Posts

Showing posts from March 10, 2019

TORSTAI 14.03.2019

TORSTAI 14.03.2019
”Minä sanon teille, ystäväni, älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, eivätkä sen jälkeen voi yhtään enempää tehdä, vaan Minä osoitan teille, ketä teidän tulee peljätä: Peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin. minä sanon teille: häntä te peljätkää”. (Lk12:4-5) Tämä tarkoittanee ihmistä, joka ei halua luopua kaikesta, mitä Herra vaatii. (Lk14.33)
01. Useat räjähdykset, joiden syytä ei tiedetä, raunioittivat Petro San Felix öljyn-jalostuslaitoksen Venezuelassa 03.00 PM itäistä päiväaikaa. Laitos on nyt tulessa ja se pyytää hätäapua hallitsemattoman tulen johdosta.

Jalostuslaitos sijaitsee Venezuelan keskustassa. Vielä ei tiedetä, aiheuttiko räjähdys ihmisuhreja tai loukkaantuneita, eikä sitä, miten palokunnat voivat taistella tulta vastaan ilman sähkövirtaa veden pumppaamiseksi paloposteista.

Sähkövirran saannin elpymiseksi on tehty kaikki mahdollinen, mutta uudet palot ja räjähdykset korjatuissa muuntajissa vaikeuttavat työtä.

Pr…

TIISTAI 12.03.3019

TIISTAI 12.03.2019
01. Israelin ja Egyptin välinen rauhansopimus viettää tänään 40-vuotisjuhlaansa. Se on Jordanian kanssa solmitun rauhansopimuksen ohella ainoa arabimaan ja Israelin kesken solmima vakuutus säilyttää maitten välit rauhallisina.

Nämä sopimukset ovat myöskin pitäneet, vaikka sekä Egypti että Jordania ovat lähes täysin unohtaneet kansansa kasvattamisen rauhaan, mikä tuntuu toistuvina Israelin vastaisina mielenosoituksina pienenkin aiheen saatuaan.

Smadar Perryn laatimassa ja ynetnews.com julkaisemassa artikkelissa kerrotaan Egyptin ja Israelin välisen sopimuksen taustoja ennen sen solmimista.

Artikkelin otsikossa todetaan Egyptin siiloisen presidentin Sadatin sanoneen: ”Kukaan ei uskonut, että minä todella halusin rauhaa”.
Kun Sadat ilmoitti olevansa valmis matkustamaan Jerusalemiin valmistelemaan rauhaa Israelin kanssa, harvat uskoivat hänen olevan tosissaan.

Artikkelin kirjoittaja Smadar Perry oli silloin aloitteleva journalisti, joka aloite-kykynsä ja rohkeutensa …

SUNNUNTAI 10.03.2019

SUNNUNTAI 10.03.2019
01. Perjantain viikoittaisissa mielenosoituksissa Gazan turvallisuusaidan lähelle kerääntyi IDF:n tiedottajan mukaan 8 400 Hamasin arabia heitellen kiviä ja kotitekoisia pommeja sotilaita vastaan sekä polttaen autonrenkaita.

Hamasin ”terveysministeriön” mukaan yksi Gazan arabi sai surmansa ja 40 haavoittui IDF:n sotilaitten vastatessa arabien mellakointiin.
Ministeriön tiedottaja Ashraf al-Qudra sanoi, että kaikkiaan 42 Gazan arabia on haavoittunut IDF:n tulistuksesta 50. viikon aikana mielenosoituksissa, kuten AFP raportoi. Haavoittuneiden joukossa oli 4 lääkintämiestä.

IDF:n tiedottajan mukaan sotilaat vastaavat mielenosoittajien mellakointiin normiksi kehittyneen käytännön mukaisesti.

”Paluumarssin” nimellä tunnetut mielenosoitukset alkoivat Gazan ja Israelin välisen turva-aidan varrella 30.03.2018 toistuen perjantaisin, mutta usein myös muina arkipäivinä, sekä viime aikoina myös öisin.

Mielenosoitusten aikana muutamat arabit ovat yrittäneet soluttautua asei…