Posts

Showing posts from January 15, 2012
PERJANTAI 20.01.12

1. PA:N poliisin osallistumisesta mielenosoituksiin on kirjoitettu silloin tällöin ikään kuin pelkkänä mahdollisuutena ilman todellista näyttöä. Sen sijaan PA:n osallistuminen mielenosoitusten järjestämiseen ja niiden rahoittamiseen on ollut julkinen salaisuus. Israelin hallituksen omaksuman politiikan mukaisesi pidättyä kaikista lausunnoista tai tiedoista, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti poliittisiin suhteisiin palestiinalaisten kanssa, PA:n osallistumisesta aktiivisesti mielenosoituksiin on pyritty vaikenemaan. Nyt kuitenkin PA:n poliisit eivät ole viimeisten havaintojen mukaan vain seuranneet sivusta kansan osoittaessa mieltään Israelia vastaan, vaan ovat aktiivisesti osallistuneet Israelin sotilaita ja poliiseja vastaan kivittäen heitä.
YKSI viikoittaisista mielenosoituspaikoista on Bilin kylän lähellä, jossa palestiinalaiset israelilaisten vasemmistolaisten ja ulkomaisten anarkistien kiihottamina ja tukemina kivittävät poliiseja ja turvallisuusvirkail…
TORSTAI 19.01.12

1. USA:N presidentti Barack Obama vakuutti The Time lehden haastattelussa, että hän tekee voitavansa estääkseen Irania saamasta ydinpommia. Sen sijaan on avoin kysymys, lähettikö hän kirjeen Iranin johtajille, kuten väitetään, jossa hänen sanotaan pyytäneen suoraa keskusteluyhteyttä Iranin kanssa, mutta myös varoittaneen vaaroista, mitä Hormuzansalmen sulkeminen aiheuttaisi. Torstaina käydyssä haastattelussa ei otettu esille tätä väitettä.

OBAMA totesi haastattelussa, että Iranilla on vielä polku, jota se voisi käyttää selvittääkseen ydinsuunnitelmansa toteuttamista koskevat erimielisyytensä maailman johtavien valtioitten kanssa ilman väkivaltaa. Valkoisen Talon edustaja Jay Carney totesi lehdistötilaisuudessa torstaina, että Iranin tulisi aloittaa keskustelut johtavien valtioitten kanssa ydinsuunnitelmastaan, jonka päämääränä on rakentaa ydinpommi, kuten EU:n ulkoministeriön johtajan Catherine Ashton totesi kirjeessään lokakuussa.
Jay Carney viittasi Ashtonin kirje…
KESKIVIIKKO 18.01.12

1. KUNTATYÖNTEKIJÖITTEN lakko päättyi tänä aamuna kestettyään yhden päivän. Järki pääsi sittenkin voitolle tarpeettoman tunteilun asemesta, mutta jää vain ihmettelemään, miten se toimii näin vaivalloisesti, niin talvinen sää kuin onkin kylmine sateineen ja tuulineen. Sopimusteksti saatiin valmiiksi eilen – tai ehkä se oli valmis jo aiemmin – ja lakkolaisten vaatima pääministerin allekirjoitus saatiin illalla ilman vaikeuksia. Kyllähän sopimuksella joitain etuisuuksiakin saatiin, mutta ne olisi varmaan saatu ilman lakkotemppuilua. Paikallis-viranomaisten puheenjohtajan (IULA) Shlomo Bohbot ja pääministerin kanslian pääsihteerin Harel Locker välillä sovitun ja pääministerin allekirjoittaman sopimuksen mukaan vähän ansaitsevat saavat alennuksia vesimaksuissaan, eikä omaisuusveroa (arnona) muuteta tässä vaiheessa. Puheenjohtaja Harel Locker tulee toimimaan puheenjohtajana perustettavassa forumissa, jossa on tarkoitus käsitellä pakallishallintoon kuuluvia kysymyksiä. …

Israelin tilanne 569

Israelin tilanne 569

1. Suurten ohjustentorjuntaharjoitusten peruuttamisen aiheuttama kohu on hetkeksi laantunut toimittajien ja journalistien pyrkiessä kuulostelemaan, mistä kaikki johtui ja mihin suuntaan ollaan menossa. Iranin todellisen tilanteen epäselvyys tekee tulevaisuuden arvioinnin hyvin vaikeaksi, eikä kukaan oikein halua sitoutua mihinkään epävarmuuden jatkuessa.
Arvausleikki Iranin ydinpommin valmistumisen suhteen jatkuu edelleen, jokaisella on mielestään sitovat todisteet sen valmistumisajasta, jotka ovat yhtä päteviä kuin toisetkin. Viimeksi Israelin varapääministeri entinen IDF:n komentaja Moshe Yaalon arvioi, että korkeintaan vuosi, ehkä vähemmän, ei sen kauemmin, kun Iran on virallisesti ydinasevaltio.
Jännitys Persianlahden alueella jatkuu sekin entiseen tapaan, uhkauksia esitetään lähinnä Iranin taholta, USA:n pitäytyessä vain esittelemään mahtavaa kalustoaan, jolle mikään valtio ei löydä vertaista. Monet asiantuntijat ovat kuitenkin alkaneet epäillä suurten sota-…
TIISTAI 17.01.12

1. ISRAEL on joutunut yllättävän hakkeri-hyökkäysten kohteeksi. JP:n toimittaja sai yhteyden internetin kautta yhteen saudi-hakkeriin, josta käytetään nimitystä OxOmar, joka kertoi toimittajalle vastauksessaan jatkavansa hyökkäyksiään, kunnes ”Israel esittää anteeksi-pyynnön harjoittamastaan kansanmurhasta palestiinalaisia vastaan Palestiinassa ja Gazassa”, kuten hän sanoi. ”Aivan, tulen jatkamaan – hyökäten kaikkea sotilaallisia kohteita ja yksityishenkilöitten luottokortteja vastaan ja julkistaen niitä.” Hän kertoi tämän E-mailissa muutama tunti sen jälkeen, kun Tel Avivin pörssikeskus ja EL AL oli poistettu internetistä.
OxOmar kertoi, että noita kahta websivua vastaan oli hyökännyt kaksi uutta hakkeritiimiä käyttäen itsestään nimitystä ”Nightmare” (Painajaisuni). Molemmat tiimit ovat julkistaneet tärkeitä tietoja kansalle. Myös kolmea pankkia vastaan oli hyökätty.

Kaikkiin hyökkäyksen kohteiksi joutuneisiin web-sivuihin liittyi palvelinhyökkäyksen (DoS) kielto…
MAANANTAI 16.01.12

1. ISRAELIN kuntatyöntekijät aloittivat tänään lakkoilun ilman takarajaa. Pääministeri yritti vielä eilen illalla sovitella ristiriitoja ilman tulosta. Lakko koskee ensi tilassa Jerusalemin, Haifan ja Tel Avivin työntekijöitä. Lakko pysäyttää kaikki huoltotoimet kuten roskien keräämisen, virheellisen pysäköinnin valvonnan, koulubussit, terveyspalvelut, turvallisuus-valvonnan opetuslaitoksissa sekä lihan ja kalan tarkastajien toiminnan.

OPETUSMINISTERIÖ ilmoittaa, että koulut ja lastentarhat ovat auki, ja yhteistä kuljetusta niihin valmistellaan yhdessä vanhempien kanssa. Erityisopetusta antavat laitoksen sen sijaan pidetään kiinni toistaiseksi.
Paikallisviranomaisten Unionin taholta kerrotaan, että lakolla protestoidaan äskeistä päätöstä nostaa kiinteistöveroa (arnona) vastoin viranomaisten toivomuksia sekä muutamia populistisia lakeja ja lakiesityksiä, joiden tarkoituksena on suunnata varoja pois opetuksesta, opiskelijoitten turvallisuudesta, kuljetuksista, ympä…
SUNNUNTAI 15.01.12

1. USA:N ja Israelin välille on noussut epämääräinen epäluulon ja epätietoisuuden muuri, mikä sumentaa johtajien selkeää yhteistoimintaa ja toistensa toimien hyväksymistä. Sikäli kuin uutisiin on uskomista, USA:n presidentti Barack Obama tunsi tulleensa petetyksi saatuaan tiedon Iranin ydintutkijan teloituksesta Teheranista. Debkafilen artikkelin mukaan Obaman ja Netanyahun viimeinen puhelinsoitto oli kaukana ystävällisyydestä ja ymmärtämisestä, sillä DF:n mukaan Obama piti selvänä, että Mossad oli teloituksen takana ja siksi syytti Israelin pääministeriä USA:n intressien loukkauksesta. Tämä ajatuskulku perustuu olettamukseen, että Obamalla on salainen kanava salaisen yhteyden rakentamiseksi Iranin johdon kanssa, ja tämä kanava kärsi teloituksesta. Mossad on kieltänyt osallisuutensa.

TÄTÄ teoriaa tukee ulkoministeri Hillary Clintonin ehdoton kieltäminen, että USA olisi millään tavoin sekaantunut väkivaltaan Iranissa, ja toiseksi hänen kireä ilmeensä kertoessaan as…