Posts

Showing posts from February 10, 2008
PERJANTAI 15.02.08
1. KUOLEMA ISRAELILLE huusivat Hizbullahin kannattajat mestariterroristi Imad Mughniyehin hautajaistilaisuudessa, joka pidettiin Hizbullahin hallitsemassa lähiössä Beirutin eteläpuolella eilen iltapäivällä. Osanottajia oli kuitenkin Hizbullahin järjestämiin edellisiin massatilaisuuksiin verraten kovin vähän. Arviolta 10 000 ihmistä saapui paikalle seuraamaan Hassan Nasrallahin videoitua puhetta ja huutamaan sille opetettuja Israelin vastaisia iskulauseita. Lieneekö järjestön kannatus hiipumassa vai tuliko käsky osallistumiseen liian pikaisesti? Islamin lain mukaan kuollut täytyy haudata vuorokauden kuluessa, mikä selittää kiireen. Hassan Nasrallah ei uskaltanut leikkiä kohtalollaan ja katsoi turvallisemmaksi nauhoittaa puhuttavansa turvallisessa bunkkerissaan heijastettavaksi kansalle suurella taululla. (JP)
2. HIZBULLAHIN PÄÄSIHTEERI sheikki Hassan Nasrallah esitti Israelille sodanjulistuksen, tai kuten hän asian ilmaisi, otti Israelin esittämän haast…
TORSTAI 14.02.08
1. KETTU PÄÄSI LOPULTAKIN tiensä päähän. Yksi maailman vaarallisimmista terroristeista, Imad Mughniyeh, sai surmansa tiistai-iltana hänen Mitsubishi Pajero autoonsa sijoitetun pommin tuhotessa auton keskiosan kokonaan. Mughniyeh, 46-vuotias, joka tunnettiin nimellä ”kettu” (tha´lab) oli matkalla majapaikastaan Damaskoksessa Iranin lähetystöön Tanzim Kafr Susa alueella, jossa juhlittiin islamilaisen vallankumouksen vuosipäivää.
Mughniyeh oli Hizbullah järjestön sotilaskomentaja ja toiseksi tärkein johtaja pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallahin jälkeen. Mughniyeh oli jatkuvan metsästyksen alainen yli 25 vuoden ajan. Hänen kerrotaan saaneen useita kasvoleikkauksia, hän kaihtoi julkisuutta eikä halunnut, että häntä kuvattiin. Hän ei nukkunut kahta yötä pitempään samassa paikassa.
MUGHNIYEHIN ura alkoi 1976, jolloin hän liittyi Jasser Arafatin PLO-järjestöön. Hän osallistui kristittyjen tulittamiseen Beirutissa kaupunkia jakavan vihreän linjan yli saavuttaen Arafati…
KESKIVIIKKO 13.02.08
1. SHAS-PUOLUE näyttää harhautuneen metsään avoimin silmin. Puolueen puheenjohtaja Eli Yishai vakuuttelee yhä uudestaan, että Shas eroaa hallituksesta heti, kun Jerusalemin jakamisesta aloitetaan keskustelut PA:n kanssa. Olmertin kanssa tekemänsä hallitussopimuksen mukaan Olmert informoi jatkuvasti neuvottelujen edistymisestä. Näin ei näytä tapahtuvan.
JERUSALEM POST julkaisee toistuvasti sekä israelilaisten että PA:n viranomaisten antamia lausuntoja, joiden mukaan neuvottelua Jerusalemista käydään kaiken aikaa, sekä julkisesti että salaa. Näyttää vain, että Shas saa tiedot niistä vain lehtiartikkeleiden perusteella.
AAMUN ARTIKKELISSA JP kertoo Shasin puheenjohtajan lukeneen hämmästyneenä Maariv-lehdestä, että Livni oli käynyt salaisia keskusteluja Qureian kanssa sekä maanantaina että tiistaina. Yishai lupaa vaatia Olmertilta selvitystä, kun hän palaa Saksan matkaltaan. Olmert oli selittänyt Saksassa, että keskustelut rajoista ovat yksinkertaisimpia, minkä …
TIISTAI 12.02.08
1. IDF:N OPERAATIOT GAZASSA voivat johtaa sotaan, ennustaa puolustusministeri Ehud Barak. Hän on ollut tiukalla Hamasin ja muiden terroristijärjestöjen kiihdytettyä rakettiensa ja kranaattiensa ampumista Gazasta Israelin kaupunkeihin ja kyliin. IDF on vastaavasti laajentanut omia operaatioitaan eliminoidakseen rakettimiehistöjä ja –laukaisualustoja. Se on kuitenkin kuin neulan etsimistä heinäsuovasta, koska terroristit ovat kaivaneet uudet laukaisualustansa maan sisäisiin siiloihin tai ampuvat rakettinsa asutusten keskeltä, talojen puutarhoista tai katoilta.
IDF ILMOITTAA surmanneensa viimeisten kuukausien aikana parisataa terroristia, 16 heistä aivan viimeisten päivien aikana. Se ei kuitenkaan ole estänyt raketti- ja kranaattitulta Gazasta.
Maanantain aikana terroristit ampuivat 9 kranaattia ja 3 Kassam-rakettia Israeliin. Tämä sai Sderpotin kaupungin asukkaat liikekannalle. Ensin he suuntasivat ensin Jerusalemiin tukkien kaupunkiin johtavat tulotiet ja kokoont…
MAANANTAI 11.02.08
1. JOKU VALEHTELEE, toteaa WND käsitellessään Israelin ja PA:n välisiä keskusteluja rauhasta. PA:n pääneuvottelija Ahmed Qureia tiimissä, joka neuvottelee Livnin johtaman tiimin kanssa, kertoo JP:n aamun artikkelissa: ”Neuvottelut Israelin kanssa eivät ole helppoja, eivätkä neuvoteltavat asiat myöskään ole yksinkertaisia. Nämä ovat vaikeimpia asioita, ja ne koskevat Jerusalemia, pakolaisia, rajoja ja setlementtejä.” Toinen korkea PA:n virkailija lisää: ”Totta kai Jerusalem on keskustelupöydällä, ja on olemassa lähes täydellinen ymmärrys Israelin kanssa (koskien itsenäistä Palestiinan valtiota pääkaupunkinaan Jerusalem).”
JERUSALEM POST muistuttaa artikkelissaan, että JP kertoi jo sunnuntain numerossaan, miten ulkoministeri Tzipi Livni käy salaisia neuvotteluja PA:n kanssa, joissa Livni on tehnyt Jerusalemia koskevia myönnytyksiä. Samassa numerossa PA:n pääneuvottelija Ahmed Qureia totesi: ”On julkisia neuvotteluja ja on salaisia keskusteluja, ja todellista edi…
SUNNUNTAI 10.02.08
1. GAZAN TERRORISTIT ampuivat lähes 50 Kassam-rakettia viikonvaihteen aikana Israeliin, niistä 32 perjantaina, loput lauantaina. Yleisen turvallisuuden ministeri Avi Dichter kävi lauantaina tutustumassa tilanteeseen Sderotissa ennen kohtalokasta raketti-iskua, joka haavoitti vaarallisesti kahta veljestä. Dichter kertoi havaintonaan Sderotista, että ”se on ruhjottu kaupunki, jonka asukkaista 20 % on luovuttanut ja muuttanut pois”. Hän kertoi, että ajaessaan kohti Sderotia ihmiset olivat menossa Red South Festival tilaisuuteen, mutta tullessaan sisälle kaupunkiin sen kadut olivat tyhjät. Ihmiset pysyttelivät asunnoissaan, saadakseen jotain suojaa rakennuksista ja turvallisuuden tunnetta perheen jäsenistä. Hän kertoi asukkaiden elävän yhdestä ihmeestä toiseen, jotka ovat tähän mennessä suojanneet kaupungin suurelta onnettomuudelta.
VELJEKSET 8-vuotias Osher ja 19-vuotias Rami kävelivät lauantai-iltana Sderotin kadulla, kun Kassam-raketti räjähti parin metrin pää…