Posts

Showing posts from December 9, 2018

TORSTAI 13.12.2018

TORSTAI 13.12.2018
01. Ofran terrori-iskussa vatsaan haavoittuneen Shira Ish-Ranin 30 viikon ikäinen vauva abortoitiin lääkärien päätettyä operaation välttämättömäksi Shiran heikon ja kriittisen kunnon vuoksi.
Shiran tilanne on vakiintunut, eikä välitöntä vaaraa ole enää olemassa.
Hänen vauvansa taisteli hengestään lääkärien pyrkiessä tekemään kaikkensa hän elpymisekseen, mutta lopulta hänen voimansa ehtyivät, ja hän menehtyi saamiinsa vammoihin keskiviikkona 72 tunnin taistelun jälkeen.

Shira ja Amichai Ish-Ran kävivät keskiviikkona katsomassa vauvaansa, jolle annettiin nimi Amiad Israel. Hän kuoli myöhemmin keskiviikkona, ja hänet haudattiin saman päivän iltana Jerusalemin öljyvuorelle.
"Vauva kuoli perheensä rakkauden ympäröimänä" totesi tri Alona Ben Nun, joka johtaa Shaare Zedek sairaalan prenatal yksikköä. "Vauva sai parhaimman mahdollisen hoidon, mutta hän ei pystynyt säilymään hengissä saamiensa vammojen vuoksi".

Shia ja Amichai odottivat bussia toist…

TIISTAI 11.12.2018

TIISTAI 11.12.2018
01. Ryhmä juutalaisia oli kokoontunut bussipysäkille odottamaan bussin saapumista sunnuntai-iltana lähellä israelilaista Ofran kaupunkia Ramallahista koilliseen. Heidän huomionsa oli kiinnittynyt seuraamaan israelilaista autoa, jossa matkusti juutalainen seurue soittaen äänekästä musiikkia.

Samaan aikaan palestiinalainen ryhmä ajoi autollaan bussipysäkin ohi, sen kuljettaja hidasti hieman vauhtiaan, ja auton sisältä avattiin kiväärituli bussia odottavaa juutalaisten ryhmää kohti.
Kaikkiaan 7 ihmistä haavoittui tulituksessa, mutta pahimmin heistä haavoittui 21-vuotias äiti Shira Ish-Ran, joka oli 30 viikkoa raskaana. Hänen miehensä Amichai haavoittui jalkaan ja juoksi toisten mukana pakoon tulitusta, mutta havaittuaan, ettei hänen vaimonsa ollut heidän joukossaan, hän palasi pysäkille löytäen vaimonsa maassa verta valuen. Amichai piteli häntä sylissään, kunnes poliisit ja ambulanssi saapuivat paikalle.

Shira Ish-Ran vietiin Shaare Zedek sairaalaan, jossa hänelle su…

SUNNUNTAI 09.12.2018

SUNNUNTAI 09.12.2018
01. YK:n yleiskokouksessa äänestettiin torstaina USA:n laatimasta päätöslauselmasta, jolla tuomitaan Hamasin väkivaltaisuus Gazassa ja sen Israelin vastaisen rajan tuntumassa, sai 87 puoltavaa ääntä, vastaan 58 ääntä, 16 maan edustajan pidättyessä äänestyksestä; 32 maan edustajat eivät olleet paikalla. USA:n esitystä ei siten hyväksytty, koska se olisi vaatinut jäsen-maiden 2/3 kannatuksen.
YK:n yleiskokouksen päätökset eivät ole sitovia. Mutta vaikka esitystä ei hyväksytty YK:n viralliseksi lausunnoksi, pääministeri Netanyahu antoi tunnustusta valtioille, jotka äänestivät esityksen puolesta.

Hamas sanoi lausunnossaan "USA:n hallituksen saaneen kovan iskun". Hamasin tiedottaja Sami Abu Suhri totesi Reutersille. "Amerikan laatiman kansan vastarinnan vastaisen päätöslauselmaehdotuksen hylkääminen merkitsee iskua Amerikan hallitukselle ja vahvistaa vastarinnan laillisuuden".

Ennen äänestystä keskusteltiin ja äänestettiin Kuwaitin esityksestä j…