Posts

Showing posts from April 26, 2020

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 30.04.2020
01. Israelin hallituksen alkaessa poistaa tiukkoja ihmisten elämää rajoittavia sääntöjä taistelussa COVID19 koronaviruksen etenemistä vastaan, pahimmissa tartunta- pesäkkeissä Jerusalemin Mea Shearim lähiössä ja Bnei Brak kaupungissa, hallitus antoi uudet karanteenimääräykset kahteen Beit Shemeshin ultraortodoksien asuttamaan lähiöön, joka alkoi alkuviikosta ja loppunee viikonvaihteen aikana.

Rajoitusten lieventämiseen ovat vaikuttaneet tilastotiedot, että kokonaisuutena uusien tartuntojen määrä on pienenemässä, ja että parantuneitten määrä 8 233 on ensimmäistä kertaa ylittänyt tartuntojen määrän 7 386.

Kolmas lukittuen yhteisöjen avaamiseen ovat vaikuttaneet tiedot, joiden mukaan kotiväkivalta on noussut huolettavasti. Tämän aamun tieto kertoo perheen äidin saadessa surmansa miehensä pahoinpitelyn seurauksena. Lienee ymmärrettävä, että pieniin asuntoihin lukittujen keskuudessa ristiriidat helposti kasvavat.

Perheiden toimeentulo on vaarantunut perheen huoltajan j…

TIISTAI 28.04.2020

TIISTAI 28.04.2020 01.Israel on elänyt ja elää nyt hyvin muistorikkaita päiviä, joista toiset herättävät suuria menetyksen ja surun tunteita, toiset puolestaan nostattavat toivoa ja uskoa tulevaisuuteen. 
Kaikkia noita himmentävät Israelia ja koko maailmaa runteleva COVID19 koronavirus epidemia, joka on kehittynyt pandemiaksi, josta myös käytetään nimitystä ”pandemonium”, jolla tarkoitetaan sekasortoa.  Sanan ensimmäinen osa ”pan” tarkoittaa yleistä, laajalle levinnyttä, ja myös kreikkalaisen taruston jumalaa; toinen osa ”demon” pahaa henkeä, demonia. https://www.skywatchtv.com/,
02.Kipeitten muistojen, menetyksen ja surun päivänä muistettiin niitä kuutta miljoonaa juutalaista, jotka menehtyivät Saksan natsien tuhoamisleireillä ja massamurhissa natsiSaksan pyrkiessä ”puhdistamaan maansa kaikista epä-toivotuista roduista ja arjalaista rotua häpäisevistä erilaisista yksilöistä”. 
Israelissa alkoi auringonlaskun aikaan maanantaina kaatuneitten muistopäivä. Sen kunniaksi liikenne pysähtyi minu…

SUNNUNTAI 26.04.2020

SUNNUNTAI 26.04.2020
01. ”Ja tuli ehtoo ja aamu, viikon ensimmäinen päivä” voidaan sanoa hieman Raamatun tekstiä muuntaen, hieman epävarmoina odottaen, mitä alkava viikko tuonee mukanaan.

Median artikkeleita hallitsevat kaksi johtavaa teemaa: Koronavirus, sen alkuperä ja taistelu tätä äänetöntä vihollista vastaan, jossa maa käytännössä lukittiin lähes täysin, mutta - kuten taistelussa on tapana - se on vaatinut ja vaatii lisää paitsi siviiliuhreja, myös aktiivisotilaita, lääkäreitä, sairaanhoitajia ja muita, jotka taistelevat COVID19 koronavirusta vastaan etulinjassa.

Toisena teemana on Israelin poliittisen sisäpolitiikan tilanne, arviot hallitus-sopimuksesta Gantzin johtaman SiniValkoisen keskusta/vasemmiston ja Netanyahun johtaman Oikeistoblokin välillä.

Kansan mielipiteitten tutkijat ovat myös alkaneet herätä talvihorroksestaan ja utelevat eri tahoilta, mistä päin ja mihin suuntaan tuuli puhaltanee.

02. COVID19 vastaista taistelua on käytännössä johtanut – rintamalinjojen tak…