Posts

Showing posts from July 23, 2017

PERJANTAI 28.07.2017

PERJANTAI 28.07.2017
01. ON tunnustettava ensimmäiseksi aamulla, että olen ymmälläni Israelin minikabinetin viimeaikaisista päätöksistä, mutta journalistien raportteja seuratessani olen vakuuttunut, etten ole ainoa. JP:n kolumnisti Gill Hoffman otsikoi analyysinä: "Bibin suuri tohelointi". Hän kertoo Knessetin jäsenten käyttäneen tilannetta arvioidessaan vanhaa hepreakaista sanontaa: "Hän söi haisevaa, pilaantunutta kalaa, pieksettiin ja silti karkotettiin kaupungista".
Ehkä pienoiskabinetin jäsenet tietävät jotain, mitä ei ole kerrottu kansalle, tai sitten helle on pehmentänyt heidän aivonsa.

02. ISRAEL poisti Temppelivuorelta kaikki asentamansa metallin paljastimet ja portit sekä ennen kriisiä asentamansa videokamerat ja tie-esteet. Lyhyesti sanoen Israel antautui ehdoitta menettäen kaikki siihen saakka hankkimansa etuisuudet, sekä tunnustaen, ettei sillä ole mitään oikeuksia Temppelivuoreen, johon arabien tulkinnan mukaan kuuluvat myös Länsi- ja etelämuuri ni…

KESKIVIIKKO 26.07.2017

KESKIVIIKKO 27.07.2017
01. ISRAELIN hallituksen asettama turvallisuuskabinetti päätti valtavan ulkoisen painostuksen alaisena poistaa Temppelivuorelle johtavien porttien yhteyteen asennetut metallinpaljastimet sekä myös suunnittelemansa Vuoren ulkopuolelle asennetut videokamerat. Paljastamien sijaan Israel aikoo asentaa haitek-kamerat, joiden sanotaan paljastavan kätketyt metalliesineet.
Etenkin Jordanian kuningas Abdullah II riehui kuin päätön kana saadakseen päätöksen purettua.
Hänellä oli hyvä painostuskeino uhaten estää kahden jordanialaista surmanneen Israelin Ammanin lähetystön turvallisuusmiehen pääsyn pois maasta. Raportin mukaan jordanialainen oli muuttamassa huonekaluja lähetystö rakennuksessa, kun hän vartijan kanssa syntyneen sanaharkan jälkeen iski vartijaa ruuvitaltalla vatsaan. Vartija katsoi turvallisuutensa vaarantuneen ja ampui jordanialaista kuolettavasti harhalaukauksen surmatessa toisen jordanialaisen. Tapaus herätti Jordaniassa äänekkäitä ja vihamielisiä vasta…

SUNNUNTAI 23.07.2017

SUNNUNTAI 23.07.2017
01. ON vaikea pitää tunteitaan kurissa viikonlopun – tai juutalaisen ajanlaskun mukaan uuden alkaessa – tapahtumien keskellä. Median toimittajillakin näyttää olevan vaikeuksia löytää oikeita termejä kuvaamaan niitä raakuuksia, joihin ihmissielu on altis sopivissa olosuhteissa ja sopivasti viritettynä. Pyrkiessäni vielä sovittelemaan mielessäni perjantaiaamun raakaa murhaa viikko sitten Temppelivuorella, uutisaiheet alkoivat syöttää maailmalle uutta - jos mahdollista - vieläkin raaempaa ja käsittämätöntä sapattiaterian viettoon valmistautuneen kolmen juutalaisen perheenjäsenen tunteetonta murhaa perjantai-iltana.
Times of Israel henkilökunnan laatiman artikkelin mukaan pää-ministeri Netanyahu ilmaisi tunteensa tähän tapaan: HaLamissh veriteot olivat terroriteko, jonka suoritti inhimilliseen kaapuun pukeutunut, eläimellisellä vihalla täytetty henkilö.
Vaikka tiedän loukkaavani joittenkin humanistien tunteita, katson oikeaksi etsiä todellista motiivia ihmissielun a…