Posts

Showing posts from March 1, 2020

TORSTAI 05.03.2020

TORSTAI 05.0.2020
01. Kiinassa alkunsa saanut COVID19 coronavirus on levinnyt maailmassa jo yli 60 maahan, ja sen leviämisen pelko heiluttelee jo maailman laajuisia kysymyksiä tavalla, mitä kukaan ei ole osannut ennakoida.

Monet lentoyhtiöt ovat joutuneet peruuttamaan lentojaan ja matkustusyhtiöt laskevat varojaan, miten selvitä kriisistä tulojen vähentyessä. EL AL on yksi niistä, ja ilmoittaa lomauttavansa 1000 työntekijäänsä viruksen johdosta.

Israel laajensi suuresti COVID19 sääntöjään lisäten 5 uutta EU-maata niihin, joista tulevat matkustajat joutuvat karanteeniin: Ranska, Saksa, Espanja, Itävalta ja Sveitsi.
Näistä maista palaavia israelilaisia kehotetaan alistumaan oma-ehtoiseen karanteeniin 14 päivän ajaksi siitä päivästä lukien, jolloin he lähtivät noista maista, kuten pääministeri Netanyahu ilmoitti keskiviikkona Terveysministeriön järjestämässä lehdistökonferenssissa terveysministeri Yaacov Litzmanin ja ministeriön muiden korkeiden johtajien todistaessa.

Terveysministeri…

TIISTAI 03.03.2020

TIISTAI 03.03.2020
01. Ovensuukyselyjen perusteella Netanyahun johtama oikeistoblokki näytti saavan enemmistön Knessetiin, jopa 61 kansanedustajalla, mutta ennenaikainen riemu on tasaantunut ääntenlaskennan edetessä.

Likudin johtaman oikeistoblokin voitto näyttää kuitenkin selvältä.
Palaan aiheeseen iltapäivällä, jolloin suurin osa äänistä on laskettu.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-vows-to-build-strong-government-as-likud-celebrates-massive-win/,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276750,

02. Kesäinen sää jatkunee Israelissa – joskin yöt ovat varsin viileitä – mutta tänään aurinko paistaa täydeltä terältään.

Kinneretin vedenkorkeus nousee tasaisesti sateitten siivittämänä, eikä talviaika ole vielä lopussa: Maanantain ja tiistain välillä nousua oli 2 sm.
Vedenkorkeus on nyt 209.64 metriä Välimerenpinnan korkeuden alapuolella, mikä tarkoittaa sitä, että vedenpinta on 80 sm ylemmän punaisen viivan ala-puolella.

Kinneret websivun mukaan Degania pato avataan, ku…

SUNNUNTAI 01.03.2020

SUNNUNTAI 01.03.2020
01. Tänään sunnuntaina on ennusteen mukaan sateetonta ja puolipilvistä, mutta ilmeisesti kukaan ei huomannut kertoa ”Hänelle, joka säät ja ilmat säätää”.

Niinpä yön aikana oli satanut vettä kastellen paikat likomäriksi. (Jerusalemissa sataa – silloin kun sataa – yleensä yön aikana). Mutta mitäpä siitä, sisällä on onneksi kuivaa, vaikka vähän turhan viileää. Mutta huomenna alkaa sitäkin kuumempi aika kansan pyrkiessä äänestämään maalle uutta 23. Knessetiä.

02. Vaalitaistelu kahden valtapuolueen välillä kehittyi entistäkin rumemmaksi, kummankin puolueen johtajan kuvaillessa kilpailijansa kykenemättömäksi hallitsemaan maata seuraavat 4 vuotta.

Sinivalkoisten järjestämässä tilaisuudessa lauantai-iltana Tel Avivissa puolueen johtonelikon jäsenet Gantz, Lapid, Ashkenazi ja Yaalon puhuivat vuorollaan seuraten Gantzin asettamaa linjaa, syyttäen Bibiä ”törkeästä loukkauksesta kansan vaatimaa uutta tulevaisuutta vastaan ilman Bibiä”.

He varoittivat tilapäisen hallituksen pä…