Posts

Showing posts from February 18, 2018

PERJANTAI 23.02.2018

PERJANTAI 23.02.2018
01. Perhe päätti eilen, että on aika irrottautua päivä-rutiinista ja päätti ajaa junalla "aurinkokotiin" (Beit Shemesh). Matka kodista sinne alkoi kymmen aikaan, ja kotiin tultiin kahden maissa, eli matka kesti kaikkiaan 4 tuntia. Juna on varsin siisti ja matkustaminen miellyttävää, joskin melkoista tärinää juna piti jyrkissä mutkissa radan etsiessä sopivia laaksoja vuorten ja kumpujen välillä. Junamatka kesti noin 45 minuuttia ja maksoi 3.50 NIS. Turvallisuus on hoidettu huolella. Terminaaliin pääsee tarkastuksen kautta ja matkalipun ostettuaan sillä pääsee alueelle, josta noustaan junaan. Lippu on syytä pitää tallella, sillä Beit Shemeksessä terminaalista ei pääse ulos ilman matkalippua.
Beit Shemeksessä joimme kahvit Maijan tilatessa kaakaota, joka pienessä pahvimukissa tarjoiltuna (tietenkin) kaatui pöydälle vaatien uuden tilauksen. Kokonaisuutena ihan miellyttävä matka.- Tulkoon tässä yhteydessä mainituksi, että suuresti mainostettu nopea junayhtey…

KESKISVIIKKO 21.02.2018

KESKIVIIKKO 21.02.2018
01. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jolle YK antaa oikeuden toistella keksimiään valheita pienin sävyeroin vuodesta toiseen, puhui YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa tiistaina. Muutamia otteita hänen puheestaan:
"70 vuotta on kulunut palestiinalaisten naqbasta, josta lähtien 6 miljoonaa palestiinalaista pakolaista edelleen kärsii karkotuksen julmuudesta ja inhimillisen turvallisuuden puutteesta. He jatkavat vaellustaan maailmassa menetettyään rauhallisen ja vakaan kotimaansa. He ovat nyt osa 13 miljoonasta palestiinalaisesta, joiden maa ei ole saanut hyväksyntää YK:n jäsenmaana, huolimatta useista julki-lausumista, joiden mukaan heillä on oikeus itsemääräämisoikeuteen ja valtioon kansallisessa maassaan".
"Me olemme kanaanilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat Palestiinan maassa 5 000 vuotta sitten ja edelleen siellä tähän päivään asti. Meidän suuren kansamme juuret ovat heidän maassaan. Palestiinan kansa rakensi o…

SUNNUNTAI 18.02.2018

SUNNUNTAI 18.02.2018
01. IDF:n partio meni poistaaaen perjantaina Gazan turva-aitaa kiinnitettyä PA:n lippua, kun sen alle asennettu voimakas pommi räjähti haavoittaen neljää sotilasta. Heidät kiidätettiin helikopterilla Sairaalaan. Kolme heistä joitui kirurgiseen leikkaukseen, yhden tila on parempi.
IDF vastasi siihen sapatin aikana iskien 10 sotilas kohteeseen Gazassa. 8 iskuista tehtiin hävittäjillä; kahta muuta kohdetta tulitettiin tykistöllä. Hamas iImoitti myöhemmin tulittaneensa hävittäjiä IT-aseilla, mitä ei ole vahvistettu.
Eräässä toisessa tilanteessa IDF:n tankki avasi tulen arabiryhmää kohti, joka lähestyi turva-aityaa epäilyttävällä tavalla, kuten IDF:n tiedottaja sanoi.
Hamasin sotilaallisen siiven Izz ad Din al-Qassam tiedottaja Abd al-Latif Kanou sanoi: "Hamas ei salli Israelin käyttävän hyväkseen minkäänlaisia uusia valheellisuuksia johtajiensa sisäisten kriisien levittämiseksi tai korruptio-tapausten varjolla kiihdyttäen hyökkäyksiä kansaamme vastaan"…