Posts

Showing posts from December 24, 2017

PERJANTAI 27.12.2017

PERJANTAI 29.12.2017
01. PERJANTAIPÄIVÄ alkaa sumuisena ja suhteellisen viileänä lämpötilan ollessa 8 astetta, mutta joka keskipäivällä noussee 12 asteen tienoille. Taivas on harmaa ja pilvinen ja jatkunee ainakin parin seuraavan päivän aikana. Sateita ei kuitenkaan luvata, vaikka ihmiset rukoilivat eilen Kotelilla sadetta, sillä tilanne alkaa olla kriittinen. Maaperä kuivuu ja pohjaveden suolapitoisuus kasvaa määrään, joka estää sen käytön juoma-vetenä. Käydessämme eilen Beit Elissä havaitsimme, että ensimmäinen pähkinä-pensas yrittää seurata sisäistä kelloaan ja oli avannut muutamia kukkia, mutta harvassa.

02. Arutz Sheva kertoo artikkelissaan, että EU on Israelin hallituksen torkkuessa hyväksynyt sopimuksen, joka nostaa PA:n asemaa ja antaa sille oikeuden osallistua päätöksen tekoon, jolla EU rahoittaa projekteja Juudeassa ja Samariassa, Golanilla sekä Jerusalemin itäosassa.

Artikkelin mukaan useat hallituksen ministerit olivat hämmästyneitä todetessaan tällä viikolla, että EU:n …

KESKIVIIKKO 27.12.2017

KESKIVIIKKO 27.12.2017
01. KÄYDÄÄN ensin läpi Israelin kuumimmat uutiset otsikoiden tapaan.
02. Kulanu-puolueen puheenjohtaja, talous-ministeri Moshe Kahlon jättää oven auki Netanyahun hallituksen kaatamiseksi. Hän kutsuu eduskuntaryhmänsä kokoon poliisin annettua suosituksensa 2-3 viikon aikana. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Kulanu-leaving-the-door-open-to-take-the-prime-minister-down-520125

03. VALTION TILAA 2017 koskeva Taub keskuksen raportti tarjoaa tuokiokuvan Israelin sosiaali/taloudellisesta tilasta v. 2017. Työllisyyden ja todellisten palkkojen nousu ovat johtaneet kulutuksen kasvamiseen mutta myös elintason nousemiseen. (työttömyys on ennätysalhaalla) Suuri osa työmarkkinoista kärsii alhaisesta tuottavuudesta ja alhaisista palkoista hintojen pysyessä korkeimmalla tasolla OECED:n sisällä. Makrotalouden pitkän aikajanan näkymä on heikko valtion kohdatessa demograafisia haasteita, jotka voivat hidastaa talousnousua, mukaan lukien työtätekevän väestön …

ihminen ii

IHMINEN ii
Jumalan kaltainen
Kirjoitin 2010 artikkelin nimeltä IHMINEN. Sen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista, mikä on kasvattanut ymmärrystäni Jumalan tarkoituksesta luodessaan ihmisen maapallolle siinä määrin, että katson aiheellisesti lisätä ja täydentää aiempaa kirjoitustani.
Käydessäni läpi sydämen verisuonten katedroinnin runsas puolitoista vuotta sitten, jonka koin kuin käyntinä Tuonelan portilla, josta minua ei vielä päästetty sisälle, sillä Jumalan säätämä aika ei ollut täyttynyt. Siksi Hän ojensi väkevän kätensä minun ja Tuonelan muurin väliin palauttaen minut takaisin "riivaajien laaksoon". Tämän jälkeisenä aikana Jumala itse – kuten olen kokenut – on opastanut minua ymmärrykseen.

Kun Jumala loi ihmisen luotuaan ensin ihmisen elämälle sopivan ympäristön ja ilmaston ja täytettyään maapallon luomillaan kasveilla, puilla ja lukuisilla eläimillä, kaloilla ja linnuille, Hän viimeiseksi loi ihmisen, jonka sieraimiin Hän puhalsi Elämän Hengen. Katseltuaan kaikkea luom…

SUNNUNTAI 24.12.2017

SUNNUNTAI 24.12.2017
01. On jouluaatto, vaikkei Israelin katukuvassa juuri sitä juuri huomaa. Jerusalemin kaupunki jakoi tavaksi tulleen käytäntönsä mukaan ilmaisia joulukuusia, mutta kaduilla marssitaan vaatien valituilta johtajilta rehellisyyttä ja vastuuntuntoa. Toivotan tässä - ettei unohtuisi - kaikille onnellista ja turvallista joulurauhaa ja uutta vuotta 2018.

02. Jerusalemissa kokoontui 600 ihmistä Kikar Zion aukiolle osoittaakseen mieltään lainkuuliaisuuden puolesta. Pääpuhuja Jerusalemissa oli entinen puolustusministeri Moshe Yaalon, joka sanoi aiemmin valvoneensa maassa vallitsevan korruption vuoksi, mutta nyt hän kehottaa maan johtajia valvomaan – ei Iranin – vaan korruption vuoksi, sillä korruptio polkee oikeutta ja saa ihmiset menettämään luottamuksensa maan johtajiin ja instituutioihin. "Se on suurempi vaara kuin Iranin, Hizbullahin, Hamasin tai ISIS:n aiheuttama uhka" Yaalon todisteli.
Osanottajat heiluttivat Israelin lippuja ja pitelivät käsissään kylttej…