Posts

Showing posts from April 16, 2006
gavriblockHYVÄ ISRAELIN YSTÄVÄNI
Olet ehkä pannut merkille, että raportin oikeaan laitaan on ilmestynyt mainoksia.
Mainoksen saa avautumaan, kun viet nuolimerkin sen kohdalle ja painat
hiiren vasenta näppäintä. Jokaisesta mainoksen avauksesta Google maksaa Gabrielin tillille
muutaman agoran kulujen peittämiseksi. Näpsäytellään! Kiitos Sinulle!
Raportin jälkeen on mahdollista rekisteröitymällä antaa siitä oma kommentti.
gavriblockPERJANTAI 21.04.06
1. HAMAS HALUAA SULKEA KALKILYAN YMCA:N
Joukko Kalkilyan kaupungin muslimisaarnaajia ja huomattavimpia perheitä vaatii PA:n hallitukselle lähettämässään kirjeessä kaupungissa sijaitsevan Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen (NMKY; YMCA) toimistojen sulkemista. Kirjelmässä syytetään, että YMCA:n toimistot ovat kaupungissa tarpeettomat, ja että se harjoittaa siellä lähetystoimintaa. Kalkilyan 28 300 asukkaasta kristittyjä on 80 – 100.
Hamas voitti aiemmin pidetyissä kunnallisvaaleissa kaikki kaupunginvaltuuston edustuspaikat. Kaupungin pormestariksi valittiin Wajih Kawwas hänen ollessaan Israelin vankilassa, josta hänet vapautettiin torstaina.
PA:N HALLITUKSELLE lähetetyn kirjeen oli allekirjoittanut kaupungin mufti sheikki Salah Eddin Sabri, yli 40 kaupungin moskeijoitten imaamia, kaupungin viranomaisia, perheklaanien edustajia ja eri muslimi-instituutioitten virkailijoita. Kirjelmässä uhattiin, että toimistot aiheuttavat levottomuuksia kaupungissa, jo…
gavriblockTORSTAI 20.04.06
1. ISRAEL PERUUTTI ASUMISOIKEUKSIA
Israelin hallitus peruutti tiistaina asumisoikeuden Jerusalemissa kolmelta Palestiinan Lakiasäätävän Neuvoston (PLC) Hamas-jäseneltä ja yhdeltä PA:n hallituksen jäseneltä. Hallitus harkitsee peruutuksen laajentamista myös muihin Hamasin jäseniin.
Peruutusta siivitti kolmen Israelin Knessetin arabijäsenen tapaaminen Hamasin kansanedustajien kanssa.
Hamas on uhannut valittaa hallituksen päätöksestä Israelin korkeimpaan oikeuteen, mikä osoittaa Hamasin aseman nurinkurisuuden, koska se ei tunnusta Israelin valtiota.
PUOLUSTUSVIRANOMAISET halusivat hallituksen tulkitsevan Hamasin johtaman PA:n ”vihollisyhteisöksi”, mutta ulkoministeriö pitää parempana tulkintaa ”vihamielinen yhteisö”, koska jollain tasolla yhteyksiä on kuitenkin pidettävä Palestiinan Auktoriteetin kanssa, eivätkä kaikki palestiinalaiset ole Israelin vihollisia, kuuluu ulkoministerin selitys. Lisäksi rajumpi tulkinta tulisi koskemaan Israelin ja PA:n välistä rajaa, …
gavriblockHYVÄ ISRAELIN YSTÄVÄNI
Olet ehkä pannut merkille, että raportin oikeaan laitaan on ilmestynyt mainoksia.
Mainoksen saa avautumaan, kun viet nuolimerkin sen kohdalle ja painat
hiiren vasenta näppäintä. Jokaisesta mainoksen avauksesta Google Gabrielin tillille
muutaman agoran kulujen peittämiseksi. Kiitos Sinulle!
gavriblockTIISTAI 18.04.06
1. TERRORISTI ISKI JÄLLEEN
Tel Avivin keskuslinja-autoaseman lähellä sijaitseva pieni voileipäravintola Rosh Ha´ir joutui uudelleen terroristin iskun kohteeksi vain kolme kuukautta edellisen iskun jälkeen, jossa haavoittui 20 ihmistä.
Maanantaina iltapäivällä puoli kahden maissa lähellä Jeniniä sijaitsevasta al-Gharakahin kylästä kotoisin oleva 16-vuotias Sami Hamad räjäytti 13 kilon pommivyönsä murhaten itsensä lisäksi 9 muuta ja vammauttaen 66.
Iskun tekijäksi ilmoittautui ensin al-Aksa, mutta Islamic Jihad seurasi pian perässä. On luultavaa, kuten Debkafile olettaa web-sivullaan, että iskun suunnitteli Libanonista käsin Hizbullah, jonka asiamiehet Samariassa kouluttivat al-Aksaan kuuluvan terroristin. Islamic Jihad ehkä antoi hänelle valmistamansa pommivyön, ja Fatahin al-Aksan jäsenet kuljettivat terroristin iskukohteeseensa. Poliisi sai vihjeen hopeanvärisestä Mercedes autosta, jonka nähtiin kiihdyttävän paikalta, asetti tiesulkuja Jerusalemin-Tel Avivin…
gavriblockMAANANTAI 17.04.06
1. JERUSALEM TÄYTYY VAPAUTTAA JUUTALAISILTA
Israelilainen arabi, Israel Islamic Assosiation-järjestön puheenjohtaja, sheikki Raed Salah puhui lauantaina Kfar Kanassa (Galilean Kaana) profeetta Muhammedin syntymäpäivän kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa, jonka al-Jazeeran uutistoimisto välitti TV-asemiensa kautta useisiin arabimaihin. Salah vaati puheessaan, että Jerusalem tulee vapauttaa juutalaisilta, ennen kuin vuoden 1967 sota voidaan katsoa päättyneeksi. Hän totesi, että Jerusalemista muodostetaan ”islamilaisen valtion” pääkaupunki. Tällä hän viittaa muslimien perinteiseen haaveeseen yhtenäisestä kalifikunnasta, johon kuuluisivat kaikki muhamettilaiset maat, ja joka tulisi lopulta hallitsemaan koko maailmaa. Tämä on myöskin Iranin presidentti Ahmadinejadin tavoitteena.
(Vert. Dan.11:45; Ilm.13:7, 16:13-16)
2. PALESTIINALAIS-SIVIILEJÄ EI SAA VAHINGOITTAA
Kuusi israelilaista ihmisoikeusjärjestöä vaativat sunnuntaina korkeimmalle oikeudelle osoittamassaan…
gavriblockSUNNUNTAI 16.04.06
1. TUHANSIA PYHIINVAELTAJIA JERUSALEMISSA
Arviolta 90 000 pyhiinvaeltajaa oli saapunut Jerusalemiin pääsisäisen viettoon, eli 20 % enemmän kuin vuosi sitten. Heitä oli tullut Intiasta, Filippiineiltä, Saksasta, Espanjasta, Indonesiasta, Ranskasta, Sveitsistä, Italiasta, Egyptistä ja monista muista maista. Tuhannet heistä osallistuivat pitkäperjantain perinteiseen vaeltamiseen ns. tuskientietä, via dolorosaa, Jerusalemin Vanhakaupungissa, kulkien uskollisesti kaikki sen 14 ristin asemaa, rukoillen ja ylistäen epätavallisesta helteestä (+30 astetta) ja viivytyksistä huolimatta. Kaliforniasta tullut pyhiinvaeltaja totesi yllättyneensä, miten Jerusalemin pitkäperjantai on kehittynyt entistä erikoisemmaksi, monimuotoisemmaksi ja rikkaammaksi, kuin mitä hän oli osannut odottaa.
Monet kumartuivat suutelemaan viimeisen voitelun kiveä Pyhän Haudan Kirkossa. ”Se on niin ihanaa”, kertoi Egyptistä suuren ryhmän mukana miehensä kanssa tullut Mirjam Suleiman. Monet ihas…