Posts

Showing posts from January 2, 2011
PERJANTAI 07.01.11

1. DEBKAFILE kertoo aamun artikkelissaan, että Jordania ja Saudi Arabia seuraavat kauhistuneina, miten Iranin valta kasvaa Irakissa.
Tammikuun 5. päivänä Netanyahu puhui puhelimessa Jordanian kuninkaan Abdullah II:n kanssa. Virallisesti kerrottiin uutisissa,. että keskusteluissa pohdittiin rauhankeskustelujen edistämistä ja miten Abdullah II kehotti Netanyahua toimimaan lausuntojen sijasta.

Debkafilen mukaan samana päivänä Iranissa 3 vuotta omaehtoisessa maanpaossa asunut shia-johtaja Muqtada Sadr palasi kotikaupunkiinsa Najefiin, jossa runsas kansanjoukko toivotti hänen tervetulleeksi ”pyhään kaupunkiin”. Sadrin yksityisarmeija Mahdi Army kärsi tappion taistellessaan USA:n joukkoja vastaan, mutta nyt 50 000 vahvuiset USA:n joukot seurasivat neuvottomina sivusta entisen vastustajan voitollista paluuta Irakiin. Sadr on hyvä ystävä ja aatetoveri Hizbullahin johtajan sheikki Hassan Nasrallahin kanssa.
Samana päivänä, viidentenä tammikuuta, Iranin uusi ulkoministeri…
TORSTAI 06.01.11

1. VASEMMISTOON tukeutuvat NGO-järjestöt (joiden ei pitäisi saada hallitusten tukea) hyökkäävät kiivaasti Knessetissä eilen hyväksyttyä lakiesitystä vastaan, jolla hallitusta vaaditaan muodostamaan komitea tutkimaan maassa toimivien NGO-järjestöjen tukijoita ja rahoittajia.
Israelissa on silloin tällöin esiintynyt julkisuudessa syytöksiä, että monet näistä järjestöistä, jotka esittävät hyvinkin kriittisiä raportteja varsinkin IDF:n toimista Juudeassa ja Samariassa, saavat suoraa taloustukea Euroopan maitten hallituksilta, minkä ne sisällyttävät avoimesti budjetteihinsa. Toiseksi näiden järjestöjen väitetään keräävän tietoja ja kuvaavan videoilla tapahtumia armeijan tarkastuspisteissä sekä mielenosoituksista, joita vahvasti editoituina levitetään uutistoimistoille tai Israelin vastaisille kansainvälisille järjestöille, myös YK:lle ja sen alaisille toimikunnille ja neuvostoille.
Oikeuskansleri Weinstein päätti elokuussa, ettei hän aloita tutkimuksia NGO-järjestöistä …
KESKIVIIKKO 05.01.11

1. SOSIAALIMINISTERIÖN tutkimus-, koulutus ja suunnitteluosaston suorittaman tutkimuksen mukaan joka viides perhe Israelissa joutui turvautumaan sosiaaliavustuksiin vuoden 2009 aikana. Vuonna 2008 määrä oli 298 000 perhettä, vuonna 2009 se oli 433 000. Aktiivisten tapausten määrä nousi, vuonna 2008 se oli 345 000, vuonna 2009 aikana määrä oli n. 500 000. Nämä luvut eivät kuitenkaan kerro sitä, että vuoden 2010 aikana keskituloisia perheitä putosi entistä enemmän köyhyysrajan alapuolelle, kertoo Sosiaalityöntekijöitten Unionin edusta David Dolan.

Unionin edustaja Dolan toteaa, että yhä useammalla työntekijällä on vaikeuksia saada tulot ja menot tasapainoon. Samalla hän kertoi, että sosiaalivirkailijoitten kasvava työmäärä on nostanut esiin akuutin ongelman koskien heidän palkkojaan, jotka ovat jääneet jälkeen ja vaativat pikaista korjausta. Neuvotteluja on käyty talousministeriön kanssa parin kuukauden aikana, mutta vaatimukset ja tarjoukset ovat vielä kaukana to…
TIISTAI 04.01.11

1. ENGLANNIN Jerusalemin pääkonsulinviraston kaksi työntekijää pidätettiin epäiltyinä aseitten salakuljettamisesta terroristeille. Englannin ulkoministeriö tunnustaa, että ”kaksi huoltomiestä on pidätetty Israelissa toimista, jotka eivät liity heidän tehtäviinsä”.
Englannin ulkoministeriön lausunto on kuitenkin kovin välttelevä ja osin virheellinen.

Monet uutistoimistot kertovat, että he toimivat autonkuljettajina ajaen konsulaatin virallisia, diplomaattikilvillä varustettuja autoja. Sekä Englannin että Ranskan Jerusalemin konsulaatit ovat palkanneet palestiinalaisia autonkuljettajia. Paljastunut autonkuljettajien harjoittama asemansa käyttäminen rikollisiin ellei kansallisiin tarkoituksiin asettaa suuren kysymysmerkin konsulaatinvirastojen turvallisuuskysymyksiin. Miehet olisivat aivan hyvin voineet diplomaatti-asemansa suojassa kuljettaa pommeja konsulaatteihin.
Julkisuudessa liikkuu silloin tällöin uutisia Englannin diplomaattikilvillä ajavien palestiinalais-kulj…
MAANANTAI 02.01.11

1.KAKSI arabia suunnitteli ohjusiskua Teddy stadionille Jerusalemissa jalkapallopelin aikana. Stadion on Jerusalem Beitar jalkapalloklubin kotikenttäareena.
Nämä kaksi arabia Musa Hamada Jerusalemin Sur Baher lähiöstä ja hänen ystävänsä Bassem Omeri Israelin kansalainen Beit Safafasta, keräsivät tietoja stadionista iskeäkseen sinne ohjuksilla pelin aikana. Shin Bet pidätti heidät ja he ovat kuulustelujen aikana tunnustaneet aikeensa. Stadioniin mahtuu 21 600 katsojaa.

JULKISTETTUJEN tietojen mukaan he aloittivat iskujensa valmistelut cast lead operaation jälkeen kaksi vuotta sitten. He kävivät tutustumassa stadionin lähellä sijaitseviin kukkuloihin, mutta he eivät uskaltaneet toteuttaa aiettaan todeten sen liian monimutkaiseksi.
He olivat ostaneet useita käsiaseita ja yrittivät hankkia kivääreitä ja pommeja. Aseita pyrittiin hankkimaan toisten Jerusalemin arabiasukkaitten kautta, joita on myös pidätetty.

HAMADA vieraili useita kertoja Saudi Arabiassa viime vuosie…
SUNNUNTAI 02.01.2011

1. TERVETULOA uuteen vuoteen 2011. Ilma Jerusalemin alueella on perjantain sateitten jälkeen kostea ja viileä, 12/9 C-astetta. Sateita luvataan paikallisina tänään ja huomenna. Taivas on puolipilvinen, mikä jatkunee tänään ja myös huomenna. Eilatissa lämpöä on 21/12. Tänään uhkaava kunnallisten palvelujen lakko peruuntui viime hetkellä.

2. VÄKIVALTAISET mielenosoitukset Bilin alueella Israelin rakentamaa turva-aitaa vastaan perjantaina kokosivat paikalle satoja palestiinalaisia, joita kiihottivat Israelin vasemmiston ja ulkomaisten anarkistien edustavat. Mukaan oli mennyt oman imagonsa nostamiseksi PA:n pääministeri Salaan Fayad. Puolustusministeriön edustalla pidettyyn mielenosoitukseen lauantai-iltana osallistui myös Meretz-puolueen entinen kansanedustaja Mossy Raz, jonka poliisi otti talteen ”hänen turvallisuutensa vuoksi”, kuten sanonta kuuluu, useiden muiden vasemmistolaisten kanssa. Sadat paikalle kerääntyneet ihmiset kuljettivat Abu Rahman kuvia huudellen: …