Thursday, June 20, 2019

TORSTAI 20.06.2019

TORSTAI 20.06.2019
01. 7-vuotiaan juutalaisen koulutytön Modiinista raiskaustapauksen käsittely on juuttunut epäselvyyksiin ja epäilyihin, että poliisin aiemmat tutkimukset ovat olleet puutteelliset.

Epäilyksen alainen PA:n arabi Samariasta Mahmoud Katusa on pidätettynä syylliseksi epäiltynä, ja syyttäjä pyysi pidätysajan jatkamista 10 vuorokaudella, mutta oikeus antoi heille aikaa tiistaihin saakka. Pidätetyn lisäksi tapaukseen liittyy kahden muun (arabin) läsnäolo raiskauksen aikana.

Jutun käsittelyn ongelmana on se, ettei koulutytön perhe ilmoittanut asiasta ja poliisille, eikä pitänyt potentiaalisia todistuskappaleita tallella forensic-tutkimusten suorittamiseksi. Raiskaus tapahtui 3 viikkoa sitten.

Syytetty vakuuttaa syyttömyyttään. Hänen asianajajansa Nashef Darwish sanoo käsittelyn muuttuneen luonteeltaan epäluuloksi tutkimuksen suorittaneita viranomaisia vastaan, eikä voi selittää, miksi vaaditaan uusia tutkimuksia? Mitä poliisi on tehnyt tähän saakka?

Poliisin tutkimusosaston johtaja Gadi Siso ja armeijan johtava asianajaja kenraalimajuri Sharon Afek päättivät keskiviikkona keskusosaston Juudeassa ja Samariassa suorittamaan lisätutkimuksia, mitä pidetään epätavallisena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264815,

02. Iranin vallankumouskaarti sanoo keskiviikkona pudottaneensa amerikkalaisen miehittämättömän tiedustelukoneen (drone) Iranin eteläosassa.
USA:n armeija ei halua kommentoida asiaa.

IRNA:n mukaan drone sai osuman ylitettyään Iranin ilmatilan rajan lähellä Kouhmobarak aluetta Iranin eteläosassa Hormozgan provinssissa.
IRNA kertoo vallankumouskaartilta saamiensa tietojen perusteella, että kone oli RQ-4 Global Hawk.

USA:n keskuskomennuskunnan tiedottaja kapteeni Bill Urban kieltäytyi kommentoimasta häneltä asiaa kysyttäessä. Hän kuitenkin kertoi AP:n toimittajalle: ”Amerikkalaista drone-konetta ei ollut Iranin ilmatilassa.”

USA:n ja Iranin välit ovat olleet jännittyneet tankkilaivoja vastaan tehtyjen hyökkäysten vuoksi, joista USA syyttää Irania.
Presidentti Trump antoi käskyn 1000 lisäsotilaan liittämiseksi alueella oleviin joukkoihin suojelemaan USA:n intressejä Lähi-Idän alueilla.

Sotilasosastoon kuuluvat Patriot torjuntaohjuspataljoona, miehitettyjä ja miehittämättömiä tiedustelukoneita ja muuta puolustusmateriaalia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264837,

03. USA pidätti keskiviikkona ”syyrialaisen pakolaisen” epäiltynä kirkkoa vastaan Pennsylvaniassa suunnittelemastaan iskusta Islamin Valtion hyväksi, kertoi hallituksen oikeusministeriö.

”Mustafa Mousab Alowemer, 21, tuli Yhdysvaltoihin pakolaisen asemassa Syyriasta elokuussa 2016. Hänen tehtävänään oli iskeä kirkkoon Pittsburghin lähiössä”, apulaissyyttäjä John Demers ja Pittsburgin federaation syyttäjä Scott Brady sanoivat julkaisemassaan lausunnossa.

”Oikeusistuimen dokumenttien mukaan Mustafa Alowemer suunnitteli iskua kirkkoon ISIS:n nimissä, joka olisi surmannut ja haavoittanut lukuisia ihmisiä”, totesi Michael McGarrity FBI:n terrorinvastaiselta osastolta.

”FBI katsoo uhkaukset kirkkoja ja muita uskonnollisia laitoksia vastaan erittäin vakavasti ja tulee käyttämään kaikkia resurssejaan estääkseen potentiaaliset terroristihyökkäykset niitä vastaan” hän selitti.

Epäilty henkilö luovutti suunnitelmat ja räjähdysaineitten käyttämisen miehelle, jota hän luuli ISIS:n sympatisoijaksi, mutta joka oli FBI:n palkkaama.
Sen lisäksi, että hän otti yhteyttä mieheen sosiaalisessa mediassa, Alowemer tapasi hänet neljä kertaa huhtikuusta alkaen, lausunnossa todetaan.

Alowemer oli laatinut käsinkirjoitetun 10-kohdan ohjeen, jossa hän itse aikoi tuoda räjähteet selkärepussa paikalle merkiten kirkon sisäänkäynnit karttaan. Hän suunnitteli viimeisen tapaamisen FBI:n valepukuisen agentin kanssa keskiviikoksi ennen hyökkäyshetkeä heinäkuussa, oikeusministeriö sanoi.

Häntä syytettiin oikeudessa kerran yrityksistä luovuttaa materiaalia vieraalle terrori-järjestölle ja kaksi kertaa informaation luovuttamisesta koskien räjähteitä tai massatuhoaseita.

Pittsburgin kirkkoa vastaan viime lokakuussa tehdyssä antisemiittisessä iskussa ammuttiin kuolleiksi 11 ihmistä, verisin isku modernissa USA:ssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264840,

04. 23-vuotias Amerikan kansalainen joutui Berliinissä ihmisryhmän häiritsemäksi kerrottuaan heille olevansa juutalainen, JTA raportoi keskiviikkona.

Mies, jota luonnehditaan turistiksi, sai silmänsä mustaksi kasvoihin tehdyssä iskussa, kuten hän kertoi poliisin websivun mukaan, kuten uutisraportit kertovat.

Tilanne kehittyi Streglitz alueella Saksan pääkaupungissa 23.00 aikaan, kun kolme 20 hengen joukosta alkoi hyökkäillä häntä vastaan. Yksi kysyi hänen uskontoaan ja kuultuaan, että hän on juutalainen, iski häntä kasvoihin.

Muutamia päiviä aiemmin 20-vuotias mies, jolla oli kipa päässään, joutui miesjoukon häiritsemäksi Berliinin Prenzlauer Berg alueella, yhden yrittäessä onnistumatta sylkeä hänen kasvoihinsa.

Antisemiittiset hyökkäykset ovat Saksassa lisääntyneet vuoden aikana, mukaan lukien arabiryhmän hyökkäykset juutalaista muusikkoa vastaan antisemiittisessa tilaisuudessa Berliinissä.

Viime vuonna kasvonsa peittäneet hyökkääjät kivittivät kivin ja pulloin juutalaisen omistamaa ravintolaa vastaan ItäSaksan Chemnitz kaupungissa.
Saksan turvallisuusvirkailijat kertovat, että antisemiittiset tapahtumat lisääntyivät Saksassa viime vuonna 19.6 % 1799 tapaukseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264831,

05. Iranin ylin kaitsija, ajatollah Ali Khameney torjui Japanin pääministerin Shinzo Aben hänelle välittämän presidentti Donald Trumpin lähettämän viestin todeten, ”ettei presidentti Trump ole tarpeeksi arvostettu vaihtaakseen viestejä hänen kanssaan”.

Japanin pääministeri Shinzo Abe tapasi Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khameneyn 13.06.2019 samana päivänä, jolloin – kuten epäillään – Iranin IRGC:n suoritti japanilaisen tankkerin vaurioittamisen Omanin lahdella.

Ei ole tietoa, oliko Abe saanut viestin aluksen vaurioittamaisesta tapaamisen aikana, mikä olisi asettanut hänet varsin epämukavaan tilanteeseen.
Khameney kertoi myös Abelle, ettei USA ja sen presidentti pysty neuvottelemaan rehellisesti Iranin kanssa, eikä Iranin ongelmia voida ratkaista neuvottelemalla Amerikan kanssa.

Khameney lisäsi, ettei USA pysty kaatamaan Iranin hallitusta, eikä sillä ole auktoriteettia tulla sanomaan, ketkä maat eivät voi saada ydinaseita.
Nämä kommentit käänsi MEMRI (Middle East Media Research Institute).

USA vetäytyi toukokuussa pois 2015 sovitusta kv. JCPOA-sopimuksesta, jolla Iranin ydinteollisuutta säännöstellään, mutta ei sen ballistista ohjus-teollisuutta, eikä Iranin hegemonisia tavoitteita alueella.

Pakottaakseen Iranin uusiin neuvotteluihin Trump lisäsi Iranille uusia pakotteita, jotka ovat pahoin rampauttaneet sen taloutta.

Iran puolestaan uhkaa vetäytyvänsä vähitellen pois sopimuksen rajoitteista 10 päivän kuluessa, mistä ensimmäinen näyte on uraanin rikastamisen määrän ja laadun ylittäminen 27.06. mennessä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264839,

06. USA:n armeija tunnustaa, että Iran pudotti sen miehittämättömän tiedustelu- koneen Hormuzanlahden kansainvälisten vesien yläpuolella Omanin lahdella maasta ilmaan ohjuksella.

Iranin vallankumouskaartin (IRGC) sanoo puolestaan pudottaneensa koneen Iranin ilmatilassa lähellä Kuhmobarakia eteläisen Hormozganin provinssissa.

”Iran lähetti koneen pudottamisessa selkeän viestin Amerikalle” sanoi IRGC:n komentaja kenraalimajuri Hossein Salami lausunnossaan.

Iranin ja USA:n väliset suhteet ovat asteittain kiristyneet kummankin osapuolen tarkoin varoen ylittämättä kynnystä avoimen sodan aloittamiseksi.
Iran on vauhdittanut ydinaseeseensa tarvittavan rikastetun uraanin tuotantoa ja tasoa, sekä testaa toistamiseen kehittämiään ballistisia ohjuksiaan.

USA:n USS Abraham Lincoln lentotukialus viisaasti päätti olla kulkematta ahtaan Hormuzansalmen länsipuolelle vaan jättäytyi saattoaluksineen Omanin lahdelle jatkaen siellä harjoituksiaan.

Kiinan kerrotaan lähettäneen Iranille tuntemattoman aseen, jolla se pystyy upottamaan USA:n vahvasti aseistettuja sota-aluksia; onko kysymys merenpohjaan asennetusta merimiinasta, joka ponnahtaa ylös kohteen lähestyessä, vai jostain uudesta torpedosta, ei ole raportoitu.

USA:n suorittaman kokeen perustella kerrotaan, että emälaivan upottamiseen tarvitaan jopa 30 torpedon iskut.

USA:n armeijan tiedottaja kertoi, että pudotettu kone oli US Navy MQ-4C Triton, eikä RQ-4 Global Hawk, kuten IRGC raportoi.
Kone oli aiemmin raportoinut Iranin pikaveneitten parveilemisesta tankkerien ympärillä, myös tulipalosta norjalaisaluksessa Front Altair. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48700965,

07. BBC kertoo löytäneensä uusia todisteita Islamin lisääntyneestä valvonnasta ja alistamisesta Kiinan Xinjiangin alueella, mukaan lukien laajan projektin islamin uskon ja moskeijoiden tuhoamiseksi.

Kiinan viranomaiset sallivat ulkomaisille median edustajille vierailla uskonnollisissa kohteissa ja korkeiden islamin virkailijoitten luona tukeakseen väitteitään, että Kiinan politiikan päämääränä on lisätä valvontaansa uskonnollisten äärisuuntien hallitsemiseksi, eikä uskontoa vastaan sinänsä.

BBC sai harvinaisen luvan käydä tutustumassa korkean turvallisuuden alaisiin laitoksiin, joihin on koottu toista miljoonaa muslimia Kiinan Xinjiangin alueella.

Viranomaiset kutsuvat laitoksia koulutuslaitoksiksi, mutta BBC:n
raportin mukaan ne ovat aivopesulaitoksia, ajatusten ja mielen muotoilemiseksi Kiinaa hallitsevan marxismin oppien mukaisiksi.

BBC:n Kiinan kirjeenvaihtaja John Sudworth päätti vaaroista huolimatta suorittaa omia tutkimuksiaan, joista hän raportoi artikkeleissaan.
Hän löysi tarkoin lukittuja rakennuksia, seinille kiinnitettyjä ohjeita pukeutumisesta ja ulkoisesta olemuksesta: pitkä parta on kielletty.

Entisiä asuinrakennuksia hävitetään ja niiden tilalle pystytetään uusia laitoksia, kuten kuvat osoittavat. Entinen elinvoimainen uskonto tuhotaan ja moskeijat hävitetään. Uusi uljas yhteiskunta nousee entisen raunioille.
Kiina sortaa myös maansa kristittyjä, joiden määrä kasvaa nopeasti
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-china-48696184/faith-in-ruins-china-s-vanishing-mosques,
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-30654451/bbc-visits-china-s-xinjiang-province-home-of-the-uighurs,
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-48189102/gao-china-s-people-surveillance-for-safer-society,

Edellistä raporttia lukiessa tulee mieleen, ettei meillä liene aavistustakaan, miten pitkällä Kiina on ihmisen mielenhallinnan alalla, ja mistä profetioissa kerrotut sotilaat tulevat, jotka eivät horju riveistään eivätkä vilkuile sivulleen; he toimivat kuin robotit, joita he osittain lienevätkin. (Joel 2:1 -9)

Eräässä toisessa artikkelissa kerrottiin, että Kiinan eliittiluokan oppilaiden pään ympärille kiinnitetään mikropiirivanne, joka kaiken aikaa raportoi ohjaajan valvontaan, miten kiinteästi oppilas seuraa opetusta. Vanne lienee kiinnitetty myös yhteys tietokoneeseen, josta saa vastaukset kysymyksiin.

Kiinalaisten suhtautuminen juutalaisiin, joita on Kiinassa n. 2 500, on mielen-kiintoinen. Heitä kiinnostaa juutalaisten taloudellinen menestyminen, jota he pyrkivät jäljittelemään, mutta eivät tunne tarvetta samaistua heihin.

08. Saudi Arabian ehkä luetuin lehti Al-Arabiya raportoi maanantaina Iranin hallituksen korkean neuvonantajan todenneen, ettei sodan syttyminen on väistämätön, ellei USA poista Iranin vastaisia pakotteitaan.

”Jos Amerikan kansa ei todella halua joutua sotaan Iranin kanssa, USA:n presidentin tulee luopua nykyisestä politiikastaan Iranin sanktioitten suhteen. Jos näin ei tapahdu, jännityksen kiristyminen ohjaa meidät automaattisesti väistämättömään sotaan, ennemmin tai myöhemmin ” sanoi Diako Hosseini, Analyst at the Center for Strategic Studies (CSS) kokenut analyytikko Teheranissa perjantaina.

CSS on ajatushautomo, joka neuvoo presidentti Rouhanin hallituksen Iranin ulko- ja sisäpolitiikkaa. Hassan Rouhani vastaa suoraan Ali Khameneille.
Hosseini arvioi, että ennen pitkää Iran on pakotettu turvautumaan uhkaukseensa maailman öljymarkkinoiden sekoittamiseksi. Hän uhkasi, että UAE tullaan poistamaan kartoista, jos sota syttyy.

Irania syytetään öljytankkereitten ja Saudi Arabian öljyjohtojen vaurioittamisesta, mutta Iranin yleisesikunnan komentaja kenraalimajuri Mohammed Baqeri kieltää Iranin osallisuuden niihin todeten: ”Jos Iran haluaa sulkea öljykuljetukset Persianlahden kautta, se on kyllin voimakas tekemään sen täydellisesti ja avoimesti”.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/iran-war-unavoidable-if-u-s-does-not-lift-sanctions,
Iran uhkaa tässä vain Persianlahden öljymaita, mutta sen uhkausten pääkohde on aina ollut Israel, joka varmasti joutuu sodan syttyessä altavastaajan asemaan Iranin komentaessa proxinsa Hizbullahin ja Hamasin toimimaan.

09. Hamasin johtaja Ismail Haniyeh sanoo, etteivät gazalaiset tunne ollenkaan olosuhteittensa helpottuneen tulitauosta huolimatta Israelin kanssa. Hän sanoi tulitauon olevan kaatumaisillaan Israelin kieltäytyessä tekemään omat velvoitteensa.

Haniyeh puhui ulkomaisille reporttereille torstaina Gazassa todeten, että tulitauko roikkuu nyt ilmassa.
Israel ei katso sitoutuneensa virallisesti mihinkään. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5529424,00.html,

10. IDF pitää suurimmat koskaan pitämänsä harjoitukset valmistautuessaan sotaan Hizbullahia vastaan.

Pääministeri Netanyahun viesti Libanonille ja Hizbullahille kuulostaa kovin tutulta: Hän on toistanut sen ennenkin.

”Älkää testata meitä”, hän viestittää potentiaalisille vihollisilleen huomioimatta, että pari päivää sitten raportoitiin IDF:n rypevän syvissä vaikeuksissa sekä miehistönsä koulutuksen että materiaalisten puutteiden vuoksi. Bibi on toiminut sekä ulko- että puolustusministerinä vuosien ajan, joiden aikana hänen olisi pitänyt huolehtia IDF:n sotilaallisesta tasosta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5527943,00.html,

11. Israel paljasti Pariisin ilmailunäytöksen aikana siirrettävän Iron Dome ohjustorjunta-patteriston.

Israelin aerospace yhtiö RAFAEL esitteli viimeistä tuotettaan ylpeänä herättäen ansaittua huomiota etenkin USA:n armeijan taholla.
https://www.timesofisrael.com/israel-unveils-portable-iron-dome-at-paris-air-show/,

12. Oikeistopuolueitten Unionin puheenjohtaja Rafi Peretz tarjoaa entiselle oikeusministeri Ayelet Shakedille kakkospaikkaa ehdokkaittensa vaalilistassa, pudottaen sijan aiemman haltijan Bezalel Smotrichin kolmannelle sijalle.

”Haluan meidän saavan 61 edustajaa Knessetiin ilman Libermania, ja siksi annan hänelle tämän sijan oikeiston yhtenäisyyden nimessä” Peretz selitti armeijan radion ohjelmassa torstaina.
https://www.timesofisrael.com/peretz-offers-shaked-no-2-spot-on-urwp-slate-at-expense-of-smotrich/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 22 -34; Suolameri 24 -37; Eilat 26 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat kuten tänään.

Monikulttuurista yhteiskuntaa ihannoivat uskovat sen perustuvaan voimaan, mutta Vietnamin sodassa karaistuneet upseerit panivat merkille, että ”Vihollisen voima perustui yhtenäiseen kulttuuriin, kieleen ja identiteettiin”.

”Monikulttuurisuus on kansan surmaaja”, todetaan American Spectatorin julkaisemassa artikkelissa.
https://spectator.org/multiculturalism-is-a-nation-killer/,

Tuesday, June 18, 2019

TIISTAI 18.06.2019

TIISTAI 18.06.2019
01. Israelin ulkoministeri Yisrael Katz sanoi sunnuntaina Israelin osallistuvan 25 -26.06. pidettävään Bahrainin talouskonferenssiin, jossa on tarkoitus käsitellä Trumpin nimittämän rauhantiimin laatimaa Lähi-idän rauhansuunnitelmaa, mutta vain sen taloudellista osaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526148,00.html,

Konferenssiin on ilmoittautunut osallistuvansa muutamia arabimaita, mutta ei Palestiinan Auktoriteetti (PA), joka on toistanut boikotoivansa kaikkia USA:n laatimia esityksiä.

USA:n korkea virkailija kuitenkin sanoo, ettei Israelin virkailijoita kutsuta mukaan, koska ”Haluamme pitää sen niin ei-poliittisena kuin mahdollista”, kuten Valkoisen Talon virkailija totesi anonyymisti maanantaina.

Hän selitti, ettei Israelin hallitukselle lähetetä virallista kutsua konferenssiin, johon otaksutaan osallistuvan arabihallitusten lähetystöjä ja EU-maita.
”Olemme kutsuneet israelilaisia ja palestiinalaisia liikemiehiä voidaksemme antaa konferenssille mahdollisimman ei-poliittisen luonteen”.

PA ilmoitti toukokuun lopulla hylkäävänsä kutsun osallistua Bahrainin konferenssiin sanoen sen ”väistävän Palestiinan kansan toiveet itsenäisestä valtiosta, ja siksi konferenssi ei tule onnistumaan”. Korkea PA:n virkailija kutsui Valkoisen Talon suunnitelmaa ”taloudelliseksi kiristykseksi”.

Bahrainin ulkoministeri Sheikh Khalid bin Ahmed Al-Khalifa sanoi Twiit-sivullaan julkistamassa lausunnossaan ”kunnioittavansa Palestiinan johdon päättäväistä asennetta turvata palestiinalaisten oikeudet”.

Hän selitti, että ”Bahrainin sekä virallinen että julkinen asenne on ollut ja tulee olemaan taistella veljellisen Palestiinan kansan laillisten oikeuksien puolesta maahansa ja itsenäiseen valtioon pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa, ja lisäksi Palestiinan kansan taloudellinen tukeminen”.

Hän lisäsi, ettei Bahrainilla - toimiessaan konferenssin isäntänä - ole muita intressejä, kuin palestiinalaisten jatkuva tukeminen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526725,00.html,

02. Egyptin Muslimiveljeskunnan johtaja, maanviljelijän poika Niilin delta-alueen kylästä, Mohammed Morsi mursi Egyptin perinteitä murtautumalla vankilasta 2011 ja nousemalla faraoiden valtaistuimelle Hosni Mubarakin hallituksen kaatuessa valtavien mielenosoitusten seurauksena, mutta joutuessaan vuotta myöhemmin toteamaan, että hänet syrjäytti uusi vallankumous palauttaen sotilashallituksen uudelleen johtamaan lähes 90 miljoonan asukkaan maata.

Egyptin ensimmäinen demokraattisesti valittu 67-vuotias Morsi istui Kairon Tora vankilassa syrjäyttämisestään 2013 lähtien. Hänen johtamansa Muslimiveljeskunta on uuden hallituksen toimesta julistettu laittomaksi Egyptissä, mutta se on levinnyt useisiin Lähi-Idän maihin ja myös Yhdysvaltoihin.

Morsilla oli tiettävästi diabetes, josta hän kärsi vankilassa, jossa hänet eristettiin usein muista vangeista ja omaisten vierailuista. Häntä syytettiin toistamiseen erilaisista rikoksista. Oikeuskäsittelyjen alkuvaiheessa hänet - toistuvien välihuutojensa vuoksi - eristettiin lasikoppiin, jonka yhteys oikeussaliin katkaistiin ajoittain.

Presidentti Morsin terveys petti lopullisesti hänen lasikopissaan antamansa puheen jälkeen oikeusistunnon aikana, varoitettuaan, että hänellä oli vielä useita salaisuuksia kerrottavanaan.
Hän vaati aiemmin Egyptin laillisesti valittuna presidenttinä erityistribunaalia tutkimaan hänen tapauksensa. Hän kuoli maanantaina kopissaan ennen kuin hänet ehdittiin viedä sairaalaan.

Morsin poika Ahmed sanoi turvallisuusjärjestöjen kieltäneen hänen hautaamisensa perheen hautausmaahan kotikaupunkiinsa Sharqia provinssissa, ja sen sijaan siirsi hänet Kairon hautausmaahan, jonne on haudattu muitakin huomattavia islamisteja.

Turvallisuusmiehet kielsivät kuvien ottamisen hautaamisesta ja kielsivät reporttereita matkustamasta Morsin kotiin. Egyptin pääsyyttäjä sanoi maanantaina, että hänen ruumiinsa tutkitaan kuolinsyyn selvittämiseksi. Valtion TV sanoi Morsin kuolleen sydänhalvaukseen.

Muslimiveljeskunta syytti maanantaina hallitusta Morsin teloituksesta pitämällä hänet vuosikaudet vankilan surkeissa olosuhteissa, ja vaati kansainvälistä tutkimusta hänen kuolemastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526934,00.html,

03. Iranin presidentti Hassan Rouhani varoitti ajan kuluvan käsistä USA:n vetäydyttyä kansainvälisestä JCPOA-sopimuksesta, jotta sopimus voitaisiin vielä pelastaa täydelliseltä romahdukselta.

Iranin atomitoimiston tiedottaja sanoi maansa valmistautuvan rikkomaan sopimuksen asettamat rajoitukset seuraavan 10 päivän kuluessa ja varoitti, että Iranilla on tarve nostaa uraanin rikastusasteen 20 %:in, joka on vain askeleen päässä ydinaseen valmistamiseen tarvittavasta uraanista.

Pääministeri Benyamin Netanyahu vaati maanantaina maailman johtavia maita nopeasti nostamaan Iranin vastaisia sanktioita, jos Iran toteuttaa uhkauksensa ylittää JCPOA-sopimuksen Iranille asettamat rajat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526527,00.html,

04. Asiantuntijat varoittavat, että massiivinen tosiasioitten kieltäminen on käynnissä koskien Iranin ydinteollisuutta. He esittävät, että ”Iranilla on luultavasti ollut ydinaseita 10 vuoden ajan, ja että USA:n presidentti Barack Obamaa oli surkuteltavasti petetty – ellei hän ollut osa suunnitelmaa”.

”Joka edelleen uskoo, ettei Iranille ole jo ydinaseita, ei ole seurannut aikaansa”. All News Pipeline julkaisi Stefan Stanfordin 14.06. laatiman artikkelin ANP otsikolla:
”Lähi-idän kuumentuessa kiehumispisteeseen, asiantuntija varoittaa iranilaisten Amerikkaan soluttautuneitten nukkuvien solujen suorittamista terrorihyökkäyksistä kaikkialla maassa, jotka voivat lopettaa liikkumis-vapautemme vuosiksi”, painottaen lisäyksellä, että ”jos kertomus on totta, se merkitsee todellista muutosta pelisäännöissä”.

22.01.2018 Quartz India julkaisi artikkelin: ”Islamin puolesta Amerikkaa vastaan: mikä antoi polttoainetta Pakistanin ydintietouden mustille markkinoille?” jossa vihjattiin, että Iranin ydinohjelma on paljon pitemmällä, mitä maailma uskoo sen olevan - päätellen sen tekemistä sopimuksista mustilla markkinoilla 1990-luvulla ydinasevaltion Pakistanin kanssa.

”Vaikea uskoa, että PohjoisKorealla on ydinaseita ja Iranilla ei olisi.” Ydintietoisuuden levittäjänä toimi Pakistanin ydinteollisuuden luoja AQ Khan, joka uskonnollisella paatoksella katsoi velvollisuudekseen - sopivaa maksua vastaan - luovuttaa ydintietoutta uskonveljilleen.

Artikkelissa selvitetään kysymyksiä laajasti, eikä ole mielekästä käydä niitä läpi yksityiskohdittain. Sieltä selviää, että ANP raportoi 18.01.1999 satelliittien rekisteröineen useita merkkejä suuresta iskusta Iranin luoteisosien vuorilla. ”Olemme varsin varmoja siitä, että se oli ydinräjähdys, sanoi Jody Birmingham, Edistyneen Satelliittiteknologian Keskuksen tiedottaja.

Valkoinen Talo ja Pentagon pidättyivät kommentoimasta asiaa, mutta todisteet puhuvat puolestaan, että Iran kokeili ydinpommia.
Seuraamani artikkelin sanoma voidaan tiivistää seuraaviin toteamuksiin:

”Iran uhrasi avoimen ydinohjelmansa pettääkseen Obaman hallituksen poistamaan kansainväliset sanktiot, estämään sotilaalliset toimet, samalla jatkaen salaista sotilaallista ydinohjelmaansa maanalaisissa tiloissa”.

”Tämän vuoksi – ydinsopimuksesta johtuen – Iran ei päästä tarkastajia sotilaallisiin laitoksiinsa ja estää tiedemiesten haastattelut – voidakseen salata
ydinaseohjelmansa laajuuden ja tason”.

”Yli 13 vuotta sitten, ennen 2003, Iran valmisti ydinasekomponentteja, ja työskenteli suunnitelman kimpussa asentaa ydinase Shahab-III ohjukseen”.

”13 vuotta sitten Iran oli ydinaseohjuksen kynnyksellä.
On epätodennäköistä, että Iran keskeytti ohjelmansa vuosikymmeneksi saadakseen ydinsopimuksen presidentti Obaman kanssa”. http://allnewspipeline.com/Does_Iran_Already_Have_Nukes.php,

05. Iranin aiheuttaman jännityksen noustessa USA lähettää 1000 sotilasta entisten lisäksi Lähi-Itään. USA hyväksyi suunnitelman joukkojen lisäämiseksi Lähi-Idässä maanantaina painottaen, että sotilaat lähetetään puolustus-tarkoituksessa suojaamaan ilma-. meri- ja maatukikohtia vastaan nousseitten uhkakuvien vuoksi alueella.

Puolustusministerin apulaissihteeri Patrick Shanahanin lausunnossa tähdennetään, ”ettei USA halua konfliktia Iranin kanssa, ja että sotilaitten sijoittaminen suoritetaan sotilashenkilöstön hyvinvoinnin vuoksi, jotka työskentelevät alueen eri osissa suojellen kansallisia intressejämme”.

Virkailijat sanovat, että sotilaisiin kuuluu turvallisuusjoukkoja ja sotilaita valvonnan ja tiedustelun lisäämiseksi alueella.
Joukot ovat osa suurempaa sotilaspakettia, jonka USA:n johtajat hyväksyivät viime kuussa: yhteensä 10 000 sotilasta, Patriot ohjuksia, hävittäjiä ja aluksia. https://www.timesofisrael.com/us-deploying-1000-more-troops-to-middle-east-as-iran-tensions-soar/,
https://www.jpost.com/Middle-East/Despite-threats-and-troops-Iran-US-still-trying-to-avoid-war-analysis-592878,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264733,

06. Ukraina suunnittelee asuntokerrostalojen rakentamista alueelle, jonne natsit hautasivat holokaust-uhriensa ruumiita.

Maailman juutalaiskongressi (WJC) pitää suunnitelmaa kauhistuttavana tiistaina antamassaan lausunnossa.
Alue on 200 mailia Kievistä itään.
Israelin Ukrainan lähettiläs Joel Lion sanoo 13.06. laatimassaan kirjeessä Kievin apulaispormestarille Oleksander Shamotalle, että suunnitelmasta tulee luopua.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264735,

07. ”Iran on Lähi-Idän konfliktin polttopisteessä, eikä Israel” sanoi Trumpin erityislähettiläs Lähi-Itään Jason Greenblatt valittaen samalla PA/PLO:n kieltäytymistä osallistua Bahrainin konferenssiin.

Hän myös totesi, että voidakseen säilyttää ei-poliittisen luonteen konferenssissa Valkoinen Talo joutui jättämään Israelin pois kutsuttujen joukosta, kuten hän paljasti i24News. uutistoimistolle
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264739,

08. 46-vuotias arabi Mahmoud Nazmi Abed Alhamid Katusa Deir Qaddis arabikylästä, joka työskenteli ovenvartijana juutalaiskoulussa, on syytettynä 7-vuotiaan koulutytön raa`asta raiskauksesta, mutta jonka puolustusasianajaja vakuuttaa - edes tapaamatta asiakastaan, että syytös on väärä, eikä arabi ole syyllistynyt raiskaukseen, verraten sitä Dreyfus-tapaukseen Ranskassa.

Puolustusasianajajan käytös kummastuttaa, ja vertaaminen sitä juutalaisen upseerin syyttämiseen maansa petturuudesta, etsii vertaistaan.
Hän syyttää armeijan syyttäjää asian väärästä käsittelystä vihjaten, että selvä vääryys on tapahtumassa selittämättä, kuka sitten tytön raiskasi? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264738, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264737,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264709,

09. Bibin opetusministeriksi nimittämä Rafi Peretz kannattaa pienten oikeistopuolueitten liittoutumista syyskuun 17. päivän vaaleihin, mutta sanoo samalla, että hänen tulee pitää ohjakset käsissään.

Suoritetun gallupin mukaan Ayelet Shaked on suosituin johtamaan oikeisto-puolueitten liittoa (40.1 %), toisena Bennett (18 %), liikenneministeri Bezalel Smotrich (15.2 %), ja vain 14.8 % opetusministeri Rafi Peretzille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264737,

10. Kuka johtaa Israelia välikautena ennen vaaleja? Bibin johtama tynkähallitus ei voi toimia tehokkaasti lähes vuoden kestävän toimenpidehallintansa aikana. Hallitus-koaliittio on hajonnut kunkin puolueen keskittyessä äänten kalasteluun Libermanin määritellessä kalastusoikeuksien rajat.

Liberman esitteli omaa suunnitelmaansa Likudin, SiniValkoisen ja joittenkin oikeistopuolueitten muodostamasta liitosta, jossa uskonnolliset puolueet sivuutettaisiin, ja Bibi jäisi eläkkeelle.
Voidakseen toimia hallituksella tulee olla vähintään 61 kansanedustajan tuki takanaan Israelin 120 edustajan 21. Knessetissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264727,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 23 -37; Eilat 24 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes ennallaan.

Jos sota syttyy USA:n ja Iranin välille, sen luonne on seuraava: massiiviset pommitukset vain erityiskohteisiin; sähkön toimitusten katkaiseminen; internet poikki; pankit suljettu; ruokatavaroitten puuttuminen hyllyiltä; ennen näkemättömät siviilimielenosoitukset, salaisten solujen toiminta Iranissa.
http://endoftheamericandream.com/archives/jerusalem-post-u-s-bombing-of-iran-will-be-massive-but-will-be-limited-to-a-specific-target.


Sunday, June 16, 2019

SUNNUNTAI 16.06.2019

SUNNUNTAI 16.06.2019
01. ”Radikaalit islamistit ovat jo vuosien ajan julkisesti uhanneet muuta maailmaa – etenkin länsimaailmaa – itsemurhaiskuilla ja vielä pahemmallakin”, kirjoittaa WND artikkelissaan. ”He lupaavat julistavansa sharialain ja Islam tulee hallitsemaan. Tämä on tarkoitettu niille, jotka säilyivät hengissä”.

Cristian Broadcasting Network julkaisi muutamia päiviä sitten muslimin antaman varoituksen, joka pelkää uskontonsa ääriaineksia. ”Jos kristityt eivät herää, silloin me muslimit, jotka pakenimme ääriaineksia, emme pysty enää auttamaan teitä.
Olemme pyrkineet varoittamaan teitä”.

MEMRI, Lähi-Idän tutkimusinstituutti, joka seuraa ja raportoi alueen mediassa julkistettuja kertomuksia, löysi uuden uhkausten listan: On olemassa suunnitelma, jolla ”Valkoinen Talo” muutetaan ”mustaksi”.

Suunnitelma aloitetaan julistamalla Lontooseen suojeluvero,
Ja sitä jatketaan kunnes rukoillaan Kalliovuorilla ja Andeilla.

Uhkaukset julisti palestiinalainen sheikki Abu Hanifa Awdal äskettäin Al-Aqsa moskeijassa pitämässään saarnassa Jerusalemin Temppelivuorella.
Hänen uhkaustensa lista tallennettiin myöhemmin internettiin.

Hanifa julisti näin: ”Todellakin, oi Jerusalemin asukkaat, tämä on sydänmaa. Tämä on luotettavuusvakuutuksen maa. Täällä kalifaatin liput tulevat liehumaan.
Tänne sotilasjoukot tulevat kerääntymään, ja tänne prikaatit tulevat kokoontumaan viireineen, uuden aamunkoiton merkkeinä – ja uuden taivaallisen valtion syntymisen oikeuden merkkeinä – Kalifaatin, joka tulee noudattamaan profeetan antamia ohjeita.”

Hanifa antoi sitten toivomiensa prikaatien listan:

”Yksi prikaati vapauttaa Palestiinan; Toinen prikaati ryöstää kodit (Koraanin mukaan); Kolmas prikaati tuhoa kaiken, minkä se saa käsiinsä; Neljäs prikaati kostaa Bashar al-Assadille ja Venäjälle; Viides prikaati vapauttaa ja ryöstää muslimimaat; Kuudes prikaati ylittää valtameret ja saattaa vihollisen häpeään;
Seitsemäs prikaati saartaa Rooman; Kahdeksas prikaati muuttaa Valkoisen Talon mustaksi; Yhdeksäs prikaati asettaa jizya tulliveron Lontooseen; Kymmenes prikaati rukoilee poistaakseen pelon ja suuttumuksen Kalliovuorten ja Andien rinteillä.”

Sharialain vastainen aktivisti Pamewla Geller kirjoitti online-sivullaan:
”Näin he kertovat maille. Me voimme näytellä kuuroa, mutta sitten emme voi sanoa jälkeenpäin: ”He eivät kertoneet meille suunnitelmistaan”.

MEMRI julkaisi videon online sivuillaan.
https://www.wnd.com/2019/06/new-muslim-threat-turn-white-house-black/,

02. Gatestone Institute julkaisi Majid Rafizadehin laatiman artikkelin otsikolla: ”Mullahit uhkaavat Israelin ja Amerikan sivilisaation tuholla.” Otteita siitä.

Iranin valtion televisiolle tuottamassa ohjelmassa näytetään, miten hallitus harjoittelee ohjusiskuja, tarkoituksenaan tehdä todellisia iskuja Israelia vastaan.
TV-ohjelmaan liittyvässä video-otoksessa näytetään, miten operaatioissa, joita he pyrkivät toteuttamaan, pommitetaan Tel Avivia.

Iranin johtajien näkökulmasta katsoen: ”Jos he jatkavat Israelin uhkaustensa lisäämistä, USA on pakotettu muuttamaan strategiaansa ja nostamaan Iranin uskonnollista johtoa, Iranin vallankumousarmeijaa (IRGC) ja sen eliittijoukkoa Al-Quds vastaan asettamaansa painostusta”.

YK:n ja kansainvälien yhteisön harjoittama kaksinaisstandardi ja niiden jatkuva täydellinen vaitiolo Iranin harjoittamaa uhkaa Israelin kansalaisia vastaan ei ole hyväksyttävissä.

Jos tilanne olisi päinvastainen, ja Israel uhkaisi tuhota Iranin, kansainvälinen yhteisö nousisi heti aseisiin puolustamaan Irania.

Poliittisen ja taloudellisen painostuksen kautta Iranin hallitseva mullah-hallitus on asetettava vastuulliseksi globaalin turvallisuuden ja alueellisen tasapainon vaarantamisesta.

Iranin hallitus jatkaa kansainvälisten sopimusten rikkomista, ja kieltäytyy toimimasta järkevän ja rakenteellisen valtion tavoin, jopa ilman sen toistuvaa ilkeämielistä käyttäytymistä Omanin lahdella tällä viikolla.

Iranin ylin kaitsija Ali Khameney, jolla on viimeinen sana Iranin sekä sisä- että ulkopolitiikassa, julisti äskettäin Iranin nuorisolle, että he tulevat pian todistamaan Israelin ja Amerikan sivilisaation täydellisen tuhon. Hänen lausuntonsa julkaistiin hänen virallisella web-sivullaan.

”Te nuoret ihmiset” hän julisti, ”voitte olla varmoja siitä, että te tulette todistamaan inhimillisyyden vihollisten tuhon, tarkoittaen takaperoista Amerikan sivilisaatiota ja Israelin tuhoa”.
https://www.gatestoneinstitute.org/,

03. Omanin lahdella kahta supertankkeria vastaan tehdyissä hyökkäyksissä on edelleenkin ristiriitaisuuksia ja tietokatkoksia.

Hyökkäysten tarkoituksena ei näytä olleen tankkerien upottaminen – ne olisivat olleet helppo saalis torpedoille – vaan pikemminkin viestin antaminen kansain-väliselle yhteisölle, että hyökkääjä on tosissaan vaatimuksissaan. Kuka hyökkääjä oli ja kenelle viesti oli tarkoitettu, on keskustelun alaisena.

Iranin ulkoministeri Javad Zarif kielsi Iranin osallisuuden, mutta IRGC on voinut toimia ilman lupaa – sehän vastaa suoraan Khameneille. Se ei tunnu järkevältä, mutta koska terroristit toimivat länsimaisen järjenjuoksun mukaan? Iranin alukset jopa osallistuivat tankkerien miehistön (44 henkeä) evakuointiin, mutta heitä kuulustellaan Iranissa.

Norjalainen tankkeri Front Altair sai osuman kylkeensä ja syttyi tuleen, jonka turvallisuusjärjestöt saivat sammumaan.

Japanilainen tankkeri Kokaku Courageous sai osuman kylkeensä ja - laivan tehtyä joitakin väistöliikkeitä - toisen, joka ei räjähtänyt. USA:n ottamissa videokuvissa nähdään, miten (ilmeisesti) iranilainen pienalus lähestyi alusta irrottaakseen kylkeen juuttuneen ammuksen.

Tankkereita ei ammuttu torpedoilla, jotka kulkevat veden alla, vaan ohjuksilla. Raportit kertovat, että Front Altair aluksen ympärille on kokoontunut useita pieniä iranilaisia aluksia, jotka estävät sen pääsyn takaisin satamaan. Miehistön kohtalosta ei ole tietoa, eikä alus voi jatkaa ilman miehistöä.

USA:n rutiinilennolla Persianlahden yllä lentänyttä drone konetta kohti ammuttiin ohjus Iranin suunnalta, mutta se e osunut ja putosi mereen. Kone seurasi Iranin pienalusten liikkeitä tankkerien ympärillä, mutta ei tiedetä, kuvasiko se itse ampumista.

USA katsoo todistusaineistoonsa vedoten, että Iran oli hyökkäysten takana. Englanti ja Saudi Arabia seuraavat USA:n johtoa asiassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264614,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264629,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264609,

04. Israelissa jatketaan sen sijaan mudan heittelemistä vastustajien kasvoille poliitikkojen pyrkiessä sopimaan keskenään, millaisin liittolaisten kanssa äänten kalastaminen onnistuisi parhaiten.

Kaikkien hylkimäksi heittopussiksi ovat joutuneet uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ, ja niistä erityisesti haredikansa.

Kuninkaantekijäksi on noussut tai joutunut Israel Beitenu ja sen vahvalla venäjän murrevoittoisalla heprealla puhuva puheenjohtaja Avigdor Liberman, joka vastasi FB:n sivulla esitettiin väitteeseen, että ”hän pakottaisi yhteistoimintahallitukseen” näin:

”Olin onnellinen nähtyäni ja kuultuani aamun uutisissa kaikkien kommentoijien ja tiedottajien TV:n ja Radion studioitten puolesta hyökkäävän minua ja Israel Beitenua vastaan poliittisen agendan asettamisesta”.

”Mitä muuttui?”
”Kaksi asiaa: Israelin valtio on syvässä budjettikriisissä, yli 50 miljardin NIS vajauksella, ja turvallisuushaasteiden johdosta, joiden vuoksi ei ole mitään syytä rehvasteluun”.
”Toiseksi minulle on selvää, etteivät Likud ja SiniValkoinen voi yhdessä saada yli 60 edustajaa Knessetiin tulevissa vaaleissa, ja siksi kumpikin pitää parhaana muodostaa kapea hallitus haredimin kanssa, eli halachic-hallitus.”

Liberman jatkoi, että ”hän oli tympääntyneenä seurannut häpeällistä kilpailua Netanyahun ja Gantzin välillä siitä, kumpi imartelee haredimia enemmän. Netanyahu on jo epäonnistunut muodostamaan hallitusta tällä hetkellä. Edelleen hän ei ole onnistunut rakentamaan siltaa Bezalel Smotrichin ja Rafi Peretzin välille koskien ministeripaikkoja tilapäisessä hallituksessa”.

”Eikä Benny Gantz ollut sen onnekkaampi hallituksen muodostamiseksi huolimatta ponnisteluistaan miellyttää Shasia ja United Tora Judaismia.”

”Netanyhau on keinotekoisesti pyrkinyt kääntämään keskustelun siihen, kenestä tulee pääministeri, Israel Beitenin pitäessä tärkeämpänä ymmärtää, mikä hallitus pitäisi muodostaa, ja painottaa kansallista hätätilahallitusta – ilman Litzmania, Deriä, Smotrichia ja Ben-Gviriä, Meretziä, Labouria ja (arabi) Joint listaa.”

”Lisäksi on hyödyksi mainita, että Netanyhau – jonka sanotaan kuuluvan oikeistoon, aikoo tänä iltana siirtää kymmeniä miljoonia USD suojelurahaa terrorijärjestö Hamasille. Ainoa voima, mikä saa Likudin ja SiniValkoisen suostumaan formulaan, jota useimmat israelilaiset toivovat – kansallinen liberaali hallitus, ei halachic – on Israel Beitenu” Liberman iloitsee.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264637,

05. Tuore gallup lupaa oikeistoblokille 68 edustajaa Knessetiin – vastaan 52 SiniValkoinen blogi. Se on mahdollinen vain Israel Beitenun kanssa.

Maagar Mohot yhdistyksen suorittama tulos julkistettiin Radio 103FM toimesta perjantaiaamuna.
Jos vaalit suoritettaisiin nyt: Likud pysyisi edelleen suurimpana puolueena 35 edustajallaan, ennen liittoaan Kulanu-puolueen kanssa.

SiniValkoisen kannatus putoaa hieman, se saisi 33 edustajaa.
Israel Beitenun kannatus nousisi viidestä kahdeksaan.
Molemmat haredipuolueet menettäisivät yhden edustajan; UTJ 8 ja Shas 7 edustajaa.

Oikeistopuolueitten Unioni saisi 5 ja Uusi Oikeisto samoin 5 edustajaa.
Labour hädin tuskin ylittäisi 3.25 %:n äänikynnyksen,
Meretz saisi yhden edustajan lisää: 5 edustajaa. Hadash Taal 5 ja Balad ja United arablist 4 edustajaa .
Zehut puolue ei ylittäisi vaalikynnystä.

Oikeistopuolueita äänestävät pitäisivät parhaana (39 %) entisen oikeusministeri Ayelet Shakedin nostamista Jewish Home ja New Right-liittoutuman johtoon, jonka tulisi olla ykkösenä listassa. Toiseksi suosituin on Naftali Bennett (19 %).
Rafi Peretz sai 16 % ja Smotrich 14 %.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264589,

06. Perjantain viikoittaisiin väkivaltaisiin mielenosoituksiin osallistui viime viikolla n. 6 500 Gazan mielenosoittajaa vastoin Kairon sopimusta, jolla ne kielletään.

Hamasin johtaman Gazan terveysministeriön mukaan väkivaltaisuuksissa turva-aidalla haavoittui 49 gazalaista IDF:n sotilaitten luodeista.
Perjantaina Israelin puolelle turva-aitaa syttyi 7 maastopaloa ilmapalloterrorismin vuoksi.
Palokunnat sammuttivat 3 paloa Eshkol alueella ja 4 paloa Shaar HaNegev alueilla.

Hamas väittää, ettei se ollut ampunut viime viikon aikana Israelin puolelle lentäneitä raketteja. Gazassa toimii ilmeisesti kurittomia joukkueita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264607,

07. IDF:n kenraalimajuri Yitzhak Brick , entinen IDF:n ombudsman, EVP, kertoi keskusteltuaan IDF:n apulaiskomentajan Eyalin kanssa militarypodcast 103FM ohjelmassa perjantaina.

Zamir oli kenraalimajuri IDF:ssä Brickin laatiessa Brickin karmeaa raporttia tammikuussa 2019 IDF:n valmiudesta suureen sotilaalliseen yhteenottoon.

Brick vakuuttaa, ettei Zamir kyseenalaistanut hänen esittämiään tosiasioita Raportissa. ”Zamir hyväksyi tosiasiat ja totesi: Olemme suurissa vaikeuksissa. Hän luki raporttini, teki niistä muistiinpanoja ja alkoi toteuttamaan niitä käytännössä. Samoin teki myös IDF:n komentaja Aviv Kochavi, joka ymmärsi ongelmat ja oli tietoinen niistä ennen valintaa yleisesikunnan komentajaksi.”

Brick lisäsi, että komitea, joka johti hänen raporttinsa kritiikkiä, Bar Ilan Komitea, myönsi hänen olevan oikeassa.

”IDF:n komentaja Harari kertoi minulle, että tosiasiat olivat pelottavia” Brick sanoi, joka tähdensi, että ”Harari on IDF:n pääesikunnan suosittelema seuraaja ja Avi Kochavin alainen – joten hän ei tietenkään voinut tunnustaa, ettei armeija ollut valmis suurisuuntaiseen sotaan”.

Brick vakuuttaa vakavasti, että ”merkittäviä muutoksia on tehtävä IDF:n organisaation kulttuuriin”. ”Jos armeija ei opi hyväksymään kritiikkiä eikä hoida ongelmia, God help us (Jumala meitä auttakoon).
Brick toistaa aiemmin esittämänsä varoitukset, että seuraava sotilaallinen kampanja tulee olemaan vaikeampi kuin mikään edellisistä.

”Seuraava sota tulee olemaan pahin Israelin historiassa. Joka päivä 1000 -2000 ohjusta putoaa maahan, painoltaan 100 kiloa/ohjus, täsmäohjauksella.
Juudea ja Samaria tulevat myös joutumaan etulinjan asemaan, tuhansien aseistettujen Tanzim-arabimiesten lähtiessä kylistään ampuen joka suuntaan.
Me tarvitsemme jalkaväkiyksiköitä useille sektoreille, eikä meillä ole niitä”.

Entä sitten poliittinen areena, kysyy Brick seuraavaksi.
Brickin mukaan tilanne on siellä vielä huonompi.

”Istun ja puhun kabinetin jäsenille, yhdelle kerrallaan, käyttäen tunnin kunkin kanssa – vain havaitakseni, etteivät he tiedä juuri mitään armeijasta.
Nämä ovat kuitenkin niitä, jotka tekevät kohtalokkaita päätöksiä asioista, joista he eivät tiedä juuri mitään”.

”Mikä pahinta, ei kukaan kabinetin jäsenistä suhtautunut häneen vakavasti.
Viime kädessä kabinettiministerin tärkein toive on hänen uransa eteneminen”.

Kovasta kritiikistä huolimatta häntä kohtaan, mukaan lukien trauma, että Yom Kippur sota on voinut vaikuttaa hänen mielenterveyteensä, ja sosiaalisessa mediassa esitetyt epäilykset hänen mielenvikaisuudestaan, Brick ei ole luopunut paljastamasta totuutta syvälle juurtuneista ongelmista armeijassa.

Monet ovat olleet huolissaan hänen fyysisestä terveydestään peläten hänen saavan halvauskohtauksen tai sydän infarktin, hän haluaa jatkaa avoimesti ja itsepintaisesti muotoilla IDF:n tapaista suunnatonta järjestelmää.
Brick vakuuttaa tekevänsä jotain Israelin kansan hyväksi – ”ettei meidän tarvitse laskea menetyksiämme seuraavan sodan jälkeen”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264590,

(Tarja tyttäreni luki sekä englannin- että hepreankielisen version artikkelista, ja toteaa, että tämä versio on sievistelty versio. ”Hepreankielinen on paljon yksityiskohtaisempi ja karmeampi lukea paljastaessaan puutteita IDF:ssä. Yksi pahimmista lienee Israelin koulutetun sotilasaineiston rajallisuus.”)

08. Tel Avivin pride marssiin sen sijaan riittää osanottajia. Perjantain 21. marssiin osallistui arviolta neljännesmiljoona marssijaa. Eivätkä kaikki edes marssineet, kunhan nauttivat kuumasta kesästä ja yhdessä olosta, siellä osataan juhlia. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5524740,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias23 -38; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -38 +C-astetta. aurinkoista, huomenna vähän viilenee.

Tyynellä Merellä lähellä Uutta Seelantia tapahtui 7.4 R-asteen maanjäristys, ja sen johdosta annettiin tsunamivaroitus. Vauriot voivat olla vakavat. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/magnitude-7-4-earthquake-in-pacific-near-new-zealand-tsunami-alert,