Posts

Showing posts from November 4, 2018

TORSTAI 08.11.2018

TORSTAI 08.11.2018
01. USA:n välivaalit on sitten pidetty ja tulokset alkavat olla valmiit, joskin pieniä muutoksia voi tulla tarkastusten edistyessä.

Tulosten mukaan Republikaani-puolue johtaa senaattia, mutta kongressin alahuonetta johtanee Demokraattisen puolueen johtaja Nancy Pelosi.

435-jäsenen Alahuoneen vaalitulokset ovat viimeisten tietojen mukaan 221 demokraateille ja 199 republikaaneille.

100-jäsenen senaattiin republikaanit saivat 52 jäsentä, demokraatit 45 (mukaan lukien 2 riippumatonta jäsentä). Kolmen paikan kohtalo on auki, mutta se ei vaikuttane kokonaistulokseen puolueiden välillä.

Presidentti Trump sanoi lausunnossaan tulosten alkaessa selvitä, että republikaanit saivat suuren voiton, sillä he pitävät senaatin valvontaa tärkeimpänä.
Alahuoneen voiton ansiosta demokraatit voivat haastaa presidentti Trumpin lakialoitteita ja ohjelmaa "Amerikan muuttamiseksi suureksi uudelleen" seuraavan 2 vuoden aikana.

"Valtava onnistuminen tänään. Kiitos teille ka…

TIISTAI 06.11.2018

TIISTAI 06.11.2018
01. Tänään on se päivä, jonka jälkeen USA ei ole enää koskaan sama kuin ennen, varoittaa WND lukijoitaan. Sama websivu ehdottaa toisessa artikkelissaan, että historia voi toistaa vuoden 2016 presidentin vaaleja, jotka gallupien mukaan olivat vain vahvistusta vaille Demokraattisen puolueen ja sen ehdokkaan Hillary Clintonin selvä voitto. Artikkelissa todetaan, että analyytikot erehtyivät siksi, etteivät he huomioineet "äänetöntä punaista aaltoa", joka vaalipäivänä muutti tilanteen Republikaanisen puolueen ja Donald Trumpin voitoksi.

Rasmussen Survey ennustaa tämän voivan toistua tänään pidettävissä väli-vaaleissa vastoin ennusteita, sillä "republikaaneja suosivat äänestäjät eivät mielellään halua julkistaa, ketä he suosivat. He muodostavat sen "salatun", äänettömän kansanosan, joka voi ratkaista vaalien tuloksen tänäänkin". Demokraatit uskovat voittavansa ainakin kongressin alahuoneen (House) ja kasvattavansa vaikutustaan myös senaatis…

SUNNUNTAI 04.11.2018

SUNNUNTAI 04.11.2018
01. Libanonilainen uutislehti Al-Ahkbar julkaisi lauantaina osia Kairon keskustelujen alustavasta luonnoksesta, jolla Israelin ja Hamasin välinen tulitauko tulisi voimaan. Luonnoksessa esitetään 10 kohtaa, joista jokainen muodostaa ehdon seuraavalle, kuten ynetnews.com toteaa.
Nämä alustavat varaukset ovat seuraavat:

1. Hamas hillitsee mielenosoituksia Gazan turva-aidalla, rangaisten niitä, jotka rikkovat Hamasin antamia määräyksiä.
2. Maanantaista lähtien mielenosoitukset – mukaan lukien flotillat Gazasta Israelin vesirajaa kohti – lopetetaan Gazan pohjoisosassa Zikim kibbutsin lähellä.
3. "Paluumarssi" kampanja saa jatkua väkivallattomassa muodossa vuoden loppuun saakka.
4. Egypti poistaa 70 % Gazaan asettamastaan saarrosta, kunnes mielen-osoitukset lopetetaan kokonaan.
5. Gazan kalastusoikeutta lisätään 14 merimailiin.
6. Gazan rajanylityspaikat pidetään auki jatkuvasti; 5 000 alle 40-vuotiasta gazalaista saavat työluvat, joten heidät voidaan palka…