Friday, January 15, 2016

PERJANTAI 15.01.2016

PERJANTAI 15.01.2016
1.       RASKAITA mustia pilvenlonkareita uiskenteli aamutuimaan muuten lähes pilvettömällä taivaalla lämpötilan ollessa 10 asteen tienoilla, ja sama tendenssi näyttää jatkuvan lähipäivien aikana, mutta huomiseksi luvataan esteetöntä auringonpaistetta yölämpötilan laskiessa kolmisen astetta, mutta päivälämmön jopa noustessa asteen verran, ja maanantaina lisää siten, että lukemat ovat silloin 9 -18 astetta. Näin se ennuste-kartta heilahtelee päivittäin. Sateita ei tällä näkymällä ole tiedossa, mutta maanantaiksi ennustetaan jotain häkkärää, haze, sumuista ja kosteaa säätä. Sellaisessa säässä ne lintu- ja kanaflunssa- ja muut virukset leviävät. Pakoin suuret kottaraispilvet esittivät iltaisin lentotaituruuttaan jatkuvasti vaihtuvin kuvioin, mikä sekin kuulunee ajankohdan erikoisuuksiin.

Säätilat tänään: Jerusalem 10 -15; Tiberias 12 -17; Suolameri 14 -21: Eilat 11 -23 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus jatkaa nousemistaan 2 asteen senttivauhtia/päivä.
Sitä jos mitään on kuitenkin pidettävä positiivisena kehityksenä.

2.       Jeesus Nasaretilaisen seistessä maaherra Pilatuksen vierellä, joka tarjosi Jeesuksen kuolemaan tuomitsemisen sijaan Barabbaan, murhaajan ja maantierosvon, jonka kansa valitsi ennen Jeesusta, pelastaen siten hänen henkensä. Nyt ”Barabbaan” nimi on putkahtanut julkisuuteen varsin epätavallisissa yhteyksissä.
Maailman mediassa kierteli jokin aika sitten artikkeli tunnetusta meksikolaisesta huumekartellin johtajasta Joaquin Guzmanista, joka tunnetaan nimellä El Chapo. Hänen antamansa haastattelu Sean Pennin kanssa julkaistiin kuvilla varustettuna Rolling Stone viikkolehdessä. Haastattelu johti El Chapon pidättämiseen.
Mediaa erityisesti kiinnosti eräässä kuvassa El Chapon päällä harmailla ja sinisillä pystyraidoilla varustettu koko pituudelta napitettava paita, varustettuna kuvan alla tekstillä ”kaikkein etsityin”.
Guardian-lehden artikkelin mukaan paidan valmistaja on kahden iranilais-juutalaisen veljeksen Los Angelesissa omistaman yhtiön ”Barabas” valmistama. Yhtiön omistaja Shawn Esteghbal kertoi lehden toimittajalle: ”Olemme innostuneita, koska hän olisi voinut valita Versacen tai minkä tahansa muotiliikkeen valmistaman paidan, mutta että hän valitsi meidän suunnittelemamme ja valmistamamme paidan!”
Yhtiön kotisivulla esitellään El Chapon ”kaikkein etsityin” kuva ja sen vierellä kuvamallin esittelemä ”Fantasy” paita samoilla väreillä ja raidoilla, mutta huomattavasti hoikemman koreilemattoman miehen päällä varustettuja kuvan alla tekstillä ”Paita”. Rolling Stones julkaisi videon Pennin suorittamasta El Chapon haastattelusta, jossa hänellä on päällään ”Fantasy” paita. Yhtiö odottaa paidan saaman julkisuuden nostavan yhtiön liikevaihtoa. Paidan hinta on 128 USD. http://www.jpost.com/Not-Just-News/El-Chapo-wears-Jewish-fashion-designers-and-you-can-too-441514

3.       Venäjän presidentti Vladimir Putinin henkilöä on pyritty arvioimaan useitten, jopa psykologien ja psykiatrien toimesta, mutta tämä entinen NL:n KGB:n korkea-arvoisen upseerin ja demokraattisen Venäjän Federaation Venäjän tsaarien tapaan ehdottoman valtionsa johtajan henkilökuva pysyy arvoituksena. Häntä kuvataan loistavana diplomaattina ja suunnittelijana, mutta myös hellittämättömänä johtajana, jonka sana on laki Venäjällä, ja jonka kansansuosio pysyttelee runsaasti yli 60 %:n.  
Putin on ottanut elämäntehtäväkseen NL:n aikaisen mahtiaseman palauttamisen ja valittelee sitä, että NL:n hajotessa Venäjä menetti Itä Euroopan pienet rajavaltiot.

Hän on tarjonnut niille liittymistä kauppa- ja tulliliittoon, jolla ne saatettaisiin uudelleen vapaaehtoiseen höllään liittosuhteeseen Venäjän kanssa. Monet noista pienistä Baltian ja Balkanin maista ovat etsineet turvallisuutta liittosuhteesta EU:n ja NATO:n kanssa peläten joutuvansa uudelleen Venäjän mahtiaseman puristukseen.

Venäjän sotilaallinen mahti on todella noussut Putinin valtakauden aikana, ja siitä ovat esimerkkeinä vaikka Venäjän sotilaallinen puuttuminen Syyrian tilanteeseen pelastaakseen liittolaisensa Bashar Assadin hallituksen perikadosta ja hänen edustamansa alaviittien vähemmistön odotettavasta kansamurhasta, mikäli ISIS ja muut Assadin valtaa vastaan taistelevat islamin ääriainekset saavat vallan maassa. Kukaan ei tienne, mikä Putinin lopullinen päämäärä lienee Syyrian tulevaísuudesta, mutta ilman Venäjän mukana oloa ja suostumusta mitään ratkaisumallia ei voida toteuttaa. Putin sanoo kuitenkin, ettei alaviittien osavaltio ole hänen ohjelmassaan. Venäjän läsnäolo Syyriassa tullee jatkumaan toistaiseksi epämääräisen ajan.

JULKISUUDESSA on viime päivinä liikkunut huhuja, joiden mukaan Iran suunnittelee Syyriasta valtionsa maakuntaa, mikä toisi Iranin ja sen kanssa liitossa olevat ääri-islamistit, sen shia-suunnan taistelijat, Israelin pohjoisrajan taakse. Israel valtasi 1973 sodassa Golanin ylängöt Syyrialta edeten aivan Damaskoksen porteille, mutta pysäyttäen etenemisen siihen. Nykyinen rajalinja Syyrian ja Israelin välillä noudattelee 1974 solmittua aseleposipimusta, mutta rauhansopimusta ei ole saatu neuvoteltua. Israel liitti Golanin Israelin puoleiset ylängöt valtioonsa, mitä mikään muu maa ei ole tunnustanut. Neuvotteluja voivat monimutkaistaa Israelin löytämät öljyesiintymät sekä Beit Sheanin että Golanin kukkuloilta.

JERUSALEM POST arvioi analyysissaan, että kaikesta mystisyydestään huolimatta Putin on reaalipoliitikko ja kansanjohtaja, ja että hän on läheisin ystävä Moskovassa, mitä Israelilla on koskaan ollut.
”Rakasta tai vihaa häntä, mutta kaikesta huolimatta Venäjän presidentti Vladimir Putinin suorittama sotilaallinen väliintulo Syyriassa järkytti Lähi-Idän politiikkaa. Hän kannatti Syyrian presidenttiä Bashar Assadia, perusti useita sotilaallisia tukikohtia Syyriaan, muodosti de facto Venäjän Iranin välisen akselin, asettui Turkkia vastaan ja pakotti länsimaat neuvottelemaan kanssaan”, artikkelissa todetaan.

Artikkelissa todetaan edelleen, että alueen vaikutusvaltaiset pelaajat ovat hyvin tietoisia Venäjän sotilaallisen kampanjan vaikutuksesta, mutta yksi tekijä on heiltä huomioimatta: Israel. Venäjän ja Israelin intressit alueella ulottuvat syvälle ja laajalle ja mennen osittain ristiin, eikä Jerusalem voi jättää niitä huomioimatta.

Venäjän ja Israelin väliset suhteet ovat aina olleet monimutkaisia. Neuvostoliitto kannatti Israelin valtion perustamista, koska Stalin otaksui Israelista muodostuvat sosialistisen valtion – olihan Karl Marx juutalainen. Kun näin ei käynyt, NL muutti suhtautumistaan Israelin suhteen, ja alkoi lähestyä arabimaita 1970-luvulla.
NL tuki arabimaitten hyökkäyksiä juutalaisvaltiota vastaan 1967 ja 1973 sodissa uhaten aloittaa sotilastoimet Israelia vastaan, ellei se lopettaisi etenemistään. NL:lla oli jopa suunnitelmat hyökätä Välimerellä olevista laivoistaan Dimonan ydintutkimuslaitosta vastaan. Israelin ilmiömäisen nopeat voitot viidestä arabimaan armeijoista pakottivat ne tulitaukoon ennen NL:n suunnitelmien toteutumista.

Putinin otettua Venäjän ohjakset käsiinsä tilanne on muuttunut radikaalisti.
Presidentti Putin vieraili Israelissa 2005 ensimmäisenä Venäjän presidenttinä. Hän kävi Länsimuurilla ja holaustmuseolla laskien seppeleen menehtyneitten muistoksi. Hänen sanotaan ostaneen asunnon Tel Avivista 84-vuotiaalle Venäjältä muuttaneelle juutalaisnaiselle, joka toimi hänen saksankielen opettajanaan Moskovassa. Putin vieraili uudelleen Israelissa 2012 ollen kunniavieraana Venäjän armeijan Hitlerin sodissa kaatuneitten sotilaitten muistomerkin paljastustilaisuudessa.
Hän antoi täyden tukensa Israelin kesäsodasta Protective Edge aikana Gazassa todeten silloin, että Israelilla on oikeus puolustaa siviiliensä turvalisuutta.

Kuten JP:n artikkelissa todetaan, kaikesta tästä huolimatta Putinin ensisijainen intressi koskee Venäjää, ja sen sotilaallinen mahti ulottuu kauas Israelin intressien ulkopuolelle, voiden joko vahvistaa tai estää Israelin intressien toteutumista.
Israelin ensimmäisiä vaatimuksia ovat, ettei Hizbullah saa käsiinsä massatuhoaseita eikä ballistisia ohjuksia, joilla se voisi tuhota koko maan. Siksi IAF:n koneet ovat tehneet salaisia ilmaiskuja havaitsemiaan autosaattueita vastaan, joissa epäillään kuljetettavan kiellettyjä aseita. Hizbullah ja Venäjä taistelevat yhdessä Assadin armeijan tukena, mikä edellyttää IAF:n lupaa lentää Syyrian ilmatilassa. Venäjä on osoittanut ymmärtämystä Israelin tavoitteelle, mutta siinä liikutaan veitsen terällä, eikä virhearviointiin ole varaa ilman vakavia seurauksia.

Venäjän tuotua Syyriaan S-400 ilmatorjuntapattereita Latakiassa olevan sataman, tukikohtansa ja lentokentän suojaamiseksi, jolla se pystyy valvomaan ilma-alueita Syyriassa, Libanonissa, osan Jordaniaa sekä Turkkia, Israel joutui uuden haasteen eteen, minkä vuoksi Netanyahu järjesti tapaamisen Putinin kanssa, jossa sovittiin Israelin vaatimista punaisista linjoista, joita Venäjä on kunnioittanut.
Viime päivinä on kuitenkin raportoitu, että Venäjä toimittaa Hizbullahille uudenaikaisia ohjuksia, joiden osumistarkkuus, kantomatka ja räjähdysteho ovat entistä suuremmat. Tämä on suora uhka Israelin turvallisuudelle.
Toinen akuutti huoli Israelilla ovat Venäjän toimittamat aseet Iranille, joilla se voi uhata Israelia. Toimituksiin Iranille kuuluu S-300 IT-järjestelmä, jonka Iran tilasi jo 9  vuotta sitten, mutta jota Venäjä ei ole halunnut poliittisista syistä toimittaa. Israel tekee kaikkensa, etteivät nämä uudenaikaiset järjestelmät joudu Hizbullahin käsiin.

Israel pidättyi puhumasta YK:n yleiskokouksessa, jossa käsiteltiin Krimin tilannetta Venäjä kaapattua sen valvontaansa ja osaksi Venäjän Federaatiota. Tämä oli harkittu ele, jolla Israel halusi suojata suhteitaan Venäjän kanssa, joiden merkitys on kasvanut entisestään USA:n vetäessä joukkojaan ja vaikutusvaltaansa alueelta.
Israelin huolena ovat myös Venäjällä vielä asuvat arviolta 200 000 juutalaista, joiden asema voi huonontua, jos maiden väliset diplomaattisuhteet huonenevat.
Putin on osoittanut myötätuntoaan juutalaisia kohtaan monin tavoin, joista yksi on hänen tukensa ja henkilökohtainen lahjansa Juutalaisten toleranssimuseolle Moskovassa. Henry Kissingerin määritelmä ulkopolitiikasta pätevät tässäkin: ”Valtioitten välisissiä suhteissa ei ole ystävyyssuhteita, vain intressejä”. http://www.jpost.com/Middle-East/Analysis-Putin-closest-thing-to-a-friend-Israel-has-ever-had-in-Moscow-441622

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Useasti on kyselty: Miksi Israelin alueilla Jordanjoesta Välimereen sijaitsevat pakolaisleirít eivät ole liittyneet puukotus-intifadaan? Niiden mukaan tulo I ja II intifadan aikana olivat elintärkeitä niiden jatkumiselle. Leirien asukkaat kiistelevät keskenään, miten heidän tulisi menetellä yhä uusien marttyyrien, shahidien päästessä vaatimaan luvattuja osuuksiaan Allahinsa edessä. Viimeisin tilanne syntyi Milhemin saatua surmansa poliisien ja Shin Betin luodeista Wadi Arassa Araran kylässä. Pitäisikö heidän pystyttää muistotaulu hänen kunniakseen Jeninin pakolaisleiriin, jossa 2005 taisteltiin verisimmät taistelut IDF:n ja PA:n arabien välillä? Mieliala on kiihtynyt, mutta järki näyttää saavan pääosan: ”Miksi meidän tulisi ärsyttää IDF:n sotilaita, mikä vain toisi heidät tänne leiriin, ja jossa monet surmattaisiin, ja useat haavoittuisivat suurten tuhojen lisäksi?”. Pakolaisleireissä valta on Hamasille myötämielisten käsissä, ja viime aikoina myös iS:n soluja on löydetty niistä. PA:n valta ei juuri ulotu niihin eivätkä PA:n poliisit uskalla partioida siellä.  Vain IDF ja Shin Bet tekevät ratsioita leireihin etsiessään epäiltyjä miehiä. http://www.timesofisrael.com/why-the-west-bank-refugee-camps-refuse-to-join-the-third-intifada/
·         Uusin islamilainen valtio syntyi äskettäin Gambian muutettua nimensä Gambian Islamilaiseksi Tasavallaksi. Maan asukkaista 85 % on muslimeja. Äskettäin Israelin Senegalin lähettiläs Paul Hrschson kävi tarkastamassa kunniakomppanian ja jättämässä valtakirjansa maan presidentille Jahya Jammehille, joka on hallinnut maata 1994 vallankaappauksesta lähtien. Tilaisuus pidettiin Gambian Islamilaisen Tasavalla pääkaupungissa Banjulissa. Hirschson tulee toimimaan lähettiläänä sekä Senegalissa että Gambiassa.  http://www.timesofisrael.com/when-the-worlds-newest-islamic-republic-honors-the-jewish-state/
·         Tänään perjantaina kaikki Pariisin miesasukkaat kulkevat kalotti päässä osoittaakseen mieltään vaatimusta vastaan, että juutalaisten tulee piilottaa kalottinsa kulkiessaan julkisuudessa. Juutalaiset ihmettelevät, miksi heille tällainen rajoitus, ikään kuin he olisivat tehneet jotain väärää? Kysymys on ajankohtainen kaikissa Euroopan maissa, joihin sankat verenhimoiset muslimijoukot ovat tunkeutuneet väittäen olevansa pakolaisia. Miksi kristittyjen tulee piilottaa uskontonsa symbolit, Davidin tähdet tai ristiriipukset, tai seurakuntien poistaa kirkoistaan ristit, ikivanhat kristilliset symbolit ja maalaukset vain tyydyttääkseen maahan tunkeutuneitten vaatimuksia? Eurooppaan on tullut uusi virus arabimaista, joka altistaa paikalliset asukkaat - tai ainakin heidän johtajansa – dhimmi-asemaan, vaikkei heille ole vielä asetettu vaatimustakaan siitä? Missä on ihmisten maansa puolustamistahto? Vellihousujako ovat kaikki? http://www.timesofisrael.com/french-jews-ask-is-wearing-your-faith-a-risk-or-a-right/
·         Hebronissa Beit Anoun arabikylän lähellä sotilas haavoittu puukoniskuista ennen kuin terroristi surmattiin. Toinen puukotus tapahtui lähellä Sikemiä, Har Eijalilla. Uhri oli komppanian varapäällikkö. Terroristi aliminoitiin.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206446#.VpjFN1N706s


Wednesday, January 13, 2016

KESKIVIIKKO 13.01.2016

KESKIVIIKKO 13.01.2016
1.       AURINKO paistaa tänään täydeltä terältään, vaikka kuuden maissa se ei ollut vielä herännytkään. Lieneekö ollut jatkoilla eilen illalla? Nyt seitsemän maissa se kuitenkin jo hieroo viimeisiä unenrippeitään silmistään valmistautuessaan päivän toimiin.
Niin teen minäkin, olen ehkä viettänyt liian paljon aikaani työkoneen ruudun ääressä, mutta eiköhän se tästä vielä muuttune iloksi päivän kuluessa.
Sääennusteet lupaavat aurinkoista säätä tänään, mutta huomenna voi tulla paikallisia sateita ja kuuroluonteisia edelleen perjantaina ilman lämpötilan myös vähän laskiessa, Hyvä niin, vaihtelu virkistää, liiallinen auringonpaiste veltostuttaa.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 8 -17; Tiberias 12 -21; Suolameri 16 -21; Eilat 13 -23 +astetta. Kuten jo mainitsin, ilman lämpötila laskee roimasti siten, että perjantain huippulukemiksi ennustetaan 12 astetta puolipilvisen taivaankannen ja sade-kuurojen saattelemana. Lauantaista alkaen lämpötila alkaa nousta uudelleen.
Kinneretin vedenkorkeus nousi viimeviikonlopun aikana 26 sm, ja jatkaa edelleen 2 sm:n päivävauhtia, ollen nyt -212.93 m merenpinnan alapuolella.

2.       USA:N presidentti Baruck Obama piti eilen illalla presidenttikautensa viimeisen
valtakunnan tilaa koskevan puheensa Washingtonissa.
Obaman puheessa ei odotettu paljastuvan mitään uutta ja järisyttävää.
Ainoa pienoista jännitystä aiheutti vähän ennen puhetta julkistettu tieto, että Iran oli pidättänyt kaksi USA:n laivaston partiovenettä ja niiden 10 hengen miehistön väittäen niiden ylittäneen Iranin vesialueen rajan Farsi-saaren lähellä. USA:n viranomaiset rauhoittelivat, että miehistön vapauttamisesta neuvotellaan Iranin vallankumouskaartin laivaston edustajien kanssa, eikä siihen liittyne mitään dramatiikkaa. Iran vihjaa palauttavansa miehistön jäsenet amerikkalaiselle sota-alukselle lähiaikoina. Pentagonin ilmoituksen mukaan veneet olivat matkalla Bahrainista Kuwaitiin osallistuen miehistön koulutustilaisuuteen, kun veneet ehkä teknisen vian vuoksi ajautuivat mailin verran Iranin aluevesille. http://www.timesofisrael.com/iran-seizes-two-us-navy-boats/,

Presidentti Obama käsitteli puheessaan IS:n ja Al-Qaidan aiheuttamaa uhka todeten, että niiden aiheuttama uhka USA:lle on todellinen, mutta ei olemassaoloa uhkaava. Hän valitti puheitten kolmannesta maailmansodasta pelaavan jihadistien käsiin.
”Taistelijajoukot – liikkuen pickup-autojen takaosissa rikkinäisine sieluineen suunnitellen asunnoissaan ja kellaritiloissaan - eivät muodosta uhkaa sivilisaatiolle, mutta silti niiden toiminta täytyy lopettaa”, Obama määritteli jatkaen: ”Meidän ei tule vahvistaa niitä osoittaaksemme olevamme vakavissaan, eikä meidän tule työntää pois uskollisia liittolaisiamme toistamalla valetta, että he ovat yksi edustaja maailman johtavista uskonnoista. Meidän tulee kutsua heitä nimillä, joita he ovat – tappajia ja fanaatikkoja, jotka tulee hävittää juurineen, metsästää ja tuhota”.

Obaman vähättelevä määritelmä IS:n ja Al-Qaidan aiheuttamasta uhasta myös USA:n turvallisuudelle ei tule miellyttämään republikaaneja eikä osaa demokraateistakaan.
Obama tähdensi globaalin yhteistoiminnan merkitystä globaalin kriisin hoitamiseksi. Hän selitti, että vastauksen tulee olla jotain muuta kuin kovaa puhetta ja siviili-asutusten mattopommituksia. Hän suositteli älykkäämpää lähestymistapaa. ”On olemassa mielekkäämpi tapa, kärsivällinen ja hallittu strategia – globaaleissa kysymyksissä. Me mobilisoimme maailman työskentelemään kanssamme ja katsomme, että jokainen valtio tekee oman osuutensa”.

Obama otti esimerkin kansainvälisestä yhteistyöstä P5+1 maiden Iranin kanssa tekemän Wienin sopimuksen, jolla estetään Irania rakentamasta ydinpommia. ”Keskustelumme aikana Iran purkaa ydinohjelmaansa, kuljettaa ulkomaille varastoimansa uraanin rikastusarsenaalin maailman välttäessä uuden sodan”.
Samaan aikaan Iranin entinen ydinohjelman parissa työskennellyt varoittaa, ettei Iran pysäyttänyt Arakin ydinreaktoria, kuten se väittää.

Obama puuttui meneillään olevaan presidentin vaalimenettelyyn varoittaen luisumasta heimokohtaisiin erimielisyyksiin. ottaen syntipukeiksi kansalaisia, jotka ovat erilaisia ihonväreiltään, rukoilevat eritavoin, äänestävät eri tavoin eivätkä omaa meidän taustaamme. Tällä hän tarkoittanee miljoonia meksikolaisia ja muita ulkomaalaisia, joita hän on päästänyt maahan antaen heille kansalaisuuden siihen liittyvine oikeuksineen, niiden mukana oikeuden äänestää.
Heidän avullaan hän uskoo kääntävänsä kansansuosion uudelleen demokraateille.

Obama heitti pienen varjolyönnin republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin suuntaan todeten, että amerikkalaisten tulee torjua politiikka, joka erittelee ihmisiä  heidän ihonvärinsä tai uskontonsa vuoksi. Tämä on kiero väite. Trump suositteli tilapäistä keskeytystä maahanmuuttajien tulvaan, kunnes selvitetään heidän taustansa ja todellinen asemansa pakolaisina. Sama tendenssi on havaittu välttämättömäksi myös Euroopan maihin tunkeutuvien massojen valvomiseksi.

”Tämä ei ole poliittinen korrektiivisuus-kysymys; se on ymmärtämiskysymys, joka tekee meidät suureksi. Ei maailma kunnioita meitä vain varusteittemme vuoksi, se kunnioittaa meitä moniarvoisuutemme ja avoimuutemme ja tavan vuoksi, jolla me kunnioitamme kaikkia uskontoja. Kun poliitikot häpäisevät muslimeja ja hävittävät moskeijoita tai kohtelevat väärin lapsia, ne eivät tee meitä turvalisemmiksi. Se pienentää arvostustamme maailman silmissä, se vaikeuttaa päämääriemme saavuttamista, se antaa väärän kuvan, keitä me olemme”.

Obama kehotti kansaa virittämään uudelleen muutoksen liekin, jonka hän sytytti pyrkiessään Presidentiksi ensimmäistä kertaa varoittaen antamasta tilaa pelolle. Hän painotti yhteistoiminnan merkitystä poliittisten puolueiden kesken, koska vain sen kautta kansa voi saavuttaa tulevaisuuden, jota se haluaa. Hän painotti elintason nousun ja turvallisemman maailman rakentamista planeettamme lapsille.
Obama heitti teräviä ja paikoin haavoittavia lyöntejä republikaanien suuntaan, jotka ovat arvostelleet hänen toimintaansa talouuden ja turvallisuuden aloilla.

Puheensa loppuosan Obama käytti korostaakseen saavutuksiaan oman historiallisen asemansa (legacy) esittelemiseksi mainiten sekä kotimaisen että ulkopolitiikan aloilla, joista etenkin hänen ulkopoliittiset ratkaisunsa ja mieltymyksensä ovat saaneet aikaan kaaosta ja karkottaen perinteiset ystävät, jotka kokevat joutuneensa hyljätyksi USA:n vetäessä joukkojaan ja vaikutusvaltaansa pois etenkin Lähi-Idän alueilta. Diplomaattiyhteyksien palauttaminen Kuban kanssa on hänen tärkeimpiä saavutuksiaan, kuten hän mainitsi.
Obama valitti, ettei hän ollut pystynyt kuromaan umpeen valtapuolueiden republikaanien ja demokraattien välistä kuilua, mutta lupasi toimia presidentti-kautensa loppuajan tämän päämäärän korjaamiseksi. Hän painotti USA:n mahtiasemaa maailmalla takaiskuista huolimatta, vaikka hänen aiemmat lausuntonsa USA:n palauttamiseksi kokonsa mukaiseen asemaan ja toimensa USA:n valta-aseman heikentämiseksi puhuvat täysin vastakkaista kieltä.

Republikaanit olivat pääosin vältteleviä Obaman puheen suhteen. Sen merkityksen hiipumista osoittaa asekin, että TV:n katsojien lukumäärä puheen aikana on laskenut lähes puoleen siitä, mitä se oli G W Bushin pitäessä valtion tilapuheensa 2003. Katsojien lukumäärä oli silloin 62 miljoonaa, Obaman puhetta seurasi 31.7 miljoonaa katsojaa, kun hänen ensimmäistä puhettaan seurasi 52 miljoonaa katsojaa. http://www.timesofisrael.com/obama-islamic-state-a-real-danger-but-not-an-existential-threat/

3.       TASAN kuukausi sitten Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan hämmästytti maailman mediaa eikä vähiten Israelia ilmoittamalla, että Turkki on valmis palauttamaan diplomaattisuhteet Israelin kanssa, jotka alkoivat huonontua Erdoganin noustua Turkin johtoon 2002 ja ovat sen jälkeen katkenneet lähes kokonaan, missä Turkin hallituksen tukeman Mavi Marmaran yritys murtaa kansainvälisen yhteisön julistama ja Israelin laivaston ylläpitämä Gazan alueen kauppasaarto v. 2010 toimivat negatiivisena katalysaattorina.

Israelissa seurataan jännityksellä, miten Amerikan juutalaisten yhteisöjen presidenttien konferenssin järjestämä vierailu Kreikassa, Kyproksella ja Israelissa tulee vaikuttamaan Turkin aloitteeseen. Kyproksen pohjoisosaa hallitsee Turkin tukema 1994 itsenäiseksi julistautunut valtio, jonka vain Turkki on tunnustanut. Delegaation johtaja, presidenttien konferenssin apulaispuheenjohtaja Malcolm Hoenline vakuuttaa, ettei yhteensattumalla ole mitään poliittista painolastia, sillä vierailusta sovittiin jo kuusi kuukautta sitten.

Delegaatio tulee vierailunsa aikana tapaamaan kunkin vierailumaan poliittisia ja uskonnollisia johtajia. Hoenline esitti toivomuksen, ettei vierailu millään tavoin häiritsisi oraalla olevia Israelin ja Turkin välistä diplomaattista lähentymistä.  Välittömästi tiedon tultua julkiseksi Turkin ja Israelin korkean tason virkailijat tapasivat ensimmäistä kertaa sopien yhteistoiminnan aloittamisesta kiireellisillä aloilla kuitenkaan puuttumatta diplomatiaan, joka tarvitsee aikaa.
Turkin suhteitten huononemisen kuluessa Israelin suhteet Kreikan sekä Kyproksen kanssa ovat vilkastuneet, missä Amerikan juutalaisjärjestöt ovat avustaneet. Amerikan juutalaisjärjestöt ovat myös alkaneet tunnustaa ja tukea syytöksiä Turkin ensimmäisen maailmansodan aikana suorittama 1,5 miljoonan armenialaisen massamurhan, jota kutsutaan kansanmurhaksi, mutta jota Turkki ei ole tunnustanut.

Amerikan juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssin vierailun ohjelmaan kuuluu myös vierailu sotilastukikohdissa voidakseen paremmin arvioida alueen maiden taistelua terrorismia ja muita haasteita vastaan.
Delegaation vierailu Kyproksessa huomioidaan varmasti Turkissa, joka miehitti saaren pohjoisosan 1994. Kyproksen eteläinen osa julistautui itsenäiseksi Kyproksen tasavallaksi 1983. Delegaatio ei vieraile saaren pohjoisosan valtiossa.
Presidenttien konferenssin lausunnossa todetaan, että Kreikan Kyproksen ja Israelin yhteistoiminta on vaikuttanut tasapainottavasti alueen turvallisuuteen.

Turkille vihamielinen kurdi-järjestö PYD on voimistunut Syyrian tilanteen vuoksi, kuten Israelin vihollinen Hizbullah Libanonissa, mikä voimistaa Israelin ja Turkin välisiä intressejä. Obaman hallitus on rohkaissut suhteiden palauttamiseen. Hoenline sanoo, että on liian aikaista ennustaa, onko Turkin kääntyminen aito ja kestävä. Ulkopuoliset tarkkailijat kehottavat Israelia varovaisuuteen, sillä Israelin vastaisuus on Turkissa paikoin lähennellyt anti-semitismiä myös johtajatasolla. Turkki on kuitenkin ollut israelilaisten perinteinen lomailumaa, mitä kansa odottaa.
Tarkkailijat myös toteavat, etteivät suhteet Kreikan ja Kyproksen kanssa tule korvaamaan Turkin suhteita, sillä Turkki on yksi alueen voimakkaimmista maista. http://www.timesofisrael.com/as-turkey-reaches-out-to-israel-jewish-groups-move-to-embrace-rival-greece/

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Istanbulissa Turkissa tiistaina räjähtänyt pommi-isku surmasi 10 ihmistä ja haavoitti 11. Räjähdys tehtiin Sultanahmet aukion lähellä keskellä turisti-joukkoa. Surmansa saaneista valtaosa oli saksalaisia turisteja. Mikään järjestö ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta sen suoritti 28-vuotias syyrialainen mies, joka menehtyi itsemurhaiskussa. Turkin turvallisuusjärjestöt sanovat pidättäneensä 3 iskuun syyllistynyttä henkilöä, jotka kaikki ovat venäläisiä. Venäjän Istanbulin konsulaattia on informoitu pidätyksistä, joka sanoo tutkivansa pidätysten syytä. Turkin ja Venäjän suhteet ovat viilentyneet Turkin pudotettua venäläisen TU24 hävittäjä-koneen väittäen sen tunkeutuneen Turkin ilmatilaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206381#.VpYYqVN706s
·         Israelin ulkoministeriön pääsihteeri Dore Gold totesi puhuessaan kansainvälisten tutkijoitten Wilson keskuksessa Washingtonissa maanantaina, että Iranin uhka Israelille kasvaa huomattavasti, jos sen päämäärä Syyrian muuttamiseksi Iranin provinssiksi toteutuu. Gold sanoi, että 80 miljoonaisen kansan, jota yleisesti pidetään terrorismin johtavana tukijana, vaikutusvalta kasvaa potentiaalisesti sen saatua ydinpommin. Hän vakuutti olevansa varma, että Iranin suunnitelmissa on saada Syyria hallintaansa ja osaksi Iranin Islamilaista Tasavaltaa. Iran on alaviittiheimoon kuuluvan Bashar Assadin tukija, Alaviitit ovat shia-muslimien alalahko.
Gold totesi Iranin suunnittelevan sosiaalisia ja poliittisia muutoksia Syyriassa, joiden tarkoituksena on Syyrian liittäminen Iraniin. Iran tarvitse yhteyttä Välimerelle, jonka kautta se voi välittää aseita Hizbullahille (ja Hamasille). Gold painotti, ettei Israel voi sallia Iranin saavan jalansijan sen pohjoisrajan taakse, mikä vihjaa sotilaallisten toimien mahdollisuuteen.  Iran pelaa uhkarohkeaa peliä, sillä Saudi Arabia uhkaa sitä Persianlahdella. Iran avusta Assadin hallitusta 35 miljardilla USD vuosittain ja sillä on tuhansia sotilaita Syyriassa, pääosan heistä toimiessa kouluttajina ja neuvonantajina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206379#.VpYbhlN706s
·         Iranin ulkoministeriö on tiettävästi vaatinut USA:lta anteeksipyyntöä sen kahden partioveneen eksyttyä Iranin vesialueelle. Iranin isottelu on outoa aikana, jolloin USA valmistautuu poistamaan viimeiset Iranin vastaiset sanktiot ja samalla vapauttamaan viimeiset lännessä jäädytetyt miljardit USD. Iranin johto kuvitellee voivansa kiristää USA:n hallitusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206380#.VpYgv1N706s
·         Israelin ilmavoimat IAF iskivät yhdessä Shin Betin jäsenten kanssa Gazan turvallisuusaidan varrella toimivia Hamasin joukkoja vastaan, jotka olivat asentamassa tienvarsipommeja aidan varteen. Iskuissa yksi Hamasin jäsen sai surmansa ja ainakin kolme haavoittui, joiden tilasta ei ole tietoa. IAF varoitti israelilaisia maanviljelijöitä ainakin kilometrin leveydeltä aidasta pysymään poissa pelloiltaan mahdollisen vastaiskun vuoksi. Kehotus poistettiin myöhemmin. Pommit oli tarkoitus laukaista IDF:n partioita vastaan turvallisuusaidan vierellä. Toisen uutisen mukaan Hamas on kaivanut lisää hyökkäystunneleita Gazasta Israelin puolelle. IDF:n mukaan niitä on nyt ainakin yhtä paljon kuin ennen 2014 kesäsotaa. Israel ei ole keksinyt tapaa, millä estää tunnelien kaivaminen tai löytäminen. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/iaf-attacks-terror-cell-along-gaza-security-fence/2016/01/13/
·         KKL-JNF istuttavat yhdessä puita Gazan rajan läheisyyteen rajan pinnassa asuvien israelilaisten turvaksi. Toisaalta ne toimivat myös näköesteinä sekä IDF:n sotilaille että Hamasin pyssymiehille, jotka pyrkivät Israelin puolelle. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/trees-planted-by-kkl-jnf-to-protect-israeli-communities-on-gaza-border/2016/01/12/,
·         EU rahoittaa PA:n arabien rakentamaa laitonta tietä alueiltaan C-alueen läpi Suolamerelle ilman lupaa ja valtakirjaa. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun tallaista tapahtuu. EU rahoittaa lukuisia rakennuksia C-alueille pyrkien sillä osoittamaan, että Israel miehittää laittomasti arabien alueita, mikä on suuri valhe ja vastoin todellisuutta. Tämä johtuu suurelta osin Israelin hallitusten leväperäisyydestä valvoa etujaan, mikä on päivittäin räikeästi todettavissa etenkin Temppelivuorella. Regavim-järjestö valitti asiasta korkeimmalle oikeudella vaatien tietyön lopettamista. Tie johdetaan Gush Etzionista Suolamerelle lyhentäen matkan seilla 20 minuuttiin. Tiestä on jo rakennettu n. 12,5 mailia ilman että viranomaiset puuttuivat siihen.
·         Vasemmistolainen NGO-järjestö Breaking the Silence yhdessä entisen diplomaatin Alon Lielin kanssa suunnittelivat Israelin kieltämiseksi kansainvälisistä jalkapallopeleistä ja urheilukilpailuista. Asia tuli julkisuuteen kyseisestä neuvottelusta otetussa salaisessa videossa. Israelin vasemmisto näyttää siirtyneen laittomuuksiin Israelin maineen häpäisemiseksi ja viime kädessä Netanyahun hallituksen kaatamiseksi. Jokin aika sitten raportoitiin, että USA on uudelleen aktivoinut ryhmä-5:n, jota se käýtti ennen viime parlamenttivaaleja vasemmiston hyväksi. Se toimii USA:n hallituksen tuella. Tämä viittaa vahvasti hallituksen ja maan lakien vastaiseen toimintaan, eli valtiopetokseen.  Liel on vahvasti arabimyönteinen haluten arabivaltiota. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206383#.VpYn3VN706s
·         Kaksi lasta on hengenvaarallisessa tilassa H1N1 sikaflunssa-tartunnan vuoksi. Lapset, toinen heistä 1.5-vuotias, vietiin tiistaina HaShomer sairaalaan, jossa heidän todettiin saaneen virustartunnan. Aiemmin sairastunut lapsi kotiutettiin sairaalasta hän tilansa voimistuttua. Yksikään heistä ei ollut saanut rokotetta flunssaa vastaan. Joitakin muita tapauksia on todettu myös aikuisten parissa, mikä osoittaa viruksen leviämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206372#.VpYq1lN706s
·         Palokunta hälytettiin Segev Shalom beduiinikylään väitetyn tulipalon sammuttamiseen. Heidän ajaessaan kylää kohti Beershebasta kaakkoon sijaitsevaan arabikylään he kuitenkin joutuivat beduiinein järjestämään ansaan. Palokunnan jäsenet kutsuvat ihmeeksi, että he selvisivät tilanteesta elävinä, sillä niin pahoin heitä kivitettiin. Negevin alueen palopäällikkö Eli Peretz antoi komennon, ettei palokunta saa mennä beduiinialueille ilman poliisin suojaa. Tämä on törkeintä terrorismia, mitä voi ajatella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206374#.VpYs-lN706s
·         Iran vapautti pidättämänsä 10 amerikkalaista merisotilasta Obaman pyydettyä anteeksi. Tässä taitaa häntä heiluttaa koiraa, vain ovatko ne vaihtaneet paikkaansa? http://www.debka.com/article/25158/Iran%E2%80%99s-Revolutionary-Guards-free-10-US-seamen-after-Washington-apologizes
·         Israelin laivasto sai eilen viidennen sukellusveneensä, joka voidaan varustaa ydinpommeilla. Sitä pidetään huippuluokan veneenä, johon on asennettu lukuisia Israelin vaatimia laitteita ja aseita.

Sunday, January 10, 2016

SUNNUNTAI 10.01.2016

SUNNUNTAI 10.01.2016
1.       UUSI päivä ja uusi viikko alkoivat pistävän kylmän tuntuisina, vaikka lämpöä on mittarinkin mukaan 8 astetta. Sormia kuitenkin pisteli aamutuimaan parin minuutin happilenkin aikana kadun varteen, jonne postimies Jerusalem Postin heittää. Ei silti, että lehti olisi niin välttämätön raportin laatimisessa, koska seuraan enemmän internetin antamia tietoja – ne ovat ajankohtaisempia – mutta joskus on tarpeen tarkistaa, mitä jollakin uutisartikkelilla yritettiin sanoa. Joka tapauksessa taivaan kansi oli osittain pilviverhon suojaama ja sama tendenssi jatkunee lähipäivien aikana, jos ennusteisiin on luottamista. Tätä sopii kyllä aiheellisesti kysellä tässä maassa, sillä mikään ei ole aivan niin kuin miten niistä kerrotaan julkisuudessa. Vain yksi asia on varma ja muuttumaton: Jumalan lupaukset ja armo, jotka pysyvät vaikka tämä maailma kaikkineen ja sen muoto häviäisivät, Hänen Sanansa eivät koskaan häviä, kuten Jeesus vakuutti. Tässä luottamuksessa lähdetään kerimään aamun uutisantia.

Säätilat tänään: Jerusalem 6 -15; Tiberias 11 -17; Suolameri 16 -22; Eilat 14 -23 +C-astetta. Kuten taisin jo mainita, puolipilvisyys jatkuu pari päivää, mutta tiistaina taivas riisuu osittaisen vaippansa ja paistaa täydeltä terältä verhoutuen taas uudelleen keskiviikkona. Lämpötila noussee asteen verran, mutta tuuli on ollut kiusana kaiken aikaa, ja se riesa jatkunee ja siihen on varauduttava.

2.       Terroristien jahtaaminen jatkuu sekä tässä juutalaisille Luvatussa Maassa että monissa Euroopan ja Amerikan maissakin. Mainittakoon tässä yhteydessä, että on turha puhua vähäosaisesta ja sorretusta kansanosasta, jotka terroria harrastavat. Sitä todellakin esiintyy kaikissa maissa, enemmän tai vähemmän, mutta näyttävän terrorismin harjoittaminen vaatii sen harjoittajilta kouluttamista ja varoja, mihin tavallisella karvalakkikansalla ei olisi mahdollisuutta.

Terrorismin suunnittelijat ja tukijat ovat useimmiten hyvin koulutettuja ja omaten vakiintuneen ammatin ja toimeentulon, eläen arvostettuina ja hyväksyttyinä tavallisen kansan keskuudessa, mutta samalla antautuneina salakähmäisiin toimiinsa. Heidän asemansa yhteiskunnassa avustaa heitä hankkimaan tietoja aiotuista iskukohteista sekä materiaalia pommiensa valmistamiseksi sekä aseittensa hankkimiseksi. Heidän innostuksensa lähteet voivat olla ideologisia, mutta nykyisin useimmiten uskonnollisia niihin liittyvine maailman valloitussuunnitelmineen. Tämä viimeksi mainittu pätee erityisesti muslimimaailmaan, sekä shia- että sunni-haaroihin, joilla kummallakin on sama islamin mahdin, eli islamin vapahtajan odotus-suunnitelmat, joskin vähäisin poikkeavin yksityiskohdin.

Terrori-iskujen varsinaiset suorittajat kentällä voivat olla erityiskoulutuksen saaneita rivimuslimeja, joskus myös kristittyjen tai muilla nimillä kulkevia, eivätkä he useimmiten liene edes tietoisia, kuka heidät viime kädessä palkkasi ja koulutti. Yhteistä heille on runsaan maallisen palkkion ohella varmistettu taivasosuus Paratiisissa, kuten heidän muslimiohjaajansa heille lupaavat.
Toinen terroristeille ominainen piirre on ihmishengistä piittaamattomuus, sekä omastaan että aiotuista uhreistaan. Se valta, joka heidän mielensä ja järkensä on sitonut tahtoansa tekemään, on valloittanut heidät siinä määrin, etteivät he pysty tuntemaan ja ajattelemaan normaalin ihmisen tavoin. (2Tim.2:26)
3.       TÄMÄ islamin ja länsimaailman välinen sota, kuten esim. Ranskan presidentti Farncoise Hollande terrorismin vastaista toimintaa kutsuu, tuntuu erityisen voimallisena Israelissa, joka – kuten Naftali Bennett maansa asemaa kutsuu – muodostaa rajalinjan islamin maailmanvalloitus-suunnitelman rajalinjan Islamin Valtion ja vapaan länsimaailman välillä.
Eurooppaan hyökyaallon tavoin lähetetyt sotakuntoiset nuoret miehet ilman perheitä ja vaimoja on lähetetty muokkaamaan länsimaiden yleistä mielipidettä tulevan valloitussuunnitelman seuraavaa vaihetta varten, jota käydään ankaran terrorin ja johtajatason henkilöihin kohdistuvien suorien hyökkäysten muodossa.
Koska heillä ei ole käytettävissään suuria armeijanyksiköitä, ei raskasta aseistusta eikä kuljetusyksiköitä niiden siirtämiseksi Euroopan sydänalueille, heidän suunnitelmansa päämääränä on pakottaa kansat alistumaan uhaten heitä sekä bio/kemiallisin että ydinasein, joita heillä lienee jo käytettävissään.

Apostoli Johannes mainitsee tästä Ilmestyskirjassaan: ”Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa, Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät Hänen aivoituksensa yksimielisesti ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan Sanat täyttyvät.” (Ilm.17:16 -17)

On myönnettävä, että näihin lopun aikojen tapahtumiin liittyy paljon muita kehitys-suuntia, jotka voivat saada innoitteensa Lähi-Idän tilanteesta. Tällaisia ovat ennustettu Paavin ja Rooman katolisen kirkon tuhoutuminen tulessa kuten myös Babylonian kaupungin täydellinen tuhoutuminen joko maanjäristysten, hyökyaaltojen tai ydinpommin seurauksena. Mikä tämä Babylon (Baabel) on, on askarruttanut Raamatun tutkijoita, mutta vahvin ehdokas on New Yorkin kaupunki, joka sopii parhaiten sen mahtia ja vaikutusvaltaa kuvaaviin Raamatun kohtiin.

Babylonian uudelleen rakennettu kaupunki Irakissa tuskin täyttää Ilmestyskirjassa ja muissa kirjoituksissa sille asetetut edellytykset. (Jes 13:1 -16; Jer.50:3 9-45; 51:8 -10)
Kuudennen pasuunasoiton aikana päästetään ne Eufrat-virran varrella sidottuina olleet enkelit vapaiksi, jotka tarkoin määrättynä päivän, kuukauden ja vuoden aikana tuhoavat kolmannen osan maailman ihmisistä, (Ilm.9:13 -17) mutta Babylonian kaupungin tuhosta puhutaan Ilmestyskirjan luvussa 18. Tulkoon tässä mainituksi, että PohjoisKorea testasi äsken hydrogen-pommia, joka on tuhovaikutuksiltaan paljon ydinpommia suurempi. Sen tehoa kutsutaan ”super-EMP pommiksi”.
Uudelleen virinneissä, useat jo vuositten saaduissa, ennusteissa käsitellään myös Suomen kohtaloa näinä sekasortoisina aikoina. Erään raittiilta tuntuvan ennustuksen mukaan Suomi joutuu liittosuhteeseen Venäjän kanssa, ja sopimuksen puitteissa sallii Venäjän siirtävän joukkojaan Suomen kautta Ruotsin ja Norjan pohjoisosien miehittämiseksi. Suomi näyttäisi tässä säästyvän miehitykseltä ja tuholta.

4.       Israelin turvallisuusjoukot löysivät Tel Avivin kolmoismurhaaja/terroristin hänen kotikaupunkinsa Araran tienoilta. Kaupungin asukkaat tunnustavat olleensa tietoisia, että Nashat Milhem piileskeli kaupungissa, mutta ettei kukaan uskaltanut pukahtaa siitä kenellekään sivulliselle peläten joutuvansa petturin kirjoihin, mikä muslimimaailmassa on pahempi kuin kuolema.
Turvallisuusjoukkojen löydettyä Nashatin hän aloitti tulituksen heitä kohti, jotka surmasivat terroristin, vaikka hänen taustojensa ja mahdollisten yhteys-henkilöittensä löytämiseksi olisi ollut parempi saada hänet elävänä. Vaarallisten rikollisten ollessa kysymyksessä hänen eliminoimisensa on tärkein pointti.
Poliisin saamien tietojen mukaan Nashat matkusti kotikaupunkiinsa ystävänsä autossa, mikä vihjaa, ettei hän toiminut yksin ja että pakoreitti oli suunniteltu. Hän saapui kotikaupunkiinsa jo 2 tunnin kuluttua murhista.

Poliisilla on edelleen 5 henkilöä pidätettyinä, joiden kuulustelua jatketaan ja mahdollisia yhteyksiä pyritään selvittelemään. Kahta heistä syytetään oikeudessa.
Nashat piiloutui ensiksi tyhjään rakennukseen, ja siirtyi sieltä ystävänsä omistamaan asuntoon, kuten TV-10 raportoi. http://www.timesofisrael.com/ta-killer-was-back-in-his-home-village-2-hours-after-attack/.
Terroristi löydettiin hänen jättämiensä eritteitten avulla jälkikoiran avustuksella, sekä vahvistettiin sormenjälkien perusteella.  http://www.timesofisrael.com/ta-killer-milhem-was-tracked-to-home-village-via-his-excrement/

5.       Kolme kuukautta kestäneen ”puukkointifadan” aikana on tehty ainakin tuhat hyökkäystä juutalaisia vastaan
29 juutalaista on surmattu ja 491 haavoittunut arabien tekemissä hyökkäyksissä. Näissä tuhannessa hyökkäyksessä 293 tapauksessa uhrit saivat surmansa tai haavoittuivat. Uhreista 342 ovat siviilihenkilöitä.

Analyytikko Nehemia Gershuni kokosi tiedot Walla News uutistoimistolle. Hyökkäyksiin sisältyy aiottuja autohyökkäyksiä, ampumisia, petrolipommeja, puukotuksia sekä veitsellä uhkaamisia joko näkyvästi tai asetta piilotellen. Hyökkäykset tehtiin selvästi kansallisin päämäärin, kuten kivitykset, joiden tarkoituksena oli vahingoittaa tai surmata juutalainen tai ulkomaalainen kohde.
Syyskuun aikana tehtiin 89 hyökkäystä joko kivin tai petrolipommein, niistä 38 tehtiin Jerusalemin itäosan alueella.

Lokakuussa arabit tekivät 420 hyökkäystä, niistä 156 petrolipommein, 79 kivin ja 41 joko autolla tai ampuma-aseella. Lokakuussa arabit käyttivät entistä enemmän puukkoja tapausten määrän noustessa neljästä 78:aan.
Marras- joulukuussa autolla tehdyt hyökkäykset yli kaksinkertaistuivat, 12 ja 11 kussakin. Kivitykset vähenivät 67 % ja tulitukset puolella. Puukotukset vähenivät myös siten, että lokakuun 78 määrät olivat marraskuussa 40 ja joulukuussa 31.
Siviilit ovat kasvavassa määrin pyrkineet estämään hyökkäyksiä joutuen itse sen kohteeksi, mutta valtaosa hyökkäyksistä kohdistui sotilaisiin, jotka pyrkivät estämään rikoksen tapahtumista.
41 sotilasta ja 41 rajapoliisia joutuivat eliminoimaan hyökkääjän; turvallisuus-vartijoista 13 ja siviileistä 10 henkilöä samoin hyökkääjän estämiseksi.

6.       UUTISOTSIKOITA
·         ISIS-yhteyksiin sidotut terroristit ampuivat lauantaina Egyptin armeijan upseerin ja sotilaan Kairon Giza-alueella, 2 päivää sen jälkeen kun 15 -20 miehen terroristi joukko tulitti hotellia ja sen edessä odottanutta turistibussia, joilla oli tarkoitus kuljettaa turisteja, heidän joukossaan 2 israelilaista arabia. Kukaan ei haavoittunut siinä.  Hurghatan hotellissa 2 puukoin ja kiväärillä aseistautunutta terroristia ammuttiin kuoliaiksi heidän haavoitettuaan kolmea turistia hotellissa perjantaina. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14536/More-ISIS-terrorist-attacks-in-Egypt
·         ISIS-agentti ampui poliisiupseeria kolme kertaa suoraan edestä hänen istuessaan poliisiautossaan Philadelphiassa Torstaina. Vaikeasti haavoittunut poliisi pystyi tulemaan ulos autostaan ja haavoittamaan ampujaa, joka pidätettiin nopeasti. Hän vakuutti kuuluvansa ISIS-kannattajiin, joiden määrä osoittaa nopeaa lisääntymistä. http://www.debka.com/newsupdatepopup/14535/An-ISIS-follower-shot-and-wounded-a-police-officer-in-Philadelphia
·         Venäjän presidentti Vladimir Putin valitsi elokuussa vastoin neuvoja ja odotuksia Syyriassa ja Irakissa taistelevien pääasiassa ilmavoimien komentajaksi kenraaliluutnantti Alexander Dvornikoffin, jonka hän tapasi Berliinissä NL:n ollessa hajoamassa 1990-luvun lopussa. Putin katsoi, että Venäjän intressit vaativat sekä sotilaallista että diplomaattista osaamista toimiessaan Iranin, Hizbullahin ja Saudi Arabian kanssa, joilla on eriävät päämäärät. Saudit haluavat Assadin hallituksen kaatamista ja tukevat joitain kapinallisjoukkoja Syyriassa, joita Venäjän ilmavoimat pommittavat IS:n joukkojen ohessa. Ensimmäiseksi Dvornikoff joutui selvittelemään diplomaattien ja sotilaskomentajien välisiä ristiriitoja. Hänellä on vahva sotilaallinen kokemus Kaukasiassa taisteluissa äärijoukkoja vastaan. Hän komentaa sekä Damaskoksessa että Bagdadissa toimivia sotatoimistoja. Damaskoksessa hänellä on 3 liittolaista: Syyrian asevoimien komentaja kenraali Ali Abdullah Ayyub, Iranin vallankumouskaartin kenraali Key Parvar sekä Hizbullahin Syyrian joukkojen komentaja Mostafa Bader el-Din, joka katosi mystisesti marraskuussa, minkä jälkeen Iranin vallankumouskaartin komentaja Qassem Soleimani osallistuu ajoittain Damaskoksen korkean tason neuvotteluihin. Kenraali Dvornikoffilla on suuri valta mutta myös suuri vastuu ja vaarallinen asema liittolaisten ja vastustajien välillä, joista Saudi Arabia yritti murentaa hänen imagoaan Samir Kuntarin teloituksen jälkeen laskemalla julkisuuteen väärän tiedon, että Venäjä oli antanut luvan IAF:n koneille ampua 3 ohjusta rakennukseen, jossa Kuntar majaili. http://www.debka.com/article/25154/Gen-Dvornikov-Russia%E2%80%99s-combined-C-in-C-and-top-diplomat-in-Syria-
·         USA:n ulkoministeriö, jolla on aikaa puuttua kaikkiin pieniinkin Israelin sisäisiin tapahtumiin ja päätöksiin, katsoo, että puolustusministeri Mosdhe Yaakovin antama lupa Gush Etzionin Beit al-Baraka juutalaisyhteisön laajentumisen juutalaisten ostamalle 40 dunamin (10 eekkerin) suuruiselle alueelle, jonne on jo rakennettu 8 asuntorakennusta, estää kahden valtion perustamisen. Gush Etzion on yksi kohteista, jossa jordanialaiset sotilaat valloitettuaan sinne rakennetun juutalaisyhteisön murhasivat vastoin sopimustaan kaikki miehet heidän antauduttuaan toivottamassa tilanteessa, naiset ja lapset arabimuslimitavan mukaan orjuutettiin. Israelin karkotettua Jordanian armeijan yksiköt Gush Etzionista vannoi silloin, ettei sitä koskaan luovuteta viholliselle, vaikka joittenkin mielestä se pahoin häiritsee potentiaalisia rajaneuvotteluja. Tämäkin osoittaa koko kahden valtion periaatteen mielettömyyden, Israelilla ei ole varaa luovuttaa tuumaakaan maata viholliselle, joka avoimesti vakuuttaa tähtäävänsä Israelin tuhoamiseen. Länsimaiden on vaikea tunnustaa Oslon sopimuksen mukaisen kahden valtion perustamisen hölmöyttä, kun Israelin johtajatkaan eivät suostu luopumaan siitä. ”Miksi heidän tulee olla paavillisempia kuin paavi itse?” he kyselevät aivan oikeutetusti. http://www.jewishpress.com/news/us-condemns-adding-legally-purchased-10-acre-compound-to-gush-etzion/2016/01/09/
·         IDF tuhosi terroristin asuntorakennuksen Surdan kylässä lähellä Ramallahia, Terroristi Mohanad al Halabi surmasi Aharon Bennettin ja rabbi Nehemia Levin lokakuun alussa sapattina 2015. Bennett murhattiin muutaman askeleen päässä juutalaisesta Wittenberg-yhteisöstä, ja rabbi Levy murhattiin hänen tultuaan portaita alas avustamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Bennettiä muslimi-korttelissa, Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Terroristi oli tullut Hagaikadulle tarkoituksenaan tappaa. Poliisin tultua paikalle hän ehti siepata poliisin aseen haavoittaen turistia ja poliisia. Hänet ammuttiin kuoliaaksi paikalla.  http://www.jewishpress.com/news/idf-destroys-home-of-terrorist-who-murdered-aharon-bennett-rabbi-nehemia-lavi/2016/01/09/
Israelin arabit ylistävät Tel Avivin murhaaja/terroristia kutsuen häntä marttyyriksi huutaen Arafatin aloittamaa iskulausetta: ”Hengellämme ja verellämme me vapautamme sinut Jerusalem (Al-Quds). Toiset Israelin arabit tuomitsevat Tel Avivin murhat, koska ne leimaavat koko arabi-sektorin etenkin Wadi Aran alueella, mutta toiset ylistävät terroristia ja pitävät Shin Betin ja poliisin ratsioita heidän koteihinsa laittomina ja ylimitoitettuina aikana, jolloin ilmapiiri on ennestäänkin jännittynyt.