Posts

Showing posts from August 21, 2011
PERJANTAI 26.08.11

1. VIIKON kestäneen väkivalta-aallon jälkeen, joka surmasi kymmeniä ihmisiä sekä Israelissa että Gazassa mielettömässä kaksintaistelussa molemmat kädet sidottuina – ja usein silmätkin – Islamic Jihad ilmoittaa allekirjoittaneensa uuden tulitauon, jonka kätilöinä toimivat YK ja Egypti. Yllättävä ilmoitus annettiin aikaisin perjantaiaamuna. Siitä kertoi medialle Nafaz Azam, yksi Islamic Jihadin johtohenkilöistä.

Ilmoitusta edelsi muutamaa tuntia aiemmin kahden Jihadin kenttäoperaattorin kuolema IAF:n ohjuksesta heidän ajaessaan moottoripyörällä Gazassa. IDF:n ilmoituksen mukaan heidät havaittiin pian sen jälkeen, kun Islamic Jihadin ampuma raketti osui Erez-terminaaliin rajanylityspaikalla aiheuttaen suurta tuhoa. Tämän terminaalin kautta vietiin Gazaan välttämättömyystarvikkeita, kuten lääkkeitä ja sidontatarvikkeita. Gazan terroristit ovat toistuvasti laukoneet rakettejaan kohti terminaaleja, joiden kautta he saavat jokapäiväisessä elämässään tarvitsemiaan tarvikke…
TORSTAI 25.08.11

1. ISRAELIN ja Gazan kaistan välillä piti oleman tulitauko, jonka Gazassa valtaa pitävä Hamas juhlallisesti vahvisti ja lupasi ylläpitää myös toisten raketteja Gazasta ampuvien järjestöjen toimesta. Netanyahun kerrottiin vahvistaneen hyväksyntänsä omalta osaltaan minkä pääministerin kanslia myöhemmin jostain syystä kielsi. Käytännössä tulitauko ei ole toiminut, raketteja on laukaistu Israelin kaupunkeihin ja kyliin samaan tahtiin kuin ennenkin, välillä heiketen, välillä kiihtyen, ja IAF on vastannut jahtaamalla raketteja ampuvia miehistöjä sekä omaksumansa taktiikan mukaan tulittamalla ohjuksillaan tyhjiä rakennuksia, varastoja, salakuljetustunneleita ja muita kohteita, joissa ei pitäisi olla siviilejä lähimaillakaan.

MUUTAMIA hajanaisia tietoja iskujen kohteista ja niiden terrorisoimista ihmisistä.
Ashkelonissa Grad-tyyppinen Katjusha-raketti osui autoon, josta sen omistaja oli poistunut hetkeä aikaisemmin pienen lapsensa kanssa. Raketin sirpaleet haavoittivat las…
KESKIVIIKKO 24.08.11

1. LIBYAN tilanne on jos mahdollista entistäkin sekavampi, jossa maailmalle levitetään vääriä tietoja ja jossa kukaan ei näytä tietävän, mihin kapinaliike on johtamassa maata. Yleisin huomio on tuntuma siitä, että Muammar Gaddafin hallinnon menettäessä otteensa alkaa kapinaan osallistuneitten ryhmien välinen selvittely, mikä voi helposti johtaa maan hajoamiseen heimoalueitten mukaan taisteleviin heimosotiin. Paljon vaarallisempi vaihtoehto on kuitenkin se, että voimakas islamilainen ryhmittymä kaappaa johtavan aseman ja lopulta vallan maassa. Aitoon vallankumoustapaan Libyassa alkavat nyt vastustajien etsiminen ja eliminoiminen, kuten joissakin Tripolista tulleissa videokuvissa esitetään.

KAPINALLISET sanovat miehittäneensä täysin Gaddafin entisen hallinto-alueen, josta käsin hän hallitsi maata. Kapinalliset aloittivat alueen sisällä myös yleisen tuhoamisen ja ryöstelyn, joka sekin näyttää kuuluvan voittajan jakamattomiin etuihin.
Muammar Gaddafi piti eilen TV-…
TIISTAI 23.08.11

1. PÄÄMINISTERI Neatanyahu vakuutti vierailevalle USA:n republikaanien puoluepampulle Eric Cantorille, ettei Israel tee suurisuuntaista sotilaallista iskua Gazan kaistalle, jos rakettituli sieltä Israeliin loppuu. Viimeisen 24 tunnin aikana Gazasta kuitenkin ammuttiin 14 rakettia, niistä kolme kohti Ashkelonia, mutta ilmeisesti se katsotaan vielä ”kohtuulliseksi” määräksi.
Viranomaisen mukaan syitä pidättyvään toimintaan on useita: suhteet Egyptiin ja tilanteen kehittyminen siellä Eilatin lähelle tehdyn terrori-iskun johdosta; Syyrian tilanteen kehittyminen, mikä voi pakottaa Bashar Assadin turvautumaan viimeiseen korttiinsa, eli sotilaalliseen iskuun Israeliin sekä PA:n ilmeisen hyväksyvä asenne Gazasta Israeliin ammuttuun rakettituleen ja Eilatin terrori-iskuun kieltäytymällä edes kommentoimasta niitä tuomitsemisen asemesta.

H Keinon ja Y Katzin kirjoittaman JP:n artikkelin mukaan asiaan vaikuttaa myös Israelin rajoitetut mahdollisuudet asentaa useampia Iron Dome …
MAANANTAI 22.08.11

1. HAMAS ilmoitti eilen tarjoavansa välitöntä tulitaukoa Israelille, minkä Netanyahu hyväksyi. Se oli määrä tulla voimaan eilen illalla. Hamasin johto kehotti muita terrorijärjestöjä kunnioittamaan sopimusta ja lopettamaan rakettien ja kranaattien ampumisen rajan yli.
EILEN terroristit ampuivat kaikkiaan 40 rakettia Gazasta Israelin puolelle. Aamupäivän kuluessa 20 rakettia oli laukaistu kohti israelilaisia kaupunkeja. Keskipäivällä oli tuumaustauko, mutta tulitus alkoi uudelleen iltapäivällä, jolloin 20 rakettia putosi Israelin puolelle turva-aitaa.

KAKSI Grad-rakettia laukaistiin sunnuntaina kohti Ashkelonia, joista Iron Dome tuhosi toisen, toinen putosi aukealle pellolle ilman vahinkoja. Vähän aiemmin hälytysääni varoitti raketin lähestymisestä Shaar HaNegev neuvoston alueelle saaden asukkaat kiirehtimään sirpalesuojiin, mutta raketti ei aiheuttanut vahinkoja.
Sunnuntaiaamuna terroristit ampuivat useita raketteja kohti Beershebaa ja Ashkelonia. Iron Dome torju…
SUNNUNTAI 21.08.11

1. GAZAN RAJAN tuntumassa käydään pienoissotaa Israelin ja terroriryhmien välillä. Taistelu osapuolten välillä käydään rakettien ja ohjusten avulla ilman suoraa kontaktia. IAF käyttää lentokoneista ja helikoptereista ammuttavia maaliin ohjautuvia täsmäohjuksia, terroristit ampuvat kranaattinsa ja rakettinsa summittaisesti haluamaansa suuntaan, koska niissä ei ole ohjaus-laitteistoa. Molemmat ovat kuitenkin yhtä vaarallisia ja tappavia osuessaan maaliinsa.
Lauantain aikana terroristit ampuivat yli 80 rakettia, niistä osa 30 km:n kantomatkan Katjusha-tyyppisiä Grad-raketteja, joilla he tähtäilivät kauempana rajasta sijaitsevia kohteita kuten Ashdod, Ashkelon, Beersheba ja Ofakim.

BEERSHEBASSA yksi ihminen kuoli ja kaksi ihmistä haavoittui hengenvarallisesti raketin sirpaleista lauantai-iltana. Yksi haavoittunut nainen taistelee hengestään Sorokan sairaalassa, ja viisi muuta ihmistä on sairaalahoidossa saamiensa vammojen vuoksi raketin pudotessa kadulle tuhoten auton…