Thursday, December 26, 2019

TORSTAI 26.12.2019

TORSTAI 26.12.2019
Lääkärit katsoivat aiheelliseksi pyrkiä vielä kerran korjailemaan tätä ikivanhaa savimaljaa, ja koska Messiaskaan ei näytä pitävän turhaa kiirettä, suostuin pitkin hampain korvaimplantin asettamiseen, josko vaikka sen avulla pystyisin paremmin seuraamaan, ettei myytäisi kuin vanhaa ruunaa ravihevosena.
Koko aamupäivä ja vähän ylikin siinä meni sopiessa, miten kaikki tapahtuu. Näin sitä vain joutuu yhteistoimintaan teknisten laitteiden kanssa, vaikka periaatteessa vastustan ”singularity” järjestelmää
UUTISIA ISRAELISTA JA VÄHÄN MUUALTAKIN.
01. Israelin pohjoisosassa alkanut talvi toi mukanaan sateita ylen määrin, jotka aiheuttivat tulvia; Galilean järven pinta nousi 6 cm päivässä.

Runsaitten tulvien johdosta työssäkäyviä kehotettiin jättämään oma auto kotiin, koska se on varmaan turvallisempaa. Tulvat veivät mukanaan 14-vuotiaan pojan pohjoisessa, eikä tiedetä, miten hänelle kävi välittömien pelastustoimien alkamisesta huolimatta.
https://www.ynetnews.com/article/ByZlPyGkU#autoplay,
https://www.ynetnews.com/article/ByR4Hbz1I,

02. Likudin johtajavaalit alkoivat Bibin estelyistä huolimatta. 116 048 Likudin jäsentä 106 vaalikojussa yrittävät selvittää, onko vanha viini sittenkin parempaa, vaikka vankka kilpailija Gideon Sa´ar onkin eri mieltä, ja uskoo mahdollisuuksiinsa.

Ennakkotietoja vaalien tuloksista saadaan odotella puoliyöhön saakka, vaikka monet katsovat, ettei kuningas Bibiä noin vain kaadeta. Netanyahun uskotaan siivoavan nuoret pois areenalta.
https://www.ynetnews.com/article/ByZlk0WyL,

03. Talvi alkoi tänä vuonna myrskyisesti, ja ensimmäiset lumiukot kilpailevat lumihangessa värjöttävien Davidintähti-telineitten rinnalla.

IDF joutui peruuttamaan ilmailunäytöksensä äärimmäisten tuulen- puuskien johdosta, ja Haifan satama jouduttiin osaksi sulkemaan samasta syystä ylikorkeiden laineiden ja kovien tuulten johdosta.

Lunta sanoi Hermonilla mutta myös muualla maan pohjoisosissa.
Jerusalemissa 8-vuotias tyttölapsi haavoittui 50 lm/h tuulten irrotettua muovikilven, joka osui hänen päähänsä. Ehkä ensi yönä Jerusalemkin saa ensimmäisen lumivaippansa tänä kautena. https://www.ynetnews.com/article/r1GAWJWJL#autoplay,

04. Gazan terroristi halusivat ilmoittaa oman vastustavan mielipiteensä Likudin vaalien johdosta, ja ampui raketin lähelle paikkaa, jossa Bibi oli puhumassa vaalikarjalleen. Hänet vietiin turvaan - taas kerran.

Gazasta ammuttu raketti oli lähestymässä Ashkelonin kaupunkia, mutta IDF:n Iron Dome pelasti tilanteen tuhoten sen ilmassa.
Netanyahu halusi osoittaa rohkeutensa ja palasi katederille 15 minuutin kuluttua todettuaan, että vaara oli ohi.
IAF iski ohjuksillaan Gazassa paikkaan, josta raketit oli ammuttu.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-again-rushed-offstage-at-event-as-gaza-rocket-fired-at-ashkelon/,

05. IDF on kokeillut useita menetelmiä, joilla pystyttäisiin eliminoimaan Gazasta tuulten mukana Israeliin lähetetyt ilmapallot, leijat ja muut lentävät esineet, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa tuhoa Israelissa.

Viimeisin innovaatio on nimeltään ”Light Blade” (Valonterä).
Se perustuu laser- järjestelmään, joka polttaa löytämänsä lentävät ei-toivotut esineet ilmapalloista ja leijoista alkaen aina 2 km:n päässä paikasta, josta sen laser-suihku lähetetään.

Light Blade järjestelmän kehittivät poliisin ja IDF:n toimeksiannosta kolme yksityissektorin insinööriä, jotka työskentelivät Ben Gurionin yliopiston tutkijoitten ja teknologia-osastojen kanssa.

Järjestelmää testattiin viime viikolla, mutta järjestelmälle ei näytetty vielä välitöntä vihreää valoa, syytä ilmoittamatta, vaikka järjestelmä soveltuu myös miehittämättömien pienkoneitten, drone, tuhoamiseen, ja ehkä myös risteilyohjusten torjuntaan.
https://www.timesofisrael.com/israel-unveils-new-laser-system-to-shoot-down-gazas-incendiary-balloons-drones/,

06. Saako Benyamin Netanyahu perustaa uuden hallituksen vai ei?

Kas siinäpä ongelma, jota Oikeuskansleri Avichai Mandelblitt ja Korkein Oikeus pallottelevat uskaltamatta ottaa selvää kantaa päivänselvään asiaan.

Mitähän he pelkäävät? Jos maassa toimisi mafia-järjestelmä, voisi kuvitella järjestäytyneen väkivallan uhkaavan maan horjuvaa demokratiaa, mutta koska näin ei ole laita – sikäli kuin poliittisiin vaikuttajiin voi luottaa - suurelle kansalle ei vain haluta kertoa.

Täytynee todeta Veikko Vennamon muinaisen toteamuksen tavoin:
”Kyllä kansa tietää”, vähän niin kuin ketunhäntä kainalossa.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/AG-refuses-to-tell-High-Court-his-view-on-PM-eligibility-again-612191,

07. Netanyahu muistelee Venäjän presidentti Vladimir Putinin kertoneen hänelle, että jos Bibi ei olisi pääministeri, Venäjä ja Israel olisivat nyt sodassa keskenään.

”Putin kertoi minulle, että elleivät suhteemme olisi hyvät, olisimme joutuneet havaitsemaan olevamme keskellä sotaa – mutta koska tapamme harva se kuukausi, se on pystytty välttämään”.

”Hävittäjämme ovat neljästi joutuneet lähelle yhteentörmäystä – koneemme Syyrian liikakansoitetussa Syyrian ilmatilassa ovat olleet usein lähellä lentää yhteen” sanoi Bibi puolestaan.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-putin-said-that-if-i-were-not-pm-israel-and-russia-would-be-at-war/,

08. Israelissa on nyt meneillään flunssakausi.

Jerusalemissa 19-vuotias kuoli flunssaan – 10. uhri tällä kaudella.
Kuukauden ikäinen poikavauva kiidätettiin kriittisessä kunnossa sairaalaan - ilmeisesti saamansa flunssatartunnan vuoksi.
https://www.timesofisrael.com/month-old-baby-apparently-suffering-from-flu-hospitalized-in-critical-condition/,
https://www.timesofisrael.com/month-old-baby-apparently-suffering-from-flu-hospitalized-in-critical-condition/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Israelis-rush-to-get-vaccinated-as-flu-crisis-intensifies-with-10-dead-612178,

09. Gazassa valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas ilmoittaa pudottavansa viikoittaiset ”paluumarssit” yhteen kuukaudessa.

Marsseja valvova komitea ilmoitti, että viimeinen vanhan järjestelmän mukainen paluumarssi järjestetään ensi perjantaina, ja sitä seuraava erityinen ”maanpäivän marssi” järjestetään 30. maaliskuuta, jota pidetään marssien toisena vuosipäivänä.

Syytä vähentämiseen ei ole yksilöity, mutta IDF:n komentajan Aviv Kochavin lupaamien pitkän aikavälin rauhanneuvottelujen uskotaan olevan läpimurto- vaiheessa, ja siksi sitä halutaan suojella.

Hamasin toista johtajaa Ayman Sinwaria ei ole nähty moneen viikkoon.
Tuskin hän lomailee, vaan luultavammin suunnittelee uusia konnan-koukkuja, jotka ovat hänen erikoisalaansa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273692.

10. Viiden ihmisen kerrotaan saaneen surmansa Iranille myötämielisiä militaristeja vastaan tehdyssä kahdessa ilmaiskussa Syyrian itäosassa. Lentokoneitten alkuperämaatta ei tiedetä, mutta IAF on tehnyt useita ilmaiskuja alueella ennen keskiviikkoiltaa.

Puolustusministeri Naftali Bennett vakuuttaa, ettei Israel tule sallimaan Iranin rakentaa tukikohtiaan lähelle pohjoisrajaansa.
https://www.timesofisrael.com/5-said-killed-in-airstrikes-on-pro-iranian-militias-in-eastern-syria/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -12; Tiberias 12 -16; Suolameri 14 -22; Eilat 14 -22 +C-astetta; sadetta ennustetaan seuraavien päivien aikana koko maassa. Lämpötilat näyttävät pysyttelevän suhteellisen siedettävinä.

Tuesday, December 24, 2019

TIISTAI 24.12.2019

TIISTAI 24.12.2019
”Tulemme Jeesus pienoinen, nyt Betlehemiin seimelles, Sun Henkes meille suo ja ohjaa meidät Isän luo”.
Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Sillä Laki ja Oikeus tulivat Mooseksen kautta, mutta armo ja totuus tulivat Jeesuksen Kristuksen kautta; ja me katselimme Hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta, kuin Jumalan ainoalla Pojalla on Isältä.
Ei ole taivaankannen alla annettu ihmisille muuta Nimeä, jonka kautta voisimme pelastua, kuin Jeesus Kristus.
Ei kukaan voi lähestyä Jumalaa muutoin, kuin Minun kauttani, Jeesus sanoi.
UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelissa on meneillään hanukka, jonka aikana sytytetään jokaisena iltana yksi kynttilä lisää, tänä iltana 1+3.
Chanukah, kuten se kirjoitetaan heprealla, juhlitaan ihmetekojen ja donut-levonnaisten voimalla, joita leipomot tarjoavat joka vuosi uusin sovelluksin, mutta varoittavat gluten-pitoisuudesta, joka voi joillekin coliaciaa sairastaville jo pieninä annoksina olla hengenvarallinen.

Lahjojen ostaminen ja antaminen kuluvat myös hanukkaan.

Juutalaiset pitävät Hanukkaa valon juhlana, joka toistuu kaikissa sitä kuvaavissa kirjoituksissa, kuin vastapainona kristittyjen joulun vietolle, jolloin kadut ja tavaratalot varustetaan runsailla joulu-aiheisilla valoilla ja mainoksilla sekä joululauluilla.

Tämä antanut aiheen moittia kristittyjen joulunviettoa materialisena markkina-hulinana, joka viehättää lapsia, mutta myös heidän vanhempiaankin, jota juutalaisetkin lapsiperheet voivat muistella kaiholla muutettuaan Israeliin, toisten pyrkiessä siitä eroon.
https://www.ynetnews.com/article/HyNBpmCRS#autoplay,

02. Israelin hallituksen territorioitten toimien koordinaattorin tiedottaja kertoi aiemmin päätöksestä kieltää joulun viettoon haluavien pääsyn Israeliin, mutta antoi myöhemmin Reutersin mukaan uuden tiedotteen, jonka mukaan Gazan kaistan kristityt voivat matkustaa joulun viettoon Jerusalemiin ja Länsirannalle arabijohtajien ja ihmisoikeusryhmän esittämien vastalauseiden johdosta.

Israelin turvallisuusvirkailijoitten ensisijaisena huolena on suojella maassa asuvia kansalaisia ja vierailijoita potentiaaliselta väkivallalta, mikä suurten joukkojen kokoontuessa houkuttaa iskemään silloin.

”Toiset ihmiset kaikkialta maailmasta saavat matkustaa Betlehemiin, mutta meillä Gazan kristityillä ei ole sitä oikeutta, vaikka pitäisi” valitti paikallisten kirkonjohtajien neuvonantaja Wadie Anu Nassar Reutersille.

PA:n siviilioikeuksien komissionin virkailija Saleh al-Zig kertoi Gazassa, että 55 vanhusta ovat saaneet luvan, ja 850 luvanhakijan tapauksia tutkitaan turvallisuuden kannalta.
https://www.timesofisrael.com/facing-backlash-israel-says-itll-allow-christian-gazans-to-go-to-jerusalem/, https://www.ynetnews.com/article/S1vX11n2RS,

03. Viime viikkojen aikana Gazasta ammuttujen rakettien ja kranaattien vuoksi IDF pienensi gazalaisten kalastajien oikeutta Välimerellä 10 meri-peninkulmaan, mutta rajalla jatkuneesta jännityksestä huolimatta poisti myöhemmin kaikki rajoitteet kalastusoikeuksille.

Maanantaina gazalainen mies tunkeutui turvallisuusaidan läpi Israelin puolelle, ja uhkasi hänen toimiaan seuraavia sotilaita veitsellään.
Sotilaat joutuivat lopulta ampumaan hänet.

Perjantain viikoittain toistuviin ”paluumarsseihin” osallistui muutamia tuhansia gazalaisia, joista useita satoja pyrkivät vahingoittamaan IDF:n sotilaita, mutta artikkelissa ei kerrota yksityiskohtia tilanteesta.
https://www.timesofisrael.com/israel-reopens-full-gaza-fishing-zone-despite-lingering-border-tensions/,

04. Israelilainen NGO-järjestö esittää, että Israelin tulee verottaa territorioissa asuvia arabeja, joille PA maksaa ”pay-for-slay” (maksu- murhasta) korvauksia kuukausittain.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit määritteli ”pay-for-slay” maksut verotettavaksi tuloksi tuloverolain mukaisesti samalla, kun hän arvioi, että kansallisen työoikeuden tulisi hylätä anomukset valtion taloustuki-maksuista arabiperheelle, joka saa PA:n pay-for-slay maksuja.

PA maksaa kuukausipalkkaa Juudean ja Samarian arabeille tai heidän perheilleen, jotka ovat menehtyneet operaatiossa, tai jotka Israelin oikeus on tuominnut eripituisiin vankeusrangaistuksiin.

Palestiinan mediatarkkailu (PMW) NGO-järjestön johtaja Naurice Hirsch selitti, että tämä avaisi hallitukselle mahdollisuuden koota verotuloja miljoonien NIS arvosta maksuja terroristeilta, jotka eivät ole maksaneet veroja saamistaan varoista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-NGO-to-govt-Tax-Arab-Israeli-terrorists-on-pay-for-slay-income-611936,

05. Kuuluisa israelilainen ravintolajohtaja Asaf Granit avasi uuden ravintonansa Shabour 3 kuukautta sitten Pariisissa.

Ranskalainen daily Le Figaros gastronominen opas Le Fifaroscope arvioi Nocamelsin raportin mukaan Shabourin Pariisin parhaaksi ravintolaksi. Lisäksi Shabour ravintola on voittanut muitakin ravintola-alalla tehtyjä laatuarviointeja syyskuun avaamisensa jälkeen.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israeli-restaurant-voted-best-in-Paris-after-3-months-in-business-611917,

06. Likudin puheenjohtajuudesta kilpaileva Gideon Sa´ar sanoo, että hän haluaa nykyisestä pääministeristä Benyamin Netanyahusta (Bibi) Israelin tulevaa presidenttiä, jos hän voittaa vaalit.

Likudin tarkoitus oli pitää primaries, puolueen vaaliehdokkaiden valinta-vaalit, mutta Netanyahu peruutti ne, kuten edellisetkin. Syyksi ilmoitetaan ajan niukkuus ennen maaliskuun 2. päivän Knesset-vaaleja.
https://www.jpost.com/Breaking-News/BREAKING-Likud-cancels-primaries-611903,

07. Israel pääkaupunki Jerusalem ”maalattiin” sinipunaiseksi organisaation ”Shalva” avustamiseksi, joka tukee vammaisia lapsia.

Jerusalemin vanhan kaupungin muurit, Safra-aukio ja Chords-silta kukin saivat sinipunaisen värityksen valon-juhlallisuuksien ensimmäisenä iltana.

”Me kunnioitamme, mitä Shalva tekee Israelissa, mikä ymmärrykseni mukaan on tienviitta koko maailmalle” Bibi sanoi. ”Se mitä Shalva kuuluttaa, on se, että jokaisella ihmisellä on sielu”.
https://www.jpost.com/Israel-News/Jerusalem-goes-purple-in-support-of-Shalva-611893,

08. Sara Netanyahu valitti antaessaan oman todistuksensa oikeudessa työntekijänsä esittämästä valituksesta huonosta kohtelusta, että häntä pelottaa ottaa uusia työntekijöitä, koska ”hän elää varjossa ennalta tuomittuna” ilman oikeuden päätöstä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Sara-Netanyahu-testifies-in-employee-mistreatment-lawsuit-against-her-611890,

09. Gideon Sa´ar sytytti hanukkakynttilän patriarkkain mausoleumissa pian sen jälkeen, kun turvallisuusmiehet olivat pidättäneet 16-vuotiaan, kehitysvammaista näyttelevän pojan, jolla on suuri veitsi piilotettuna paitansa alle, hänen pyrkiessään sisään mausoleumiin.

Sa´ar julkaisi tilannetta kuvaavan kuvan FB:n sivullaan.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Suspect-with-knife-attempted-to-enter-Cave-of-Patriarchs-in-Hebron-611877,

10. Jerusalemin kaupunginvaltuuston jäsen Aryeh King julkaisi FB-sivullaan videon, jossa nähdään arabien tulittavan Maaleh HaZeitim lähiön koteja ilotulitusraketeilla.

”Vain minuutteja sitten muslimi-terroristit avasivat moniputkisella it-raketinheittimellä tulen juutalaiskoteihin Öljyvuorella” King kirjoitti.

King kehotti oikeusministeri Amir Ohanaa ja ministeri Gilad Erdania laatimaan lain, jolla it-raketteja suoraan ihmiseen tai hänen kotiinsa 10 sekunnin ajan tarkoituksellisesti kohdistaman tulituksen avanneita terroristeja voidaan haavoittaa kuolettavasti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273591,

11. Sunnuntaina 44-vuotias Alexander Leibmanin Haifasta menetti Egged bussinsa hallinnan ja aurasi sillä teräsbetonista tehtyyn bussipysäkkiin ja ulos tieltä no 947 lähellä Ben Gurionin lentokenttää.

Onnettomuudessa sai surmansa neljä ihmistä, ja haavoittui 14 muuta.
Leibman vakuuttaa, ettei hän puhunut puhelimessa eikä ollut väsynyt, eikä kuitenkaan pysty selittämään, mitä tapahtui, sillä tekninen virhe on myös suljettu pois. Häntä syytetään holtittomasta ajamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273579,

12. Tel Avivin E-scootterin ajajille vaaditaan kypäräpakkoa sekä ajokkiensa rekisteröintiä. Ajokorttia ei sentään vielä vaadita.

Sama ongelma on havaittu muualla maailmassa ja sitä halutaan säädellä valvontamekanismien avulla.
https://www.jpost.com/Israel-News/Helmets-license-plates-to-be-compulsory-for-Tel-Aviv-e-scooters-611873.
UUTISIA MAAILMALTA
01. USA:n demokraatit ihmettelevät, tarkoittaako Kongressin Edustajain-huoneen päätös presidentti Trumpin syyttämisestä oikeuksien väärinkäyttämisestä ja kongressin toiminnan häiritsemistä sitä, että se on voimassa, vai voidaanko sanoa, ettei päätös ole enää laillinen?

Alan Dershowitz sanoo Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa, että ”Edustajainhuone häiritsee Senaatin työtä ja käyttää väärin valtaansa sillä, ettei se siirrä syytedokumenttejaan Senaattiin”, sen omia termejä käyttäen.

Dershowitz päätyy kahteen vaihtoehtoon. Joko Senaatti odottaa loputtomiin dokumentteja, tai se aloittaa oikeustoimet ilman niitä, mihin sillä on oikeus, ja kutsuu haluamansa todistajat.

Enemmistöjohtaja Nancy Pelosi ei voi jatkaa tilannetta loputtomiin - mikä voi olla hänen tarkoituksensakin Trumpin kiristämiseksi ja hänen uskottavuutensa minimoimiseksi valmistellessaan 2020 vaaleja.
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwGCQfqhVtdfRMStjsDQvdtHHxC
https://www.thegatewaypundit.com/2019/12/president-trump-posts-chilling-meme-after-lawless-democrats-vote-to-impeach-him-for-non-crimes/,
https://www.huffpost.com/entry/house-judiciary-committee-raises-prospect-more-impeachment-articles_n_5e013c43e4b05b08bab99ff2,

02. Kreikan hallitus paljasti sunnuntaina, että Israelin ja Kreikan hallitukset allekirjoittavat pian sopimuksen suuren kaasuputken rakentamiseksi, jolla siirretään Lähi-Idän öljy- ja kaasuvaroja Eurooppaan.

Tämä siitä huolimatta, että Turkki uhkaa estää öljy- ja kaasuputken rakentamisen ilman sen lupaa Turkin ja Libyan ”talousvyöhykkeen” kautta. Tästä on kehkeytymässä uusi vaarallinen tilanne, elleivät länsimaat ja NATO pysty tyynnyttelemään ristiriitoja.

Missä on USA:n 6. laivasto, joka normaalisti purjehti Välimerellä?
https://www.jpost.com/Israel-News/Despite-delays-Leviathan-partners-target-gas-flow-within-days-611959,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -16; Tiberias 12 -22; Suolameri 14 -24; Eilat 14 -25 +C-astetta, eteläosassa aurinkoista, pohjoisessa tänään ja huomenna koko maassa sadetta, kuten myös torstaina. Viilenevää.

Pääministeri Netanyahu näyttää saaneen kylmät varpaat lupauksestaan liittää Jordaninlaakso ja juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa Israeliin. Hän pelkää, että ICC julkaisee pidätysmääräyksen hänestä interpolin kautta.

ICC:n pääsyyttäjä Bensouda otti vastaan jatkuvia PA:n lähettämiä delegaatioita, viimeisen 2 viikkoa ennen päätöstään aloittaa tutkimukset väitetyistä sotarikoksista. Hän kävi kouluaan Nigeriassa, joka on yksi pahimmista korruption ja lahjonnan keskuksista.


Sunday, December 22, 2019

SUNNUNTAI 22.12. 2019

SUNNUNTAI 22.12.2019
Maailma näyttää pidättelevän henkeään odottaessaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, eikä Israel ole tässä muita kansoja paremmassa asemassa.
Jopa luontokin käyttäytyy epätavallisesti: toisaalla henkeä salpaava helle, toisaalla myrskyisiä vesi- ja lumisateita totutun vuodenaikojen vaihtelun vastaisesti.
Lintuja ja muita siivekkäitä eläimiä putoaa joukoittain taivaalta, ja kuolleita kaloja ja muita meressä uivia eläimiä huuhtoutuu massoittain rannoille.
Normaalivuosina Israelin luonnonkasvit ovat tähän aikaan jo runsaassa kukassa, ensimmäiset alkaen lokakuun tienoilla, mutta tänä vuonna voi löytää vain muutamia kituvia kukkasia, jotka selvästi kärsivät jostakin.
Ihmisten kesken keskinäinen viha ja epäluuloisuus toisen aikeista aiheuttavat kireää jännitystä ja harkitsemattomia lausuntoja, mitkä helposti voivat leimahtaa avoimeksi ja valvomattomaksi paloksi.
Ihmiset tarkkailevat merkkejä luonnossa ja taivaalla, kuuta, tähtiä ja muita taivaan kappaleita pyrkien ymmärtämään, mistä on kysymys.
On maanjäristyksiä ja tulivuorten purkauksia monin paikoin, toisaalla suuria tulvia, toisaalla kuivuutta ja hirmumyrskyjä, juomaveden puutetta ja nälänhätää sadon epäonnistuessa.
”Ja on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä, ja ahdistus ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat; ja ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaitten voimat järkkyvät”. (Lk.21:25 -26)
”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. (LK.21:28)
”Mutta minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavissa siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin; sillä luomakunnan harras ikävöiminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä”,
”sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle – ei omasta tahdosta, vaan alistajan – kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.”
”Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytys-tuskissa hamaan tähän asti”.
”Eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksiottamista, meidän ruumiimme lunastusta”. (Rm.8:18 -23)
Me, jotka olemme ”Kristuksen päällemme pukeneet”, voimme turvallisin mielin katsoa tulevaisuuteen, kuten Paavali vakuuttaa:
”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, sillä elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista”. (Rm.8:1)
Jeesus Kristus on sovittanut meidän syntimme Jumalan edessä, ja maksanut vaaditun lunastusmaksun ruumiimme ylösnousemisesta.

UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelin yhteysmies Gazan asukkaitten kanssa määritteli, että Gazan kristityt voivat matkustaa ulkomaille, mutta turvallisuussyistä tavanomaista pääsyä joulunviettoon Israelin puolelle ei sallita.

Siten Gazan n. 1000 kristittyä eivät pääse käymään Betlehemissä tai Nasaretissa voidakseen yhdessä toisten kristittyjen kanssa viettää Vapahtajamme syntymäjuhlaa.

Israelin katoliset johtajat tuomitsivat COGAT viranomaisten antamat kiellot ja vaativat matkustuslupien välitöntä antamista.

”Aivan kuten maailman kansoille on sallittu matkustaminen Betlehemiin juhliakseen joulua, Gazan kristityillä on oikeus juhlia Messias Jeesuksen syntymää Hänen syntymäpaikassaan” he kirjoittivat COGAT viranomaisille Haaretz daily mukaan.
https://www.timesofisrael.com/catholic-leaders-ask-israel-to-let-gaza-christians-visit-bethlehem-for-christmas/,

02. Kansainvälisen rikosoikeuden pääsyyttäjä Fatou Bensouda vakuutti perjantaina, etteivät Israelin esittämät argumentit, ettei ICC:llä ole juridista oikeutta puuttua poliittisiin kysymyksiin, joiden selvittely tulee tapahtua asianosaisten kesken, eivätkä Juudean ja Samarian - eikä Gazan kaista - ole valtioita, ja aikoo aloittaa asian tutkimukset välittömästi.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo antoi seuraavan lausunnon 19.11. ilmoittaessaan, ettei USA pidä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä laittomina:

”Kova totuus on se, ettei tälle konfliktille ole koskaan juridista ratkaisua, ja argumentit siitä, kuka on oikeassa, kuka väärässä, ei kansainvälisen lain mukaan tuo rauhaa. Tämä on monimutkainen poliittinen ongelma, joka voidaan ratkaista vain Israelin ja Palestiinan välisissä neuvotteluissa”.

ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bebsouda ilmoitti 20.12., ettei hän yhdy Israelin ja USA:n antamiin argumentteihin, vaan suosittaa tutkimusten aloittamista väitetyistä sotarikoksista Länsirannan setlementeissä ja Gazan kesäsodan 2014 ”Protective Edge” aikana.

JP:n artikkelin kirjoittaja Berb Keinon toteaa, että samoin kuin YK:n ihmisoikeuskomitea/ihmisoikeusneuvosto, jolta odotettiin suuria, on muotoutunut täysin politisoituneeksi ja menettänyt juridisen oikeutensa, samoin ICC kadottaa uskottavuutensa ja lopetetaan.
https://www.jpost.com/Israel-News/ICC-picks-fight-Israel-will-fight-back-ANALYSIS-611689,
https://www.ynetnews.com/article/ByC11q52Cr,

03. Australian pensas/metsäpaloja vastaan taistelevat palomiehet päättivät mennä pahoin palaneisiin kaupunkeihin sään hieman viiletessä, ja ennen uuden odotetun helleaallon tuloa loppuviikosta.

Heidän tarkoituksensa on sammuttaa kaupungeissa vielä riehuvia paloja, sikäli kuin se on mahdollista ennen sään muutosta.

Pääministeri Scott Morrison on joutunut tulenkitkuisten syytösten alaiseksi sekä kommenttiensa johdosta, joissa hän syytti ilmaston muutosta paloista, että päätöksestään matkustaa perheineen lomalle Hawaijiin.

New South Wales johtaja Gladys Berejiklian sanoi: ”Katastrofaalinen tuli-tilanne pääministerin kotivaltiossa on tuhonnut yhteisöjä. Olemme saaneet tuhoisia viestejä, ettei Balmoral kaupungista ole paljon jäljellä”.
Kaupunki sijaitseen 120 km etelään Sydneystä; sen väkiluku on n. 400. Kuolonuhreista ei ole raportoitu.

Pääministeri Morrison keskeytti lomansa ja palasi kotiinsa palojen saatua uutta vauhtia ja 2 palomiehen menehtyessä, saaden kovaa kritiikkiä mennä lomalle palojen jatkuessa entistä kiivaampina.

Kuivan ja helteisen sään vuoksi Australia on taistellut paloja vasaan, jotka ovat tuhonneet 800 kotia ja 1.2 miljoonaa hehtaaria pensaikkoa.
http://english.alarabiya.net/en/News/world/2019/12/22/Australian-firefighters-access-badly-burnt-towns-PM-defends-climate-policies.html,

04. Riippumattioman vaalikomission (IEC) mukaan Afganistanin nykyinen presidentti Ashraf Ghani voitti 50. 64 %:n enemmistöllään presidentin vaalit, viivyttäen lopullisia tuloksia gallupin tulosten johdosta, jotka voisivat syöstä maan poliittiseen epävarmuuteen.

Vaaleissa annettiin 1.9 miljoonaa ääntä, joista Ghani sai 50.64 %, mutta IEC:n johtajan Hawa Alam Nuristanin mukaan tulos voi muuttua massiivisen petoksen johdosta lopullisissa tuloksissa.
https://www.ynetnews.com/article/HkFpfi3CB,

05. Päiviä kestäneitten usein väkivaltaisiksi kehittyneitten mielenosoitusten jälkeen, joissa protestoidaan muslimeja polkevia uusia kansalaisuus lakeja vastaan, Intian pääministeri Narendra Modi johtaa sunnuntaina Hindu-kansallismielisen puolueen mielenosoitusta.

New Delhin valtion vaalit aikaisin ensi vuonna tulevat olemaan ensimmäinen suuri testi Modin Bharatiya Janata puolueelle massa-mielenosoitusten syntyessä parlamentin hyväksymää Citizenship Amendment act 11.12. hyväksymää lakia vastaan.

Ainakin 21 ihmistä on saanut surmansa poliisin ja mielenosoittajien välisissä katutaisteluissa, jotka ovat pahimmat Modin johtoa vastaan kiihoitetut protestit hänen tultuaan valtaan vuonna 2014 .
https://www.jpost.com/Breaking-News/Modi-to-address-rally-in-Delhi-as-protests-rage-in-India-over-new-law-611717,

06. Libanonin pääministeriehdokas Hassan Diab, joka on saanut Hizbullahin hyväksymisen, aloittaa parlamenttiblokien väliset konsultoinnit tulevan hallituksen muodosta ja ohjelmasta.

Hassan Diab - yliopiston professori ja entinen opetusministeri - on saanut Hizbullahin tuen, alkaen torstaina suunnitella hallituksensa kokoamista maassa jatkuvien protestiaaltojen repiessä pahoin hajanaista kansaa entistä enemmän hajalle.

Kansa haluaisi lopettaa Hizbullahin johtavan aseman hallituksessa, jonka päätöksiin sillä on veto-oikeus, mikä estää pitkän tähtäyksen päätöksen tekoa ja suunnittelua.

Beirutissa puhkesi väkivaltaisia mielenosoituksia entistä pääministeriä Saad Hararia tukevien sekä poliisien ja sotilaitten välillä. He vastustavat Diabin nimitystä pääministeriksi. Ainakin 7 sotilasta haavoittui.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273479,

07. Iranin kunnostama ja käyttöönottama lentotukikohta Syyrian itäosassa, jota Iran halusi käyttää drone-koneittensa tukiasemana, tuhottiin kokonaan joulukuun 21. päivänä. (ehkä IAF:n toimesta)

DebkaFile sanoo, että iskukohde oli Hamadan lentokenttä, joka oli käyttämättä ennen Iranin suorittamia korjauksia. Se tuhottiin uudelleen aikaisin lauantaina, 21.12. ennen sen ottamista käyttöön. Iranin aikomuksena oli lähettää sieltä drone-koneitaan tiedustelu- ja pommitustehtäviin Israelin pohjoisosiin.

Toinen merkittävä tilanne syntyi DF:n mukaan viikon vaihteen aikana.
Saudi Arabian sotilasosasto laskeutui ensimmäistä kertaa Syyrian öljykenttien lähelle Deir Ez-Zour alueella maan itäosassa.

Saudisotilaat kaivautuivat asemiin Omarin öljykentän ympärille USA:n sotilas- ja ilmayksiköitten ja Syyrian Demokraattisten joukkojen SDF:n kanssa vuorotellen.

Saudi osasto on pieni, mutta se osoittaa Saudi Arabian lisääntyneen kiinnostuksen Syyrian ja Irakin tapahtumiin Iranin vaikutusta vastaan.
https://www.debka.com/new-iranian-drone-base-destroyed-near-abu-kamal-first-saudi-unit-lands-at-syrian-oil-field/,

UUTISIA ISRAELISTA
01. Ulkoministeri Israel Katz sanoi sunnuntaina, ettei laittomasti Israelin täyden valvonnan ja omistuksen alaiselle C-alueelle rakennettua Khan Al-Ahmar beduiinikylää ole uskallettu tuhota Korkeimman oikeuden kehotuksesta huolimatta pelossa, että se voisi olla viimeinen niitti ICC:n sotarikostutkimusten aloittamiselle Juudeassa ja Samariassa.

Nyt kun ICC sanoo aloittavansa ne joka tapauksessa, ei ole mitään syytä jättää sitä edelleen pystyyn.

Kylä sijaitsee Maale Aduminin ja Jerusalemin välillä estäen pääkaupungin laajentumisen itään vahvistaen Jerusalemin puolustusta idästä tulevaa uhkaa vastaan. EU rahoitti kylän rakentamisen ja pystyttämisen laittomasti, varastaen sähköä ja vettä Israelin verkostosta, ja vaatien Israelia korvaaman rakennusten tuhoamisen.
https://www.timesofisrael.com/fm-razing-of-bedouin-hamlet-delayed-over-fears-it-would-be-last-straw-for-icc/,

02. ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda on Gambiassa 31.01.1961 Banjuissa syntynyt Omar Gaye Nyangin tytär, joka toimi autonkuljettajana.

Hän kävi peruskoulun Gambiassa, mutta muutti 1982 Nigeriaan, jossa hän valmistui IFE:n yliopistosta saaden bachelor-laki arvon 1986. Seuraavana vuonna hän sai ”barristo on law” professional arvon Nigerian laki-koulusta.

Myöhemmin hän erikoistui kansainväliseen merenkulun laki-kysymyksiin kansainvälisessä merenkulun lakikoulussa Maltalla. https://en.wikipedia.org/wiki/Fatou_Bensouda,

Israelissa on kysytty – ehkä aiheellisesti ehkä ei – hänen uskottavuuttaan monimutkaisissa poliittisissa kysymyksissä, ja Lähi-Idän alueen tuntemusta, jota hänellä ei liene ollenkaan.
Tuntien korruption yleisyyden alueella voisi ehkä aiheellisesti kysyä, minkä arvoiseksi ICC:n pääsyyttäjä katsoi suostumisensa syyttää Israelia sotarikoksista? (PA:ta ja Hamasia kuin kuorrutukseksi kakun päällä)

03. Pääministeri Netanyahu kohteli sunnuntaina antamassaan lausunnossa, että ICC päätöstä nähdä sotarikoksia tehdyn Israelin ja PA:n toimesta, sanoen sitä ”järjettömäksi”, ja että ”ICC on kehittynyt Israelin vastaiseksi aseeksi”.

Israelin omaksuman kannan mukaan on mieletöntä syyttää Israelia oman alueensa asuttamisesta, eikä Israel ole pakottanut ketään muuttamaan Juudeaan ja Samariaan, kuten ICC syyttää.

Netanyahu ei vieläkään ole julkistanut Edmond Levyn tekemää tutkimusta Juudean ja Samarian omistusoikeuksista, jotka tutkimuksen mukaan kuuluvat yksin juutalaisille, eikä siten ole mitään esteitä rakentaa omistamalleen esi-isiensä maalle.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-on-war-crimes-probe-icc-has-become-a-weapon-against-israel/,

04. Rabbi Melamed sanoo, että ”Uusi Oikeisto” ja ”National Union” puolueitten tulisi mennä vaaleihin yhdistyneinä.

Hän kehottaa Bennettia, Shakedia ja Smotrichia panemaan syrjään henkilökohtaiset ambiittionsa valtion edun nimessä.
”Yhdessä nämä kolme pystyvät saamaan aikaan suuren muutoksen” rabbi Melamed kaavailee. ”Erillään vaikutus on paljon pienempi”.

Rabbi selvittelee näitä kolmea:

”Ayelet Shaked ei pidä Toran käskyjä; Betzalel Smotrich on uskonnollinen ja Naftali Bennett pitää ne. Uskonnollisen Sionismin tulisi olla yhdistynyt kaikissa muodoissaan, kaikkien kunnioittaa Toran Lakia Israelin maan ja Israelin kansan vuoksi. Nämä ovat ne kolme sävyä, jotka yhdistävät kaikkia. En ole tietoinen mitä muita mielipiteitä heillä on, mutta yhteys heidän välillään on salaisuus menestykseen”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273486,

05. Likudin johtajan paikkaa havitteleva Gideon Sa´ar sanoi kierrellessään Jerusalemin itä- ja eteläpuolella olevia kukkoiloita, että ICC:n pelko on estänyt Israelin hallituksia suorittamasta velvollisuuttaan.

Sa´ar syytti sekä Bibiä että Katzia pelkuruudesta ja ulkovaltojen nuolemisesta kuvitellen myönnytyksillä voittavansa niiden luottamuksen, mutta unohtaen, että johtajan tulee seistä periaatteittensa takana, mikä herättää luottamusta, eikä venkoilla olkapäälle taputusten toivossa.

Sa´ar haluaa, että Al-Ahmar beduiinikylä tyhjennetään välittömästi, ja E1 alueen rakentamisen valmistelut aloitetaan myös viivytyksettä.
Kolmanneksi hän haluaa, että Israel pitää kiinni Oslon sopimusten mukaisesti C-alueista, ja poistaa niille arabien rakentamat rakenteet.
Jordanin laakso tulee liittää Israeliin.
”Ei ole tärkeää, mitä ei-juutalaiset (gentiles) sanovat, vaan se, mitä juutalaiset tekevät” sanoi Yoav Kisch.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273484,

06. Massachusetts poliisit hämmästelivät, kuka kumma varastaa heidän lahjoittamansa lasten lelut.

Lopulta syyllinen saatiin kiinni, mutta se oli omasta takaa.
Santa Säätiön virkailijat lahjoittavat apua tarvitseville perheille joulun juhlistamiseksi, mutta lelut häipyivät mystisesti.

Perusteellisten tutkimusten jälkeen paljastui, että terapia-koira nimeltään Ben Franklin oli syyllinen.

Videokuvissa nähdään sen roikottavan suussaan lelua, jonka se piilotti virkailijoitten pöydän alle, josta löydettiin loputkin kadonneet.
Työssään Ben Franklin käy kouluissa ja muissa laitoksissa antamassa pyyteettömän rakkautensa lapsille, jotka antavat sille vastarakkautta.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50879192,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -16; Tiberias 08 -22; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -25 +C-astetta aurinkoista tänään, huomenna ja ylihuomenna sadetta, lämpö-tiloissa ei suuria muutoksia.