Posts

Showing posts from January 11, 2015

PERJANTAI 16.01.15

PERJANTAI 16.01.15 1.VIIKON viimeistä edellinen päivä alkoi pimeänä ja sumuisena, ilma oli viileä ja kostea. Aamulla puoli seitsemän maissa satoi vielä muutamia vesipisaroita, ja maassa olevat vesilätäköt todistivat yöllisistä sateista, joiden ennustetaan jatkuvan tänään ja vielä huomennakin. Taivas oli aamulla paksun pilviverhon peitossa, minkä johdosta oli epätavallisen pimeää eikä auringosta ollut tietoakaan, mikä ei tarkoita sitä, etteikö se pilkistelisi päivän mittaan. Lämpötilat tänään: Jerusalem 5 -10; Tiberias 8 -16; Suolameri 10 -17; Eilat 9 -19 +C-astetta. Yölämpötilat pysynevät alhaisina, mutta päivälämpötilat noussevat asteen tai parin verran huomenna ja sunnuntaina. Paikallisia ja ajoittaisia sateita voi tulla parin päivän aikana taivaan pysytellessä puolipilvisenä. 2.PUOLUEET ovat pitäneet vaaliehdokkaiden valintavaalejaan, ja kuten asiaan kuuluu Israelissa, tahallisia tai tahattomia väärinkäytöksiä tapahtuu äänestys-paikoissa tai ääniä laskettaessa. Ehkä digitaaliseen …

KESKIVIIKKO 14.01.15

KESKIVIIKKO ·PÄIVÄ alkoi selkeänä ja viileänä. ennusteen mukaan puolipilvisenä, mutta sateita ei ennusteta vielä tänään. Lämpötila on ennusteen mukaan 5 -11 +C-astetta, mutta huomisesta alkaen sateita voi tulla paikallisesti jatkuen muutaman päivän ajan. Lämpötila notkahtaa välillä hieman alaspäin, mutta ilman suuria heittoja. Lämpötilat tänään: Jerusalem 5 -11; Tiberias 10 -16; Suolameri 8 -18; Eilat 9 -20 +C-astetta. Kuten totesin, lämpötiloissa ei tapahtune suuria muutoksia, yölämpötilat ovat alhaiset koko maassa, myös perinteisesti lämpöisissä osissa kuten Suolameri ja Eilat, mikä on syytä huomioida, jos suunnittelee matkaa tänne. Tuuli on usein kiusallisen voimakas, mikä lisää epämukavuuden tunnetta.
·Ranskassa terroristien murhaamat neljä juutalaista Ranskan kansalaista haudattiin eilen Jerusalemissa Har Hamenuhot hautausmaalle. Kukin arkku oli peitetty sinivalkoisella rukousliinalla lähelle pystytettyjä soihtuja.
Presidentti Reuven Rivlin murehti miehiä, joiden elämä katkesi …

SUNNUNTAI 11.01.15

SUNNUNTAI 11.01.15 1.VIIKKO alkaa hyvin kosteana ja märkänä, vetää on sadellut sapatin aikana, välillä antaen tilaisuuden auringollekin näyttää olemassaolonsa, välillä ukkonen on pelotellut salamoillaan ja kumealla jyrinällään. Luonnonvoimat näyttävät olevan kiihtyneitä jostain syystä, tai sitten vain laskevat ulos sisäistä patoutuneisuuttaan. Maan pohjoisosassa. Golanilla, Galileassa ja Hulalaaksossa pakkautunut lumi sulki teitä ja jopa 9 pakkasasteeseen laskenut lämpötila rikkoi vesiputkia ja katkoi sähköiset yhteydet jättäen satoja talouksia ilman sähkövoimaa ja lämpöä.
Sapattipäivän vastaisen yön aikana lunta oli sadellut muutamia senttejä saaden puiden oksat roikkumaan raskaan painon alla. Lumi suli sapatin aikana kokonaan Jerusalemin ympäristössä lämpömittarin osoittaessa neljää lämpöastetta. Ilma on edelleen sumuinen, ja ennusteiden mukaan myrskyiset tuulet loppuvat sunnuntain iltapäivän aikana. Vesisateet näyttävät myös loppuneen kellon osoittaessa 07.38 aamulla, mutta sumu…