Posts

Showing posts from July 1, 2018

TORSTAI 05.07.2018

TORSTAI 05.07.2018
01.Irlanti todennäköisesti hyväksyy lain, jolla "kielletään tuonti ja tavaroiden myynti, palvelut ja luonnonvarat, joiden alkuperä on (Israelin) )miehitetyistä territorioista".
Irlannin tärkein oppositiopuolue Fianna Fail teki tiistaina päätöksen tukea lakiesitystä, mikä lähes varmistaa lain hyväksymisen. Lakiesitys sai innostuneen tuen viime viikolla fanaattisesti Israel-vastaisen entisen Pink Floyd taitelijan Roger Watersin Dublinin konsertissa.
Fianna Failsin tiedottaja ulkomaanasioissa Niall Collins kertoi online uutislehdelle The Journali hänen ja hänen kollegoittensa matkustaneen "Palestiinaan" nähdäkseen toden omin silmin, mitä siellä on tekeillä. Hän kertoo tavanneensa "Palestiinassa" suuren joukon agentuureja ja ryhmiä todeten omana mielipiteenään: "Hyväksyessään "miehitettyjen Territorioitten lain" Irlanti lähettää sen mukana potentiaalisesti voimakkaan viestin, että kysymystä laittomista setlementeistä tulee …

TIISTAI 03.07.2018

TIISTAI 03.07.2018
01. USA:n kongressi hyväksyi ns. Taylor Force Act lain, jolla tuen maksaminen lopetetaan järjestöjen aktivistien perheille, jotka ovat syyllistyneet USA:n tai Israelin kansalaisten murhaan. Samankaltainen lakiesitys on käsiteltävänä Knessetissä, mutta pääministeri Netanyahu haluaa vesittää sen vaatimalla, että hallitukselle täytyy säilyttää oikeus maksaa terroristien perheille joko diplomaattisista tai muista syistä johtuen.
Israel pidättää PA:lle keräämistään arabien vero- ym. saatavista "stipendit", jotka PA/PLO maksaa terroristien perheille kutsuen niitä sosiaalimaksuiksi. USA varoitti PA/PLO:n johtoa, että USA:n maksama tuki sille voi vaarantua, ellei käytäntöä muuteta.
Abbas on ilmoittanut, ettei se tule lopettamaan "stipendejään".

Australian ulkoministeri Julie Bishop ilmoitti maanantaina, että Australia lopettaa avustuksensa PA:lle, koska ne voivat päätyä terroristien ja heidän perheittensä tukemiseen.
Australia maksoi vuosittain 7.4 m…

SUNNUNTAI 01.07.2018

SUNNUNTAI 01.07.2018
01.SYYRIAN eteläosan ilmaiskut ovat pakottaneet arviolta 160 000 asukasta poistumaan kodeistaan ja etsimään suojaa taisteluja vastaan. 40 000 arvioidaan heistä menneen Jordanian rajalle, muuttamia tuhansia Israelin pohjoisrajan taakse, loput hajaantuneet eri puolille Syyriaa.
Sekä Jordania että Israel ovat sulkeneet rajansa eivätkä huoli pakolaisia maahansa. Israel on kuitenkin toimittanut runsaasti avustuksia pohjois-rajansa toiselle puolelle, mm 300 telttaa, ruoka-ja juomatarpeita, lääkkeitä sekä erilaisia välttämättömyystarvikkeita luvaten jatkaa avustustoimia, mutta raja pysyy kiinni.
Lisäksi IDF siirsi 6 haavoittunutta syyrialaista Israelin puolelle saamaan lääkintähoitoa sairaaloissa; heidän joukossaan on lapsia.
IDF:n tiedotteen mukaan haavoittuneet syyrialaiset kiidätettiin Israeliin ja heille annettiin ensiapua IDF:n sotilaitten toimesta kentällä ennen kuin heidät siirrettiin sairaalaan maan pohjoisosassa.
"Pohjoisen komennuskunnan lääkintäjoukot…