Posts

Showing posts from October 14, 2018

TORSTAI 18.10.2018

TORSTAI 18.10.2018
01. Gazasta ammuttiin keskiviikon vastaisena yönä kaksi Grad-rakettia, toinen Beershebaan, ja toinen johonkin rannikon kaupunkiin, mutta se raketti putosi ilmeisesti mereen.

Beershebaan ammuttu raketti osui 2-kerroksisen asuintalon päätyyn tuhoten sen ja siinä sijainneen asunnon melkoisen perusteellisesti.
Hälytyssireeni soi 3.31 keskiviikon vastaisena yönä Beershebassa ja sen lähiympäristössä. Raketti murtautui kattorakenteiden ja kahden betoni-kerroksen läpi puskien räjähtäessään ulkoseinärakenteet kadulle ja pihalle.

Asunnossa asuva 39-vuotias äiti nukkui alakerrassa ja hänen 3 lastaan toisessa kerroksessa. Kuultuaan sireenin äänen äiti ryntäsi kiireesti toiseen kerrokseen ja sieppasi nukkuvat lapsensa mukaansa mennen heidän kanssaan asunnon pommisuojaan lukiten oven perässään. Vain sekunteja
(5 -7 sek) sen jälkeen raketti osui taloon saaden sen tärisemään.

Pelastuspartio löysi pahoin järkyttyneet perheen jäsenet pommisuojasta vieden heidät ulos ja odottavaa…

TIISTAI 16.10.2018

TIISTAI 16.10.2018
01. Ryhmä huomattavia senaattoreita USA:n Ulkomaanasioitten komiteasta esittävät uutta lakia pari päivää sen jälkeen, kun he tapasivat Trunpin nimittämän rauhantiimin jäseniä Capital kukkulalla.
Esitetyllä lailla on tarkoitus luoda investointirahasto Palestiinan talouden kehittämiseksi. Lakiesityksen takana ovat republikaanit ja demokraatit kongressin molemmista kamareista viime viikolla.

Lakiesityksen mukaan perustetaan Palestiinalainen Yhteistoimintasäätiö, jolla edistetään yhteistä taloudellista kehitystä ja rahoitetaan yhteisyrityksiä palestiinalaisten yrittäjien ja yhtiöiden välillä Yhdysvalloissa, Israelissa ja Lähi-Idän maissa.

Lähteet sanovat, ettei lakiesitystä ole laadittu Valkoisen Talon rauhan-ponnisteluihin liittyvänä. Lailla pyritään rohkaisemaan kansalta kansalle tapahtuvaa keskustelua ja yhteisöjen rakentamista rajoittavien linjojen yli.

Lakiesitys on edelleen hiottavana, eikä sitä jaettu kummankaan puolueen jäsenille esittelytilaisuudessa. Kon…

SUNNUNTAI 14.10.2018

SUNNUNTAI 14 .10.2018
01. Israelin ja palestiinalaisten väliset suhteet ovat kehittymässä vaarallisen jännittyneiksi, mikä voi ennen pitkää puhjeta avoimiksi taisteluiksi muuallakin kuin Gazan rajan tuntumassa, jossa ne ovat olleet sitä maaliskuusta lähtien.

Hamas-johtaja Ismail Haniyeh Gazassa vakuutti lauantaina verisiksi muuttuneiden yhteenottojen jälkeen perjantaina: "Gazan arabien protestit Gazan rajan tuntumassa eivät johdu siitä, että he haluavat taloustukea, vaan siitä, että he haluavat Gazan saarron lopetettavaksi".

Haniyeh puhui lauantaina 7 Gazan arabin hautaustilaisuudessa, jotka saivat surmansa taisteluissa IDF:n sotilaitten kanssa perjantaina. Hän toisti puheessaan, että maaliskuun 30. päivänä alkaneet "March of the Return" mielenosoitukset eivät lopu, ennen kuin saarto on poistettu täydellisesti.

"Marssimme eivät johdu öljystä tai dollareista. Kansallamme on oikeus elää arvostettuna ja rauhassa saarron loputtua" Haniyeh selvitti Hamasi…