Posts

Showing posts from January 6, 2019

TORSTAI 10.01.2019

Image
TORSTAI 10.01.2019
01. Iranin ylin kansallinen turvallisuusneuvosto teki ylimmän johtajan ayatollah Ali Khamenein hyväksynnällä päätöksen irrottautua kansainvälisestä JCPOA sopimuksesta, jolla pyrittiin valvomaan Iranin ydinaseitten valmistusta. Samalla päätöksellä Iran kiihdyttää ydintutkimuksensa tasolle, jossa se oli ennen sopimuksen hyväksymistä, jota Iran ei tosin allekirjoittanut.
USA vetäytyi jo aiemmin tästä sopimuksesta.

Israel selvitti äskettäin John Boltonin Israelin vierailun yhteydessä, että USA pyrkii pakottamaan kovennettujen sanktioitten kautta Iranin mullah-hallitusta suostumaan JCPOA-sopimuksen muuttamiseen niiltä osin, kuin se ei vastaa Valkoisen Talon vaatimia muutoksia sekä ydinaseen valmistamisesta että Iranin ballististen ohjusten suunnittelusta ja testauksesta.

Israel katsoo velvollisuudekseen estää Iranin laajentumistavoitteet Syyriassa sekä sen ohjusten levittämisen Syyriaan ja Libanoniin.
Iranin ylimmän johdon päätös ydinsuunnittelun ja rakentamisen jatka…

TIISTAI 08.01.2019

TIISTAI 08.01.2019
01. Jerusalem Post julkaisi Eli Ben Meirin laatiman vuodenvaihteen analyysin nimeltä "Valmistautuen selkkauksiin vaalikauden aikana".
Meir sanoo analyysinsä aluksi, että "tällaisena sensitiivisenä aikana on viisasta olettaa vihollisen kehittävän erikoishaasteita meitä vastaan".

Kuten on ollut tapana jokaisen sekuläärin uuden vuoden alussa, kaikki Israelin hallituksen elimet – mukaan lukien turvallisuusjärjestöt – arvioivat tapahtumia menneen vuoden aikana ja asettavat tavoitteita uudelle, Meir toteaa.

Tämän toteuttamiseksi Israelin tiedusteluyhteisön tulee tehdä tapahtumien yhdistelmän kattava prosessi edellisen 12 kuukauden ajalta; harkiten olevaa tilannetta kansallisen turvallisuuden kannalta, huomioiden kehityssuunnat, sekä tehdä politiikkaa ja strategiaa koskevia päätöksiä tulevaisuutta varten.

Tämä on erityisen tärkeää tiedustelujärjestöille, koska se sallii niiden irrottautua säännöllisestä aktiivisuudestaan keskittyen sen sijaan tuleva…

SUNNUNTAI 06.01.2019

SUNNUNTAI 06.01.2019
01. Islamic Jihad johtaja Ziyad Nakhalah vahvisti viime viikolla tavattuaan Iranin johtajia Teheranissa, että Iranin mullah-hallituksella on suunnitelmat usean rintaman sodan aloittamiseksi Israelia vastaan.

Nakhalah tapasi Teheranissa Iranin ylimmän kaitsijan ajatollah Ali Khamenein sekä presidentin Hassan Rouhanin. Tapaamisen jälkeen hän kertoi Al-Alam TV-yhtiölle, että "seuraava yhteenotto Israelin kanssa tullaan käymään sekä maan pohjoisella että eteläisellä rintamalohkolla".

"Seuraavassa yhteenotossa miehitystä vastaan "vastarinta-akseli" tulee operoimaan pohjoisesta etelään" Nakhalah sanoi lisäten: "Akselivaltioilla tulee olemaan avoimet yhteistoiminnan kanavat ilman rajoituksia tai punaisia varoituslinjoja" jatkaen:

"Jokaiseen Israelin hyökkäykseen vastataan koko vastarinta-akselin voimalla. Kaikki joukot osallistuvat siihen, koska he muodostavat yhtenäisen akselin".
Nakhalah ylisti laadullista kehitystä…