Friday, December 18, 2015

PERJANTAI 18.12.15

PERJANTAI 18.12.15
1.       TIMES OF ISRAEL ennustaa tänään puolipilvisyyttä kuten seuraaviksi lähipäiviksikin, mutta pistäytyessäni ulkona kuuden maissa vettä sataa siten, että Michalin Kfir koira kieltäytyi lähtemästä lenkille ennen kuin sille laitettiin sadevaatteet ylle. JP:n sääennustaja sen sijaan ennustaa sateita ainakin sunnuntaihin saakka lämpötilan ollessa öiseen aikaan kuusi ja päivällä 13 astetta. luvaten yölämpötilan nousua parilla astella. Eihän tässä muuten ole hätäpäivää, mutta sapattipäivän aamuretki luontoon on vaarassa, mikäli sateet jatkuvat. Silmähavaintojen mukaan 11.30 aikaan aurinko paistaa, joten retki voinee toteutua sittenkin.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 6 -13; Tiberias 13 -18; Suolameri15 -21; Eilat 10 -21 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee eilisissä lukemissa.
Kuten jo mainitsin, ToI ennustaa puolipilvisyyttä täksi ja huomiseksi päiväksi, mutta sunnuntaina ja maanantaina jo kirkasta auringonpaistetta. Jos näin on sovittu, sopii minullekin; paikat alkoivatkin olla märkiä ja kosteita, joten pieni tauko kuivattelua varten ei olisi pahitteeksi, mutta sehän ei ole minun päätettävissäni.

2.       MAAILMAN tilanteessa näyttää olevan rintamalinjojen uudelleen arviointi, ainakin näin Israelista katsoen. Vaikka Israel on yksi pienimmistä maarääpäleistä kokonsa puolesta, se on kuitenkin yksi johtavista kohteista uutiskatsauksissa, ja harvoin jos ollenkaan myönteisesti maailman mediassa. Se on maailman syntipukki, jonka niskaan kaikkien muitten synnit on kasattu, ja joka lopulta ajetaan erämaahan.

Turkin ja Venäjän välit alkavat painua tasolle, josta jokaisen rauhantilanteen jatkumisesta kiinnostuneitten tulisi kantaa nousevaa huolta. Vihaisia korkeimman tason kommentteja lausutaan molemmilta suunnilta Erdoganin ja Putinin välillä, ja maailman media esittelee Putinista piirroksia tai valokuvia, joissa tämä esitetään todella ärsytetyn – takapäähän ammutun - karhun tavoin, kuten Suomessa todettaisiin. Voi olla, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ylittänyt valtuutensa luottaen NATO-jäsenyytensä antamaan suojaan ja - kuten arvioidaan, USA:n antaman kehotuksen mukaisesti pudottaessaan venäläisen hävittäjän – kuten näyttää – Syyrian ilmatilassa, mitä voisi pitää sotatoimena. Venäjä on avannut alasammutun koneen mustan laatikon, joten pian kuuluaneen jotain uutta.

Presidentti Putin katsoo, että hänen arvovaltansa yhtenä maailman johtavien maiden päämiehenä on kyseenalaistettu ja Venäjän kunniaa loukattu, mitä ei voida sivuuttaa olankohautuksella. Pudotetun hävittäjän musta laatikko löydettiin ja sitä tutkitaan Lontoossa, voisivatko siihen tallennetut tiedot selvittää puolueettomasti, oliko kone Turkin alueella vai ei, ja annettiinko sille varoituksia, kuten Turkki väittää.

YKSI sivupyörre Turkin ja Venäjän välisten suhteitten kylmenemisestä on aivan ilmeisesti Turkin lähentyminen Israelia. Tämä olisi enemmän kuin vain toivottavaa, sillä muutamia vuosia sitten maiden välillä vallinneen vilkkaan kaupankäynnin tyrehtyminen käytännössä lähes nollaan vahingoittaa molempia maita. Turkki tarvitsee Israelin teknisen ja tieteelisen korkean tason tuotteita ja tietotaitoa monilla aloilla, mitä se ei ole saanut tyydytettyä Euroopan yhteyksistään. Presidentti Erdoganin suureelliset toiveet ja haaveet maansa nostamiseksi johtavaksi muslimimaaksi Lähi-Idässä murenivat Irakin ja Syyrian hajoamisen myötä, ja Iranin ja Saudi Arabian aktivoitua uusien miesten ottaessa johtavan aseman saudien kuningaskunnassa Erdogan alkoi havaita joutuneensa pahasti paitsioon, kun Egyptikin alkaa nousta jaloilleen presidentti Sisin uudistuspolitiikan ansiosta.

Joka tapauksessa Turkista tulleet tiedot kertovat, että Erdogan on valmis unohtamaan menneet – tosin Mavi Marmara tapauksessa 20 miljoonan USD korvauksilla Israelista yhdeksän surmansa saaneen aktivistin omaisille – mutta kuitenkin vähäisin järjestelyin valtioitten välisten suhteitten parantamiseksi.
Israel odottaa, että Turkkiin suunniteltu kaasujohto saataisiin rakennettua, jonka kautta Israelin Välimeren porauslautoilta koottua kaasua voitaisiin saada kätevästi Euroopan markkinoille, mikä hyödyttäisi myös Turkkia.
Israel, Egypti ja Kypros neuvottelevat yhteisestä taktiikasta valtavien kaasuvarojen hyödyntämiseksi, eikä Turkki halua jäädä siinä sivusta katsojaksi.

TOI kertoo artikkelissaan ”dramaattisesta” kohentumisesta maitten välisissä suhteissa viitaten Turkin ja Israelin korkeitten virkailijoitten välisiin salaisiin neuvotteluihin, joita käytiin Sveitsissä. Netanyahun kanslian mukaan neuvotteluissa olivat mukana Mossafin uusi johtaja Yossi Cohen, entinen ulkoministerin johtaja Joseph Ciechanover, joka hoitaa pääministerin nimittämänä Turkin asioitten johtajana, ja Turkin ulkoministeriön pääsihteeri Feridun Sinirlioglua.
Neuvottelijat saavuttivat yhteisymmärryksen, jonka pohjalta jatkoneuvottelut aloitetaan lähipäivien aikana.
Turkin ulkoministeriö tiedottaja vahvisti tiedot turkkilaiselle Harriyet päivälehdelle antamassaan tiedotteessa todeten että jännityksen lieventyminen voi olla välitön.
Israelin ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold kävi salaisia keskusteluja turkkilaisen virkaveljensä Sinirliogluan kanssa ennen Sveitsin neuvotteluja pohjustaen niitä. Turkin suhteet Hamasin kanssa ovat olleet yksi piikki suhteissa, mutta ilmeisesti Turkki on jo aloittanut Hamasin toiminnan rajoittamisen maassaan.  http://www.timesofisrael.com/israel-and-turkey-on-verge-of-dramatic-revival-of-ties/

3.       TIMES OF ISRAEL käsittelee toisessa Avi Issacharoffin laatimassa artikkelissa meneillään olevaa ”intifadaa”, sen syitä ja päämäärää, sekä Palestiinan Auktoriteetin (PA) asemaa otsikolla Palestiinan Auktoriteetin luhistuminen on vain ajan kysymys.

Artikkelissa todetaan aluksi, että Mahmoud Abbasin syytökset Israelin miehitysestä enempää kuin pääministeri Netanyahun syytökset PLO:n kiihotuksesta eivät pysty selittämään, miksi 200 -250 nuorta arabimiestä ja -naista on valmis antautumaan kuolemanvaaraan hyökätessään puukoin, saksin tai ruuvitaltoilla aseistettuina – osa myös käsiasein - sotilaita ja siviilejä vastaan pystymättä aina edes arvioimaan, ovatko iskukohteet juutalaisia, arabeja tai ulkomaisia turisteja.
Tähän päivään saakka 130 arabia on saanut surmansa ja jos huomioidaan IDF:n tai PA:n poliisin tekemät pidätykset ennen hyökkäystä, kokonaismäärä nousee 200 -250 välille, tämä kaikki 75 päivän kuluessa, kuten artikkelissa todetaan. Se tarkoittaa km. kolme terroristia tai siksi pyrkivää päivässä etsii hyökkäyskohdettaan.

Abbas väittää, että epätoivo Israelin miehityksestä ja kahden valtion periaatteen romuttumisesta ovat saaneet aikaan nuorison kapinan.
Netanyahu syyttää Abbasia kiihotuksesta ja valheellisesta propagandasta väittäen Israelin haluamista muutoksista Temppelivuorella tai toiveitten itsenäisestä Palestiinan valtiosta siirtyessä yhä heikommiksi. Pääministeri viittasi puheessaan äskeiseen gallupiin, jonka mukaan kaksi kolmasosaa PA:n arabeista Juudeassa ja Samariassa vastustaa kahden valtion periaatetta, ja saman verran heistä kannattaa väkivalta-aallon jatkamista ilman käytännöllistä ratkaisua sen lopettamiseksi.

ToI:n artikkelissa viitataan Taha Katnanin16-vuotiaaseen tyttäreen Ashrakatiin, jonka Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen neuvoston johtaja Gershon Mesika ajoi autollaan kumoon voidakseen pysäyttää puukkoa heiluttavan arabitytön, jonka turvallisuusjoukkojen sotilaan ampuivat kuoliaaksi Hawaran tarkastuspisteessä lähellä Sikemiä (Nablus). Tytön isä toimii Askarin pakolaisleirin yhden moskeijan imaamina Nablusissa. Hän kertoo hyvistä väleistä lastensa kanssa, ja miten Ashrakat sai liikkua vapaasti ilman rajoituksia toteuttaen omia harrastuksiaan.
Taha Kanani kertoi PA:n TV:n lähetyksessä kuuluvansa Islamic Jihadiin. Hänen tyttärensä oli esittänyt isälleen, että jos miehitysjoukot surmaavat hänet, hänen ruumistaan ei saa käyttää kaupankäyntivälineenä.
Taha kertoi keskusteluistaan Israelin turvallisuus virkailíjoitten kanssa, miten he yrittivät selvittää tytön motiivia, oliko heidän perheessään ristiriitoja tai muita ongelmia, mutta hän kielsi sellaisen mahdollisuuden.
”Miehittäjät eivät ymmärrä”, hän totesi itkusilmin. ”Hän kasvoi Israelille vihamielisessä kodissa, mutta perheen sisällä ei ollut patologisia ongelmia”.

Hänen viittauksensa Israelia kohtaan tuntemaan yleiseen vihaan on luultavasti ongelman ydin. Se ei syntynyt hetkessä, se alkoi 1920-luvulla Hajj Amin al-Husseinin aloittamasta vihakampanjasta, mitä hän saarnasi Jerusalemin Al-Aksa moskeijassa ja muissa kaupungeissa. Sen seurauksena arabit hyökkäilivät juutalaisia vastaan kaikkialla silloisen Palestiinan maassa englantilaisten hiljaisella tuella. Vuosisadat rinnakkain Hebronissa asuneet arabit hyökkäsivät juutalaisnaapuriensa kimppuun surmaten heitä kymmenittäin ja hakaten jo surmatuilta jäseniä irti ja muutenkin häväisten heitä syvän vihansa ilmaisuna.
Israelilaiset voivat kuitenkin liikkua vapaasti arabien kaupungeissa ostellen heiltä tarvitsemiaan tavaroita, ja arabit liikkuivat samoin Israelin alueilla ilman rajoituksia. Tämä muuttui Arafatin tuodessa verenhimoiset murhaajansa Tunisiasta Oslon sopimusten mukaisesti 1993, ja on pahentunut siitä alkaen.

TOI:n artikkelissa viitataan päättäjätason muuttamiseen, joka voisi ratkaista ongelmat, mutta vuosikymmenien aikana pakkosyötetty juutalaisviha ei lähde neuvottelupäätöksillä eikä hyväntahtoisilla lausunnoilla. Koko ajatuskuvio itsenäisestä Palestiinan valtiosta on hylättävä ja päätökset tehtävä yksipuolisesti lähtien siitä, että Balfourin julistuksen ja sitä seuraavan Churchillin suorittaman juutalaisten kotimaan rajoittaminen Jordan joen ja Välimeren väliin ilman haihatteluja uudesta jihadvaltiosta ovat ainoat perusteet, joilla rauha saadaan. Se voi edellyttää uutta sotaa Lähi-Idässä, jota monet ennustavat alkavaksi koska vain. Se tulisi olemaan alkuna kolmannelle maailmansodalle, jota joittenkin mukaan jo käydään enemmän cybertekniikan ja internetin kautta kuin suurten asevoimien liikuttamisella. Se voi alkaa myös yllätyshyökkäyksenä esim. EMP:n avulla, jolla Yhdysvaltoja varoitetaan valmisteluja suorittamiseksi sen varalta.
USA:n presidentti Obaman jatkama Venäjän aliarvioiminen, ja sen KGB:n koulutuksen saaneen presidentti Putinin vähätteleminen ja henkilökohtainen loukkaaminen ovat lyhytnäköistä ja vaarallista leikkiä tulella. Monien näkemysten mukaan Barack Hussein ei tule palvelemaan ensi vuoden loppuun USA:n presidenttinä, vaan muutos tulee ennen sitä, jopa niin, että hän on viimeinen USA:n presidentti, mikä viittaa Yhdysvaltojen tuhoutumiseen. http://www.timesofisrael.com/demise-of-the-palestinian-authority-is-only-a-matter-of-time/

4.       USA:n, Venäjän ja muiden maailman mahtivaltioitten johtajat kokoontuvat tänään perjantaina New Yorkiin keskustelemaan taas kerran Syyrian tilanteesta, joka vuodesta 2011 lähtien on osoittautunut liian liukkaaksi kenenkään käsiteltäväksi. Tilanne on nyt poikkeava aiemmista sinä, että Venäjä näyttelee nyt ratkaisevaa osaa neuvotteluissa. YK:n turvallisuusneuvostossa päätetään ensin yhteisestä lausunnosta, minkä jälkeen valtioitten johtajat sopivat jatkotoimista.

Muutosta edelliseen tilanteeseen osoittaa myös se, että Syyrian presidentti Bashar Assadin välitöntä eroa ei vaadita, vaan hän saa jatkaa ainakin siihen saakka, kunnes uusi tilapäinen hallitus on saatu nimitettyä. Tämä on yksi Venäjän avain-
vaatimuksista, joita se on esittänyt viimeisen 4 vuoden ajan. Nyt sekä USA että arabimaat ovat pitkin hampain hyväksyneet välttämättömän ratkaisun.
Päätöksessä kaikki Assadin hallitusta vastaan taistelleet kapinalliset ryhmät ovat mukana, mutta Islamin Valtio ja Al-Qaida ovat kaikkien yhteisiä vihollisia. Kapinallisten miehittämille alueille annettaneen jonkinasteinen itsehallinto, mutta kaikki sotatoimet niitä vastaan lopetetaan, eivätkä enempää Syyrian kuin Venäjänkään koneet pommita niiden alueita. Jordania on toiminut aktiivisesti pyrkien välittämään eri osapuolten välillä.

Sopimuksen luonnoksen ovat hyväksyneet sellaisetkin veriviholliset kuin Irann ja Saudi Arabia, mikä antaa toiveita poliittiselle ratkaisulle sodassa, joka alkoi koululasten mielenosoituksena ja on siitä kehittynyt sisällissodaksi ja monien kansojen sodaksi, joka on vaatinut 300 000 kuolonuhria, satoja tuhansia haavoittuneita ja karkottanut miljoonia ihmisiä sisäiseen tai ulkoiseen maanpakoon.
Israel on luonnollisesti erittäin kiinnostunut, millainen valtio tulee hallitsemaan pohjoisrajan takana, ja miten taataan rauhantilan jatkuminen raja-alueilla. http://www.timesofisrael.com/russia-calling-the-shots-as-nations-lock-down-syria-plan/

5.       UUTISOTSIKOITA
·         PA:n korkea virkailija väittää pidätetyn Hamasin aktivistin väittäneen. että Hamas on julkistanut uuden protokollan Juudeaan ja Samariaan. Sen mukaan Hamas tulee aloittamaan itsemurhaiskut Israelia vastaan, kutsuen sitä intifada II:n toistoksi. Väkivaltaa harjoittaneet terroristit ovat pääosin Hamasin jäseniä kuulumatta mihinkään järjestöön, ja useimmat heistä ovat kotoisin Hebronista ja Sikemistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/205115#.VnPKpVN706s
·         Venäjän presidentti Putin kannattaa Donald Trumpin valinta USA:n presidentiksi kutsuen häntä suureksi johtajaksi.
·         Kansainväliset asiantuntijat olivat kokoontuneet Israeliin, jonka päätteeksi he ylistivät Israelia oikeusvaltiona todeten, että sillä on kansainvälisesti merkittäviä  juristeja, joiden tulee siirtää huomionsa kansainvälisille areenoille esittääkseen Israelin oikeudellisen aseman koko Israelin maahan Jordanista Välimereen. He totesivat, ettei Israelia voida syyttää Gazan sodista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/205088#.VnPMjlN706s
·         Israelin Saksasta tilaama viides sukellusvene Rahav on matkalla kotisatamaansa Haifaan, jossa se telakoitunee ensi viikolla. http://www.timesofisrael.com/israels-newest-sub-leaves-germany-bound-for-haifa/
·         Donald Trump sanoo vaatiessaan siirtolaisten rajoittamista vain saman, mitä useimmat arabimaat jo toteuttavat ilman maailmanlaajuista huutoa. http://blogs.timesofisrael.com/donald-trump-is-merely-saying-what-most-muslim-states-already-do/
·         Australialaisen johtama kansainvälinen delegaatio teki Ramallahissa sen, mitä useimmat ovat välttäneet kuin ruttoa. He tekivät monia kärkeviä kysymyksiä, jota media kutsuu jopa skandaalimaisiksi, kuten miksi PA nimittää katujaan, puistojaan, lasten tapahtumia ja monia kansalisia juhliaan tunnettujen terroristien mukaan. Tilaisuus oli tarkkailijoiden mukaan hyvin räjähdysaltis ja haastava, mihin PA:n johtajat eivät olleet varautuneet. http://www.jewishpress.com/news/scandal-in-ramallah-australian-delegation-asks-why-pa-names-streets-after-murderers/2015/12/18/
·         Turkki perustaa sotilastukikohdan Qatariin, josta käsin se pystyy sotimaan yhteistä vihollista vastaan. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14169/Turkey-to-establish-military-base-in-Qatar-to-fight-shared-enemies-Wednesday, December 16, 2015

KESKIVIIKKO 16.12.15

KESKIVIIKKO 16.12.15
1.       ISRAELIN taivas on puolipilvessä tänään ja lähipäivien aikana, mutta huomenna torstaina ja perjantaina on paikallisten sateitten mahdollisuus. Ilma on edelleen viileä ja kostea, mikä lisää kylmän tuntua. Ennusteen mukaan lämpötila on tänään pääkaupungin alueella 11 -15 astetta, mutta laskee siten, että korkein lämpötila huomenna saavuttaa vain 12 astetta, ja lauantaiksi luvataan 7 -15 astetta.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 11 -15; Tiberias 12 -20; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -23 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee samoissa lukemissa, eli sateet tuovat vettä altaaseen sen, mitä siitä kulutetaan.

2.       TERRORISTIT jatkavat katalia hyökkäyksiään siviilejä vastaan.
Viimeisin hyökkäys tehtiin autolla Jerusalemin ns. ”Bridge of the Strings”, eli vaijerisillan lähellä, jota minä kutsun kalanruotosillaksi.
Terroristi, nimeltään Abed al-Muhsen Hassuna, 2i, on kotoisin Jerusalemin itäosan arabilähiöstä Beit Hanina, mutta hän asui Hebronissa. Hänellä oli Israelin myöntämä ID-kortti, jonka avulla hän saattoi liikkua vapaasti Israelin alueella. Hän ohjasi autionsa tarkoituksellisesti Hertz kadulla bussia odottavaan ihmisjoukkoon haavoittaen 11 ihmistä, heidän joukossaan 18 kuukauden ikäinen poikavauva, joka on vaarassa menettää toisen jalkansa. Toiset uutiset kertovat, että jalka amputoitiin, mutta vauvan perhe ja häntä hoitava sairaala kiistävät huhut.
Osa ihmisistä jäi auton alle, minkä johdosta paikalla olleet miehet nostivat auton ilmaan, jotta sen alle jääneet ihmiset saatiin vedetyiksi turvaan.

POLIISIN kertoman mukaan Hassuna ajoi autollaan Hebronista Jerusalemiin ja ohjasi sen n. 15 00 aikaan lähellä keskusbussiasemaa olevalla pysäkillä odottavaan ihmisjoukkoon, eikä sitä voida mitenkään todistaa liikenneonnettomuudeksi.
Hänen autostaan löydettiin kirves, joten hänen tarkoituksensa oli jatkaa yrityksiään asemansa kohentamiseksi mennessään Allahinsa eteen, joka palkitsee etenkin ne, jotka ovat murhanneet mahdollisimman paljon juutalaisia, kuten heidän saarnaajansa vakuuttavat. Lisäksi pääsyn ”Puutarhaan”, Paratiisiin, jossa virtaa useita virtoja täynnä hyvänmakuista vettä, maitoa, hunajaa tai viiniä kunkin mieltymysten toteuttamiseksi, kaikenlaisia hedelmäpuita, heidät puetaan silkkiin ja brokaadiin, ja heidät naitetaan neitsyiden kanssa, joilla on tummat, suuret silmät, kuten Koraani todistaa (44.51; 47:15).  

KAOOTTISTA tilannetta hyökkäyspaikalla häiritsi se, että terroristin auto tuhosi palokunnan vesipostin, josta suihkusi vettä aiheuttaen paikallisen tulvan ja kastellen kaikki paikalla olleet. Sekasorron keskellä paikalla olleet turvavartija, poliisiupseeri ja aseistetut siviilit ampuivat terroristin kuoliaaksi tämän yrittäessä ulos autostaan. Poliisi kiittelee nopeaa toimintaa terroristin eliminoimiseksi estäen tilanteen laajenemisen massamurhaksi.
Pääministeri Netanyahu antoi määräyksen turvaesteiden asentamiseksi välittömästi kaikkien Jerusalemin bussipysäkkien eteen vastaavien tilanteiden estämiseksi. Käytännössä operaatio tulee kestämään jonkin aikaa. Poliisi ja turvallisuusjärjestöt jatkavat korkeassa valmiustilassa. Betlehemin joulujuhlalisuudet tulevat tuomaan pyhiinvaeltajia maahan, joiden turvallisuus on valtion vastuulla.
Abbas kehotti Betlehemin virkailijoita ja kirkon johtajia vähentämään joulujuhlien tavanomaisia järjestelyjä jännittyneen tilanteen vuoksi.

Rajapoliisin naisupseeri esti tiistaina potentiaalisen hyökkäyksen siviilejä tai poliiseja vastaan tiistaina. Hän pysäytti epäilyttävän tuntuisen arabinaisen ja kehotti tätä avaamaan käsilaukkunsa, Naisella oli siellä ruuvitaltta, jolla hän suunnitteli tunnustuksensa mukaan iskeä juutalaisia. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Terrorist-who-ran-down-infant-wounded-10-others-in-capital-affiliated-with-Hamas-437427

3.       EI OLE mikään yllätys se, että 80 % Gazan, Juudean ja Samarian arabeista kannattaa puukotuksia, autohyökkäyksiä ja muita veritekoja israelilaisia vastaan, kun huomioi, miten PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas jatkaa kiihotuspuheitaan, totesi pääministeri Netanyahu tiistaina vieraillessaan IDF:n eteläisen lohkon komento-keskuksessa puolustusministeri Moshe Yaalonin kanssa. Hän viittasi maanantaina julkistettuihin gallup-tietoihin, jotka osoittavat että 2/3 arabeista kannattaa jatkuvaa väkivalta-aaltoa ja saman verran vastustaa kahden valtion periaatetta.

Pääministeri Netanyahu totesi lisäksi, että on korkea aika kansainvälisen yhteisön huomioida tosiasia, ettei rauhanponnistelujen epäonnistuminen johdu Israelin toimista, vaan siitä, etteivät alueen arabit halua tunnustaa Israelin valtiota.
”Ei se ole yllättävää, koska Abu Mazen jatkaa valheellista propagandaansa Al-Aksasta, valheellista propagandaansa teloituksista torjuen kaikki todelliset kutsut rauhankeskustelujen aloittamiseksi”.

Toisessa uutisessa kerrotaan, että pääministeri Netanyahu lupasi kymmeniä miljoonia NIS Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöille, jotka ovat pahiten kärsineet väkivallasta, kuten armeijan radio kertoi. Pääministeri antoi lupauksen tiistaina tavattuaan Juudean ja Samarian asukasneuvoston johtajan Yossi Daganin. Varat on tarkoitettu käytettäviksi valaistuksen lisäämiseen, käsipuhelimien kuuluvuuden parantamiseksi joillain alueilla, sekä suojaesteiden asentamiseksi bussipysäkeille ja peukalokyytiin pyrkivien suosimilla asemilla. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Netanyahu-Given-Abbas-incitement-no-surprise-majority-of-Palestinians-support-stabbing-attacks-437386

4.       PA:n arabien yritykset iskeä kaikin mahdollisin tavoin sotilaita ja siviilejä vastaan saivat uuden todisteen arabien yrittäessä ohjata autonsa sotilasjoukkoon Qalandian tarkastus-pisteessä Jerusalemin pohjoispuolella Ramallahin suuntaan. Sotilaat joutuivat turvautumaan aseisiinsa eliminoiden hyökkääjän, mutta ei ole varmuutta, osuivatko he samalla omiin miehiinsä. Kaksi sotilasta saivat ampumahaavoja jalkoihinsa ja vietiin sairaalaan. Toinen mahdollisuus on, että arabit tulittivat sotilaita. Qalandia on yksi pahimmista levottomuusalueista, joka aina rähisee sotilaitten kanssa aiheuttaen yhteenottoja, joissa ihmisiä kuolee.

Toisessa tilanteessa arabit yrittivät ajaa autollaan sotilasryhmään pakolaisleirissä. Sotilaat ampuivat arabiauton kuljettajan, sotilaat eivät kärsineet vahinkoja. Operaation aikana sotilaat joutuivat vastustamaan kymmeniä mellakoivia arabeja.

ARABITYÖNTEKIJÄ hyökkäsi vasaralla aseistautuneena toisia työntekijöitä vastaan. Hän haavoitti ensin yhtä juutalaista israelilaista ja lisäksi Jerusalemin itäosassa asuvaa arabityöntekijää. Työntekijät saivat arabi taltutetuksi, kunnes poliisi tuli paikalle ja korjasi hänet kuulusteltavaksi. Tämä tapahtui Modiinissa.

Kolme ihmistä haavoittui lievästi arabien heittämistä kivistä Beit Aryehin läjhellä Samarian keskiosissa maanantai-iltana. http://www.timesofisrael.com/three-soldiers-lightly-wounded-in-west-bank-operation/

5.       UUTISTOTSIKOITA
·         Tervehdyspuheessaan uusille maahanmuuttajille Obama vertasi Syyrian pakolaisia holokaustista selvinneisiin. Hän pyrkii saamaan kannatusta suunnitelmalleen kymmenien tuhansien pakolaisten ottamiseksi Yhdysvaltoihin niiden yli miljoonan lisäksi, joita tulee lähes avoimen Meksikon rajan yli. Monet katsovat Obaman toimia suurella epäluulolla, yrittäen ymmärtää, mikä on hänen tarkoituksensa. Hallitus ei paljasta, minne heidät sijoitetaan, ja toiseksi heidän taustojaan ei tutkita. Kukaan ei tiedä, onko heidän joukossaan IS:n – tai ISIL:n jäseniä, kuten Obama heitä kutsuu. Hän on antanut ymmärtää, ettei hän halua kristittyjä, vain muslimeja. http://www.timesofisrael.com/obama-compares-syrian-refugees-to-holocaust-survivors/
·         Egyptin ilmavoimien koneet ovat viimeisten kuukausien aikana useita kertoja ylittäneet Israelin etelärajan. IDF:n mielestä ylitykset ovat vähäisiä, ja ne liittyvät Egyptin pyrkimyksiin saada Siinaille pureutuneet IS:n joukot alistetuiksi. IDF on antanut Egyptille luvan viedä Siinaille armeijan sotilaita ja kalustoa yli sen, mitä 1973 rauhansopimuksessa sallitaan. Israelin viranomaiset eivät reagoineet rajan ylityksiin, mutta nootteja lienee vaihdettu osapuolten kesken, kuten asiaan kuuluu. http://www.timesofisrael.com/egyptian-fighter-jets-penetrated-israeli-airspace/
·         Saudi Arabian kruununprinssi lupaa Egyptille 8 miljardin USD avustuspakettia. Siihen kuuluvat avustukset öljyn tuotannossa, ja muita aloitteita Egyptin sekasortoisen talouden kohottamiseksi. Egyptin rannikon edustalta Välimerellä löydetyt valtavat kaasukentät ovat vielä tutkimusten ja suunnitelmien alaisina, eivätkä niitä päästä hyödyntämään kovin pian. Egyptin Venäjältä tilaama ydinvoimala on myös suunnitelmissa. http://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-to-invest-8-billion-in-egypt/
·         Likudin kansanedustajat ovat sormi suussa siksi, että oikeistolainen NGO.järjestö IM TIRZU esitti lakiluonnoksen, jolla ulkomaisen tuen varassa toimivat järjestöt kuten B´Zselem ja vastaavat järjestöt toimivat ulkomaiden agentteina (moles), jotka sabotoivat Israelin terrorin vastaista taistelua. http://www.timesofisrael.com/right-wing-group-accuses-activists-of-being-foreign-agent-moles/
·         Nahal prikaati perusti ensimmäisenä Israelissa etnisten druusien varaan rakennetun osaston. Druusit ovat vuosikaudet palvelleet kunnialla IDF:n joukoissa yleten korkeimpiin upseerinarvoihin saakka. Druusiosaston sotilaat palvelevat osittain yhteiskunnallisissa tehtävissä, osittain armeijan ohjesäännön mukaisissa sotilaallisissa tehtävissä. http://www.timesofisrael.com/nahal-brigade-forms-first-druze-nucleus-group/
·         YK:n alainen IAEA sulki Iranin atomiasetta koskevat kansionsa, mikä tarkoittanee sitä, ettei Iranin toimia tarkastella IAEA;n toimesta samalla tarkkuudella kuin tähän asti. Tämä tarkoittanee myös sitä, että Irania vastaan asetetut pakotteet poistetaan kokonaan, mikä vapauttaa miljardeja USD Iranin jäädytettyinä olleita varoja ja vapauttaa liiketoimet ulkomaitten kanssa. IAEA:n päätös herätti katkeraa vastustusta Israelissa. http://www.timesofisrael.com/un-watchdog-closes-probe-into-iranian-nukes-paving-way-for-deal/
·         YK esitti vastalauseen Iranille sen tekemän ballistisen ohjuksen kokeesta lokakuussa 2015, katsoen sen rikkoneen Iranin ja P5+1 maiden kesken tehtyä sopimusta. YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee asiasta tiistaina. http://www.timesofisrael.com/un-iran-missile-test-in-october-violated-resolution/
·         Hizbullah on raporttien mukaan menettänyt Syyrian taisteluissa Assadin armeijan rinnalla kapinallisia vastaan kolmanneksen taistelijoistaan, eli 1300 -1500 miestä. Lisäksi 5000 miestä on haavoittunut. Arabimedian mukaan Hizbullah menetti 14 miestään kaatuneina Baalbekin taisteluissa viime viikolla. Myös IS kärsi kymenien taistelijoittensa menetykset. http://www.timesofisrael.com/a-third-of-hezbollahs-fighters-said-killed-or-injured-in-syria/
·         Israelin Ruotsin lähettiläs Isaac Bachman kehotti Ruotsin hallitusta lisäämään juutalaisten instituutioiden ja synagogien turvallisuusjärjestelyjä viitaten lisääntyneisiin hyökkäyksiin Israelia ja juutalaisia vastaan maassa. Myös maahan tunkeutuvat valvomattomat muslimimassat aiheuttavat uhka-tekijän, joka voi räjähtää yllättävältä suunnalta. http://www.timesofisrael.com/israels-envoy-to-sweden-calls-for-better-protection-of-jewish-sites/
·         Israelissa lääkintäorganisaation tekemä päätös hoitaa ensin haavoittuneita terroristeja ennen muita potilaita on herättänyt kovaa kritiikkiä. Rabbit ovat puolestaan tulkinneet asian siten, että hyökkäysten uhrit on hoidettava ensin.. Myös Magen David Adomin tulkinta terroristien hyväksi arveluttaa.
·         Hamas-johtaja Khaled Madshaal kehottaa lisäämään Israelin vastaisia hyökkäyksiä. Hamas ilmoitti, että Jerusalemin autohyökkääjä kuului Hamasin leiriin. Hamas haluaa aloittaa täyden sodan Israelia vastaan, sillä sen peruskirja kehottaa tuhoamaan Israelin ja karkottamaan tai surmaamaan kaikki Israelissa asuvat miespuoliset juutalaiset, naiset orjuutettaisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204984#.VnEgE1PUo6s


Sunday, December 13, 2015

SUNNUNTAI 13.12.15

SUNNUNTAI 13.12.15
1.       NYT NE TALVEN SATEET sitten lopulta tulivat syksyn ensisateitten jälkeen. Eilen piti olla sateita myös, mutta sääennusteiden perinteiden mukaan nautittiin melkoisen siedettävästä auringonpaisteesta, vaikkakin tuuli oli turhan viileä ja kova. Viime yönä oli satanut kaikki paikat märiksi – sekin perinteen mukaan, sillä Jerusalemin sateet tulevat yleensä yöllä, jolle löytyy ihan luonnollinen selitys kosteiden ilmavirtojen tullessa mereltä pääkaupungin viileille ylänkömaille tiivistyen sateeksi.
Tänään sataa ennusteen mukaan, mutta huomisesta lähtien sateet loppuvat, joskin taivas on edelleen puolipilvinen. Viime yö oli kylmää eikä päivälämpötilakaan lupaa parempaa lukujen ollessa 7 -10 luokkaa, mutta lämpenee hiukkasen síten, että keskiviikon lukemiksi ennustetaan 7 -14. Parempaan suuntaan ollaan menossa.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 7 -10; Tiberias 12 -19; Suolameri 15 -19; Eilat 12 -20 +C-astetta. Myös Eilatiin lomalle menevien on huomioitava sään viileys ja tuulisuus, mikä voi tuntua kostean niljakkaalta ja epämukavalta. Mutta Pyhää Maata sekin on.

2.       Maailman johtavat henkilöt pääsivät sopuun toimista, joilla ilmaston lämpeneminen kuvitellaan voitavan saada valjastetuksi, vaikka monet johtavat tiedemiehet vakuuttavat, että lämpeneminen loppui 12 vuotta sitten ja maapallo kylmenee. Samaan aikaan ”amalekilaiset” serkut jatkavat hyökkäyksiään israelilaisia kohtaan – olkoot siviilejä tai sotilaita, koska islamin eskatologian mukaan, joka sisältynee Hadithiin, juutalaiset on surmattava, ennen kuin islamin messias Mahdi voi tulla. ”Kivet ja kannotkin huutavat: Takanani on juutalainen, tule ja surmaa hänet”.

Mahdin pitäisi ilmestyä Damaskoksen suuressa moskeijassa valmistautuen sotaretkeen Jerusalemin valloittamiseksi. Islamin mukaan Jeesus (Isa), joka ei kuollut ristillä, vaan Allah tempasi hänen luokseen paratiisiin. ilmestyy samaan aikaan moskeijan valkoisessa tornissa alistuen Mahdin määräysvaltaan, joka nimittää hänet armeijansa komentajaksi velvollisuutenaan Al-Qudsin valloituksen lisäksi surmata antikristus (al-Dajjal), kuten shia-muslimit opettavat. http://israelupdate.achlak.net/kirjoja/islamin-messias/

3.       ISREALISSA hanukka jatkuu vielä yhden päivän, viimeinen eli yhdeksäs hanukka-kynttilä lisätään aiemmin sytytetyn kahdeksan joukkoon. Hanukka liittyy ihmeeseen, kun mabbabit karkotettuaan helleenit Temppelivuorelta puhdistivat Temppelin aloittaakseen temppelipalvelut, jotka olivat keskeytyneet. Ongelman muodosti se, että erityisesti valmistettua puhdasta oliiviöljyä oli vain päiväksi, ja uuden öljyn valmistaminen kestäisi yli viikon. Temppelipalvelut kuitenkin aloítettiin, ja ihmeeksi öljyä riitti, kunnes oli ehditty valmistaa uutta öljyä.
Temppeliöljyn tekeminen kesti 8 päivää siksi, että sitä tehtiin erikoisella tavalla. Murskatut oliivit koottiin säle-koreihin, jotka asetettiin päällekkäin. Öljy valui koreista alla oleviin astioihin painovoiman ansiosta. Öljy oli siten puhdasta ilman maa-aineksia ja epäpuhtauksia. Vain täten valmistettu puhdas öljy kelpasi Temppelin suureen menoraan.
Israelissa odotetaan kiihkeästi uutta hanukka-ihmettä, joka muuttaisi lukkiutuneen tilanteen ja sallisi juutalaisten pääsevän uudelleen asemaan, johon Israelin Pyhä heidät tarkoitti. Hanukka-ajan päivittäisiin rukouksiin kuuluu erityinen Al-Hanissim-rukous (ihmeitten vuoksi), jossa kiitetään voitosta -hellenisteistä: ”Sinä annoit voimakkaan heikkojen käsiin; monet harvojen käsiin; pahat oikea-mielisten käsiin; ylimieliset ja röyhkeät niiden käsiin, jotka ovat keskittyneet Toraan”.
Jokaisessa aamurukouksessa kiitetään alttarin vihkimisestä Mooseksen johdolla, sekä 12 Israelin prinssin tuomista Luvatun maan antamista lahjoista.
Vähäinen Israelin kansa oli matkalla Luvattuun Maahansa heille pahaa tarkoittavan meren keskelle luottaen Toran Sanoihin: ”Ei väellä eikä voimalla, vaan Minun Hengelläni, sanoo Sotajoukkojen Jumala (JEHOVAH SEBAOT)”. (Sak.4:6)
Kolmannella vuosisadalla Israelin viholliset aloittivat kiivaat hyökkäykset juutalaisia vastaan kieltäen myös hanukka-ajan kynttilöiden sytyttämisen, mutta se vain vahvisti juutalaisten uskoa perinteisten menojen merkitykseen.

Hanukka on valon juhla syksyn pimeyden ja harmauden keskellä. Se muistuttaa juutalaisia siitä, miten Egyptin orjuuden aikana Egyptiä kohdanneen vitsauksen aikana, jolloin koko maa peíttyi niin paksuun pimeyteen, etteivät ihmiset nähneet edes omaa kättänsä, juutalaisten kodeissa oli valoisaa.
Israel elää nyt pimeää aikaa sekä omassa maassaan että koko maailman silmissä, jolloin ”voimallinen uhkaa tuhota heikon”. Mutta kuten muinaisina aikoina, juutalainen kansa voi luottaa siihen, ettei Israelin Pyhä riko liittoansa, jonka hän teki Abrahamin kanssa, vahvisti valalla vannoen Iisakin kanssa ja asetti Laiksi Jaakobin kanssa vahvistaen Abrahamin kanssa tekemänsä liiton. Hanukka-valoa ei voida sammuttaa, eikä juutalaista kansaa voida tuhota, kuten artikkelissa todetaan. http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/chanukah-a-different-kind-of-festival/2015/12/13/

4.       ENTINEN kansanedustaja Orit Strock kertoo arabiterroristin puukkohyökkäyksestä IDF:n sotilaan kimppuun Hebronissa Patriarkkain Mausoleumin lähellä.
Strock kertoo nähneensä, miten arabi iski puukollaan sotilasta päähän ja käsiin siten, että hänen kasvonsa olivat kokonaan veressä. Hänen poikansa Yizhack tajusi tilanteen, ja koska aseistetut sotilaat olivat liian kaulana voidakseen estää sotilaan teurastusta, hän hyökkäsi arabin kimppuun saaden tämän erotetuksi sotilaasta. Arabi puukotti häntä lievästi jalkaan, mutta hän pystyi pitämään arabin paikoillaan, kunnes sotilaat tulivat paikalle ja – Yitzhakin vetäydyttyä kauemmas – ampuivat verenhimoisen arabiterroristin kuoliaaksi. Hänen kätensä oli jo katkennut Yitzhakin iskun voimasta. Sekä sotilas että Yizthak selvisivät lopulta suhteellisen pienin vammoin eikä paranemisella liene ongelmia.  Onneksi arabit eivät liene myrkyttäneet puukkojaan, kuten Hamasin edustaja kehotti tekemään..

STROCK kertoi samalla toisesta tapauksesta, jota media ei ole selvittänyt yhtä tunnontarkasti, kuin monia muita. Kysymys on Patriarkkain Mausoleumin puutarhurista, jonka nimi on Genadi Chaim Notas ben Raya Rachel, joka vammautui hengen vaarallisesti onnettomuudessa kertomatta, millaisessa.
Orit Strock pyytää kansalta esirukouksia sekä sotilaan ja hänen poikansa Yitzhakin, että ennen kaikkea Genadin puolesta, että he parantuisivat vammoistaan.
Hän kertoo tavanneensa alueen divisioonan komentajan ja valittaneensa hänelle, miten on mahdollista, että Hebronin arabit voivat liikkua pienen juutalaisyhteisön alueella, joka on 3 % kaupungin alueesta, mitä juutalaiset eivät saa tehdä alueensa ulkopuolella, joka on 97 % kaupungin alueesta? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/204809#.Vm0gvVPUo6s

5.       KANSAN keskuudessa on yleinen uskomus, että politiikka on kaikilla tasoillaan likaista peliä, mihin osallistuneet väistämättä ryvettyvät.
Seuratessa Amerikan politiikkaa ja erityisesti sitä Presidentti Clintonin ja hänen seuraajansa Barack Obaman aikana käsitykset hokeman oikeellisuudesta vain vahvistuvat. Kysymyksen ollessa maailman johtavasta valtiosta, se on vaarallista; ei vain Amerikan kansalle, vaan koko maailmalle.

Bill Clintonin syrjähypyt ja hänen vaimonsa Hillaryn rikolliset puuhat toimiessaan USA:n ulkoministerinä vain tummentavat entisestään synkkää näkymää maailman ainoan suurvallan tilanteesta. Hillary Clinton on demokraattien pääehdokas, mutta hänen mahdollisuutensa ovat vaarassa entisten ja paljastuneiden uusimpien rikosten vuoksi. Kuitenkin Demokraatit jatkavat kampanjaansa ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jotkut jopa vihjaavat, että Republikaanit vierastavat siinä määrin Donald Trumpin valitsemista heidän presidentti ehdokkaakseen ja potentiaaliseksi presidentiksi, että he ovat valmiit lopullisissa äänestyksissä hylkäämään Trumpin ja asettamaan valitsija-miehensä Clintonin taakse – jos hän on ehdokkaana.

MIKSI kansainvälinen media vihaa Trumpia niin raivokkaasti, että ovat valmiit hylkäämään perinteisen edes näennäisen ”puolueettomuutensa”, ja julkaisevat Trumpia häpäiseviä tai vähätteleviä uutisia ja artikkeleita sekä pilapiirroksia, jotka uppoavat kansaan helpommin kuin pitkät analyysit, joita tavallinen kansalainen ei jaksa lukea? Näillä kansan mieleen painuvilla neulanpistoilla, joilla iskostetaan kansan tietoisuuteen imago Trumpista, jolla ei mitään yhteyttä todellisuuteen.
Hyökkäykset kohdistuvat suoraan Trumpin henkilöön, mitä yleensä pyritään välttämään. Hänen tukkaansa sanotaan peruukiksi, vaikka hän eräässä tilaisuudessa kutsui yleisön joukosta erään henkilön vetämään häntä tukasta osoittaakseen, että hänen hoitamattoman näköinen kuontalonsa on syntymälahja.

TRUMP sanoo suoraan, etteivät monet hänen huomautuksistaan ole poliittisesti korrekteja yleisön suosion saavuttamiseksi. Hän rohkenee kuitenkin esittää niitä, koska jonkun olisi tehtävä se, mutta useimmilta puuttuu rohkeutta, hän sanoo.
Viimeisimpiä kiistoja aiheutti Trumpin vaatimus, että muslimien pääsy Yhdysvaltoihin olisi keskeytettävä toistaiseksi, kunnes ehditään vetää henkeä ja selvittämään, miten tällaiseen tilanteeseen on jouduttu. Meksikosta on tuotettu - useimmat laittomasti - puolitoista miljoonaa ihmistä, joiden taustoja ei ole tutkittu ja joille Obama lupaa kansalaisuuden ja äänestysoikeuden hallinnollisella päätöksellä ilman kongressin käsittelyä, ja samaan aikaan Obama kutsuu maahan kymmeniä tuhansia muslimi-maahanmuuttajia ilman dokumentteja tai väärennetyillä passeilla, eikä heidänkään taustojaan ole tutkita. ISIS kuitenkin julistaa maailmalle, että se on soluttanut tuhansia agenttejaan ”pakolaisten” nimellä kulkevien massojen joukkoon.

Edellinen uutinen esitettiin valtamediassa siten, että Trump kieltää maahanmuuton tuhansilta muslimeilta ja uhkaa peruuttaa heidän USA:n kansalaisuutensa. Tämä on valheellinen uutinen, koska siinä ei sanota, että kielto olisi vain tilapäinen, ja ettei se erota uskonnollisia eikä kansallisuuksia tai rotuja, eikä koske kansalaisuuden peruuttamista. Kysymys on vain USA:n turvallisuudesta, Trump painottaa, mutta tätä valtamedia ei halua julkistaa. Tältä pohjalta Saudi Arabian miljardööri-prinssi julkisti vastalauseensa, ettei Trump ole sopiva USA:n presidentiksi. Tämä on tietenkin räikeää puuttumista USA:n presidentin vaalikamppailuun, mutta hänen äskettäin julkaisemaansa lausuntoa rumentaa se, että se perustuu vääriin tietoihin – ellei se ole tietoinen yritys vaikuttaa heille edullisen ehdokkaan valitsemiseksi. http://www.wnd.com/2015/12/hillary-for-prosecution-not-president/. http://www.newsmax.com/Newsfront/trump-face-dubai-billboard/2015/12/12/id/705531/?ns_mail_uid=8637072&ns_mail_job=1646318_12122015&s=al&dkt_nbr=avrbgpxi, http://denver.cbslocal.com/2015/12/11/aclu-board-member-resigns-after-urging-people-to-kill-supporters-of-trump/?AID=7236, http://www.wnd.com/2015/12/trumps-muslim-moratorium-backed-by-conservative-icon/, http://www.wnd.com/2015/12/black-leader-media-cover-up-mass-shootings-by-blacks/,

FBI tunnustaa, että ISIS on saanut omistukseensa painokoneen, jolla se pystyy painatamaan väärennettyjä passeja, joita on vaikea erottaa aidoista. Toisen uutisen mukaan ISIS valloitti Syyrian hallitseman kaupungin saaden haltuunsa dokumentteja ja myös passien ja viisumien painamiskoneen. http://www.wnd.com/2015/12/isis-creating-fake-passports-fbi-confirms/

Olen edellä käsitellyt laajasti USA:n sisäpolitiikka ja siihen liittyvää suhtautumista ns, pakolaisiin, joista tuntematon osa on elintasomuuttajia, koska se tarjoaa esikuvia suomalaiseen poliittiseen kenttään, joka on jos mahdollista vieläkin enemmän hajallaan ja epätietoinen, mistä siinä lopulta on kysymys. Osa Suomeen tulleista tunkeutujista on saamieni tietojen mukaan Afganistanista, nuoria, rotevia, urheilulisia ja hyvin syötettyjä ja treenattuja, jotka tunnustavat suoraan, että he tulivat etsimään parempia elinolosuhteita, mutta Suomi oli pettymys, mikä on valhe. Joku suomalainen yrittää esittää, että nämä rauhattomat nuoret miehet rauhoittuvat, kun he saavat vaimonsa ja perheensä luokseen.

Tämä hurskas toive on toivoton yritys, sillä Afganistanin Talibanista ovat lähtöisin vaarallisimmat terroristit, joille ihmishenki on sama kuin jonkun eläimen.
Israelissa puukoillaan juutalaisia siviilejä ja sotilaita surmaamistarkoituksessa haavoittavat arabinuoret ovat tavallisia perheen jäseniä, jotkut keski-ikäisiä Israelissa työssä käyviä perheellisiä miehiä, joilla on vaimo ja liuta lapsia kotona. Nuorimmat ovat 11-vuotiaita lapsia, joita on aivopesty päiväkodista lähtien, mukaan lukien nuoria naisia, naimattomia tai perheellisiä.
PA:n televisiossa näytetään 6-vuotiaita tyttölapsia, jotka pitkällä puukolla sohien vähättelee, mitä sillä on väliä, jos joku kuolee, hokien päätteeksi: Tapa,Tapa,Tapa.
Ei liene rikos olla lapsellinen, mutta jos se perustuu tyhmyyteen ja tietämättömyyteen omaa ja perheensä hyvinvointia ja turvallisuutta käsittävissä asioissa, sitä voidaan pitää holtittomuutena ja perheensä heitteille jättämisenä.