SUNNUNTAI 01.03.2020

SUNNUNTAI 01.03.2020
01. Tänään sunnuntaina on ennusteen mukaan sateetonta ja puolipilvistä, mutta ilmeisesti kukaan ei huomannut kertoa ”Hänelle, joka säät ja ilmat säätää”.

Niinpä yön aikana oli satanut vettä kastellen paikat likomäriksi. (Jerusalemissa sataa – silloin kun sataa – yleensä yön aikana). Mutta mitäpä siitä, sisällä on onneksi kuivaa, vaikka vähän turhan viileää. Mutta huomenna alkaa sitäkin kuumempi aika kansan pyrkiessä äänestämään maalle uutta 23. Knessetiä.

02. Vaalitaistelu kahden valtapuolueen välillä kehittyi entistäkin rumemmaksi, kummankin puolueen johtajan kuvaillessa kilpailijansa kykenemättömäksi hallitsemaan maata seuraavat 4 vuotta.

Sinivalkoisten järjestämässä tilaisuudessa lauantai-iltana Tel Avivissa puolueen johtonelikon jäsenet Gantz, Lapid, Ashkenazi ja Yaalon puhuivat vuorollaan seuraten Gantzin asettamaa linjaa, syyttäen Bibiä ”törkeästä loukkauksesta kansan vaatimaa uutta tulevaisuutta vastaan ilman Bibiä”.

He varoittivat tilapäisen hallituksen pääministerin Netanyahun väitettyä uhkaa demokratialle hänen oletettavasta ponnistelustaan immuniteetin saamiseksi, mikä mitätöisi SiniValkoisten toiveen uudesta poliittisesta aamunkoitosta.

Puheissa vaadittiin Netanyahun ”valheiden lopettamista, maan pelastamista pääministerin pyrkimyksiltä kääntää Israel äärilaidan bibistaniksi” Turkin tapaan.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Blue-and-White-mix-message-of-hope-with-outrage-in-final-message-to-voters-619326,

03. Benny Gantz syytti TV-kanava 13 ohjelmassa Bibiä Yisrael Bacharin äänitysten vuotamisesta julkisuuteen.

Gantz sanoi, että ”Bachar teki vakavan virheen. Tarina oli tekaistu, eikä teippi vaikuttanut minusta aidolta. He käyttivät hyväkseen hänen heikkouttaan ja ajoivat hänet nurkkaan. Tältä peukaloitu äänitys tuntuu”.

Teipissä Bachar sanoo SV:n kansanedustajan Omer Yankalevichin sanoneen, että ”Gantz on tyhmä, (täysin kykenemätön), eikä häntä saa päästää pääministeriksi”.
Gantz erotti Bacharin saatuaan tietää hänen kommentistaan teipissä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276625,

04. Pääministeri Netanyahu (Bibi) sanoi Gantzista, ettei hänestä ole pääministeriksi.

Samalla hän kehotti äänestäjiä heittämästä ääniään hukkaan äänestämällä Otzma Yehudit puoluetta, joka kaikissa gallupeissa jää alle vaalikynnyksen.

Puhuessaan lauantaina ”Meet the Press” ohjelmassa suunnitelmistaan tiistain vaalipäivän jälkeen.
”En halua edistää ”ranskalaista lakia”, enkä estä lakia, jolla voitaisiin estää joutumiseni oikeuteen” hän lupasi.
Ranskalainen laki estää virkaan valitun viranomaisen syyttämistä oikeudessa virkansa hoitamisen aikana.

Netanyahu sanoi oikeuskansleri Avichai Mandelbitistä, että ”vaikka hän on tehnyt ongelmallisia päätöksiä, meidän tulee paljastaa ne, eikä erottaa häntä”. Hän viittasi Gabi Ashkenazin osuuteen Harpaz jutun yhteydessä ja esitti, että ne tulee paljastaa ja julkistaa ja käsitellä oikeudessa, jos on tarvetta siihen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276615.

05. Virusuhasta huolimatta Israelin äänestäjät aikovat äänestää huomenna tiistaina, mutta tyytymättömyys poliitikkojen ja valittujen kansanedustajien toimintaan voi aiheuttaa vaaliväsymystä.

Israelin arabikansalaiset puolestaan aikovat käyttää hyväkseen nostaakseen kansanedustajiensa määrän 14 ellei peräti 15 edustajaan Knessetissä.

Seitsemän israelilaista on testattu positiivisiksi Coronavirus-epidemiaan. Seitsemäs saastunut henkilö Roni Bargill palasi matkaltaan Italiasta lauantaina, ja virkailijat kehottivat häntä jatkamaan kuten tavallista.

Torstaina viranomaiset kehottivat häntä erottautumaan ihmisistä, mutta hän oli ehtinyt tavata sinä aikana useita ihmisiä. Hän pyysi anteeksi FB:n sivullaan aiheuttamaansa harmia, mutta se oli tehty ilman hänen tietoaan. Hän joutui karanteeniin useiden toisten kanssa Sheban lääkintäkeskukseen Tel HaShomerissa. Ministeriö kehottaa kaikkia seuraamaan oireitaan.
https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Seven-Israelis-test-positive-for-coronavirus-619301,

06. 14 Israelilaista nuorta tyttöopiskelijaa Rosary Sisters School ItäJerusalemista osallistuivat Italiassa YK:n järjestämään Model konferenssiin matkustaen Milanon läpi Geneveen ja sieltä Roomaan PohjoisItaliaan tekemänsä retken jälkeen, kuten TPS raportoi.

Opiskelijoitten vanhemmat syyttävät koulun hallintoa siitä, ettei tytöille tehty tarvittavia valmisteluja COVID-19 tartuntaa varten eikä asetettu karanteeniin. Yksi lasten vanhemmista sanoi nunnien jättävän vaaran kokonaan huomiotta.

”Rosary on tunnettu tiukasta kuristaan, ja sen vuoksi johtaja riskeeraa turvallisuuden kaikilta oppilailta”. Tyttöjen vanhemmat pelkäävät joutuneensa alttiiksi tartunnalle, eikä Terveysministeriö ole kuvassa mukana.
https://www.jpost.com/Israel-News/Coronavirus-fears-as-Jlm-school-fails-to-quarantine-students-after-trip-619332,

07. Monet ulkomailta palanneet israelilaiset, joita kehotettiin itsekaranteeniin, olivat hämmästyneitä, ettei ketään lääkintävirkailijaa ollut paikalla Ben Gurionin lento- kentällä tarkastamassa heitä eikä järjestämässä kuljetusta heille kotiin palattuaan Italiasta torstaina välttääkseen tartunta-vaaran. Monet heistä joutuivat turvautumaan julkisiin liikennevälineisiin.

Italia on nyt eniten Coronaviruksen saastuttamista maista aiheuttaen vakavan terveyskriisin. Italiassa on 15 viruksen uhria ja testattu yli 600 positiivista potilasta.

Terveysministeriö vahvisti, että yksi Israelin kansalainen, joka oli palannut sunnuntaina Venetsiaan tekemältään matkalta, testattiin positiiviseksi.

Kotiin palanneet matkustavat kritisoivat Terveysminiteriön ohjeita omaehtoisesta karanteenista, mutta eivät testanneet ketään kentällä. He myös ihmettelivät, etteivät lentokenttä virkailijat pitäneet kasvisuojaimia, mutta he itse pysyttelivät ryhmänä pitäen suojaimia kasvoillaan kaiken aikaa.

”On typerää antaa minun liikkua vapaasti lentokentällä ja vaatia minua karanteeniin palattuani kotiin bussilla tai junalla, jossa ei voi välttyä joutumasta kontaktiin kanssamatkustajien kanssa”.
https://www.ynetnews.com/article/S1zwT5BNL,

08. UUTISIA LYHYESTI
- Oikeistoblokki otti johdon keskustavasemmistosta, kertovat perjantai-illan gallupit, viimeiset sallitut ennen vaalipäivää. Likud ohitti SiniValkoisen yhdellä edustajalla 35 vastaan 34. Oikeistoblokin saama edustajamäärä on 58 SiniValkoisten 56 edustajaa vastaan. Arabien Yhteislista saa 14 edustajaa; Labor/Gesher/Merets 8; UTJ ja Shas saavat kumpikin 8; Yamina 7; Israel Beitenu saa 6 edustajaa Knessetiin.
https://www.ynetnews.com/article/HkJxCqSEI,
- Virustauti-potilaan lapsi osallistui Israelissa kouluun päiviä ennen testaamistaan positiiviseksi. https://www.ynetnews.com/article/SJSPktBE8.
EL AL peruutti kaikki matkansa Italiaan ja Thaimaahan Virusuhan vuoksi, ne aloitetaan uudelleen 27.03. jos se sallitaan. https://www.ynetnews.com/article/SkMzcIBV8,

- Syyria sanoo Israelin lähettämän Drone-koneen ampuneen ohjuksen autoa kohti Syyrian eteläosassa, surmaten Iranin asiamiehen, joka valmisteli Iranin pyrkimyksiä saada tukiasemia Israelin rajan tuntumassa.
https://www.ynetnews.com/article/B1kt5SrVU,

- Israelin arabit ovat täällä pysyäkseen ja vastustavat kiivaasti Trumpin diilin suunnitelmaa liittää Triangelin 3 arabikaupunkia Palestiinaan. Heillä on omakohtaista kokemusta ”islamin tarjoamasta paratiisista”, eikä se miellytä. https://www.ynetnews.com/article/S1Ggc0DmU,

- Ensimmäinen Israelin muslimi ja naissalapoliisi Sabrin Sa´adi ei ole vain ensimmäinen arabipoliisiupseeri, joka pitää hijabia ja käsiasetta, vaan hän myös esikuva (rolemodel) toisille arabinaisille.
Hän haluaa myös olla ensimmäinen hijabia pitävä poliisikomentaja.
https://www.ynetnews.com/article/H1mo11a8QI,

- Keniassa syntynyt israelilainen nainen Lonah Chemtai Salpeter voitti Tokion naisten maratonin ennätysajalla. Osanottajia oli alun perin 38 000, mutta valtaosa heistä jänisti ja vain 200 uskalsi tulla kilpailuun COVID-19 vuoksi.

Etiopian Birhanu Legese voitti miesten juokseman maratonin.
Tokion Kesä Olympialaisten 2020 järjestelykomitea jatkaa kisojen valmisteluja, vaikka uhka niiden peruuttamiseksi on suuri.
https://www.ynetnews.com/culture/article/HkRZuROEL,

- Tel Avivin kaupunki vahvistaa asemaansa teknisenä imperiumina. Vuoden aikana kaupungissa 16 uutta kehityskeskusta aloittivat toimintansa kunnan suosiollisella avustuksella haaliakseen palvelukseensa israelilaisia nuoria, joilla on lahjoja ja yrityshalua, liittyäkseen toimintansa jo vakiinnuttamien 91 teknisten jättiläisten joukkoon: Amazon, Google, Facebook, aBay ja Alibaba.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3797216,00.html,

- Netanyahun laskiessa voittonsa tiistain äänestyksessä suuressa määrin Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen varaan, AP:n laatimassa artikkelissa heitetään kylmää vettä tähän itseoikeutettuun mielikuvaan ”setlereitten”uskollisuudesta, joka on antanut oireita hajoamisesta.

Netanyahu lupasi armollisesti aloittaa prosessin Jodanjoen laakson ja Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittämiseksi suoraan Israelin valtioon, ensi askeleena Israelin lain ulottamisena niihin.
Julkisuudessa liikkuu kuitenkin huhuja, ettei asia ole vielä kirkossa kuulutettu. Liberman sanoo Netanyahun rauhoitelleen Jordanian kuningasta Abdullah II, että lupaukset ovat vain vaaleja varten.
Samoin Netanyahu lupaukset tuhansien asuntoyksiköitten rakentamiseksi Har Homaan, E-1 Alueelle ja Har Homan viereiselle HaMatoshan kukkulalle ovat samoin nekin vuosien jahkailujen ja päätösten takana.

Oikeistoblokki kiirehtii hallitusta käyttämään hyväkseen tilaisuutta, joka ei ehkä koskaan toistu, niin kauan kuin Donald Trump on USA:n hallituksen johdossa, mikä ei ole ollenkaan varmaa Demokraattien vannoessa
pysäyttävänsä hänet vaikka väkivalloin.

Trump on se este, joka häiritsee NWO:n suurien suunnitelmien toteuttamista USA:ssa, ja koko maailmassa. https://www.ynetnews.com/article/r135Wh11EI, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276642,

- Egypti järjestää entisen presidenttinsä Hosni Mubarakin hautajaiset kaikin valtiollisin ja sotilaallisin kunnianosoituksin. Israelin johto ylistää Mubarakia, entistä hävittäjälentäjää, josta tuli Egyptin pitkäaikainen johtaja, ja rauhantekijä, mikä rauhoitti maitten väliset rajat vuosikymmeniksi.
https://www.ynetnews.com/article/Hk4hcoQ48,

- Viikon Torah osassa Parashat Terumah on hetki, jota Jeshuah Shebaot on odottanut luomisesta lähtien.
Tabernaakkeli, josta myöhemmin tuli Pyhä Temppeli, on ”Jumalan unelma ihmisestä, joka kutsuu Hänet tervetulleeksi tähän maailmaan”.

Mutta voiko Jumala asua ihmisen tekemässä Temppelissä, kyseli jo kuningas Salomo saatuaan Temppelinsä valmiiksi.
Sitä pohtivat rabbi Chaim Richman ja Jim long tässä artikkelissa.
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276588, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276581,

09. Turkin ja Syyrian hallitusten välinen konflikti muistuttaa avointa sotaa näitten valtioitten välillä, vaikka mittasuhteet ovat suuret tasapuolisista taisteluista.

Turkki vakuuttaa toteuttavansa aloittamansa Idlibin alueen pitämiseksi Turkin valvonnassa, mikä herättää ikäviä tuntemuksia selkäpiissä. Turkin päämääränä on eliminoida kaikki kurdien perustamat joukot, joita Turkki kutsuu terroristeiksi.

Syyrian hallituksen joukot tekivät hyökkäyksen Idlibiin sanoen miehittäneenä sen ja surmanneensa 34 turkin lähettämää sotilasta, jotka koostuvat Turkin kouluttamista ja aseistamista Syyrian kapinallisista. Turkki käyttää näitä joukkoja myös Libyassa, ei omia sotilaitaan pelätessään kansan reaktiota.

Venäjä, joka tukee Syyrian presidentin Bashar Assadin joukkoja, avustaa Assadin joukkojen etenemistä entisen valtakuntansa vapauttamiseksi kapinallisilta joukoilta, mutta sallii Iranin joukkojen perustavan tukikohtia maahansa Hizbullahin avustuksella, josta ne tekevät iskuja Israelia vastaan.

10. USA on vetänyt lähes kaikki joukkonsa pois Syyriasta, vain joitakin neuvonantajia on edelleen Irakissa, mutta ei taistelujoukkoja. USA käyttää laivastoaan halutessaan sanoa jotain painavasti.

Turkki aikoo avata rajansa EU:n suuntaan päästäen pakolaiset etsimään uutta ryntäystä Eurooppaan. Turkissa on 3.7 miljoonaa Syyrian pakolaista, ja Idlibistä tulee lisää satoja tuhansia. Presidentti Erdogan käyttää pakolaisia painostaakseen EU:n tukemaan sen sotatoimia Syyriassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276622,

11. Maailmaa ruhjovat Egyptin vitsausten kaltaiset onnettomuudet oikeuttavat kysymään: Mikä on näitten vitsausten tarkoitus? Ketä varten Herra sallii ne?

Jumala käytti vitsauksia painostaakseen Egyptin faraota maassaan työorjuudessa asuvien juutalaisten vapauttamiseksi. Ei Jumala salli niitä vain kiusatakseen ihmiskuntaa; eivätkä oman aikamme vitsaukset ole sitä, vaan niillä on määrätty tarkoitus ja päämäärä.

On syytä huomioida, että vaikka painostus on tarkoitettu johtajan niskoittelevan pään kääntämiseksi, kansa siitä kuitenkin kärsii eniten. Vitsausten laatu ja kovuus kasvoivat Egyptissä, kunnes niillä oli saavutettu se, mitä varten ne oli annettu.

Vitsaukset kohdistuivat lopulta Faraota itseään vastaan: Hän menetti esikois-poikansa, kuten kaikki muutkin egyptiläiset ja kotieläimet, mutta kuoleman enkeli, joka surmasi heidän esikoisensa, ei koskenut juutalaisiin, joiden kotien ovipielet olivat sivelty karitsan verellä.

Egyptin vitsausten esikuvaa käyttäen voimme odottaa, että maailman kansoja runtelevat vitsaukset tulevat tästä lähtien koskettamaan suoraan niitä johtajia, joiden pään käännyttämiseksi ne ovat tarkoitetut. Keitä he ovat?

Profeetta Joel kertoo kirjassaan, miten raskaasti Israelin kansa oli rikkonut Häntä vastaan, mutta kääntyi lopulta Herransa puoleen, kuten Joel kertoo. Ei Jumala ollut unohtanut kansaansa, Hän vain odotti heidän sydämensä muuttumista, mistä Joel kertoo kirjansa kolmannessa luvussa,

”Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun Minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon” Joel aloittaa 3. lukunsa. Jumala kertoo miten Hän kohtelee pakanasyntyisiä kansoja, käyden oikeutta niiden kanssa kansansa, perintöosansa Israelin tähden, jonka ne olivat hajottaneet pakanakansain sekaan ja jakaneet Hänen maansa.

Israelin tähden ovat nämä vitsaukset kohdanneet maailman kansoja, ja niiden muodostaman yhteenliittymän johtajaa tai johtoryhmää, jotka ovat yhdessä neuvotelleet Herraa ja Hänen voideltuansa vastaan. (Ps 2:1 -5)

Muistakaamme tässä yhteydessä, miten Abraham neuvotteli Herran kanssa Sodoman kohtalosta, josta ei löytynyt edes kymmentä vanhurskasta, joiden johdosta se olisi säästynyt tuholta.

Sodomassa oli vain yksi vanhurskas perhe, Loot, hänen vaimonsa ja kaksi aikuista tytärtään, mutta Lootin vaimo ei malttanut olla katsomatta taakseen, ja nähtyään kaupungin tuhon sai halvauksen ja jäykistyi paikoilleen saaden päälleen suolakerrokset ja muuttuen suolapatsaaksi.

Herran enkelit eivät voineet tuhota Sodomaa, ennenkuin He olivat pelastaneet Lootin ja hänen perheensä.
Herra Jumala pelastaa perintöosansa, jonka Hän on ostanut maailman pakana-kansoista, vasta sitten Hän päästää vihansa valloilleen kostaakseen vihollisilleen.
Tässä on meidän toivomme ja uskomme koetinkivi.
Säätilat tänään: Jerusalem 03 -12; Tiberias 08 -20; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -21 +C-astetta, puolipilvistä huomenna aurinkoista.






Jerusalem 03 -12; Tiberias 08 -20; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -21 +C-astetta, puolipilvistä huomenna aurinkoista.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021