Posts

Showing posts from April 13, 2008
PERJANTAI 18.04.08
1. IDF TIETÄÄ TARKALLEEN, mitä sen tulisi tehdä Gazan kaistalla, mutta poliittisen johdon vastustuksen vuoksi ei voi toteuttaa sitä, sanoo Likudin puheenjohtaja ja oppositiojohtaja Binyamin Netanyahu Jpostin Pessah haastattelussa. Netanyahu vakuuttaa, että Hamasin hallitus on mahdollista kaataa miehittämättä koko kaistaa. IDF sanoo laatineensa useita suunnitelmia Gazan operaatiota varten, mutta ne on jouduttu siirtämään poliittisten näkökohtien vuoksi. Tällä kertaa siirron myöhempään aikaan aiheuttaa Israelin 60-vuotisjuhlallisuudet, joihin saapuu runsaasti ulkomaisia vieraita USA:n presidentti Bushista lähtien. Tämä tarkoittaa ainakin runsaan kuukauden siirtoa, jona aikana Hamas saa kaikessa rauhassa jatkaa aseistautumistaan ja varustautumistaan tulevaa yhteenottoa varten IDF:n kanssa.
NETANYAHU varoitti katkaisemasta välttämättömyystarvikkeiden toimituksia Gazan asukkaille, vaikka se olisikin populistinen, koska se ei ole paras mahdollinen keino.
NETANYAJU …
TORSTAI 17.04.08
1. IDF:N TAKTISESSA johtamisessa on jotain pahasti pielessä. Osoituksena tästä oli eilinen päätön sotilasjoukkueen lähettäminen ilman tiedustelua ja maastotutkimuksia ajamaan takaa kahta terroristia, jotka olivat lähestyneet Gazan kaistan turva-aitaa, ehkä aikeissa asentaa sinne tienvarsipommi. IDF:n sotilaat menivät aidan taakse ilmeisesti yhtenä joukkueena vain joutuakseen Hamasin pyssymiesten asettamaan väijytykseen, vaikka IDF:n vastuussa oleva upseeri kieltää sen. Hänen mukaansa Hamasin miehet suojasivat kahta aitaa lähestyvää, mutta tosiasiaksi jää se, että IDF:n operaatio oli raskas möhläys. Sotilaita kohti avattiin tuli ainakin kahdelta tai kolmelta taholta heidän ollessaan avoimella kentällä ilman suojaa. Kaksi sotilasta kuoli välittömästi kiivaassa tulituksessa, johon osallistui raskas konekivääri, kolmas kuoli sairaalassa. Lisäksi kaksi muuta sotilasta haavoittui.
OSOITTAAKSEEN ÄRTYMYSTÄÄN IAF teki useita ilmaiskuja Gazan alueelle surmaten lähes 20 p…
KESKIVIIKKO 16.04.08
1. ISRAEL VARAUTUU hälytysvalmiuteen viikonlopun aikana, koska on odotettavissa, että Hizbullah voi yrittää toteuttaa uhkauksensa kostaa komentajansa Imaad Mughniyehin salamurha Israelille, vaikka Israel kieltää osallisuutensa eikä Syyrian murhatutkimukset ole vielä valmiit julkistettaviksi. Juutalaisten pääsiäinen, pessah, alkaa lauantai-iltana ja jatkuu seuraavan viikon ajan, mikä voi yllyttää terroristeja iskemään kohteisiin, jonne israelilaiset kokoontuvat viettämään juhla-ajan lomaansa. Hälytysvalmius koskee myös El-Alin matkustajakoneita, joihin lisätään Shin Betin asiamiehiä, sekä konsulinvirastoja ja lähetystöjä maailmanlaajuisesti.
ERITYISESTI Siinain alue on potentiaalinen iskukohde. Egyptin viranomaiset sanovat jahtaavansa terroriryhmää ja –ryhmiä Siinailla. Heidän uskotaan suunnitelleen terrori-iskua egyptiläiseen lomanviettokohteeseen Siinailla, joita tuhannet israelilaiset suosivat.
PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak asetti koko Juudean ja Samaria…
TIISTAI 15.04.08
1. IRANIN ARMEIJAN APULAISKOMENTAJA Mohammed Reza Ashtiani uhkasi tänään tiistaina, että jos Israel tai USA hyökkäävät Islamilaista Tasavaltaa vastaan, Israel tullaan hävittämään universumista. Israelin puolustusviranomaiset ottavat tämän uhkauksen todesta, sillä näitä uhkauksia on annettu toistamiseen. USA:n viranomaiset ovat varmoja, että jos Iran iskee ohjuksillaan Tel Aviviin, Israel tulee tekemään vastaiskun joko Teheraniin tai Damaskokseen.
ISRAEL ON pyytänyt USA:lta yhteyden saamista sen ennalta varoitusjärjestelmään BMEWS, jonne Israelilla on ollut yhteys kaksi kertaa aiemmin: 1991 Persianlahden sodan aikana, jolloin Israel pelkäsi Saddam Husseinin ohjusiskua, joka toteutui, sekä 1993 USA:n hyökätessä Irakiin.
USA:n BMEWS järjestelmällä on keskus USA:n Thulen lentotukikohdassa Grönlannissa, Clear lentotukikohdassa Alaskassa sekä Brittien Fylingdales tutka-asemalla, Yorkshire Englannissa. BMEWS varoitusjärjestelmä pystyy havainnoimaan ohjuksen valmistam…
MAANANTAI 14.04.08
1. ENSIN OTAMME Jerusalemin ja sen jälkeen, kun juutalaisten ideologia on romahtanut (sen seurauksena), alamme edetä oman ideologiamme kanssa, jos Allah niin tahtoo, ja ajamme heidät pois koko Palestiinasta”, kertoi PLO:n Libanonin ulkoministeri Abbas Zaki Libanonin NBN TV-yhtiön haastattelussa maanantaina. Haastattelun käänsi Memri (Middle East Media Research Institute). Hän lisäsi: ”Arabikansan heikkouden ja arvojen puutteen vuoksi sekä Amerikan valvoessa kaikkea maailmassa, PLO etenee asteittain millään tavoin muuttamatta strategiaamme.” Siksi, hän kertoi, palestiinalaiset ottavat omakseen ensin Jerusalemin. Haastattelu on nähtävissä http://www.memritv.org/clip/en/1738.htm. (JP)
2. HAMASIN kansanedustaja ja hengellinen auktoriteetti Yunis al-Astal ennusti perjantaina televisioidussa saarnassa, että ”islam tulee lähitulevaisuudessa valtaamaan Rooman, katolisten pääkaupungin, joka on aloittanut vihollisuudet islamia vastaan, ja joka on asettanut apinoit…
SUNNUNTAI 13.04.08
1. POLTTOAINEIDEN PUUTE Gazan kaistalla on kokonaan Hamasin masinoima veruke, jolla se pyrkii kiinnittämään maailman median kriisiin Gazassa, jota ei ole olemassa. IDF:n yhteistoiminta- ja yhteyshallinnon johtaja eversti Nir Press kertoo, että Israel on jatkuvasti toimittanut polttoaineita Gazaan. Nahal Ozin Gazan puolelle on varastoitu 188 000 litraa bensiiniä ja 800 000 dieselöljyä, mutta niitä ei ole toimitettu eteenpäin jakeluportaisiin. Press arvioi, että Hamas tarkoituksellisesti provosoi bensiiniasemia sulkemaan hanansa väittäen syyksi polttoaineen loppumista. Hamas pyrkii tällä luomaan sopivaa mielialaa kansan kiihottamiseksi mielenosoituksiin. Press kertoi, että Israel toimittaa Gazan voima-asemalle joka viikko 2.2 miljoonaa litraa diesel- ja polttoöljyä. Lisäksi joka viikko Gazaan toimitetaan 800 000 litraa dieselöljyä ja 75 000 litraa bensiiniä. Dieselöljy ja bensiini on ensisijaisesti tarkoitettu ambulansseihin, vesipumppuihin, viemärivesien puhdi…