Posts

Showing posts from September 30, 2018

TORSTAI 04.10.2018

TORSTAI 04.10.2018
01. Laulufestivaali uudessa samarialaisessa Rawabin arabikaupungissa Ramallahin pohjoispuolella sai aikaan terävää kritiikkiä joittenkin arabiryhmien taholta ilmaisten protestinsa siksi, että festivaali oli järjestetty päivä sen jälkeen, kun 7 gazalaista sai surmansa rajamellakoissa Israelia ja Gazan kaistaa erottavan turva-aidan varrella.

Tuhansia Juudean ja Samarian arabiasukkaita kokoontui lauantaina 40 000 asukkaan kaupunkiin "Rawabi Extreme" festivaaliin, joka oli järjestetty XL Energiajuomayhtiön palestiinalaisen haaran toimesta.

Etenkin nuoret arabit tulivat kuuntelemaan jordanialaisen laulajan Aziz Marakan ja Israelin arabien muodostaman hiphop monikielisen Jerusalemista ja Betlehemistä kootun ryhmän esityksiä. Tilaisuus veti sekä nuoria naisia että miehiä.

Terävää kritiikkiä esitettiin siksi, että festivaali oli järjestetty "huonoon aikaan", kun Gazan rajalla väkivaltaiset mellakat vaativat useita ihmisuhreja, toisten huomioidessa, et…

TIISTAI 02.10.2018

TIISTAI 02.10.2018
01. Raporttien mukaan Venäjä on jo aloittanut S-300 ilmatorjunta-järjestelmän asentamisen Syyriaan, kuten Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov kertoi keskiviikkona. Venäjä puolustaa yhden parhaista IT-järjestelmän asentamista Syyriaan todeten, että siitä sovittiin jo 2013, ja toiseksi venäläisen tiedustelu-koneen Ilyushin IL-20 alas ampuminen osoittaa, että aiemmin sovittuja lentoreittejä ja – aikatauluja on muutettava Syyrian yhä ahtaammaksi käyvässä ilmatilassa.

Ynetnews.com tarkastelee kysymystä Yossi Yehoshuan laatimassa artikkelissa diplomaattisen kriisin aiheuttaneen tapauksen taustoja ja syitä.

Hän toteaa aluksi, että Venäjän uhkaus asentaa S-300 IT-järjestelmä Syyriaan on vanha uutinen, jota on kuultu aiemminkin.
Tällä kertaa annettu varoitus on kuitenkin paljon aiempia vakavampi.

Israel on vuosien ajan pyrkinyt estämään Venäjää toimittamasta S-300 järjestelmää. Itse asiassa Venäjä toimitti jo aiemmin kehittyneemmän S-400 järjestelmän Syyriaan siellä olevie…

SUNNUNTAI 30.09.2018

SUNNUNTAI 30.09.2018
01. Gazan hallitsevan Hamasin ja IDF:n välillä pitäisi olla voimassa ilman allekirjoitettua sopimusta sovittu tulitauko Kairon aseleponeuvottelujen ajan, mutta käytännössä se ei toimi ollenkaan.

Perjantaina Israelin ja Gazan kaistaa erottavan turva-aidan varteen eri kohdille kokoontui kaikkiaan arviolta 20000 mielenosoittajaa, jotka pyrkivät soluttautumaan aidan läpi Israelin puolelle ja heittäen 100 kotitekoista pommia ja käsikranaatteja IDF:n sotilaita kohti. Onneksi yksikään sotilaista ei haavoittunut, mutta sotilaat turvautuivat vaikeimmissa tapauksissa käyttämään kovia luoteja mellakantorjuntavälineiden lisäksi.

Hamasin terveysminiteriön mukaan 7 gazalaista sai surmansa, osa heistä luodeista, ja yli 500 haavoittui eriasteisesti.
IDF:n pioneerit jatkavat mielenosoittajien heittelemien pommien ja kranaattien neutraloimista turva-aidan varrella.

Myös rikollisten tuhopoltto-ilmapallojen aiheuttamia tulipaloja, joita syntyi yli kymmeneen eri kohteiseen, joutuiva…