Friday, September 13, 2013

PERJANTAI 13.09.13


PERJANTAI 13.09.13

1. USA:N – VENÄJÄN sopimus Syyrian kemiallisten aseitten saattamiseksi kansainväliseen valvontaan nytkähti eilen hiukkasen eteenpäin Syyrian YK:n lähettilään Bashar Jaafarin ilmoitettua, että Syyria on allekirjoittanut Kemiallisten Aseiden Konventio-sopimuksen, jolla Syyrasta tulee kansainvälisen kemiallisten aseitten vastaisen sopimuksen täysi jäsen. ”Lailliselta kannalta katsoen Syyriasta tuli tänään (torstaina) kemiallisten aseitten konvention jäsen”. Jaafati totesi journalisteille toimitettuaan allekirjoitetun sopimuksen YK:n kansliaan. ”Tällä sopimuksella niin sanottujen kemiallisten aseitten aikakauden tulisi loppua”.

SYYRIAN presidentti Bashar Assad pyrkii kuitenkin säilyttämään edes sen hiukkasen kansallista ylpeyttä, mitä hänellä on jäljellä maata runtelevan verisen sisällissodan ja USA:n uhkavaatimusten alla. Hän tulkitsi tilannetta näin:
”Tämä ei tarkoita sitä, että Syyria allekirjoittaa nämä sopimukset, suorittaa sen asettamat vaatimukset ja sillä siisti”, Assad kertoi Venäjän TV:n haastattelussa todeten, että ”hänen maansa suostuu luovuttamaan kemiallisten aseittensa valvonnan vain, jos USA lopettaa Syyriaa uhkaavan politiikkansa, kuten kahdenkeskinen prosessi edellyttää”. Assad sanoi, että tavanomaisten sääntöjen mukaan Syyrialla on 30 päivää aikaa toimittaa varastojaan koskeva informaatio kansainväliselle yhteisölle.

USA:n sotainen ulkoministeri John Kerry tapasi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin Genevessä torstaina, jonka aikana Lavrov kertoi hänelle tarkemmin Venäjän suunnitelmasta, kuten CNN raportoi. ”Tämä ei ole mikään peli”, Kerry sanoi journalisteille tapaamisen jälkeen. Hän painotti kantaansa, että USA:n uhkaus iskeä Syyriaan – kuten väitetään – omien kansalaistensa kaasuttamisesta, jää edelleen potentiaaliseksi vaihtoehdoksi, jos osoittautuu, etteivät Syyrian ja sen liittolainen Venäjä ole tosissaan kemiallisten aseitten luovuttamiseksi.
”Minkä tahansa sopimuksen tulee olla kaikenkattava, todistettava ja luotettava ja se tulee voida suorittaa aikataulun puitteissa”.

VENÄJÄN ulkoministeri Lavrov puolestaan totesi venäjäksi, että Syyrian liityttyä kemiallisten aseitten konventioon sen yhteydessä on noudatettava sovittuja sääntöjä ja protokollaa ja lisäsi, että sopimuksen jälkeen ei ole tarvetta hyökätä Syyriaan.
Kerry puolestaan tulkitsi sopimusta toisin todeten, ettei mikään ole tavanomaista elokuun 21. päivänä Damaskoksen lähiössä tapahtuneen kemiallisen hyökkäyksen jälkeen, joka surmasi 1 400 ihmistä. Hän pitää täysin toteen näytettynä, että Assadin hallitus on syyllinen iskuun, ja ”sen vuoksi  olemme mitä selvimmin sanoin todenneet, että tulemme varmistamaan, ettei sellaista tule enää toistumaan”.
YK:n suorittamaa tukimusta ei ole vielä julkistettu, eikä siten tiedetä hyökkääjää.
ISRAELIN ulkoministeriön tiedottaja Yigal Palmor esitti epäilyksensä Venäjän esityksestä, jonka nojalla Syyria voisi välttyä länsimaitten iskuilta. Hän sanoi, ettei 20 vuotta vanha konventio ole saanut ansaitsemaansa kansainvälistä arvostusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171872#.UjKhEWJHT-k

2. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että länsimaitten kahden edellisen viikon aikana rakentama  sotilaallinen armada Välimerellä alkaa purkautua välittömän hyökkäyksen rauettua osaksi Venäjän lujan painostuksen vuoksi. Ranskalaiset ja englantilaiset alukset purjehtivat keskiviikkona 11.09. Suezin kanavan kautta kohti Punaistamerta.
Myös USA siirsi omia risteilijöitään kauemmas Syyrian rannikon edustalta Kreetan ja Kyproksen välisille vesille.

DF kertoo Venäjän presidentti Putinin kirjoittaneen kirjeen ”Amerikan kansalle”, joka julkaistiin New York Timesissa torstaina 12.09. Hän esittää siinä edelleen, ettei Syyrian armeija ollut syyllistynyt 21.08. suoritettiin iskuun jatkaen: ”On hälyttävää, että sotilaallisesta puuttumisesta ulkomaiden sisäisiin konflikteihin on tullut käytäntö USA:n ulkopolitiikassa. Miljoonat  ihmiset maailmassa eivät näe Yhdysvaltoja demokratian mallivaltiona, vaan maana, joka luottaa raakaan voimaan”. Putin sättii presidentti Obamaa hänen sotilaallisia iskuja pelkäävän asenteensa vuoksi todeten, että Putin on varmistunut Obaman tulleen niin pitkälle Irania koskevassa diplomatiassa, ettei hän voi enää perääntyä, jonka vuoksi hän katsoo Syyrian hyökkäyksen mahdollisuuden poistuneen lopullisesti.
DF muistuttaa, että sisällissodan aikana on vaarallista poistaa kemiallisten aseitten varastoja Syyriassa, mikä voi kestää kuukausia ellei peräti vuosia.
Syyrian armeija on DF:n mukaan palannut normaalirytmiin aloittaen sotilaalliset operaatiot lähellä Israelin rajaa olevien kapinallisjoukkojen karkottamiseksi. Kapinallisten moraali sen sijaan näyttää saaneen pahan takaiskun USA:n petoksen johdosta, vaikka sen asetoimitukset heille ovatkin alkanee. http://www.debka.com/article/23277/Western-strike-force-for-Syria-disperses-Syrian-launches-offensive-near-Israeli-border

3. PAKALERT Press toistaa Iranissa toimivan arabiankielisen Al-Alam uutiskanavalla sunnuntai-iltana julkaiseman Iranin parlamentin kansallisen ulko- ja turvallisuusvaliokunnan puheenjohtajan Aladdin Boroujerdin haastattelulausunnon: ”Käytännössä Venäjä on menettänyt tukikohtansa alueella, ja ainoa mikä sillä vielä Lähi Idässä on, on Syyria.
Siksi venäläiset eivät toista aiempia virheitään, eivätkä salli amerikkalaisten ottaa valvontaansa heidän liittolaisiaan alueella”. Hän lisäsi lausuntoonsa uhmaavan huomion:
”Venäjän sota-alukset ovat asettuneet hyökkäysasemiin voidakseen toimia puolustaessaan määrättyjä intressejään Lähi Idässä”.  FARS-uutistoimiston mukaan ne vain odottavat pienintäkin provokaatiota USA: taholta voidakseen puuttua tilanteeseen.

Boroujerdi varoitti arvaamattomista Syyrian vastaisen sodan seurauksista todeten, että jos USA hyökkää Syyriaan: Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee mukaan näyttämölle; Syyria voi hyökätä Israeliin, minkä seurauksena USA:n kongressi voi havaittuaan tilanteen nostaa syytteitä Obamaa vastaan.
Toinen Iranin parlamentin ulko- ja turvallisuuspolitiikan jäsen Ebrahim Aqamohammadi totesi, että ”tajutessaan mitä USA joutuisi maksamaan hyökkäyksestään Syyriaan, presidentti Obama etsii kunniallista tietä välttääkseen tämän iskun”. Hän arvioi, että koska USA:n republikaanit vihaavat Obamaa, ne etsivät sopivaa keinoa hänen eliminoimisekseen. http://www.pakalertpress.com/2013/09/12/russian-warships-go-on-offensive-in-syria-await-slightest-american-provocation/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pakalert+%28Pak+Alert+Press%29

4. UUTISOTSIKOITA
-      500 000 ihmistä osallistui slihot-rukouksiin (sliha, pyytää anteeksi) torstaina Länsimuurilla Elul-kuukauden alkaessa, kertoi Länsimuurin perinnesäätiön edustaja eilen. Tilaisuus oli järjestetty ennen perjantai-iltana alkavaa Jom Kippur päivää. Molemmat päärabbit, David Lau ja Yitzhak Yosef osallistuivat tilaisuuteen kuten Länsimuurin rabbi Shmuel Rabinovich.
-          Poliisi varautuu arabien mahdollisiin väkivaltaisuuksiin tänään perjantaina islamin rukoustilaisuuksien jälkeen, mikä tapahtuu lähes viikoittain. Erityiseen varovaisuuteen kehottavat myös Fataj-järjestön alajärjestön Al-Aksa Marttyyrien Prikaatin kehotukset jäsenilleen aloittaa juutalaisten vastaiset hyökkäykset Jom Kippurista alkaen, joka alkaa tänä iltana. Länsimuurille odotetaan runsaasti kansaa viikonlopun aikana, mikä lisää väkivaltaisuuksien vaaraa. Poliisi asetti 45-vuoden ikärajan muslimeille nousta Temppelivuorelle potentiaalisten nuorisohäirikköjen pääsyn estämiseksi, mikä aina aiheuttaa väkivaltaisuuksia porteilla. IDF ja poliisi asettivat kaikki arabialueet Juudeassa ja Samariassa saartoon vähentääkseen yhteenottojen vaaraa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171881#.UjLJNmJHT-k
-          Itsemurhapommittaja räjäytti suuren pommin Afganistanin Heratin kaupungin USA:n lähetystön edessä aikaisin perjantaiaamuna. Suuri autopommi vaurioitti lähetystö-rakennusta surmaten useita Afganistanin poliiseja sekä lähetystön vartijan. CNN:n mukaan Taliban on ottanut vastuun pommi-iskusta. Talibanin pyssymiehet alkoivat tulittaa aseillaan kohdetta pommi-iskun jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171879#.UjLLKGJHT-k
-          Simon Wiesenthalkeskus vaatii, että kansainvälisen olympiakomitean (IOC) presidentin Thomas Bachin tulee erota toimestaan hänen Israelin boikottia vaativien lausuntojensa vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171877#.UjLMz2JHT-k
-          Israelin ilmailualan teollisuus (IAI) kehittelee uutta versiota Arrow-3 ohjuksesta, joka on aiempaa tarkempi ja nopeampi, virkailija kertoi torstaina. IAI:n toiminnanjohtaja Inbal Kreis kertoo, että uusi ohjus pystyy eliminoimaan ballistisia ohjuksia korkealla ilmakehässä ja maan rajojen ulkopuolella. Arrow-3 on kehitetty Arrow-2 ohjuksesta. Se tulee muodostamaan uloimman kehän maan ohjustorjuntajärjestelmästä, jonka sisimpänä renkaana on Iron Dome, joka osoitti 84 %:n eliminoimistehonsa Magiv Wand operaation yhteydessä ja muissa tilanteissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171873#.UjLNrGJHT-k
-          Egyptin tankit ylittivät Siinain ja Gazan kaista välille rakennetun aidan tullen sen Gazan puolelle ja kulkien aidan varrelle rakennettua tietä pitkin. Egyptin armeija on yhä päättäväisemmin pyrkinyt poistamaan Hamasin vaikutuksen Siinailta, jossa sen pyssymiehet kouluttivat kansainvälisen jihadin jäseniä tienvarsimiinojen ja pommien rakentamiseen. Egypti sanoo tuhonneensa valtaosan salakuljetustunneleista Egyptin Siinain ja Gazan kaista välillä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171869#.UjLPp2JHT-k
-          Syyrian puolelta ammuttiin kaksi kranaattia Israelin puolelle Golanin ylängön eteläosassa. Ne eivät aiheuttaneet vahinkoa. Armeijan edustaja sanoo, että Syyrian puolelta tulee jokunen ammus silloin tällöin, mutta ei tarkoituksellisesti ammuttuina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171862#.UjLQtmJHT-k
-          Jerusalemin poliisi sanoo huolehtivansa siitä, etteivät arabinuoret tulevaisuudessa pelaa jalkapalloa Temppelivuorella, kuten on tapahtunut. Juutalaiset ovat vähän kerrassaan havahtumassa vuoren merkitykseen ja alkaneet vaatia omistusoikeutensa täyttä tunnustamista, kuten salliessaan juutalaisten nousta vuorelle ilman rajoituksia, sekä toiseksi, että heillä on oikeus rukoilla siellä, mikä nyt on kielletty heiltä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171860#.UjLRbWJHT-k
-          Egyptin väliaikainen hallitus pidensi maan poikkeuslakia, mutta USA vaatii sen poistamista kokonaan. USA:n ja Egyptin välit ovat nykyisin hyvin huonot, mitä lisäsi USA:n peruuttaessa sille myöntämänsä 13 miljardin vuotuisen sotilasavun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171878#.UjLSTmJHT-k

Säätila, Jrslm: Perjantai 24-35; Lauantai 22-34: Sunnuntai 19-30; Maanantai 18-28 C-astetta,
yleensä kaunista ja aurinkoista.
Pyydän esittää kauneimmat kiitokseni Teille kaikille, jotka muistivat merkkipaalupäivääni torstaina 12.09.2013, joko rukouksin, onnentoivotuksin, lahjoin tai vain huokauksin Korkeimman puoleen yhteiseksi iloksemme ja turvaksemme. Gavriel

Thursday, September 12, 2013

TORSTAI 12.09.13


TORSTAI 12.09.13

1. YK:N turvallisuusneuvosto yritti eilen taas kerran pureutua Syyrian tilanteeseen voidakseen saada aikaan jonkinlaisen päätöksen asiasta. Edelliset yritykset ovat kaatuneet Venäjän ja Kiinan vastustukseen, eikä eilinen kokous ollut yhtään onnekkaampi. Obama halusi YK:n päätöksen suunnittelemastaan rangaistusiskuista Assadin armeijan strategisia kohteita, instituutteja, hallintokeskuksia, ilmavoimia, lentokenttiä ja ohjusasemia vastaan vahvistaakseen selustansa useiden skandaalien johdosta, jotka uhkaavat hänen valtaansa.

OBAMAN hallituksen hyökkäyssuunnitelmat perustuvat väitteille, että Assadin armeija on käyttänyt kemiallisia aseita ilmaiskuissaan, viimeksi Damaskoksen lähiössä. Sekä Assadin hallitus että Venäjä ovat kiistäneet väitteet ja sanovat suoraan, että ulkoministeri John Kerry valehtelee esittäessään todisteita Damaskoksen lähiön iskussa 1429 siviilin surmasta, heistä 49 lasta, vaikka sairaala-lähteiden mukaan kuolleita oli enintään 455.

WND sanoo saaneensa salaisia dokumentteja, joiden mukaan USA:n armeija vahvistaa, että sariinia oli takavarikoitu Jabhat Al-Nusra armeijan (front) jäseniltä alkuvuodesta. Dokumentin mukaan sariinin toimitti Turkkiin Al-Qaida Irak (AQI). Kilon suuruinen purkki sariinia löydettiin Turkin turvallisuusviranomaisten tekemän ratsian aikana Jabhat Al-Nusran jäsenten koteihin Adanan ja Mersian kaupungeissa Turkin eteläosassa. Turkin viranomaiset pidättivät silloin 12 Al-Nusran jäsentä takavarikoiden myös suuren asekätkön. Turkin antaman lausunnon mukaan Al-Nusra on kaikkein hyökkäävin ja  menestyksellisin Syyrian kapinallisjoukoista.

TURKIN viranomaisten tekemä ratsia Al-Nusran jäsenten koteihin tehtiin pian sen jälkeen, kun ilmoitettiin kaasuhyökkäyksestä maaliskuussa Aleppon Khan Al-Assal alueella. Hyökkäyksessä kuoli 26 siviiliä ja Assadin armeijan sotilasta. Syyrian hallitus vaati YK:n tutkimusta sariinin käyttämisestä, syyttäen samalla Turkkia, jonka alueelta aine oli tullut. USA:n tiedustelun kansallinen aluetiedustelukeskus (NGIC) paljasti salaisessa dokumentissaan, että AGI oli kehittänyt ”kotitekoista” sariinia, jota se oli salakuljettanut Al-Nusran jäsenille Turkkiin. Asiantuntijoiden epäilykset herätti se, ettei Aleppon iskun kohteeksi joutuneita uhreja käsitelleillä hoitajilla ja uutistoimistojen toimittajille ollut mitään suojavarusteita, joita ilman sotilaskäyttöön kehitetty sariini olisi surmannut heidätkin, kuten NGIC:n asiantuntija Yossef Bodansky toteaa.

EDELLÄ oleva esimerkki osoittaa, etteivät median välittämät tiedot välttämättä esitä koko totuutta. Uutistoimittajillakin on oma ideologiansa ja heidän tukijoillaan oma poliittinen ohjelmansa, mikä värittää myös kentällä työskentelevien kirjeenvaihtajien raportteja.

2. WND:n toisessa artikkelissa kerrotaan lukuisiin raportteihin perustuen, että Assadin armeijaa vastaan taistelevien ”kapinallisten” joukoissa on yhä runsaammin kovan linjan islamisteja, niiden mukana Al-Qidan ideologiaan sitoutuneita. WND kertoo Qarassa sijaitsevan Pyhän Jaakobin luostarin johtajan (Mother Superior) Anes Mariam el-Salibin tekemistä havainnoista. Salib kertoo kauheuksista, joita hän on joutunut todistamaan. Yksi niistä on Maaloulan pieni kristitty kylä Damaskoksen lähettyvillä. Jabhat Al-Nusran miehitti kylän perjantaina. Salibin ilmoituksen mukaan he sanoivat kylään jääneille kristityille: ”Käänny tai kuole”, mikä oli myös muslimien profeetta Muhammedin joukoilleen antama ohje miehittäessään uusia alueita. Hallituksen joukot yrittävät ajaa heidät pois kylästä. 

Salib sanoi vahvasti epäilevänsä syytöksiä, että Assadin armeija olisi käyttänyt kemiallisia aseita Damaskoksen lähiössä 21. elokuuta, sekä kauhisteli Al-Nusran joukkojen suorittamia siviilien massamurhia, joista valtamedia vaikenee. ”Haluan ensimmäiseksi kysellä, miksi valtamedia vaikenee Latakian Laylat Al-Qadr alueen massamurhista aamulla viides elokuuta? Hyökkäyksessä uhreiksi joutui yli 500 ihmistä, mukana naisia, lapsia ja vanhuksia. Heidät teurastettiin, ja kaikenlaisia kauheuksia tehtiin, mutta valtamedia vaikeni lähes tyystin. Hyökkäykset kohdistettiin kahteentoista kylään, joiden asukkaat ovat pääasiassa alaviitteja, joihin myös presidentti Bashar Assad kuuluu”, Salib muistelee jatkan: ” Se oli todellinen teurastamo”, hän kauhistelee jatkaen. ”Heillä on jopa video, jossa he katkovat tytön jäseniä jännesahalla elävänä –elävänä! - . Lopullinen uhrimäärä ylitti 400 ja sen lisäksi he ottivat vangeikseen 200 – 300, osan heistä  he teloittivat videoiden heidän surmaamisensa”
Salib kertoo edelleen, että ”kapinallisten” eteneminen vaarantaa kaikkia Syyriassa.
”Eräässä tilanteessa he pidättivät muslimijohtajia katkoen heidän kaulansa, he nöyryyttivät ja kiduttivat ismaililaisia (shia-muslimeja), druuseja, kristittyjä, ihmisiä kaikkialta maasta., murhataan massoittaen. Uskallan sanoa, että jos nämä eivät saisi kansainvälistä tukea, he eivät olisi uskaltaneet ylittää punaista linjaa”.

EI maailma ole täysin ulkona kauhistuttavien murhien ja kidutusten suorittamisesta Syyriassa. New York Times kertoo YK:n tutkimuspaneelin todenneen, että molemmat osapuolet – sekä Syyrian armeija että kapinalliset – ovat kiduttaneet, raiskanneet ja tehneet erottelemattomia hyökkäyksiä siviilejä vastaan. Massateloituksista ja summittaisista murhista on syytetty myös kapinallisia.
Maaloulan kristityn kylän omistuksesta ja sen  3 300 asukkaan kohtalosta ovat hallituksen ja kapinallisten joukot taistelleet vuoron perään ajaen toisen pois. Kapinallisten tiedetään tunkeutuneen koteihin ja kirkkoihin ja muihin kristittyjen tiloihin häväisten ja tuhoten niitä. Kylän asukkaat puhuvat vielä ehkä Jeesuksen aikana puhuttua arameaa, joka muuten on häviämässä, mutta kristitty maailma ei näytä tuntevan mitään sympatiaa heidän kohtalostaan. http://www.wnd.com/2013/09/nun-reveals-rebel-atrocities-in-syria/

3. SUURI palvovien juutalaisjoukko kokoontui keskiviikkoiltana Josefin hautakammion viereen Sikemissä (Nablus). Heidän suojanaan olivat aseistetut IDF:n sotilaat.
Huomattava joukko paikallisia arabeja kokoontui tilaisuuden osanottajien ympärille alkaen kivittää heitä kivin ja tiilenkappalein.
He kivittivät myös sotilaita, ja eräs arabi avasi tulen automaattiaseellaan kohti sotilaita, jotka vastasivat tuleen haavoittaen ampujaa vaarallisesti. Hänet kiidätettiin sairaalaan.
Sotilaat joutuivat turvautumaan mellakantorjumisvälineitä arabijoukon hajottamiseksi.

”YÖN aikana sotilaat turvasivat suuren siviilijoukon turvallisuutta heidän rukoillessaan Josefin hautakammion ääressä Nablusissa, jonka aikana käytettiin tuliaseita”, sanotaan armeijan tiedotteessa. ”Sotilaat vastasivat heitä kohti avattuun tulitukseen itsepuolustukseksi”.  Sotilaat pystyivät hajottamaan mielenosoittajien joukon, josta neljä haavoittui.
Oslon sopimusten mukaan Nablus kuuluu A-alueeseen, jossa PA:lla on täysi valvonta, mutta Josefin hauta on sopimuksen mukaan avoin juutalaisille palvojille, mitä arabit ovat kuitenkin kaikin tavoin pyrkineet mitätöimään, he jopa vaurioittivat pahoin hautakammiota, mutta se korjattiin entiselleen. V. 2011 PA:n poliisi avasi tulen hautakammiolta lähtevää autoa kohti haavoittaen hengenvaarallisesti ministeri Limor Livnatin serkkua Ben Yosef Livnatia, neljän lapsen isää, joka myöhemmin menehtyi haavoihinsa.
IDF:n sotilaat suorittivat etsittyjen terroristien pidätyksiä viidellä paikkakunnalla Juudeassa ja Samariassa, niiden mukana Hebronin, Betlehemin ja Ramallahin alueet.

4. IDF:n Kfir-prikaatin (kfir, leijonanpantu) sotilaat havaitsivat partioidessaan Hebronin kukkuloilla keskiviikkona ryhmän epäilyttäviä arabinuorukaisia pusikossa vilkkaasti liikennöidyn valtatien varrella. Sotilaat lähestyivät nuorukaisia, jotka pyrkivät pakoon läheiseen Kfar Awa arabikylään.
Sotilaat juoksivat heidät kiinni pidättäen heidät kuulusteluja varten.
Heillä oli valmiit polttopullot heitettäviksi ohi ajavia autoja kohti, sekä mukana sytytysaineitta ja tarpeita uusien polttopullojen valmistamiseksi.

NELJÄN nuoren muodostama terrorijengi on tunnustanut aikoneensa hyökätä autoilijoita vastaan. Sotilaat pyrkivät selvittämään, toimivatko he omasta aloitteestaan, vai kuuluvatko he johonkin järjestöön. Al-Aksa Marttyyrien Prikaati kehotti äskettäin jäseniään aloittamaan terrori-iskut juutalaisiin kohteisiin, ja islamilaiset saarnaajat kiihottavat kansaa tilaisuuksissaan, etenkin perjantain rukoustilaisuuksien aikana. Allah ei ole rauhan jumala.
IDF:n komentaja Baruch Ram sanoo, että armeijalla on meneillään useita salaisia operaatioita Juudeassa ja Samariassa terrorijengien paljastamiseksi ja epäiltyjen pidättämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171839#.UjF3k2JHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Debkafile toteaa artikkelissaan, että USA:n –Venäjän sopimus Syyrian kemiallisten varastojen siirtäminen kansainväliseen valvontaan on hyödyttänyt sekä Iranin että Syyrian johtajia. Syyria voi jatkaa Aleppon kaupungin valtaamissuunnitelmien toteuttamista, minkä uskotaan merkitsevän ratkaisevaa kehitystä sisällissodassa, ja toisaalta Iran voi jatkaa uraanin rikastamista ilman kansainvälistä valvontaa ja valmistella ydinpommin rakentamista. Venäjän presidentti Putin kiittelee diplomaattista voittoaan saatuaan Obaman hyökkäys-suunnitelmat siirretyksi hamaan tulevaisuuteen todeten, että kriisin rauhallinen ratkaisu hyöyttää jokaista osapuolta, sillä USA:n hyökkäys Syyriaan olisi ollut vaarallinen. Vaikka hyökkäysaikeita ei Obaman mukaan ole kokonaan haudattu, niiden lämmittäminen uudelleen ei ole ihan yksinkertaista kongressin epäluuloisen valvonnan vuoksi. Obaman äskettäin pitämää puhetta kansalleen on kutsuttu ”oudoimmaksi, mitä kukaan USA:n presidentti on koskaan pitänyt”, kuten kolumnisti Charles Krauthammer totesi. Obama esitti siinä hyökkäysuhkan, sitten siirtyi neuvottelujen kannalle, jota hän sanoo aina kannattaneensa, ja lopuksi veti uudelleen hyökkäysmahdollisuuden todellisena vaihtoehtona. Tarkkailijat sanovat, ettei presidentti osaa päättää, mitä hän haluaa, eli hän on täysin ulalla kansan johtajuudesta. Iranin presidentti Hassan Rouhani sanoo, että YK:n yleiskokous on sopiva tilaisuus tehdä päätös Iranin ydinteollisuutta koskevista jatkoneuvotteluista Iranin ja P5+1 maiden välillä. http://www.debka.com/article/23269/Obama-Putin-deal-didn’t-stop-at-chemical-Syria-US-eases-sanctions-on-nuclear-Iran
-          Kreikan Israelin lähettiläs Yiorgos Lakkotrypis sanoi JP:n haastattelussa, että Turkki jatkaa Israelin boikotoimista NATO:ssa huolimatta Netanyahun anteeksipyynnöstä Mavi Marmaran tragediasta, jossa 9 Turkin kansalaista kuoli IDF:n sotilaitten luodeista heidän jouduttua hengenvaaraan. Useita sotilaita piestiin myös lähes henkihieveriin metallikepein, puukartuin, pistoolein ja erilaisin työkaluin varustettujen saarron rikkojien toimesta, jotka väittivät vievänsä avustustarvikkeita Gazaan, vaikka tarkastuksessa Ashdodin satamassa mitään sellaisia ei löydetty. Lähettilään mukaan Turkki estää Israelia pääsemästä yhteisiin harjoituksiin ja saamaan sisäpiirin tietoa NATO:n kautta. Kuitenkin Israel sallii turkkilaisten rekkojen kuljettavan Jordaniaan ja Persianlahden maihin meneviä tavaroitaan Haifan satamasta Israelin kautta  Jordaniaan  ja sieltä edelleen Persianlahdelle. Syyrian sekavan tilanteen vuoksi se reitti on nyt tukossa. Lähettiläs sanoo, että Israelilla olisi täysi syy sanoa sopimus kauttakulusta irti, sillä se hyödyttää Turkkia enemmän kuin Israelia. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Greek-ambassador-Despite-apology-Ankara-nixes-Israel-NATO-cooperation-325921
-          Ehud Barakin entinen henkilökuntapäällikkö Gilad Sher toteaa, ettei nyt ole sopiva aika solmia rauhansopimusta PA:n kanssa. Hän osallistui neuvottelutiimin kokouksiin PA:n kanssa Barakin aikana. Hän arvioi, että lopullisessa sopimuksessa Israel joutuu evakuoimaan 100 000 juutalaista Juudeassa ja Samariassa. Hän puhui eilen Oslon sopimusten 20-vuotistilaisuudessa Kansallisen Turvallisuusinstituutin tilaisuudessa Tel Avivin yliopistossa eilen. JP:n kolumnisti Michel Freund puolestaan vaatii, että Oslon laatijoitten ylhäältä (Peres) alkaen  on korkea aika tunnustaa syntinsä ja katua päättömiä tekojaan 1500:n juutalaisen kuoleman johdosta niiden seurauksena. http://www.jpost.com/National-News/Former-negotiator-100000-settlers-need-to-be-evacuated-325900
-          PA:n johto kiihdytti keskiviikkona retoriikkaansa Israelia vastaan koskien Temppeli-vuorta tuomiten Israelin vaatimukset lisätä juutalaisten vierailuja vuorella, mitä etenkin Temppeli-instituutti tarjoaa opastettuina kiertueina. PA:n julkistaman tiedotteen mukaan ”tämä näyttää vihreää valoa ”setlereille” lisätä hyökkäyksiään palestiinalaisia ja heidän pyhiä paikkojaan ja omaisuuttaan vastaan”. PA selittää edelleen, että juutalaisten vierailut Temppelivuorella on tarkoitettu juutalaistamaan ja jakamaan vuori päämääränään juutalaisen Temppelin rakentaminen sinne. Arabit ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiään sekä vuorelle nousseita että Länsimuurin edessä palvovia juutalaisia ja turisteja vastaan saarnaajiensa kiihottamina. http://www.jpost.com/National-News/Palestinian-Authority-says-Jews-who-visit-Temple-Mount-provoke-terrorism-325870
-          Jerusalemin alueella tunnettiin torstaiaamuna 04.20 aikaan 3.5 Richterin asteikon suuruinen maanjäristys. Vahingoista ei ole raportoitu, se tuntui Kuolleenmeren pohjoispäässä 30 km Jerusalemista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171843#.UjGHrWJHT-k
Israeliin luvataan omituinen helleaalto huomiseksi, lämpötila Jerusalemissa 34-35 C-astetta. 

Wednesday, September 11, 2013

KESKIVIIKKO 11.09.13


KESKIVIIKKO 11.09.13

1. TÄNÄ PÄIVÄNÄ syyskuun 11.päivänä 2001 terroristit iskivät WTC:n tuplatorneihin ja Pentagoniin surmaten kaikkiaan n. 3000 ihmistä ja aiheuttaen satojen miljoonien vahingot. USA:ssa tämä päivä on julistettu kansalliseksi rukous- ja katumuspäiväksi. Mutta tänä päivänä pelätään terroristien voivan iskeä uudelleen jossakin USA:ssa, tai jopa ”false flag” (väärä lippu) muodossa jonkun oman järjestön suorittamana. USA:ssa muistutetaan Jesajan sanaa 9:10 (suomalainen käännös 9:9), jonka uskotaan tarkoittavan New Yorkia: ”Tiilikivet sortuivat maahan, mutta me rakennamme hakuista kivistä; metsäviikunapuut hakattiin poikki, mutta me panemme setripuita niiden tilaan”. http://www.wnd.com/2013/09/americans-turn-to-god-on-911-anniversary/
Toiseksi USA:ssa tutkitaan Jesajan kirjan lukua 17, jossa kerrotaan Damaskoksen tuhosta, miten se poistetaan kaupunkien luvusta ja luhistuu raunioiksi. Mutta siinä kerrotaan myös Israelin kaupungeista, joilta menee suojavarustus (fortress) kuten Damaskokselta kuninkuus, ja Syyrian jäännöksen kunnian käy kuten Israelin lastenkin: ”Ja sinä päivänä Jakobin kunnia köyhtyy (made thin) ja hänen ruumiinsa lihavuus laihtuu”.  http://www.wnd.com/2013/09/911-prophecy-hits-top-of-amazon/

2. SYYRIAN tilanteiden yllättävät heilahtelut laidasta laitaan näyttävät muuttuvan yhä selvemmin suurvaltataisteluksi maailman herruudesta, jota USA on tähän saakka pitänyt vahvasti käsissään Neuvostoliiton romahdettua kylmän sodan seurauksena. Venäjän presidentti Vladimir Putin on valitellut sitä, että NL luopui silloin Euroopan itäisistä valtioista, mikä hänen mukaansa oli mitä suurin strateginen virhe, mitä hän yrittää korjata. Presidentti Barack Hussein Obaman ilmeinen heikkous ja päämäärättömyys ovat luoneet otolliset  olosuhteet pyrkiä korjaamaan tilannetta.

USA:n presidentti Obaman hallituksen aloitettua valtavan painostuskampanjan Syyrian kylmäpäistä itsevaltiasta presidentti Bashar Assadia vastaan uhaten tätä sotilaallisilla iskuilla hänen valtuuttamiksi väitettyjen kemiallisten hyökkäysten vuoksi, USA on koonnut Syyrian rannikon edustalle merkittävän laivasto-osaston viisi risteilijää sekä lentotukialuksen Punaisellemerelle painottaakseen uhkausten todellisuutta. Obama joutui siirtämään iskupäivää todettuaan, että USA:n kongressi vastusti iskuja uhaten syytetoimilla, jos hän komentaa joukot toimintaan ilman sen lupaa.

VENÄJÄ, joka on Syyrian vahvin tukija Iranin ja Kiinan ohella, vastustaa USA:n aikomuksia Syyrian suhteen, ja tehdäkseen näkemyksensä täysin selväksi, toi Välimeren itäosiin 16 sota-alustaan, niiden mukana taktisin ydinasein varustettuja ohjusaluksia. Venäjän laivaston ylpeys mahtava ohjusristeilijä Moskva kutsuttiin Venezuelan vierailulta Välimerelle ja liittyy pian Välimeren laivastoon ottaen sen lippulaivan osan.
Venäjä on samalla lisännyt aseitten toimittamista Syyriaan vastapainoksi USA:n päätökselle toimittaa aseita Syyrian kapinallisryhmille, joiden valtaosa on liitossa Al-Qaidan kanssa.
Debkafile kertoo, että perjantaina venäläinen maihinnousualus Nikolai Filchenko pysähtyi Mustanmeren Novorossiisk satamaan ottaakseen sieltä ”erikoislastin” Syyriaan. Mikäli S-300 ilmatorjuntajärjestelmää ei ole jo toimitettu, se tuotaneen tässä erikoislastissa. Toimituksiin kuuluu Yakhont yliäänen nopeudella kulkevia risteilyohjuksia, jotka on suunniteltu sota-alusten tuhoamiseen. USA:n ohjusiskut Assadin laitoksia vastaan ei olisi ollut iltakävely puistossa. http://www.debka.com/article/23267/Obama-promised-Putin-not-to-strike-Syria-after-scrapping-its-chemical-arsenal-Russian-arms-for-Assad, http://www.wnd.com/2013/09/u-turn-diplomacy-obama-pitches-syria-strike/

Kukaan ei varoittanut Venäjää syyskuun USA:n ja Israelin yhteistuumin suorittamaa ohjuskoetta Välimeren yllä toisena syyskuuta, minkä Venäjän tutka havaitsi oitis ja asetti laivastonsa Välimerellä hälytysvalmiuteen peläten, että ohjus oli ammuttu Syyriaan. Testissä käytettiin maaliohjuksena Israelin kehittämää ohjusta Sparrow, eli Ankos, varpunen, joka ammuttiin sukellusveneestä kohti rannikkoa, jossa Arrow-3 torjuntaohjus tuhosi sen. Venäjän apulais-puolustusministeri Anatoly Antonov sanoi, että Putinia informoitiin välittömästi laukauksesta, ja että testi oli erittäin vaarallinen jännittyneen tilanteen vallitessa. http://www.wnd.com/2013/09/russia-went-on-war-alert-over-missile-test/

3. SYYRIAN tilanne sai yllättävän uuden käänteen tiistaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ilmoitettua uudesta suunnitelmasta, jota Debkafilen mukaan oli valmisteltu Venäjän ja Syyrian kesken parin viikon ajan. Tämän suunnitelman mukaan Syyria luovuttaa kaikki kemiallisten aseitten varastonsa Venäjän valvontaan. USA:n ulkoministeri John Kerry viittasi tähän Lontoossa maanantaina ehkä tahdottomana diplomaattisena heittona, että ” Assad välttää hyökkäyksen Syyriaa vastaan, jos hän luovuttaa kemialliset aseensa tuhottaviksi viikon sisällä”. Kerry esitti tämän vihaisena ja ärtyneenä uhkavaatimuksen tapaan.

PRESIDENTTI Barack Obama tarttui hanakasti tähän kuin hukkuva oljenkorteen havaittuaan Venäjän suunnitelman sopivan omiin sisäpoliittisiin vaikeuksiinsa. Hän esittää sitä medialle kuin yhteisesti Pietarin 20 minuutin tapaamisessa sovittuna USA:n - Venäjän suunnitelmana. DF:n mukaan molemmat maat ovat valmiit  myönnytyksiin Syyrian kapinallisten kustannuksella. Putin sanoi Assadin suostuneen luovuttamaan kemialliset aseensa hänelle tuhottaviksi. Suunnitelma on saanut tunnustusta Euroopan maissa Ranskan vaatiessa, että
aseet luovutetaan kansainväliseen valvontaan hävitettäviksi tiukan aikataulun puitteissa, sekä että siihen on liitettävä rangaistuspykälä ”erittäin vakavista seurauksista” sopimuksen rikkomisesta mukaan lukien kansainvälinen sotilaallinen hyökkäys.

ASIANTUNTIJAT varoittavat, ettei kemiallisten aseitten saaminen kansainväliseen valvontaan ole yksinkertainen asia, sillä sen valmistelu ja henkilöstön kokoaminen voi kestää viikoista kuukausiin ellei peräti vuosiin, eikä mitään järjestöä ole olemassa, joka olisi siihen valmis.
Presidentti Obama pidättää itselleen myös takaportin todeten, että suunnitelmaa tutkitaan, ja että hänellä on tiettyjä epäluuloja sen toteuttamisen suhteen, ja että hyökkäyssuunnitelma on edelleen pöydällä.

4. UUTISOTSIKOITA
-          Iranin apulaisulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian varoitti tiistaina, että jotkut ryhmät voivat iskeä Israeliin, jos USA toteuttaa uhkauksensa hyökätä Iranin kumppania Syyriaa vastaan, kuten AP raportoi. Hän sanoi Iranin tervehtivän tyydytyksellä Venäjän esitystä Syyrian kemiallisten aseitten luovuttamista Venäjän valvontaan.  Iran on Syyrian tavoin varoittanut vaarallisista seurauksista, jos USA toteuttaa hyökkäyksensä, todeten, että se voi sytyttää tuleen koko Lähi Idän, eikä ole mahdotonta sekään, että USA ja Venäjä joutuvat keskenään sotatoimiin Välimerellä. Kukaan ei uskalla ajatella sen pitemmälle, koska se tarkoittaisi maailmanlaajuista selkkausta, jota käytäisiin ydinasein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171797#.UjAjF2JHT-k
-          Israelilainen meni palestiinalaisten autovarkaitten ansaan luottaen heidän vakuutuksiinsa, että myynti voidaan suorittaa Doar risteyksen lähellä Talmon ja Harshan välillä Binjaminin alueella. Haderassa toimiva liikemies sopi tapaamisesta sanoen ostajien olevan Nilin kylän lähellä juutalaista Hashmonaim yhteisöä. Mentyään paikalle hän soitti ostajille, jotka pyysivät häntä tulemaan rauhallisempaan paikkaan. Kun hän ajoi sinne, arabit vetivät hänet ulos autosta, pahoinpitelivät häntä ja varastivat sekä auton että matkapuhelimen jättäen hänet avuttomana paikalle. Hän sai kyydin poliisiasemalle tehden ilmoituksen varkaudesta ja pahoinpitelystä. Poliisin aloitti tutkimukset varkaudesta todeten, että väkivaltaiset autovarkaudet ovat lisääntyneet kuten muukin väkivalta Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171786#.UjAk_mJHT-k
-          Israelilainen turistibussi joutui arabikivittäjien kohteeksi eilen ollessaan menossa Öljyvuoren näköalapaikalle Jerusalemissa. Bussissa oli sionistineuvoston Ashkelonin haaraosaston jäseniä Esholot projektista Selichot-matkalla. Auton päästyä sinne arabinuoret alkoivat kivittää bussia pystyen rikkomaan sen ikkunoita. Ihmeenä pidetään sitä, että ikkunan vieressä istuva nuori nainen säilyi vammoitta ikkunan särkyessä kiven voimasta. Matkustajat menivät osittain shokkitilaan alkaen huutaa holtittomasta. Bussin kuljettaja säilytti malttinsa painaen kaasun pohjaan saaden bussin pois kivittäjien läheltä, ja paikalle kutsuttu poliisi saapui muutaman minuutin kuluttua rauhoittaen matkustajia, jotka päättivät jatkaa matkaansa Länsimuurille, jossa he lukivat selichot-rukouksen, juutalaisten katumuskirjoituksia ja –rukouksia ennen korkeasti pyhiä päiviä. –Öljyvuoren turvallisuutta valvovan komitean mukaan tilanne on siellä paljon parantunut, mutta että paljon on vielä tehtävänä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171765#.UjAnGmJHT-k
-          PA:n johdon teeskennellessä käyvänsä rauhankeskusteluja Israelin kanssa maailman hämäämiseksi ja USA:n lupaamien neljän miljardin USD avustuksen varmistamiseksi, puheenjohtaja Mahmoud Abbasin johtaman Fatahin alajärjestö Al-Aksa Marttyyrien prikaati ilmoitti tiistaina näyttävänsä vihreää valoa terrori-iskujen aloittamiseksi israelilaisia kohteita vastaan perjantaista alkaen. Perjantai on muslimien viikko-rukouksen ja tilaisuuden aika Al-Aksa moskeijassa Temppelivuorella. Muslimi-saarnaajat kiihottavat kansaa siellä aiheuttaen toistuvia väkivaltaisuuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171783#.UjAp22JHT-k
-          El-Al peruuttaa päivälennot Eilatiin toistaiseksi lisääntyneen terrorivaaran vuoksi Siinailta, josta jihadin kannattajat ampuvat ohjuksia Eilatia kohti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171775#.UjArNmJHT-k
-          82 jordanialaista lainlaatijaa sanoo haluavansa vierailla Temppelivuorella ja kehottavat muitakin tekemään samoin vastoin uskonnollista kieltoa, koska joittenkin mielestä se vahvistaa Israelin otetta Jerusalemiin. http://www.timesofisrael.com/82-jordanian-deputies-call-on-leaders-to-visit-jerusalem/
-          Muslimien Al-Aksa moskeijan muhti Jerusalemissa kehottaa muslimeja pitkin Israelia tulemaan turvaamaan moskeijaa Israelin tuhoamiselta. Tämä voi aiheuttaa väkivaltaisia yhteenottoja vuoren läheisyydessä ja Jerusalemin itäosan lähiöissä. Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran johtaja Raed Salal kehottaa muslimeja tulemaan vuorelle suojelemaan moskeijaa ruumiillaan ja estääkseen juutalaisten nousua vuorelle, koska se heidän käsityksensä mukaan saastuttaa koko vuoren. 

Tuesday, September 10, 2013

TIISTAI 10.09.13


TIISTAI 10.09.13

1. USA:N ulkoministeri John Kerry heitti Lontoossa - selvästi ärtyneenä ja vihaisena – retoriseksi tarkoitetun huomautuksen, kuten hän itse myöhemmin sanoi, että Assadilla on mahdollisuus välttää ohjusiskut maahansa, jos hän luopuu kaikista kemiallisista aseistaan viikon loppuun mennessä. Olkoon pelkkä heitto tai ei, Venäjän ulkoministeri Vladimir Lavrov tarttui siihen tehden sen ehdotuksen muodossa. Lavrov esittää, että Syyria antaa kaikki kemiallisten aseittensa varastot kansainvälisen yhteisön valvontaan, minkä jälkeen ne voidaan tuhota tarkkailun alaisena.

Syyrian ulkoministeri Walid Moallem, joka saapui Moskovaan maanantaiaamuna, totesi leveästi hymyillen seistessään Lavrovin rinnalla Moskovassa, että Syyria tervehtii tyydytyksellä Venäjän esitystä neuvoteltuaan Assadin kanssa asiasta puhelimessa. Hän ei kuitenkaan selventänyt vastaustaan Lavrovin esityksen osalta, suostuuko Assad siihen, että aseet kuljetetaan ulos maasta tuhottaviksi, mutta ehkä se on toimenpidekysymys.
Tarkkailijat ovat ehtineet ihmetellä, miten kemiallisten aseitten varastot voitaisiin turvallisesti siirtää kansainvälisten joukkojen valvontaan sisällissodan riehuessa maassa? Amerikkalaisen arvion mukaan niiden suojelemiseksi tarvittaisiin 75 000 sotilasta, sillä ne on hajotettu eri puolille laajaa Syyrian maata.

USA:n presidentti Obama sanoo Lavrovin esitystä positiiviseksi, joka voi merkitä läpimurtoa Syyrian kysymyksen ratkaisemiseksi, vaikka se ei mitenkään ratkaisen sisällissotaa.
Obama sanoo lukeneensa kirjoituksen seinällä, jonka mukaan kongressi tulee hylkäämään sotasuunnitelman, ja sanoi, että myös kongressin äänestystä asiassa siirretään, jotta jää aikaa tutkia tarkemmin Venäjän esittämää suunnitelmaa. Se antaa hänelle sopivan takaportin säästyä nöyryyttävältä äänestystappiolta ja arvostuksensa rippeiden menetykseltä. http://www.debka.com/article/23263/Obama-again-puts-military-strike-–-and-vote-in-Congress-–-on-hold-to-give-Russian-proposal-a-chance

2. QATARISSA asuva Muslimiveljeskunnan hengellinen radikaalijohtaja Yusuf al-Qaradawi sanoi perjantain saarnassaan, joka julkaistiin Qatarin TV:ssä 06.09.2013 ja jonka käänsi MEMRI, että on oikein antaa amerikkalaisten hyökätä Syyriaan rangaistakseen sortohallitusta siellä, koska sunnimuslimit eivät pysty sitä tekemään. ”Jospa me vain pystyisimme kostamaan noille sortajille. Jospa meillä olisi islamin voima rangaista heitä. Jospa meillä vain olisi islamin valta vetää raja noille sortajille aiheuttaaksemme heille ansaitsemansa rangaistuksen”,  Qaradawi valitti saarnassaan jatkaen, että siksi on parempi antaa noitten sortajien tuhota toisiaan, ”koska Allah on niin sanonut”.

Qaradawi kiihottaa PA:n arabeja itsemurhaiskuihin Israelia vastaan. Hänellä ei ole lupaa vierailla USA:ssa, mutta yksi hänen avustajistaan sheikki Abdullah bin Bayyah vieraili Valkoisessa Talossa viime kesäkuussa.
Hän syytti Hizbullahia saatanan puolueeksi, koska se kannattaa Syyrian presidentti Assadia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171748#.Ui6zp2JHT-k

3. KANADAN Muslimikongressin perustaja Tarek Fatah puhui maanantaina Terrorinvastaisen Instituutin järjestämässä vastaterrorismia käsittelevässä maailman konferenssissa Herzliassa. ”Ydinaseuhka Iranista on todellinen, mutta aivan yhtä suuren vaaran – ellei vielä suuremman – muodostaa sen naapuri Pakistan”, hän totesi puheessaan.
Fatah kertoi puheessaan, että siinä missä Iran vielä tuskailee pommin rakentamiseksi, Pakistanilla on valmiina 100 ydinpommia. Hän ihmettelee, miksei tällä näytä olevan mitään merkittävää osaa keskusteluissa Israelissa, vaikka Pakistanin aiheuttama ydinuhka juutalaisille ja israelilaisille tulisi olla heille yhtä todellinen kuin Iranin muodostama.

”Tavatessani muutamia johtavia juutalaisia intellektuelleja ja akateemikkoja Pohjois- Amerikassa ja muutamia Israelissa, minua hämmästytti heidän välinpitämättömyytensä Pakistanista ja etenkin sen ydinaseista”, lisäten, että Pakistan on maailman merkittävin lähde jihadin itsemurhaajille ja perusta terroristien kouluttamiseksi kaikkialla maailmassa.
”Pakistanin yhteisö perustuu yleiseen vihan ideologiaan, eivätkä he pyytele sitä anteeksi. Jokainen Pakistanin terroristien suorittama terroritilanne missä tahansa maailmassa liittyy aina heidän vihaansa Israelin valtiota kohtaan”. Hän varoittaa, että Pakistan pitää hinduja ja
juutalaisia vihollisinaan ja iskukohteinaan.
”Kiintymys surmata ”toinen” kuluttaa Pakistanin sisältä päin”, Fatah selittää. ”Kaikille ihmisille tulisi olla selvää hyökkäyksestä Syyriaan: Jos Amerikka hyökkää, sinulla ei ole mitään tietoa, mitä tapahtuu naapurissa. Sen seurauksena Syyria on seuraava Afganistan ja Libanon sitä seuraava”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171743#.Ui64XGJHT-k

4. MAALOULAN  3 300 kristityn asukkaan kylä Syyriassa sijaitsee vuoren kupeella 60 km Damaskoksesta koilliseen. Kylä on pittoreski Syyrian kristittyjen vähemmistön asuttama, joiden juuret ulottuvat menneisyyteen. Muutamat asukkaat puhuvat vielä ehkä Jeesuksen käyttämää arameaa. Heidän toiveensa on pysytellä sivusta taisteluista kantaa ottamatta.
Sitä sille ei kuitenkaan ole sallittu. Syyrian armeijalla oli tukikohta kylässä, minkä johdosta  Al-Qaidan kanssa liittoutunut Jabhat Al-Nusra, eli Nusra armeija, lähetti pyssymiehiään tuhoamaan armeijan tukikohta miehittäen kylän lauantaina. He sanovat julkaisemassaan videossa olevansa valmiit poistumaan kylästä suoritettuaan tehtävänsä. Vapautettu belgialainen kirjailija kertoo AP:n julkaisemassa artikkelissa havainnoistaan Kylässä.

Kylän asukkaat, joita lienee vain 50 jäljellä 3 300:sta valtaosan paettua, sanovat, että kapinalliset kohtelivat heitä hyvin, vaikka monin paikoin kristityt ovat alaviittien, kurdien, druusien ja shia-muslimien tavoin heidän kohteinaan, joita he teloittavat näytöstyyliin videoiden tilanteet.
Belgialainen kirjailija Pierre Piccinin sanoo käsityksenään, mitä hän pitää myöskin oikeana, ettei Assadin hallitus ollut syyllistynyt 21.elokuuta kemiallisin asein tehtyyn hyökkäykseen Al-Ghoutan lähiöön, kuten hän vakuutti belgialaisen RTL:n TV-haastattelussa sanoen italialaisen kirjailijan Dominico Quoricon, joka oli vangittu samaan aikaan, esittävän todisteita myöhemmin. Hän sanoi joutuneensa vangiksi kahdeksannen Syyrian matkansa aikana.
Syyrian armeija aloitti sotilaalliset toimet maanantaina kylän valtaamiseksi takaisin. http://www.timesofisrael.com/syrian-army-moves-to-retake-christian-village/

5. uutisotsikoita
-          USA:ssa suoritetun gallupin mukaan amerikkalaiset hylkäävät Obaman suunnitteleman sotaretken Syyriaan. Vain 26 % kannattaa, 75 % vastustaa hyökkäystä Syyriaan. Haastattelussa kysyttiin 1007 amerikkalaisen aikuisen mielipiteitä. 53 % uskoo, että rajoitetuksikin tarkoitettu hyökkäys tulisi vetämään USA:n loputtomaan sotaan. Sodan vastustaminen on voimakkaampaa republikaanien parissa, joista 73 % vastustaa, demokraattien 53% ja liberaalien 59 % parissa, ehkä siksi, että he pelkäävät Obaman uskottavuuden kärsivän edelleen asian pitkittyessä. Kokonaisuudessa 61 % vastanneista sanoi, että kongressin tulee äänestää sotaa vastaan. http://www.timesofisrael.com/poll-shows-most-americans-oppose-syria-strike/
-          Jälkiä poliosta on havaittu osin myös Jerusalemin viemärivesissä, kertovat terveysviranomaiset ja kehottavat vanhempia rokotuttamaan lapsensa. Elokuun puolivälistä lähtien Israelissa on rokotettu 650 000 lasta, ja kampanja jatkuu. Poliomyelitis on erittäin tarttuva virustartunta, joka hyökkää hermostojärjestelmiä vastaan aiheuttaen halvauksen tai kuoleman ilman nopeita vastatoimia. Amerikassa polion sanotaan hävinneen 1979 voimallisen rokotuskampanjan vuoksi. Poliotartunta surmasi aiemmin 35 000 amerikkalaista vuodessa. Jotkut vastustavat poliorokotusta sanoen sen vain levittävän tartuntaa, mutta sille ei ole vaihtoehtoa, eikä viranomaisten mukaan tunneta vastalääkettä, jolla tartunnan saanut voitaisiin parantaa. http://www.timesofisrael.com/traces-of-polio-found-near-jerusalem/
-          Heprealaisen yliopiston arkeologit löysivät Jerusalemin Temppelivuoren eteläpäädyn lähellä tehdyissä kaivauksissa todellisen aarteen. Kaivauksia johtanut arkeologi Eilat Matar esitteli eilen kaksi kääröä käsittävän aarteen medialle. Siihen kuuluu 36 kultarahaa, joissa on kuvattu 7-haarainen kynttelikkö, kulta- ja hopeakoruja, 10 sm:n kultainen mitali, johon on etsattu suuri menorah, Torah-rulla ja shofar-torvi. Aarrekätkö on bysanttilaiselta ajalta, se löydettiin muinaisen bysanttilaisen rakennuksen raunioista 50 m:n päässä Etelämuurista. Se ajoittuu seitsemännen vuosisadan alkupuolelle. Löytö on yksi uusi todiste epäilijöille juutalaisten siteistä Jerusalemiin ja Temppelivuoren alueeseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171750#.Ui7Ta2JHT-k
-          Rabbi Zalman Melamed, Beit Elin yeshivan dekaani, sanoi Bait Yehudin ministereille ja kansaedustajille lähettämässään kirjeessä, että heidät on petetty, että hän monien muiden mukaan oli liian sinisilmäinen uskoessaan, että liitto Yesh Atidin kanssa toisi maalle ja Torah-kansalle hyvää. Erityisesti hän valittaa sitä, että Yair Lapid valittiin talousministeriksi, mitä ha syvästi valittaa. Hän valittaa lapsellisuuttaan uskoessaan vakuutteluihin tasapuolisuudesta asepalveluksessa ja valtion tukivarojen jakamisessa. Hän kehottaa Bait Yehudi-puoluetta lopettamaan yhteistoimintansa kansaa hajottavien ja vihaa levittävien puolueiden kanssa, mikä haavoittaa sionistisia yeshiva- ja Torah-instituutioita Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171719#.Ui7WjWJHT-k

 
Monday, September 09, 2013

MAANANTAI 09.09.13


MAANANTAI 09.09.13

1. SYYRIAN presidentti Bashar Assad kielsi Charlie Rosen haastattelussa, joka tullaan julkistamaan US PBS:n kanavilla maanantai-iltana 09.09., että hänellä oli ollut mitään tekemistä Damaskoksessa 21.08.13 tehdyn kemiallisen hyökkäyksen kanssa, joskaan ei kieltänyt sen tapahtuneen, kuten Debkafile kertoo. Haastattelun mielenkiintoisin lause oli se, jossa hän vihjaili, ”ettei hän välttämättä odota USA:n väliintuloa”. Tämän uskotaan tarkoittavan sitä, että tilanne on saamassa uusia muotoja ja jotain tapahtuu näyttämöverhojen suojassa. Tarkkailijat sanovat USA:n ulkoministeri John Kerryn ja presidentti Obaman rauhoittaneen kiivaimpia sodan kiireellistä aloittamista kannattavia, ja että he ovat alkaneet kuunnella ennen kaikkea lähimpien liittolaistensa EU-maiden ja YK:n sekä arabien kuten myös Venäjän ja Kiinan varoituksia Syyriaan suunniteltujen ainakin kolme vuorokautta kestävien ilmaiskujen seurauksia Lähi Idälle ja mahdollisesti koko maailmalle.

tarkkailijat pitävät presidentti Obaman käyttämää kieltä hänen tavatessaan presidentti Putinin Pietarissa kutsuen häntä varsinaiseksi pölkkypääksi (jack-ass) TV-kameroiden edessä osoituksena Obaman vastuuttomasta kansainvälisen diplomatian sääntöjen karkeaksi loukkaukseksi korkeimmalla tasolla. Putinilla olisi ollut täysi syy julmistua ja osoittaa halveksuntansa hänen moukkamaisuutensa vuoksi. Huolellisesti koulutettuna entisenä KGB:n upseerina Putin kuitenkin nieli kiukkunsa jääden odottamaan sopivaa tilaisuutta vastaiskuun. Hän kuitenkin totesi toisessa yhteydessä, että ”tuo luiseva amerikkalainen uskoo voivansa kamppailla minun kanssani, vaikka minä olen paininut karhujen kanssa”.

USA:n johtajien sotakiihko oli selvästi laantunut heidän tavattuaan EU-maiden johtajat G-20 konferenssissa Pietarissa, jossa oli tarkoitus keskustella maailman taloudesta, mutta jossa Syyrian tilanne varasti pääosan. Osoituksena tästä on John Kerryn lausunto ennen matkaansa Lontooseen, että presidentti Obama haluaa kuunnella eurooppalaisten ystäviensä mielipiteitä, eikä ole vielä tehnyt päätöstä alistaa kysymystä hyökkäyksestä YK:n turvallisuus-neuvostoon. Saksassa ilmestyvä Bild an Sonntag kertoi myös sunnuntaina presidentti Obaman hallituksen hillinneen suurinta kiirettään vihjaillen, ettei presidentti Assad ehkä antanut lupaa kemiallisten aseitten käyttämiseen, mikä antaa tilaa neuvotteluille. Toinen saksalainen lehti BND julkisti artikkelin, jonka mukaan USA kokoaa lisätodisteita Assadin hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita siviilejä vastaan. http://www.debka.com/article/23259/Assad-hints-he-is-weighing-a-secret-new-US-proposal-pushed-by-Europeans-

2. WND kertoo Aaron Kleinin kirjoittamassa artikkelissa, että muutamaa päivää ennen Syyrian hyökkäyksen käsittelyä kongressissa ja hänen puhettaan ennen senaatin mahdollista äänestystä kysymyksestä, presidentti Obama on tarjonnut presidentti Bashar Assadille salaista suunnitelmaa, jolla tuhoisat pommitukset Syyriassa vältettäisiin.

WND:n artikkelin mukaan asioista perillä olevat tiedustelu-upseerit Lähi Idässä paljastavat, että USA on lähettänyt presidentti Assadille Venäjän välityksellä viestin tarjoten sopimusta, millä USA:n sotilasiskut Syyriaan vältettäisiin seuraavin ehdoin:
-          Assad toimeenpanee vakavat poliittiset uudistukset, jotka johtavat avoimiin ja vapaisiin presidentin vaaleihin.
-          Assad ei asetu ehdokkaaksi seuraavissa presidentin vaaleissa ja lupaa erota.
-          Kansainvälinen komitea tulee valvomaan Syyrian kemiallisten aseiden varastoja.
-          Kansainvälinen yhteisö, johon USA osallistuu, tulee valvomaan Syyrian armeijan ja turvallisuuspalvelujen uudelleen rakentamisen käyttäen esikuvana ns. Daytonin mallia, jolla USA on valvonut ja organisoinut Palestiinan Auktoriteetin turvallisuus-joukkojen ja armeijan kehittämistä.

WND:n tiedustelulähteet Lähi Idässä kertovat Venäjän vastustaneen esitystä, ettei Assad voisi olla ehdokkaana presidentin vaaleissa. Toiseksi he uskovat, että Assad luultavasti tulee hylkäämään USA:n tarjouksen.
Tiedustelulähteet kertovat edelleen, että Venäjän, Pohjois-Korean ja Iranin asiantuntijat valmistavat Syyrian armeijaa ja ohjusarsenaalia mahdollista sotaa varten. Iranilaiset ja pohjoiskorealaiset asiantuntijat keskittyvät varmistamaan Syyrian ilmapuolustusjärjestelmän elinkelpoisuuden ja ylläpitämään sen valtavan ohjusarsenaalin sodan aikana.
Iran on luvannut vapaaehtoisia Syyrian armeijan tueksi, ja jopa 50 000 suuruisen vapaaehtois-joukon lähettämisestä Syyriaan raportoidaan, jos Assad haluaa.
Venäjä on luvannut hoitaa oman tehtävänsä Assadin hallituksen vahvistamiseksi, joskin Syyrian armeija odottaa enemmän, kuin mitä Venäjä on toimittanut.
Lähi Idän asiantuntijat kertovat edelleen, ettei Iran ole saanut taivutettua Hamasia Gazassa lupaamaan liittymiseksi Iranin, Syyrian ja Hizbullahin koaliittioon, joka on perustanut yhteisen sotatoimiston asioitten käsittelyn koordinoimiseksi. USA:n hyökkäyssuunnitelman mukaan iskut Syyriaan ovat luonteeltaan kirurgisia eivätkä tähtää Assadin hallituksen kaatamiseen.

USA:n armeijan upseerit ovat kasvavassa määrin alkaneet ilmaista vastustavan kantansa Obaman Syyrian sodalle. Reservin everstiluutnantti Bob Maginnis, joka reservissä opastaa USA:n armeijaa ja on kirjoittanut kirjan mielipiteistään, kehottaa armeijan johtavaa upseeristoa entistä selvemmin ilmaisemaan kielteisen kantansa hyökkäykseen. Hän valittaa sitä, ettei monikaan armeijan upseeri halua panna upseerintähtiään pöydälle painottaakseen vastustavaa kantaansa. Hän kertoo, että Vietnamin sodassa upseerit varoittivat presidentti Lyndon Johnsonia, mutta eivät tarvittavan voimallisesti. Siinä sodassa USA menetti 58 000 sotilasta – ja moninkertaisen määrän haavoittuneita ja henkisesti romahtaneita - vain nähdäkseen kommunistisen Vietkongin ottavan koko maan hallintaansa, ja nyt USA on sotinut 11 vuotta Lähi Idässä voimatta rakentaa uudelleen hajottamiaan valtioita.

Maginnis viittaa armeijan komentajan Martin Dempseyn lausuntoon kongressin jäsenille tällä viikolla todeten, että armeija toteuttaa Obaman käskyt, mutta ilman suurta innostusta, kritisoiden Obaman väitetä, että hän olisi sanonut, ettei hyökkäyksen siirrolla ole merkitystä. Dempsey vakuutti myös puheessaan, etteivät Syyrian kapinalliset ole niitä, joiden kanssa hän haluaisi toimia. Hän sanoo, että armeija kärsii varojen puutteista, mutta että hyökkäämällä Syyriaan armeija sitoutuu epämääräiseksi ajaksi noidankattilaan, josta kukaan ei pysty arvioimaan, minne se johtaa. Hän sanoo, ettei se ole USA:n sota, vaan Turkin, ja Jordanian, ja Saudia Arabian sota, eikä Syyria ole kuten Libya tai Afganistan, sillä se on hyvin organisoitu ja sen armeija on suuri ja hyvin – joskin osin vanhentunein asein – aseistautunut. Hän vetoaa kongressiin, että se panisi pitävät suitset Obaman luiseviin leukaperiin. http://www.wnd.com/2013/09/u-s-military-leaders-oppose-syria-strike/

ULKOMINISTERI John Kerry tapasi Pariisissa eilen arabiliiton edustajia yhdeksästä arabimaasta kertoen medialle, että yhtä lukuun ottamatta maiden edustajat sanoivat yhtyvänsä G-20 maiden laatimaan ja 12 maan allekirjoittamaan lausuntoon, jonka mukaan Syyria on syyllistynyt kiellettyjen aseiden käyttöön maassaan, mikä vaatii asianmukaisia rangaistustoimia. Saudi Arabia on yksi niistä. Hän sanoi arabiliiton julkistavan virallisen lausunnon vuorokauden kuluessa. Kerry viittasi mahdollisuuteen hankkia YK:n turvallisuus-neuvoston päätös asiassa, mikä lienee käytännössä mahdotonta saada. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171708#.Ui1_J2JHT-k

3. Kenraalimajuri (res.) Amos Gilad, joka johtaa poliittis-sotilaallista osastoa puolustus-ministeriössä, sanoi puhuessaan terrorinvastaisen kv. konferenssin tilaisuudessa Herzliassa, että voimallinen sunni-muslimien liittoutuma on muotoutumassa Lähi Idässä, eikä se ole välttämättä Israelin vastainen, vaan on pystynyt pitämään ääriainekset kurissa. Gilad totesi sunni-akselin maiden hyväksyvän tosiasian, että USA on ainoa supervaltio Lähi Idässä, ja että niiden politiikka on epäsuorasti Israelille edullinen. Hän sanoi tämän olevan erittäin merkittävä ja antavan Israelille useita otollisia tilaisuuksia.

Amos Gilad sanoi Egyptin vahvasta miehestä kenraali Abdel-Fattah al-Sisistä, että hän on ottamassa arabimaiden johtajuuden, ja että historia tulee muistamaan hänet miehenä, joka murskasi Muslimiveljeskunnan vallan, joka on ympäröinyt Lähi Idän maita. Hän muistutti, ettei tämä järjestö ole luistellut omaksumastaan ideologisesta periaatteestaan Israelin tuhoamiseksi ja alueen maiden hallitusten kaatamiseksi, ja että Hamas on osa veljeskuntaa omaksuen hyvin innoittuneen asenteen presidentti Mursin valtakaudella, mutta on nyt kuin nalli kalliolla ilman ystäviä. Gila muistutti, että jos Muslimiveljeskunta olisi saanut jatkaa, se olisi muodostanut Israelille vihamielisen akselin sen ympärille. Hän sanoi, ettei kenraali al-Sisi toimi lännen asioitten hyväksi, vaan voidakseen pelastaa Egyptin kuilun partaalta.

GILAD sanoi Jordanian kuningaskunnasta, että se on käynyt omaa ääriainesten vastaista sotaansa omista kansallisista lähtökohdistaan, mitä hän pitää merkittävänä saavutuksena. Kaikki kuningaskunnat Saudi Arabiasta Bahrainiin ovat selvinneet arabituulten pyörityksessä.
Gilad sanoo pitävänsä kritiikistä huolimatta Egyptiä arabimaitten johtajana, sen 5000 vuoden historian ja 87 miljoonaisen yhtenäisen kansan vuoksi. Hän kunnioittaa Egyptin armeijan Siinailla aloittamaa puhdistusoperaatiota, sotaa Al-Qaidan elementtejä vastaan.

SYYRIASTA ja Hizbullahista Gilad toteaa, että Israelin pelotteluvoiman tähden ne ovat hillinneet terrorihyökkäyksiä Israelia vastaan, ja vaikka ajoittaiset iskut rajan yli Israelin siviilikohteita vastaan eivät ole täysin lakanneet, ne ovat kuitenkin merkittävästi vähentyneet. http://www.jpost.com/Defense/Amos-Gilad-Strong-Arab-Sunni-bloc-doesnt-see-Israel-as-enemy-325553

4. UUTISOTSIKOITA
-          Kiina vaatii, että USA:n tulee saada YK:n hyväksyminen ennen sotaretkensä aloittamista Syyriaa vastaan kehottaen Yhdysvaltoja etenemään äärimmäisen varovaisesti. Kiinan ulkoministeri Wang Yi soitti myöhään sunnuntai-iltana USA:n ulkoministeri John Kerrylle ehdottaen, että USA:n ja Kiinan tulee yhdessä valvoa YK:n ydinasetietoisuuden leviämistä maailmassa sekä perusnormien ja kansojen välisten suhteitten säilyttämistä. http://www.jpost.com/Middle-East/China-urges-US-to-seek-UN-council-on-possible-Syria-strike-325590
-          Hamas suunnittelee sotilaallisen meriakatemian perustamista siten, että koulut toimisivat sen osana, kuten poliisiakatemiakin, josta se tulee olemaan osa, kertoi Hamasin sisäministeri Fathi Hammad sunnuntaina. Hamasilla ei ole omia merivoimia, ja Israel on julistanut kauppasaarron kuuden meripeninkulman päähän rannikosta turvallisuuspoliittisista syistä. Egyptin laivasto valvoo osaltaan meriliikennettä Gazan rannikon tuntumassa, ja äskettäin se tulitti kalastaja-alusta surmaten kaksi ja haavoittaen viittä, mikä osoittaa suhteiden tasosta Egyptin ja Hamasin välillä. Hammad kertoi myös suunnitelmista rakentaa 14 hehtaarin suuruinen vankila-alue, joka toimisi keskuksena, jossa rikollisia pyritään kasvattamaan yhteiskuntakelpoisiksi. Alueella olisi myös maatalousalueita, joissa vangit voivat työskennellä.  http://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-aims-to-open-naval-military-academy-in-Gaza-325576
-          PA:n korkea virkailija Ramallahissa väittää, että Netanyahu on julistanut rakennuskiellon Juudean ja Samarian alueilla, vaikka julkisuudessa siitä ei tiedetä mitään. Asia tuli julkisuuteen, kun Abbas tapasi Kerryn Lontoossa sunnuntai-iltana. Kerry totesi Abbasin katsoen, että hän ihmettelee, miksi Abbas näyttää niin hyvinvoivalta. Abbas hymyili vain, mutta hänen neuvonantajansa Abu Rudeineh kertoi, että Abbasin onnellisuus johtuu siitä, että Israel on julistanut rakennuskiellon Juudeaan ja Samariaan ja toimittanut sille jäädytettyjä varoja. Kerry huomautti tähän nauraen, että tämä on optimismia. Israelin virallisen ja julkisen kannan mukaan mitään rakennuskieltoa ei ole, ja Israel julkisti äskettäin tuhansien uusien asuntojen rakentamissuunnitelmat Juudeaan ja Samariaan ja Jerusalemin itäosiin. Oliko kysymys mätäkuun jutusta, vai kuuluuko tämä niihin julkisuudelta piilossa tapahtuviin neuvotteluihin ja sopimuksiin, joita Netanyahun ja Livnin väitetään käyvän virallisten rauhankeskustelujen rinnalla? Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ovat varpaillaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171709#.Ui2OQmJHT-k
-          Häväisty ja vankilaan seitsemäksi vuodeksi tuomittu entinen presidentti Moshe Katsav pääse ensimmäiselle 24 tunnin vapaalle vankilastaan. Hänet tuomittiin joulukuussa 2010 ja hänen valituksena tultua hylätyksi korkeimmassa oikeudessa hän muutti marraskuussa 2011 Maasiyahun vankilaan. Hän sai käydä pikaisesti poikansa häätilaisuudessa vankilasta. Hän joutuu käymään paikallisella poliisi-asemalla allekirjoittamaan määrätyn dokumentin, joka vaaditaan lomailevilta vangeilta. Vankilan mukaan lomat ovat osa vankien tervehdyttämisoperaatiota. Katsav on nyt kärsinyt 21 kuukautta 7-vuoden pituisesta vankeudestaan, ja tästä lähtien hänellä on oikeus 24 tunnin lomaan kuukaudessa, mikä myöhemmin pidennetään 48 tunnin pituiseksi. Hänet voidaan vapauttaa aiemmin hyvän käytöksen vuoksi, mikäli vankilaviranomaiset suosittelevat sitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171712#.Ui2QqGJHT-k

Suomalaismajatalo Keidas (Israel) pyysi julkaisemaan seuraavan tiedotteen: Niitä, jotka kynnelle kykenevät ja ovat halukkaita, pyydetään osallistumaan ”israelupdate” sivuston toimittajan kahdeksan vuosikymmentä rajapyykin ohittamistilaisuuteen Keitaalle 12.syyskuuta 2013. 
klo 18.00. Asiasta innostuneita pyydetään ilmoittamaan tulostaan Keitaalle mieluummin viimeistään keskiviikkona 11.09. lähempien ohjeitten saamiseksi. No 0525245665 (tai 0545351177). Lisäksi pyydetään huomioimaan, että Moses aloitti elämäntyönsä 80-vuotiaana. Tervetuloa.
Sunday, September 08, 2013

SUNNUNTAI 08.09.13


sunnuntai 08.09.13

1. MICHAEL MALOOF kertoo WMD:n artikkelissaan, että entiset USA:n tiedusteluvirkailijat sanoivat nykyisten tiedusteluanalyytikoiden kertoneen heille, että elokuun 21. päivänä Damaskoksen esikaupungissa tapahtuneen kaasuhyökkäyksen takana, jonka ulkoministeri John Kerry väitti surmanneen 1429 siviiliä, heistä 429 lasta, ei ollut presidentti Bashar Assadin armeija. Aiemmat analyytikot kertoivat yhä suuremman määrän todisteita viittaavan siihen, että kyseessä oli tahallinen Saudi Arabian ja Turkin kannattajien tekemä provokaatio. Raportin mukaan kaasuhyökkäyksen tarkoituksena oli vetää USA mukaan Syyrian sotaan. He viittaavat kapinallisten sotilaskomentajien ennen 21. elokuutta pitämään kokoukseen, jossa he kehottivat komentajia valmistautumaan ”sotaa muuttavaan kehitykseen”, jota seuraisi USA:n johtama pommitusoperaatio. Lisäksi he viittaavat Israelin viranomaisiin, jotka sanovat tervehtivänsä tyydytyksellä rajoitettuja iskuja, mutta ei sellaisia, jotka vahvistaisivat kapinallisia, joiden joukossa on kasvava määrä sunni jihadin kannattajia.

OBAMALLE lähettämässään avoimessa kirjelmässä Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS, Tiedustelun Veteraaniammattilaiset tervejärkisyyden puolesta) sanovat brittitiedustelijoiden olevan tietoisia, ettei Assadin armeija ole syyllistynyt väitettyyn kaasuiskuun. Englannin parlamentti äänesti Syyrian hyökkäystä vastaan pääministeri David Cameronin voimakkaasta painostuksesta huolimatta. Kirjelmä, joka on otsikoitu ”Onko Syyria ansa?”, viitataan aiempaan samantapaiseen tilanteeseen, jossa silloinen ulkoministeri Colin Powel vetosi puheessaan 05.02.2003 YK:hon, jossa hän kirjelmän mukaan levitteli vääriä tiedustelutietoja, saadakseen kannatusta 18.03.2003 alkaneelle Irakin sodalle sen väitettyjen massatuhoaseiden vuoksi. ”Silloin me katsoimme oikeaksi antaa presidentti Bushille epäilyn idean ajatukselle, että häntä oli johdettu harhaan, tai ainakin huonosti informoitu”.
Entiset korkeat analyytikot sanovat saaneensa vihjeitä ammattitovereiltaan, etteivät heidän havaintonsa viittaa 21.08.13 hyökkäyksessä käytetyn sotilastason kaasuaseita Syyrian  armeijan varastoista.
VIPS-analyytikot sanovat CIA:n johtajan  John Brennanin ja Kansallisen tiedustelun johtajan James Clapperin rikollisesti pyrkivän muodostamaan Irakin sodan kaltaisen huijauksen ilma-piirin kongressille, medialle, kansalle ja jopa Obamalle. He sanovat valtaosan Assadin syyllisyyttä osoittavien todisteiden tulevan kapinallisten taholta.

Presidentti Obama teki viime viikon lauantaina yllättävän päätöksen pyytää kongressin mielipidettä hyökkäyksestä Syyriaan. Päätös aloitti valtavan painostus- ja houkuttelu- kampanjan sekä edustajainhuoneen että senaatin jäsenten parissa, jotka jakaantuvat neljään ryhmään: Sodan vastustajat, epävarmat, päättämättömät ja kannattajat. Jos edustajain-huoneen 433:sta jäsenestä 217 vastustaa hyökkäystä, esitys kaatuu. Senaatin sadan edustajan parissa 41 vastustavaa äänestäjää kaataa esityksen. Taistelua käydään epävarmojen ja päättämättömien sieluista, joiden käännyttäminen ratkaisee asian. http://www.washingtonpost.com/blogs/the-fix/wp/2013/09/02/where-the-votes-stand-on-syria/?hpid=z4

EU-ulkoministerit kokoontuivat viime viikolla Liettuaan, jonne saapui myös USA:n ulkoministeri John Kerry voidakseen vaikuttaa EU-maiden virkaveljiensä näkemykseen hänen vahvasti mainostamastaan ”rajoitetusta hyökkäyksestä presidentti Assadin sotilaallisia ja strategisia kohteita vastaan rangaistukseksi hänen kaasuhyökkäyksestä omia kansalaisiaan vastaan”. Artikkelin mukaan jäi epäselväksi, miten EU-ulkoministerien enemmistö reagoi, mutta Kerry vakuutti, että kaksi-lukuinen määrä valtioita kannattaa häntä. Kerry tapasi Pariisissa Ranskan ulkoministeri Laurent Fabiuksen, joka kannattaa hyökkäystä todeten, ettei Assadia muuten saada neuvotteluratkaisuun, eikä hyökkäys siten ole vastoin neuvotteluja.   http://www.timesofisrael.com/obama-plunges-into-high-stakes-week-on-syria/

Obaman hallitus mainostaa Syyrian sotaansa ”rajoitettuina täsmäiskuina” Assadin rankaisemiseksi kiellettyjen aseiden käyttämisestä, mutta Debkafile kertoo Washingtonista saamiinsa tietoihin perustuen, ettei tarkoituksena ole vain rangaistusretki, vaan todelliset murhaavat iskut Assadin armeijan ilmavoimia, lentokenttiä, ballistisia ohjustukikohtia vastaan.
DF kertoo, että iskuissa käytetään B-2 stealth- ja valtavia B-52 strategisia pommittajia. Osa koneista lentää suoraan USA:sta, osa Qatarista sijaitsevilta kentiltä. Myös F-22 stealth-hävittäjiä on tarkoitus käyttää, todetaan DF:n raportissa. Obaman neuvonantajien mukaan tällaiset iskut vähentäisivät oleellisesti Assadin joukkojen ylivoimaa kapinallisiin nähden kuitenkaan kaatamatta hänen hallitustaan. Myös Syyrian armeijan 4. divisioonan, jonka väitetään ampuneen kohtalokkaat kaasuammukset, tukikohtaan hyökätään Damaskoksen läheisillä vuorilla. DF:n mukaan kemiallisten aseitten varastojen tuhoamiseen tarvittaisiin  maajoukkoja, joita kongressin enemmistön mukaan ei saa käyttää. USA on kouluttanut ja aseistanut kurdeja ja jordanialaisia kommandoyksiköitä, joita voidaan käyttää varmistamaan, etteivät kemiallisten aseitten varastot joudu vääriin käsiin.

MITEN kauniisti Syyrian mahdollista sotaretkeä mainostettaneenkin, tosiasiaksi jään tunto, että, että sen tarkoituksena on raivata tie kapinallisten voitolle. Obama mainostaa FSA:n armeijaa, mutta vahvimmat ryhmittymät ovat Muslimiveljeskunnan ja Al-Qaidan kanssa liitossa olevat ryhmät kuten Al-Nusra, joiden raportoidaan käyttäytyvän hyvin julmasti Syyrian vähemmistöjä, kuten Kristittyjä ja alaviitteja sekä shia-muslimeja kohtaan. Vangiksi saamiaan Assadin armeijan sotilaita teloitetaan videoituina esityksinä ilman oikeudenkäyntiä, ja heidän parissaan esitetään video-otteita kannibalismista. Ehkä Obaman päätökseen avustaa Syyrian kapinallisia vaikuttaa Egyptin vapaamielisessä lehdessä äskettäin julkaistu tieto, että Obama on Muslimiveljeskunnan jäsen. Venäjä ja Iran vakuuttavat korvaansa Assadin hallituksen armeijalle USA:n hyökkäysten johdosta kärsimät vahingot. http://www.debka.com/article/23257/US-Air-Force-will-also-target-Syria’s-air-force-ballistic-missiles-and-sections-of-its-air-defenses

2. EU pyrkii tasoittelemaan päättämiensä Israelin juutalaisasutusten vastaisia pogromeja Juudeassa ja Samariassa lähettäen delegaation Israeliin, jonka tehtävänä on selvitellä sanktioitten aiheuttamia vahinkoja yrityksille ja palestiinalaisille työntekijöille. Kuten ulkopoliittisen toimiston johtaja Catherine Ashton totesi, EU:n päätöstä ei ole tarkoitus muuttaa tai lieventää, vain selvitellä sen toteuttamista käytännössä. Israel uhkaa jäädä pois EU:n Horizon 2020 suunnitelmasta, ellei sanktioita muuteta tai poisteta.

Pääministeri Netanyahu totesi EU:n päätöksen johdosta, ettei Israel hyväksy ulkopuolisten esittämiä määritelmiä virtuaalisen Palestiinan valtion rajoista, eikä siten EU:n määritelmää 1949-aselepolinjoista rajoina voida hyväksyä, sillä se vain vaikeuttaa rauhanneuvotteluja. Kerry pyysi, että EU siirtäisi päätöksensä toimeenpanoa, sillä se häiritsee hänen lempi-lapsensa rauhanneuvottelujen etenemistä, minkä hän suurella vaivalla pani alulle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171663#.UiwuXmJHT-k

Israel suunnittelee seuraavan terroristierän vapauttamista juutalaisten suurten pyhien jälkeen riippumatta neuvottelujen etenemisestä, jotka PLO:n hallituksen jäsenen Yasser Abdel Rabbon mukaan eivät ole edistyneet ollenkaan, vaikka siitä ei pitäisi puhua julkisuudessa. Israel valitti USA:lle, että PA vuotaa neuvottelujen kulusta medialle.
Netanyahun hallitus suunnittelee uutta ”luottamusta nostattavaa elettä” antamalla 5 000:lle palestiinalaiselle luvan tulla työskentelemään Israelin puolella edellisten lisäksi, kertoo Israel Hajom lehti, joka lisää, että asiasta äänestetään hallituksessa tänään. Vuodesta 2011 yli 10 % palestiinalaisista työskentelee israelilaisille, ja edelleen yli 10 000 käy töissä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä. PA antoi jokin aika sitten julistuksen, jolla työskentely juutalaisyhteisöissä kiellettiin, mutta käytännössä PA:n vararikkoinen talous pakotti unohtamaan koko päätöksen, eikä sitä kukaan noudattanut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171662#.Uiww6WJHT-k

3. UUTISOTSIKOITA
-          Juutalaisten nimittämä Länsimuurin (Kotel) rabbi Shmuel Rabinovich sanoo järkyttyneensä muslimien perjantain rukoustensa jälkeen aloittamasta Länsimuurin eteen tulleiden juutalaisten rukoilijoiden kivityksestä. Raporttien mukaan poliisi sai hajotettua ryhmän muslimeja Temppelivuorella ja meni sen jälkeen rauhoittamaan toista kivitystä Damaskosportin lähellä, kun muslimit aloittivat uuden kivitysoperaation Länsimuurin edessä olevia juutalaisia ja turisteja vastaan. Poliisi teki uuden rynnäkön vuorelle vahvistetuin joukoin saaden vastaansa sekä kiviä että polttopulloja. Poliisi joutui käyttämään kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja, ennen kuin sai joukon hajaantumaan pidättäen 15 riehujaa. 2 poliisia haavoittui. Kotellin rabbi sanoi kauhistelevansa sitä, miten muslimien tarkoituksena on estää juutalaisia – ei vain nousemasta temppelivuorelle – vaan karkottaa heidät myös Länsimuurilta. Hän kauhisteli muslimien yrityksiä estää juutalaisia heidän suurena pyhäpäivänään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171661#.Uiw0BmJHT-k, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171653#.Uiw3JWJHT-k
-          ”Kansainvälinen ihmismuuri”. järjestö aikoo lähettää jäseniään eri maista inhimillisinä kilpinä puolustamaan USA:n suunnittelemia kohteita Syyriassa, vaikka ei ole vielä selvä, onko Assadin hallitus suostunut heidän pyyntöönsä saapua maahan. British Telegraph kertoo, että järjestön asianajaja Franklin Lamb sanoo saaneensa halukkaita vapaaehtoisia Kanadasta, Ranskasta, USA:sta ja Englannista. Monet heistä ovat halukkaat matkustamaan Syyriaan ja asettumaan ihmiskilpinä sairaaloiden, koulujen ja hallituksen virastojen alueille, kuten tapahtui Bagdadin pommitusten aikana Irakissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171654#.Uiw3X2JHT-k
-          Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen johtajat ovat pitäneet kokouksiaan, joissa he ovat keskustelleet rauhankeskustelujen salaisista päämääristä, jotka johtavat samantapaisiin tilapäisiin päätöksiin kuin Ariel Sharonin johtama operaatio Gazan juutalaisten karkottamiseksi. He pelkäävät, että Tzipi Livni neuvottelee PA:n tiimin kanssa väliaikaisen Palestiinan valtion perustamiseksi tilapäisin rajoin. Tämä tulisi estämään IDF:n ja Israelin poliisin toiminnan sen alueilla kansainvälisen lain puitteissa, mikä tulisi vaarantamaan PA:n alueille jäävät juutalaisyhteisöt. Asian etenemiseksi he päättivät strategiasta, jolla pyritään estämään Netanyahun ja Livnin salaisen sopimuksen toteutuminen käytännössä. He sanovat havaitsevansa Netanyahun käytöksessä samantapaisia oireita kuin Sharonissa ennen Gazan 2005 karkotuksia, jonka jälkiseuraukset ovat edelleen suurelta osin hoitamatta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171630#.Uiw5OGJHT-k
-          Egyptin armeijan aloittama uusi puhdistusoperaatio Siinailla alkoi ryminällä ja verenvuodatuksella. Raporttien mukaan ainakin 31 ihmistä sai surmansa tai haavoittui armeijan tunkeutuessa Siinain vuorelle karkottaakseen sinne pesiytyneet militaristit. Tusinoittain panssaroituja ajoneuvoja osallistui hyökkäykseen taistelu-helikopterien tukemina. Ainakin 15 ihmistä pidätettiin. Operaatio alkoi Sheikh Zuweidin kaupungin liepeillä lähellä Gazan rajaa. Egyptin armeija kuvaa operaatiota suurimmaksi koskaan maan sisällä järjestetyksi. Militanttien pyssymiehiä on linnoittautunut Sheikh Zuweidin ja Al-Rafahin kukkuloille, joista käsin he tekevät hyökkäyksiä armeijan kolonnia ja asemia vastaan. Tiistaina armeija raportoi surmanneensa 15 jihadin kannattajaa Siinailla. Lauantaina jihadin jäsenet avasivat tulen Zuezin kanavalla purjehtivaa konttialusta vastaan pystymättä estämään sen kulkua. Suezin 192 km:n pituinen kanava on elintärkeä Egyptin taloudelle, joka painiskelee syvissä talousvaikeuksissa turismin ehtyessä lähes kokonaan väkivaltaisuuksien vuoksi. http://www.jpost.com/Middle-East/At-least-31-killed-injured-as-Egypt-launches-operation-against-Sinai-militants-325468
-          Tuhatkunta palestiinalaista marssi lauantaina Ramallahissa vastustaakseen rauhankeskusteluja Israelin kanssa. He aloittivat marssinsa moskeijalta ja marssivat kohti Abbasin toimistotiloja Mukatan hallintokeskuksessa. Marssin oli järjestänyt PFLP:n Ramallahin osasto, kertoo Maan-uutostoimisto Betlehemissä. ”Me vastustamme rauhanneuvotteluja, koska ne ovat vastoin kansan toiveita”, sanotaan eräässä plakaatissa, ja toisessa: ”Me vaadimme kansan paluuoikeutta, itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeuksia”.  Rauhankeskustelujen vastaisia mielenosoituksia on järjestetty myös Gazassa Hamasin ja Islamic Jihadin toimesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171658#.Uiw_f2JHT-k
-          Egypti sulki Rafahin Gazasta Siinaille rajanylitysterminaalin aloittamansa suuroperaation vuoksi Siinailla. Lauantaina n. 50 matkalaista onnistui pääsemään terminaalin kautta Gazasta Egyptin puolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171660#.UixCpGJHT-k