MAANANTAI 15.10.12


MAANANTAI 15.10.12

1. HIZBULLAHIN pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallah pyrki ottamaan kaiken kunnian Iranin valmistamasta UAV-koneesta, joka runsas viikko sitten lauantaiaamuna pääsi tunkeutumaan Negevin yläpuolelle lentäen siellä puolisen tuntia ennen kuin IAF:n F-16 kone ampui sen alas. Libabonin johtavat poliitikot ovat kuitenkin kritisoineet jyrkästi tapaa, millä Hizbullah lähetti koneen Israelin ilmatilaan keskustelematta siitä ensin viranomaisten kanssa.
LIBANONIN entinen pääministeri Fouad Siniora esitti oman kritiikkinsä tähän tapaan: ”Olemme ylpeitä mistä tahansa saavutuksesta Israelin lyömiseksi, mutta Hizbullah johtaja Sayyed Hassan Nasrallah ei ole keskustellut Libanonin hallituksen kanssa koneen lähettämiseksi Israelin ilmatilaan”. Hän varoitti, että Hizbullahin edesvastuuton toiminta voi vetää Libanonin konfliktiin Israelin kanssa, mikä vaarantaa Libanonin kansaa. ”Nasrallah ei ole kysynyt libanonilaisilta, ovatko he valmiit sellaiseen taisteluun tai sotaan Israelia vastaan.”

LIBANONIN presidentti Michel Suleiman arvosteli samoin Hizbullahia toimia, joita hän kutsui edesvastuuttomiksi. ”Miehittämättömän tiedustelukoneen lähettäminen Israel vihollisemme ylle osoittaa tarpeen muotoilla puolustusstrategia, jonka puitteissa vastarintajärjestö (Hizbullah) voi puolustaa Libanonia,” Suleiman analysoi lisäten: ”Päätöksentekoprosessi täytyy määritellä siten, että tätä (Hizbullahin) kykyä voidaan käyttää armeijan suunnitelmien ja tarpeiden mukaan.”
HIZBULLAH on sekä poliittinen että militaristinen järjestö, jolla on kansanedustajia ja ministereitä hallituksessa omaten siellä veto-oikeuden hallituksen päätöksiin. Hizbullah on osallistunut Syyrian armeijan tukena sen taisteluissa kapinallisia vastaan, minkä johdosta sitä on arvosteltu voimallisesti Libanonissa. Tarkkailijat ovat huomioineet, että Hizbullah on haudannut surmansa saaneita jäseniään kertomatta, miten he kuolivat. http://www.timesofisrael.com/former-lebanese-pm-joins-growing-chorus-of-criticism-of-nasrallah/

HIZBULLAHIN pääsihteeri Nasrallah ja hänen varamiehensä Naim Qassem ovat viime päivinä joutuneet julkisissa esiintymisissään puolustamaan julkista tunnustustaan, että hän antoi käskyn UAV-koneen lähettämiseksi Israelin ylle ja myös sitä, miksi sen jäseniä osallistuu Syyrian taisteluihin. Nasrallah sanoi, että Israelin koneet ovat loukanneet Libanonin ilmatilaa 20 000 kertaa ilman, että hallitus on reagoinut siihen mitenkään. Libanonin oppositiojohtaja Saad Hariri, joka johtaa Syyrian vastaista ”March-14” yhteenliittymää, sanoi presidentti Suleimanin kritiikin osoittavan Libanonin kansan syvän huolen Hizbullahin
edesvastuuttomasta seikkailupolitiikasta. ”Jokaisen tulee ymmärtää, ettei Libanon ole miehittämätön tiedustelukone”, hän asetteli sanojaan.
Nasrallah ylpeilee vuoden 2006 Libanonin kakkossotasta, joka kesti 33 vuorokautta, ja jonka aikana Hizbullah sanoo saaneensa voiton Israelin armeijasta ja osoittaneen perusteettomaksi myytin IDF:n ylivoimaisuudesta, mikä on rohkaissut muitakin vastarintajärjestöjä. http://www.timesofisrael.com/at-home-hezbollah-comes-under-fire-for-reckless-foreign-policy/

2. SIINAILLA toimivat epämääräiset pyssymiehet pysäyttivät sunnuntaina armeijan kuorma-auton Siinain pohjoisosassa. He käskivät autossa olleet armeijan upseerin ja sotilaat ulos autosta ja ajoivat varastamallaan kuorma-autolla tiehensä. Välikohtauksessa ei tiettävästi kukaan haavoittunut tai kuollut, mutta henkinen loukkaantuminen on ilmeinen.
Siinain laaja suurelta osin asumaton ja pinnanmuodostukseltaan vuoristoinen ja vaikeasti liikuttava alue on presidentti Mubarakin syrjäyttämisen jälkeen kokenut voimakasta uudelleen muotoutumista armeijan ja hallituksen valvonnan repsahtaessa entisestään.

Siinain beduiiniväestöä syrjittiin maan kehityssuunnitelmissa eikä sille järjestetty työ-mahdollisuuksia, minkä johdosta he ovat suuressa määrin suuntautuneet salakuljetukseen ja opastoimintaan alueelle pyrkiville terrorijärjestöille liittoutumalla heidän kanssaan. Nämä kansainväliset järjestöt jopa suunnittelivat Siinain alueen muodostamista toimintansa keskukseksi, jolle he halusivat saada puoli-itsenäisen aseman. Heidän suunnitelmiaan ovat auttaneet Libyan teloitetun yksinvaltiaan Muammar Gaddafin asevarikoista varastetut aseet, joita on salakuljetettu Siinaille, joukossa ohjuksia ja muuta raskasta aseistusta.
Elokuussa tuntemattomat pyssymiehet hyökkäsivät Egyptin armeijan tukikohtaan Rafahin kaupungin lähellä sotilaitten valmistuessa nauttimaan paaston keskeyttämisateriaa surmaten teloitustyyliin 16 sotilasta ja varasten 3 armeijan ajoneuvoa, joilla he ajoivat Israelin puolelle.
Siellä heidät kuitenkin eliminoitiin ennen heidän pääsemistään juutalaisyhteisöön. Syyskuussa vahvasti aseistautunut ja pommivöillä varustettu joukko tunkeutui Israelin puolelle. Syntyneen tulitaistelun aikana yksi IDF:n sotilas sai surmansa.
Presidentti Mursi on pyrkinyt osoittamaan päättäväisyyttä saadakseen Siinain alueen hallintaansa saatuaan IDF:n luvan lisätä joukkojaan ja aseistustaan Siinailla. Hänen on kuitenkin taisteltava itsensä kanssa, sillä hallituskumppani salafi-järjestö on yksi Siinailla toimivista, ja hallitsevan Muslimiveljeskunnan ideologia on suurelta osin yhteneväinen salafi-järjestön kanssa. Mursin päänsärkyä ovat lisänneet Egyptin vapaamieliset, jotka ovat alkaneet mellakoida Kairon kaduilla vastustaessaan hänen politiikkansa. Tahrir-aukiolla Mursin kannattajat nujakoivat vapaamielisten kanssa. Toistasataa ihmistä haavoittui. http://www.timesofisrael.com/gunmen-carjack-egyptian-army-men-in-northern-sinai/

3. THE TIMES OF ISRAEL tarkastelee web-sivun artikkelissaan EMP-ilmiön mahdollisuutta hyökkäyksissä Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan. Asiantuntijana toimii tri Emily Landau, joka toimii Israelin turvallisuustutkimusten instituutin asevalvonnan ja paikallisen turvallisuus-ohjelman johtajana ja luennoitsijana Tel Avivin yliopistossa.
Landau toteaa, ettei Israelissa ole aloitettu keskustelua EMP:n käyttämisestä Israelia vastaan, mutta kun sellainen alkaa, siinä tultaneen asettamaan vastakkain valmistautumis-kustannukset pulssin vaikutuksen eliminoimiseksi ja sen aiheuttamat vahingot maalle.

USA:n kongressi asetti v. 2000 tutkimuskomitean, jonka tuli tutkia, keillä valtioilla tai järjestöillä olisi edellytykset suorittaa EMP-iskuja Yhdysvaltoja vastaan. Komitean raportti valmistui 2008. Siinä todetaan, että tällaisia järjestöjä ja maita on useita, ja todettiin edelleen, ettei EMP-pulssin aikaansaaminen edellytä korkeaa teknistä tasoa. Sen aiheuttamat vauriot USA:lle olisivat katastrofaaliset. Se tulisi aiheuttamaan suurta tuhoa maan infrastruktuurille rampauttaen suurelta osin paitsi julkiset palvelut ja toiminnot, mutta myös vaikuttaisi USA:n ja länsimaiden vaikutusmahdollisuuksiin maailmassa ja niiden armeijoiden suorituskykyyn.

SÄHKÖISEN infrastruktuurin turvallisuusneuvoston puheenjohtaja ja johtaja Avi Schnurr, joka toimii asiantuntijana monen valtion hallitusten ja voimayhtiöiden neuvonantajana sähköisen infrastruktuurin turvallisuuden parantamiseksi suurella osaa maailmaa, sanoo, että USA:n sähköisten laitteiden vahvistaminen EMP-iskun varalta maksaisi miljardi USD. Hän sanoi, että USA:n ja Israelin maiden välisen suuren eron vuoksi niiden vahvistaminen maksaisi vain murto-osan sen vuosittaisista sähkökustannuksista.
SCHNURR selittää, ettei EMP-vaikutuksen aiheuttamiseksi tarvita välttämättä ydinasetta, siihen riittää tarpeeksi suuri pommi, jonka terroristit räjäyttäisivät laitoksen lähellä.
Ydinpommin viemiseksi ilmakehän yläpuolelle riittäisi karkeatekoinen raketti, jollaista Iran on kokeillut ampuen sen laivasta yläilmaan ja räjäyttäen sen siellä. Tällainen ydinräjäytyksen vaikutus tuntuisi laajalla alueella polttaen kaikki sähköiset johdatukset. laitteistot ja linkkiasemat, joita ei ole suojattu tarvittavan tehokkaasti. Yksinkertaisin keino sähköisten laitteiden suojelemiseksi jännitteen hetkittäisten muutosten varalta on asentaa niihin geomagneettisesti aiheutetun jännitteen (GIC) sulkija.

IHMISEN aiheuttaman jännitteen äkillisen nousun ohella sen voi saada aikaan aurinko-myrskyt, hetkittäiset purkaukset sen pinnalla, jotka lähettävät elektronisia suihkuja kohti maata aiheuttaen arvaamattomia jännitteen nousuja maan pinnalla.
Artikkelin otsikossa kysytään, onko Iran valmistelemassa tällaista EMP-iskua Israelia ja länsimaita vastaan jouduttaakseen Israelin tuhoamista ja 12. imaamin tuloa maailmaan. http://www.timesofisrael.com/an-electro-magnetic-pulse-attack-the-other-iranian-nuclear-threat/

4. UUTISOTSIKOITA
-          EU:n 27:n maan edustajat kokoontuvat maanantaina Luxenburgissa, jossa keskustellaan omien talousongelmien ohella Iranille asetettujen talouspakotteiden kiristämisestä, koska Iran ei ole osoittanut tarvittavaa neuvotteluhalua eikä ole pystynyt hälventämään länsimaiden epäilyjä, että sen ydinteollisuus tähtää ydinpommin valmistamiseen. Republikaanien vara-presidenttiehdokas Paul Rayan paljasti, että Iranilla on tarpeeksi rikastettua uraania viittä ydinpommia varten. Iran esitti äskettäin, että se suostuu keskeyttämään uraanin rikastamisen 20 %:n tasoon, jos se saa ulkomailta tarvitsemansa uraanirikasteen.
-          Toisena asiana EU keskustellee PA:n suunnittelemasta esityksestä YK:n yleiskokoukselle Palestiinan saamiseksi YK:n jäseneksi ilman valtiota, mikä antaisi sille oikeuden päästä YK:n alaisiin toimikuntiin. USA pyrkii taivuttamaan EU:n maitta, etteivät ne äänestäisi PA:n esityksen mukaisesti.
-          USA:n viimeisin vitsaus on sienimäinen aivokalvon tai selkäytimen tulehdus. Se on levinnyt 15:en osavaltioon, 200 ihmistä on sairastunut siihen ja 15 kuollut. Vaarana on, että tuhannet ihmiset voivat joutua sen uhreiksi. Pahiten sairaus iski Tennesseen osavaltioon, jossa 53 ihmistä on sairaana, 6 kuollut; Michiganissa sairaita on 41, seuraavana Virginia, jossa 34 ihmistä on sairastunut siihen. 14 000 ihmistä sai tartunnan saastuneen steroidin piikittämisestä heidän selkäytimeensä selkäkipujen lieventämiseksi. Tämä aine on sittemmin vedetty pois markkinoilta. Sairauden fungus meningitis hoito sairaaloissa kestää pitkään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160899#.UHvCbGJHT-k
-          IDF:n eteläisten joukkojen komentaja Tal Russo toteaa viime päivien raketti- ja kranaattituleen Gazasta, ettei se ole ohi ennen kuin se on ohi, eli että tilanne voi pahentua entisestään. IDF on jo pitkään varautunut mahdollisuuteen, että se joutuu tekemään uuden operaation Gazan alueelle, eikä sitä tällä kertaa jätettäisi kesken. Eversti Tal Hermoni, toisiin tehtäviin siirtyvä Gazan divisioonan komentaja, toteaa, että Gazasta tehdyt hyökkäykset ovat entistä paremmin suunniteltuja ja toteutettuja. Tilanne on IDF:n parissa erittäin erikoinen, sillä uhkakuvia nousee kaiken aikaa lisää joista kaikista voidaan sanoa, että ne edustavat entistä kehittyneempää valmistelua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160890#.UHvFJGJHT-k
-          Pääministeri Netanyahu sanoo, että cyber-hyökkäykset Israelia vastaan ovat selvästi lisääntyneet, ja siksi hän asetti kansallisen cyberhallinnon, jonka tehtävänä on valvoa maata vastaan tehtäviä hyökkäyksiä ja tehdä tarvittavat puolustusasemat. Pääministeri kutsuu sitä sähköiseksi IRON DOME puolustusjärjestelmäksi. USA:n puolustusministeri Leon Panetta antoi äskettäin vakavan varoituksen niille, jotka tekevät cyber-iskuja Yhdysvaltoja tai sen liittolaismaita vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160879#.UHvHFWJHT-k
-          Debkafile kertoo web-sivullaan, ettei Syyrian kapinallisilla ole tarpeeksi miehiä voittaakseen. Obama asetti tukensa heille olettamukseen, että heillä on 70 000 miestä, mutta DF:n tietojen mukaan luku on 30 000, heistä 10 % kuuluu al-Qaidaan. DF kertoo edelleen, että Iranin al-Quds joukot kouluttavat alaviittien 70 000 miehen vahvuisia erikoisjoukkoja, jotka tulevat liittymään presidentti Bashar Assadin joukkojen tueksi vähentäen toiveita kapinallisten voitosta. http://www.debka.com/article/22440/New-W-intelligence-Syrian-rebels-don’t-have-the-numbers-to-win
-          Egyptin Siinain joukot on asetettu hälytysvalmiuteen sen jälkeen, kun IAF eliminoi kaksi alafi-järjestön johtajaa Gazassa lauantaina. Tiedustelutiedot varoittavat, että salafijärjestö Siinailla voi iskeä Egyptin armeijan kohteisiin lähi päivien aikana. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4292253,00.html



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019