Posts

Showing posts from October 13, 2019

TORSTAI 17.10.2019

TORSTAI 17.10.2019
01. Yhteyshallitus näyttää tällä hetkellä sittenkin olevan mahdollisuuksien rajoissa, kirjoittavat Lahav Harkov ja Gil Hoffman laatimassaan Jerusalem Post etusivun artikkelissaan.

SiniValkoinen puolueen todellinen johtaja Benny Gantz tapasi keskiviikkoiltana presidentti Reuven Rivlinin, joka esitteli ajatuksensa pääministerin toimen vuorottelusta.

Reuven Rivlinin ajatuksena on säätää uusi laki, joka sallii jäädä pääministerin jäävän ”määrittelemättömän pituiselle lomalle” pystyäkseen hoitamaan häntä vastaan nostettuja potentiaalisia syytteitä, ja kehittää varapääministerin virka maan asioitten hoitamiseksi, kunnes pääministeri on vapautunut syytteistä.

Nykyisen lain mukaan pääministeri voi jäädä 100 päivän lomalle vain, jos hän on estynyt hoitamaan virkaansa.

Gantz ilmaisi halunsa neuvotella Rivlinin hahmotteleman esityksen pohjalta, mutta hän haluaa pääministerin eikä varapääministerin aseman, jos Netanyahu estetään hoitamasta pääministerin tehtäviään syytteiden…

TIISTAI 15.10.2019

TIISTAI 15.10.2019
01. Ilmavallan hallitsija – kuka hän sitten lieneekin – ilmaisi viime yön aikana olevansa kiihkeässä, ellei suorastaan vihaisessa mielentilassa.

Koko taivaan kansi oli puolenyön jälkeen yhtä tulimerta salamoiden ja valon välähdysten valaistessa maan aavemaisesri vaihtelevalla värityksellään.
Ilmeisesti siihen kuuluivat myös ukkosen jyrinät ja pommitukset, mutta suljettuani kuulolaitteeni yön ajaksi, en tiennyt siitä mitään.

Vaimoni sen sijaan oli sitäkin enemmän varuillaan, koska hänellä kuuloaisti toimii ilman vaikeuksia – jopa herkistyneenä - näkökyvyn reistaillessa.

Nyt aamun valjettua kaikki on rauhoittunut, eikä ilmeisesti suurempaa veden vuodatusta taivaalta tapahtunut. Sääliksi käy ne Japanin alueet, joissa ihmiset kahlaavat vieläkin vyötäisiään myöten vedessä taifuunimyrskyjen jälkeen.

02. Seuraavaksi pyrin antamaan pitkähkön katsauksen Turkin harkitsemattomasta hyökkäyksestä pääosin kurdien asumille alueille Syyrian pohjoisosissa.
Seuraan lähinnä BBC:…

SUNNUNTAI 13.10.2019

SUNNUNTAI 13.10.2019
01. PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin nimittämä pääministeri Mohammed Shtayyeh sanoi lauantaina PA:n päivälehden Al-Quds haastattelussa, että PA:n arabit tulevat estämään IDF:n (Israelin miehitysarmeijan) tekemät ratsiat A-alueille, joissa PA:lla on täysi siviili-ja turvallisuusvastuu.

Kaksi Fatahin korkeaa virkailijaa, Mahmou Aloul ja Jamal Muheissen, Fatahin keskuskomitean jäseniä, kehottivat PA:n arabeja käyttämään ”Kansan vasta-rintaa” taistelussa Israelia vastaan todeten, ettei ”aseelliseen vastarintaan” turvautuminen nykyisissä olosuhteissa ole sopivaa. Muheissen kehotti estämään ”setlereitä” käyttämästä maanteitä Juudeassa ja Samariassa.

IDF on tehnyt rajoitettuja ratsioita vuoden 2002 ”Operation Denfencive Shield” operaatiosta lähtien PA:n valvomille A-alueille etsien terrorismista epäiltyjä ja kiellettyjä aseita ja aseverstaita (vastoin Oslo II:n sopimusta).
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-We-will-prevent-IDF-from-entering-Area-A-60444…