Posts

Showing posts from November 5, 2017

PERJANTAI 10.11.2017

PERJANTAI 10.11.2017
01 Tänään perjantaiaamuna, jota päivää jotkut kutsuvat mustaksi perjantaiksi, aurinko paistaa koko päivän täydeltä terältään, kuten myös huomenna, mutta piiloutuen kainosti pilviverhon taa sunnuntaina, kuten JP:n säätieteilijä ennustaa. Mikä lienee syytösten taustalla, mutta on todettava, että Israelissa vallitsee eräänlainen hämmentynyt tunnelma, eikä syytöksillä mustasta päivästä liene mitään osuutta siihen.
02. Ulkonaisesti elämä jatkuu entiseen tahtiin: Israel-vastaisuus ja anti-semitismi pulpahtaa välistä hyvinkin näyttävästi esiin sekä hallitusten toimissa että etenkin akateemisissa piireissä, joissa niistä näyttää tulleen eräänlainen uskollisuuden mittari hallitsevissa piireissä. Englannissa Israelin diplomaatteja ja poliitikkoja ilman pääministeri Thereza Mayn lupaa tapaillut ja brittien tukea Israelin harjoittamalle Syyriasta Israeliin tulleiden haavoittuneiden lääkintä-hoidolle tarjonnut ministeri Priti Patel joutui eroamaan. Twitterissä peräti 85 000 …

KESKIVIIKKO 08.11.2017

KESKIVIIKKO 08.11.2017
01. USA:n presidentti Donald Trump jatkaa 12 päivää kestävää KaukoIdän kiertuettaan siirtyen Japanista EteläKoreaan. Puhuessaan EteläKorean kansallisessa kokouksessa (parlamentissa) keskiviikkona hän esitti sovittelevampaa kantaa kuin aiemmissa puheissaan kutsuen PohjoisKorean johtajat neuvottelupöydän ääreen. Kuitenkin hän esitti samalla vakavan varoituksen arvioimasta väärin USA:n voimaa, raportoi CNN.
"Tämä hallitus poikkeaa täysin USA:n aiemmista hallituksista" hän selitti. "Älä aliarvioi meitä äläkä aseta meitä koetukselle" hän jatkoi varoittaen "provosoivista toimista Pyongyangin taholta, sillä ne voivat saada hänen hallituksensa vakaviin virhelaskelmiin". Hän sanoi hallituksensa olevan halukkaampi kuin edelliset presidentit käyttämään sotilaallista voimaa Pyongyangin hallitusta vastaan, jos se uhkaa Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia.
Henkilökohtaisessa varoituksessa PK:n diktaattorille Kin Jong Unille Trump sanoi, että jat…

SUNNUNTAI 05.11.2017

SUNNUNTAI 05.11.2017
01. Libanonin pääministeri Saad Hariri ilmoitti lauantaina Riyadista Saudi Arabiassa eroavansa Libanonin pääministerin tehtävistään. Syyksi hän ilmoitti pelkäävänsä henkensä puolesta vain muutamia päiviä aiemmin epäonnistuneen teloitusyrityksen jälkeen. Tarkkailijat toteavat, ettei ilmoituksen erosta olisi pitänyt tulla yllätyksenä, sillä Saad Hariri on usein esittänyt kriittisiä lausuntoja sekä Hizbullahista että Iranista. Toiseksi hänen asemansa pääministerinä toimi tunnetusti vain viikunanlehtenä Iranin ja Hizbullahin lujasta otteesta Libanonin sisäpolitiikassa. Turvallisuutensa vuoksi hän muutti ennen eroilmoitustaan Saudi Arabian kotiinsa, ja on luultavaa, että päätökseen vaikuttivat kuningas Salmanin suositukset. Saad Haririn isä Rafik Harisi sai surmansa valtavassa pommi-iskussa Beirutin keskustassa helmikuussa 2005 muutaman kuukauden kuluttua hänen erottuaan pääministerin tehtävistään.

Saad Hariri suostui ottamaan pääministerin tehtävät vastaan presiden…