, nielevät vatsaansa tulta, joka pian palaa suitsuavilla liekeillä”.
Seuraavaksi annetaan ohjeita omien lasten osuuksista.
Omia lapsiasi koskien, Allahin mielisuosion mukaan pojan osuus tulee olla kaksinkertainen tyttölapsen osuuteen verraten. Jos tyttölapsia on enemmän kuin kaksi, silloin heidän osuutensa on kaksi kolmasosaa perinnöstä. Jos heitä on vain yksi, silloin hän saa puolet. Kumpikin vanhempasi saavat kuudennen osan perinnöstäsi, jos sinulla on lapsia. Jos olet lapseton ja perijäsi ovat vanhempasi, äitisi saa kolmanneksen. Jos sinulla on veljiä ja sisaria, äitisi saa kuudenneksen siitä, mitä jää kun velat ja muut isäsi ja veljiesi maksut. Et tiedä, kuka lapsistasi hyötyy eniten, mutta tämä on Allahin määritelmä, ja Hän on kaikkitietävä ja kaikkiviisas. (4:11 -12)
Haureudenharjoittajia, sekä naisia että miehiä, tulee rangaista Allahin ohjeen mukaan. 
Jos jotkut naisistasi harjoittavat haureutta, kutsu kaksi miestodistajaa lähipiiristäsi, ja jos heidän todistuksensa osoittaa heität syyllisiksi, eristä heidät taloon, kunnes kuolema vapauttaa heidät, tai Allah antaa toisen polun asian ratkaisemiseksi. Jos kaksi miestä harjoittavat samankaltaista kauheutta, rankaise heitä molempia, Jos he katuvat ja korjaavat käytöksensä, jätä heidät rauhaan. Allah on anteeksiantava ja armollinen. (4:15 -16)
Avioliittoa koskevia määräyksiä annetaan, myös perintöoikeudesta vaimon omaisuuteen.
Uskovat, on laitonta, että te olisitte vaimonne perijä. eikä teidän tule pidättää heitä väärin perustein, jotta voisit ottaa takaisin osan siitä, mitä olet heille antanut, elleivät he ole tehneet jotain kauheaa. Elä heidän kanssaan oikeudenmukaisesti ja ystävällisesti. Jos et pidä heistä, voi olla, että sinä voit hyljeksiä jotakin, jonka Allah on tarkoittanut yltäkylläisen hyvän lähteeksi. Jos haluat vaihtaa yhden vaimoistasi toiseen, älä vaadi antamaasi maksua takaisin, vaikka olisit antanut hänelle aarteen. Voisitko tehdä sen vaikka puhumalla pahaa hänestä ja osoittaa synnittömyyttä? (4:19 -20)
Allahiin uskovia kielletään naimasta isänsä vaimoja, ellei se tapahtunut ennen tätä kieltoa. Sellaista pidetään häpeällisenä tekona. Mies ei myöskään saa ottaa vaimokseen äitejään, tyttäriään, siskojaan, tätejä isän tai äidin puolelta, veljen tai sisaren tyttäriä, kasvatusäitejä tai sisarpuolia, vaimon äitejä, kasvatustyttäriä, eikä vaimonsa tyttäriä, paitsi ottaa vaimoksi, jos avioliittoa ei ole vahvistettu. jne. Naimisissa olevia naisia ei saa ottaa vaimoksi, paitsi niitä naisia, joita on saanut käsiinsä sotavankeina. (Lukijaa voi hämmentää, että miehellä voi olla monta äitiä, mutta tekstissä huomioidaan miehen oikeus ottaa jopa neljä vaimoa). (4:21 -24)
Uskovia kielletään koskemasta uskovan omaisuuteen, paitsi yhteisestä sopimuksesta. Heitä kielletään surmaamasta toisiaan, sillä Allah on armollinen. Uskovat, jotka surmaavat toisia rikoksen tai vääryyden vuoksi, heitetään tuleen, ”mikä on helppoa Allahille”. (4:29 -30) 
Miehet ovat naisten suojelijoita, sillä Allah on tehnyt toiset toisten yläpuolelle. ja koska he käyttävät varojaan heidän hyväkseen. Siksi kunnioitetut naiset ovat kuuliaisia ja vartioivat puolisonsa poissa ollessa sitä, minkä Allah on antanut heidän tehtäväkseen vartioida. Niitä, joita epäilet vääräuskoisiksi, varoita heitä, sen jälkeen kieltäydy jakamasta vuodetta heidän kanssaan, ja lopuksi lyö heitä (kevyesti). Jos he sen jälkeen muuttuvat tottelevaisiksi, älä tee mitään muuta heille. Allah on suuri, mahtava.
Jos miehen ja vaimon välille syntyy erimielisyyttä, ota välittäjä sekä omalta että vaimosi perheen puolelta. Jos he molemmat haluavat sovitella erimielisyydet, Allah tulee tuomaan sovinnon heidän välilleen. Hän on kaikkitietävä ja kaikkiviisas. (4:34 -35)
Palvo Allahia äläkä liittoudu Allahin vertaisten kanssa. Ole hyvä vanhemmillesi, sukulaisillesi, orvoille, köyhille ja naapurillesi, joka on sukulaisesi sekä sille, joka ei ole sukulaisesi, ja kumppaneillesi ja matkalaisille ja niille, jotka oikeasti omistat. Allah ei pidä röyhkeistä, rehentelevistä ihmisistä.  (4:36)
Uskovat. älkää lähestykö Allahia rukouksissanne, kun olette juovuksissa, kunnes tiedätte, mitä puhutte, eikä epäpuhtaassa tilassa – paitsi jos olette matkalla – kunnes olette kylpeneet. Jos olette sairaita, tai matkalla, tai olette käyneet tarpeella, tai jos olette seurustelleet naisen kanssa - ettekä löydä vettä - etsikää silloin puhdasta hiekkaa ja hierokaa sillä kasvojanne ja käsiänne. Allah on armolinen ja anteeksi antava. (4:43)
Ettekö ole nähneet noita, joilla oli hallussaan osa Kirjasta? He uskovat epäjumaliin ja demoneihin. He sanovat heistä, jotka kieltävät totuuden: He ovat oikeammin ohjattuja kuin uskovat. Nämä ovat niitä, jotka Allah on hylännyt; et löydä ketään, joka voisi auttaa Allahin hylkäämiä. Onko heillä osa Allahin kuningaskunnassa? Jos heillä olisi, he eivät antaisi toisille edes taatelikiven uurteen vertaa. Kadehtivatko he sen tähden, mitä Allah on antanut heille runsaudestaan? Me annoimme Abrahamin suvulle Kirjan ja viisauden ja annoimme heille suuren kuningaskunnan. jotkut heistä uskoivat siellä ja jotkut eivät.  Liekehtivä tuli on sopiva paikka heille.  (4:51 -55)
Uskovat taistelevat Allahin hyväksi, mutta ne, jotka hylkäävät uskon, taistelevat saatanan hyväksi. Sen jälkeen taistelkaa saatanan liittolaisia vastaan. Saatanan suunnitelma on todella heikko.  (4:76)
Seuraavassa annetaan ohjeita niille, jotka tuntevat olonsa heikoksi ja etsivät ulospääsyä vahingoittamalla itseään, tai jotka muuttavat Allahin asian tähden toiseen maahan. Lieneekö joku Eurooppaan muuttavista muslimeista saanut rohkaisua alla olevista säkeistä?
Kun Allahin enkelit ottavat niiden sielut, jotka ovat vahingoittaneet itseään, ja kysyvät: Mikä oli väärin? He vastaavat. Me olimme liian heikkoja maan päällä. Enkelit vastaavat. Eikö Allahin maa ollut kyllin avara teille voidaksenne muuttaa toiseen paikkaan.  He ovat niitä, joiden olinpaikka on helvetti, paha määränpää – paitsi sellaisille heikoille miesten naisten ja lasten joukossa, jotka ovat kykenemättömiä löytämään mitään tietä ulos. Allah voi armahtaa heidät. Allah on aina armahtava ja aina anteeksiantava. Kuka tahansa muuttaa Allahin asian tähden, löytää useita pakopaikkoja maassa ja runsasta menestystä. Ne. jotka jättävät kotinsa Allahin ja sanansaattajan tähden, mutta saavat surmansa, saavat korvauksen Allahilta. Allah on anteeksiantavin ja aina armahtava. (4:97 -100)
Koraanissa kerrotaan, miten Kirjan Kansa vaati Moosekselta, että tämä näyttäisi heille Allahin kasvot, mutta salamanisku taivaalta tuhosi heitä heidän pahuutensa vuoksi, Seuravaksi he rakensivat vasikan ja palvoivat sitä. Mutta Jumala armahti heitä ja vahvisti Mooseksen arvovaltaa. Sen jälkeen Jumala teki liiton Israelin kanssa kehottaen heitä vaeltamaan nöyrästi ja varoitti rikkomasta sapattia. Se oli vahva liitto. Mutta he rikkoivat liiton ja hylkäsivät Jumalan antamat merkit. He surmasivat Jumalan profeettoja sanoen: Sydämemme ovat sinetöidyt. Mutta se oli Jumala, joka sinetöi heidän sydämensä koska he hylkäsivät totuuden. Muutamaa lukuun ottamatta heillä ei ole uskoa. He kielsivät totuuden ja panettelivat rumasti Mariaa.
He julistivat: Olemme surmanneet Messiaan, Jeesuksen, Marian lapsen, Allahin lähettilään. He eivät surmanneet Häntä, eivätkä ristiinnaulinnet Häntä, vaan se näytti siltä (ikään kuin se olisi tapahtunut) Ja ne, jotka ovat eri mieltä, epäilevät tätä. Ei heillä ole mitään tarkkaa tietoa siitä, vaan seuraavat vain arvailuja. Mutta eivät he todellakaan surmanneet Häntä. Allah nosti Hänet luoksensa. Allah on kaikkivaltias ja viisas.  (4:157 -158)
Seuraavissa jakeissa kerrotaan, miten Allah lähetti Muhammedille ilmestyksiä, kuten Hän antoi Nooalle, ja profeetoille, jotka tulivat hänen jälkeensä: Abraham, Ismael, Isak, Jaakob, heimot, Jeesus, Job, Joona , Aaron ja sekä Salomo ja David. Ja Allah antoi heille Psalmit. Allah ilmoitti myös, että Hän antoi Muhammedille tietoa joistakin profeetoista, mutta ei kaikista. Ja Allah puhui suoraan Moosekselle. Seuravaksi Allah varoittaa juutalaisia.
Kirjan Kansa, älä mene äärimmäisyyteen uskonnossasi. Kerro Allahista vain totuus. Jeesus Kristus, Marian Poika, oli vain Allahin ja Sanan lähettiläs. lähetetty Marialle, Allahin Henki. Joten uskokaa Allahiin ja Hänen lähettilääseensä älkääkä sanoko: On olemassa kolme jumalaa. Vastustakaa, se on parempi teille. Todellakin, Allah on yksi ja ainoa jumala. Hänen pyhyytensä on paljon korkeampi kuin pojan saaminen. Hänelle kuuluu kaikki se, mikä on taivaassa ja kaikki se, mikä on maan päällä ja Allah on riittävä varjelijana. (4:171)

SURA 5.   

AL-MA IDAH, PÖYTÄ.
Suurassa 5 annetaan aluksi ruokaohjeita, mitä on luvallista syödä, ja erikoisohjeita pyhiinvaellusretken aikana ja jälkeen. Erityisesti varoitetaan syömästä mädäntynyttä lihaa, verta ja sianlihaa. Muuten kaikki ruoka-aineet ovat laillisia nautittaviksi. Myös naisista annetaan ohjeita, keiden kanssa saa olla, sekä puhdistautumisesta ennen rukousta. Kristityistä varoitetaan uudelleen, ja kerrotaan, miten Mooses rohkaisi kansaansa menemään Pyhään Mahan, jonka Allah oli luovuttanut heille. Myöhemmin kerrotaan Islamin käymistä sodista ja miten suhtautua sotavankeihin. Edelleen kerrotaan, miten Allah suosi juutalaisia antaessaan heille Toran ohjeeksi ja valoksi, antoi heille profeettoja, rabbeja ja pappeja ohjaamaan kansaa. Kristityistä varoitetaan useaan kertaan.
Tänään kaikki hyvät asiat (ruuat) on tehty teille laillisiksi. Kirjan Kansan ruuat ovat laillisia teille ja teidän ruokanne heille. Puhtaat uskovat naiset ja puhtaat Kirjan Kansan naiset, jotka olivat saaneet Kirjan ennen teitä, ovat laillisia teille, edellyttäen, että olette antaneet heidän myötäjäisensä, ja solmitte avioliiton heidän kanssaan, antautumatta heidän kanssaan haureuteen tai ottamatta heitä rakastajattariksi. Sopimukset sellaisen kanssa, joka luopuu uskostaan, mitätöityy, ja hän on sen jälkeen liittynyt häviäjiin. (5:5)
Uskovat, kun nousette rukoilemaan, peskää kasvonne ja kätenne kyynär-päähän saakka ja kuivatkaa kasvonne ja peskää jalkanne nilkkoihin saakka. Jos olette epäpuhtaassa tilassa, kylpekää kokonaan. (5:6)
Allah teki liiton Israelin kansan kanssa ja nostatti heille 12 johtajaa. Allah sanoi: ”Totisesti, Minä olen kanssanne. Jos te otatte osaa rukouksiinne, maksatte almuja ja uskotte lähettiläisiimme ja tuette heitä, Minä totisesti annan anteeksi syntinne ja annan teidän päästä Puutarhoihin, joiden läpi virrat juoksevat. Kuka hyvänsä teistä kieltää totuuden tämän jälkeen, menee väärään suuntaan suoralta polulta”.  (5:12)
Me myös solmimme liiton niiden kanssa, jotka sanovat olevansa kristittyjä. Mutta myös he ovat unohtaneet paljon siitä, mihin he sitoutuivat. Sen vuoksi Me olemme asettaneet kateuden ja vihan heidän keskelleen tuomiopäivään saakka, ja pian Allah tulee julkistamaan, mitä he ovat tehneet. (5:14)
Kirjan Kansa, lähettiläämme on tullut tehdäkseen teille selväksi paljon siitä, mitä olette kätkeneet kirjoituksissanne ja antamaan anteeksi paljon. Valo on nyt tullut teille Allahilta, ja selkeä Kirja, jonka kautta Allah ohjaa rauhan tietä kaikkia, jotka etsivät Hänen hyvää sanomaansa, tuoden heidät pimeydestä valoon tahtonsa mukaan, ja ohjaten heitä suoraa polkua. Herjaten jotkut heistä sanovat: Allah on Kristus, Marian poika. Sano: Kuka sitten voisi estää Allahia, jos Hän niin haluaisi, tuhoamasta Kristuksen, Marian pojan, ja Hänen äitinsä ja jokaisen maan päällä? Taivaan kuningaskunta ja maa ja kaikki niiden välillä kuuluvat Allahille. Hän luo mitä tahtoo ja Hänellä on valta kaiken yli. Juutalaiset ja kristityt sanovat: me olemme Allahin lapsia ja Hänen rakastettujaan. Sano: Miksi Hän sitten rankaisee teitä synneistänne? Todella, te olette vain ihmisolentoja Hänen luomakuntansa keskellä. Hän antaa anteeksi kenelle tahtoo ja rankaisee ketä tahtoo. Taivaan kuningaskunta ja maa ja kaikki niiden välillä kuuluvat Allahille ja ne palautuvat Hänelle. Kirjan Kansa, lähettiläämme on tullut luoksenne tekemään kaiken selväksi aiempien lähettien jälkeen, ettette voisi sanoa: Ei ketään hyvän sanoman tuojaa tai varoittajaa ole tullut luoksemme. Mutta hyvän sanoman tuoja ja varoittaja on tullut luoksenne. Allah on voimallinen kaikkeen. (5:18 -19)
Muistakaa, kun Mooses sanoi kansalleen. Oi kansani! Muistakaa Jumalan suosiota teille, Hän herätti keskuuteenne profeettoja, antoi teille kuninkaita ja suosi teitä enemmän kuin mitään muuta kansaa maan päällä. Oi kansani, Astukaa Pyhään Maahan, jonka Allah on määrännyt teille. Älkää kääntykö takaisin, tai te tulette olemaan häviäjiä. He vastasivat. Mooses, siellä maassa asuu voimakkaita ihmisiä. Emme koskaan mene sinne, ennen kuin he poistuvat. Jos he poistuvat, silloin me totisesti menemme sinne.  (5:20 -22)
Seuraavaksi kerrotaan Allahin määräämiä rangaistuksia, niitä kohtaan, jotka taistelevat Allahia ja Hänen lähettiläänsä vastaan, kuten tekstissä sanotaan
Ne jotka taistelevat Allahia ja Hänen lähettiläänsä vastaan ja levittävät epäjärjestystä maassa, tulee surmata, tai naulita ristille, tai hakata heidän kätensä ja vastapuolen jalkansa, tai heidät tulee karkottaa maasta. Heitä tulee häväistä tässä maailmassa ja ankarasti rangaista sen jälkeisessä (maailmassa). Poikkeuksena ovat ne, jotka katuvat ennen kuin voitat heidät. sillä sinun tulee tietää, että Allah on anteeksiantava ja armollinen. (5:33 -34 )

Seuraavissa säkeissä muistutetaan, miten juutalaisilla oli silmä silmästä ja hammas hampaasta korvaus vastustajalta. Tekstissä varoitetaan, että ne jotka eivät tuomitse Lain mukaan, ovat itse lainrikkojia. Säkeissä viitataan Jeesukseen, jonka Allah oli lähettänyt täyttämään sen, mitä oli ilmoitettu aiemmin.
Me annoimme heille ohjeen (Torassa) elämä elämästä, silmä silmästä, nenä nenästä, korva korvasta, hammas hampaasta, haava haavasta. Mutta jos joku unohtaa sen, se tulee olemaan hänelle sovitukseksi. Ne jotka eivät tuomitse sen mukaan, kuin Allah on halunnut, ovat väärintekijöitä.  Me saimme Jeesuksen, Marian Pojan, seuraamaan heidän jalanjäljissään, täyttämään sen, mitä oli aiemmin ilmoitettu Torassa. Me annoimme Hänelle evankeliumin (gospelin) joka sisälsi ohjeita ja valoa ja varoituksia Allahia pelkäävälle. Sen tähden tuomitkoot ne, jotka seuraavat gospelia, sen mukaan mitä Allah on ilmoittanut heille. Ne jotka eivät tuomitse sen mukaan kuin Allah on lähettänyt alas, ovat kapinallisia. (5:45 -47)
Mutta uskovia varoitetaan koskaan liittoutumasta juutalaisten ja kristittyjen kanssa, sillä he ovat liittoutuneet keskenään.
Uskovat, älkää ottako juutalaisia tai kristittyjä liittolaisiksenne, sillä he ovat liittoutuneet keskenään. Se, joka teistä ottaa heitä liittolaisikseen, tulee yhdeksi heistä. Allah ei ohjaa väärintekijöitä. (5:51)
Sano: Kirjan Kansa, älä ole pahastunut siitä, että me uskomme Allahiin eikä siksi, mitä Allah on ilmoittanut meille ja toisille ennen meitä eikä siksi että useimmat teistä ovat tottelemattomia. Sano: Kerronko teille, ketkä tulevat saamaan pahemman palkkion Allahilta? Ne, jotka Allah on hylännyt ja joihin Hän on vihastunut. Heidät tuomittiin apinoina ja sikoina ja ne, jotka palvovat pahaa. He ovat pahimmassa ahdingossa ja kauimpana suoralta tieltä. (5:60)
Sano: kirjan Kansa, sinulla ei ole mitään perustaa, ennen kuin noudatat Toraa ja Gospelia ja sitä, mitä sinulle on ilmoitettu Allahilta. (5:66)
Kristittyjä vastaan on esitetty Koraanissa useita säkeitä useissa luvuissa, mikä osoittaa, että Muhammed piti kristittyjä pahimpana uskonsa vastustajina, pahempina kuin juutalaisia, jotka sentään uskoivat yhteen Jumalaan kieltäessään Jeesuksen Messiaanisen aseman. Kristinuskoa tunnustava joukko oli varsin mitätön vähemmistö Arabian niemimaalla eikä millään tavoin uhannut islamin syntyä ja leviämistä. Tänä päivänä IS:n taholta vakuutetaan, että heidän pahin vihollisensa on kristitty maailma, ja että he tulevat keskittymään kristinuskon tuhoamiseen. Koska he pitävät Rooman kirkkoa tämän uskon varsinaisena linnoituksen ja keskuksena, Rooma ja Vatikaani ovat heidän seuraavat tärkeimmät kohteensa. Tämä osoittanee taistelua käytävän näkymättömässä maailmassa kiivaammin kuin fyysisessä maailmassa. Kysymys on yhä enemmän uskontojen ja niiden edustamien kulttuurien välisestä taistelusta, mitä lännen johtajat eivät halua tunnustaa.
Todella, he ovat kieltäjiä, jotka sanovat, että Allah on Kristus, Marian Poika. Sillä Kristus itse sanoi: ”Israelin lapset, palvelkaa Jumalaa, minun Herraani ja teidän Herraanne”. Jos kuka tahansa liittää jotain Allahin kanssa, Allah kieltää häneltä pääsyn Puutarhaan, ja tuli tulee olemaan hänen kotinsa. Väärintekijöillä ei ole avustajia. Ne ovat totuuden kieltäjiä, jotka sanovat: Allah on yksi kolmesta. On vain yksi Allah. Jos he eivät luovu toistamasta sitä, tuskallinen rangaistus tulee kohtaamaan heitä, jotka kieltävät totuuden. Miksi he eivät käänny Allahin puoleen ja pyydä Hänen anteeksiantoaan? Allah on anteeksiantava ja armollinen. Kristus, Marian Poika, ei ollut muuta kuin lähettiläs. Useita lähettiläitä edelsi Häntä. Hänen äitinsä oli siveellinen nainen ja he molemmat söivät ruokaa (kuten muutkin kuolevaiset). Katso, miten Me lähetämme merkkejä heille! Katso, miten he kääntyvät pois! Palvotko jotain muuta jumalaa kuin Allahia, joka on voimaton tekemään sinulle hyvää tai pahaa? Allah yksin on kaiken kuuleva ja kaiken tietävä. (5:72 -76)
Seuraavassa uskovia varoitetaan käyttämästä juovuttavia aineita tai osallistumaan keinotteluun, sekä välttämään okkultista kivien ja muiden esineitten taikauskoista palvontaa.
Uskovat, juovuttavat aineet ja uhkapeli sekä (okkultisesti jumaloitavat) kivet ja jumaloitavat nuolet ovat saatanan kehittämiä kauhistuksia. Vältä niitä menestyäksesi. (5:90)

SURA 6

 AL-AN`AM, KARJA
SURA 6 käsittelee pääosiltaan keskustelua Muhammedin ja epäilijöiden kesken, johon Allah osallistuu omine kommentteineen. Profeettaa syytettiin siitä, että hän oli itse laatinut Koraanin muotoon, ikään kuin Allah itse olisi puhunut hänelle, kuten Koraanissa väitetään. Suran alussa ylistetään Allahin suuruutta ja Hänen luomistekojaan, ja siitä huolimatta ne, jotka kieltävät totuuden väittävät olevansa Allahin vertaisia. ”Hänen, joka loi heidät savesta ja antoi (teille), määräajan jonka vain Hän tietää – ja sittenkin te epäilette!” (6:2)
Hän on Jumala taivaassa ja maan päällä. Hän tietää kaiken, mitä piilottelette ja mitä paljastatte! Hän tietää, mitä teette; kuitenkin aina kun merkki tulee heille heidän Herraltaan, he kääntyivät siitä pois. He hylkäsivät totuuden aina, kun se tuli heille, kuitenkin enemmän uutisia lähetetään heille koskien sitä, mitä he ovat pilkanneet. Eivätkö he ole nähneet, miten monta sukupolvea Me olemme tuhonneet ennen heitä? Me asetimme heidät maan päälle tukevammin kuin teidät, ja Me lähetimme pilvet heidän ylleen vuodattaen ylen-määrin vettä ja teimme virtoja vuotamaan jaloissaan. Kuitenkin Me tuhosimme heidät heidän syntiensä tähden ja nostatimme uusia sukupolvia. Mutta vaikka olisimme lähettäneet teille ylhäältä Kirjan pergamentille kirjoitettuna, ja he olisivat koskettaneet sitä omin käsin – ne, jotka kieltävät totuuden, olisivat kuitenkin sanoneet: Se on pelkkää magiaa! He kysyvät, miksei enkeliä lähetetty heille? Jos olisimme lähettäneet enkelin, asia olisi selvitetty, eikä heille olisi annettu mitään helpotusta.
Todellakin, jos olisimme lähettäneet enkelin lähettiläänä, ja jos olisimme muotoilleet hänet ihmisen muotoon, eikö tämä olisi lisännyt sekavuutta? Lähettejä on pilkattu ennen teitä, mutta pilkkaajia kohtasivat juuri ne asiat, joita he pilkkasivat. (6:3 -11)
Kysy heiltä: Mikä on painavin asia todistajana? Kerro heille: Se on Allah. Hän on todistaja minun (Muhammedin) ja teidän välillänne. Sano: Koraani on ilmoitettu minulle, että minä sen kautta voisin varoittaa teitä ja niitä, jotka se saavuttaa. Voitko todella todistaa, että on toisia jumaluuksia Allahin rinnalla? Sano: En voi todistaa. Sano: Hän on yksi ainoa Allah, enkä tunnusta ketään toista Hänen rinnalleen. (6:19)
Muista, miten Abraham sanoi isälleen Azarille:Ovatko epäjumalasi jumalasi? Minä näen, että sinä ja kansasi olette menneet harhaan”. Tällä tavoin Me näytimme Abrahamille taivaitten ja maan kuningaskuntamme, jotta hän todella uskoisi. (6:74)
Tämä on siunattu Kirja, jonka olemme ilmoittaneet vahvistaen sen, mikä tuli ennen sitä, jotta voisit varoittaa Kaupunkien Äitiä” (Mekkaa) ja kansoja sen ympärillä. Ne jotka uskovat tästä lähtien uskovat siihen, ja ovat huolehtivia rukouksissaan. (6:92)  

SURA 7.   

AL-A`RAF, KORKEUDET
Tässä Suurassa käydään läpi Allahin luomistöitä ja Hänen valtasuuruuttaan sekä miten lähetti merkkejä ja lähettiläitään eri kansojen ja kansakuntien sekä kaupunkien johtajille varoittaen heitä kulkemasta väärää tietä. Tähän sisältyy aineistoa, josta ei kerrota Torassa eikä muissa juutalaisten ja kristittyjen pyhissä kirjoissa ja dokumenteissa. Siinä esitetään myös pitkä kirjoitus Mooseksesta ja Israelin kansan toimista Mooseksen johtaessa sitä kohti Luvattua Maata. Muhammedin suhtautumisessa juutalaista kansaa kohtaan olisi paljon opittavaa ja esikuvallista aikamme islamin johtajille väittäessään, että he seuraavat Koraani opetuksia. Ehkä suurin ongelma onkin siinä, miten Koraanin kirjoituksia ja ohjeita tulkitaan ja miten niitä opetetaan kansalle, etenkin nuorisolle, joka herkästi omaksuu uutta ja ihmeellistä pystymättä objektiivisesti harkitsemaan asioita.
Me asetimme teidät (ihmiskunnan) asumaan maahan ja annoimme teille mahdollisuudet pystyäksenne asumaan siellä, kuitenkin kiitosta ei juuri koskaan kuule. Me loimme teidät ja muotoilimme teidät. Sen jälkeen Me sanoimme enkeleille: ”Kumartukaa Adamin edessä”, ja kaikki muut tekivät sen paitsi saatana. Hän ei ollut niiden joukossa, jotka kumartuivat. Allah kysyi: ”Mikä esti sinua kumartumasta, kuten käskin sinua?” Hän vastasi: ”Minä olen parempi kuin hän. Sinä loit minut tulesta, mutta Adamin sinä loit savesta”. Allah vastasi: ”Mene tiehesi täältä. Tämä ei ole sopiva paikka julkeudellesi. Mene tiehesi, sinä vastarannan kiiski”. Saatana sanoi: Anna minulle hengähdystaukoa ylösnousemukseen saakka”. Allah vastasi: ”Se sallittakoon sinulle”.  Saatana sanoi siihen: ”Sinä olet kohdellut minua väärin. ”Minä asetan väijytyksen heidän suoralla tiellään ja minä hyökkään heitä vastaan edestä ja takaa ja vasemmalta ja oikealta, ja tulet havaitsemaan heidät epäkiitollisiksi. Allah sanoi: ”Mene ulos täältä, sinä halveksittu ja hylätty. Me täytämme helvetin niillä, jotka seuraavat sinua”. (7:10 -18)
Mutta Adamille Hän sanoi: ”Asu sinä vaimosi kanssa Puutarhassa, syökää ja juokaa mitä haluatte, mutta tästä puusta älkää syökö. ettette tekisi syntiä”. Mutta saatana kiusasi heitä heidän alastomuutensa vuoksi, mikä oli heiltä salattu. Satana sanoi heille: ”Herrasi kielsi teitä lähestymästä tätä puuta, ettette tulisi enkelien kaltaisiksi ja kuolemattomiksi”.  (7:19 -20)
Syntiinlankeemustarina jatkuu sen jälkeen suurin piirtein samalla tavoin, kuin miten se on esitetty Mooseksen kirjassa. Kertomus lienee tuttu useimmille lukijoille, joten en rasita lukijoita toistamalla sitä. Allah sanoo Adamin lapsille lähettäneensä vaatteita ylhäältä peittääkseen alastomuutensa ja myös siksi, että se miellyttää silmää, mutta puhtauden kaapu on kaikkein tärkein todeten: Se on yksi merkeistä, joten huomioikaa se. (7:26 -27) Kertomus antoi kuitenkin aiheen esittää pukeutumisresepti.
Oi te Adamin lapset! Pukeutukaa kunnollisesti aina, kun olette menossa rukoilemaan, ja syökää ja juokaa kohtuullisesti eikä tuhlailevasti. Allah ei pidä tuhlailevista ihmisistä. (7:32)
Seuraava jae Suurassa 7 olisi syytä painattaa tulisin kirjaimin niitten niiden silmien eteen, jotka ovat jakamassa Israelin Jumalan juutalaiselle kansalle antamaa maata määritellen myös sen rajat, ettei jäisi mitään epäselvää, mitä Hän tarkoitti Luvatulla Maalla.
Me annoimme kansalle, joka oli arvioitu heikoksi perijäksi, itäisen osan ja läntisen osan maasta, jonka Me olimme siunanneet. Täten Herrasi hyvä lupaus Israelin kansalle tuli täytettyä, sillä heidän kärsivällisyytensä tähden Me tuhosimme kaiken, mitä Farao ja hänen kansansa oli rakentanut ja jonka he olivat nostaneet korkealle. (7:137)
Voiko tämän enää selvemmin sanoa, koko Israelille luvattu maa kuuluu Jaakobin lasten ikuiseen perintöosaan. ”Me” tekstissä tarkoittaa Allahia, josta käytetään monikkomuotoa.

SURA 8 

AL-ANFAL, SOTASAALIIT
Surassa 8 käsitellään sotasaaliiksi saatuja tavaroita ja ihmisiä, etenkin naisia ja lapsia, joita jaettiin joukkojen johtajille ja sotilaille, mutta ennen kaikkea Muhammedille ja hänen ”hovilleen”, sukulaisille ja islamin johtajille Mekkassa ja Medinassa.
He kyselevät sotasaaliista. Sano: Ne kuuluvat Allahille ja Hänen lähettiläälleen. Joten pelätkää Allahia ja selvittäkää asia itsellenne, ja olkaa alamaiset Allahille ja Hänen lähettiläälleen, jos olette todellisia uskovia. Todelliset uskovat ovat niitä, joiden sydän sykkii kunnioittavasta pelosta mainittaessa Allahin nimeä, mutta vahvistuu uskossa kuullessaan Hänen ilmestyksiään. He ovat niitä, jotka luottavat Herraansa, rukoilevat säännöllisesti ja antavat almuja siitä, mitä olemme heille antaneet.  Heillä on korkea asema Herransa edessä, minkä Hänen anteeksiantavat ja kunnioittavat lahjansa soivat heille. (8:1 -4)
Kun te rukoilitte apua Herraltanne, Hän vastasi: Minä lähetän teille tuhat enkeliä toisensa jälkeen. Allah teki sen vain antaakseen teille hyviä uutisia, ja että sydämenne voisivat rauhoittua, sillä apu tulee yksin Allahilta. Allah on mahtava ja viisas.  (8:9 -10)
Kun Herra komensi enkeleitä, Hän sanoi heille: ”Minä olen kanssanne, joten vahvistakaa uskovia. Minä aiheutan pelon niiden sydämessä, jotka kieltävät totuuden, ja isken heidän sorminiveliinsä. Tämä johtuu siitä, että he kielsivät Allahin ja Hänen lähettiläänsä. Allah tulee rankaisemaan ankarasti niitä, jotka häpäisevät Allahia ja Hänen lähettilästään. ”Tämä on teidän rangaistuksenne ja tietäkää, että niitä, jotka kieltävät totuuden, odottaa tulen rangaistus”. (8:12 -14)
Uskovat, kun kohtaatte taistelussa niitä, jotka kieltävät totuuden, älkää koskaan kääntäkö selkäänne heille, ellei se liity sota-strategiaan, tai joukkojen uudelleen ryhmittymiseen tai liittyäkseen toiseen uskovien joukko-osastoon, sillä jotka niin tekevät, todella vetävät päällensä Allahin vihan ja helvetti on heidän olinpaikkansa ja pahin heidän määränpäänsä. Ette te surmanneet heitä, Allah heidät surmasi, ja kun sinä (profeetta) heitit hiekkaa heidän silmilleen, et sinä tehnyt sitä, vaan Allah teki sen, että Hän voisi osoittaa uskoville suuren suosionsa. Todella, Allah kuulee kaiken ja tietää kaiken. Allah tulee tekemään tyhjiksi niiden suunnitelmat, jotka kieltävät totuuden.(8:15 -18)
Muhammed varmisti myös Allahin määräyksenä, että tietty osa sotasaaliista kuului hänelle ja hänen lähisukulaisilleen, sekä sosiaaliseen toimintaan. Kalifi Omarin taistellessa Palestiinassa ja Egyptissä Mekkasta valitettiin, etteivät he ole saaneet osaansa ryöstetystä omaisuudesta, kuten oli sovittu.
Tietäkää, että viides osa taistelusaaliista kuuluu Allahille ja Hänen lähettiläälleen, hänen lähisukulaisilleen ja orvoille ja tarvitseville ja matkalaisille, jos te uskotte Allahiin ja Hänen ilmestyksiinsä, jonka lähetimme palvelijallemme ratkaisevana päivänä, kun ne kaksi sotilasjoukkoa kohtasivat toisensa. Allahilla on valta kaikissa asioissa. (8:41)
Oi profeetta, Allah riittää teille ja uskoville, jotka seuraavat teitä. Profeetta, kehota uskovia taistelemaan: Jos teitä on 20 päättäväistä, he voittavat 100, ja jos teitä on 200, he voittavat tuhat noista, jotka kieltävät totuuden, sillä heiltä puutuu ymmärrystä. Allah on nyt keventänyt taakkaanne: sillä Hän tietää teidän heikkoutenne. Jos teitä on sata päättäväistä, te voitatte 200, ja jos teitä on tuhat, te voitatte kaksi tuhatta. Allah on päättäväisten puolella. (8:64 -66)
Profeetta, kerro niille, jotka ovat joutuneet vangeiksi, Allah tietää, mitä hyvää on teidän sydämessänne. Hän antaa teille jotain parempaa kuin mitä se oli, joka teiltä otettiin, ja Hän antaa teille anteeksi. Allah on anteeksiantava ja armolinen. Jos joku petti teidät, hän petti Allahin ennen sitä, ja Hän antoi teille voiman heidän ylitseen.(8:70 -71)
Ne, jotka ovat uskossa ja muuttaneet, ja taistelleet Allahin asian hyväksi omaisuudellaan ja hengellään, ja ne, jotka ovat antaneet suojaa ja apua, ovat ystäviä ja suojelijoita toisilleen. mutta ne, jotka uskoivat ennen muuttamista, te ette ole millään tavoin vastuussa heistä ennen kuin he muuttavat. Jos he etsivät apua uskonnollisissa kysymyksissä, velvollisuutesi on auttaa heitä, paitsi sellaista kansaa vastaan, jonka kanssa olette liitossa. Allah on tietoinen teoistanne. Kieltäjät tukevat toisiaan. Jos te ette tee samoin, maassa on suuri epäjärjestys ja korruptio. (8:72 -73)
Ne uskovat, jotka muuttivat ja taistelivat Allahin hyväksi, kuten myös ne, jotka tarjosivat heille suojaa ja tukea, ovat todellisia uskovia, heille kuuluu anteeksiantamus ja kunniallinen avustus. Myös ne, jotka uskoivat myöhemmin ja taistelivat rinnallanne, kuuluvat teihin. Mutta verisukulaiset ovat lähempänä toisiaan Allakin kirjassa. Allah tietää kaiken kaikista asioista.  (8:74 -75)

SURA 9

AL-TAWBAH KATUMINEN
Sura 9 käsittelee sotaisia asioita, joista sotaa ja sopimusta polyteistien kanssa puidaan luvun alkuosassa, mutta myös sotaa Kirjan Kansassa niitä vastaan, jotka eivät noudata oikeaa totuutta ja jotka rikkovat lukuisia sääntöjä ja määräyksiä, joita Koraanissa heille asetettiin. Myös erämaan kansa, beduinit, saavat osansa profeetan nuhtelussa, koska he ovat uppiniskaisia ja epäilevät profeetan saamaa ilmestystä.
Tämä on koskemattomuusjulistus Allahilta ja Hänen lähettiläältään polyteisteille, joiden kanssa sinä olet tehnyt sopimuksia. Vaeltakaa maassa neljän kuukauden ajan, mutta tietäkää, että ette voi häiritä Allahin suunnitelmaa ja että Allah tulee häpäisemään ne, jotka kieltävät totuuden. Tämä on Allahin a Hänen lähettinsä antama julistus kansalle pyhiinvaellus-matkan päivänä. Allah on vapaa kaikista polyteistejä koskevista velvoitteista ja samoin myös Hänen lähettinsä. Jos kadut, se on parempi sinulle, mutta jos käännyt pois, tiedä, ettet voi häiritä Allahin suunnitelmaa. Julista tuskallinen rangaistus niille, jotka kieltävät totuuden. (9:1-3)
Koskien niitä, jotka ovat noudattaneet sopimusta, jonka teit heidän kanssaan ja jotka eivät ole tukeneet ketään vastustajistasi, täytä sopimus heidän kanssaan sen loppuun saakka. Allah pitää rehellisistä. (9:4)
Kun ne kielletyt kuukaudet ovat loppuneet, surmaa polyteistit (jotka ovat sodassa kanssasi) missä vain löydät heidät. Ota heitä vangiksi, ja piiritä heitä ja odota heitä kaikissa väijytyspaikoissa. Mutta jos he katuvat, rukoilevat säännöllisesti ja antavat almuja, anna heidän mennä. Allah on anteeksiantava ja armollinen. Jos jotkut polyteisteistä pyytävät turvapaikkaa, anna se heille kanssasi, että he kuulisivat Allahin sanaa. Sen jälkeen vie heidät turvalliseen paikkaan. Tämä siksi, että he ovat kansaa, jolla on tieto. (9:5 -6)
Seuraavissa jakeissa ihmetellään, miten Allah ja Hänen lähettinsä voivat olla liitossa polyteistien kanssa, poikkeuksena ne, joiden kanssa liitto solmittiin pyhässä moskeijassa. Niin kauan kuin he ovat rehellisiä, lähettiä kehotetaan kohtelemaan heitä rehellisesti. Mutta miten liittosuhde voi jatkua, jos he - saatuaan vallan heidän ylitseen – eivät välitä enempää sukulaisuus- kuin liittosuhteistakaan? He ovat ihmisiä, joilla ei ole mitään rajoituksia.
Taistele niitä Kirjan Kansan jäseniä vastaan, jotka eivät usko Allahiin eivätkä viimeiseen päivään, eivätkä myöskään pidä laittomana sitä, minkä Allah ja Hänen lähettinsä julistivat laittomaksi, eivätkä noudata oikeaa uskontoa, kunnes he naksavat veronsa halukkaasti ja suostuvat alistumaan. (9:29)
(Muinaiset) juutalaiset sanoivat: ”Ezra on Jumalan poika”, ja kristityt sanovat: ”Messias on Jumalan poika”. Nämä ovat vain heidän perättömiä lausumiaan. He imitoivat edellisiä aikoina esitettyjä väitteitä niiden taholta, jotka kieltävät totuuden. Allah tuhotkoon heidät! Miten kauas he ovatkaan harhautuneet! He ovat ottaneet oppineita miehiä ja munkkeja herrakseen Allahin tilalle.  Samoin he ovat ottaneet Messiaan, Marian Pojan, vaikka heitä oli käsketty palvomaan vain yhtä ainoaa Jumalaa. Ei ole muuta Allahia kuin Hän. Hän on paljon ylempi ketä hyvänsä he asettavat Hänen vertaisekseen. (9:12 -13)

SURA 10

UNUS, JOONA
He sanovat: Allah on saanut pojan. Kunnia olkoon Hänelle. Hän on itseriittoinen; kaikki taivaissa ja maan päällä ja kaikki niiden välissä kuuluvat Hänelle. Onko sinulla mitään auktoriteettia tässä? Voisitko kertoa Allahille jotain, mitä Hän ei jo tietäisi? Sano: Jotka keksivät valheita Allahista eivät menesty. (10:68 -69)
Me asetimme Israelin lapset siunattuun maahan ja varustimme heidät hyvillä asioilla. Ja vasta sitten, kun tieto (Allhin ilmoitus) suotiin heille, että he alkoivat löytää eriäviä mielipiteitä. Teidän Herranne tulee tuomitsemaan heidän välillään tuomiopäivänä heidän eriävistä mielipiteistään. (10:93)

SURA 16

AL – NAHL, MEHILÄISET
Allahin määräys on tulossa, älä yritä kiirehtiä sitä. Hän on pyhä, ja ylistetty yli kaiken sen, mitä he yhdistävät Häneen. Hän lähettää enkelinsä alas käskynsä mukaan ilmestysten kanssa kenelle tahansa palvelijoistaan Hän haluaa sanoen: ”Varoita ihmiskuntaa, ettei ole ketään muuta Allahia rinnallani, joten pelätkää Minua”. Hän loi ihmisen. Hän loi taivaat ja maan todellista tarkoitusta varten. Hän on ylistetty yli kaiken, mitä he yhdistävät Häneen. Hän loi ihmisen pisarasta spermaa; kuitenkin hän käyttäytyy avoimesti riidanhaluinen. Hän loi sinulle karjaa, niistä sinä saat ruokaa ja vaatteita ja useita muita etuisuuksia. (16:1 -5)
Me lähetimme lähettejä myös ennen sinua. Me lähetimme vain (kuolevaisia) miehiä, joille Me uskoimme ilmestyksen. Kysy Kirjan Kansalta, jos et tiedä. (Me varustimme heidät) selkeillä merkeillä ja Kirjoituksilla. Me olemme lähettäneet luoksenne muistuttajan voidaksenne tehdä selväksi ihmiskunnalle, mitä teille on lähetetty, että he voisivat toimia sen mukaan. (16:43 -44)
Seuraava jae liittynee siihen, kun Muhammed sanoi, että Allahilla on kolme tytärtä, mutta minkä hän läheisten avustajiensa vaatimuksesta joutui poistamaan. Muhammed selitti heille, että saatana sai hänet uskomaan tuon. Siksi niitä säkeitä kutsutaan ”saatanallisiksi säkeiksi”, ja vaikka niiden nimet esiintyvät Koraanissa, niitä ei liitetä Allahiin. 
He asettivat tyttäriä Allahille – ylistys Hänelle! – mutta omia (poikia) he haluavat saada. Kun tytön syntymä on ilmoitettu jollekin heistä, hänen kasvonsa tummuvat ja hänen ilmeensä synkkenee.  (16:57 -58)
Allahin kautta! Me olemme lähettäneet lähettejä aieminkin toisille kansoille. Mutta saatana sai väärät teot näyttämään oikeilta, ja tänään hän on heidän ohjaajansa. Heitä tulevat saamaan tuskallisen rangaistuksen! Me lähetimme sinulle Kirjan, jotta voisit tehdä heille selväksi, missä he ovat hairahtuneet, ja oppaaksi ja armoksi kansalle, joka uskoo.   (16:63 -64)
Abrahamilla oli oma yhteisönsä, joka oli omistautunut Jumalalle ja todelliselle uskolle. Hän ei kuulunut polyteisteihin, hän oli kiitollinen siunauksistaan. Jumala valitsi hänet ja ohjasi häntä suoraa tietä. Me annoimme hänelle siunausta tässä maailmassa ja tulevassa elämässä hän on vanhurskaitten joukossa. Sitten Me ilmoitimme tahtomme sinulle (Muhammed) sanoen: ”Seuraa Abrahamin uskontoa, rehellistä uskossa, hän ei ollut polyteistejä”. (16:120 -123)

SURA 17

AL-ISRA YÖLLINEN MATKA
Suuran alussa kerrotaan Muhammedin yöllisestä matkasta kaukaisimpaan pyhättöön, minkä islamin oppineet sanovat suuntautuneen Jerusalemin Temppelivuorelle, joka silloin kuului Itä Rooman keisarikunnalle, Bysantille, Temppelivuorella oli katolinen kirkko. Jerusalemia ei mainita alkutekstissä, se on lisätty siihen.
Pyhä on Hän, joka otti palvelijansa yöllä pyhästä palvonnan paikastaan (Mekka) kaukaiseen palvonnan taloon (Jerusalemissa). – ympäristöön jonka Me olemme siunanneet, että voisimme näyttää hänelle muutamia merkkejämme. Todella, Hän se on, joka on kaikki kuuleva ja kaikki näkevä. (17:1)
Me annoimme Moosekselle Kirjan ohjaaman Israelin lapsia sanoen: ”Älkää ottako ketään toista suojelijaksenne, te, jotka olette niiden jälkeläisiä, joita me ohjasimme arkissa Nooan kanssa. Hän oli todella kiitollinen palvelija! (17:2-3)
Me varoitimme Israelin lapsia Kirjoituksissa. ”Kahdesti te tulette toimimaan pahoin maassa. Te tulette rikkomaan suuresti”. Kun tuli ensimmäisen varoituksen aika, Me lähetimme teitä vastaan palvelijoitamme, suuren mahdin, joka tuhosi teidän kotejanne. Siten varoitus toteutui, ja jonkin ajan kuluttua Me annoimme teidän voittaa heidät uudelleen, ja avustimme teitä rikkaudella ja jälkeläisillä ja teimme teistä suuren kansan. (17:4 -6)
Todella, tämä Koraani ohjaa kaikkein suorinta tietä ja antaa ”hyviä uutisia” uskoville, jotka tekevät hyviä tekoja, että he saavat suuren palkkion ja varoittaa niitä, jotka kieltävät totuuden, heitä kohtaa tuskallinen rangaistus. (17:9 -10)
Älä surmaa jälkeläisiäsi puutteen pelosta. Minä se olen, joka huolehdin heistä ja sinusta. Todella, heidän surmaamisensa on suuri synti. Älä tee huorin, sillä se on sopimatonta ja iljettävä tapa. (17:31 -32)
Älä lopeta elämää, jonka Allah on tehnyt koskemattomaksi, paitsi jos siihen on oikeus. Jos joku on surmattu vääristä syistä, Me olemme antaneet hänen perillisilleen oikeuden vaatia korvausta, mutta älköön hän rikkoko määrättyjä rajoja korvausta vaatiessaan. sillä silloin hänellä on lainsuoja. (17:33)

SURA  21 ¨
AL-ANBIYA PROFEETAT
On määrätty, ettei yksikään valtioista, jotka olemme tuhonneet, tule koskaan nousemaan. mutta Gog ja Magog on laskettu vapaaksi ja ne tungeksivat alas jokaiselta vuoren rinteeltä ja ne levittäytyvät (hyppien kaikkien maaesteiden ja meren) yli, kun Allahin todellinen lupaus lähenee. Ne jotka kieltävät totuuden tuijottavat hämmästyneinä huutaen: ”Voi meitä, me emme ottaneet tätä todesta, Todella, me olemme väärintekijöitä”. (21:95 -97)
Sinä päivänä Me käärimme taivaat kuten pergamenttirullat. Kuten Me loimme ensimmäisen luomakunnan aikana, Me toistamme sen. Tämä on sitova lupaus meiltä. Todella, Me tulemme toteuttamaan sen. Me olemme jo kirjoittaneet Psalmeissa seuraten muistutusta: ”Minun oikeamieliset palvelijani tulevat perimään maan”. Siten, todella tämä viesti on todellisille palvojille.          (21:104 -106)

SURA 22

AL-HAJJ, PYHIINVAELLUS
Oi ihmiset! Jos te epäilette ylösnousemusta, muistakaa miten Me aluksi loimme teidät tomusta, sitten spermapisarasta, sitten lihakimpaleesta, sekä muotoillusta että muotoilemattomasta, jotta voisimme selventää sen teille (voimamme). Me vaikutimme tahtomme mukaan sen pysymään kohdussa määrätyn ajan, sitten me tuomme teidät esiin vastasyntyneinä, ja sitten Me vaikutamme siihen, että te kehitytte täysi-ikäisiksi., Sitten jotkut teistä poistuvat elämän alkutaipaleella toisten saavuttaessa erittäin korkean iän, jossa he eivät tiedä mitään siitä, mitä he joskus tiesivät. Te näette maan kuolleena ja martona, mitta niin pian kuin Me lähetämme sinne sateen, se alkaa elää ja turvota ja tuottaa kaikenkaltaisia erikoisvihanneksia. (22:5 -7)
Nuo kaksi ryhmää (uskovat ja ne, jotka kieltävät totuuden) väittelevät koskien Herraansa. Nuo, jotka kieltävät totuuden, tulevat saamaan heille mitoitetut tuliset vaatteet; ja kiehuvaa vettä kaadetaan heidän päähänsä. Kaikki sekä heidän vatsassaan että ihollaan sulaa sen vaikutuksesta. Teräsnuijia on varattu heitä varten. Milloin hyvänsä he ahdistuksessaan pyrkivät pakenemaan helvetistä, heidät ajetaan takaisin sinne, ja heille sanotaan: ”Maistakaa helvetin kuritusta”. (22:19 -22)
Allah antaa niiden, jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja, päästä Puutarhaan, jossa vesivirrat juoksevat; siellä heille annetaan kultaiset rannerenkaat ja helmiä kantaakseen ja heidän vaatteensa ovat silkkiä, sillä heitä ohjattiin puheen puhtauteen ja heidät ohjattiin ylistetyn Herran polulle. (22:23 -24)
Kaikkien niiden, jotka kieltävät totuuden ja estävät toisia Allahin polulta ja pyhästä moskeijasta, jonka Me tarkoitimme kaikille kansoille, paikallisille ja vieraille ja kaikille, ja jotka häpäisevät sitä pahoilla teoillaan – Me annamme heidän maistaa tuskallista rangaistusta. (22:25)
Me annoimme Abrahamille tehtäväksi hoitaa Taloa (Kabaa) sanoen: ”Älä aseta ketään Minun vertaisekseni, ja puhdista Taloni niitä varten, jotka kiertävät (Kabaa), ja  niitä varten, jotka seisovat suorina, ja niitä varten, jotka kumartuvat, ja niitä varten, jotka kumartuvat maahan saakka.  (22:26)
Kutsu ihmiskunta pyhiinvaellukselle. He tulevat luoksesi osa jalkaisin, osa kaikenkaltaisilla laihoilla kameleillaan, kaikkia kaukaisia polkuja pitkin voidakseen todistaa heille annetun suosiollisuuden ja, voidakseen määrättyinä päivinä lausua Allahin nimen heille annetun karjan yli. Syökää silloin lihaa ja ruokkikaa ahdistetut ja tarvitsevat – ja sen jälkeen anna pyhiinvaeltajien puhdistaa itsensä suorittaakseen kävelyn Muinaisen Talon (Kaaban) ympäri. (22:27 -29)

TARKOITUKSENI on tämän jälkeen poimia muutamia irrallisia säkeitä Koraanista, joilla uskoisin olevan yleistä mielenkiintoa islamin ymmärtämiseksi. Säkeet on poimittu eri Suurasta siinä järjestyksessä, kuin ne on kirjoitettu Koraanissa.
Me loimme ihmisen pääosin savesta; sitten Me asetimme hänet juoksevan pisaran muodossa suojattuun paikkaan; sitten Me kehitimme sen pisaran kiinteään muotoon; ja Me kehitimme sen (kiinteän) muodon lihakimpaleeksi; ja Me kehitimme siihen lihakimpaleeseen luut ja peitimme luut lihalla. Sitten Me annoimme hänelle elämän uutena luomuksena – kunnia Allahille: parhaimpana luomuksena – sen jälkeen hänen on kuoltava, mutta noustakseen ylös kuolleista ylösnousemuksen päivänä. (22:12 -15)
Tämä (24) on luku, jonka Me ilmoitimme ja j[G1] onka Me olemme tehneet ehdottomaksi. Me lähetimme selvän ilmoituksen siitä, että te noudattaisitte sitä. Ruoskikaa huorintekijöitä, sekä miehiä että naisia, kumpaakin sadalla raipan iskulla. Älkää antako säälintunteen heitä kohtaan johtaa teitä Allahin käskyn kiertämiseen, jos uskotte Allahiin ja viimeiseen päivään; ja olkoon joukko uskovia todistamassa heidän rangaistustaan. Huorintekijänainen saa avioitua vain huorintekijämiehen ja huorintekijämies vain polyteistinaisen kanssa. Sellaiset avioliitot ovat kiellettyjä uskoville.  (24:1-3)
Niitä, jotka häpäisevät siveitä naisia, mutta eivät voi saada neljää todistajaa, ruoskitaan 80 raipaniskulla, Älkää hyväksykö heidän todistustaan koskaan sen jälkeen, sillä he ovat rikollisia – paitsi ne, jotka jälkeenpäin katuvat ja sopivat korvauksista, sillä Allah on todella anteeksi antava ja armollinen.  (24:4 -5)
Joka syyttää vaimoaan, mutta hänellä ei ole todistajia itsensä lisäksi, vannokoon neljä kertaa Allahin nimeen, että hänen syytöksensä on tosi. Viidennen kerran jälkeen Allah asettaa kirouksen hänen päälleen, jos hän valehtelee. Vaimoa ei rangaista, jos hän vannoo Allahin nimeen neljä kertaa, että miehen syytökset ovat valhetta, ja viidennen jälkeen Allahin kirous lankeaa hänen päälleen, jos hän valehtelee. Ilman Allahin hyvää tahtoa ja armoa teitä kohtaan (te olisitte jääneet surullisiksi), sillä Allah on viisas ja katumuksen vastaanottaja. (22:6 -10)
Uskovat, älkää astuko toisten ihmisten taloon, ellei teitä ole pyydetty tai talon isäntä on antanut luvan ja tervehtii teitä, se on parempi teille, ja teitä kuullaan; jos kukaan ei ole sisällä, älä mene sisään paitsi isännän luvalla.  (22: 27 -28)
Kerro uskoville miehille, että heidän tulee laskea katseensa pysyäkseen siveinä, se on puhtaampaa heille. Allah tietää, mitä te teette. (22:30)
Sano uskoville naisille, että heidän tulee laskea katseensa pysyäkseen siveinä eikä paljastaa ihailuaan – paitsi sen, mikä on normaalisti ilmeistä, ja heidän tulee kietoa shaalinsa povensa suojaksi. Heidän tulee paljastaa ihailunsa vain puolisoilleen tai isälleen tai puolisonsa isälle tai heidän pojilleen tai heidän veljiensä pojille tai heidän sisariensa pojille tai nais-palvelijoiden pojille tai niille, jotka hän omistaa, tai miespalvelijoille, joilla ei ole mitään seksuaalisia haluja, tai lapsille, joilla ei vielä ole lihallista tietoa naisista. Naisten ei myöskään tule heilutella jalkojaan siten, että paljastavat salaiset koristeensa. Uskovat kääntykää Allahin puoleen, jokainen teistä, että menestyisitte. (22:31)
Profeetta, aseta kasvosi oikeaa uskontoa kohti, ennen kuin tulee Se Päivä Allahilta, mitä ei voida välttää. Sinä päivänä ihmiskunta tulee jakautumaan kahtia: Ne, jotka kielsivät totuuden, tulevat kantamaan kieltonsa taakan, ja ne, jotka ovat tehneet hyviä tekoja, tulevat nauttimaan Hänen hyvästä huolenpidostaan. Sillä silloin Hän palkitsee runsaudestaan ne, jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja. Hän ei rakasta niitä, jotka kieltävät totuuden. (22:43 -45)
Allah karkotti ne, jotka kielsivät totuuden vihassaan saavuttamatta mitään etua. Allah oli tarpeeksi (voimakas suojelemaan) uskovia. Osan heistä te surmasitte ja osan otitte vangeiksi taistelussa. Allah on voimakas ja kaikkivoipa. Allah karkotti tukikohdistaan ne Kirjan Kansan taistelijat, jotka tukivat hyökkääjiä, ja täytti heidän sydämensä pelolla. Hän teki teidät heidän maansa ja talojensa perillisiksi, ja (te otitte) heidän omaisuutensa ja maansa, jonne ette aiemmin olleet jalkaanne asettaneet. Allahilla on voima kaiken yli. (33:25 -27)
Oi profeetta, sano vaimoillesi. Jos te etsitte tämän maailman elämää ja kaikkea sen ihanuutta, Minä annan teille omaisuutta ja vapautan teidät kunniallisesti. Mutta jos te etsitte Allahia ja Hänen lähettiänsä ja sen jälkeen tulevaa, tietäkää, että Allah on varannut runsaan palkkion niille, jotka tekevät hyviä tekoja.  (33:28 -29)
Profeetan vaimot! Jos kuka tahansa teistä tekee julkean säädyttömyyden, hän tulee saamaan kaksinkertaisen rangaistuksen. Se on helppoa Allahille. (33:30) Mutta teistä ne, jotka tottelevat Allahia ja Hänen lähettiään ja tekevät hyviä tekoja, saavat kaksinkertaisen palkkion. (33:31)
Profeetan vaimot, te ette ole kuten ketkä muut naiset tahansa. Jos te pelkäätte Allahia, älkää olko liian lempeä-äänisiä, ettei joku pahaa tarkoittava tuntisi tulleensa vietellyksi. Puhukaa asiaankuuluvalla tavalla. Pysykää kotonanne, älkääkä ilmaisko viehätysvoimaanne, kuten ennen tietämättömyyden aikana. Osallistukaa rukouksiin, maksakaa almunne ja totelkaa Allahia ja Hänen lähettiänsä. (33:32 -33)
Profeetan kotitalouden naiset: Allah haluaa vain poistaa kaiken epäpuhtauden teistä tehdäkseen teidät täysin puhtaiksi. Pitäkää mielessänne, mitä on resitoitu kodeissanne Allahin ilmoituksista ja viisaudesta. Allah on valpas ja tietää kaiken.  (33:33 -34)
Profeetta, me teimme lailliseksi sinulle omistaa vaimosi, joille olet maksanut myötäjäiset, kuten myös ne, jotka oikean kätesi kautta omistat sotasaaliina pidätettyjen joukosta, jotka Allah on antanut sinulle.  (33:50)
Me olemme tehneet lailliseksi sinulle (profeetalle) omistaa isän puolen setäsi ja tätisi tyttäriä, jotka muuttivat kanssasi, kuten jokaisen uskovan naisen, joka haluaa antautua profeetalle edellyttäen, että profeetta haluaa naida heidät. Tämä koskee vain sinua eikä ketään muuta uskovaa. Me tiedämme, mitä olemme määränneet heille, koskien heidän vaimojaan, ja niitä, jotka he oikean kätensä kautta (sotasaaliina) ovat saaneet, ettei sinua voitaisi syyttää mistään. Allah on kaikkein anteeksiantavin ja armollinen. (33:50)
Koraanin kautta, täynnä viisautta! Sinä olet tosiaan yksi läheteistä suoralla tiellä ilmestyksellä, jonka Voimallinen, Armollinen, lähetti alas, jotta voisit varoittaa ihmisiä, joiden isiä ei ollut varoitettu, joten he eivät tienneet.(36:2-6)
Sana on todistettu todeksi suurimmalle osalle heistä: mutta he eivät usko. Me asetimme ikeen heidän kaulansa ympärille poskiin saakka, niin etteivät he voi kumartaa päätänsä, ja me olemme asettaneet esteen heidän eteensä ja heidän taakseen, ja me olemme peittäneet heidän silmänsä, etteivät he voi nähdä. On samantekevää, varoitammeko heitä vai emme, he eivät usko. Voit varoittaa vain niitä, jotka seuraavat muistuttajaa ja pelkäävät Armollista Jumalaa, näkymätöntä. Anna heille anteeksiannon hyviä uutisia ja arvollinen palkkio.  (36:7 -11)
Me tulemme varmasti palauttamaan kuolleet elämään j[G2] a Me rekisteröimme, mitä he lähettävät edellään ja mitä he jättävät jälkeensä. Palauta heidän mieleensä esimerkki kansasta, jonka kaupunkiin lähettimme tulivat. Kun Me lähetimme kaksi todistajamme heidän luokseen, he torjuivat molemmat, ja niin Me vahvistimme heitä kolmansilla, jotka sanoivat heille: ”Todella meidäon lähetetty luoksenne (Jumalan) lähetteinä”. He vastasivat: ”Te ette ole muuta kuin kuolevaisia ih[G3] misiä, eikä Armollinen Jumala ole ilmoittanut teille mitään. Te varmaankin valehtelette!” He vastasivat: ”Herramme tietää, että meidät on lähetetty teidän luoksenne. Ja meidän tehtävämme on vain välittää viesti teille selvästi.” Mutta he vastasivat: ”Me näemme pahan enteen teissä. Jos ette lopeta, me todella kivitämme teidät, ja te tulette kärsimään tuskallisen rangaistuksen käsissämme.” He sanoivat: ”Teidän paha ennuste olkoon kansanne!  Johtuuko se siitä, että te kadehditte totuutta? Todella te olette kansa, jonka pahuudella ei ole rajoja.”  (36:12 -19)
Kun tapaatte taistelussa noita, jotka kieltävät totuuden, iske heitä niskaan, ja kun heidät on voitettu, ottakaa heidät vangeiksi, ja myöhemmin armon osoitukseksi laskekaa heidät vapaaksi, tai antakaa heidän hankkia lunnaat vapauttaakseen itsensä. Näin teidän tulee menetellä, ja jos Allah olisi tahtonut, Hän olisi todella asettanut heille korvausvaatimuksen, mutta Hänen tarkoituksensa oli testata teitä joittenkin toisten kautta. Hän ei koskaan anna niiden, jotka kaatuvat Allahin asian hyväksi, tekojen valuvan turhaan. Hän ohjaa heitä ja kohentaa heidän asemansa. Hän antaa heidän päästä Puutarhaansa, josta Hän ilmoitti heille etukäteen, (47:4 -6 )
Voidaanko sitten häntä, joka muodostaa mielipiteensä selvään todistukseen, verrata niihin, joille se paha, mitä he tekevät, on tehty näyttämään kauniilta, ja jotka seuraavat omia mielihalujaan? (47:14)
Tässä on kuvaus Puutarhasta, joka luvattiin oikeamielisille. Siellä on virtoja, joiden vesi on aina puhdasta; ja maitovirtoja, joiden maku ei koskaan muutu; ja siellä on viinivirtoja niiden iloksi, jotka juovat sitä. Ja virtoja, joissa virtaa puhdasta hunajaa. Ja siellä on kaikenlaisia hedelmiä, ja kaikki saavat anteeksiannon Herralta. Voidaanko heitä, jotka nauttivat sellaista autuutta, verrata heihin, jotka asuvat tulessa ja joille annetaan kiehuvaa vettä juodakseen, niin että se rusentaa heidän sisuskalunsa?  (47:15)

YADITH


Yadith on kokoelma Muhammedin aikana ja sen jälkeen eläneitten ihmisten muistelmia ja kertomuksia, mitä profeetta puhui ja miten hän toimi.
Muslimit kunnioittavat Hadithia, mutta se ei nouse Koraanin tasolle.
Osa kertojista toimi Muhammedin läheisinä työtovereina kuten Abu Bakr, Omar ja Ali, mutta valtaosa kertomuksista oli kansaan levinneitä kuulopuheita, joita toisteltiin ja kerrottiin niille, jotka olivat kiinnostuneet, joko uteliaisuudesta tai kootakseen tietoja profeetasta. Kerrotaan, että muistinpanoja oli tehty ruukunpalasille, kiviin, tai jopa eläinten luihin, mitä vain sattui olemaan saatavilla, johon kirjoittaa.
Ongelman muodosti tosiasia, ettei luku- ja kirjoitustaito ollut kovin yleinen Muhammedin aikana eikä seuraavina vuosikymmeninä.
Muhammed itse tuskin osasi lukea ja kirjoittaa, vaikka erään muistitiedon mukaan hän luki hitaasti. Tämä nostaa esiin kysymyksen, miten profeetan saarnat taltioitiin? Oliko hänellä kirjureita mukanaan, jotka tekivät jatkuvia muistiinpanoja? Vai oliko Koraanin lukujen kokoajilla hengellinen inspiraatiotaito, kuten Toran ja Uuden Testamentin kirjoittajilla?
Muhammed toimi samaan aikaan uskonnollisena auktoriteettina, opettajana, profeettana, kansanjohtajana, ja tuomarina. Ihmiset tulivat hänen luokseen mitä moninaisimmissa asioissa, joissa hän toimi sekä kuulustelijana, oikeudenjohtajana että ylituomarina, joka antoi nopeita ratkaisuja ja päätöksiä, jotka toteutettiin välittömästi.
Tuomiot olivat selkeitä ja kiistattomia, joista ei ollut valitusmahdollisuutta, joskin kerrotaan, että joskus Muhammed perui tuomionsa, jos tuomittu osoitti vilpitöntä katumusta. Varkaudesta katkaistiin käsi, joskus varsin pienestäkin rikkeestä kuten neljännes dirhamin tai kananmunan varastamisesta. Raskaammasta varastamisesta katkaistiin käsi ja vastapuolen jalka. Katkaistun jäsenen tynkä siveltiin kuumalla piellä verenvuodon estämiseksi, eikä se liene ollut aivan tuskaton toimenpide. Eräs beduiiniryhmä varasti joukon kameleita ja pakeni aavikolle. Profeetta lähetti aseistetun miesjoukon varkaiden perään, jotka saavuttivat heidät ja toivat varkaat Muhammedin eteen. Heidän tuomionsa oli; heiltä katkaistiin kaikki raajat ja heidän silmänsä puhkottiin tulikuumalla terästangolla, eikä heidän raajantynkiään sivelty piellä. He kuolivat verenvuotoon, eikä heidän pyyntöönsä saada juotavaa suostuttu. 
Juopuneita Muhammed pieksi omakohtaisesti palmun lehden ruodolla ja kengillä, joskus usean henkilön avustamana. Juopumus näyttää olleen yksi yleisimmistä kansaa vaivaavista ongelmista.
 Aviorikokset olivat toinen vaiva, joita Muhammed joutui ratkomaan ja antamaan päätöksensä rangaistuksesta. Joskus hän määräsi toisen kivitettäväksi, joskus molemmat. Koraanissa annetaan selkeitä kieltoja esim. alkoholin nauttimisesta, Jos sen vaikutus oli huumaava, se kiellettiin kovilla uhkauksilla Allahin rangaistuksesta ja viimeiseksi paratiisiosan menettämisenä.
Tuomarin ja oikeudenjakajan roolin ohessa Muhammed toimi myös parantajana. Ylsi omalaatuinen parannuskeino oli naaraskamelin virtsan ja maidon juominen, minkä kerrotaan olevan tepsivä resepti. Tapa on edelleen käytössä ainakin Saudi Arabiassa, jossa muutama kuukausia sitten kerrottiin vaikean kuumetaudin leviämisestä, ja siitä syytettiin tapaa juoda kamelin virtsaa ja maitoa.
Ihmiselämän merkitys ja sen pelastaminen ei näytä liittyvän islamin teologiseen ajatteluun, missä se poikkeaa rajusti juutalaisten ja kristittyjen opetuksista. Islamin kuolemankulttuuri on voinut saada alkunsa täältä, koska kuolema on vain portti Paratiisiin.
Muhammed piti itseään juutalaisten profeettain ja uskonnollisten uudistajien vertaisena ja jatkajana. Hän esitti itseään profeettain sinettinä, jonka jälkeen ei tule uutta profeetta. Hän pyrki saamaan Medinan juutalaisten hyväksymisen profeettana, mutta harkittuaan ja tutkittuaan asiaa juutalaiset oppineet hylkäsivät hänen tarjouksensa, mikä olisi myös vakuuttanut heidän turvallisuutensa. Suhteiden katkeamisen seurauksena Muhammed piiritti juutalaisten kylät, katkoi heidän taatelipalmunsa, joista he saivat elatuksena, ja kylän antauduttua Muhammed luki rangaistuksen usein vastoin sopimusta ja määräsi miehet surmattaviksi, naiset ja lapset jaettiin muslimien kesken, Muhammedin valitessa päältä. Joissakin tapauksessa hän suostui juutalaisten karkottamiseen runsasta korvausta vastaan.

ISLAMIN VALTIO


Katson asialliseksi antaa lyhyen katsauksen tuohon väkivaltaiseen ilmiöön, joka on kulovalkean tavoin levinnyt Lähi-Idästä Afrikan pohjois- ja sisäosiin, Afrikansarven maihin, Jemeniin ja moniin muihin maihin, ja joka uhmakkaasti haastaa maailman mahtavimmat valtiot. Vaikka muutamat EU-maat ovat USA:n johdolla ja arabien tuella pyrkinet estämään sen kasvamisen ja leviämisen, se meritähden tavoin kasvattaa nopeasti katkaistun osan tilalle uuden, ja sen joukkoihin virtaa jatkuvasti uutta väkeä monista maista.
Islamin Valtiosta käytetään myös nimitystä ISIS, joka tarkoitta Islam State in Irak and Shams. (Islamin Valtio Irakissa ja Syyriassa), tai ISIL, Islamin Valtio Syyriassa ja Levantissa.
IS:n vaikutusvalta perustuu pääosin hillittömään väkivaltaan, jota se kohdistaa miehittämiensä maitten siviileihin surmaten miehiä mitä julmimmalla tavalla ja alistaen naiset seksiorjikseen, joita myydään keskiaikaisten orjamarkkinoiden tapaan muutamasta kymmenestä USD hinnasta. Liian vanhoiksi katsotut naiset surmataan. Länsimaissa kauhistellaan IS:n raakaa käyttäytymistä, minkä luultiin hävinneen sivistyneistä maista lopullisesti. Se näyttää oudosti herättävän ihmisen sydämessä uinuvat pahuuden voimat, mikä viehättää etenkin nuorisoa kristillisissä maissa.  IS käyttää väkivaltaa taktisena menetelmänä pelon ja kauhun herättämiseksi vastustajissaan.
Jotkut vakuuttavat, ettei IS perustu islamin uskontoon, mutta sen taistelijat käyttävät vaarallisissa tilanteissa islamin omaksumaa taisteluhuutoa Allahu Akhbar. Asiantuntijat vakuuttavat, että IS:n johtoryhmä koostuu islamilaisista oppineista, uskovista. Sen eri maailman maista tulleet taistelijat sen sijaan tuskin edes tuntevat islamin syvällistä olemusta, mutta joita viehättää sen länsimaiden kulttuurista piittaamaton toiminta.
IS on saanut vahvan jalansijan arabimaissa, joiden yksinvaltaiset hallitsijat kaatuivat CIA:n myötävaikutuksella ja sen toimittamilla aseilla. Pohjois-Afrikan maat Tunisia, Algeria, Marokko, Tunisia kuten myös Egypti ovat edelleen ”arabikevään” aiheuttaman sekasorron jäljiltä suurelta osin kaaoksessa, mikä antaa otolliset olosuhteet IS:n toiminnalle.
Islamin Valtion perusti CIA:n pidättämä mutta 2010 Yhdysvaltain Camp Buccan vankilasta vapauttama Ali Bakr Bagdadi, joka vankilasta vapauduttuaan lausui vapauttajilleen kohtalonomaiset hyvästelyt: Me tulemme tapaamaan New Yorkissa. IS:n tavoite ja lopullinen päämäärä ovat epäselviä.
USA:n erikoisoperaatioiden komentaja Lähi-Idässä kenraalimajuri Michael K Nagata tunnusti, ”Me emme ole voittaneet sen ideaa, itse asiassa emme edes ymmärrä sitä”. Presidentti Obama vähättelee Islamin Valtiota kutsuen sitä ei-islamilaiseksi viiden dollarin haihattelijoiksi, (jayvee group), mikä on tuntemattoman vastustajan vaarallista aliarvioimista.  IS miehitti Mosulín kaupungin kesäkuussa 2014 tuhoten sen kristilliset yhteisöt ja niiden kulttirakennukset, mikä osoittaa sen mieltymysten suunnan. Se on järjestelmällisesti hyökännyt kristittyjä vastaan. Mosulin valtaamisen jälkeen se on hämmästyttävän nopeasti ja vähäisin taisteluin miehittänyt suuria alueita Irakissa ja Syyriassa. Al-Bagdadi on mystinen henkilö, joka ei halua esiintyä julkisuudessa, mutta heinäkuun 5. 2014 hän puhui Mosulin suuressa Al-Nuri moskeijassa.
Puheessaan Ali Bakr al-Bagdadi julisti Islamin Valtion kalifaatin perustetuksi, jonka ensimmäisenä kalifina hän tulee toimimaan. Täten vähän tunnetusta sissipäälliköstä tuli maailman kakkien muslimien komentaja, jonka määräyksiä heidän tulee totella.
Johtavat sunnimaat, Saudi Arabia ja Egypti, ovat hiljaa seuraten, miten tilanne kehittyy. Bagdadin puheesta on pystytty imuroimaan seuraava tiiviste: IS hylkää rauhantunnustelut periaatteessa; se haluaa joittenkin kansojen tuhoamista; sen Koraaniin perustuva perustus-laki estää muutosten suorittamisen vaikka vaarantaen oman turvallisuutensa, se pitää itseään Allahin sanansaattajana ja tärkeimpänä pelaajana lopun ajan tapahtumissa.
Kalifaatin perustaminen on saanut suurta huomiota muslimien keskuudessa maailmalla, ja monet islamin nimessä toimivat terrorijärjestöt, kuten Boko Haram Afrikassa, Ansar Al-Migdad ja Al-Qaidan ryhmittymät Siinailla ovat ilmoittaneet hakevansa IS:n jäsenyyttä. IS:n nimissä taistellaan monessa maassa, ja se sanoo lähettäneensä pakolaisten mukana tuhansia agenttejaan EU-maihin ja Yhdysvaltoihin odottamaan uusia käskyjä. Tarkkailijat varoittavat aliarvioimista IS:n voimaa, vaikka sen terminologia muistuttaakin joskus satoja vuosia sitten eläneitten sukupolvien käyttämiä. Sillä on eteviä, länsimaissa koulutettuja oppineita käytettävissään, ja sillä on runsaasti varoja ryövättyään miehittämiensä kaupunkien pankit ja muut rahalaitokset sekä saatuaan valvontaansa rikkaat öljykentät Irakissa ja Syyriassa sekä Libyassa. IS toteuttaa alueillaan islamin pyhää lakia, shariaa sen ankarimmassa muodossaan. http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/

ANALYYSI


Nostettuamme nyt pöydälle Koraanin, Yadithin ja IS:n tosiasiat sellaisina kuin ne meille avautuvat ja me niitä ymmärrämme, on syytä suorittaa lyhyt analyysi.


Koraani esittäytyy meille Allahin suorana puheena lähetilleen Muhammedille, jonka tuli välittää sitä edelleen maailman kansoille. Täten myös islamin tärkein moskeija, Mekkan Kaaba, on tarkoitettu koko ihmiskunnalle (5:97). Miten tämä on käytännössä toteutunut ja miten Muhammed seuraajineen ovat pystyneet sen järjestelemään, on toinen kysymys. (5:99) (muslimien palvoma Kaaban musta kivi on luultavasti meteoriitti tai asteroidi; sitä suojaava rakennus peitetään vuosittain uudella, Egyptissä valmistetulla kankaalla).
Koraanissa ei vaadita mutta ei kielletäkään ihmisten kiduttamista, vaikka se toteaakin, että islam on ainoa oikea uskonto, Allah ainoa jumala, ja Muhammed hänen profeettansa ja että kaikkien muiden uskontojen edustajat palvovat epäjumalia tai saatanaa. Rangaistusmuodot ovat juutalais-kristillisen kulttuurin edustajien mielestä raakoja eivätkä sopivia valistuneelle yhteiskunnalle. Koraanin mukaan Allah on ankara rangaistuksissaan, mutta anteeksi antava ja armollinen. (5:98).  Islamin yhteiskunnan oikeudet ja velvollisuudet ovat järjestetyt sharia-lain mukaan, minkä Muhammed sai suoraan Allahilta, eli sitä eivät ihmiset voi muuttaa.
Islamia syytetään naisten sortamisesta: he eivät saa mennä ulos ilman lähisukulaismiehen seuraa, eivät matkustaa yksin ulkomaille, eivätkä ajaa autoa. Myös osallistuminen yhteis-kunnallisiin toimiin ja usein myös opiskeluun ylemmille asteille, ovat heiltä kiellettyjä, tai tehty vaikeiksi. Nainen on sidottu kotiin ja olemaan kaikessa alistunut miehelleen. Oikeus ottaa useita vaimoja on karsastanut monien silmissä, mutta länsimaissa yleistynyt juutalais-kristillisistä ravoista ja perinteistä luopuminen, uuspakanuus alastomuuskultteineen, on pienentänyt näkemyseroja, mutta toisaalta jyrkentänyt niitä.
Geenitekniikan yllättävän tai pelottavan nopea kehitys on tuonut mukanaan ennen tuntemattomia ongelmia jopa kyseenalaistaen uskonnolliset käskyt ja määräykset, mikä hämmentää ihmisten moraalikäsityksiä ja heidän uskoaan Jumalaan. Syntymättömän lapsen geenejä manipuloidaan siten, että lapsella voi olla kolmen tai useamman ihmisen geenejä.
Islamin suhtautuminen seksuaalisesti poikkeaviin yksilöihin on sekin herättänyt ihmisoikeus-aktivistit vaatimaan muutoksia. Homot ja lesbot tulee poistaa islamin yhteisöstä Koraanin ilmoituksen mukaan. Toista kuin islamia edusvan uskonnon naisia voi käyttää seksuaalisesti hyväkseen, jos he eivät ole naimisissa, poikkeuksena sotavangit, joita rajoitteet eivät koske.
Islamin vanhurskaille luvattu paratiisi on tarkoitettu lihallisten nautintojen tyydyttämiseksi. Se on puutarha, jossa on useita virtoja, joiden vesi on aina puhdasta, maito-, viini- ja hunajavirtoja, joiden maku ei muutu, siellä on monenlaisia hedelmäpuita, ja miehille koskemattomia, tummasilmäisiä neitsyitä; naisille uupumattomia soreita nuorukaisia, kuten eräs islamin saarnaaja totesi Israelissa.
Koraani on tavallaan muslimille kuin evankeliumit (gospel, hyvä sanoma) kristitylle, Hadith puolestaan muslimille kuin Apostolien Teot kristitylle. Hadithissa kerrotaan silminnäkijöitten esittämiä kertomuksia, miten profeetan saamia ilmoituksia käytännössä sovellettiin. Ihmisiä, jotka tulivat saamaan selvitystä ongelmiinsa, surmattiin joskus profeetan julistamalla tuomiolla, ja heidän jäseniään silvottiin rikoksista tuomittuina näennäisesti säälimättä.
Islamin Valtio toteuttaa islamin käsitystä maailman rituaalisesta puhdistamisesta surmaamalla ja silpomalla joukoittain kristittyjä, mutta antaa muutamien jäädä henkiin, jos he alistuvat islamin alle ja maksavat määrättyä veroa. Islamin uskosta luopuminen on karkea rikos, josta seuraa automaattinen kuolemantuomio, samoin Allahin, Koraanin tai Muhammedin halventamisesta. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas viittasi äskettäin puheessaan verenvuodatuksen puhdistavaan voimaan sanoen siunaavansa jokaisen Jerusalemin ja Al-Aksa moskeijan - jota hän sanoi IDF:n sotilaitten häväisseen saastaisilla kengillään - hyväksi vuodatetun veripisaran. 
Islamin Valtion tulevaisuus on epäselvä. Venäjä on päättänyt varmistaa Bashar Assadin pysymisen vallassa, ja on siirtänyt runsaasti sotilaallista kalustoa Syyriaan, viimeksi S-400 IT-ohjuspatteriston uudistamansa lentokentän turvaksi. Lisäksi se lähettää 150 000 miestään Syyriaan aikoen karkottaa IS:n joukot maasta. IS:n miesvahvuus lienee n. 40 000 miestä.  S-400 patteristollaan Venäjä pystyy valvomaan koko Syyrian, Libanonin ja Kyproksen, sekä puolet Turkista, Irakista ja Israelista.
Islamissa ei ole sellaista elämän kunnioitusta, mikä on leimaa-antava juutalais-kristillisessä kulttuurissa. Gazan arabit sanovat antaessaan poikansa ja tyttärensä itsemurhatehtäviin, että ”juutalaiset rakastavat elämää, me rakastamme kuolemaa”. Yksi arabiäiti, joka oli menettänyt useita poikiaan itsemurhaiskuissa, valitti, ettei hänellä ollut enempää poikia uhrattaviksi eikä enää voinut synnyttää lisää.
Koraani on pääosiltaan suhteellisen siedettävä. Se puhuu ihmisten surmaamisesta, mutta ei herkuttele kuvailemalla niitä, toteaa vain viileästi. Ymmärtääkseni Koraanin saama huono maine johtunee suurelta osin siitä, miten sitä tulkitaan ja toteutetaan, koska Koraani antaa siihen mahdollisuuden. Kiihkeät saarnaajat kiihottavat kuulijoitaan vetoamalla Koraaniin tai Hadithiin ja profeetan esimerkkiin tulkiten niitä oman näkemyksensä mukaisesti.
Israelin pääministeri Golda Meir totesi aikanaan: ”Rauha arabien kanssa saadaan vasta sitten, kun he alkavat rakastaa lapsiaan enemmän kuin vihaavat juutalaisia”.
Haluan lopuksi esittää lukijan ratkaistavaksi valinnan, jonka profeetta Elia esitti Israelin kansalle Karmel-vuorella: ”Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra (Jehovah) on Jumala, seuratkaa Häntä, mutta jos Baal (Allah) on jumala, seuratkaa häntä”. (1.Kun.18:21) Joosua ilmoitti oman tahtonsa sanoen: ”Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa”.(Joos.24:15) Hänen Nimensä on Immanuel, Jumala kanssamme, ja Jehovah Sebaot. sotajoukkojen Jumala.
30.11.2015