Posts

Showing posts from December 8, 2019

TORSTAI 12.12.2019

TORSTAI 12.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelin 22. Knesset hyväksyi eilen illalla toisessa ja kolmannessa istunnossa lain äänin 96 -7, jonka perusteella se hajosi 24.00 aikaan keskiviikkona.

Knessetin päätös aloitti samalla vaalikamppailut, jotka huipentuvat parlamentti-vaaleihin 02.03.2020.

Kolmen kuukauden ajan puolueet yrittivät muodostaa koaliittiota, jolla olisi perustettu uusi hallitus ja estetty kolmansien vaalien pitäminen vuoden aikana, ja joilla gallupien mukaan ei saada tarvittavaa muutosta poliittisessa kentässä toimintakykyisen yhteyshallituksen muodostamiseksi, jota kansan enemmistö halusi.

Vaalilain mukaan uudet vaalit on pidettävä 90 päivän kuluessa Knessetin hajottamisesta, mutta koska sen määrittelevä 10.03. päivä on purim-ajan sapatti, vaalit siirrettiin pidettäviksi 02.03.2020.

Likudin johtaja Benyamin Netanyahu (Bibi) joutuu taistelemaan oikeuskansleri Avichai Mandelblitin julkistamien syytösten alaisena: Syytös lahjonnasta, sekä rikoksesta ja luottamuksen…

TIISTAI 10.12.2019

TIISTAI 10.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Benny Gantz (SiniValkoinen) ja Benyamin Netanyahu (Bibi) tapasivat toisensa maanantaina, mutta ainoa kysymys, josta he pystyivät päättämään, oli vaalien järjestämisen päivämäärä:

Israelin kolmannet vaalit vuoden kuluessa pidetään maaliskuun 10. päivänä, mutta koska se on Purim-juhla, vaalipäiväksi sovittiin 02.03.2020.

Knessetin puhemies Yuli Edelstein päätti pidättää vaaleja koskevan lain äänestystä keskiviikkoon antaakseen viimeisen mahdollisuuden hallituksen muodostamiseksi ennen puolta yötä keskiviikkona.

Viimeinen kärhämä Gantzin ja Bibin välillä käytiin eilen Gantzin vaatiessa, että Bibi luopuu ”toivottamasta” yrityksestään saada immuniteetti todeten, että ”Israelin kansan tulee saada tietää, mitkä ovat Bibin todelliset aikeet”.

Netanyahu ei vain torjunut vaatimusta, vaan kutsui Gantzin tarjousta ”tyhjäksi ja läpinäkyväksi juoneksi” kehottaen sen sijaan Libermania (Libi) neuvottelemaan, laajentaen kehotuksensa koskemaan myös SiniValk…

SUNNUNTAI 08.12.2019

SUNNUNTAI 08.12.2019
Yksityisasioitten hoitaminen on sekoittanut rutiiniaskareita siinä määrin, että menee päiväjärjestys sekaisin. Rannekelloni näyttää 07.12. päivää, jonka mukaan luin aamu-hartaustekstini, mutta internetin aika-määritelmä väittää, että sunnuntai on 08.12., eli olimme kelloni kanssa sekaantuneet viikon päivissä. Elä siinä sitten siististi!
UUTISIA ISRAELISTA
01. Gazasta ammuttiin lauantai-iltana kolme rakettia Israelin eteläosaan. Sderotin ja sen ympäristön hälytyssireenit ilmoittivat lähestyvistä raketeista 21.00 aikaan lauantai-iltana.

IDF:n tiedottajan mukaan Iron Dome eliminoi kaikki kolme rakettia. Asukkaat kertoivat, että Iron Dome eliminoi ainakin 2 rakettia, kolmannen uskotaan pudonneet avoimelle pellolle ilman vahinkoa.

Magen David tiedottaja Zaki Heller kertoi medialle, että avustavat lääkintämiehet ja EMT:t avustivat 40-vuotiasta naista ja hänen tytärtään 10 vuotta, sekä 27- vuotiasta miestä, jotka ilmeisesti haavoittuivat lievästi juostessaan pommi-suo…