Posts

Showing posts from February 10, 2019

TORSTAI 14.02.2019

TORSTAI 14.02.2019
01. Tänään on torstai. 14.päivä helmikuuta, juutalaisen ajanlaskun mukaan adarA-kuun 9. päivä vuonna 5779. Tämä vuosi on juutalaisessa kalenterissa karkausvuosi; adarA loppuu 7. maaliskuuta ja adarB alkaa 8. maaliskuuta, eli edellisen päivän iltana.

Kuten on tullut tavaksi, juutalaiset pitävät shivan, surmansa saaneen valittajaiset, hautaavat kuolleensa hiljaisuudessa, ja pyrkivät sen jälkeen palaamaan normaali-rytmiin, vaikka sydämeen jääkin tyhjiö läheisen ihmisen menettämisen vuoksi.

Toistuvista juutalaisiin siviilihenkilöihin kohdistuneista terrori-iskuista huolimatta ei ole havaittavissa yleistä vihan ja koston ilmapiiriä, ja median artikkeleiden ja yleisönosastojen joittenkin kommenttienkin kiihkeä sävy tasaantuu normaalitapaan enemmän sanojen pyörittelyksi ja ihmettelyksi viranmaisten saamattomuuden vuoksi. Onhan nyt vaalivuosi ja vaalitaistelu alkaa kuumeta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259028, http://www.israelnationalnews.com/News/New…

TIISTAI 12.02.2019

TIISTAI 12.02.2019
01. Israelin Labor-puolue piti sisäisen vaalitilaisuutensa, (primary) jossa valittiin ehdokkaat huhtikuun 9. päivän Knesset-vaaleihin.

Nahum Barnea kirjoittaa artikkelissaan, että pelko ja inho sävyttävät puolueen edustajien sydämiä tällä hetkellä. ”Labor on voinut päättää historiallisen roolinsa, mutta nyt ei ole aika sivuuttaa sitä. Puolueen primary-tilaisuudessa äänestäjien tulee ajatella keskustan ja vasemmiston välistä blokkia ja päivää kansallisten vaalien jälkeen”.

Toisessa artikkelissa kyseltiin, onko tämä osoitus uudesta tulemisesta, vaiko lopullinen serenadi puolueen hajoamiselle?
ToI kertoo artikkelissaan, että toivorikas Labor näkee pelastusköyden nuorekkaissa, edistyksellisissä primary-vaalien voittajissa.
Sosiaalisen protestin johtajien Itzit Shmulin ja Stav Shaffirin saadessa kärkipaikat, puolueen jäsenet odottavat toivorikkaina, että se voi pelastaa puolueen tuholta ja kääntää sen suunnan kohti entistä loistoa.

Vuonna 2011 Itzin Shmuli ja Stav Sha…

SUNNUNTAI 10.02.2019

SUNNUNTAI 10.02.2019
01. 19-vuotias juutalaistyttö Ori Ansbacher lähti torstaiaamuna Tekoasta lyhyelle kävelylle Ein Yaelin ja Raamatullisen puutarhan väliseen metsikköön. Hän halusi elää luonnon heräämisen mukana ihaillen luonnonkukkien elpymistä talvikauden jälkeen. Hän toimi kansallisen palvelun vapaaehtoisena työntekijänä

Torstaiaamuna 28-vuotias arabi Arafat Arfiah lähti kodistaan Hebronissa ottaen puukon mukaansa. Hän meni ensin jostain syystä Beit Jalaan, ja sieltä Ein Yalein vireiseen metsikköön, kuten hän kertoi myöhemmin kuulusteluissa.
Oliko hän yksin vai oliko heitä useampia, on vielä epävarmaa, vaikka poliisi vihjaili aiemmin, että heitä oli useampia.

Orin kotona odotettiin hänen paluutaan, mutta koska häntä ei alkanut kuulua, he ilmoittivat poliisille tytön katoamisesta 11.00 aikoihin.
Vasta 8 tuntia myöhemmin hänen raakalaismaisesti pahoinpidelty ja alastomaksi riisuttu ruumiinsa löydettiin metsiköstä pienellä aukiolla. Hänen ruumiistaan havaittiin, että häntä oli puu…