Friday, October 19, 2012

PERJANTAI 19.10.12


PERJANTAI 19.10.12

1. ISRAELIN kotirintaman komentokeskus järjestää suuret katastrofiharjoitukset ensi sunnuntaina. Harjoitukset perustetaan olettamukseen, että suuren maanjäristyksen seurauksena maassa on 7 000 uhria. Harjoitukset aloitetaan Eilatista ja jatkuvat Hula-laaksoon. Harjoitusten kautta kotirintaman johto uskoo saavansa kansan ymmärtämään maan haavoittuvuutta ja tekemään valmisteluja äkillisen tilanteen  varalta. Sunnuntaina 11.00 – 19.00 välillä kotirintama ottaa valvontaansa TV- ja radio-lähetykset ja lähettää tekstiviestejä ihmisille antaen neuvoja, mitä tulee tehdä suuren maanjäristyksen iskiessä.
Ensimmäinen varoitus on kehottaa ihmisiä tulemaan ulkoilmaan, jos suinkin mahdollista.
Niiden, joille se ei ole mahdollista muutaman sekunnin aikana, tulee mennä suojattuun paikkaan talossa – porraskäytävään tai talon sisäiseen pommisuojaan. Yksinkertaisin tapa suojautua on piiloutua huonekalujen alle.
Harjoituksissa huomioidaan sekin mahdollisuus, että vihollinen voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja sekasorron lisäämiseksi aloittaa raketti-iskut maahan.
Lievemmissä maanjäristyksissä poliisi johtaa operaatioita, mutta vakavammissa tilanteissa kotirintaman komennuskunta ottaa tilanteen hallintaansa.

ISRAEL kuuluu Afrikan – Syyrian mannerlaattojen murtumavyöhykkeeseen, jossa vaarallinen alue jatkuu Afrikan pohjoisosista Punaisenmeren kautta Kuolleenmeren ja Jordaninlaakson vajoamaa pitkin Beit Sheanin tienoille, josta se kääntyy viistosti kohti Haifaa ja Välimeren rannikkoa. Tällä alueella on vuosisatojen aikana tapahtunut useita vakavia maanjäristyksiä.
Kotirintaman tiedotteessa todetaan, että harjoituksilla pyritään levittämään yleistä tietoa kansan pariin. Maanjäristykset ovat luonteeltaan arvaamattomampia ja monimuotoisempia kuin esim. raketti-iskut, joiden rata ja putoamispaikka pystytään nykylaittein melko tarkkaan arvioimaan, mikä ei ole mahdollista maanjäristysten kaltaisissa luonnon onnettomuuksissa.

Maanjäristyksen sattuessa muutamat tunnit sen alussa ovat kriittisiä, sillä ihmisiä on voinut jäädä puristuksiin rakenteiden sortuessa heidän päälleen, ja he vuotavat kuiviin. Niiden tuntien aikana pelastusviranomaisten on saatava kuva kokonaistilanteesta voidakseen ohjata toimensa eniten apua tarvitseviin kohteisiin. Normaalin tiedonvälityksen katketessa kotirintama suunnittelee lentolehtisten pudottamista ilmasta käsin. Kotirintaman puolustus-ministeri Avi Dichter arvioi, että jos hän saisi valita ohjusiskun ja maanjäristyksen välillä, hän mieluummin valitsisi ohjusiskut – mikä on tarpeetonta pohdiskelua vavalla asialla.  http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=288469

2. ISRAELILAINEN panssarivaunupataljoona piti yllätysharjoitukset tällä viikolla. Pataljoona on sijoitettu Jordaninlaaksoon. Ensimmäistä kertaa armeijan reserviläisjoukkoja oli kutsuttu aseisiin osallistuakseen tilanteeseen, jossa maahan hyökättiin vihollismaasta.
Osa reserviläisistä oli harjoituksissa asetettu vihollisen asemaan, jossa heillä oli käytössään olalta ammuttavia panssarintorjuntaohjuksia (PST-ohjuksia). Harjoituksissa reserviläiset toimivat yhdessä asepalvelustaan suorittavien ja vakinaisten sotilaitten kanssa.

Yhdeksännen panssaripataljoonan komentaja eversti Yohai Benhur sanoi ymmärtävänsä, että he tulevat olemaan ensimmäisinä vastaamaan maahan hyökkäävää vihollista. Hänen pataljoonansa on osa IDF:n panssarivoimien 401. prikaatia.
Harjoituksissa, jotka pidettiin armeijan Nabu Musa tukikohdan lähellä Jordaninlaaksossa, Merkava-4 panssarivaunut, jotka oli varustettu ”wind jacket” (tuulitakki) ohjussuojalla, ampuivat kovilla panoksilla. Sotilaita oli muodostettu gerilla-joukkueiksi, jotka olalta laukaistavilla PST- ohjuksilla varustettuina vaanivat panssareita. Toden tuntua lisäsi se, että panssarit ampuivat kovilla panoksilla.
Harjoituksiin oli kytketty myös tykistö- ja jalkaväkijoukkoja, joiden kykyä toimia nopeasti yllättävissä toimintakutsuissa pyrittiin testaamaan. Benhur totesi, että harjoituksiin osallistuivat  kaikki ne joukko-osastot, joita pataljoona tarvitsee tositilanteessa. Hän vakuutti, että joukot ovat aina valmiit, mutta sen täydellistämiseksi tarvitaan harjoituksia. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=288475

3. TRI MOHAMMED GHAZIANI, joka kuului jihanin taistelijoihin, mutta sai Mursilta nimityksen toimia virallisena välittäjänä Siinain viranomaisten ja jihadistien välillä, sanoi torstaina, että salafistien jihadi-osastot, jotka edustavat äärimäistä ideologiaa, ovat pureutuneet Siinaille.
GHAZIANI kertoi Al-Watan haastattelijalle, että monet näistä ryhmistä, kuten Tawhid wal-Jihad (Yksi Allah ja pyhä sota) ovat sitoutuneet al-Qaidan tapaiseen islamilaisuuteen.
Wal-Jihadin operaatioihin kuuluivat Siinain pommi-iskut lokakuun 7. päivänä vuonna 2004, joissa sai surmansa 34 ihmistä, useiden muiden iskujen ohessa.
Ghaziani kuuluu siihen reformia kannattavaan jihadisti-delegaatioon, jonka presidentti Mursi nimitti aloittamaan neuvottelut viranomaisten ja  Siinain jihadistien välillä.
Mursi antoi aiemmin käskyn aloittaa sotilasoperaation nimellä ”Kotka” turvallisuuden ja järjestyksen palauttamiseksi Siinain niemimaalla tuoden sinne joukkojaan vastoin sopimuksia.
Ghaziani selitti Al Watan haastattelijalle, että vaikka jihad kuuluu Siinailla toimivien jihadistien ideologiaan, heillä ei ole yhteyksiä kansainväliseen jihadiin. Hän myös vakuutti, etteivät Siinain jihadistit tee hyökkäyksiä egyptiläisiin kohteisiin tai ulkomaisiin yrityksiin maassa.
Ghaziani oli useita vuosia vangittuna Mubarakin hallituksen aikana. Hän vakuuttaa, etteivät jihadistit ja al-Qaida halua iskeä israelilaisiin kohteisiin, sillä he haluavat avustaa presidentti Mursin pyrkimyksiä lain ja oikeuden palauttamiseksi Egyptiin.

Yoram Schweitzer Tel Avivin kansallisen turvallisuustutkimusten instituutista kiistää Ghazianin tyynnyttelevät lausunnot todeten, että nämä salafisti- ja al-Qaida-ryhmät ovat suorittaneet useita hyökkäyksiä egyptiläisiä ja israelilaisia kohteita vastaan ja voivat uusia niitä. Hän selittää salafistien tekemien hyökkäysten osoittavan sen omaksuneen al-Qaidan ideologian. Vaikka niiden jäsenet ovat pääasiassa beduiineja, osa on todistettavasti Egyptistä ja muualta.
Nämä ryhmät ovat pommittaneet Egyptistä Israeliin ja Jordaniaan johtavan kaasujohdon ainakin 16 kertaa, mikä johti johdon sulkemiseen. Ne ovat reagoineet uhaten kostoiskuilla IDF:n tai Egyptin armeijan surmatessa palestiinalais- tai jihadi-johtajia. Ne ovat ampuneet useita raketteja Siinailta Eilatin alueelle. Salafisti-ryhmiä on perustettu useisiin Pohjois-Afrikan maihin, joissa entisten diktaattorien kaatuessa kenttä on avoin ja aseita runsaasti saatavilla. Memri:n  mukaan monet ryhmittymät ovat omaksuneet nimen ”Ansar al-Sharia”, sharia-lain kannattajat. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=288416

4. WND kertoo web-sivullaan, että presidentti Obaman nimittämä tiimi, jota johti Valerie Jarrett, korkea Obaman neuvonantaja, ja Iranin puolelta Ali Akbar Velayati, ovat käyneet usean viikon ajan neuvotteluja Dohassa, Qatarissa, löytääkseen tavan, jolla Iran voisi keskeyttää uraanin rikastamisen määräajaksi ja USA voisi poistaa useimmat Iranin vastaiset sanktionsa. Velayati on Khamenein neuvonantaja ja entinen ulkoministeri. Hänet on etsintä-kuulutettu Argentiinassa epäiltynä Buenos Airesin juutalaiskeskuksen pommi-iskusta.
WND kertoo edelleen, että neuvottelut ovat edenneet tasolle, jossa Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei odottaa Obaman kirjettä, jossa hän vahvistaa tarjouksensa. USA:n tiimin sanotaan käyttäneen ”Israel-korttia” sanoen, että ellei sopimusta saada aikaan, Israel voi iskeä Iranin ydinlaitoksia vastaan vaikka ilman USA:n suostumusta.

USA:n ulkoministeri Hillary Clinton totesi Kazachstanin vierailunsa yhteydessä, että USA on valmis poistamaan sanktionsa heti, kun Iran suostuu neuvotteluihin länsimaiden kanssa.
Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi totesi leikillään Velayatille, että Valerie Jarrett voi ansioittensa johdosta nousta Obaman seuraavan hallituksen ministeriksi.

WND:n raportin mukaan Khamenei sanoo aloittavansa järjestelyt sopimuksen toteuttamiseksi heti, kun hän on saanut Obaman lähettämän kirjeen. Tällainen sopimus voisi olla se höyhen, joka nostaisi Obaman osakkeita tarpeeksi seuraavan presidenttikauden voittamiseksi.
Ilman näitä vakuuksia Iran kiihdyttää uraanin rikastustoimiaan, Khamenei uhkaa, mutta toisaalta hän sanoo, että Iranin tulee tehdä kaikkensa, ettei Israel saa veruketta hyökkäyksiin.
Iranin taloudellisten vaikeuksien akkumuloituessa tarkkailijat uskovat, että jonkinlainen muutos on välttämätön Iranissa. Jos se saa jonkinlaisen elämänlangan, se pystyy jatkamaan entiseen malliin pitäen maailmaa ja länsimaita erityisesti jatkuvassa pakkopaidassa.
Israelin kannalta sopimus Obaman ja Khamenein välillä, mikä varmistaisi Obaman uudelleen valinnan, tarkoittaisi sitä, että Obama nojaisi koko imperiuminsa painolla Israelia vastaan pakottaen sen alistumaan hänen sanelupolitiikkansa alle, kuten jotkut analysoivat. http://www.wnd.com/2012/10/obama-cuts-deal-with-iran-over-nukes/

5. UUTISOTSIKOITA
-          Juutalaisten hautakivien töhriminen natsi-aiheisilla piirroksilla – hakaristeillä ja muilla ja iskulauseilla ovat levinneet Uuteen Seelantiin. Ainakin 20 juutalaisten hautakiveä on häpäisty. Paikalliset juutalaiset sanovat, että mitään tällaista ei  koskaan ennen tapahtunut maassa. Tuhotyöt on tehty keskiviikon ja perjantaiaamun välillä, jolloin ne havaittiin. Juutalaisia ei ole aiemmin kohdeltu poikkeavasti muista sen 170 vuotta kestäneen historiansa aikana Uudessa Seelannissa. http://www.timesofisrael.com/vandals-desecrate-jewish-graves-at-auckland-cemetery/
-          Pari päivää ennen Israelissa toteutettavia suuria katastrofi-harjoituksia Egyptiä ravisteli 5.0 R-asteen maanjäristys, joka tuntui myös Israelissa. Egyptin järistys sattui 05.30 paikallista aikaa, sen ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja. Järistyksen keskus oli 150 km Aleksandrian kaupungista pohjoiseen Välimerellä. Maailmassa tapahtuu vuosittain n. 30 000 kesivoimakasta maanjäristystä. http://www.timesofisrael.com/moderate-earthquake-rattles-egypt-felt-in-israel/
-          Iranin kaasutoimitukset Turkkiin ja sieltä edelleen keskeytyivät putken räjähdykseen Turkin itäosassa. Räjähdys haavoitti 28 turkkilaista sotilasta, jotka ajoivat paikan ohi. Räjähdys tapahtui Eleskirtin kaupungissa Agrin maakunnassa. Räjähdyksestä epäillään kurdien PKK-puoluetta, joka on 28 vuotta taistellut Turkin armeijaa vastaan vaatien itsenäisyyttä alueilleen sodassa, joka on vaatinut yli 40 000 ihmisen hengen. http://uk.reuters.com/article/2012/10/19/uk-iran-gas-blast-idUKBRE89I0B020121019
-          Presidentti Mohammed Mursin lähettämä kirje presidentti Peresille, jolle kirjeen ojensi Egyptin nimittämä uusi Israelin lähettiläs Atem Saleh, sai Muslimiveljeskunnan johtajan kiistämään tuohtuneena, että Mursi olisi koskaan kirjoittanut tällaista kirjettä, jossa hän kutsuu Peresiä hyväksi ystäväksi. Kirje on kuitenkin havaittu aidoksi eikä Egyptin Israelin suurlähetystön laatimaksi. Presidentti Mursilla on vaikeuksia yrittää toimia diplomaattisten sääntöjen ja kansainvälisten ohjeiden mukaan, sillä hänen taustavoimansa eivät ole tottuneet diplomaattisiin hienouksiin. He pyrkivät toteuttamaan Islamin jyrkintä muotoa ja sharia-lakia, joiden mukaan juutalaiset ovat apinain ja sikojen sekasikiöitä ja kristityt sikoja. http://www.timesofisrael.com/morsis-office-confirms-warm-letter-to-peres-is-authentic/
-          Jordanian nimittämä Israelin lähettiläs Walid Obeidat sai hänen beduiiniklaaninsa esittämään, että 17.10., jolloin hän esitti valtuuskirjansa Peresille, muistetaan kansallisena surupäivänä. Tässä Israelilla on toinen rauhankumppani, jonka tärkeimpänä päämääränä on juutalaisten karkottaminen islamin pyhältä maalta. http://www.timesofisrael.com/jordanian-tribe-mourns-ambassador-appointment-to-israel/
-          YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon on lopulta herännyt horroksestaan ja havainnut, että Hizbullah on Lähi Idän pahin rauhanhäiritsijä. Hän ei ollut huomannut mitään pahaa sen hyökkäillessä Israelia vastaan aiheettomasti ja uhkaillen kansanmurhalla. Vasta kun hän ei voinut enää kieltää tietoja, että Hizbullah taistelee Bashar Assadin rinnalla ulkomaisia ja kotoisia kapinallisia vastaan, hän havahtui: Eihän sellainen sovi. YK on ominut NWO:n laatiman yleisohjeen ja periaatteen ”Velvollisuus suojella”, jonka varjolla YK voi oikeuttaa kansoja hyökkäämään yhden jäsenmaan kimppuun, kuten kävi Libyassa ja uhkaa käydä Syyriassa, minkä vain Venäjän ja Kiinan vastustus on estänyt. http://www.timesofisrael.com/hezbollah-a-threat-to-regional-peace-and-stability-says-ban-in-security-council-report/
-          IDF etsii neljää miestä, jotka kasvonaamareilla varustettuina tunkeutuivat IDF:n tukikohtaan, sitoivat vartiosotilaan ja varastivat aseita ja pakenivat saaliineen. Tämä tapahtui aikaisin perjantaiaamuna. IDF epäilee, että joku auttoi heitä tukikohdassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161107#.UIEYKWJHT-kThursday, October 18, 2012

TORSTAI 18.10.12


TORSTAI 18.10.12

1. IDF:N ja USA:n armeijoitten suurimmat yhteiset ilmapuolustusharjoitukset, mitä koskaan on järjestetty maiden välillä, alkavat ensi viikolla. Tuhatkunta USA:n armeijan sotilasta on jo saapunut Israeliin ja toiset parituhatta osallistuvat harjoituksiin maan ulkopuolella USA:ssa ja Euroopassa. IDF:n sotilaita ja upseeristoa osallistuu harjoituksiin suunnilleen saman verran. Harjoituksissa, joille annettiin nimeksi Austere Cahllenge 12, testataan USA:n Patriot torjunta-ohjusten sekä Israelin rakentamien Iron Dome ja Arrow II ja III yhteensopivuutta. USA:n laivaston aluksia, jotka on varustettu Aegis-torjuntaohjusjärjestelmillä, osallistuvat harjoituksiin Välimerellä. Ainakin yksi USA:n laivaston alus ankkuroi Haifan satamaan harjoitusten ajaksi.

USA:n ja Israelin armeijan komentokeskuksia pystytetään eri puolille maata, ja NATO:n Euroopassa oleva komentokeskus seuraa tilannetta. IDF:n upseeri on tiettävästi NATO:n komentokeskuksessa solmien yhteyksiä harjoituksiin osallistuvien ja NATO:n kanssa.
Harjoitukset käydään suurimmaksi osaksi simulaattorien välityksellä, kuten JP:n artikkelin laatija Yaacov Lappin toteaa, mutta harjoitusten loppuvaiheessa suoritetaan kova-panos harjoitus Patriot ohjuksilla lähestyvää valemaalia vastaan.

IDF:n prikaatinkenraali Nitzan Nuriel totesi, että ketä asia kiinnostaa, voi muodostaa yhteis-harjoituksista oman mielipiteensä, mutta jo niiden järjestäminen muodostaa oman viestinsä.
USA:n lentovoimien kenraaliluutnantti Graig Franklin totesi, että harjoitusten kustannukset USA:n armeijalle ovat 30 miljoonaa USD. IDF:n menot lienevät samaa suuruusluokkaa.
Kenraaliluutnantti Franklin vakuuttaa, että harjoitusten tarkoituksena on testata eri ilma-puolustusjärjestelmiä sotaa muistuttavissa olosuhteissa, mutta ettei niitä pidetä minkään erityisen tilanteen vuoksi eikä niiden tarkoituksena ole viestittää mitään erityistä. Hän sanoi, että harjoituksissa kuvitellaan tilannetta, jossa hyökkäyksiä tulee monelta suunnalta samaan aikaan, ja että myös miehittämättömien UAV-koneitten uhka on osa testejä.

IAF:n komentaja kenraalimajuri Amir Eshel totesi, että ilmapuolustus on tullut entistä tärkeämmäksi lähinaapureiden saadessa uutta ideologiaa ja uskonnollista suuntausta edustavat johtajat, ja sekä heidän että terrorijärjestöjen hankkimien uusien kehittyneiden asejärjestelmien vuoksi. Nämä muodostavat uhkan siviilien normaalielämälle.
Kenraalimajuri Eshel nimitti tällä viikolla IAF:n ilmapuolustus-komennuskunnan johtoon prikaatinkenraali Shahar Shohatin edellisen komentajan prikaatinkenraali Doron Gavishin suoritettua oman osuutensa. Prikaatinkenraali Gavish painotti ilmapuolustuksen tärkeää roolia yhdessä hyökkäysjärjestelmien kanssa maan turvallisuuden takaamiseksi. Hän kertoi, että ilmapuolustusjärjestelmä pystyi eliminoimaan 109 vihollisrakettia vuosien kuluessa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=288275

2. ISRAELIN kansalaisten turvallisuudesta varsinkin sotatilanteessa vastaavat viranomaiset ovat pyrkineet viisastumaan Libanonin kakkossodan opetuksista v. 2006, joka kesti 33-34 päivää. Sen aikana Hizbullah ampui Israeliin n. 4000 rakettia ja ohjusta. Israelilaisten kuolinuhreja oli 163 siviiliä ja sotilasta, libanonilaisten menetykset olivat yli 1000 kuollutta. Sodan alkuhetkistä alkaen ilmeni, ettei IDF ollut ollenkaan varautunut Hizbullahin asearsenaaliin eikä sen aiheuttamaan sekaannukseen siviilipuolustuksen osalta. Rakennetut pommisuojat oli jätetty heitteille, niitä oli käytetty varastoina eikä niiden vesi- ja viemärihuoltoa oltu suoritettu ja ne olivat riittämättömät. Useimpien suojatilojen ovet olivat lukossa, eivätkä asukkaat olleet tietoisia niiden sijainnista. Arviolta miljoona siviiliasukasta pakeni sotaa pakoon maan etelä- ja keskiosiin, mutta monet vanhukset, heikot ja sairaat jäivät pelkäämään asuntoihinsa kuunnellen rakettien räjähtelyä ulkopuolella. Kaupoissa käynti muodostui kujanjuoksuksi pystymättä ennakoimaan, pääseekö ehjänä kotiin.

Sairaalat kuten Rambam sairaala Haifassa oli rakennettu hyvässä uskossa, ettei sairaaloita pommiteta. Tämä harhaluulo osoittautui vääräksi Haifan jouduttua Hizbullahin summittaisen rakettitulen kohteeksi pyrkiessään osumaan kaupungin kemiallisten ja muiden vastaavien tulenarkojen aineiden varastoihin. Yksi raketti räjähti vajaan 20 metrin päässä sairaalasta, jonka useassa kerroksessa olevat tilat olivat suojaajattomat iskuja vastaan.
Sairaala aloitti kiireesti elintärkeitten osastojen kuten leikkaus- ja muut operaatiotilojen suunnittelun ja rakentamisen maanalaisiin tiloihin useaan kerrokseen. Nyt sairaala voi ylpeillä yhdestä suurimmasta hätätilasairaaloista. Kolmeen tasoon rakennetut tilat ovat 645 000 sqft,
joihin on rakennettu tilat kahdelle tuhannelle lääkintäasemalle, joissa voidaan taisteluissa ja pommituksissa haavoittuneiden ohessa hoitaa tavanomaisia siviilipotilaita, jotka tarvitsevat lääkinnällisiä palveluja poikkeustilanteesta huolimatta.
Rambam-sairaala valmistautuu mahdollisuuteen, että vuoden 2006 tilanne voi uusiutua Israelin ja Iranin tilanteen kärjistyessä, sillä Hizbullah on hankkinut ohjus- ja rakettivarastot, jotka ovat moninkertaiset sekä määrältään että laadultaan v. 2006 kesään verrattuna, ja sen uskotaan iskevän niillä Israelin puolelle, jos Irania vastaan hyökätään. http://www.timesofisrael.com/preparing-for-war-israels-north-looks-to-lessons-from-2006/

3. DEBKAFILE kertoo aamun artikkelissaan, että Syyrian ja Turkin välinen konflikti osoittaa voimistumisen ja laajenemisen merkkejä, joiden seuraukset voivat levitä Syyrian ulkopuolelle. DF:n mukaan Hizbullah, jonka taistelijoita on osallistunut Assadin armeijan sotilaitten rinnalla taisteluihin kapinallisia vastaan, on päättänyt heittää taisteluhanskansa entistä näkyvämmin kapinallisten kehänurkkaan ja alkanut siirtämään maasta maahan ammuttavia rakettejaan Libanonista kohti Syyriaa, ilmeisesti tukeakseen Assadin armeijan hyökkäyksiä kapinallisia vastaan. DF toteaa, että tämä on ensimmäinen kerta, kun Hizbullah kääntää rakettiensa kärjet pois Israelin suunnasta, vaikka sen varustukset Israelin rajalla pysyvätkin muuten paikoillaan. DF olettaa Hizbullahin luottavan, ettei IDF pyri kostamaan Hizbullahin lähettämän UAV-koneen lentoa Israelin ilmatilassa 06.10.
USA:n YK:n lähettiläs Susan Rice totesi keskiviikkona, että Hizbullahin pyssymiehet ovat nyt osa Assadin murhakoneistoa.
Syyrian ja Turkin väliset suhteet ovat kärjistyneet tasolle, jossa molemmat maat ovat kieltäneet vastapuolen siviilikoneitten ylilennot, ja Turkki on katsonut muutamasta yksittäisestä sen puolelle rajaa ammutusta kranaatista johtuen oikeudekseen aloittaa useita päiviä kestäneet tykistökeskitykset Syyrian armeijan tukikohtiin 10 km:n päähän rajasta.

VENÄJÄ varoitti 17.10. että se siirtää ehkä maailman tehokkaimman ilmapuolustus järjestelmänsä S-400 Turkin rajan läheisyyteen, kuten DF kertoo. Tämän siirron tarkoitus lienee kaksijakoinen. Venäjä haluaa tällä ilmaista aktiivisen tuomionsa USA:n Turkkiin sijoittamaa X-band tutka-asemaa vastaan, joka on yhteydessä maailmanlaajuisen tutka-järjestelmän kanssa, mutta toiseksi Venäjä haluaa varoittaa Turkkia kiihdyttämästä Syyrian vastaisia toimiaan ja varsinkin sen lentovoimien osalla. DF arvioi, että Venäjän torjunta-ohjusten siirrot varoittavat myös muita länsimaita sotkeutumasta Syyrian konfliktiin. http://www.debka.com/article/22446/Russian-S-400s-relocated-near-Turkey-Hizballah-shifts-units-rockets-into-Syria

4. SYYRIAN kapinalliset sanovat ampuneensa alas Assadin armeijan helikopterin, joka oli tulittanut heidän asemiaan Aleppoon johtavan tien varrella. Kapinalliset pystyivät katkaisemaan armeijan yhteyden rannikolle, josta se saa täydennyksiä. Kapinallisten pyrkimyksenä on muodostaa puskurivyöhyke Turkin vastaiselle rajalle, mihin sysäyksen antoi Turkin armeijan useita päiviä kestänyt tykkituli, jonka verukkeena Turkki piti muutaman kranaatin laukaisemisen Turkin alueelle, vaikka ei ole selvää kuka ne ampui. Kapinalliset olivat tunkeutuneet Maaret al-Numan kylään lähellä Turkin rajaa, mutta armeijan yksiköt pyrkivät karkottamaan heidät.
Taisteluja syntyi Maarhtet kaupungin lähellä, jossa kapinalliset hyökkäsivät armeijan panssari-kolonnaa vastaan. Näissä taisteluissa kuoli ainakin 108 ihmistä, heistä 33 siviiliä. Tarkkailijat sanovat, että kumpikin osapuoli hautaa satakunta uhria joka päivä.

YK:n ja arabiliiton nimittämä rauhantunnustelija Lakhdar Brahimi pyrkii kiertämään Lähi Idän arabimaita saadakseen tukea suunnitelmilleen tulitauon aloittamiseksi ainakin muslimien paaston loppumisen merkiksi juhlimaa Eid al-Adha nelipäiväistä aikaa, joka alkaa 28.10. . Assadin puolelta sanotaan, ettei se vastusta suunnitelmaa. Kapinallisten edustaja sanoo, että heidän puoleltaan asia on selvä, pallo on nyt Assadin käsissä.
Brahimi varoittaa Syyrian sisäisenä pysyneen konfliktin voivan nyt levitä rajojen yli ja muodostua laajemmaksi sodaksi Lähi Idässä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161049#.UH-xO2JHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Israelin Knessetin vaalit 22.tammikuuta 2013 ovat aloittaneet kiivaat liittolaisten etsinnät ja erilasten blokkien muodostamiset iskulauseella: Kaada Netanyahun hallitus. Hänen vastustamisensa on saanut neuroottisia piirteitä, joissa ei ole enää järki mukana. Viimeinen gallup kertoo uudesta liittoutumasta tai puolueesta, jota johtaisivat Livni., Olmert ja Lapid. Se saisi haaretz.com mukaan 25 paikkaa Knessetissä Likudin 24 vastaan. Oikeistoblokki tulisi kuitenkin gallupin tietojen perusteella säilyttämään enemmistönsä ja Netanyahun jatkamisen pääministerinä. Oikeiston saalis olisi 65 paikkaa vasemmiston ka keskustan 55 vastaan. http://www.timesofisrael.com/livni-olmert-lapid-centrist-party-would-beat-netanyahu-poll-shows/
-          Shas-puolueen kolme suurta Eli Yishai, Arie Deri ja Ariel Atias neuvottelivat eilen puolueen hengellisen johtajan Ovadiya Yosefin tarkkailevan silmän alla. Kysymys on siitä, kuka puoluetta tulee johtamaan. Nykyinen puheenjohtaja Eli Yishai nousi puheenjohtajan pallille Derin jouduttua lusimaan tekemiensä rikkeiden ja virheiden vuoksi. Kärsittyään kaksi vuotta hänelle annetusta kolmesta hänet vapautettiin hyvän käytöksen ansiosta. Määrätyn karanteenikauden umpeuduttua Deri on nyt valmis jatkamaan aiempaa keskeisen poliitikon rooliaan, josta hänet tunnettiin. Vaikka hän edusti pienehköä puoluetta, hän oli mukana kaikissa kissanristiäisissä, eikä asiaa voitu päättää ilman hänen osallistumistaan. Shasin puheenjohtajakiista ratkaistaan vaalien jälkeen Yishain jatkaessa siihen saakka. Derin paluuta ovat monet vastustaneet ja JP:n pääartikkelissa otetaan vahvasti kantaa häntä vastaan. http://www.timesofisrael.com/eli-yishai-following-reunion-we-hope-for-18-knesset-seats/
-          Jasser Arafatin kuoleman syytä tutkivat sekä ranskalaiset että sveitsiläiset asiantuntijat. He kuulustelivat Arafatin Suha-vaimoa eilen, ja syksyn aikana heidän asiantuntijansa matkustavat Ramallahiin ottaakseen näytteitä hänen jäänteistään. Palestiinalaiset väittävät, että Jasser Arafat myrkytettiin (polonium 210) ja että sen tekivät israelilaiset, mihin Suha Arafat yhtyy. Jasser Arafat kuoli ranskalaisessa sairaalassa 11.11.2004, jolloin hänen elintoimintojaan keinotekoisesti jatkaneet letkut poistettiin häneltä. Sairaala kieltäytyi julkistamasta hänen kuolinraporttiaan. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/french-prosecutors-question-widow-on-arafat-death-8215761.html
-          Daily Beast syyttää pääartikkelissaan, että Saudi Arabia jatkaa pyhistä lupauksistaan huolimatta oppikirjoissaan vihan lietsontaa ja kehottaa lapsia väkivaltaan maan vähemmistöjä kohtaan. Lausuntoon ovat osallistuneet 7 johtavan julkaisuyhtiön pääjohtajaa. Esimerkkinä on yhdeksännelle tasolle laadittu oppikirjan ote, jossa sanotaan: ”Juutalaiset ja Kristityt ovat oikeauskoisten vihollisia, eivätkä muslimit voi hyväksyä heitä”. Toinen lainaus: ”Apinoita ovat sapatin pyhittäjät, juutalaiset; sikoja ovat Jeesusta palvovat vääräuskoiset, kristityt”. Artikkelin perusteluissa todetaan, että tällaiset lapsien opettamiseen tarkoitetut oppikirjat kasvattavat lapsia ja nuoria kansanmurhia varten. ”Tämä tekee rauhan ja yhteiselämän mahdottomaksi”. http://www.timesofisrael.com/american-publishers-blast-saudi-arabia-for-indoctrinating-children-with-hatred-via-textbooks/
-          FBI pidätti miehen, joka luuli toimivansa terroristikaveriensa kanssa Federal Reserve rakennuksen tuhoamiseksi, mutta jotka todellisuudessa olivat FBI:n asettamia agentteja, jotka avustivat miestä hankkimaan räjähteitä ja rakentamaan pommeja, mutta joiden sytytysmekanismit he olivat peukaloineet vaarattomiksi. Mies kuului al-Qaidaan, kuten neuvotteluista otetuissa nauhoissa ilmenee. http://www.timesofisrael.com/fbi-busts-terrorist-for-trying-to-blow-up-federal-reserve/
-          Uutistoimistojen analyytikot pyrkivät perustelemaan, kumpi voitti toisen väittely-tilaisuuden, Obama vai Romney. Toimiston poliittisesta suuntauksesta riippuen kukin sai oman ehdokkaansa voittajaksi. Ilmeisesti lopputulos ei ollut yhtä selvä kuin ensimmäisessä, jossa Romney heitti Obaman bussin alle. Toiseen otteluun Obama oli ryöminyt bussin alta selvästi tuohtuneena ja vihaisena, eikä tällä kertaa pysytty kaidalla polulla, vaan lyötiin vyön ylle ja alle. http://www.timesofisrael.com/gloves-come-off-as-candidates-take-more-aggressive-tone-in-second-debate/
-          USA:ssa jatkuu kiihkeänä keskustelu Obama menneisyydestä. Viimeisin kirja ”The Dreams of my Real Father” (unelmia todellisesta isästäni) väittää, että Obaman isä on tunnettu marxilainen Frank Marshal Davies, joka opetti Obamalle marxismin aakkoset ja jatkoi siitä yliopiston professuuriin saakka. Kenialainen mies toimi vain kulissina laittoman suhteen peittämiseksi, kuten kirja kertoo. http://www.wnd.com/2012/10/viewer-white-as-ghost-after-seeing-revelations-about-obama/

Wednesday, October 17, 2012

KESKIVIIKKO 17.10.12


KESKIVIIKKO 17.10.12

1. USA:N presidentinvaalien republikaanien varapresidentin virkaa hakeva Paul Rayan tuli sanoneeksi väittelytilaisuudessa varapresidentti Joe Bidenin kanssa, että Iranilla on tarpeeksi rikastettua uraania viittä ydinpommia varten, eli ne voidaan saada valmiiksi muutamassa kuukaudessa sen jälkeen, kun ylin kaitsija ajatollah Ali Khamenei on antanut käskyn siitä. Asiaa ei käsitelty pitemmälle Bidenin pyrkiessä vain sekoittamaan asiallista keskustelua teatraalisilla eleillään ja välihuudoillaan. 90 minuuttia kestävän tilaisuuden aikana Biden teki 82 keskeytystä ja häiritsevää välihuutoa, ivallisia hymyjä ja päänpudistuksia.

DEBKAFILE kertoo aamun artikkelissaan, että Iran on saanut siirrettyä kaikki nopeimmat IR-2 ja IR-4 sentrifugit Fordon maanalaisiin halleihin, jossa ne ovat periaatteellisessa turvassa ulkopuolisilta tuhoamisyrityksiltä. DF kertoo edelleen, että Iran on muuntamassa Fordon sentrifugeja siten, että uraanin rikastamista voidaan jatkaa niissä 60 %:n tasoon saakka, josta on enää paljon lyhyempi aika jatkaa pommin tarvitsemaan 90 %:n tasoon. Sentrifugien muuntamisen uskotaan DF:n mukaan olevan käyttökunnossa vuoden vaihteessa, ennen tai jälkeen, jonka jälkeen rikastustoiminta 60 %:n tasoon kestänee muutaman kuukauden.
Tämä tarkoittanee sitä, että Iran vastaa EU:n äskettäin asettamiin kovennettuihin sanktioihin, jotka kohdistuvat pääasiassa Iranin keskuspankin valuutanvaihtoon ja -siirtoon, ja kaasutoimitusten kieltämiseen Iranista EU-maihin, nopeuttamalla uraanin rikastustoimia.
Monet eurooppalaiset ja iranilaiset yhtiöt joutuvat lopettamaan tuottoiset liiketoimensa Iranin öljy- ja kaasutoimitusten yhteydessä tai niiden tilit jäädytetään Euroopassa.

IRANIN johtajat kutsuvat uusia kovennettuja sanktioita epäinhimillisiksi, joita ne ovatkin, sillä ne tulevat vaikuttamaan ennen muuta tavallisten kansalaisten elämään, joka on ollut ahdistettuna jo ennen tätäkin toimeentulomahdollisuuksien vähetessä. Sanktioitten päämääränä on pyrkiä vaikuttamaan kansaan, että se alkaisi pontevammin vaatia muutoksia hallituksensa politiikkaan ja luopua vastarinnasta koko maailmaa vastaan. http://www.debka.com/article/22444/All-of-Iran’s-advanced-enrichment-centrifuges-now-removed-to-Fordo-

2. IRANIN armeijan korkea edustaja kertoi tiistaina medialle, että ”Iran on lähettänyt useita miehittämättömiä tiedustelukoneita Israelin taivaalle, joita se ei ilmeisesti ole havainnut”. Lauantaiaamuna kuudes lokakuuta Negevin ylle tunkeutunut iranilaista valmistetta oleva tiedustelukone oli ilmeinen varoitus Israelille, että Iran tulee tavalla tai toisella iskemään Dimonan ydintutkimusreaktoriin, jos Iraniin hyökätään. Israelin pääministeri Netanyahu on toistuvasti vaatinut Iranin uraanin rikastustoimien lopettamista alle 20 %:n tasoon, ja vaatinut sotilaallisten toimien käyttämistä, koska näyttää, etteivät kovennetut sanktiotkaan saa Iranin kovaksikeitettyjä ääri-islamilaista suuntaa edustavia johtajia tulemaan järkiinsä aloittaakseen avoimet neuvottelut länsivaltojen kanssa.

IRANILAINEN armeijan edustaja väitti, että vuoden 2006 Libanonin kakkossodan jälkeen miehittämättömät iranilaiset tiedustelukoneet ovat tehneet kymmeniä lentoja Israelin ylle.
Iranin ulkoministeriön edustaja Rahmin Mehmanparast kertoi lehtimiehille tiistaina: ”Periaatteessa sodan mahdollisuus kasvaa, jos maalla ei ole tarvittavia resursseja puolustautuakseen, mutta se pienenee, kun maan sotilaallinen voima kasvaa.”
Iranin parlamentin jäsen Abbas Ali Mansouri totesi, että tiedustelukoneen lento Israelin ilmatilaan osoitti Iranin liittolaisen Hizbullahin kasvanutta kykyä taistelutantereella.
”On elintärkeää, että Hizbullah pystyy keräämään tietoja Israelin sisällä”.

ISRAELIN armeijan edustaja vähättelee Iranin edustajien väitteitä ja sanoo perättömiksi tietoja, että Hizbullah olisi pystynyt lähettämään useita vakoilukoneita Israelin taivaalle. Hän totesi, että koneen lento havaittiin meren yllä ja sen lentoa seurattiin kaiken aikaa. Se havaittiin vaarattomaksi ja sen annettiin lentää asumattomalle alueelle, jossa se pudotettiin alas. Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor kutsui Iranin presidentti Ahmadinejadia, Syyrian presidentti Assadia ja Hizbullahin pääsihteeriä Nasrallahia ”terrorin trioksi”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160981#.UH5E-mJHT-k

3. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu varoitti Syyriaa, ettei Israel arkaile turvautua sotilaallisiin toimiin Syyriassa, jos se havaitsee massatuhoaseiden joutumisesta Hizbullahin
tai muiden terrorijärjestöjen kuten Jihad Islami tai al-Qaida käsiin. Hizbullahiolle on arvioiden mukaan  50 000 eritasoista rakettia ja ohjusta, joista muutamat ovat pitkänmatkan, tarkasti maaliinsa osuvia Scud-D ja vastaavia ohjuksia, joita se on saanut Iranin toimituksina Syyrian kautta. Osa näistä oli varastoitu Syyrian puolelle, mutta Syyrian sisällissodan uhatessa niitä Hizbullah siirsi niitä Bekaan laaksoon Libanonin puolelle, jossa Hizbullahilla on linnoitettuja tukiasemia. Sapattiaamuna Israelin taivaalla havaittu kone lähettiin lentoon Libanonista.

”Israel harkitsee sotilaallista operaatiota, jos se havaitsee, että massatuhoaseita joutuu terrorijärjestöjen käsiin”, Netanyahu selitti EU-maitten Israelin lähettiläille järjestetyssä tilaisuudessa tiistai-iltana Jerusalemissa. Hän selitti, että Hizbullah osallistuu aktiivisesti Syyrian presidentti Bashar Assadin armeijan rinnalla maansa kansalaisten murhaamiseen. Hän lisäsi, että ilman Iranin avustusta Assadin hallitus ei olisi selvinnyt tähän saakka. Iranin vallankumouskaartin sotilaita ja upseereita toimii Syyriassa Assadin joukkojen tiedustelu- ja tietoliikennetehtävissä ja neuvonantajina, mutta vähän aktiivisesti taisteluihin osallistuen.

SYYRIAN hallitus myönsi, että sillä on massatuhoaseita ja että se käyttää niitä, jos maata vastaan hyökätään, mutta ei syyrialaisia kapinallisia vastaan. Syyria väittää, että kapinallisten joukossa on runsaasti ulkomaisia pyssymiehiä Libyasta ja Persianlahden maista, jotka avustavat taloudellisesti kapinallisia ja toimittavat heille aseita. Tämä voi jossain vaiheessa antaa Assadille verukkeen turvautua massatuhoaseisiinsa heitä vastaan.
Raportin mukaan Assadin armeija siirsi tehokkaan ohjuspatteriston al-Masnan rajanylitys-paikan läheisyyteen Turkin rajan tuntumassa. Paikka on tärkeä armeijan huoltoyhteyksien vuoksi, minkä kapinalliset pyrkivät tukkimaan. USA:n puolustusministeri Leon Panetta totesi äskettäin, että Syyria on siirtänyt joitain massatuhoaseitaan, mutta että niiden keskusvarastot ovat turvallisesti armeijan valvonnassa.
Ranskan presidentti Francois Hollande varoitti, että jos Assad käyttää massatuhoaseitaan, se antaa länsimaille tarvittavan näytön sotilaalliseen väliintuloon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160998#.UH5KqmJHT-k

4. GAZAN terroristit ampuivat tiistai-iltana ainakin 7 rakettia Sderotin kaupunkiin ja sen  ympäristöön. Kol Israel kertoi lähetyksessään, että yksi raketeista räjähti lastentarhan lähellä. Kukaan ei haavoittunut iskussa, mutta rakennukset kärsivät tuntuvia vaurioita. Muut seitsemästä raketista putosivat vaarattomasti kauemmas asutuksista eivätkä aiheuttaneet vahinkoa rakennuksille tai ihmisille. Niiden psykologinen vaikutus on kuitenkin ilmeinen, joka voi kestää loppuiän ajan ja aiheuttaa varsinkin lapsille pelkotiloja ja kauhu-unia, vuoteen-kastelua ja tarkkaavaisuuden heikkenemistä koulussa.

KOL ISRAEL tietojen mukaan IDF:n sotilaat vastasivat rakettituleen omilla aseillaan ja kertovat osumista, vaikka haavoittuneista tai kuolleista ei ole raportoitu.
Hamas on pyrkinyt estämään varsinkin Jihad Islamin ja al-Qaidan ryhmien suorittamia raketti-iskuja Israelin puolelle peläten iDF:n rajuja vastatoimia.
Egyptin presidentti Mursi antoi alkuviikosta käskyn Gazan terrorijärjestöille lopettaa rakettien ampuminen Israelin puolelle, mutta sillä ei näytä olevan vaikutusta. Kansan vastarinta-komiteat (PRC) Gazassa ilmoitti sunnuntaina jatkavansa iskujaan kiellosta huolimatta.
Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh harkitsee Hamasin vaikutusvaltaisen ulkoministeriön johtajan paikan hakemista Khaled Mashaalin ilmoittaessa erostaan, ja nimitti Hamasille varapääministerin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161001#.UH5REGJHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Satakunta palestiinalaista Bei Ur a-Tachta arabikylästä sulki Jerusalemiin johtavan tien no 443 Lodista ja sen läheiseltä alueelta. IDF lähetti vahvistettuja joukko-osastojaan Beit Horon lähettyville, jonne mielenosoittajat olivat kokoontuneet. He sanoivat osoittavansa mieltään siksi, että juutalaiset siirtolaiset tuhoavat heidän oliivipuitaan, joiden sadonkorjuuaika on käsillä. Juutalaisasukkaat saivat videoitua tilanteita, joissa arabit yhdessä ulkomaisten kiihottajien kanssa katkoivat oliivipuita syyttääkseen siitä juutalaisia. Arabit väittävät, että tusinoittain oliivipuita on tuhottu juuri ennen sadonkorjuuta. INN.n artikkelin yhteydessä on linkki videoon, jossa näytetään arabien tuhotyöt oliivipuille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160959#.UH5VA2JHT-k
-          NU:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Yaacov Katz (Ketzalev) kertoi Knessetin viimeisessä istunnossa ennen sen hajottamista, että kansallismielisten edustajien luvun kaksinkertaistaminen ennustaa Juudean ja Samarian juutalaisasukkaitten luvun nousemista 1.5 miljoonaan asukkaaseen. Hän ennusti, että NU ja Jewish Home pystyvät yhdessä kaksinkertaistamaan kansanedustajamääränsä seitsemästä viiteen- toista. Hän arvioi, että juutalaisasukkaitten määrä Juudeassa, Samariassa, Jerusalemin itäosissa ja sen liepeillä nousee nykyisestä n. 660 000:sta puoleentoista miljoonaan. Hän myös lupasi, että kun tämä NU:n ja Jewish Home liittoutuma on keskeisenä vaikuttajana tulevassa hallituksessa, juutalaisia ei enää karkoteta kodeistaan 1967 sodassa vapautetuilta Juudean ja Samarian alueilta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160960#.UH5W6mJHT-k
-          Pääministeri Netanyahu aikoo hyväksyä osan korkeimman oikeuden entisen tuomarin Edmond Levyn johtaman komitean laatimasta raportista, jonka mukaan Juudean ja Samaria eivät ole miehitettyjä alueita, koska ne kuuluvat juutalaisille luvattuun kotimaahan, eikä juutalaisten rakentaminen siellä ole laitonta – edellyttäen että asianmukaiset rakennusluvat on hankittu. Yisrael Katz Likudista sanoo, että Israelin tulee pitää kiinni oikeuksistaan, vaikka se ei olisikaan kaikkien mieleen. Israelin pahimpana ongelmana yhtenäisen mielipiderintaman muodostamiseksi oikeuksiensa vaatimisessa on ollut määrätyn kansanosan vastustus ja toimiminen yhdessä ulkomaisten painostusryhmien kanssa antaen niille tietoja ja tukea. Pääministeri asetti hallituksen komitean, joka käsittelee rakennusluvat Juudean ja Samarian alueilla, eikä Ehud Barak yksin, kuten tähän saakka. Barakin allekirjoitus kuitenkin tarvitaan, mikä on tehokas jarru asioitten joustavalle etenemiselle. Kadima-puolue on liittoutunut vasemmiston kanssa tällaisissa kysymyksissä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161004#.UH5ew2JHT-k. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=288162
-          Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor aikoo pyytää, että YK estäisi ruotsalaisen laivan Estelle matkan kohti Gazan rannikkoa voidakseen välttää Mavi Marmaran kaltaisen tarpeettoman välikohtauksen toistumisen, jossa IDF:n merisotilaat joutuivat turvautumaan tuliaseisiinsa surmaten 9 Turkin kansalaista. Estelle aluksella on 17 aktivistia Ruotsista, Norjasta, Kanadasta, USA:sta ja Israelista. Suomen nimi mainitaan aluksen matkan yhteydessä, mitä artikkelissa ei selitetä tarkemmin. Prosor vakuuttaa YK:lle, ettei Gazasta puutu mitään siviilitarvikkeita, joita sinne voidaan kuljettaa vapaasti Israelista ja Egyptistä. Aluksen oikea kohde olisi Syyria, jossa asukkaat todella kärsivät sisällissodan jaloissa, kuten Prosor selitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161007#.UH5ho2JHT-k
-          PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka ennen New Yorkin matkaansa vakuutti eroavansa heti palattuaan matkaltaan ilman näkyviä toimenpiteitä, selittää Obamalle lähettämässään kirjeessä, että PLO:n nimissä YK:lle tekemä esitys Palestiinan hyväksymiseksi ei-valtio mandaatilla YK:n jäseneksi on osa rauhanprosessia, eikä vahingoita sitä. Hän myös kiistää Levyn raportin havainnot, etteivät Juudea ja Samaria ole miehitettyjä. Abbasin esitys osoittaa palestiinalaisten arabiluonteen mukaisen kieroutuneen tavan käsitellä yksinkertaisia asioita hakien aina jonkinlaista pakoteitä tai kiertotietä selkeän suunnan asemesta. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=288058
-          Israelin Knessetin vaalien lähestyessä julkisuudessa keskustellaan kiivaasti eri rikoksista tuomittujen ja tuomionsa kärsineiden tai oikeuskäsittelyä odottavien epäiltyjen oikeutta asettua uudelleen ehdokkaaksi vaaleissa. Näkyvin näistä lienee Ehud Olmert, jota Kadima tai uusi perustettava megapuolue havittelee listoilleen ja peräti puheenjohtajaksi ja pääministeriehdokkaaksi. Shasin entinen johtaja Ariyeh Deri on toinen, ja hänen jälkeensä liuta muita. Israel Beitenun puheenjohtajan Avigdor Libermanin syytös odottaa oikeuskansleri Weinsteinin päätöstä. Libermanin syyttäminen, mikä pakottaisi hänet pois vaaleista, järkyttäisi pahoin puoluekenttää Israelissa, sillä puolue on ollut uskollinen hallituspuolue. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=288149


Tuesday, October 16, 2012

TIISTAI 16.10.12


TIISTAI 16.10.12

1. IRAN valmistautuu sotaan, jonka se uskoo tulevan enemmin tai myöhemmin. Iranin saavutukset sotateknologian alalla ovat merkittävät, jos kaikki se, mistä sen tiedostustoiminta kertoo, on totta. Muutamat tarkkailijat kuitenkin uskovat, että siinä on paljon propagandaa.
Iranin apulaispuolustusministeri kenraali Mehdi Farah, joka johtaa myös Iranin ilmatilaorganisaatiota, kertoo viimeisimmästä saavutuksesta näin: ”Meidän ohjuksemme on mahdollista ampua pikaveneistä 30 solmun vauhdissa”. Hän mainitsi ohjukset nimeltä Zafar, Nasr, Nour ja Qader.

ARTIKKELISSA viitataan Iranin vallankumouskaartin laivaston komentajan, vara-amiraali Ali Fadavin lausuntoon toukokuussa, että Islamilainen Tasavalta on antanut laivastolle tuhansia pikaveneitä sotilaalliseen käyttöön. Iranin laivasto jakautuu karkeasti kahteen yhtä suureen osaan: Normaali laivasto ja vallankumouskaartin valvoma laivasto.
Fadavi selitti silloin, että ainoana maana maailmassa Iranin pikaveneet pystyvät ampumaan ohjuksiaan veneiden ajaessa täyttä vauhtia.
Iran aloitti pikaveneitten tuotannon 2010 varoittaen silloin ulkovaltoja leikkimästä tulella testatakseen sen kyvykkyyttä. Iran on järjestelmällisesti kehittänyt laivastoaan voidakseen valvoa meriliikennettä elintärkeässä Hormuzan salmessa.
USA:n asiantuntijat kertovat, että Iranin merisotataktiikka perustuu ns. parvitaktiikkaan, jossa nopeat ja ketteräliikkeiset pikaveneet ympäröivät suuren ja kömpelön sota-aluksen pystyen aiheuttamaan sille ratkaisevan haavoittavia iskuja, osin itsemurhaiskujen muodossa.
Persianlahti ja varsinkin sen avomerelle johtava ahdas nielu Hormuzansalmi ovat vaarallisia suurille sota-aluksille, sillä pinta-alusten  ja sukellusveneiden lisäksi niitä voivat uhata rannikolle sijoitetut ohjuspatteristot. Uusimmat risteilyohjukset ovat niin nopeita, ettei alusten torjuntajärjestelmä ehdi valmistautua torjuntaan ennen niiden iskua. http://www.timesofisrael.com/iran-trumpets-new-naval-warfare-capabilities/
Kuten alla olevassa linkissä esitetty artikkeli kertoo, venäläisvalmisteinen Super Sunburn SS-N-26 Onyx Yakhont-ohjus lentää 45 jalkaa merenpinnan yläpuolella 2 100 mailin nopeudella kohteeseen 200 km:n etäisyydellä. Ohjus on automaattinen, se ohjautuu itsenäisesti saatuaan kohteen koordinaatit ”laukaise ja unohda” periaatteella. http://abundanthope.net/pages/True_US_History_108/Russian-Super-Sunburn-SS-N-26-ONYX-Missiles-Make-US-Navy-Obsolete-US-Attack-on-Iran-Suicidal.shtml

2. 27:N EU-MAAN ulkoministerit päättivät eilen uusista kovennetuista sanktioista Irania vastaan todettuaan, ettei Iran ole osoittanut tarvittavaa joustoa erimielisyyksissä, joiden pohjalta neuvotteluja olisi voitu jatkaa.
Uudet sanktiot koskevat kaasun tuontia Iranista sekä sen talouteen suunnattuja rajoitteita.

LUXENBURGISSA kokoontuneiden ulkoministerien lausunnossa todetaan mm.: ”Iran jatkaa kansainvälisten velvoitteittensa räikeää rikkomista ja vastustaa edelleen täyttä yhteistoimintaa IAEA:n kanssa kansainvälisten epäilyjen poistamiseksi”.
Iran väittää edelleen itsepäisesti useista päinvastaisista todisteista huolimatta, että sen ydinsuunnitelma tähtää pelkästään sähkövoiman tuottamiseen. Jos näin olisi, miksi Iran on vuodesta toiseen vastustanut IAEA:n tarkastajien käyntejä epäilyttävissä kohteissa?
EU:n lausunnossa todetaan, että EU on hyväksynyt uusia rajoittavia toimia, jotka kohdistuvat Iranin taloudelliseen, kaupalliseen, energia- ja liikennesektoreihin, sekä rajoittaa yhtiöiden kauppasuhteita Iranin kanssa ja jäädyttää niiden tilejä varsinkin öljy- ja kaasuteollisuuden osalta. Saksan ulkoministeri Guido Westervelle sanoi, että EU kielsi Iranin luonnonkaasun toimitukset EU-maihin.
EU päätti kieltää varainsiirrot EU:n ja Iranin pankkien välillä ellei niistä ole etukäteen sovittu esim. inhimillisistä syistä, sekä kiristi Iranin keskuspankin toimia ulkoisissa yhteyksissä.
Kiristettyjä rajoituksia asetettiin grafiitin, metallien, sofware- ja laivanrakennus-teollisuutta varten.

USA:n Valkoinen Talo kiitteli EU:n asettamia kovennettuja rajoituksia Iranille sen johdon taivuttamiseksi luopumaan itsetuhoisesta politiikastaan ja palaamaan avoimiin neuvotteluihin länsimaiden kanssa. Iranin opposition edustaja kiitteli samoin EU:n päätöksiä.
Iranin kansan Mojahedin-organisatio kertoo, että Iran turvautuu rahanvaihto-operaatioon voidakseen kiertää uudet rajoitukset.
Satelliittiyhteyksiä tarjoava EUTELSAT suostui mediapalveluja tarjoavan Arqiva-yhtiön kanssa
asettaa sulku IRIBIN yhdeksälle TV-kanavalle ja kymmenelle radioasemalle maanantai-aamusta lähtien EU:n päätösten mukaisesti.
IRANIN PRESS-TV aikoo valittaa oikeuteen välitystoimien katkaisemisesta ja vaatii kompensaatioita materiaali- ja hengellisistä vahingoista. Press-TV syyttää EU:ta, ettei se välitä sananvapaudesta estäessään vastakkaisten mielipiteitten julkistamisen. http://www.timesofisrael.com/iranian-natural-gas-banned-by-the-eu/

3. SYYRIAN tilanne alkaa saada yhä hälyttävämpiä muotoja. Maassa riehuva sota, jota monet kutsuvat sisällissodaksi, mutta joka monelta osin näyttää maan ulkopuolelta johdetuksi hyökkäykseksi maan itsenäisyyttä vastaan, on raunioittanut pahoin maan kaupunkeja ja tuhonnut tai vaurioittanut pahoin useita UNESCO:n hyväksymiä maailman perinnekohteita. Viimeisin lienee Aleppon suuren moskeijan syttyminen tuleen ja osittain vaurioituminen jouduttuaan taistelevien osapuolten jalkoihin. Tämä 12. vuosisadalta peräisin oleva Umayyad moskeijan rakennusryhmä sijaitsee Aleppon kaupungin keskustassa. Hallituksen sotilaat olivat majoittuneet moskeijan alueella useiden kuukausien ajaksi, mutta kapinalliset aloittivat operaation heidän karkottamisekseen moskeijasta.
Kumpikin osapuoli syyttää toistaan moskeijalle aiheutetuista vahingoista ja siitä, että osa siitä syttyi tuleen tuhoten arvokkaita esineitä ja rakennusosia menneiltä vuosisadoilta.

Moskeija tunnetaan Syyriassa nimellä Jami Kabir, Suuri Moskeija, jonka rakennukset on rakennettu väljän sisäpihan ympärille Aleppon vanhan tornin viereen.
Kapinalliset valvoivat yhtä sisäänkäyntiä, armeijan sotilaat toista, eikä ole selvää, miten tulipalo sai alkunsa, joka vaurioitti moskeijan arvokasta sisustaa ja vihreän- ja kullan-värisiä mattoja, joilla rukoilijat polvistuivat Allahia palvoessaan.
Kapinalliset ovat monenkirjavaa joukkoa, joilla ei kaikilla liene yhtäläistä kunnioitusta islamin pyhiä rakennuksia ja muinaisjäänteitä kohtaan. He syyttävät hallituksen joukkoja juopottelusta osoittaen kuvissaan yhtä tyhjää pulloa moskeijan lattialla väittäen sen sisältäneen alkoholia.
Presidentti Assad antoi käskyn komitean perustamiseksi, jonka vastuulla on moskeijan korjaaminen vuoden 2013 aikana.
Moskeija vaurioitui pahoin 1830 maanjäristyksessä, ja korjattiin 20 vuodessa ennen Aleppoin valitsemista ”islamin kulttuurin pääkaupungiksi” v. 2006.
Siviilit jatkavat pakenemista Syyriasta, heitä on jäänyt rajoille ainakin 10 000 odottaen pääsyä Turkkiin tai Jordaniaan. Myös Israel varautuu pakolaistulvaan Syyriasta, ellei taisteluja saada pian lopetettua. YK:n välittäjä Brahimi pyrkii samaan aselevon Mekkan pyhiinvaelluskaudeksi. http://www.timesofisrael.com/historic-13th-century-mosque-damaged-in-aleppo-fighting/

4. PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak tapasi salaa PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin Ammanissa viime viikon torstaina. Lähteen mukaan kuningas Abdullah II osallistui osan aikaa keskusteluihin. Keskusteluissa keskityttiin täysin keskeytyneisiin rauhan-keskusteluihin ja Abbasin esitykseen YK:ssa USA:n presidentin vaalien jälkeen marraskuussa Palestiinan valtion hyväksymiseksi ”kuunteluoppilaaksi” YK:ssa ilman valtion ominaisuuksia.
Sekä USA että Israel ovat ilmaisseet vastustavansa Anbbasin aloitetta sanoen sen vahingoittavan mahdollisuuksia koskaan jatkaa rauhanprosessia.
Abbas yritti saada YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymisen aloitteelleen, mutta peräytyi siitä USA:n vastustukseen ja ilmoitukseen, että se voi vaikuttaa USA:n tuen jatkumiseen.

UUTISLÄHDE ei kerro tarkemmin, mitä päätöksiä tai sopimuksia jos mitään neuvotteluissa Barakin ja Abbasin välillä tehtiin, eikä siitäkään, oliko Barakilla Netanyahun valtuutus mukanaan. Tämän kaltaiset neuvottelut kuuluisivat ulkoministeriölle ei puolustusministerille, joka toistuvasti toimii omavaltaisesti potkien aisansa yli kuin vikuri hevonen.

5. UUTISOTSIKOITA
-          AL AHRAM raportoi tänään tiistaina, että Egyptin turvallisuusjoukot tekivät ratsian egyptiläisen miehen kotiin takavarikoiden sieltä ammuksia. räjähteitä, kartan  presidentti Mursin viime tiistaina Aleksandriaan tekemän matkan reitistä, sekä tietoliikenne- ja salakuuntelu-varusteita. Miestä syytetään Mursin teloitus-suunnitelmista, joiden motiivista ei tiedetä. Muslimiveljeskunta yhdessä Salafistien kanssa voitti enemmistön parlamentissa, mutta virheen johdosta vaalit joudutaan uusimaan. Presidentti Mursi on ensimmäisen sadan päivän aikana jatkanut Mubarakin aikana harjoitettua brutaalia hallintomallia toisin ajattelijoiden pidätyksineen, kidutuksineen ja valeoikeudenistuntoineen. Kairossa sijaitseva Nadim-keskus, joka avustaa kidutuksen uhreja, raportoi, että Mursin hallituksen aikana on surmattu 34 ihmistä, 88 ihmistä on kidutettu kuulustelujen aikana, ja 7 naista raiskattu poliisien toimesta Mursin ensimmäisen 100:n päivän aikana. El-Nadim keskuksen johtaja tri Magda Adly sanoo, että poliisin toimissa on havaittava selvää kosto-tendenssiä, eikä muutosta parempaan ole nähtävissä. Tämä varmaan hivelee Obaman korvia, joka ylpeilee siitä, miten hän kaatoi monen arabimaan johtajat pyrkiessään edistämään demokratiaa, mutta saaden tilalle islamin diktatuurin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160952#.UH0P-WJHT-k
-          USA:n ulkoministeri Hillary Clinton otti joko vapaaehtoisesti tai hänet pakotettiin ottamaan vastuun viime kuussa Benghazin konsulaatin murhenäytelmään, jossa USA:n lähettiläs Chris Stevens lynkattiin väkijoukon toimesta ja kolme muuta USA:n virkailijaa sai surmansa. Stevens neuvotteli aseiden hankkimiseksi Libyasta Syyrian kapinallisille ilmeisesti USA:n hallituksen laskuun. Presidentti Obama on joutunut kasvavan kritiikin kohteeksi tökerösti hoidetun turvallisuuden takaamiseksi konsulaatin virkailijoille ja siitä, että hän pyrkii peittelemään tehtyjä ilmiselviä virheitä. Clinton uhrautuu Obaman vaalitaistelun pelastamiseksi. Obama ja Romney kohtaavat tänään toisessa sanallisessa mittelössä, jossa ulkopolitiikka lienee keskeisenä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160949#.UH0UnWJHT-k
-          Toistaiseksi tuntemattomat tuholaiset olivat tiistaiaamuna käyneet töhrimässä entisen puolustusministeri ja kansallissankarin Moshe Dayanin hautakiven Nahalalissa Galileassa. Vandaalit olivat käyttäneet verenpunaista maalia ja mustaa tushia mustasta kivestä valmistetun hautamuistomerkin häpäisemiseksi töhertäen sanat: ”Epäonnistunut ministeri – kaatuneitten puolesta.” Epäonnistuminen, hepreaksi hamechdal, sanaa käytetään Golda Meirin johtaman hallituksen kyvyttömyydestä lukea oikein saamiaan tiedustelutietoja ja Egyptin armeijan liikkeiden antamia vihjeitä sodan alkamisesta Jom Kippurin iltapäivällä kuudes lokakuuta 1973. Yllätyshyökkäys mursi IDF:n Suezin kanavan varteen rakentamat puolustusasemat miesten pääosan ollessa lomalla, mikä sai hallituksen ja puolustusministerin romahtamispisteeseen. Dayan sanoi silloin, että hän pelkää kolmannen Temppelin olevan kuoleman-vaarassa. Sota surmasi 2 500 israelilaista sotilasta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160956#.UH0WhGJHT-k
-          Terrorismi lähellä palestiinalaisalueita olevilla Israelin maanteillä on noussut hälyttävästi viime päivien aikana. Aseina on käytetty kiviä ja polttopulloja, joilla pyritään saamaan autot pois tietä tai muuten pysähtymään joutuakseen väkijoukon musertamiksi. Talmonin lähellä Binyaminin alueella autoilija hädin tuskin pääsi pakoon, mutta auto kärsi pahoja vaurioita. Useita kivityksiä raportoitiin myös Juudean alueella. Bussia kivitettiin Efratin sisäänkäynnin lähellä. Beit Anoun risteyksen lähellä Kiryat Arbassa kivitettiin israelilaisia busseja. Eilen kivitettiin bussia tiellä no 60 lähellä El Aroubia, bussi kärsi pahoja vaurioita, mutta fyysisiä vammoja ei aiheutunut. Hysteria oli varmaan melkoinen bussin sisällä kivien lennellessä ikkunoista sisään. IDF pyrkii etsimään pahimmat kivittäjät, mutta he pakenevat omiin kyliinsä ja kaupunkeihinsa, joissa asukkaat suojelevat heitä: ”Kukaan ei tiedä mitään.”  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160936#.UH0ZYmJHT-k
-          Israelin Knesset hajotti itsensä aamun tunteina, mikä lopullisesti tarkoittaa todellisen vaalitaistelun alkamista tällä kertaa. Pääministeri uskoo voittoonsa, vaikka hänellä on useita vastustajia maassa, jotka eivät kaihda käyttää epäreiluja keinoa hänen kaatamisekseen. Varsinkin myönnytyspolitiikan kannattajat, joista Ehud Barak on yksi, haluavat syrjäyttää hänet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160940#.UH0ceWJHT-k


Monday, October 15, 2012

MAANANTAI 15.10.12


MAANANTAI 15.10.12

1. HIZBULLAHIN pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallah pyrki ottamaan kaiken kunnian Iranin valmistamasta UAV-koneesta, joka runsas viikko sitten lauantaiaamuna pääsi tunkeutumaan Negevin yläpuolelle lentäen siellä puolisen tuntia ennen kuin IAF:n F-16 kone ampui sen alas. Libabonin johtavat poliitikot ovat kuitenkin kritisoineet jyrkästi tapaa, millä Hizbullah lähetti koneen Israelin ilmatilaan keskustelematta siitä ensin viranomaisten kanssa.
LIBANONIN entinen pääministeri Fouad Siniora esitti oman kritiikkinsä tähän tapaan: ”Olemme ylpeitä mistä tahansa saavutuksesta Israelin lyömiseksi, mutta Hizbullah johtaja Sayyed Hassan Nasrallah ei ole keskustellut Libanonin hallituksen kanssa koneen lähettämiseksi Israelin ilmatilaan”. Hän varoitti, että Hizbullahin edesvastuuton toiminta voi vetää Libanonin konfliktiin Israelin kanssa, mikä vaarantaa Libanonin kansaa. ”Nasrallah ei ole kysynyt libanonilaisilta, ovatko he valmiit sellaiseen taisteluun tai sotaan Israelia vastaan.”

LIBANONIN presidentti Michel Suleiman arvosteli samoin Hizbullahia toimia, joita hän kutsui edesvastuuttomiksi. ”Miehittämättömän tiedustelukoneen lähettäminen Israel vihollisemme ylle osoittaa tarpeen muotoilla puolustusstrategia, jonka puitteissa vastarintajärjestö (Hizbullah) voi puolustaa Libanonia,” Suleiman analysoi lisäten: ”Päätöksentekoprosessi täytyy määritellä siten, että tätä (Hizbullahin) kykyä voidaan käyttää armeijan suunnitelmien ja tarpeiden mukaan.”
HIZBULLAH on sekä poliittinen että militaristinen järjestö, jolla on kansanedustajia ja ministereitä hallituksessa omaten siellä veto-oikeuden hallituksen päätöksiin. Hizbullah on osallistunut Syyrian armeijan tukena sen taisteluissa kapinallisia vastaan, minkä johdosta sitä on arvosteltu voimallisesti Libanonissa. Tarkkailijat ovat huomioineet, että Hizbullah on haudannut surmansa saaneita jäseniään kertomatta, miten he kuolivat. http://www.timesofisrael.com/former-lebanese-pm-joins-growing-chorus-of-criticism-of-nasrallah/

HIZBULLAHIN pääsihteeri Nasrallah ja hänen varamiehensä Naim Qassem ovat viime päivinä joutuneet julkisissa esiintymisissään puolustamaan julkista tunnustustaan, että hän antoi käskyn UAV-koneen lähettämiseksi Israelin ylle ja myös sitä, miksi sen jäseniä osallistuu Syyrian taisteluihin. Nasrallah sanoi, että Israelin koneet ovat loukanneet Libanonin ilmatilaa 20 000 kertaa ilman, että hallitus on reagoinut siihen mitenkään. Libanonin oppositiojohtaja Saad Hariri, joka johtaa Syyrian vastaista ”March-14” yhteenliittymää, sanoi presidentti Suleimanin kritiikin osoittavan Libanonin kansan syvän huolen Hizbullahin
edesvastuuttomasta seikkailupolitiikasta. ”Jokaisen tulee ymmärtää, ettei Libanon ole miehittämätön tiedustelukone”, hän asetteli sanojaan.
Nasrallah ylpeilee vuoden 2006 Libanonin kakkossotasta, joka kesti 33 vuorokautta, ja jonka aikana Hizbullah sanoo saaneensa voiton Israelin armeijasta ja osoittaneen perusteettomaksi myytin IDF:n ylivoimaisuudesta, mikä on rohkaissut muitakin vastarintajärjestöjä. http://www.timesofisrael.com/at-home-hezbollah-comes-under-fire-for-reckless-foreign-policy/

2. SIINAILLA toimivat epämääräiset pyssymiehet pysäyttivät sunnuntaina armeijan kuorma-auton Siinain pohjoisosassa. He käskivät autossa olleet armeijan upseerin ja sotilaat ulos autosta ja ajoivat varastamallaan kuorma-autolla tiehensä. Välikohtauksessa ei tiettävästi kukaan haavoittunut tai kuollut, mutta henkinen loukkaantuminen on ilmeinen.
Siinain laaja suurelta osin asumaton ja pinnanmuodostukseltaan vuoristoinen ja vaikeasti liikuttava alue on presidentti Mubarakin syrjäyttämisen jälkeen kokenut voimakasta uudelleen muotoutumista armeijan ja hallituksen valvonnan repsahtaessa entisestään.

Siinain beduiiniväestöä syrjittiin maan kehityssuunnitelmissa eikä sille järjestetty työ-mahdollisuuksia, minkä johdosta he ovat suuressa määrin suuntautuneet salakuljetukseen ja opastoimintaan alueelle pyrkiville terrorijärjestöille liittoutumalla heidän kanssaan. Nämä kansainväliset järjestöt jopa suunnittelivat Siinain alueen muodostamista toimintansa keskukseksi, jolle he halusivat saada puoli-itsenäisen aseman. Heidän suunnitelmiaan ovat auttaneet Libyan teloitetun yksinvaltiaan Muammar Gaddafin asevarikoista varastetut aseet, joita on salakuljetettu Siinaille, joukossa ohjuksia ja muuta raskasta aseistusta.
Elokuussa tuntemattomat pyssymiehet hyökkäsivät Egyptin armeijan tukikohtaan Rafahin kaupungin lähellä sotilaitten valmistuessa nauttimaan paaston keskeyttämisateriaa surmaten teloitustyyliin 16 sotilasta ja varasten 3 armeijan ajoneuvoa, joilla he ajoivat Israelin puolelle.
Siellä heidät kuitenkin eliminoitiin ennen heidän pääsemistään juutalaisyhteisöön. Syyskuussa vahvasti aseistautunut ja pommivöillä varustettu joukko tunkeutui Israelin puolelle. Syntyneen tulitaistelun aikana yksi IDF:n sotilas sai surmansa.
Presidentti Mursi on pyrkinyt osoittamaan päättäväisyyttä saadakseen Siinain alueen hallintaansa saatuaan IDF:n luvan lisätä joukkojaan ja aseistustaan Siinailla. Hänen on kuitenkin taisteltava itsensä kanssa, sillä hallituskumppani salafi-järjestö on yksi Siinailla toimivista, ja hallitsevan Muslimiveljeskunnan ideologia on suurelta osin yhteneväinen salafi-järjestön kanssa. Mursin päänsärkyä ovat lisänneet Egyptin vapaamieliset, jotka ovat alkaneet mellakoida Kairon kaduilla vastustaessaan hänen politiikkansa. Tahrir-aukiolla Mursin kannattajat nujakoivat vapaamielisten kanssa. Toistasataa ihmistä haavoittui. http://www.timesofisrael.com/gunmen-carjack-egyptian-army-men-in-northern-sinai/

3. THE TIMES OF ISRAEL tarkastelee web-sivun artikkelissaan EMP-ilmiön mahdollisuutta hyökkäyksissä Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan. Asiantuntijana toimii tri Emily Landau, joka toimii Israelin turvallisuustutkimusten instituutin asevalvonnan ja paikallisen turvallisuus-ohjelman johtajana ja luennoitsijana Tel Avivin yliopistossa.
Landau toteaa, ettei Israelissa ole aloitettu keskustelua EMP:n käyttämisestä Israelia vastaan, mutta kun sellainen alkaa, siinä tultaneen asettamaan vastakkain valmistautumis-kustannukset pulssin vaikutuksen eliminoimiseksi ja sen aiheuttamat vahingot maalle.

USA:n kongressi asetti v. 2000 tutkimuskomitean, jonka tuli tutkia, keillä valtioilla tai järjestöillä olisi edellytykset suorittaa EMP-iskuja Yhdysvaltoja vastaan. Komitean raportti valmistui 2008. Siinä todetaan, että tällaisia järjestöjä ja maita on useita, ja todettiin edelleen, ettei EMP-pulssin aikaansaaminen edellytä korkeaa teknistä tasoa. Sen aiheuttamat vauriot USA:lle olisivat katastrofaaliset. Se tulisi aiheuttamaan suurta tuhoa maan infrastruktuurille rampauttaen suurelta osin paitsi julkiset palvelut ja toiminnot, mutta myös vaikuttaisi USA:n ja länsimaiden vaikutusmahdollisuuksiin maailmassa ja niiden armeijoiden suorituskykyyn.

SÄHKÖISEN infrastruktuurin turvallisuusneuvoston puheenjohtaja ja johtaja Avi Schnurr, joka toimii asiantuntijana monen valtion hallitusten ja voimayhtiöiden neuvonantajana sähköisen infrastruktuurin turvallisuuden parantamiseksi suurella osaa maailmaa, sanoo, että USA:n sähköisten laitteiden vahvistaminen EMP-iskun varalta maksaisi miljardi USD. Hän sanoi, että USA:n ja Israelin maiden välisen suuren eron vuoksi niiden vahvistaminen maksaisi vain murto-osan sen vuosittaisista sähkökustannuksista.
SCHNURR selittää, ettei EMP-vaikutuksen aiheuttamiseksi tarvita välttämättä ydinasetta, siihen riittää tarpeeksi suuri pommi, jonka terroristit räjäyttäisivät laitoksen lähellä.
Ydinpommin viemiseksi ilmakehän yläpuolelle riittäisi karkeatekoinen raketti, jollaista Iran on kokeillut ampuen sen laivasta yläilmaan ja räjäyttäen sen siellä. Tällainen ydinräjäytyksen vaikutus tuntuisi laajalla alueella polttaen kaikki sähköiset johdatukset. laitteistot ja linkkiasemat, joita ei ole suojattu tarvittavan tehokkaasti. Yksinkertaisin keino sähköisten laitteiden suojelemiseksi jännitteen hetkittäisten muutosten varalta on asentaa niihin geomagneettisesti aiheutetun jännitteen (GIC) sulkija.

IHMISEN aiheuttaman jännitteen äkillisen nousun ohella sen voi saada aikaan aurinko-myrskyt, hetkittäiset purkaukset sen pinnalla, jotka lähettävät elektronisia suihkuja kohti maata aiheuttaen arvaamattomia jännitteen nousuja maan pinnalla.
Artikkelin otsikossa kysytään, onko Iran valmistelemassa tällaista EMP-iskua Israelia ja länsimaita vastaan jouduttaakseen Israelin tuhoamista ja 12. imaamin tuloa maailmaan. http://www.timesofisrael.com/an-electro-magnetic-pulse-attack-the-other-iranian-nuclear-threat/

4. UUTISOTSIKOITA
-          EU:n 27:n maan edustajat kokoontuvat maanantaina Luxenburgissa, jossa keskustellaan omien talousongelmien ohella Iranille asetettujen talouspakotteiden kiristämisestä, koska Iran ei ole osoittanut tarvittavaa neuvotteluhalua eikä ole pystynyt hälventämään länsimaiden epäilyjä, että sen ydinteollisuus tähtää ydinpommin valmistamiseen. Republikaanien vara-presidenttiehdokas Paul Rayan paljasti, että Iranilla on tarpeeksi rikastettua uraania viittä ydinpommia varten. Iran esitti äskettäin, että se suostuu keskeyttämään uraanin rikastamisen 20 %:n tasoon, jos se saa ulkomailta tarvitsemansa uraanirikasteen.
-          Toisena asiana EU keskustellee PA:n suunnittelemasta esityksestä YK:n yleiskokoukselle Palestiinan saamiseksi YK:n jäseneksi ilman valtiota, mikä antaisi sille oikeuden päästä YK:n alaisiin toimikuntiin. USA pyrkii taivuttamaan EU:n maitta, etteivät ne äänestäisi PA:n esityksen mukaisesti.
-          USA:n viimeisin vitsaus on sienimäinen aivokalvon tai selkäytimen tulehdus. Se on levinnyt 15:en osavaltioon, 200 ihmistä on sairastunut siihen ja 15 kuollut. Vaarana on, että tuhannet ihmiset voivat joutua sen uhreiksi. Pahiten sairaus iski Tennesseen osavaltioon, jossa 53 ihmistä on sairaana, 6 kuollut; Michiganissa sairaita on 41, seuraavana Virginia, jossa 34 ihmistä on sairastunut siihen. 14 000 ihmistä sai tartunnan saastuneen steroidin piikittämisestä heidän selkäytimeensä selkäkipujen lieventämiseksi. Tämä aine on sittemmin vedetty pois markkinoilta. Sairauden fungus meningitis hoito sairaaloissa kestää pitkään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160899#.UHvCbGJHT-k
-          IDF:n eteläisten joukkojen komentaja Tal Russo toteaa viime päivien raketti- ja kranaattituleen Gazasta, ettei se ole ohi ennen kuin se on ohi, eli että tilanne voi pahentua entisestään. IDF on jo pitkään varautunut mahdollisuuteen, että se joutuu tekemään uuden operaation Gazan alueelle, eikä sitä tällä kertaa jätettäisi kesken. Eversti Tal Hermoni, toisiin tehtäviin siirtyvä Gazan divisioonan komentaja, toteaa, että Gazasta tehdyt hyökkäykset ovat entistä paremmin suunniteltuja ja toteutettuja. Tilanne on IDF:n parissa erittäin erikoinen, sillä uhkakuvia nousee kaiken aikaa lisää joista kaikista voidaan sanoa, että ne edustavat entistä kehittyneempää valmistelua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160890#.UHvFJGJHT-k
-          Pääministeri Netanyahu sanoo, että cyber-hyökkäykset Israelia vastaan ovat selvästi lisääntyneet, ja siksi hän asetti kansallisen cyberhallinnon, jonka tehtävänä on valvoa maata vastaan tehtäviä hyökkäyksiä ja tehdä tarvittavat puolustusasemat. Pääministeri kutsuu sitä sähköiseksi IRON DOME puolustusjärjestelmäksi. USA:n puolustusministeri Leon Panetta antoi äskettäin vakavan varoituksen niille, jotka tekevät cyber-iskuja Yhdysvaltoja tai sen liittolaismaita vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160879#.UHvHFWJHT-k
-          Debkafile kertoo web-sivullaan, ettei Syyrian kapinallisilla ole tarpeeksi miehiä voittaakseen. Obama asetti tukensa heille olettamukseen, että heillä on 70 000 miestä, mutta DF:n tietojen mukaan luku on 30 000, heistä 10 % kuuluu al-Qaidaan. DF kertoo edelleen, että Iranin al-Quds joukot kouluttavat alaviittien 70 000 miehen vahvuisia erikoisjoukkoja, jotka tulevat liittymään presidentti Bashar Assadin joukkojen tueksi vähentäen toiveita kapinallisten voitosta. http://www.debka.com/article/22440/New-W-intelligence-Syrian-rebels-don’t-have-the-numbers-to-win
-          Egyptin Siinain joukot on asetettu hälytysvalmiuteen sen jälkeen, kun IAF eliminoi kaksi alafi-järjestön johtajaa Gazassa lauantaina. Tiedustelutiedot varoittavat, että salafijärjestö Siinailla voi iskeä Egyptin armeijan kohteisiin lähi päivien aikana. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4292253,00.htmlSunday, October 14, 2012

SUNNUNTAI 14.10.12


SUNNUNTAI 14.10.12

1. ISRAELIN eteläosaan viikko sitten Libanonista lähetetyn miehittämättömän tiedustelu-koneen tarkoituksena lienee ollut kuvata Dimonan ydintutkimusreaktorin rakennuksia. Vielä ei ole tiedossa, pystyikö se lähettämään ottamiaan kuvia ja turvallisuussignaaleja valvojilleen. Kone kierteli edestakaisin jonkin aikaa ilmeisesti siksi, että Israelin asiantuntijat pyrkivät saamaan koneen hallintaansa saadakseen sen laskeutumaan ehjänä. Kone ei päässyt Dimonan yläpuolelle ja se ammuttiin alas IAF:n F-16 ohjuksella. Julkisuudessa ei tiedetä mitä laitteita koneessa oli eikä sitä, näkyikö siinä sovelluksia Iranin pudottaman ja lähes ehjänä saamansa USA:n UAV-koneen salaisesta tekniikasta.

MIEHITTÄMÄTTÖMÄN UAV-koneen tarkoituksena lienee ollut testata IDF:n ilmapuolustusta valmistautuessaan mahdollista sotaa varten. Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah sanoi antaneensa käskyn koneen lähettämisestä, mutta se oli valmistettu Iranissa, ja iranilaiset teknikot Libanonissa vastasivat koneen lähettämisestä ja valvonnasta Israelin ilmatilassa.

DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Iranin vallankumouskaartin komentaja Ali Jabari kertoi järjestön web-sivulla, että Iranin meri- ja ohjusvoimat ovat ”strategisessa puolustus-valmiudessa” -, termi, jonka vallankumouskaarti on kehitellyt. Kenraaliluutnantti Jabari puhui Korashanissa ylimmän kaitsijan Ali Kamenein kanssa tekemänsä vierailun yhteydessä.
Korashan on merkittävä kaupunki shia-muslimien eskatologiassa, sillä he sanovat näin: ”Kun näet mustien lippujen lähtevän Korashanista armeijan edessä, se on merkki siitä, että islamin messias mahdi on lähtenyt sotaretkelle”.
Musta lippu oli Muhammedin sotalippu, ja se on hänen biologisten jälkeläistensä turbaanin väri. Musta lippu varustettuna tekstillä ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah” nostettiin mielen-osoittajien valtaamien USA:n lähetystöjen lippusalkoihin korvaten USA:n liput, jotka poltettiin.

KENRAALILUUTNANTTI Jabari sanoi, että Libanonista lähetetty tiedustelukone oli päässyt lähelle Dimonan ydinreaktorirakennuksia ennen sen ampumista alas.
Debkafile kertoo USA:n presidentinvaalien republikaanien varapresidentti ehdokkaan Paul Rayanin kertoneen väittelytilaisuudessa – päästyään Bidenin toistuvien häirintäyritysten läpi – että Iran on vuosien aikana rikastanut uraania viittä ydinpommia varten. DF arvioi, ettei Iran ole varastoinut niitä Fordon maanalaisiin tiloihin, vaan piilottanut ne laajan, 1.6 miljoonan neliökilometrin suuruisen maan alueelle, josta sen löytäminen edellyttää tarkkaa tiedustelua. Tämä vapauttaisi pommituslaivueet ”bunker-buster” pommeineen yli 20:n ydinteollisuuteen liittyvän kohteen tuhoamisesta, sillä tämän uraanierän tuhoamiseen riittäisi yksi täsmäohjus. 

Iran on kuitenkin aloittanut jo cyber-sodan Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan hyökkäämällä niiden tärkeiden instituutioiden tietoliikennettä vastaan.
USA:n puolustusministeri Leon Panetta esitti puheessaan ”ennen 11/09” vakavan varoituksen cyber-terrorismista USA:ta ja sen liittolaisia vastaan nimeämättä Irania – Obaman terminologiassa terrorismi yhdistettynä muslimeihin on kielletty. Asiantuntijat kuitenkin näkevät tässä suoran varoituksen Iranille, joka oli hyökännyt Saudi Arabian suurinta öljyntuotanto-yritystä ARAMCO sekä Qatarin vastaavaa laitosta RASGAS vastaan.
Viimeisin hyökkäys oli USA:n suuria pankkeja vastaan, eikä Israelkaan ole jäänyt sivuun.
Panetta esitti varoituksessaan, että cyber-terrorismi saa USA:n iskemään takaisin massiivisesti ja ennaltaehkäisevästi. Asiantuntijoiden mukaan Iranin hallitus on haalinut palvelukseensa satakunta hakkeria, jotka yhdessä suorittavat iskuja valittuihin kohteisiin. http://www.debka.com/article/22438/Spreading-Iranian-cyber-attacks-hit-Israeli-military-US-financial-and-Gulf-oil-targets

2. NIMEÄMÄTÖN tietolähde paljastaa, että viime viikon lauantaina alasammuttu tiedustelu-kone oli Iranin viimeisintä mallia. Oliko siinä tutkavalvonnan ohittavia laitteita ja mitä tiedon-siirtojärjestelmiä, on edelleen tutkimuksen alaisena.
Lähteen mukaan kone pystyi kuvaamaan USA:n ja Israelin loppukuusta alkavien ohjusten-torjuntaharjoitusten valmisteluja, ballististen ohjusten laukaisualustoja, keskeisiä lentokenttiä sekä mahdollisesti myös Dimonan  ydintutkimusreaktoria. Kone pystyi myös lähettämään keräämänsä aineiston digitaalisesti valvojilleen, kuten tietolähde kertoo sunnuntaina. Kone oli Iranin kuukausi sitten julkistamaa pitkänmatkan tyyppiä Shahed-129. Kone ammuttiin alas 18 mailin päässä Dimonan reaktorista asumattoman alueen yllä.
IDF:n taholta vähätellään Iranin UAV-koneen merkitystä sanoen sen olleen vanhanaikaisen, ja ettei se pystynyt kuvaamaan mitään, mikä ei jo olisi GOOGLE-earth paljastamana koko maailman nähtäväksi.
Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah sanoi lauantain puheessaan, että koneen nimi oli AOUB (kärsivällinen) islamin profeetan sekä marttyyri Hussein Ayoubin kunniaksi. Hän väitti, että hän paljastaa vain osan teknisistä salaisuuksistaan, joista kone oli yksi, sekä että Hizbullah pystyy lähettämään koneitaan minne tahansa Israelin ylle. Hän kertoi koneen lentäneen Israelin kaasunporauslautan yllä Välimerellä ennen tunkeutumistaan Israelin ilmatilaan läpi tutkavalvonnan ja Iron Dome puolustusjärjestelmän. http://www.timesofisrael.com/downed-drone-managed-to-transmit-photos-of-joint-drill-preparations-says-report/

3. TIME OF ISRAEL kertoo artikkelissaan Egyptin presidentti Mursin ongelmista taiteillessaan Muslimiveljeskunnan voimakkaan Israel-vastaisuuden ja reaalipolitiikan välissä. Aya Batrawi kertoo veljeskunnan ylimmän kaitsijan, 69-vuotiaan, Mohammed Badien pitämästä puheesta, joka julkistettiin sen web-sivulla ja postitettiin lehdistölle, ja jossa hän kehottaa kaikkia muslimeja yhdistymään taistelussa Israelia vastaan Jerusalemin vapauttamiseksi ja Palestiinan valtion perustamiseksi. Hän sanoi, että ”sionistit tuntevat voiman kielen, ja että he levittävät mukanaan korruptiota, ovat murhanneet muslimeja ja häväisseet pyhiä paikkoja”.

ARTIKKELISSA todetaan Badien syytösten menneen yli normaalien hyökkäysten, ja arvioidaan, että sen yhtenä tarkoituksena voi olla kääntää Egyptin kansan huomio pois syytöksistä, että presidentti Mursi oli epäonnistunut ensimmäisen sadan päivän lupauksissaan kesäkuussa saamansa vallan jälkeen. Toiseksi se on voitu tarkoittaa alueen muslimeille muistuttamaan Egyptin johtoasemasta arabimaitten johtajana. Presidentti Mursi sanoi irti jäsenyytensä Muslimiveljeskunnasta ottaessaan vastaan presidentin tehtävät, mutta hän ei voi sivuuttaa huomiotta veljeskunnan vaikutusvaltaisen johtajan mielipiteitä.

MOHAMMED BADIE vietti 20-vuotisesta lähtien 15 vuotta Egyptin vankilassa, mutta hänet vapautettiin ja valittiin veljeskunnan johtoon 2010. Hän on kahdeksas Muslimiveljeskunnan ylin kaitsija perustamisestaan lähtien v. 1928. Hänen puheensa julkistettiin muslimien pyhiin-vaelluskauden Hajj alussa. Muslimien profeetta Muhammed kehotti toimintansa alkupuolella paikallisten juutalaisten kosiskelun vuoksi rukoilemaan Jerusalemia kohti – Al-Aksa moskeija rakennettiin paljon myöhemmin – mutta juutalaisten hylättyä hänen tarjouksensa kääntyi heitä vastaan ja muutti rukousasennon kohti Mekkaa ja pyllistämään Kalliomoskeijalle.

4. UUTISOTSIKOITA
-          IAF iski ohjuksillaan Gazassa kahta moottoripyörillä ajavaa miestä kohti surmaten heistä yhden ja haavoittaen toista vaikeasti. Surmansa saanut mies tunnistettiin Jihad islam johtajaksi Hisham al-Saedni. Hänellä oli yhteyksiä al-Qaidan kanssa. Palestiinalaislähteet kertoivat haavoittuneen miehen kuolleen haavoihinsa. Al-Saedni tunnettiin myös nimellä Abu Al-Waleed Al-Magdissi. Hänen uskotaan johtaneen salafi-ryhmää nimellä Tawhid ja Jihad (yksi jumala ja pyhä sota). Molemmat miehet kuuluivat salafistien shuraneuvostoon Jerusalemin alueilla. Gazan terroristit ampuvat harvakseltaan rakettejaan ja kranaattejaan Israelin puolelle, johon IDF vastaa ilmaiskuillaan ja joskus tykistötulellaan. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=287722
-          Hamasin perustajajäseniin kuuluva Mahmoud Zahar vakuuttaa, että Hamas on valmistautunut ja pystyy aiheuttamaan kipeitä iskuja, mikäli IDF uskaltaa aloittaa uuden sotaretken Gazan kaistalle. Hän sanoi, ettei Hamas halua osallistua vaaleihin Fatahin kanssa, koska ne eivät ole rehellisiä. Hän syytti Abbasia, että tämä pidättää Hamasin jäseniä Länsirannalla voidakseen estää heitä äänestämästä paikallis-vaaleissa. Hän ylisti UAV-koneen tunkeutumista Israelin ilmatilaan lentäen siellä puolisen tuntia. Hän sanoi Iranin ja Hizbullahin käyvän psykologista ja poliittista taistelua Israelin kanssa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287727
-          Barak ja Netanyahu kiistävät lehdistössä olleet tiedot, että Netanyahu olisi luvannut luopua Golanin kukkuloista rauhankeskusteluja vastaan Syyrian kanssa. Barak kielsi tuohtuneina tiedot, että tällaista lupausta olisi koskaan annettu. Israelin propaganda on voimallisesti Netanyahun vastainen hakemalla hakien aiheita hänen musta-maalaamisekseen ennen vaaleja. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=287692
-          USA:n ulkoministeri Hillary Clinton on joutunut puolustuskannalle hänen ja presidentti Obaman omaksuman muslimeja nuolevan politiikkansa vuoksi, joka on monien tarkkailijoiden mukaan romahtanut. Heidän tukemansa ja suurelta osin rahoittamansa ”demokratisointikampanja” Pohjois-Afrikassa on nostanut arabimaitten johtoon ääri-islamia edustavat johtajat, jotka pakottavat maat sharia-lain alle, ja jotka edustavat islamin diktatuuria demokratian kaavun suojassa. Clinton sanoi, että lännen tulee ummistaa silmänsä pienen ryhmän väkivallalta ja keskittyä siihen, miksi demokraattinen uudistus noissa maissa oli välttämätön. ”Meidän mielestämme nuo siirrot eivät ole amerikkalaisten vastuulla, ei meidän voittojamme tai tappioitamme”, hän sanoi puhuessaan Strategisten ja kansainvälisten asiain tutkimuskeskuksen tilaisuudessa Washingtonissa perjantaina. Sen sijaan hän kehotti länsimaita työskentelemään niiden kanssa, jotka päivittäin työskentelevät demokraattisten instituutioiden vahvistamiseksi, minkä hän uskoi kasvattavan uskollisempia liittolaisia ja kestävämpää turvallisuutta pitkällä aikavälillä. Hän kehotti työskentelemään vaarallisissa paikoissa pitääkseen yllä suhteita Amerikan ja muslimimaitten kesken. Republikaanit ovat hyökänneet rajusti erityisesti Benghazin konsulaattia vastaan tehdyn hyökkäyksen johdosta, mitä Obama ja hänen hallituksensa pyrkivät piettelemään julkisuudelta, koska siellä oli tapahtunut ilmeinen turvallisuusvirhe, joka maksoi neljän USA:n kansalaisen ja diplomaatin kuoleman epäselvissä olosuhteissa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287617
-          Turkin pääministeri Erdogan syyttää YK:ta toimettomuudesta, mikä johtaa Syyrian tilanteen muuttumiseen Bosnian kaltaiseksi. Tilanne mutkistuu ja tulee päivä päivältä yhä vaarallisemmaksi uhaten kehittyä alueelliseksi sodaksi. Syyria kielsi turkkilaisia liikennekoneita lentämästä Syyrian ilmatilassa vastavetona vastaavaan kieltoon Turkilta. Yhä todennäköisemmältä vaikuttaa, että Syyriasta Turkin puolelle ammutut kranaatit ja ammukset ovat ainakin osittain kapinallisten ampumia. YK:n ja arabiliiton nimittämä rauhanrakentaja Lakhdar Brahimi pyrkii aloittelemaan sovittelujaan, mutta ei tiedä, kenen kanssa hänen tulisi keskustella kapinallisten hajanaisuuden vuoksi. Hän suunnittelee kansainvälisten rauhanturvajoukkojen perustamista, jossa olisivat mukana arabi- ja länsimaat. Kapinallisten taktiikkana on pyrkiä saamaan yhtenäistä maa-aluetta Turkin rajan tuntumassa. He ottivat haltuunsa Maarat al-Numan Idlibin provinssissa ja yrittivät saartaa läheisen armeijan tukikohdan, mihin hallituksen joukot vastasivat ilmaiskuilla surmaten 22 kapinallista. Maarat al-Numan joutuminen kapinallisten käsiin katkaisi tieyhteyden Alepposta Homsiin ja Damaskokseen. Hallituksen on tärkeää saada tie auki huoltoyhteyksien vuoksi Aleppoon. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287654
-          Islamin vallankumousaate piirittää Israelin ei-uskonnollisia arabeja Netanian alueella ns. kolmiossa. Nämä arabit Tiran kylässä Afulan ja Välimeren rannikkokaupungin Netanian välillä. Kylän asukkaat pelkäävät islamilaisen liikkeen toimintaa, sillä he ovat jo ottaneet haltuunsa kouluja ja muita instituutioita. Islamin liput liehuvat joittenkin heidän haltuunsa ottamien koulujen lipputangoissa. Islamilaisen liikkeen paikallis-johtaja Abdel Rahman Kishua kehotti ”saarnassaan” moskeijassa miehiä hoitamaan vaimojensa viikoittaiset piiskaamiset, kaksi tai kolme kertaa viikossa, ettei unohtuisi, kuka on herra talossa ja mikä on vaimon tärkein tehtävä: olla valmis miehensä seksuaalisiin vaatimuksiin vaikka kesken siivouksen ja ruuanlaiton. Kishua vastasi kännykkänsä soittoon Mekkassa kieltäen kehotuksen vaimon piiskaamisesta. Jospa se pyhiinvaellus Mekkassa muuttaisi miehen mielen inhimillisemmäksi, vaikka voinee arvata, että uskonnollinen kiihko vain kasvaa. Allahin suosio kun täytyy ansaita; välittäjää Allahin ja miehen välillä ei ole, vaikka Allah onkin armollinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160850#.UHqCA2JHT-k