Posts

Showing posts from December 31, 2017

PERJANTAI 05.01.2018

PERJANTAI 05.01.2018
01. Myrskyiset tuulet ovat nyt ehtineet
Israeliinkin riepoteltuaan pahoin Eurooppaa ja Amerikkaa. Kuten tavallista talvisin, sateet tulevat useimmiten rajuina aiheuttaen tulvia, teitten katkeamia, onnettomuuksia maanteillä ja tulvaveden tunkeutumista asuntojen kellareihin.
Myrskyvaroitus annettiin koko maahan viikon vaihteen ajaksi kehottaen pitämään vauvat, vanhukset ja kroonisesti sairaat peitettyinä ja lämpiminä. Pohjoisosassa maata ennustetaan lumisateita, 20 -30 sm vahvaa lumipeitettä Hermonilla, ja kovia tuulia koko maassa. Tätä kirjoittaessani tuuli vonkuu ulkona ropistellen vesipisaroita ikkunoihin. Onneksi ukkosta ei ole vielä tullut, joka pakottaisi sulkemaan tietokoneet.
Myrskyiset tuulet alkoivat pohjoisessa torstai-iltana ja ovat sieltä levinneet keski- ja eteläosiin. Tuulen voimakkuus on km 35 -50 km/t. Perjantain aikana tuulen voimakkuus kasvaa 40 -60 km/t, paikoitellen jopa 90 km/t.
Sateitten siirtyessä Negeviin on odotettavissa hetkellisiä tu…

KESKIVIIKKO 03.01.2018

KESKIVIIKKO 03.01.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump totesi äskettäin, että koska PA/PLO kieltäytyy rauhanneuvotteluista, eikä tunnusta USA:n roolia välittäjänä, USA katkaisee apunsa PA/PLO:lle, arvoltaan yli 300 miljoonaa USD. Trump kirjoitti Tweet-sivullaan aikoneensa "maksaa Israelille tulevissa rauhan-neuvotteluissa, mutta PA/PLO:n kieltäytyminen estää keskustelujen etenemisen. Miksi USA:n tulisi maksaa tulevia massiivisia maksuja turhasta, kun PA/PLO ei halua puhua rauhasta?"
Trump valitti myös, että kiitollisuuden asemesta PA/PLO ei osoita minkäänlaista arvostusta eikä kunnioitusta.
Trump kannatti aiemmin ns. Taylor Act lakia, jolla USA vähentää PA/PLO:lle tarkoitettua apuaan, ellei PA lopeta terroristeille tai heidän perheilleen maksamiaan "stipendejä". Valkoinen Talo ei ole ottanut voimakasta kantaa lain toteuttamiseen, mutta seuraa kiinteästi sen edistymistä kongressissa.

USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley uhkasi katkaista maansa rahoituksen YK:n
P…

SUNNUNTAI 31.12.2017

SUNNUNTAI 31.12.2017

01. NIIN se tämäkin vuosi näyttää kuluvan loppuun, vaikka jälkeenpäin ajatellen aika rientää hämmästyttävän nopeasti. Ehkä siihen vaikuttaa tiedotuksen yleistyminen ja uutisraporttien nopeutuminen kansalaisille, kun lähes jokaisella on ainakin yksi kännykkä. Maailmantapahtumien jatkuva seuraaminen on turhauttavaa puuhaa. Monet ovatkin huomanneet lepäävänsä ja rauhoittuvansa mökillään suljettuaan tiedotustoiminnan kokonaan, eikä siinä lopulta menetä mitään, mutta voittaa paljon.

02. WND kertoo artikkelissaan, miten Iranin sotiessa ja miehittäessä tukemiensa terrorijärjestöjen kanssa Syyriassa ja Libanonissa, aivan toisenlainen sota on tullut mullahien valvoman hallituksen kotipihaan. Suurimmat mielenosoitukset vuoden 2009 jälkeen ovat levinneet Iranissa ainakin yhdeksään kaupunkiin kehittyessä joissakin väkivaltaisiksi. Dorudin kaupungissa Iranin länsiosassa poliisit ampuivat 2 ihmistä kuoliaiksi, kuten videokuvissa osoitetaan. Muissa kaupungeissa otetuissa video…