Thursday, October 24, 2019

TORSTAI 24.10.2019


TORSTAI 24.11.2019
01. Presidentti Reuven Rivlin antoi eilen illalla mandaatin SiniValkoisen (Kahol Lavan) puheenjohtajalle Benny Gantzille hallituksen muodostamiseksi kaksi päivää sen jälkeen, kun Netanyahu luovutti saamansa mandaatin todeten epäonnistuneensa toimintakykyisen hallituksen muodostamiseksi.

Luovuttaessaan hallituksen muodostamistehtävää Gantzille Rivlin kuulutti uudelleen ”kansallisen yhteyshallituksen muodostamistarpeesta” lisäten toivovansa, että ”kaikki osapuolet tekevät välttämättömät kompromissit sellaisen toteuttamiseksi”.

Benny Gantz kiitti vastauspuheessaan kunniasta ja sanoi ”tuntevansa nöyryyttä hänelle uskotusta tehtävästä, mutta vakuutti tekevänsä voitavansa täyttääkseen lupauksensa muodostaa liberaali yhteyshallitus”.

Gantz kokosi aiemmin keskiviikkona SiniValkoisen johtoryhmän - Yair Lapid, Moshe Yaalon ja Gabi Ashkenazi – muotoillakseen puolueen politiikan ennen presidentti Rivlinin tapaamista.

Gantzilla uskotaan olevan vaikeuksia saada vaadittavat 61 kansanedustajaa toimintakykyisen hallituksen muodostamiseksi 28 päivän aikana.

Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman (Libi) on toistanut vaatimustaan kansallisen yhteyshallituksen muodostamiseksi, mutta vaikka 8 kansan-edustajan voimin sitä ei pystytä toteuttamaan, hän voi jarruttaa sitä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611841,00.html,

02. Pääministeri Netanyahu totesi – tunnustaessaan epäonnistumisensa – ”tehneensä kaikkensa kansan haluaman yhteyshallituksen hyväksi, mutta Gantz kieltäytyi: ensin Rivlinin kaavailemasta yhteyshallituksesta, sitten kieltäytyi tapaamasta minua, sen jälkeen lähettämästä neuvottelutiimiään, ja lopuksi kieltäytyi hänen esittämästään kompromissista”.

Netanyahu (Bibi) ei ole kuitenkaan luovuttanut lopullisesti. Likudin vaikutus-valtaisen jäsenen mukaan ”Bibi tulee taistelemaan Gantzin pyrkimystä vastaan muodostaa Gantzin johtama vähemmistöhallitus, jonka ainoana tarkoituksena on Netanyahun poistaminen poliittiselta kentältä”.
Hän kutsuu sellaista vähemmistöhallitusta ”painajaismaiseksi näkymäksi”.

”Bibi tulee muodostamaan poliittisen kampanjan vähemmistöhallitusta vastaan pyrkien saamaan puolelleen kansan mielipiteen, ja toiseksi poliittisiin vaikuttajiin osoittamalla painostuksella saada estetyksi sen muodostamisen.
Lisäksi hän pyrkii vahvistamaan oikeistopuolueiden liittoa” hän toteaa.

Gantz pyrkii hajottamaan oikeistoblokkia vaatien, että hänen täytyy saada tavata oikeistopuolueitten johtajat erikseen, jotka ovat allekirjoituksellaan vahvistaneet uskollisuutensa Likudin johtamalle koaliittiolle.

Gantz aloittaa keskustelut Likudin johtaman koaliittion puolueitten johtajien kanssa ensi viikon alussa sunnuntaista alkaen.

Israelin neljän arabipuolueen muodostaman Joint List jäsenpuolueen Baladin johtaja Ahmed Tibi sanoi olleensa yhteydessä SiniValkoisen (SV) kanssa vakuuttaen tukevansa hallitusta ulkopuolelta, mutta ”Netanyahun tulee poistua epäonnistuttuaan kansansa johtamisessa”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611841,00.html,

03. Israelin neljän arabipuolueen muodostamaan Joint Listaan kuuluvan Balladin puheenjohtaja ke. Ahmed Tibi ilmaisi pettymyksensä yhteyshallituksen muodostamisen epäonnistuttua todeten, että Netanyahu on luonut enemmän sosiaalista hajaannusta kuin koskaan, syyttäen häntä rauhan-prosessin pysähtyneisyydestä.

Tibi kehotti Gantzia erottautumaan niistä, jotka ovat epäonnistuneet. Samalla hän vakuutti Israelin arabien enemmistön hyväksyvän Gantzin johtamalle hallitukselle luvatusta tuesta hallituksen ulkopuolelta.

Hän sanoi yhteydenpidon jo alkaneen Joint Listan ja SV:n välillä, mutta odottaa edelleen virallista pyyntöä keskustelujen aloittamiseksi.

Joint Lista sai 13 kansanedustajaa Knessetiin17.09. vaaleissa, nousten kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, mitä antaa sille enemmän poliittista vaikutusvaltaa kuin koskaan ennen. Jos Gantz pystyy runnomaan yhteys-hallituksen, Joint List nousee oppositiojohtajan asemaan.

Tibi tunnustaa, ettei Joint List ole vielä muotoillut poliittista asemaansa tällaisessa tilanteessa, mikä on uusi ja vaatii uutta harkintaa. Hän analysoi, että hallituksen ministerin asema voisi aiheuttaa ongelmia päätettäessä kysymyksistä, joissa joutuu ottamaan kantaa puolueen periaatteiden vastaisesti, koskien Gazaa ja Länsirantaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611799,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611778,00.html,

04. YK:n nimittämä ”itsenäinen asiantuntija” Michael Lynk ihmisoikeus-kysymyksissä Judean ja Samarian alueilla, joita hän vastoin tosiasioita kutsuu ”miehitetyiksi alueiksi”, esitti keskiviikkona YK:n kansainväliselle yhteisölle, että ”sillä on vastuu ja laillinen velvollisuus pakottaa Israel lopettamaan miehityksensä täydellisesti ja poistamaan esteet palestiinalaisten itsenäisyydelle”.

Lynk vaati keskiviikkona ”kansainvälistä kieltoa kaikille Israelin ”setlementeissä” valmistetuille tuotteille askeleena lopettaa Israelin 52 vuotta kestänyt laiton miehitys”.

Michael Lynk kertoi YK:n yleiskokouksen ihmisoikeuskomitealle, että ”kansainvälisen yhteisön tulee julistaa ”clarion call” (herätyssoitto) yhdistyneille kansakunnille täydentää ja julkistaa tiedot liikelaitoksista, jotka toimivat laittomissa setlementeissä”.

Lynk sanoi, että ”Israelin miehitys palestiinalaisten territorioissa, joita he vaativat omaan valtioonsa, merkitsee useita vakavia rikoksia kansainvälistä lakia vastaan, eikä kansainvälinen yhteisö ole tosissaan halunnut asettaa Israelia merkittävään vastuuseen teoistaan”.

Israel on oikeutetusti ja syvästi vastustanut YK:n nimissä ja sen virkamiesten suulla esittämiä perättömiä ja toteen näyttämättömiä valheita, mitä tukevat Israelin boikottia vaativat kansainväliset BDS- järjestöt.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5612115,00.html,
On syytä muistaa, että USA poisti terminologiastaan sanat ”miehitetty alue” ja Jerusalemista Palestiinan pääkaupunkina.

05. i24NEWS kertoo ynetnews.com julkistamassa artikkelissa, että Israel valmistautuu ennaltaehkäisevästi vahvistamaan puolustustaan tilanteessa, jossa Iran voisi reagoida Israelin suorittamiin hyökkäyksiin sen liittolaisia vastaan, joista syytetään Israelin Puolustusvoimia (IDF).

IDF:n tiedottajan mukaan se tulee keskittymään vaikeasti havaittaviin, matalalla lentäviin risteilyohjuksiin ja miehittämättömillä pienkoneilla (MPK) suoritettuihin iskuihin, raportoi Armeijan radio tiistai-iltana. Korkealla lentävät ballistiset ohjukset on helpompi havaita

Tietolähdettä mainitsematta raportissa kerrotaan Israelin asettaneen puolustuksensa hälytystilaan, ja turvallisuuskabinetti kokoontuu ensi viikolla käsittelemään tilannetta.

Viime kuussa REUTERS raportoi – useisiin iranilaisiin, läntisiin ja irakilaisiin lähteisiin viitaten -, että Teheran on toimittanut ohjuksia liittolaisilleen ”tukisuunnitelmana” tilanteessa, jossa USA tai Israel hyökkää Irania vastaan.

Ohjuksia on toimitettu liittolaisille tusinoittain, minkä tarkoituksena on varoittaa USA:ta ja Israelia Iranin vastatoimista, viitaten väitettyihin IDF:n iskuihin iranilaisia joukkoja vastaan Syyrian maaperällä, joista syytetään Israelia.

Raportin mukaan ohjusten kantomatka on 200 -700 km, todeten, että ”tiheästi asutetut Tel Aviv ja Saudi Arabian pääkaupunki Riyadh ovat ohjusten kantomatkan sisällä Irakista katsoen”.

Viime viikolla USA päätti vetää joukkonsa pois Syyrian ja Turkin raja-alueilta, mutta jätti Israelin pyynnöstä pienen tarkkailuosaston alueelle.

Israelin turvallisuusjoukot ovat huolestuneet USA:n päätöksestä vetää joukkojaan Syyriasta ja Afganistanista.
Syyriassa olleet USA:n sotilaat oli tarkoitus siirtää Irakiin, mutta Irakin hallitus – ilmeisesti Iranin vastustuksen vuoksi – kielsi niiden siirron pysyvästi Irakiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611722,00.html,
Succotin lopussa tunsin hengessäni, että Israel on suuressa vaarassa juuri noiden risteilyohjusten ja MPK-koneitten uhkan vuoksi.

06. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja Venäjän presidentti tapasivat toisensa Mustanmeren lomanviettokohteessa Sochissa tiistaina, vain muutamia tunteja ennen USA:n varapresidentti Mike Pencen ja Erdoganin sopiman tulitauon umpeutumista.

Presidenttien tarkoituksena oli sopia Turkin vaatimasta 32 km:n syvyisestä ja 120 km:n pituisesta turvavyöhykkeestä, josta määräajan kuluessa kurdi-joukkojen tuli siirtyä pois. Erdoganin ilmoituksen mukaan 1 300 kurdi-sotilasta oli siirtynyt pois, mutta 800 sotilasta oli vielä alueella.

Turkki sanoo, että vain kurdisotilaitten tulee poistua ”turvavyöhykkeeltä” tiistai-iltana klo 19.00 GM-aikaa, mutta kurdit eivät luota Turkin joukkojen kohtelevan heitä kansainvälisten normien mukaan, ja pakenevat alueiltaan.

Erdogan uhkasi, että elleivät kurdisotilaat poistu ajoissa, Turkki jatkaa hyökkäystään siitä, mihin se jäi ennen tulitaukoa. Venäjän ja Turkin sotilaspartiot valvovat yhdessä turvallisuusvyöhykettä.

Syyrian presidentti Bashar Assad pyysi apua tukijaltaan Venäjältä Turkin joukkojen 09.10. aloittaman hyökkäyksen torjumiseksi julistaen sodan Turkille – symbolisena toimena, sillä Syyria ei voi sotia NATO-maata Turkkia vastaan tasapuolisesti.

Presidentti Assad kutsui Turkkia ”varkaaksi” vannoen yhdistävänsä kaiken Syyrian maan valtansa alle, sanoen tukevansa ”kansan vastarintaa” Turkkia vastaan. ”Olemme keskellä taisteluja, ja oikea asia on korjata turkkilaisten tunkeutumisen aiheuttamia vahinkoja, ja karkottaa maahan tunkeutuneet” kuten Assad totesi vieraillessaan luoteisprovinssissa Idlibissä.

”Erdogan on varas, hän varasti tehtaita ja öljyä ja vehnää yhdessä ISIS terroristien kanssa, ja nyt hän varastaa maamme” Assad väitti.

Assad sanoi armeijan armahtavan kurdisotilaat, joita hän kutsuu separatisteiksi varmistaakseen kaikkien osallistumisen taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan. Syyrian media sanoi Syyrian armeijan tunkeutuneen Hassakeh provinssiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611285,00.html,

07. ”Kurdisotilailla ei ole paikkaa Syyrian tulevaisuudessa. Toivomme yhteisyössä Venäjän kanssa voivamme puhdistaa alueen separatistisesta terrorismista”, Erdogan selvitti Putinille, tarkoittaen kurdien etnistä puhdistamista. Syyrian karkotetut kurdit muuttavat Irakin Kurdistaniin.

Turkki haluaa 32 km:n syvyisen turvavyöhykkeen koko 400 km:n pituiselle raja-alueelle Majdibin kaupungista Irakin rajalle saakka, eikä Syyria voi sitä estää ilman Venäjän ja Iranin tukea. Erdoganin ajatuksena on siirtää turvavyöhykkeelle 3.6 miljoonan Syyrian pakolaisen joukosta 2 miljoonaa ihmistä, joiden joukossa on myös ISIS-joukkoja.

Euroopan neuvoston presidentti Donald Tusk tuomitsi tiistaina Turkin suunnitelmat todeten: ”Erdoganin ns. turvavyöhyke ei hämää ketään. Mikään suunnitelma ilman Turkin vetäytymistä tarkoittaa anteeksiantamatonta kärsimystä, ja voittoa Daeshille (Islamin Valtion ryhmä) ja vakavaa uhkaa Euroopan turvallisuudelle.

Saksan puolustusministeri Annegret Kram-Karrenbauer esitti kansainvälisesti valvotun turvallisuusvyöhykkeen perustamista Syyriaan, jossa olisivat mukana Turkki ja Venäjä (mutta ei Syyria, jota ulkomaat jakavat vapaasti).

USA:n puolustusministeri Mark Esper sanoi USA:n joukkojen siirtyvä Irakin länsiosiin, ja jatkavan taisteluja ISIS joukkoja vastaan. USA:n Lähi-Itään jäävien joukkojen määrä on 700 sotilasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611285,00.html,

08. Jared Kushner, Trumpin vävypoika ja läheinen neuvonantaja, ”Vuosisadan Sopimuksen” laatineen rauhantiimin johtaja, saapuu ensi viikolla Israeliin. Hän tapaa sekä pääministeri Benyamin Netanyahun, että Benny Gantzin USA:n Jerusalemin lähetystössä.

Se on Kushnerin ja Gantzin ensimmäinen tapaaminen. Kushnerin mukana tulee Jason Greenblattin seuraaja Avi Berkowitz ja USA:n Iranin asioitten hoitaja Brian Hook. Lienee vain tunnustelu- ja tutustumismatka.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270516,

09. Juutalaiset palvojat kokoontuvat Jerusalemin Kuninkaitten hautakammioon, joka avataan yleisölle ensimmäistä kertaa. Sen omistaa Ranskan hallitus.
Siellä suoritettiin uudistustöitä vuodesta 2010 lähtien 1.1 miljoonalla USD.
Kings Tombs on 2000 vuotta vanha arkeologinen helmi, Jerusalemin sydämessä, ja avataan yleisölle ensimmäistä kertaa 2010 jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270509,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -22, Tiberias 19 -28; Suolameri 22 -29; Eilat 19 -31 +C-astetta, pohjoisessa voi sataa, sapattina samoin.


Tuesday, October 22, 2019

TIISTAI 22.10.2019


TIISTAI 22.10.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu joutui tunnustamaan - 52 tuntia ennen hänelle uskotun 28 päivää kestävän hallituksenmuodostajan mandaatin päättymistä - ettei hän pystynyt toimittamaan hänelle uskottua tehtävää.

Vähän ennen Shimhat Torah loman päättymistä Bibi antoi ymmärtää, että hän palauttaa presidentti Reuven Rivliniltä samansa mandaatin ehkä keskiviikkona.

Netanyahu jatkaa toimenpidehallituksena edelleen, kunnes selviää, pystyykö tehtävään todennäköisesti kiinnitetty SiniValkoinen puolueen kenraalijohto + yksi siviili suoriutumaan sille uskotusta velvoitteesta 28 päivän + 21 päivän jatkoajan kuluessa.

Sivusta kysymystä tarkkailevat analyytikot pitävät Benny Gantzin mahdollisuutta jopa heikompina kuin Netanyahun, mutta yrityshalua riittää.
Entisenä sotapäällikkönä Gantz antoi Bibille vielä täyslaidallisen vastustajan antautumisen jälkeen.

”Netanyahu, vaalikampanjasi päättyi jo 17. syyskuuta. Olet epäonnistunut muodostamaan hallitusta. Ajan haaskaamisen asemesta videoihin anna mandaattisi takaisin presidentille, ja muodostakaamme liberaalinen yhteyshallitus, joka tulee huolehtimaan Israelin kansalaisista. (Sellainen) hallitus tulee toimimaan viisaasti, valtiomiesmäisesti ja vastuullisesti” Gantz uskotteli.

Ennen Gantzin antamaa lausuntoa Bibi julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jota hän kutsui nimellä: ”Gantzin, Lapidin ja Libermanin salainen suunnitelma”.

”Miten tulevat Gantz, Lapid ja Liberman käsittelemään Irania, Hizbullahia ja Hamasia?” videossa kysytään. ”Vähemmistö (hallitus) on tuhoisa. Vain laaja kansallinen yhteyshallitus (on järkevä ratkaisu)”.

Israel Beitenun johtaja Libi kutsui Bibin reaktiota ”epätoivoiseksi”.

Ke Miki Zohar (Likud) totesi sunnuntaina: ”Palautettuamme mandaatin keskiviikkona kansaamme kohtaa viime vuosien tärkein risteyskohta. Toivon jonkun tointuvan niin pian kuin mahdollista ennen kuin he aiheuttavat kansallamme suuren onnettomuuden”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270358,

02. Pääministeri Benhyamin Netanyahu juhli 21.10.2019 maanantaina 70.-vuotis-syntymäpäiväänsä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin otti puhelun Netanyahulle onnitellen häntä syntymäpäivän johdosta.

Netanyahu kiitti muistamisesta, ja otti samalla esiin kysymyksen Israelin kansalaisen Naama Issacharin kohtalosta, joka tuomittiin Venäjällä 7.5 vuodeksi vankilaan siksi, että tulli löysi hänen laukustaan muutaman gramman hashista, ja pyysi presidenttiä armahtamaan hänet ”syntymäpäivälahjana”.

Syyria ja kehitys lähialueilla nousivat myös esiin lyhyessä keskustelussa.

”Onnellista 70-vuotissynttäriä papalleni! Hän on etevin tuntemani henkilö, ihailuni kohde, ja yksi suurimmista johtajista juutalaisen kansan historiassa” kirjoitti Yair Netanyahu Twitter-sivullaan maanantaina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270365,

03. USA:n oikeusministeriö ilmoittaa tehneensä ratsian ”maailman laajimmalle lasten seksuaalisen hyväksikäytön markkinoille ”sairaan pimeällä” websivulla, pidättäen 338 pedofiiliä, samalla pelastaen ainakin 23 lasta, joita sivun käyttäjät olivat aktiivisesti väärinkäyttäneet kaikkein ilkeimmissä lasten hyväksikäytössä, mikä rehotti avoimesti senaatin sisällä, tai ainakin joittenkin sen jäsenten aktiivisessa toiminnassa.

Senaattori John McCainin tytär Megan McCain paljasti äskettäin, että hänen isänsä teloitettiin pedofilian ja lasten seksikaupan vuoksi. Ehkä hän antautui liian avoimeksi lausunnoissaan vaarantaen hyvät liiketoimet.

Ministeriön ilmoituksen mukaan heillä on todisteita syytteiden nostamiseksi useita tunnettuja julkisuuden henkilöitä vastaan. Disney World toimitus-johtaja Brett Kinney pidätettiin osallisuudesta lapsipornoon. Hän kertoi 22 vuotta seuranneensa lapsipornoa, mutta ei päässyt siitä irti.

IP:n julkaisemaan listaan lasten pornokauppaan sekaantuneita henkilöitä on löydetty USA:n armeijan tiedustelun, USA:n Senaatin, USA ilmavoimien ja Veteraanien asioitten osastosta, kuten myös Applen, Microsoftin, Googlen, Samsungin ja useitten yliopistojen henkilökunnasta pitkin maailmaa.

Kyseiset yhtiöt eivät ehkä olleet edes tietoisia henkilökuntansa sekaantumisesta, ja yksityisten henkilöiden nimeämistä vaikeuttaa se, että he esiintyivät siellä anonyymeinä tai peitenimellä.

Lisäksi 337 henkilöä vastaan on nostettu syytteitä USA:n osavaltioissa, sekä Englannissa, EteläKoreassa, Saksassa, Saudi Arabiassa, UAE:ssa, Tsekissä, Kanadassa, Irlannissa, Espanjassa, Brasiliassa ja Australiassa. Useat heistä on pidätetty ja odottavat oikeuskäsittelyä.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/u-s-senate-u-s-army-intel-u-s-air-force-implicated-with-338-arrested-in-bust-of-world-s-largest-child-porn-web-site,
http://beforeitsnews.com/scandals/2019/10/u-s-senate-implicated-in-child-porn-bust-2438292.html,

04. Israelissa lyhyellä vierailulla ollut USA:n ulkoministeri Mike Pompeo torjuu maailman mediassa levinneet syytökset kurdien jättämisestä Turkin hirmu-hallitsijan Recep Tayyip Erdoganin mielivallan alaiseksi, joka käyttää Syyriassa kyseenalaista kuuluisuutta saaneita ISIS-joukkoja kurdeja vastaan.

Pompeo sanoi CNBC:n Wilfred Frostin haastattelussa maanantaina, että USA oli valmis sotilaalliseen operaatioon Lähi-Idässä, sen jälkeen, kun häneltä kysyttiin Turkin suorittamasta operaatiosta kurdien valvomilla alueilla Syyrian koillisosissa.

”Amerikan intressit Lähi-Idässä ovat ennallaan, tehtävämme ovat edelleen siellä, me vain teimme muutoksen Amerikan intressien luonteesta alueella”.

”Katsomme Amerikan intressien olevan kysymyksessä tai tärkeiden normien kaikkialla maailmassa, joita tulee saada voimaan; käytämme kaikkia voima-varojamme sen toteuttamiseksi, alkaen taloudellisista ja diplomaattisista ponnisteluista” hän selitti.

”Haluamme rauhaa ennen sotaa, mutta tapauksissa, joissa kineettinen toiminta tai sotilaallinen toimi on tarpeen, kansan tulee tiedostaa, että presidentti Trump on täysin valmis siihen”.

Frost painosti Pompeota selittämään, mikä Lähi-Idän tilanne tai kehitys saisi USA:n vastaamaan sen liittolaisten surmaamiseen tai hyökkäykseen sen maaperälle?

”USA on jo toteuttanut sopimuksensa kurdi-liittolaisille ponnistellessaan vastata Islamin Valtion asettamaan uhkaan. USA aloitti keskustelut Turkin kanssa vasta sitten, kun Turkki oli jo tehnyt päätöksensä hyökätä Syyrian Kurdistanin alueelle”.

Pompeo tuomitsi Turkin hyökkäyksen itsenäistä valtiota Syyriaa vastaan, mutta ”koska Kurdistan ei ole valtio, sen suojeleminen ei edellytä samaa tasoa kuin valtiot”, hän määritteli.
https://www.timesofisrael.com/pompeo-says-us-still-fully-prepared-to-take-military-action-in-middle-east/,

05. Kurdit olivat avainasemassa verisissä ja kauan jatkuneissa taisteluissa Islamin Valtion taistelijoita vastaan. Amerikan joukot lähellä rajaa toimivat vakuutena, ettei Turkki hyökkää kurdeja vastaan, joita se pitää terroristeina.

Kurdit uskoivat hyvän tahtoisesti USA:n suojelun jatkuvan, ja tuntevat nyt tulleensa petetyiksi, mitä lisää se, että Turkki käyttää syyrialaisia pakolaisia ja entisiä ISIS-joukkoja hyökkäyksissä Syyrian Kurdistanissa.

Erdogan lausui: ”Jos kurdit eivät vetäydy kaikilta osin 34 km:n syvyiseltä rauhanvyöhykkeeltä tiistaihin mennessä, me murskaamme heidän päänsä”. Tämä on selvä kehotus teurastaa kurdeja Turkin antamalla valtakirjalla.

Trump selitti, että pieni joukko USA:n sotilaita jätetään Syyrian itäosaan USA:n tukikohtaan, jossa Syyrian, Jordanian ja Irakin rajat kohtaavat.
Syyrian öljykenttien suojaamiseksi jää myös USA:n sotilaita.
”Sanoin aina: jos menette sisään, suojatkaa öljy”, millä hän tarkoittanee ”suuria amerikkalaisia öljy-yhtiöitä, jotka osaavat hoitaa asioita kunnolla”.
https://www.timesofisrael.com/pompeo-says-us-still-fully-prepared-to-take-military-action-in-middle-east/,

06. Yli 176 000 ihmistä on ajettu kodeistaan Turkin hyökkäyksen seurauksena. Heistä 70 000 ovat lapsia, kertoi ”Save the Children” maanantaina.

Tuhansittain ihmisiä on majoittunut tyhjiin kouluihin ja hyljättyihin rakennuksiin, osa elää aukeilla alueilla, ilman vettä ja sähkövirtaa.

Hassakeh kaupungissa asuu yli 4 000 ihmistä kouluissa, taistelut katkaisivat vesijohdot, eikä heillä ole juoksevaa vettä tai viemäröintiä.
Sadoittain kurdien siviilejä on surmattu.

Amnesty International on syyttänyt Turkin armeijaa kuten myös sen valvomia syyrialaisia militaristeja sotarikoksista, ”käyttäytyen häpeällisesti inhimillisistä oikeuksista välittämättä”. He videoivat kurdinaisen surmaamisen, joka oli tunnettu Syyrian kurdipoliitikko.

Pääministeri Netanyahu tuomitsi Turkin suorittaman kurdien asuttaman alueen miehittämisen ja etnisen puhdistamisen, luvaten avustuksia kurdeille.

Kohtalon ivaa lienee se, että Turkki käyttää taisteluissaan kurdeja vastaan panssareita ja hävittäjiä, joita Israel kunnosti ja ajanmukaisti 60-luvulla. Niitä tultaneen käyttämään Erdoganin 1.5 miljoonan muslimiarmeijan hyökätessä Israeliin Jerusalemin vapauttamiseksi Turkin johtamassa Gogin sodassa.
https://www.timesofisrael.com/pompeo-says-us-still-fully-prepared-to-take-military-action-in-middle-east/,
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24606,

07. Kenraalijuntan + siviilin johtama SiniValkoinen puolue valmistautuu innolla muodostamaan Israeliin ”todellisen yhteyshallituksen”, johon voisivat liittyä kaikki halukkaat ja vähemmän halukkaat, liberaaleja kun ovat, eikä uskonto ole esteenä, mutta voi olla rasitteena.

Israel Beitenun johtaja Libi levittelee innostuneena käsiään siunauksen tapaan luvaten, ettei hän vastusta yhteistyötä Joint Listan arabien kanssa.
Ke Oded Forer sanoo, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, mutta haluaa tietää, ”mitkä ovat SiniValkoinen puolueen johtaman hallituksen perusperusteet”?

Gantz hahmottelee kutsuvansa ensiksi Likudin puheenjohtajan Netanyahun, jonka tapaamista hän vältteli odottaessaan mandaatin saamista.

Kolmantena puolueitten suuruusjärjestyksessä on Israelin arabien Joint List, jonka edustajat Gantz kutsuu neuvotteluun, vaikka ei ehkä hallituspaikasta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270386,

08. Muutamat haredi-puolueitten lainlaatijat vakuuttavat pysyvänsä Likudin johtamassa oikeistoblokissa, jos heidät kutsutaan hallitusneuvotteluihin.

Shas on kuitenkin puolueena epävarma, mutta UTJ on jo tehnyt valintansa. Niillä on yhteensä 16 kansanedustajaa. Yaakov Asher (UTJ) sanoi Radio Kol Chai haastattelussa, että SV joutunee torjumaan Libin vaatimuksen, ettei uskontopuolueita kutsuta hallitukseen.

Gantzilla tulee kuitenkin olemaan vaikeuksia saada 61 kansanedustajan tuki, ja joutunee kysymään uskontopuolueita mukaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270390,

09. Yamina-puolueen johtaja, entinen oikeusministeri Aylelet Shaked, sanoi, että jos heitä kutsutaan, he luultavasti osallistuvat neuvotteluihin.

Shaked kuitenkin lisäsi, että olisi parempi aloittaa keskustelut oikeistoblokin kanssa, eikä haaskata aikaa turhiin keskusteluihin.

Hän myös torjui ajatuksen kolmansista vaaleista vuoden sisällä, viitaten Einsteinin määritelmään suurimmasta tyhmyydestä toistaa kerran epäonnistunutta kuvitellen että jospa se tällä kertaa onnistuisi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270348,

10. Jerusalemin arabien asuttamassa Issawiyan lähiössä puhjenneissa mielen-osoituksissa arabit kivittivät sotilaita ja poliiseja kivin ja ilotulitusraketein, mutta yksi palopommi osui vahingossa arabien ajamaan autoon sytyttäen sen tuleen.

Autoa ajanut arabi Issawiyasta haavoittui pahoin saaden vaarallisia palovammoja. Poliisit pelastivat hänet autosta ja hänet kuljetettiin paikalliseen sairaalaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270385,

11. Väkivaltaiset mielenosoitukset ovat levinneet moniin paikkoihin maailmassa, valmistellen islamin mahdin tuloa selvittämään sekasotkua. Chile on lähes kaaoksessa, ja muita seuraa.

Meksikossa huumekartellien pyssymiehet voittivat maan armeijan yksiköt taisteluissa.
Tämä tapahtui Sinilaon osavaltion pääkaupungissa Culiacanissa. Taistelut kartellin ja armeijan yksiköitten välillä alkoivat armeijan pidätettyä huumekartellin Joaquin El Chapo Guzmanin kaksi poikaa.

Vanhempi poika Ivan vapautettiin nopeasti hänen miestensä toimesta. Ivan asetti sen jälkeen koko kaupungin alueen saartoon vapauttaakseen nuoremman veljensä Ovidion.

Tilanne kaupungissa on kaaosmainen, ruumiita on pitkin katuja ja automaattiaseiden sarjalaukauksia kuuluu kaikkialta asukkaitten paetessa.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/mexico-is-disintegrating-a-drug-cartel-just-defeated-the-mexican-military-in-battle,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -23; Tiberias 21 -31; Suolameri 23 -31; Eilat 20 -33 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, hieman viilenevää.
.

Sunday, October 20, 2019

SUNNUNTAI 20.10.2019

SUNNUNTAI 20.10.2019
01. Edellistä’ artikkelia laatiessani viime viikon torstaina toiveet olivat vielä korkealla yhteyshallituksen muodostamiseksi ja maan rauhaa häiritsevän epävarmuuden poistamiseksi voidakseen kunnolla antautua succot-viikon juhlimiseen.

Tänään sunnuntaina voidaan todeta DebkaFilen sanoin: ”Gantz torjui halveksien (spurns) Netanyahun esityksen yhteyshallituksesta.

Helpotuksen huokaus epävarman tilanteen lopultakin selvittämiseksi muuttui pettymyksen ja ärtymyksen tunteeksi poliitikkojen itsekkyyden ja kansansa hyvinvoinnista piittaamattoman toiminnan vuoksi.

Pääministeri Benyamin Netanyahu esitti viiden kohdan ohjelmansa hallitus-vastuun jakamisesta sopimukseksi ”kiireellisten ja vakavien turvallisuus-haasteiden selvittämiseksi”, mutta SiniValkoisten (Kachol Lavan) todellinen johtaja Benny Gantz torjui esityksen suoralta kädeltä ilman selityksiä.

”Netanyahun esitys koskee enemmän immuniteetin varmistamista, kuin poliittisen yhteyden luomista” Gantz selvitti myöhemmin journalisteille.

DF julkisti muutamia yleisön kommentteja tilanteesta:
- ”Gantz on globalistien naruilla liikuteltava nukke/NWO:n hallituksen kannattaja. Hän on petturi, rikollinen. Hoitele hänet nopeasti!”
- ”Juutalainen valtio on sulkeutumassa – Hamasin ja Teheranin rottien suureksi riemuksi”.
- ”Israel on voimakas, senkin likainen arabi, painu takaisin Gazaan ruokkimaan sikojasi. Israel ei tule häviämään, senkin saastainen petturi”.

02. SiniValkoinen puolueen nelihenkisen puoluejohdon sisällä kuohuu kuitenkin tyytymättömyys Gantzin johtoasemaan.

Yesh Atid-puolueen johtaja Yair Lapid ilmaisee vastahakoisuutensa sanoihin: ”Olen mielestäni tarpeeksi kauan soittanut kakkosviulua orkesterissamme ja katson nyt, että on aika antaa minulle ykkösviulistin asema”, tähän tapaan, joskaan ei ihan näillä sanoilla. Hän katsoo poliitikkona hallitsevansa asioita paremmin kuin käskyvallan alaisuuteen tottuneet upseerit.

Kiireisimpiä johtopäätöksiä tekevät henkilöt ovat jo valmiit suosittelemaan SiniValkoiselle samaa, mikä kohtasi Ariel Sharonin johtamaa Kadimaa, joka hajosi Sharonin äkillisen aivohalvaukseen sairastumisen ja kuoleman jälkeen.
Juutalaiset ovat vuosisatojen ajan galutissa (hajaannuksessa) asuessaan odottaneet lunastusta, mutta tänä vuonna enemmän kuin koskaan Israelin maassa asuessaan.

Juutalaisen tradition mukaan lopullinen vapautus tulee tapahtumaan ennen vuoden 5780 alkamista, jota edeltävien merkkien tulisi olla jo nähtävissä. Breaking Israel News antaa 10 tärkeintä merkkiä vapautuksen (geula) kuluneen vuoden ajalta. Käyn ne lyhyesti läpi.
1. Vaalien tulosten päättyminen viime viikolla umpikujaan tapahtui aivan ilmoitusten mukaisesti ennakoiden Messiaan tuloa.
2. Jemenin osallistuminen hyökkäykseen Saudi Arabiaa vastaan toteuttaa Jesajan saaman profetian Gogista ja Magogista. Jos USA tarttuu Iranin sille heittämään haasteeseen, ennen Messiaan tuloa ennustettu Gogin ja Magogin sota voi alkaa pikemmin kuin kukaan aavistaa.
3. 70 maan konferenssi global-rukouksineen, jotka kulminoituivat eläin-uhriin Jerusalemin öljyvuorella, uudistaa liiton Jumalan ja ihmiskunnan välille. Tämä järjestö on yksi pitkä askel ”poistaen YK:n ja korvaten sen Sion-perusteisella maailmanlaajuisella ponnistelulla saada maailman kansat kuuliaiseksi Jumalan tahdolle”.
4. Heifer-naudan polttaminen juutalaisten puhdistautumiseen tarvittavan tuhkan saamiseksi tapahtui tarkalleen tavalla, mitä vaaditaan juutalaisen kansan puhdistautumiseen. Poltettu nauta ei ollut halachan mukaisesti punainen ilman yhtään valkoista karvaa; se oli kenraaliharjoitus.
5. Kettuja havaittiin juoksentelevan Temppelivuorella täyttäen Jeremian valitusvirsien ilmoituksen, joka luettiin yhdeksäs av-kuuta.
6. Äskeisten Egyptiä kohdanneiden 10 vitsausten uusiutuminen pitkin maailmaa, mistä jokien ja järvien muuttuminen vereksi monin paikoin, on yksi monista merkeistä, joiden tulee juutalaisen tradition mukaan tapahtua ennen lopullista vapautumista.
7. Hesekielin profetian mukaan Kuollutmeri virkoaa henkiin, mitä on pidetty mahdottomana, mutta maan vajoamiskuoppiin meren rantamilla ilmestyy nopeasti vettä, jossa tutkijoitten hämmästykseksi uiskentelee kaloja ja muita vihamielisessä ympäristössä eläviä aiemmin tuntemattomia elinmuotoja.
8. Jerusalemin Länsimuurilla nähtiin käärmeen etsivän ruokaa, joka tuo mieleen viestin juutalaisten mystisestä opetuksesta, yhdistäen ihmisen arkkivihollisen (saatanan) Jerusalemin Temppelin ylipappiin, ja ehkä myös toimien Messiaan tulon ilmoittajana.
9. Islamin pyhimmän kaupungin Mekkan pyhiinvaelluskohteet täyttyivät heinäsirkoista, sirkoista ja cockroachista (russakka).
10. Sanhedrin kutsui 70 kansaa osallistumaan kolmannen Temppelin alttarin vihkimisseremoniaan. Seremoniassa vihittiin kivialttari, joka on valmistettu kolmatta Temppeliä varten. Julistus oli tarkoitettu kutsuksi kansoille osallistua Temppeliin ja vastaanottamaan sen siunaukset.
https://www.breakingisraelnews.com/137723/top-10-signs-of-redemption-this-year/,

Succotin kuudentena päivänä ryhmä Öljyvuorella rukoilemassa olleita juutalaisia Temppelivuoren ulkopuolella näkivät oudonmuotoisen sumun nousevan pyhältä Vuorelta peittäen Kalliomoskeijan näkymästä.

03. LYHYITÄ KATSAUKSIA ERI UUTISAIHEISTA

”Sarja perättäisiä vaaleja maksavat Israelille miljardeja NIS”, varoittavat teollisuuspiirit. Hallitusneuvottelujen epäonnistuminen pakottaa valmistautumaan kolmansiin vaaleihin.
Moodyn credit rating järjestö varoittaa, että toimivan hallituksen muodostamisen siirtyminen voi vaikuttaa negatiivisesti maan luotto-arvostukseen ja lainakorkoihin ulkomailta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601892,00.html,

IDF:n sotilas haavoittui Yitzharin n. 30 asukkaan vastustaessa sotilaitten ratsiaa heidän juutalaiskylässään lauantaiyönä, puhkoen IDF:n auton-renkaita ja kivittäen heitä. Sotilaat vastasivat siihen ampumalla ilmaan, tuomiten hyökkäykset ja sanoen IDF:n suhtautuvan niihin hyvin raskaasti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5610159,00.html,

Yohanan Plesner tarkastelee ynetnews.com julkaisemassa mielipide-artikkelissaan, että vaikka Gantzin mahdollisuudet muodostaa toimiva hallitus ovat vähäiset, hän suosittaa kuitenkin Gantzia muodostamaan 57 kansanedustajan tuella vähemmistöhallituksen, jossa jokunen tärkeä ministeripaikka pidettäisiin avoinna Likudin mahdollista liittymistä varten, etenkin siinä tapauksessa, että Netanyahu joutuu siirtymään syrjään.

Ratkaisu on tietenkin presidentti Reuven Rivlinin käsissä, eikä hän näytä kiirehtivän – ehkä hänkin vain odottaessaan oikeuskansleri Avichai Mandelblitin ratkaisua Netanyahua vastaan nostetuista rikosepäilyistä.

Monet pitävät arveluttavina Israelin arabien nostamista hallitukseen, tai että he tukevat sitä ulkopuolelta, mutta arabien Joint List on kolmanneksi suurin puolue ja saanee pääoppositiopuolueen vastuun.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5608522,00.html,

Temppelivuoren vieressä oleva Kotel plaza, Länsimuurin läntinen aukio, täyttyi Succotin 7 päivänä, Hoshannah Rabbah, ääriään myöten aamusta alkaen aamurukouksiin, joihin perinteen mukaan kuuluu tapa ”beating of the willows”. Artikkeliin liittyy runsas, suositeltava kuva-aineisto.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270335,

Turkin presidentti Erdogan suostui tapaamaan USA:n varapresidentin Mike Pencen, jonka kanssa hän sopi tulitauosta Syyriassa kurdeja vastaan taisteleville Turkin joukoille. Vain muutama tunti sen jälkeen kurdilähteet ilmoittivat turkkilaisten joukkojen tykistö- ja ilmaiskuista kurdikohteita vastaan, joita Erdogan vähätteli mitättöminä hajalaukauksina.

Kaiseri provinssissa pidetyssä seremoniassa lauantai-iltana Erdogan uhkasi ”murskata kurdien päät, jos he eivät muuta pois turvavyöhykkeeltä tiistaihin mennessä”.

HalTurner julkaisi kuvan turkkilaisesta sotilaasta, joka roikotti toisessa kädessään katkaisemansa kurdin päätä, tupakka suussaan ja vahingon-iloinen hymy kasvoillaan. Ehkä hän oli Turkin kouluttamia syyrialaisia.

Erdogan sanoi tapaavansa Venäjän presidentti Putinin ensi viikolla. He sopivat syyrialaisten joukkojen käyttämisestä vartioimaan turva-vyöhykettä uhkaillen, että jos ratkaisua ei löydetä, Turkki toimii oma-aloitteisesti.

Kurdien KDF joukot vetoavat Yhdysvaltoihin ja sen varapresidenttiin, jotta Turkki noudattaisi sopimaansa tulitaukoa. Turkki väittää kurdien tehneen 14 hyökkäystä viimeisen 36 tunnin aikana sen joukkoja vastaan Syyriassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270337,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/turkish-army-cutting-off-heads-of-kurds,

Israelin poliisi takavarikoi laittomia aseita eri tilanteissa Negevissä, Juudeassa ja Samariassa.
Yön aikana tehdyissä operaatioissa Ararahissa Negevissä Negev-yksilöt takavarikoivat 5 räjähtävää esinettä ja 3 petrolipommia.

Rajapoliisit operoivat Bnei Naim arabikylässä Juudeassa ja Samariassa takavarikoiden aseita ja niiden osia.
Rajapolisit pysäyttivät epäilyttävän auton, josta he löysivät aseiden osia. Auton kuljettaja ja matkustajat olivat Hebronista ja Beit Jalasta, iältään 20-vuotiaita, heidät vietiin rajapoliisin kuulusteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270340,

Äiti ja hänen sisarensa saivat surmansa autokolarissa sunnuntaina, mutta äidin synnyttämä vauva taistelee hengestään sairaalassa. Hänet todettiin kliinisesti kuolleeksi kolarin jälkeen. Sheba-sairaalan lääkärit pystyivät elvyttämään hänet, mutta hän on edelleen kriittisessä kunnossa. Autossa matkustaneet kaksi 7-vuotiasta tyttöä vahingoittuivat lievemmin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270333,

Likudin kansanedustaja David Bitan sanoo, ettei Netanyahu pyydä lisäaikaa presidentti Rivliniltä luovuttaessaan mandaattinsa torstaina. Bitan sanoo, ettei SiniValkoinen osoita haluavansa jatkaa keskusteluja Likudin kanssa, joten miksi tuhrata aikaa turhuuteen.

Likudissa uskotaan, että Rivlin antaa hallituksen muodostajan mandaatin SiniValkoinen puolueen johtajalle Benny Gantzille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270336,

Libanonissa kolmatta päivää jatkuneet hallituksen vastaiset mielen-osoitukset pakottivat kristillisen puolueen eroamaan pääministeri Saad Haririn johtamasta hallituksesta, jossa Hizbullahilla on veto-oikeus sen tekemiin päätöksiin.

Mielenosoitukset alkoivat torstaina satojen vihaisten kansalaisten vaatiessa hallitusta perumaan verojen keräämisestä internet-tileiltä, kuten WhatsApp, 20 senttiä päivässä, vero peruttiin myöhemmin.

Libanonin talous on suurissa vaikeuksissa, ja sen kehitys on pysähtynyt, mikä suurelta osin johtuu 8 vuotta kestäneestä Syyrian sisällyssodasta, joka on siirtynyt rajan yli Libanoniin Hizbullahin osallistumisesta sotaan. Terrorijärjestö Hizbullahilla on yli puolet Libanonin 128-jäsenen parlamentissa, jotka se sai viime toukokuun vaaleissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270329,

Lauantaina 7 Turkin kansalaista tunkeutui rajan yli Jordaniasta Israelin puolelle, piilottautuen rantapöheikköön lähellä Neot Hakikaria, Suolameren eteläpuolella, kertoo Kan-News.

Tamarin alueneuvoston turvallisuuskomentaja Benny Ben-Shimon sanoo, miesten tulleen maahan laittomasti etsien työtä, he eivät ole terroristeja. Jordanian terveysministeriön tiedottaja Sofian al-Quaeda vahvistaa heidän etsivän työtä, eivätkä ole Jordanian kansalaisia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270313,

Antisemiittiset viharikokset melkein kaksinkertaistuivat v. 2018 aikana Englannissa.
Yli 1 300 antisemiittistä tapausta rekisteröitiin 2018, sanoo hallituksen raportti. Hyökkäyksistä valtaosa tehtiin muslimeja vastaan, toisena juutalaiset. Hyökkäysten aiheena on uskonto, ei etninen tausta.

Englannin väestöstä 5 % ovat muslimeja, juutalaisia on 0.5 %.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270309,

Gazan kaistan rajalla viikoittaisiin ”March of the Return”-mielen-osoituksiin osallistui 4 500 gazalaista, joista 69 haavoittui; heistä 26 sotilaitten luodeista, kertoo Hamasin edustaja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270304,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -25; Tiberias 21 -32; Suolameri 23 -31; Eilat 21 -34 +C-astetta, puolipilvistä, etelässä aurinkoista, kuten myös huomenna. Viilenevää.

USA:n armeijalla on varastoitu Incirlik tukikohdassa Turkissa 50 B-61- ydinpommia ja toiset 40 B-61s on luvattu Turkin ilmavoimille, mutta raporttien mukaan Turkki lopetti lentäjiensä kouluttamisen 1990-luvulla ydinpommioperaatioita varten, ja 40 Turkille tarkoitetut ydinpommit poistettiin maasta. Turkki on NATO:n jäsen ja saa aseita sen kautta.

Ydinpommien kuljettamiseen tarkoitetut koneet ovat F-15s ja F-16s, eikä niitä ole sijoitettu Turkin maaperälle.
Sekä ydinpommien käyttöön että niiden siirtämiseen pois Turkista täytyy saada Turkin hallituksen lupa.

Äskettäin raportoitiin Turkin sotilaitten saartaneen Incirlik-tukikohdan tarkastusta varten. Turkki voisi miehittää tukikohdan ja takavarikoida ydinpommit, mutta Turkilla ei ole niiden käyttöön tarvittavaa koodia. Turkki voisi kuitenkin purkaa niitä ja käyttää niistä saatavaa radio-aktiivista ainetta kotitekoisiin pommeihin, kuten raportit kertovat.
https://www.asiatimes.com/2019/10/article/how-risky-are-us-nuclear-bombs-in-turkey/,