Posts

Showing posts from March 29, 2020

TORSTAI 02.04.2020

TORSTAI 02.04.2020
01. COVID19 coronavirus-tapausten lukumäärä Israelissa on nyt 6 092, heistä 95 on kriittisessä kunnossa.

Ashkelonissa virustautiin kuollut 78-vuotias mies, Afulassa 77-vuotias mies ja Sheban sairaalassa kuollut 95-vuotias mies nostivat Israelissa surmansa saaneitten lukumääräksi 29.

02. Israelin terveysministeri Yaacov Lizsman (78 vuotta) on korkein virkamies, joka on sairastunut COVID19 koronavirukseen. Hänen Chava-vaimonsa sai myös tartunnan ja on eristettynä miehensä kanssa.

Litzman vakuuttaa olevansa hyvässä kunnossa ja jatkavansa työskentelyään ollessaan karanteenissa kotonaan vaimonsa kanssa.

Lausunnossa todetaan: ”Litzmanin avioparia saa asianmukaista hoitoa ollessaan eristettyinä kotonaan, ja he ovat tarkkailun alaisina Terveysministeriön ohjeitten mukaisesti”, lisäten, että kaikkia niitä, jotka olivat olleet heidän kanssaan yhteydessä, informoidaan ja heidät lähetetään karanteeniin. https://www.timesofisrael.com/health-minister-litzman-wife-test-positive…

TIISTAI 31.03.2020

TIISTAI 31.03.2020
01. Käydään ensin päivän uutisaiheet läpi otsikko-muotoisina, ja palataan sitten asiaan tarkemmin, mikäli aihetta ilmaantuu.

02. Kaksi naista, 49 – ja 50-vuotiaat, menehtyivät eilen COVID 19 uhreina, nostaen korona-viruksen kuolonuhrien luvun Israelissa 18. Molemmilla oli aiempia terveysongelmia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278062.

03. USA:ssa koronavirus tartuntojen kokonaismäärä on nyt 163 429. Heistä 3 008 potilasta menehtyivät viruksen uhreina, kertovat tietolähteet.

USA:n luvut ovat ohittaneet Italian, Espanjan ja Kiinan viranomaisten antamat tartunta- ja uhriluvut. USA:n presidentti Donald Trump ilmoitti sunnuntaina Valkoisen Talon aiemmin antamien sosiaalisesta eristäytymisestä olevan voimassa huhtikuun loppuun saakka pyrkiessään taltuttamaan virushyökkäykset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278056,

04. Israel Uncensored (Sensuroimaton) kehottaa kuulijoitaan pysyttelemään kotona voidakseen tehdä oman osansa COVID19 le…

SUNNUNTAI 9.03.2020

SUNNUNTAI 29.03.2020
01. Israelin politiikassa on totuttu siihen, että äkkikäänteet ovat mahdollisia, ja jopa odotettuja, ja joita voidaan usein pitää ihmeellisinä, yli ymmärryksen käyvinä. ”Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin”, sanoi Ben Gurion.

On ehkä liian varhaista määritellä, mitä tapahtui keskiviikkona iltapäivällä, mutta se, mitä silloin tapahtui kuin salaman välähdys kirkkaalta taivaalta, on saattanut poliittiset tarkkailijat ymmälle, puhumattakaan tavallisesta kansalaisesta.

SiniValkoisten puheenjohtaja Benny Gantz ilmoitti keskiviikkona aloittaneensa neuvottelut Likudin johtaman oikeistoblokin johtajan pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa yhteys- eli hätätilahallituksesta neuvottelematta siitä ensin puolueensa johtonelikon kanssa, mikä sai koko ”cockpitin” (hävittäjän ohjauskeskuksen) täysin sekaisin.

Torstaina Gantz jatkoi hämmennystä aiheuttavia päätöksiään ilmoittamalla asettuvansa ehdokkaaksi Knessetin puhemiehen vaaliin; Amir Peretz (Labo…