TORSTAI 13.12.2018

TORSTAI 13.12.2018
01. Ofran terrori-iskussa vatsaan haavoittuneen Shira Ish-Ranin 30 viikon ikäinen vauva abortoitiin lääkärien päätettyä operaation välttämättömäksi Shiran heikon ja kriittisen kunnon vuoksi.
Shiran tilanne on vakiintunut, eikä välitöntä vaaraa ole enää olemassa.
Hänen vauvansa taisteli hengestään lääkärien pyrkiessä tekemään kaikkensa hän elpymisekseen, mutta lopulta hänen voimansa ehtyivät, ja hän menehtyi saamiinsa vammoihin keskiviikkona 72 tunnin taistelun jälkeen.

Shira ja Amichai Ish-Ran kävivät keskiviikkona katsomassa vauvaansa, jolle annettiin nimi Amiad Israel. Hän kuoli myöhemmin keskiviikkona, ja hänet haudattiin saman päivän iltana Jerusalemin öljyvuorelle.
"Vauva kuoli perheensä rakkauden ympäröimänä" totesi tri Alona Ben Nun, joka johtaa Shaare Zedek sairaalan prenatal yksikköä. "Vauva sai parhaimman mahdollisen hoidon, mutta hän ei pystynyt säilymään hengissä saamiensa vammojen vuoksi".

Shia ja Amichai odottivat bussia toisten joukossa bussipysäkillä sunnuntai-iltana tien no 60 varrella lähellä Ofran juutalaiskylää Jerusalemista pohjoiseen. He olivat viettäneet vihkiäisiään 9 kuukautta aiemmin.

Terrorisolun paikan ohi ajama auto hiljensi vauhtiaan pysäkin kohdalla, ja autosta ammuttiin toistakymmentä laukausta bussia odottavaa ryhmää kohti.
Tulituksessa haavoittui 7 ihmistä.
Shira sai osuman vatsaansa, hänen puolisonsa Amichai haavoittui jalkaan.
Shiralle suoritettiin vatsaleikkaus, joka kesti 10.00 sunnuntai-illasta neljään maanantaiaamuna.
30 viikkoa raskaana olleelle Shiralle suoritettiin abortti C-sektorilla, vauvan taistellessa hengestään 72 tunnin ajan lääkärien tarkassa valvonnassa, mutta lopulta hän menehtyi. Shira ja Amichai ovat edelleen sairaalahoidossa.

Pääministeri Netanyahu sanoi lausunnossaan: "Sydämemme ovat Shiran ja Amichain mukana alle 4 päivää vanhan poikalapsen menetyksen vuoksi, jolla ei vielä ollut edes nimeä. Olemme kanssanne, syleillen teitä, emmekä hellitä, ennen kuin tämä iljettävä terrorismi on juuritettu pois."

Opetusministeri, Beit Yehudi-puolueen puheenjohtaja, Naftali Bennett sanoi: "vauva syntyi tulesta". Hän lisäsi "Sydämensä itkeneen vauvan lyhyen elämän aikana" todeten, ja että "lausuntojen asemesta tarvitaan toimintaa".

Ensimmäisten joukossa EU:n lähettiläs Israeliin Emanuele Giaufret Tweettasi sivullaan: "Syvästi suruissani saadessani tietää vauvan kuolemasta saamiinsa vammoihin sairaalassa, haavoituttuaan viime sunnuntai-illan terrori-iskun uhrina Ofrassa Länsi-rannalla. Ajatukseni ovat kaikkien uhrien mukana. Vilpittömät surunvalittelut surevalle perheelle".

USA:n erityislähettiläs Jason Greenblatt sanoi: "Vauvan kuolema oli ehdottomasti sydäntä raastava. Valtioiden, jotka nostivat äänestyskynnystä YK:ssa esityksemme puolesta Hamasia vastaan – tai jotka olivat poissa, pidättyivät tai esitystämme vastaan tuomitakseen Hamasin – tulisi sisäistää nämä uutiset ja ymmärtää tekojensa seuraukset."

Israelin ulkoministeriön tiedottaja Emmanuel Nachson kirjoitti: "Vauva oli järjettömän palestiinalaisen raakuuden uhri. Syvimmät surunvalittelumme perheelle. Olkoon hänen muistonsa ikuisesti siunattu". https://www.jpost.com/Breaking-News/Baby-of-mother-shot-in-Ofra-attack-pronounced-dead-574177,

02. Hamasin tiedottaja vahvisti keskiviikkoiltana tiedot, että terroristi "Salah
Omar Salah Barghouti, jonka IDF:n sotilaat surmasivat lähellä Surdan arabikylää Ramallahin alueella, oli Ofran risteyksessä sunnuntai-iltana tehdyn terrori-iskun suorittaja". Hän kuului Hamasin useamman henkilön terrorisoluun.

Salah Barghouti, 29 kotoisin Kobarin arabikylästä lähellä Ramallahia, oli veteraaniterroristin Omar Barghoutin poika, joka oli pidätettynä Israelissa 25 vuotta. Hedelmä ei pudonnut kauas puusta.
Salah Barghouti sai surmansa Israelin turvallisuusjoukkojen luodeista yritettyään paeta heidän pidätystään.

Turvallisuusjoukot yhdessä Yamam terrorinvastaisen yksikön kanssa pidättivät myös muita Ofran tulitukseen osallistuneita terroristeja.
Pidätetyt terroristit vietiin Shin Betin kuulusteluihin.

Shira ja Avichai Ish-Ranin kolme päivää elänyt poikalapsi Amiad haudattiin öljyvuorelle keskiviikkoiltana. Shiran isä, Chaim Silberstein ylisti (eulogized) Amiad-poikalasta: "Amichai ja Shira, sydämemme on surusta, tuskasta ja menetyksestä raskas. Mutta poikanne, Amiad Israel, pojanpoikamme, on jo tehnyt paljon, ennen kuin hän oli 4 vuoden ikäisenä. Hän yhdisti Israelin kansan, joka yhtyi rukouksessa, syleilyssä ja rakkaudessa."

"Päättäväisesti hän viivytti sielunsa palaamista Pyhän (Holy One)luo, kiitetty olkoon Hänen nimensä, ennen kuin hänen haavoittuneet vanhempansa syleilivät häntä ja sanoivat hyvästit" Chaim Silberstein lisäsi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256089,

03. Yehezkel Hajbi, Barkan terrori-iskussa murhatun Ziv Hajbin isä, ilmaisi tyytyväisyytensä siitä, että Barkan teollisuushallissa 2 juutalaista työntekijää murhannut Ashraf Na´alwa eliminoitiin keskiviikkona yöllisessä operaatiossa, jossa hänet yritettiin pidättää piilopaikassaan Nablusissa (Sikem). Na´alwa työskenteli samassa yrityksessä sähkömiehenä ja tunsi uhrinsa.

"Suurin pelkomme oli se, että hänet pidätettäisiin elävänä ja sitten me joutuisimme seuraamaan hänen hymyään oikeudessa" Hajbi tunnusti Galei Tzahal haastattelussa. "Hänen eliminoimisensa teki hyvää sydämelle".

Hajbi hyökkäsi haastattelussa myös lainlaatijoita vastaan: "He vain polkevat vettä, eivätkä tee tarpeeksi seuraavan murhan estämiseksi. Kaikki, mistä he vain ovat kiinnostuneita, on koaliittio."

Kaksi kuukautta Shin Betin, IDF:n ja poliisin yhteistoimin suorittamia tehostettuja etsintöjä piileskellyt aseistettu terroristi löydettiin lopulta hänen piilopaikastaan Sikemissä (Nablus). Naa´alwa oli aseistautunut eikä suostunut antautumaan, vaan avasi tulen piirittäjiä vastaan. Yritettyään paeta hän sai surmansa turvallisuusmiesten luodeista.

Kaksi kuukautta kestäneen miesjahdin aikana turvallisuusjoukot pidättivät useita epäiltyjä, jotka olivat avustaneet häntä, tai olivat tietoisia hänen toimistaan. Muutamia heistä on asetettu syytteeseen. Heidän kuulusteluistaan selvisi, että Na´alwa suunnitteli uutta terrori-iskua, mikä jäi toteuttamatta hänen pakopaikkansa paljastuessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256100,

04. Arabiterroristi hyökkäsi torstaiaamuna Jerusalemin vanhan kaupungin Hagaikadulla juutalaisen miehen kimppuun yrittäen puukottaa häntä, mutta sen epäonnistuttua, arabi hyökkäsi kahta rajapolisia vastaan haavoittaen heitä, mutta ei hengenvaarallisesti.

Viiden aikaan torstaiaamuna terroristi tuli Damaskosportin suunnalta Hagai-kadulle, jossa hän veti esiin veitsensä yrittäen ensin osua kadulla kävelevään juutalaiseen mieheen. Mies kuitenkin pystyi väistämään hänen yrityksensä, jonka jälkeen mies hyökkäsi kahta kadulla vartioivaa rajapoliisia vastaan aiheuttaen heille pintahaavoja, ennen kuin he saivat kaivettua aseensa esiin ja surmaten hänet.

Toinen rajapoliiseista sai aseensa esiin ampuen terroristin kuoliaaksi.
Terroristi oli 26-vuotias PA:n arabi Länsirannalta.
19-vuotias rajapoliisi haavoittui käsivarsiinsa ja on kohtalaisessa kunnossa. Toinen 21-vuotias rajapoliisi haavoittui lievemmin. Heitä molempia hoidetaan pääkaupungin Shaare Zedek-sairaalakeskuksessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425209,00.html,

05. Ben-Dror Yemini kertoo ynetnews.com julkaisemassa op-ed artikkelissa, ettei Jihad-terroristeja pystytä kesyttämään, eikä heidän vaatimuksiaan tyydyttämään (appease, rauhoittaa, lepyttää, tyydyttää).

Yemini hämmästelee aluksi, miten outoa on se, miten useat uskovat, että Hamas voidaan tyydyttää huolimatta siitä, että Hizbullah todistaa, etteivät Jihad-terroristit kaipaa verukkeita tuhon ylistämisessään.
Hizbullah on lisäksi maailman laajin rikollisjärjestö, jota kohtaan Obaman hallitus osoitti sovittelevaa politiikkaa jättäen huomiotta sen huumeiden salakuljetuksen (joka kohdistuu juuri Yhdysvaltoihin) ja rahanpesun.

Yemini illustroi: "Jos Gazan kaistan kansain väliset saartotoimet poistettaisiin, loppuisivatko samalla raketti-iskut ja hyökkäystunnelit? Gazan alue kukoistaisi, ei olisi mitään vihollisuuksia Hamasin ja IDF:n välillä?"
"Nämä argumentit on omaksuttu määrätyissä piireissä maailmassa ja myös Israelissa, ja meidän on syytä tarkastella niitä IDF:n aloittaman "Operaatio pohjoinen kilpi" taustojen valossa", kirjoittaa Yemini.

Israel ei ole asettanut saartotoimia Libanonia vastaan, vaikka sitä hallitsee Hizbullah. Israelilla ei ole historiallista konfliktia Libanonin kansan kanssa.
Libanon on jopa ollut keskeinen arabiturismin kohde monien vuosien aikana. Sillä on mainiot hiekkarannat, ravintolat ja häikäisevä yöelämä – paratiisi! - jossa muslimit voivat nauttia siitä, mitä eivät voi tehdä kotimaassaan.

"Mutta Libanonilla on vieras Iranin valvoma elementti: Hizbullah, ja ne ovat rakentamassa ohjusten ja hyökkäystunnelien verkostoa, kuten Hamas etelässä, heidän syvään lännen vihaansa liitettynä, mukaan lukien Israel ja juutalainen kansa kaikkialla maailmassa".

Kysymme, voisiko Gazan kaista alkaa kukoistamaan, jos saarto poistettaisiin?
Voisiko Hamas luoda nahkansa (käärmeen tavoin? Jer. 13:23.)

Vastauksen kysymykseemme saamme Hizbullahista.
"Kysymys ei ole saarrosta tai tietystä konfliktista, eikä myöskään rajariidoista. Se on inhottava viha, joka levittäytyy Jihad-järjestöihin, sunni- ja shialahkoihin yhtälailla".
"Lopultakin kaikkea tätä tapahtuu kaikkialla, missä Jihad pyrkii valtaan tai sen saatuaan, jopa maissa, ja nimenomaan maissa, joissa ei ole merkittävää amerikkalaisten, juutalaisten tai eurooppalaisten vaikutusta".

"Hizbullah voi sallia Libanonin kukoistaa ja vaurastua, mutta se katsoo paremmaksi investoida varansa kuoleman teollisuuteen".

Yemini ennustaa, että tilanne tulee räjähtämään. Ja vaikka olettaisimme, että Israelia vastaan isketään - ja se toteutuu ja Israel tulee kärsimään iskujen johdosta, ja Libanon tulee taantumaan keskiajalle - kaikesta huolimatta Hizbullah tulee jatkamaan tuhoon johtavaa politiikkaansa.

Lopuksi Yemini siirtää huomionsa Hizbullahin harjoittamaan huume-kauppaan.
"Hizbullah ei ole vain kansainvälinen terrorijärjestö, se on myös kansain-välinen rikollisjärjestö. Suuri osa sen tuloista tulevat kokaiinin kaupasta.
Presidentti Obama omaksui vaaleista lähtien myönnytyspolitiikan ja ilmoitti halunsa aloittaa vuoropuhelun Hizbullahin kanssa voidakseen liittää sen osaksi Libanonin politiikkaa".

"Viisi vuotta ennen nimitystään CIA:n johtoon v. 2008, John Brennan kirjoitti asenteellisen kantansa, joka valottaa hänen uutta myönnytyspolitiikkaansa Irania ja Hizbullahia kohtaan". "Presidentin tulee toteuttaa sulauttamis-politiikkaa, joka rohkaisee maltillisia maita" hän kirjoitti.
Yemini olettaa, että "joissain oloissa se voi onnistua, mutta Iranin ja Hizbullahin tapauksissa niiden ruokahalu vain kasvaa syödessä.
Iran on iskenyt pitkät käsivartensa kaikkialle Lähi-Itään; Jemeniin, Syyriaan, Libanonin täydelliseen valvontaa Hizbullahin kautta".

USA:n huume kauppaa valvova järjestö (Drug Enforcement Agency, DEA) paljasti laajan Hizbullahin huumekaupan ja rahanpesuverkoston osana Operaatiota Cassandra. Hizbullah rikkoi USA:n lakia yhdessä Latinalaisen Amerikan huumekartellien kanssa. USA:n hallitus kuitenkin katsoi asioita sormiensa läpi ja "omaksui myönnytyspolitiikan pitäen sitä tärkeämpänä, kuin taistella rikollisuutta ja terrorismia vastaan, ja kehotti agenttejaan sulkemaan silmänsä, ettei häiritsisi petoa eikä Iranin kanssa solmittavaa ydinase-sopimusta (JCPOA), joka oli läpimurtovaiheessa".

Cassandran entinen johtaja John Kelly väitti, että "Hizbullah on yksi laajimmista kansainvälisistä rikosjärjestöistä maailmassa". Pian kuitenkin selvisi, että kysymystä hoitavat FBI:n agentit eivät löytäneet (tai uskaltaneet löytää) mitään pahaa. Kysymystä käsiteltiin maailmanlaajuisessa Politico makasiinissa, joka antoi pedolle immuniteetin Obaman hallituksen siunauksella.
Siten huumekartelli, jossa Hizbullah on mukana, voi jatkaa Amerikan nuorten ja lapsien elämän myrkyttämistä hallituksen hiljaisella hyväksymisellä.

Edellinen artikkeli on Ben Dror Yeminin laatiman od-ed artikkelin mukaan kirjoitettu, mutta ei sananmukaisesti käännetty.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424922,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terroristien auto-terrorismi sai torstaiaamun uuden todisteen.
Hyökkäys tehtiin tiellä no 60 - keskeisellä tieosuudella, joka kulkee Hebronin ja Jerusalemin alueilta pohjoiseen Juudeassa ja Samariassa - kello 11.15 aikaan, viitisen km:n päässä Ofrasta, Ramallahista koilliseen, bussipysäkillä Givat Asafin, juutalaisen etäyhteisön, lähellä.

Autosta ammutussa tulituksessa sai surmansa 2 ihmistä, ja 2 muuta haavoittuivat, jotka lähetettiin Shaare Zedek sairaalaan.

IDF:n julkistaman tiedotteen mukaan terroristi pysäytti autonsa bussipysäkin lähellä, tuli ulos autostaan ja aloitti tulituksen pysäkillä seisovia sotilaita ja siviilejä kohti. Ammuttuaan lippaansa tyhjäksi terroristi palasi autoonsa ja ajoi tiehensä kenenkään häiritsemättä. IDF aloitti miesjahdin välittömästi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425209,00.html,

Ofran ampumistapauksen johdosta, jossa 7 ihmistä haavoittui ja yksi juutalainen äiti menetti 30 viikon ikäisen aborttisynnytyksellä syntyneen vauvansa, turvallisuusjoukot jatkavat terrorisolun jäsenten etsintää.

Rajapoliisi yritti pysäyttää PA:n kilvillä varustetun taksin, mutta joutui avaaman tulen sen pysäyttämiseksi surmaten taksin kuljettajan ja haavoittaen sen matkustajaa.
Keskiviikkoyönä tapahtuneessa operaatiossa lähellä Ramallahia raja-poliisin terrorinvastainen yksikkö Yamam epäili taksin liittyvän Ofran tulitukseen sunnuntai-iltana.

Yamamin rajapoliisi ampui taksia Ramallahin pohjoispuolella, Samariassa Surdan arabikaupungissa. Haavoittunut matkustaja vietiin sairaalaan Jerusalemissa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424886,00.html,

Ranskassa Pariisissa ns. keltapaitojen aloittamat mielenosoitukset Emmanuel Macron hallituksen bensiinin ja muiden hyödykkeiden hintojen nousua vastaan ovat osittain laantuneet, mutta eivät suinkaan loppuneet. Niiden pelätään laajentuvan lähimaihin. Israelin kannalta huolestuttavaa on niiden muuttuminen antisemiittisiksi, mikä lupaa hyökkäyksiä Ranskan juutalaisia vastaan. Keltapaidat kutsuvat presidentti Macronia juutalaisten huoraksi. Macronin kannatus on pudonnut alle 20%. Ranskan juutalaiset harkitsevat yhä suuremmassa määrin muuttoa pois Ranskasta, suurin osa Israeliin, jossa valmistaudutaan 200 000 juutalaisen muuttoon luvattuun maahan. https://www.timesofisrael.com/france-tax-protests-often-feature-anti-semitic-rhetoric/.

Strasbourgin kaupungin juutalaiset pysyttelevät sisätiloissaan lukittujen ovien takana. Poliisi kehottaa asukkaita pysymään alueella.
Strasbourgin joulumarkkinoilla tapahtuneessa tulituksessa tiistaina saivat surmansa 3 ihmistä ja tusinan verran haavoittuivat.
Terroristi 29-vuotias Cherif Chekatt pakeni paikalta. Hän oli poliisin kirjoissa ja epäilty aikaisemminkin, mutta poliisi ei puuttunut asiaan. Poliisi lisäsi katusulkuja ja kehotti siviiliautoilijoita pysymään poissa kaduilta. https://www.jpost.com/International/Report-Strasbourg-residents-in-hiding-scared-and-locked-in-their-homes-574117,

Samarian juutalaisasukkaat ovat tukkineen liikenteen Beitin arabikylään, kuten myös Shilon ja Neve Tzufin risteyksissä sekä Yitzharissa.
Ke Bezalel Smotrich (Jewish home) kehotti Juudean ja Samarian asukkaita sulkemaan tänä iltana arabiliikenteen maanteillä. "Kehotan teitä ystäviäni, sankarilliset ja pioneeriuutisasukkaat, menemään ulos ja sulkemaan kokonaan arabiliikenteen tiellä no 60" Smotrich Twiittasi sivullaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256116,

Givat Asafin autoterrorismin johdosta ministeri Uri Ariel vaatii hallitusta kiireiseen istuntoon käsittelemään Juudean ja Samarian alueilla syntynyttä laitonta tilannetta, sekä tekemään tarvittavia päätöksiä alueitten turvallisuus-tilanteen palauttamiseksi, joka näyttää luisuvan kohti anarkiaa kansalaisten ottaessa turvallisuutensa turvaamisen omiin käsiinsä.

"Uusi brutaali hyökkäys tapahtui hetki sitten Assafin risteyksessä, Meidän tulee toimia välittömästi ja palauttaa tarkastuspisteet kaikkialla Juudeassa ja Samariassa, tuhota terroristien talot ja karkottaa terroristit Juudeasta ja Samariasta." Ariel uhkaa erota hallituksesta, ellei hallitus toimi nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256118, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256117, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256105,

Pommi räjähti lähellä Rimonin vankilan tiedusteluvirkailijan kotia Eladin kaupungissa. Kukaan ei haavoittunut pommi-iskussa, mutta lähelle paikoitetut autot kärsivät vaurioita. Samantapaisia hyökkäyksiä on tapahtunut aiemminkin, ja ne ovat pääosin rikollisjengien aiheuttamia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/256099,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -13; Tiberias 09 -19; Suolameri 14 -21; Eilat 12 -23 +C-astetta. Tänään puolipilvistä huomisesta alkaen aurinkoista, lämpenevää.

Englannin pääministeri Thereza May selvisi epäluottamusäänestyksestä selvin numeroin 200 vastaan 117 ja voi siten jatkaa Brexit suunnitelman toteuttamista. http://halturnerradioshow.com/,

Hamasin tiedottaja ylistää sankarillisiä terrorihyökkäyksiä Juudeassa ja Samariassa. Hamasin sotilassiipi näyttää ottavan vastuun kahdesta iskusta.
https://www.timesofisrael.com/hamas-spokesman-praises-heroic-west-bank-terror-attack/.

USA:n Jason Greenblatt tuomitsee kiihotuksen Juudeassa ja Samariassa ja pitää plakaatteja , joissa vaaditaan Abbasin murhaa, täysin hykjättävinä. https://www.timesofisrael.com/us-rebukes-unacceptable-west-bank-posters-urging-abbass-assassination/,

Fatahin ja PA/PLO:n johtajuutta havitteleva UAE:ssa asuva Mohammed Dahlan sanoo, ettei kahden valtion ratkaisu tule toteutumaan ja siksi haluaa, että aletaan suunnitella yhden valtion ratkaisua, jossa palestiinalaisilla on tasavertainen asema ja täydet kansalaisoikeudet Israelissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5424475,00.html,


Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020