Posts

Showing posts from May 3, 2020

TORSTAI 07.05.2020

TORSTAI 07.05.2020
01.Israelin Korkein Oikeus (KO) joutui tekemään yötöitä viime yön aikana voidakseen oikeuttaa tilapäisen hallituksen pääministerin Benyamin Netanyahun muodostamaan uuden hätätilahallituksen, sekä hyväksyä Gantzin ja Bibin kiireellä korjatun hallitussopimuksen Likudin ja SiniValkoisen välillä.

Korkein Oikeus samalla hyväksyi, että Israelin ”uuden hallituksen pääministerinä tulee toimimaan 18 kuukauden ajan kolmesta. (”vakavista rikoksista” syytetty henkilö, jota keskusteluissa pidetään ”rikollisena ilman oikeuden tuomiota”).

Korkeimman Oikeuden 11 tuomarin muodostama täysistunto oli päätöksessään yksimielinen, eikä kukaan uskaltanut nostaa eriävää kättään, vaikka tuskinpa kaikki olivat sentään samaa mieltä - sehän sotii juutalaista tapaa vastaan - mutta voi tehdä niin tulevaisuudessa.

KO sanoi selityksessään, ettei Bibiä automaattisesti katsottu sopimattomaksi tehtävään, koska ”vain Knesset voi erottaa pääministerin, jos hänet on tuomittu syylliseksi ja kaikki valitu…

TIISTAI 05.05.2020

TIISTAI 05.05.2020
01.Israelin hätätilahallituksen ja pääministeri Benyamin Netanyahun kohtalo on nyt suurelta osin Israelin Korkeimman Oikeuden (KO) käsissä.

KO käsitteli sunnuntaina televisioidussa kuulemisessa tilapäisen hallituksen pääministeri Benyamin Netanyahun oikeutta muodostaa pysyvä hallitus.

Molemmat osapuolet, uuden hallituksen pääministeriehdokkaat Netanyahu ja SiniValkoisen puheenjohtaja Benny Gantz, varoittivat etukäteen KO:ta koskemasta ehdokkaitten sopimaan hallituksen muodostamissopimukseen todeten, että ”sopimus on huolella pitkällisten keskustelujen tuloksena saatettu esityskuntoon, ja että se on tasapainotettu siten, että pienikin muutos voi kaataa sen ja johtaa uusiin vaaleihin”.

”Sopimuksen kaatuminen johtaisi automaattisesti neljänsiin vaaleihin, mitä kumpikaan osapuoli halua – eikä kansakaan keskellä sotaa COVID19 vastaan.” 

7 tuntia kestäneen kuulemis-istunnon jälkeen KO vihjasi, ettei se tulle vedollaan estämään Netanyahun oikeutta muodostaa uusi hallitus. …

SUNNUNTAI 03.05.2020

SUNNUNTAI 03.05.2020 01.Israelin ajankohtaisin aihe on nyt Terveysministeriön esittämien ja hallituksen vahvistamien kansalaisten elämää rajoittavien estojen asteittainen purkaminen, mistä ensimmäiset merkit ovat koulujen avaaminen sunnuntaiaamuna.
COVID19 koronavirustartuntojen määrä osoittaa laskusuuntaa, vaikka potilaita on edelleen vakavassa kunnossa ja osa heistä hengityskoneissa ja ihmisiä kuolee.
Terveysministeriön tilaston mukaan virustilanne osoittaa seuraavia lukuja: Tartunnan saaneiden määrä on pudonnut ja on nyt 6 363; 105 potilasta ovat vakavassa tilassa, heistä 82 hengityskoneissa; Kuolleiden määrä on nyt sunnuntaiaamuna 229.
Hallituksen vahvistamisen mukaisesti koulut aloittavat toimintansa koko maassa tänä aamuna, ensivaiheessa 1 -3 asteet sekä 11 -12 asteet. 4 -10 asteen koululaiset aloittavat myöhemmin toukokuussa ja viimeistään toukokuun loppuun mennessä.
Lastentarhat ja esikoulut avataan suunnitelman mukaan ensi sunnuntaina. Muutamien kaupunkien ja kuntien viranomaiset e…