Posts

Showing posts from November 24, 2019

TORSTAI 28.11.2019

TORSTAI 28.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Aloitan uutislähteiden tarkastelun Israelista vähän arkaillen, sillä valtaosa niistä eivät ole välttämättä hyviä uutisia enempää Israelille kuin juutalaisille yleensä.

Pyrin kuitenkin sulkemaan omat tuntemiseni ja mielipiteeni keskittyäkseni käsittelemään niitä sellaisina, kuin ne on kirjoitettu mustalla ja valkoisella.

02. Pääministeri Benyamin Netanyahu piti viikoittaisen hallituksen kokouksen sunnuntaina sulkien hänkin tunteensa ja tuntemuksensa omaan aivolohkoonsa keskittyen käsittelemään esille nousseita sisäisiä ja ulkoisia kysymyksiä lähes robotin tavoin mainitsematta sanallakaan häntä vastaan tehtyjä syytteitä.

En ole psykologi enkä väitä sitä olevanikaan, mutta pääministerin toimissa voi havaita jonkinasteista tosiasioitten kieltämistä ikään kuin niitä ei olisikaan.
Se voi helpottaa hänen selviytymistään toistaiseksi, mutta niiden kieltäminen ja todellisuuden/syyllisyyden tunnustamisen asemesta aiheuttaa vain patoutuman, joka v…

TIISTAI 26.11.2019

TIISTAI 26.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Poliittiset journalistit ja analyytikot kirjoittavat yksimielisesti, että ”jokainen epäilty on syytön, kunnes hänet tuomitaan syylliseksi”.

Tätä ”kultaista sääntöä” toteutetaan käytännössä sen mukaan, miten se soveltuu valtaapitävälle tai sitä haluamalle instituutiolle, voidaan väittää tämän hetken tilanteesta Israelissa.

Pääministeri Benyamin Netanyahu, joka on hallinnut Israelin poliittista kenttää viimeisen yli 10 vuoden ajan, on joutunut ”hillittömän ajojahdin kohteeksi”, kuten Bibi itse määrittelee, jota johtavat maan vahva media – lehdistö ja tv-radiolaitokset – sekä lain toteutumista valvovat oikeus- ja poliisijärjestöt.

Netanyahu määritteli tämän näin: ”Tutkikaa myös tutkijat”, vihjaten, ”etteivät jauhot ole aivan puhtaat häntä tuomitsevienkaan pussissa”, haluamatta kuitenkaan yksilöidä sitä tarkemmin. Vihjaus on kuitenkin selvä, mikä voi ennustaa tilanteen kehittymistä entistä rumemmaksi mudan heittelyksi.

02. ”Ja varhain aamulla H…

SUNNUNTAI 24.11.2019

SUNNUNTAI 24.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
Haluamatta ottaa kantaa Israelin sisäiseen kaaokseen, koska politiikka tässä maassa on salatiedettä, eikä minulla ole tarvittavia tietoja siitä, mitä johtajien salaisissa kammioissa sovitaan kertomatta niistä mitään julkisuudessa.
Kerron asioista siten, kuin ne kansan parissa nähdään ja koetaan.

01. Israelin vt. oikeusministeri Amir Ohana asettuu tukevasti pääministeri Netanyahun taakse oikeuskansleri Avichai Mandelblitin julkistettua häntä vastaan nostetut syytteet korruptiosta, rikoksesta ja luottamuksen rikkomisesta.

Ohana esitti TV-2:n haastattelussa lauantaina vaatimuksen valtion tarkastus-virastoa tutkimaan lain koko toteuttamisjärjestelmän.
Hänen vaatimuksensa on konkreettista jatkoa Netanyahun torstai-iltana esittämälle epämääräiselle vaatimukselle ”tutkia tutkijat”.

Ohana esitti vaatimuksensa Israelin vt. oikeusministerin ominaisuudessa tutkia eri kysymyksiä koskien valtion syyttäjänvirastoa ja poliisia, joita hän teknisesti johtaa.…