Posts

Showing posts from January 17, 2016

PERJANTAI 22.01.2016

PERJANTAI 22.01.2016 1.SEITSEMÄN lämpöasteen lämpö tuntui suorastaan kalsealta aamutuimaan kuuden aikaan, ja sikäli kuin säätieteilijöihin on uskomista, tämä on vasta alkua. Vain pari päivää sitten uhkailtiin pahoilla hiekkamyrskyillä ja sen jälkeen rankasateilla. Onneksi kummatkaan eivät toteutuneet ennustetussa laajuudessa, joskin taivas oli hiekkapölystä samea ja utuinen, mutta rankkasateita ei tullut, vain hiljaisia kevät-sateita. Mutta nyt Sharon Udasin kertoo JP:n artikkelissaan, että maa valmistautuu usean päivän myrskyihin, eivätkä lumisateetkaan ole suljettu pois.   
Udain kirjoittaa, että uhkaavat myrskytuulet alkavat lauantaina, joihin kuuluu tulvia, kovia tuulia, suhteettoman kylmä sää sekä mahdolliset lumisateet, jotka alkavat sapattina ja jatkuvat useiden päivien aikana. ”Järjestelmään kuuluu useita aaltoja”, kertoi Israelin Metereologisen Palvelun (IMS) sääosaston johtaja tri Amos Porat, ”joten se tulee olemaan kauan jatkuva ilmiö”.  Asiantuntijat ovat erimielisiä siit…

KESKIVIIKKO 20.01.2016

KESKIVIIKKO 20.01.2016 1.Tänään sataa vettä, minkä kävin itse toteamassa kuuden maissa aamulla. Mitään rankkasateita, joilla peloteltiin, ei kuitenkaan ole ollut Jerusalemin ympäristössä, enkä todella niitä kaipaakaan, rauhalliset kevätsateet ovat miellyttävämpiä. Ilma tuntui varsin raa´alta ja kostealta, eikä ollenkaan kutsuvalta liikkua ulkona tänään. Toisaalta ennusteiden mukaan sateita esiintyy vain paikoittain, joten ehkäpä se siitä välillä selviää ja vetää henkeään uutta ponnistusta varten.
sateitten ennustetaan loppuvan tänään, mutta taivas pysyttelee osittain pilvien peitossa lämpötilan alkaessa nousta tämän päivän lukemista 6 -10 jonnekin 7 -13 rienoille pudoten uudelleen lauantaina ajoittaisten sadekuurojen myötä.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 06 -10; Tiberias 10 -16; Suolameri 13 -18; Eilat 9 -19 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta nousee edelleen pikku hiljaa yhden sm:n päivässä, ollen nyt -212.89 jos sen oikein luin pienellä präntätystä tekstistä.  
2.ISRAEL hautaa terroristi…

SUNNUNTAI 17.01.2016

SUNNUNTAI 17.01.2016 1.TÄNÄÄN sunnuntaina on vielä aurinkoista ja lämmintä, mutta huomenna taivas pilvistyy hiekkamyrskyjen voimasta, jotka pimentävät näkymät ja muuttuvat tiistaina viimeistään yleisiksi sateiksi koko maan alueella. Sateet voivat olla runsaita aiheuttaen paikallisia tulvia ja teitten katkeamista tulva-alueilla, kuten ToI ennustaa.
Säätilat tänään: Jerusalem 11 -18; Tiberias 13 ä23; Suolameri 16 -25; Eilat 13 -25 +C-astetta, Kinneretin vedenpinta nousee edelleen 2 sm päivässä.
Times of Israel sääprofeetat ennustavat hiekkamyrskyjen alkavan maanantaina lännestä käsin tuulen nopeuden ollessa jopa 70 km/tunnissa (43 mph) lämpötilan laskiessa rajusti. Maanantai-iltana ukkosmyrskyt alkavat Hermonilta siirtyen sieltä yön aikana etelään. Paikoin rajut sateet jatkuvat ainakin keskiviikkoiltaan saakka aiheuttaen tulvia Negevissä sekä Juudean ja Samarian ylängöillä. http://www.timesofisrael.com/dust-storm-heavy-rains-expected-in-coming-week/
2.MAAHANMUUTTOMINISTERI Zeev Elkin, …