Posts

Showing posts from September 9, 2018

TORSTAI 13.09.2018

TORSTAI 13.09.2018
01. Israelin Joint List arabikansanedustajat Tibi ja Zahalka matkustivat Kairoon osallistuakseen arabiliiton kokoukseen.
Heidän tärkein aiheensa koski Israelin Knessetin hyväksymää Israel kansa valtio lakia, jonka he katsovat heikentävän vähemmistöjen asiaa, joista Israelin arabit ovat yksi, 20.7 %:n osuudella väestöstä.

Joint List kansanedustajat Ahmed Tibi ja Jamal Zahalka tapasivat Kairossa tiistaiaamuna arabiliiton pääsihteerin Ahmed Aboul Gheitin saaden hänen tukensa kysymykselleen, jolle he ovat pyrkineet saamaan kannatusta matkustellessaan pitkin maailman Turua.

Aboul Gheit kertoi kansanedustajille, että "arabiliiton maiden ulkoministerit keskustelevat asiasta heidän Kairon kokouksensa yhteydessä ja tulevat painostamaan muita maita maailmalla toimimaan Israelia vastaan".

"Tämä laki on rasistinen" Gheit totesi. "Menneisyydessä Israel esitti itseään demokraattisena maana. Mutta Netanyahu on tällä apartheid lailla muuttanut Israelin ra…

TIISTAI 11.09.2018

TIISTAI 11.09.2019
01. Tänään on juutalaisen uuden vuoden 5779 toinen päivä tasrikuuta.
Se on juhlapyhä, mutta tarkoitukseni on kirjoittaa yhteenveto päivän tärkeimmistä tai muuten vain kiinnostavista tapahtumista.

USA:n presidentti Donald Trump toivotti juutalaiselle kansalle onnellista uutta vuotta Rosh HaShana päivänä joka alkoi sunnuntai-iltana.
"Melania ja minä toivomme juutalaiselle kansalle shana tov, ja lähetämme lämpimimmät tervehdykset uutta vuotta juhliville ja aloittavat korkeasti pyhät päivät (high holy days)".

"Tänään tunnemme uskonnollisen vapauden tärkeyden ja pyydämme Korkeinta siunaamaan juutalaisia perheitä, sekä USA:ssa että kaikkialla maailmassa. Juutalainen kansa on kestänyt ja voittanut uskomatonta vainoa ja kärsimystä. Kuitenkin huolimatta haasteista, joita he ovat kohdanneet, heidän voimansa ja kestävyytensä inspiroi meitä kaikkia.

"Melanie ja minä rukoilemme, että pyhät päivät ovat täytetyt Jumalan rauhalla, rakkaudella ja armolla. To…

SUNNUNTAI 09.09.2018

SUNNUNTAI 09.09.2018
01. Juutalaisten slihot-rukoukset ennen uuden vuoden 5779 alkamista Länsimuurilla saavuttavat huippunsa uuden vuoden aattoiltana, eli tänään.
Slihot-rukouksilla tarkoiteteen katumusrukouksia, joita juutalaiset perinteensä mukaan lukevat ääneen uuden vuoden (Rosh haShana) alkamista edeltävien päivien aikana.
Israeliin ympäri maailmaa saapuneet juutalaiset kokoontuvat Länsimuurille valmistautuakseen tuomion päivää (Day of Judgment) varten.
Aattopäivänä slihot-rukoukset ovat erityisen voimakkaita (intense), pyrkien asennoitumaan koko maailman pyytäessä armoa Jumalan tuomitessa maailman. (Juutalaisen kansan toimiessa Jumalan pappeina; 2. Ms.40:15)
Juutalaiset kokoontuvat silloin Länsimuurille - joka on lähinnä muinaisen juutalaisen Temppelin paikkaa, vaikka tarkkaan sitä ei tiedetä - kaikkialta maailmasta rukoilemaan anteeksiantoa Jumalalta tulevien katumuspäivien aikana.
Katumusrukoukset luetaan yleensä keskiyön aikaan, mutta monet jatkavat sitä kellon ympäri py…