TIISTAI 03.03.2020

TIISTAI 03.03.2020
01. Ovensuukyselyjen perusteella Netanyahun johtama oikeistoblokki näytti saavan enemmistön Knessetiin, jopa 61 kansanedustajalla, mutta ennenaikainen riemu on tasaantunut ääntenlaskennan edetessä.

Likudin johtaman oikeistoblokin voitto näyttää kuitenkin selvältä.
Palaan aiheeseen iltapäivällä, jolloin suurin osa äänistä on laskettu.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-vows-to-build-strong-government-as-likud-celebrates-massive-win/,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276750,

02. Kesäinen sää jatkunee Israelissa – joskin yöt ovat varsin viileitä – mutta tänään aurinko paistaa täydeltä terältään.

Kinneretin vedenkorkeus nousee tasaisesti sateitten siivittämänä, eikä talviaika ole vielä lopussa: Maanantain ja tiistain välillä nousua oli 2 sm.
Vedenkorkeus on nyt 209.64 metriä Välimerenpinnan korkeuden alapuolella, mikä tarkoittaa sitä, että vedenpinta on 80 sm ylemmän punaisen viivan ala-puolella.

Kinneret websivun mukaan Degania pato avataan, kun vedenpinta savuttaa 50 sm:n tason ylemmän punaisen viivan alapuolella.

Keskiviikon lämpötilat noussevat ajankohdan keskimääräiseen lämpötilaan; torstaina lämpötila laskenee useita asteita, sillä taivas lienee puolipilvinen.
Perjantain lämpötilan uskotaan laskevan uudelleen; paikalliset sateet lienevät mahdollisia monin paikoin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276754,

03. USA:n ja Israelin armeijoitten väliset, joka toisena vuotena järjestettävät, harjoitukset, nimellä Juniper Cobra, alkavat IDF:n ilmoituksen mukaan tänään keskiviikkona – sopivasti vaalien jälkeen.

Juniper Cobra sotilaalliset harjoitukset kestävät 13. maaliskuuta 2020 saakka.
Harjoitukset ovat kymmenennet niiden alettua 2001.
Harjoitusten valmistelut aloitettiin useita kuukausia sitten Amerikan joukkojen saapuessa ja majoittuessa varusteineen Israeliin.

Harjoitusten päämääränä on voimistaa yhteistoimintaa ja koordinoida ja opetella armeijoitten toimintojen, liikkuvuuden ja tiedonvälityksen yhteensopivuutta, sekä parantaa kykyä puolustautua ohjusten ja ilmahyökkäysten uhkaa vastaan.

Harjoitukseen osallistuu yli 2 500 EUCOM sotilasta, joista 600 harjoittelee Israelissa, yhdessä tuhannen IDF:n ilmapuolustusjoukkojen, logististenosastojen ja lääkintäjoukkojen sotilaiden ja muiden IDF:n yksiköitten kanssa.

Ilmapuolustusharjoitukset aloitetaan stimuloimalla USA:n joukkojen saapumisella Israeliin ja toiminnalla IAF:n ilmapuolustuksen ohjus-ja raketti-toimintayksiköiden kanssa.

Joukot harjoittelevat potentiaalisissa näkymissä ohjusuhan alaisina useilla alueilla, hyödyntäen kehittyneimpiä Iron Dome, David Sling sekä Arrow 2 ja Arrow 3 järjestelmiä, ballististen ohjusten valvontakeskuksen toimintaa yhdessä Home Front komennuskunnan kanssa.

EUCOM sotilaat tulevat useista EU-maiden armeijoista osallistuen harjoituksiin useilla paikkakunnilla Israelissa, Euroopassa ja USA:ssa. COVID-19 uhka määräyksineen karanteenista on toistaiseksi jätetty sivuun, mutta ei unohdettu.

IDF:n johto vakuuttaa, että harjoituksen suunniteltiin hyvissä ajoin osana 2020 harjoitusohjelmaa, eikä liity mihinkään ajankohtaiseen tilanteeseen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276755,

04. Jihad Watch 02.03.2020 julkaisemassa artikkelissa, osa 2, Hugh Firzgerald pyrkii selvittämään, mitä Syyrian, Turkin ja Venäjän välillä tapahtuu ja mihin niiden toimet tullevat johtamaan.
Yritän esittää artikkelin Israelia ja Lähi-Itää koskevat teemat.

Kuten raportoitiin, Syyrian Idlibin kaupungin valtauksen yhteydessä Assadin hallitusta vastustavilta kapinallisilta, joita Turkki tukee, 33 Turkin armeijan sotilasta sai surmansa olosuhteissa, joista syytetään Syyrian armeijaa tai Venäjää.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, joka oli valtuuttanut Turkin armeijan joukkojen osallistumisen Idlibin puolustamiseen kapinallisten rinnalla, osoitti Syyrialle uhkauksen hyökätä kaikkia Syyrian 200 sotilaallista kohdetta vastaan Syyriassa. (Turkki käyttää valmentamiaan syyrialaisia sotimaan joukoissaan)

Syyrian armeija ei pystyne pitkällisen sisällissodan heikentämillä joukoillaan vastaamaan Turkin hyökkäyksiin joutumatta täydellisen nöyryytyksen kohteeksi.
Koska Venäjä toimii Syyrian armeijan vakuutena, Venäjän presidentti Vladimir Putin joutuu kovan ratkaisun eteen: lähettääkö armeijan joukkoja ja hävittäjiä liittolaismaansa Syyrian tueksi suoraan Turkin joukkoja vastaan?

USA:n ulkoministeriö sanoi lausunnossaan: ” Me seisomme NATO:n jäsenen Turkin rinnalla, ja vaadimme Assadin hallitusta, Venäjää ja Iranin tukemia joukkoja lopettamaan välittömästi tämän hävettävän sodan”.

NATO tuskin tuntee mitään halua osallistua Turkin aloittamaan sotilaalliseen operaatioon Syyriassa. Itse asiassa NATO:n olisi jo kauan sitten pitänyt poistaa Turkki jäsenyydestään sen lännen vastaisten lausuntojensa ja toimiensa vuoksi.

Turkin ja islamin sulttaaniksi pyrkivä presidentti Erdogan löysi mielestään sopivan painostuskeinon NATO:a vastaan: Hän uhkaa avaavansa porttinsa Turkissa asuvan 3.7 miljoonan pakolaisen päästämiseksi Eurooppaan. EU tukee Turkkia miljoonilla USD. Idlibin taistelujen vuoksi toiset lähes miljoona pakolaista suuntaavat matkansa Turkin rajalle.

Turkki esitti EU:lle uhkavaatimuksen: ”Anna tukesi Turkin yrityksille muodostaa puskurivyöhyke Syyrian puolelle maitten välistä rajaa, tai Turkki avaa portit levälleen pakolaisvirtojen poistumiseksi ja suuntaamiseksi Eurooppaan”.

Itse asiassa portit on jo avattu, ja ensimmäiset 18 000 pakolaista 30 000:ta rynnivät Kreikkaan ja muihin Turkin naapurimaihin, jotka kiireellä parantavat raja-vartiointia, Kreikka jopa lähetti sotilaitaan valvomaan Turkin vastaista rajaa, kuten myös Bulgaria, joka lähetti 1000 sotilasta vahvistamaan omaa rajaansa.

Kreikan Välimerellä sijaitsevat saaret, kuten Lesbos ja Samos ovat suuressa vaarassa joutua meripakolaisten invaasion jalkoihin. Paikalliset asukkaat, jotka alussa tervehtivät heitä ”solidaarisuudesta pakolaisille ja muuttajille”, haluavat nyt päästä eroon niistä, jotka ”lypsävät maan kuivaksi tekemättä mitään olojensa parantamiseksi, vaatien vain lisää avustuksia ja aiheuttaen sekasortoa ja tuhoa”.

NATO voisi käyttää merialuksiaan estämään pakolaisaluksia pääsemästä Kreikan rannikolle, kuten se teki Afrikasta Eurooppaan pyrkivien alusten estämiseen, mutta pakolaisten käyttämät alukset ovat kiikkeriä ja suuresti ylikuormitettuja, joten niiden käännyttäminen takaisin aiheuttaisi moraalisen ja eettisen ongelman, mikä ei näytä häiritsevän muslimeja, jotka lähettivät heidät matkaan.

Sadoittain hukkuneita Afrikan ”pakolaisia” huuhtoutui Välimeren rannoille, mitä muslimit täydensivät heittämällä kristittyjä ja eri islamsuunnan kannattajia mereen ”: sunnit vastaan shiamuslimit”, ja sekin virta jatkaa juoksuaan.

Onko vaara olemassa, että Venäjä tekisi virhearvion ja joutuisi sotaan NATO:n kanssa? Artikkelin mukaan tämä vaihtoehto ei tunnu järkevältä, sillä miksi NATO antautuisi sellaiseen riskiin Erdoganin tapaisen henkilön vuoksi, jolla on tarve näyttää taistelevansa islamin levittämisen hyväksi laajan islamin kalifaatin perustamiseksi Eurooppaan.

Kuten muistettaneen, Erdoganin toinen pakkomielle on ”1.5 miljoonan islamin armeijan kokoaminen Jerusalemin vapauttamiseksi Israelin miehityksestä”.
”NATO:n etujen mukaista on kasvattaa Turkin ja Venäjän välistä erimielisyyttä, ei avustaa sen ratkaisemista”, ja siinäkin on vaara polttaa omat näppinsä.
https://www.jihadwatch.org/2020/03/syria-turkey-and-russia-when-whats-to-come-is-still-unsure-part-2?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=the_2020_03_03_jihad_watch_daily_digest&utm_term=2020-03-03,
https://www.zerohedge.com/geopolitical/threat-nuclear-war-between-us-russia-now-its-greatest-1983,

05. Rooman paavi Francis I tunsi viime viikolla flunssan oireita, mikä pani hänet niiskuttamaan ja pyyhkimään nenäänsä kesken palvelustoimiaan.

”Vatikaani ei ole kertonut, onko paavi päässyt irti siitä, mutta yskiminen ja nenän niistäminen jatkui keskiviikkona Ash Wednesday messun aikana tällä viikolla” kuten FOX News raportoi 28.02.2020. Paavi perui perjantain viralliset toimensa.

Paavin sairastuminen sattui arkaluonteiseen aikaan coronaviruksen puhkeamisen kanssa Italiassa, mikä kaatoi sairasvuoteelle 650 ihmistä, lähes kaikki heistä pohjoisessa. Roomassa todettiin 3 tapausta, mutta he ovat parantuneet.

Judi McLeod kertoo Kanada Free Press julkaisemassa artikkelissaan, että paavin terveys voi ailahdella, mutta hän on päättäväisesti tartuttamassa kristilliseen maailmaan uuden sairauden nimeltä ”Sielun sairaus”, h-hetki on 14.05. 2020.

”Kaikki marxismin innoittamat projektit on julkistettu tavalla, jota voidaan kutsua ovelaksi ja viekkaaksi”, artikkelissa todetaan.
”Sielun sairaus on tarkoitettu saastuttamaan koko kristillisen maailman”, toukokuun 14. päivää on hyväntahtoisesti kutsuttu ”Globaalin opetuksen paketin” päiväksi, jolloin maailma kyllästetään ”uudella inhimillisyydellä”.

Vatikaanin näkemyksen mukaan ”Jumala vetäytyy, jotta voisimme olla vapaita”.
Arkkipiispa Vincenzo Zani, Katolisen Opetuksen seurakunnan sihteeri, on nimitetty organisoimaan tapausta, jossa selitetään teologista näkyä tästä ”uudesta humanismista”: Jumala vetäytyy pois, jotta ihminen voisi olla vapaa.

”Opetus luomisesta – joka ei ole vain kristillinen – asettaa ihmisen keskeiseksi. Hän loi ihmisen, mutta lähti sitten pois sanoen ihmiselle: Mene”. (Ps2:1 -4)
https://canadafreepress.com/article/pope-francis-to-infect-the-christian-world-with-a-sickness-of-the-soul?__cf_chl_captcha_tk__=cefc935cd1f38bca1ceab50dd6b6a4126d898c51-1583232026-0-ATKzYYu2mbtrx2bw0ZBQAdgGFjY8qTbPrpgr4imrGak3hIUbEnBGERKsgkpHayeT50FIvKM3GJKr6KQ-fkBOMVMgLn3spAJRxbSy1oNxhvMR5yjmnqu-AkfZ5PcxaED7BFzIh4GYWPm_KSTnM6dExcoDVrghZQyduRyYs_8V5kEBmFMdjHF-d50URP3eJzOXRn8FRD14m9sfQck694BH3xLrP3YnnhAo6rHNSRVqpogT_-YCw5Gb2q789o1QD1bQlM9eKh5WU7JTguYn9qSQIBEbcZNn49UcziiFlDwO7KZk1iH0JzdNwSBrDOOOTz-FVwHEeFGlJsbZO3zzdw8qLRF75kOJOC0OE50E_79g_d8KbhTwBX6mcnVHMTes5Az3j_JvpUKC-UZDlq5STQfFcuxY-UdBl_uLOw_MBf13Fqzm1X-ZnJDL5HadZ3tJiTJxsSQKvHI6OtmzzsWuKCP1soeLtLN9sd5wg6-dbWdmDg-h.

06. Vaalien tuloksista kerrotaan seuraavaa, kun 90 % äänistä on laskettu.
Muutoksia voi tapahtua, sillä ulkomailla annettuja ja sotilaitten ääniä tarkistetaan, kuten joitain väärinkäytöksiä, joita tutkitaan poliisin voimin.

Likud 36; SiniValkoinen 32; Israelin ArabiLista 15; Shas 10; UTJ 7; Labor-Gesher-
Meretz 7; Israel Beitenu 7; Yamina 6.

Likudin johtama oikeistoblokki saa 59 kansanedustajaa; keskusta-vasemmisto 39;
ArabiLista 15; Israel Beitenu 7, joka voi vielä kerran aiheuttaa uudet vaalit.

Likudin sisällä käy kova kuhina; se tarvitsee 3 kansanedustajaa, ja pyrkii jopa uhkailemalla saamaan SiniValkoisten ehdokkaita siirtymään Likudiin.
https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-3-2020/, https://www.jpost.com/Israel-Elections/Israeli-elections-CEC-announces-first-results-619541, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276759.

07. Sinulle, joka pelkäät maailmalla raivoavia vitsauksia, annan ohjeeksi Psalmin 91.

”Joka Korkeimman suojassa istuu, ja kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, hän sanoo:
Herra on minun turvani ja linnani, Hän on minun Jumalani, johon minä turvaan.
Sillä Hän päästää minut linnustajan paulasta ja turmiollisesta rutosta.”

”Sulillansa Hän minua suojaa, ja minä saan turvan Hänen siipiensä alla,
Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus”.

”En minä pelkää yön kauhuja, en päivällä lentävää nuolta, en ruttoa, joka pimeässä kulkee, en kulkutautia, joka päiväsydännä tuhoa tekee”.

”Vaikka tuhat kaatuisi minun sivultani, kymmenen tuhatta oikealta puoleltani, ei se minuun satu, minun silmäni saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan”.
”Sillä Sinä Herra olet minun turvani, Korkeimman olen ottanut suojaksesi,
Ei kohtaa minua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty minun majaani, sillä Hän antaa enkeleilleen minusta käskyn varjella minua kaikilla teilläni”.

Lue koko psalmi 91, ja 47:
”Paukuttakaa käsiänne, kaikki kansat, kohottakaa Jumalalle riemuhuuto, sillä Hän on korkein, peljättävä, kaiken maan suuri Kuningas. Hän kukistaa kansat meidän allemme, ja kansakunnat jalkaimme alle”.

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -18; Tiberias 11 -24; Suolameri 16 -25; Eilat 14 -27 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, torstaina pilvistä. Lämpötila nousee 4 astetta, mutta laskee torstaina useita asteita, paikallisen sateen mahdollisuus.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276754,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021