Posts

Showing posts from February 25, 2018

Perjantai 02.03.2018

PERJANTAI 02.03.2018
01. Aamulla pistäytyessäni ulkona kuuden maissa vastaani leyhähti lämmin ilmavirtaus pikkulintujen pitäessä melkoista säjäkkää, ja leijonanpentu Kfir, se koiranpoika, istuskeli portailla seuraten sieltä maailman menoa, eikä yrittänytkään rynnätä sisälle tutkimaan ruokakuppiaan, mitä sinne olisi pantu. Lämpömittari näytti miellyttävät 13 astetta ja noussee päivän mittaan lähelle 20 astetta. Taivas oli harsomaisen pilviverhon peitossa. Päivä näyttää alkavan suosiollisesti.

02. Eilen kävimme purim-päivän kunniaksi etsimässä luonnonkasveja ja kukkia Michal-tyttärellemme, joka osallistuu kasvien tunnistamis-kursseille.
Ajoimme ensin Beit Shemeshiin, jonka ympäristössä on aina keväisin runsaasti kukkia, kuten oli nytkin. Sieltä jatkoimme matkaamme British Park luonnonsuojelu-alueelle, jonka halki kulkeva tie poukkaa rinteelle, josta on esteettömät näkymät rannikon suuntaan. Ilma vain on oudon hämyinen, eikä kuvaamisesta tule mitään.
Tarja Michal sen sijaan oli onnell…

KESKIVIIKKO 28.02.2018

KESKIVIIKKO 28.02.2018
01.JERUSALEM POST julkaisi Lahav Harkovin laatiman artikkelin, jossa hän selvittelee, missä ovat hallitusta heiluttelevat todelliset ongelmat.
Harkov päättelee, että todelliset ongelmat ovat muualla kuin lehdistön suuresti mainostamat korruptiotutkimukset, niin ongelmallisilta kuin ne näyttävätkin. Monet tarkkailijat ovat pyrkineet näkemään Netanyahun hallitus-koaliittion jäsenistä, voisivatko ne haluta tai jopa toivoa aiheuttavansa hallituskriisin ja uudet vaalit. Kuten Harkov näkee, näin ei ole tapahtunut, ja kuva itse asiassa on päinvastainen. Tärkeimmät hallitus-kumppanit Kulanu, Shas, Beit Yehuda ja UTJ puolueet ja niiden johtajat käytännössä tukevat pääministeriä ilman vaatimuksia uusista vaaleista, eikä ole ollenkaan varmaa, että intensiiviset, monelle taholle haarautuneet tutkimukset lopulta johtavat syytteisiin.
Uskonnollisten ja valtiollisten kysymysten sovittaminen yhteen tuottaa sekä lainlaatijoille että hallituksen virkailijoille toistuvia yhteen-…

SUNNUNTAI 25.02.2018

SUNNUNTAI 25.02.2018
01. USA:n ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert ilmoitti lehtikonferenssissa perjantaina, että USA muuttaa Tel Avivissa toimivan lähetystönsä Jerusalemiin asteittain, alkaen maaliskuun alusta. Tämä on dramaattinen muutos aiempiin tietoihin, joiden mukaan muutto tapahtuu 2019 tai sen jälkeen. Siten lähetystö on toimintakunnossa ennen Israelin 70-vuotisjuhlia.
Pääministeri Netanyahu ylisti päätöstä sanoen, että se on suuri hetki Israelin valtiolle. "Presidentti Donald Trumpin päätös muuttaa lähetystö Jerusalemiin tekee 70-vuotis itsenäisyyspäivän vieton entistäkin onnellisemmaksi. Kiitos presidentti Trump johtajuudestanne ja ystävyydestänne".
Nauert selitti, että alkuperäisen suunnitelman mukaan Jerusalemin lähetystö muutetaan USA:n Jerusalemin konsulaatin Arnonan tiloihin, joihin kuunostetaan toimistotilat USA:n lähettilään David Friedmanin ja pienen henkilökunnan tarpeita varten. Konsulaatti jatkaa toimintaansa.
Uuden suunnitelman mukaan Arnonan…