PERJANTAI 19.10.12


PERJANTAI 19.10.12

1. ISRAELIN kotirintaman komentokeskus järjestää suuret katastrofiharjoitukset ensi sunnuntaina. Harjoitukset perustetaan olettamukseen, että suuren maanjäristyksen seurauksena maassa on 7 000 uhria. Harjoitukset aloitetaan Eilatista ja jatkuvat Hula-laaksoon. Harjoitusten kautta kotirintaman johto uskoo saavansa kansan ymmärtämään maan haavoittuvuutta ja tekemään valmisteluja äkillisen tilanteen  varalta. Sunnuntaina 11.00 – 19.00 välillä kotirintama ottaa valvontaansa TV- ja radio-lähetykset ja lähettää tekstiviestejä ihmisille antaen neuvoja, mitä tulee tehdä suuren maanjäristyksen iskiessä.
Ensimmäinen varoitus on kehottaa ihmisiä tulemaan ulkoilmaan, jos suinkin mahdollista.
Niiden, joille se ei ole mahdollista muutaman sekunnin aikana, tulee mennä suojattuun paikkaan talossa – porraskäytävään tai talon sisäiseen pommisuojaan. Yksinkertaisin tapa suojautua on piiloutua huonekalujen alle.
Harjoituksissa huomioidaan sekin mahdollisuus, että vihollinen voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja sekasorron lisäämiseksi aloittaa raketti-iskut maahan.
Lievemmissä maanjäristyksissä poliisi johtaa operaatioita, mutta vakavammissa tilanteissa kotirintaman komennuskunta ottaa tilanteen hallintaansa.

ISRAEL kuuluu Afrikan – Syyrian mannerlaattojen murtumavyöhykkeeseen, jossa vaarallinen alue jatkuu Afrikan pohjoisosista Punaisenmeren kautta Kuolleenmeren ja Jordaninlaakson vajoamaa pitkin Beit Sheanin tienoille, josta se kääntyy viistosti kohti Haifaa ja Välimeren rannikkoa. Tällä alueella on vuosisatojen aikana tapahtunut useita vakavia maanjäristyksiä.
Kotirintaman tiedotteessa todetaan, että harjoituksilla pyritään levittämään yleistä tietoa kansan pariin. Maanjäristykset ovat luonteeltaan arvaamattomampia ja monimuotoisempia kuin esim. raketti-iskut, joiden rata ja putoamispaikka pystytään nykylaittein melko tarkkaan arvioimaan, mikä ei ole mahdollista maanjäristysten kaltaisissa luonnon onnettomuuksissa.

Maanjäristyksen sattuessa muutamat tunnit sen alussa ovat kriittisiä, sillä ihmisiä on voinut jäädä puristuksiin rakenteiden sortuessa heidän päälleen, ja he vuotavat kuiviin. Niiden tuntien aikana pelastusviranomaisten on saatava kuva kokonaistilanteesta voidakseen ohjata toimensa eniten apua tarvitseviin kohteisiin. Normaalin tiedonvälityksen katketessa kotirintama suunnittelee lentolehtisten pudottamista ilmasta käsin. Kotirintaman puolustus-ministeri Avi Dichter arvioi, että jos hän saisi valita ohjusiskun ja maanjäristyksen välillä, hän mieluummin valitsisi ohjusiskut – mikä on tarpeetonta pohdiskelua vavalla asialla.  http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=288469

2. ISRAELILAINEN panssarivaunupataljoona piti yllätysharjoitukset tällä viikolla. Pataljoona on sijoitettu Jordaninlaaksoon. Ensimmäistä kertaa armeijan reserviläisjoukkoja oli kutsuttu aseisiin osallistuakseen tilanteeseen, jossa maahan hyökättiin vihollismaasta.
Osa reserviläisistä oli harjoituksissa asetettu vihollisen asemaan, jossa heillä oli käytössään olalta ammuttavia panssarintorjuntaohjuksia (PST-ohjuksia). Harjoituksissa reserviläiset toimivat yhdessä asepalvelustaan suorittavien ja vakinaisten sotilaitten kanssa.

Yhdeksännen panssaripataljoonan komentaja eversti Yohai Benhur sanoi ymmärtävänsä, että he tulevat olemaan ensimmäisinä vastaamaan maahan hyökkäävää vihollista. Hänen pataljoonansa on osa IDF:n panssarivoimien 401. prikaatia.
Harjoituksissa, jotka pidettiin armeijan Nabu Musa tukikohdan lähellä Jordaninlaaksossa, Merkava-4 panssarivaunut, jotka oli varustettu ”wind jacket” (tuulitakki) ohjussuojalla, ampuivat kovilla panoksilla. Sotilaita oli muodostettu gerilla-joukkueiksi, jotka olalta laukaistavilla PST- ohjuksilla varustettuina vaanivat panssareita. Toden tuntua lisäsi se, että panssarit ampuivat kovilla panoksilla.
Harjoituksiin oli kytketty myös tykistö- ja jalkaväkijoukkoja, joiden kykyä toimia nopeasti yllättävissä toimintakutsuissa pyrittiin testaamaan. Benhur totesi, että harjoituksiin osallistuivat  kaikki ne joukko-osastot, joita pataljoona tarvitsee tositilanteessa. Hän vakuutti, että joukot ovat aina valmiit, mutta sen täydellistämiseksi tarvitaan harjoituksia. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=288475

3. TRI MOHAMMED GHAZIANI, joka kuului jihanin taistelijoihin, mutta sai Mursilta nimityksen toimia virallisena välittäjänä Siinain viranomaisten ja jihadistien välillä, sanoi torstaina, että salafistien jihadi-osastot, jotka edustavat äärimäistä ideologiaa, ovat pureutuneet Siinaille.
GHAZIANI kertoi Al-Watan haastattelijalle, että monet näistä ryhmistä, kuten Tawhid wal-Jihad (Yksi Allah ja pyhä sota) ovat sitoutuneet al-Qaidan tapaiseen islamilaisuuteen.
Wal-Jihadin operaatioihin kuuluivat Siinain pommi-iskut lokakuun 7. päivänä vuonna 2004, joissa sai surmansa 34 ihmistä, useiden muiden iskujen ohessa.
Ghaziani kuuluu siihen reformia kannattavaan jihadisti-delegaatioon, jonka presidentti Mursi nimitti aloittamaan neuvottelut viranomaisten ja  Siinain jihadistien välillä.
Mursi antoi aiemmin käskyn aloittaa sotilasoperaation nimellä ”Kotka” turvallisuuden ja järjestyksen palauttamiseksi Siinain niemimaalla tuoden sinne joukkojaan vastoin sopimuksia.
Ghaziani selitti Al Watan haastattelijalle, että vaikka jihad kuuluu Siinailla toimivien jihadistien ideologiaan, heillä ei ole yhteyksiä kansainväliseen jihadiin. Hän myös vakuutti, etteivät Siinain jihadistit tee hyökkäyksiä egyptiläisiin kohteisiin tai ulkomaisiin yrityksiin maassa.
Ghaziani oli useita vuosia vangittuna Mubarakin hallituksen aikana. Hän vakuuttaa, etteivät jihadistit ja al-Qaida halua iskeä israelilaisiin kohteisiin, sillä he haluavat avustaa presidentti Mursin pyrkimyksiä lain ja oikeuden palauttamiseksi Egyptiin.

Yoram Schweitzer Tel Avivin kansallisen turvallisuustutkimusten instituutista kiistää Ghazianin tyynnyttelevät lausunnot todeten, että nämä salafisti- ja al-Qaida-ryhmät ovat suorittaneet useita hyökkäyksiä egyptiläisiä ja israelilaisia kohteita vastaan ja voivat uusia niitä. Hän selittää salafistien tekemien hyökkäysten osoittavan sen omaksuneen al-Qaidan ideologian. Vaikka niiden jäsenet ovat pääasiassa beduiineja, osa on todistettavasti Egyptistä ja muualta.
Nämä ryhmät ovat pommittaneet Egyptistä Israeliin ja Jordaniaan johtavan kaasujohdon ainakin 16 kertaa, mikä johti johdon sulkemiseen. Ne ovat reagoineet uhaten kostoiskuilla IDF:n tai Egyptin armeijan surmatessa palestiinalais- tai jihadi-johtajia. Ne ovat ampuneet useita raketteja Siinailta Eilatin alueelle. Salafisti-ryhmiä on perustettu useisiin Pohjois-Afrikan maihin, joissa entisten diktaattorien kaatuessa kenttä on avoin ja aseita runsaasti saatavilla. Memri:n  mukaan monet ryhmittymät ovat omaksuneet nimen ”Ansar al-Sharia”, sharia-lain kannattajat. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=288416

4. WND kertoo web-sivullaan, että presidentti Obaman nimittämä tiimi, jota johti Valerie Jarrett, korkea Obaman neuvonantaja, ja Iranin puolelta Ali Akbar Velayati, ovat käyneet usean viikon ajan neuvotteluja Dohassa, Qatarissa, löytääkseen tavan, jolla Iran voisi keskeyttää uraanin rikastamisen määräajaksi ja USA voisi poistaa useimmat Iranin vastaiset sanktionsa. Velayati on Khamenein neuvonantaja ja entinen ulkoministeri. Hänet on etsintä-kuulutettu Argentiinassa epäiltynä Buenos Airesin juutalaiskeskuksen pommi-iskusta.
WND kertoo edelleen, että neuvottelut ovat edenneet tasolle, jossa Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei odottaa Obaman kirjettä, jossa hän vahvistaa tarjouksensa. USA:n tiimin sanotaan käyttäneen ”Israel-korttia” sanoen, että ellei sopimusta saada aikaan, Israel voi iskeä Iranin ydinlaitoksia vastaan vaikka ilman USA:n suostumusta.

USA:n ulkoministeri Hillary Clinton totesi Kazachstanin vierailunsa yhteydessä, että USA on valmis poistamaan sanktionsa heti, kun Iran suostuu neuvotteluihin länsimaiden kanssa.
Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi totesi leikillään Velayatille, että Valerie Jarrett voi ansioittensa johdosta nousta Obaman seuraavan hallituksen ministeriksi.

WND:n raportin mukaan Khamenei sanoo aloittavansa järjestelyt sopimuksen toteuttamiseksi heti, kun hän on saanut Obaman lähettämän kirjeen. Tällainen sopimus voisi olla se höyhen, joka nostaisi Obaman osakkeita tarpeeksi seuraavan presidenttikauden voittamiseksi.
Ilman näitä vakuuksia Iran kiihdyttää uraanin rikastustoimiaan, Khamenei uhkaa, mutta toisaalta hän sanoo, että Iranin tulee tehdä kaikkensa, ettei Israel saa veruketta hyökkäyksiin.
Iranin taloudellisten vaikeuksien akkumuloituessa tarkkailijat uskovat, että jonkinlainen muutos on välttämätön Iranissa. Jos se saa jonkinlaisen elämänlangan, se pystyy jatkamaan entiseen malliin pitäen maailmaa ja länsimaita erityisesti jatkuvassa pakkopaidassa.
Israelin kannalta sopimus Obaman ja Khamenein välillä, mikä varmistaisi Obaman uudelleen valinnan, tarkoittaisi sitä, että Obama nojaisi koko imperiuminsa painolla Israelia vastaan pakottaen sen alistumaan hänen sanelupolitiikkansa alle, kuten jotkut analysoivat. http://www.wnd.com/2012/10/obama-cuts-deal-with-iran-over-nukes/

5. UUTISOTSIKOITA
-          Juutalaisten hautakivien töhriminen natsi-aiheisilla piirroksilla – hakaristeillä ja muilla ja iskulauseilla ovat levinneet Uuteen Seelantiin. Ainakin 20 juutalaisten hautakiveä on häpäisty. Paikalliset juutalaiset sanovat, että mitään tällaista ei  koskaan ennen tapahtunut maassa. Tuhotyöt on tehty keskiviikon ja perjantaiaamun välillä, jolloin ne havaittiin. Juutalaisia ei ole aiemmin kohdeltu poikkeavasti muista sen 170 vuotta kestäneen historiansa aikana Uudessa Seelannissa. http://www.timesofisrael.com/vandals-desecrate-jewish-graves-at-auckland-cemetery/
-          Pari päivää ennen Israelissa toteutettavia suuria katastrofi-harjoituksia Egyptiä ravisteli 5.0 R-asteen maanjäristys, joka tuntui myös Israelissa. Egyptin järistys sattui 05.30 paikallista aikaa, sen ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja. Järistyksen keskus oli 150 km Aleksandrian kaupungista pohjoiseen Välimerellä. Maailmassa tapahtuu vuosittain n. 30 000 kesivoimakasta maanjäristystä. http://www.timesofisrael.com/moderate-earthquake-rattles-egypt-felt-in-israel/
-          Iranin kaasutoimitukset Turkkiin ja sieltä edelleen keskeytyivät putken räjähdykseen Turkin itäosassa. Räjähdys haavoitti 28 turkkilaista sotilasta, jotka ajoivat paikan ohi. Räjähdys tapahtui Eleskirtin kaupungissa Agrin maakunnassa. Räjähdyksestä epäillään kurdien PKK-puoluetta, joka on 28 vuotta taistellut Turkin armeijaa vastaan vaatien itsenäisyyttä alueilleen sodassa, joka on vaatinut yli 40 000 ihmisen hengen. http://uk.reuters.com/article/2012/10/19/uk-iran-gas-blast-idUKBRE89I0B020121019
-          Presidentti Mohammed Mursin lähettämä kirje presidentti Peresille, jolle kirjeen ojensi Egyptin nimittämä uusi Israelin lähettiläs Atem Saleh, sai Muslimiveljeskunnan johtajan kiistämään tuohtuneena, että Mursi olisi koskaan kirjoittanut tällaista kirjettä, jossa hän kutsuu Peresiä hyväksi ystäväksi. Kirje on kuitenkin havaittu aidoksi eikä Egyptin Israelin suurlähetystön laatimaksi. Presidentti Mursilla on vaikeuksia yrittää toimia diplomaattisten sääntöjen ja kansainvälisten ohjeiden mukaan, sillä hänen taustavoimansa eivät ole tottuneet diplomaattisiin hienouksiin. He pyrkivät toteuttamaan Islamin jyrkintä muotoa ja sharia-lakia, joiden mukaan juutalaiset ovat apinain ja sikojen sekasikiöitä ja kristityt sikoja. http://www.timesofisrael.com/morsis-office-confirms-warm-letter-to-peres-is-authentic/
-          Jordanian nimittämä Israelin lähettiläs Walid Obeidat sai hänen beduiiniklaaninsa esittämään, että 17.10., jolloin hän esitti valtuuskirjansa Peresille, muistetaan kansallisena surupäivänä. Tässä Israelilla on toinen rauhankumppani, jonka tärkeimpänä päämääränä on juutalaisten karkottaminen islamin pyhältä maalta. http://www.timesofisrael.com/jordanian-tribe-mourns-ambassador-appointment-to-israel/
-          YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon on lopulta herännyt horroksestaan ja havainnut, että Hizbullah on Lähi Idän pahin rauhanhäiritsijä. Hän ei ollut huomannut mitään pahaa sen hyökkäillessä Israelia vastaan aiheettomasti ja uhkaillen kansanmurhalla. Vasta kun hän ei voinut enää kieltää tietoja, että Hizbullah taistelee Bashar Assadin rinnalla ulkomaisia ja kotoisia kapinallisia vastaan, hän havahtui: Eihän sellainen sovi. YK on ominut NWO:n laatiman yleisohjeen ja periaatteen ”Velvollisuus suojella”, jonka varjolla YK voi oikeuttaa kansoja hyökkäämään yhden jäsenmaan kimppuun, kuten kävi Libyassa ja uhkaa käydä Syyriassa, minkä vain Venäjän ja Kiinan vastustus on estänyt. http://www.timesofisrael.com/hezbollah-a-threat-to-regional-peace-and-stability-says-ban-in-security-council-report/
-          IDF etsii neljää miestä, jotka kasvonaamareilla varustettuina tunkeutuivat IDF:n tukikohtaan, sitoivat vartiosotilaan ja varastivat aseita ja pakenivat saaliineen. Tämä tapahtui aikaisin perjantaiaamuna. IDF epäilee, että joku auttoi heitä tukikohdassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161107#.UIEYKWJHT-k



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021