SUNNUNTAI 24.11.2019


SUNNUNTAI 24.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
Haluamatta ottaa kantaa Israelin sisäiseen kaaokseen, koska politiikka tässä maassa on salatiedettä, eikä minulla ole tarvittavia tietoja siitä, mitä johtajien salaisissa kammioissa sovitaan kertomatta niistä mitään julkisuudessa.
Kerron asioista siten, kuin ne kansan parissa nähdään ja koetaan.

01. Israelin vt. oikeusministeri Amir Ohana asettuu tukevasti pääministeri Netanyahun taakse oikeuskansleri Avichai Mandelblitin julkistettua häntä vastaan nostetut syytteet korruptiosta, rikoksesta ja luottamuksen rikkomisesta.

Ohana esitti TV-2:n haastattelussa lauantaina vaatimuksen valtion tarkastus-virastoa tutkimaan lain koko toteuttamisjärjestelmän.
Hänen vaatimuksensa on konkreettista jatkoa Netanyahun torstai-iltana esittämälle epämääräiselle vaatimukselle ”tutkia tutkijat”.

Ohana esitti vaatimuksensa Israelin vt. oikeusministerin ominaisuudessa tutkia eri kysymyksiä koskien valtion syyttäjänvirastoa ja poliisia, joita hän teknisesti johtaa.

Hän valitti valtion avaintodistajan - Netanyahua vastaan - sekä valtionsyyttäjän Shai Nitzanin lähettämää kirjettä marraskuun alussa entisille syyttäjille mukaan lukien kahdelle tuomarille, kehottaen heitä koordinoimaan tiedotustoiminnan vastauksen syyttäjän virastoa vastaan tehtyihin hyökkäyksiin, mistä Korkeimman Oikeuden presidentti Eshter Hayut häntä muistutti. Nitza pyysi välittömästi anteeksi.

Ohana kutsui Nitzanin anteeksipyyntöä lahjonnaksi, mikä aiheutti kysymyksen, tarkoittiko hän sillä laillisuutta vaiko yleistä poliittista merkitystä?
Häntä vastaan nousivat Mandelblit, Nitzan ja Hayut syyttäen häntä vaitiolo-velvollisuuden rikkomisesta, eli jotain salattavaa oli, mitä ei ollut tarkoitus julkistaa.

Nitzanin aika virassaan päättyy 15.12.2019, eikä tiedetä, miten hänen seuraajansa voidaan nimittää Knessetin toimintahäiriön vuoksi.
https://www.jpost.com/Israel-News/Ohana-Comptroller-should-probe-entire-law-enforcement-system-tomorrow-608815,

02. Oikeuskansleri Avichai Mandelblit perusti maan ”johtavien juristien”
muodostaman paneelin päättämään, onko laillisia perusteita estää pääministeri Netanyahua kokoamaan tulevaisuudessa uuden hallituksen häntä vastaan tehtyjen rikossyytteiden vuoksi.

Oikeuskansleri pyrkii muotoilemaan ja julkistamaan laillisen tulkinnan kysymyksestä viikon lopulla, kertoi heprealainen media sunnuntaina.

Komiteaan kuuluvat Mandelblit, valtion syyttäjä Shai Nitzan sekä apulaisoikeuskanslerit Raz Nizri ja Dina Zilber, jotka myös selvittävät, onko pääministerin erottava syytösten tultua virallisiksi oikeuden päätöksellä, vai voiko hän pysyä virassaan, kunnes hänet on tuomittu ja kaikki valitukset on selvitetty.

Komitean tulee myös päättää, onko pääministerin luovuttava pitämistään ministeriöistä – maatalousministeriö, terveysministeriö, sosiaalisten ja diaspora-asiain ministeriöt.

Aikaisemman käytännön mukaan ministeri ei voi jatkaa syytteen alaisena. Käytäntö ei suoraan koske pääministeriä, ja Netanyahu vakuuttaa jatkavansa virassaan taistellessaan syytöksiä vastaan.

Jotkut Netanyahua vastaan esitetyt syytteet ovat ainutlaatuisia ja muodostavat ennakkotapauksen tulevaisuutta varten.
Paneeli aloittaa työskentelynsä tänään, kertoi armeijan radio.

Mandelblitin päätökset Netanyahun poliittisen voiman rajoittamisesta aiheutti kiihkeän vastalauseiden myrskyn Likudin joittenkin jäsenien keskuudessa.

”Oikeuskanslerilla ei ole oikeutta tukahduttaa Israelin demokratiaa, vaan hänen tulee tunnustaa voimien erottaminen toisistaan” kertoi ministeri Miri Regev sunnuntaiaamuna armeijan radiossa.
https://www.timesofisrael.com/top-legal-officials-expected-to-rule-this-week-on-netanyahus-political-future/,

03. Globes uutislehti raportoi torstai-iltana, että valtionsyyttäjä Shai Nitzan uskoo, ettei Netanyahu voi jatkaa valtion johdossa syytteiden vuoksi.
ynetnews.com arvioi perjantain raportissaan, että Mandelblit näyttää kannattavan Nitzanin kantaa Netanyahun tulevaisuuden osalta.

Websivussa viitataan nimeämättömiin oikeusviranomaisiin, joiden käsityksen mukaan - vaikka pääministerillä ei olekaan pakotettu eroamaan virastaan syytteiden johdosta, hänellä tulee olemaan merkittäviä laillisia vaikeuksia saada mandaattia uutta hallitusta muodostaessaan nykysissä olosuhteissa.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei oikeuskansleri, joka valvoo sekä valtion syyttäjänvirastoa että hallituksen johtavaa laillisuusneuvonantajaa, voi puolustaa Netanyahua uuden hallituksen muodostamisen yhteydessä, jos siitä valitetaan Korkeimpaan Oikeuteen.

Sekä Laborpuolue että ”Järjestö Laadullisesta Hallituksesta” vakuuttavat valittavansa Korkeimpaan Oikeuteen, pakottaakseen Netanyahua eroamaan pääministerin virastaan, ja muita valittajia on luvassa.
https://www.timesofisrael.com/top-legal-officials-expected-to-rule-this-week-on-netanyahus-political-future/,

04. Laillisuushaasteiden ohessa pääministeri Netanyahu joutuu taistelemaan myös johtamansa Likud-puolueen sisällä vellovia ja sopivaa tilaisuutta odottavien kilpailijoiden puolueen yhtenäisyyttä hajottavia voimia vastaan.

Vuodesta 2009 lähtien Netanyahu on johtanut – kuten artikkelissa todetaan – Likudia rautaisessa otteessa, syrjäyttäen armotta kaikki aisan yli potkivat ja hänen arvovaltaansa kyseenalaistavat kilpailijat.

Tämä tilaisuus tuli heille oikeuskansleri Mandelblitin julkistettua pääministeri Netanyahua vastaan poliisin tutkijaviranomaisten paljastamat ”rikolliset toimet”, joista tapaus 4000 – koskien luottamuksen rikkomista – on raskauttavin.

Sapatin loputtua Likudin kansanedustaja Gideon Sa´ar esitti vaatimuksen pääministeri Netanyahulle avata sisäänpäin käpertynyt puolue uudelle johdolle.

Gideon Sa´ar joutui vetäytymään syrjään politiikasta joittenkin naisten esittämien syytösten vuoksi, jotka osoittautuivat perättömiksi, mutta on koonnut piilotetut voimavaransa ja haastaa nyt Netayahun avoimeen taisteluun puolueen johdosta.

Sa´ar vaatii Likudin puheenjohtajan ja pääministeri-ehdokkaan vaalia (primary) ennen Knessetin asettaman 21 päivän hallituksen armo-kauden loppumista uuden hallituksen muodostamiseksi, jolla estettäisiin ennenaikaiset vaalit.

Gideon Sa´arin ohella taustalla muhii salainen kapinaliike, johon kuuluvat hänen lisäkseen yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan, Knessetin puhemies Yuli Edelstein ja ke. Jerusalemin entinen pormestari Nir Barkat. Heille kelpaa myös varapuheenjohtajan valinta.
https://www.timesofisrael.com/top-legal-officials-expected-to-rule-this-week-on-netanyahus-political-future/,
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-allies-call-state-prosecutors-criminals-ag-a-spineless-puppet/,

05. SiniValkoisten (Kahol Lavan) puheenjohtaja Benny Gantz teki uuden sovittelutarjouksen Likudille, kertoo DebkaFile:

”Hän toimii pääministerinä kaksi vuotta, ja – jos Netanyahu (Bibi) vapautuu syytteistään - Likudin puheenjohtaja loput kaksi vuotta”.
Gantz lupaa muodostaa ”mahdollisimman laajan yhteyshallituksen, jolla estettäisiin kolmannet vaalit vuoden sisällä”.

DebkaFile (DF) lisää tähän: ”Voidakseen toimia pääministerinä kaksi ensimmäistä vuotta, Benny Gantz on poistanut SiniValkoisten vaatimuksen Likudille, poistaa Netanyhulle antamansa oikeistolaisia ja uskonnollisia liittolaisiaan koskevan uskollisuusvalan”.

DF spekuloi edelleen: ”Gantzin esitys on todennäköisin mahdollisuus Bibille säilyttää pääministerin virkansa ilman vaaleja – jotka hän häviäisi. Likud voi kuitenkin syrjäyttää Netanyahun ennen 4 vuoden kuluttua pidettäviä vaaleja, jotka tulisivat varmistamaan hänen häviönsä”.
DF ehdottaa uutta vaihtoehtoa: ”Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto”.
https://www.debka.com/mivzak/gantz-to-likud-i-go-first-hand-over-to-netanyahu-in-mid-term-if-he-is-cleared/,

06. Bussit ovat tulvillaan kansalaisia Tel Avivin salliessa julkisen liikenteen jatkumisen myös sapattina kaupungin ja sen lähiympäristön lähiöissä. Kaupunki lupaa lisätä bussien määrää niiden saaman suuren suosion vuoksi. TA:n tapaus lisää hajaannusta maassa.
https://www.timesofisrael.com/buses-overflow-as-tel-aviv-launches-public-transportation-on-shabbat/,

Myös Jerusalemiin on esitetty julkista liikennettä sapatiksi, mutta Jerusalem ei ole kuten Tel Aviv tai Jaffa, jotka toimivat avoimesti uskonnollista oikeistoa vastaan.

07. Hamasjohtaja Ismail Haniyeh iloitsee Netanyhun laillisuusongelmista ja sanoo palestiinalaisten rohkaistuneen niiden johdosta, ja lisänneen heidän lujuuttaan ja päättäväisyyttään vastustaa Israelia.
https://www.timesofisrael.com/hamas-leader-says-netanyahu-indictment-raises-palestinians-morale/,

08. Palestiinalaiset uhkaavat joutumistaan ammutuksi tai vankilaan pyrkiessään laittomasti työhön Israelin puolelle joutuen läpäisemään liikkumista estävät piikkilanka-aidat ja muut esteet.

Ei ole kauan siitä, kun he saivat vapaasti liikkua maassa ja etsiä työtä, mutta tämä kaikki muuttui Israelin vasemmiston salliessa Jasser Arafatin johtamat tuhannet Syyrian ja Libanonin sodissa karaistuneet taistelijansa ensiksi Gazaan ja Jerikoon ja myöhemmin kaikkiin PA/PLO:n valvomiin kaupunkeihin ja kyliin.
https://www.timesofisrael.com/through-the-wire-palestinians-risk-jail-to-work-in-israel-illegally/,

UUTISIA ULKOMAILTA
01. Englantia ryöpyttävät ajoittaiset rankkasateet, puolet marraskuun sateista tullessa 24 tunnin kuluessa, uusien tulvavaroitusten uhatessa asukkaita.
Ranskan kaakkoisosa ja Italian luoteisosa valmistautuvat uuteen ”vedenpaisumukseen”, vaikka Jumala lupasi, ettei se enää toistu. Mutta nämä ovat sittenkin paikallisia, eivät maailmanlaajuisia.

Ennustuksen mukaan vedentulo taivaalta on ennätysluokkaa, paikallisten noustessa 400 millimetriin alle 48 tunnin kuluessa. (50 % vuotuisesta km. sademäärästä) Tulvia esiintyy monin paikoin, ja niiden mukana maanvyörymät.
http://www.thebigwobble.org/2019/11/incredible-amount-of-rainfall-400-mm-of.html,

02. 230 vuotta vanha Vernonvuoren puu ei ole enää olemassa. Tämä tuhoutunut historiallinen vanhus oli nuori vesa George Washingtonin palatessa voittoisesta vallankumoussodasta 1783.

Kuivuus ja rankkasateet tulivat ja menivät Amerikan historiassa puun seisoessa uskollisesti omalla jalustallaan.
Sitten yhden yön aikana tämä vanha valkoiseksi harmaantunut tammi kaatui ryskyen tien yli kaukaisessa erämaassa, jossa se oli kasvanut.

Oliko 04.11.2019 kaatunut tammipuu enne uudesta sisällissodasta, joka uhkaa USA:n sisäistä rauhaa, kuten muutamat sen näkevät?
Puu oli115 jalan korkuinen, vyötärömitta 12 jalkaa, ikä noin 230 vuotta, melkein yhtä vanha kuin USA:n Federatiivinen Tasavalta.
https://www.greenwichtime.com/news/article/A-230-year-old-Mount-Vernon-tree-a-witness-to-14855890.php,

03. Israelin pääministeri Benyanin Netanyahu viittasi eräässä puheessaan juutalaisvaltion ja Amerikan Yhdysvaltain samankaltaisuuteen, joka aiemmin kohtasi USA:ta jälkikäteen sen mukaan, miten se kohteli Israelia; nyt aikataulu on muuttunut siten, että se mitä tapahtuu Israelin sisällä, tapahtuu samanaikaisesti USA:ssa.

Tarkatkaapa vain: Israelin pääministeri on syytettynä korruptiosta, rikollisesta menettelystä ja luottamuksen pettämisestä.
Samaan aikaan myös USA:n presidentti on kongressin alajuoneen kuulusteluissa petollisista toimista syytettynä, minkä Trump kiistää, kuten Bibi häneen kohdistetut syytökset häntä vastaan käytävinä kapinayrityksinä.

Sekä Netanyahu että Trump puhuvat hallitusta vastaan suunnitellusta vallankaappaus-yrityksestä, joka USA:ssa on paljastunut demokraattien suunnittelemaksi; Israelissa sitä pyrkivät toteuttamaan keskusta-vasemmisto, jota Gantz kutsuu liberaaliksi.
http://allnewspipeline.com/Truth_Bomb_About_To_Explode_On_Democrats_Heads.php,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5630875,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -19; Tiberias 14 -26; Suolameri 16 -26; Eilat 25 -27 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, hieman lämpenevää.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021