Thursday, November 22, 2018

TORSTAI 22.11.2018

TORSTAI 22.11.2018
01. Pääministeri Benyamin Netanyahun (Bibi) johtama oikeistohallitus nilkuttaa eteenpäin 61 edustajan voimin 120 jäsenen Knessetissä, eikä edustajilla ole varaa jäädä pois yhdestäkään tärkeästä äänestyksestä.

Bibi pystyi hädin tuskin taivuttamaan opetusministerin, Beit Yehudin puheenjohtajan Naftali Bennettin ja oikeusministeri Ayelet Shakedin pysymään hallituksessa. Raporttien mukaan Bibi vihjaili jostain epä-määräisestä turvallisuusriskistä, jonka vuoksi "ministerien velvollisuus" on pysytellä nyt yhteisessä ruodussa eikä potkia aisan yli vikurivarsan tavoin.

Raportit kertovat myös, että Bennett sai vahvistusta luopua vaatimuksestaan puolustusministerin toimeen ja hallituksessa pysymiseen arvostetulta rabbilta, joka puolestaan sai arkaluonteisia tietoja kansallisen turvallisuus-neuvoston johtajalta. Siten Bibi johtaa 4 ministeriötä hallituksessaan kaapattuaan valvontaansa myös puolustusministeriön.

02. Ynetnews.com kyselee julkiasemassaan Aviad Kleinbergin laatimassa od-ed artikkelissa: Kuka tulee korvaamaan Netanyahun?
Artikkeli alkaa vähemmän mairittelevalla toteamuksella: "Bennett sulkeutui kuin halpa matkalaukku päätettyään pysyä hallituksessa uhkauksistaan huolimatta; eikä ihme, että Beit Yehudin kannattajat ovat pääministerin taskussa; usko Netanyahun voittamattomuuteen on hänen suurin saavutuksensa – voidaksemme kaataa pääministerin, meillä täytyy olla tarve vaihtoehdolle".

"Bennettin ja Shakedin erouhkaus hallituksesta toi uutta adrenaalia Israelin poliittiseen elämään", Kleinberg toteaa, joskin vain tilapäisesti.
"Bennettin sotajuoni alkoi rohkeasti ja päättyi ruikutukseen, aiheuttaen odotusten mukaisesti pilkkaa. Bennett antoi ultimaatumin ilman vaihto-ehtoja, jota hän ei toteuttanut", mikä ei jättänyt hyvää kuvaa miehestä.
Tora sanoo: "Parempi olla lupaamatta kuin luvata ja jättää lupauksensa täyttämättä".

Artikkelissa todetaan, että sujuvista uhkauksistaan huolimatta Bennett sulkeutuu kuin matkalaukku ensimmäisen ongelman edessä, ja jos tämä on totta Bibin suhteen, mitä Bennett voi tehdä Hamasille?

Kleinberg tunnustaa, että nousevasta Bennettin henkilöön kohdistuvasta pilkasta huolimatta, siihen liittyy kaksi harkinnanarvoista poliittista tosiasiaa.

Ensiksi useimmat Beir Yehudin jäsenet ovat Bibin taskussa. Tämä tosiasia ilmeni viimeisten vaalien aikana oikeistoon kuuluvien "setlerien" rynnätessä vaalipaikalle äänestääkseen Bibiä, joka ilmoitti arabien rynnäköstä äänestämään uhaten häiritä Israelin sisäistä poliittista tasapainoa.
Tämä Kleinbergin mielestä osoittaa, ettei Beit Yehudin uskonnollinen oikeisto-politiikka ole vähemmän oikea kuin Likudin - mitä se ei ole – mutta vastoin Bennettin toiveita Beit Yehudin oikeistolaiset äänestäjät eivät pidä Beit Yehud-puoluetta Likudin vaihtoehtona, vaan liikkeenä sen sisällä.

Bennettin johtama puolue Beit Yehudi vahvistaa omaa puoluettaan niin kauan, kuin hallituksen asema on vahva. Jos kuitenkin ilmenee viitteitä hallituksen tulevasta kaatumisesta, he äänestävät arkailematta Bibiä.
He ovat tyytyväisiä Netanyahun poliittiseen retoriikkaan, sillä koska sopimus PA/PLO:n kanssa on mahdoton, on tärkeää tuntea oikea retoriikka, jolla vahvistetaan olevaa tilannetta jatkaa samaan tahtiin. Tämä politiikka kantaa hedelmää myös käytännöllisellä sektorilla avaten tietä todelliselle oikeisto-johtajalle, eikä tämä toimi ole vielä valmis, Kleinberg selittää.

Netanyahu ei ole täydellinen – häntä syytetään korruptiosta ja monista muista rikoksista – mutta päämäärä, kuten usein käy oikeamielisille, pyhittää käytännön menetelmät.

Toinen poliittinen tosiasia on Kleinbergin mielestä myös pidettävä mielessä. Israelin kansan keskuudessa kasvaa vahva tuntu, ettei Netanyahulle ole vaihtoehtoa, eikä tämä tuntu ole vain oikeiston keskuudessa, vaan myös keskustan ja vasemmiston jäsenten keskuudessa.
Vasemmisto aidosti haluaa Bibin poistumista poliittisilta areenoilta; he halveksivat häntä ja toivovat hänen häviötään, mutta heilläkään ei ole vaihtoehtoa.

"Kukaan poliittisista potentiaalisista ehdokkaista – Avi Gabbay, Yair Lapid, Moshe Kulanu tai jopa Benny Gantz – eivät herätä kansan luottamusta.
Jokainen heistä – ja lisäksi monet muut sekä puolueiden sisällä että niiden ulkopuolella - voisivat kaataa Bibin ja istua pääministerin korkeaselkäiselle tuolille, mutta eivät he pysty vahvistamaan pääministerin asemaa vaan heikentämään sitä", toteaa Kleinberg lopuksi. "Bibin voima ei ole hänen kansansuosiossaan - harvat todella pitävät hänestä - vaan usko hänen voittamattomuudestaan, ja niin kauan kuin tätä jatkuu, Bibi voittaa". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5411471,00.html,

03. Kuulijoitten oli vaikea uskoa korviensa luotettavuuteen kuunnellessaan pian takavasempaan poistuvan IDF:n komentajan kenraaliluutnantti Gady Eisenkotin julistavan kateederilta: "tosiasia on, että Iran ja terroriryhmät olivat varsin kaukana paikasta, jossa ne toivoivat olevansa, mutta jatkavat siihen tähtääviä toistuvia operaatioitaan".

Hän sanoi IDF:n jatkavan niiden pyrkimysten estämistä samalla tarkaten turvallisuustilannetta pohjoisessa velvollisuudessaan suojella Israelin siviilejä.

Eisenkot ei yksilöinyt puhuessaan Golanin Bashan divisioonaan tekemänsä vierailun aikana, mikä oli se paikka, jonne Iran toivoi pääsevänsä, tai mikä oli se paikka, jonne se oli jo päässyt IDF:n häirinnästä huolimatta.

Debkafilen artikkelin kirjoittajat toteavat kenraali Eisenkotin usein turvautuvan epäselvään, iskevään retoriikkaan peitelläkseen heikkouksia tai epäonnistumisia. Hänen on kuultu esittävän epätodellisia voimakkuuden
vertauksia Gazassa IDF:n yhteenotoista Hamasia vastaan, vaikka häntä on kehotettu luopumaan niistä.

Eisenkotin ongelmana lienee ollut se, että vaikka hän esikuntapäällikkönä rohkaisee alaisiaan upseereita kertomaan omat mielipiteensä, hänen ei tarvitse noudattaa hänelle esitettyjä kriittisiä arvioita, eikä hän ei hyväksy kritiikkiä, joka poikkeaa hänen omastaan. Tämä hänen henkilökohtainen heikkoutensa on vakuuttanut yhä useampia sotilaallisia upseereita aktiivi-palveluksessa viimeisten kuukausien aikana, ettei IDF ole valmis seuraavaan sotaan, eikä ainakaan maan pohjoisrajan tuntumassa, sanoo DF.

Kenraali Eisenkotilla on selvä päähänpinttymä, että Iran suunnittelee laajan – ehkä divisioonan vahvuisen - sotilaallisen yksikön sijoittamista Syyriaan.
Siksi Israelin puolustusvoimien IDF tulee valmistautua taistelemaan Teheranin johtamaa yksikköä vastaan Syyriassa. Tätä divisioonaa johtaa Al-Quds Keski-Idän joukkojen komentaja kenraali Qassem Soleimani, jonka reviiriin kuuluvat myös Gazan kaista ja Hamasin sotilaalliset toimet siellä.

Dehkafile esittää omana arvionaan, ettei Eisenkot näe tosiasioita. Vastoin hänen arvioitaan iranilaiset eivät ole koskaan luopuneet edustajiensa (proxy) käyttämisen strategiasta.
Kenraali Soleimani kokoaa Syyrian armeijaa paikallisista Iranin-mielisistä taistelijoista käytettäväksi useammissa synkronoiduissa operaatioissa eri taistelukohteissa.

Iran käyttää tätä strategiaa onnistuneesti Libanonissa ja Irakissa. Iranilaisia joukkoja ei ole niiden mukana kummassakaan maassa. Jotkut näistä ryhmistä ovat voimakkaampia ja paremmin aseistettuja kuin kansallisten maiden armeijat. Libanonissa toimiva Hizbullah on näkyvin esimerkki tällaisista Iranin edustajista, joka taisteli vuosikaudet Syyrian armeijan rinnalla ISSIS joukkoja vastaan kärsien huomattavia miestappioita mutta saaden elintärkeää taistelukokemusta valmistautuessaan Israelin vastaiseen sotaan.
(Edelliseen voidaan lisätä, että iranilaiset sotilaat Syyriassa ja Irakissa toimivat "neuvonantajina".)

Kenraali Soleimani suunnittelee asettavansa noita joukkoja Syyrian Golanin kukkuloille lähelle Israelin pohjoisrajaa.
Israelin kenraalimajuri Yoel Strick OC IDF:n pohjoislohkon komentaja viittasi tähän Soleimanin suunnitelmaan kommentissaan 18.11., että "IDF on täysin tietoinen Hizbullahin toimista sijoittaa terrorijärjestelmä Golanille, eikä libanonilaisen terrorijärjestön sallita toteuttaa sitä operaatioissaan".
Strickin lupausta sen estämiseksi ei ole käytännössä toteutettu.

DF:n mukaan kenraali Eisenkot ei ilmeisesti kertonut täyttä totuutta sanoessaan, että IDF on estänyt Iranin yritykset aseistaa Hizbullah täsmä-ohjuksilla, mitä myös Netanyahu käytti todetessaan, että Iranin ponnistelut Hizbullahin aseistamiseksi ovat laantuneet IAF:n ilmaiskujen vuoksi.
Läntisten sotilaallisten tarkkailijoiden mukaan Hizbullahin ohjusten päivittäminen uusilla Iranin toimittamilla ohjauslaitteilla toimii kaiken aikaa. Iran toimittaa ohjusjärjestelmiä Libanoniin Syyrian kautta matkustaja-koneissa. Hizbullahin vanhentuneet ohjukset varustetaan uusilla ohjaus-järjestelmillä, joilla parannetaan niiden tarkkuutta ja ehkä myös kantomatkaa. Hizbullahin ohjusvarasto arvioidaan 150 000 ohjukseksi.
https://www.debka.com/iran-hizballah-build-new-militias-in-syria-against-northern-israel-what-is-eisenkot-missing/,

04. UUTISIA LYHYESTI

Oikeusministeri Ayelet Shaked kertoi Yedionoth Ahronot haastattelussa, että Beit Yehudin johtajat tekivät virheen antaessaan Natanyahulle ultimaatumin.

"Pääministeri Netanyhaun uhkaaminen on ainoa keino saada haluamamme päämäärät, mutta uhkauksen julkistaminen oli virhe", Shaked tunnusti, "mutta valitettavasti me olemme onnistuneet saamaan haluamme vain näillä keinoilla".
Haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan ensi perjantaina, eli huomenna. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5411744,00.html,

Knessetin puhemies Yuli Edelstein yrittää peruuttaa opposition kansanedustajien suunnitteleman konferenssin Hebronissa toimivien juutalaisyhteisöjen evakuoimiseksi, joka on suunniteltu toteutettavaksi samana päivänä, kun Tsekkien presidentti Milos Zeman vierailee Israelissa.

Konferenssin organisoijat ovat Israelin arabien johtaja Ayman Odeh ja ke. Don Khenein sekä Meretzin ke. Michal Rozin.
Konferenssin teemana on "Hebron First", teemapuheen pitää B´Tzelemin hallituksen johtaja Hagai El-Ad, joka oli äskettäin YK:n turvallisuus-neuvoston kokouksessa kertoen Israelin harjoittamasta palestiinalaisten sortamisesta.

Kutsuttuina mukana ovat aktivisteja B´Tzelemistä, Breaking the Silence. Peace Now, Yesh Din ja Hebronin palestiinalaisasukkaita.

Edelstein pyrkii peruuttamaan konferenssin todeten, että Presidentti Zemanin vierailun vuoksi samana päivänä Knessetin kaikki tilat on varattu.
Konferenssin järjestäjät kieltäytyvät hyväksymästä "tekosyytä", jona he pitävät Edelsteinin kieltoa, ettei tiloja ole käytettävissä.
"Niin kauan kuin "setlerit" ovat Hebronissa, konferenssimme jatkuu. Knesset ei ole Knessetin puhemiehen omaisuutta, eivätkä sen tilat Likud-puolueen tukikohta", sanovat järjestäjien kansanedustajat.

Meretz-puolue aikoo joka tapauksessa esittää no-confidence (epäluottamus) lauseensa maanantaina, vaikka hallitus-koaliittio ja oppositio sopivat, ettei epäluottamusäänestystä toimiteta presidentti Zemanin vierailun aikana.
Edelstein päätti pyytää Knessetin housekomiteaa tukemaan erityisagendan laatimista maanantaipäiväksi.
Konferenssin järjestävät uhkaavat joka tapauksessa häiritä diplomaattisia järjestelyjä korkean vieraan vastaan ottamiseksi vieraalle kuuluvan arvon mukaisesti, jossa Israelin kunnia ja maine ovat vaarassa tahriintua. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5411730,00.html,

Music Angel (musiikin enkeli) West Endistä ja Broadwaylta, kuuluisa Phantom ooppera, esiintyy ensimmäistä kertaa Israelissa ensi kesänä.
Opperaa ovat seuranneet 140 miljoonaa katsojaa kaikkialta maailmassa.
Andrew Lloyd Webbersin 1986 musikaali vierailee Lähi-Idässä – Israelissa, Abu Dhabissa ja Singaporessa. Musikaali tulee Israeliin elokuussa. Se on kaikkien aikojen parhaiten menestynyt teos. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5411747,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 10 -19; Tiberias 16 -24; Suolameri 18 -28; Eilat 17 -28 +C-astetta, tänään puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta. Lämpötila laskee reippaasti, pääkaupungissa 9 -14 huomenna.

Kongossa on puhjennut lähes ennätyksellinen Ebola-virus epidemia, keskiviikon aikana tapaukset nousivat ennätyslukemiin; 13 uutta tapausta DRC koillisosassa, yksi korkeimmista epidemian puhkeamisen jälkeen.
Tartunnan saaneita on 380, 2/3 heistä ovat jo menehtyneet.

Hoitotoimenpiteitä häiritsevät väkivaltaiset yhteenotot kansan epäillessä hallituksen kykyä hoitaa epidemiaa. Viime keskiviikkona 12 kongolaista sotilasta sai surmansa YK:n rauhanturvaajien kanssa yhteenotoissa.
7 rauhanturvaajaa saivat surmansa taisteluissa sotilaitten kanssa. https://in.reuters.com/article/health-ebola-congo/congo-confirms-near-record-number-of-new-ebola-cases-on-wednesday-idINKCN1NQ2HJ,


Tuesday, November 20, 2018

TIISTAI 20.11.2018

TIISTAI 20.11.2018
01. Moshe Kahlon (Kulanu) oli jokseenkin varma, ettei pääministeri Netanyahu pysty vetämään hatustaan uutta kania, ja että uudet vaalit pidetään maaliskuussa 2019 – vaikka Kahlon epäili, lieneekö sellaista hattua ja kania olemassakaan.

Netanyahu kuitenkin yllätti kaikki ja kaivoi hatustaan jotain – joittenkin mielestä ei kania vaan rotan.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked (Jewish Home) peruuttivat pyhät sanansa ja ilmoittivat kuitenkin peruuttavansa Bennettin vaatimuksen puolustus-ministeriöstä ja jatkavansa Netanyahun hallituksessa. Ben Dahan (Jewish Home) palveli apulaispuolustusministerinä, mutta Bibi halusi estää sen. Hän joutui kuitenkin hyväksymään Jewish Home vaatimuksen, ja hallitus nimitti sunnuntai-iltana Ben Dahanin apulaispuolustusministerin tehtäviin.

Täten Israelin nykyinen oikeistohallitus jatkaa toistaiseksi Netanyhaun toimiessa myös puolustusministerinä 61 kansanedustajan tuella Knessetissä.
Hallituksen heiveröinen tuki Knessetissä koettiin todeksi seuraavana päivänä, jolloin yhtenä asioista käsiteltiin maanomistuslakia, josta oli sovittu opposition kanssa ennen äänestystä, ja ensimmäinen ja toinen äänestys sujui ilman hankaluuksia.

Mutta ennen kolmatta äänestystä Eli Hasson (Sionistinen Unioni) käveli sisään ja ilmoitti, että puolue äänestää esitystä vastaan. Äänestyksen tulos oli 42 - 47, eli esitys hävisi. Hallitus poisti sen jälkeen kaikki muutkin lakiesitykset. Tämä tullee olemaan hallituksen esitysten käsittely Knessetissä tämän jälkeen, mikä osoittaa tilanteen mahdottomuuden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254949 , http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254965,

02. Monet ovat hämmästelleet, mikä käänsi Bennettin ja Shakedin pään ja suostumaan pysyttelemään Netnayahun johtamassa hallituksessa, vaikka Netanyahu kieltäytyi nimittämästä Bennettiä puolustusministeriksi, ja vaikka aiempien raporttien mukaan hän oli suostunut Bennettin vaatimukseen, kuten Bennett kertoi journalisteille maanantaina.

Bennett kertoi maanantaina lehdistölle, että "hallitus oli menettänyt suuntavaistonsa, ja oli nyt keskellä turvallisuuskriisiä".
"Israelin valtio on keskellä turvallisuuskriisiä. Mutta julmat vihollisemme eivät ole muuttuneet. Tilanne ei ole muuttunut, koska Netanyahu toimi oman hallituksensa kaatamiseksi" Bennett selitti.

Bennet arvioi, että "kriisin juuret ovat johdon puutteessa, eivät ulkoisissa uhkakuvissa", kiistäen samalla pääministerin kommentit, joiden mukaan "Israel elää nyt arkaluonteisessa turvallisuustilanteessa, eikä vaaleja voida järjestää".

"Ei meillä ole tuhoa ennustava uhkakuva horisontissa, vaan meillä on haasteita ja meillä on vihollisia" Bennett selitti. "Sotilaamme ovat enemmän peloissaan syyttäjistä kuin Yahya Sinwarista (Hamasin johtajasta Gazassa)". Hänen sanoistaan voidaan lukea viitteitä eronneen puolustusministerin Avigdor Libermanin kritiikkiin, ettei hallitus ollut uskaltanut tuhota laittomasti EU:n tuella rakennettua Al-Ahmar hökkelikylää beduiineille Israelin täyden siviili-ja turvallisuushallinnon alaiselle C-alueelle.

"Khan Al-Ahmar on pystyssä korkeimman oikeuden kehotuksesta huolimatta sen tuhoamiseksi pelätessään Euroopan Unionin reaktiota".
Toiseksi hän viittasi 102 terroristien omistamiin taloihin, jotka IDF on mitannut ja paikallistanut tuhoamista varten, mutta uskallusta päätöksen toteuttamiseksi puuttuu. Jättiläisten pelko on syvällä juutalaismielessä.

Bennett viittasi pääministerin vaatimuksiin "vastuusta, jonka vihollisemme ovat luokitelleet päättämättömyydeksi" todeten, että näitten välillä hyvin ohut ero. "Israelin turvallisuus on ollut menossa väärään suuntaan viimeisen vuosi-kymmenen aikana, mikä on vaarallista. Jos Israel haluaa voittaa, me tulemme voittamaan; ei meidän ole kohtalonamme ole hävitä". Me menimme politiikkaan tarjotaksemme vaihtoehdon, korvata päättämättömyyden päättäväisyydellä, heikkouden voimalla".

"Ilmoitan tällä hetkellä pudottavamme kaikki poliittiset vaatimuksemme auttaaksemme pääministeriä voittamaan Hamasia vastaan. Tiedän menettäväni poliittisia pisteitä toimiessani näin, mutta ei sillä ole väliä. Häviän mieluummin Netanyahulle kuin, että Israel häviää Hamasin johtajalle Yahya Sinwarille."

"Roolimme hallituksessa on liian tärkeä, että irrottaisimme kätemme ohjaus-pyörästä", selitti oikeusministeri Ayelet Shaked (Jewish Home). "Se voi maksaa meille poliittisesti, mutta se on vastuullinen tekomme Israelin kansan hyväksi".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254974,

NEWS2 raportin mukaan Kansallinen Turvallisuusneuvosto vaikutti Bennettin päätökseen jatkaa Netanyahun hallituksessa, eikä eroa siitä.

Raportin mukaan lähellä Netanyahua oleva Natan Eshel otti yhteyttä rabbi Chaim Druchmaniin tiedustellen, voisiko hän yrittää taivuttaa Bennettiä
pysymään edelleen hallitusyhteistyössä.
Druckman selitti, ettei hän käsittele poliittisia kysymyksiä, mutta hän pystyy sanomaan oman mielipiteensä toimensa perusteella, onko maan turvallisuustilanne niin vakava kuin pääministeri vakuuttaa, tai onko tiedossa dramaattista kehitystä, kuten Bennett väittää.

Raportin mukaan myöhään sunnuntai-iltana Kansallisen Turvallisuus-neuvoston (NSC) johtaja Meir Ben Shabat saapui Druckmanin kotiin, jonka ei edellytetä toimivan politiikassa. He keskustelivat turvallisuuskysymyksistä ja keskustelut olivat henkilökohtaisia ja luottamuksellisia. Raportin mukaan Druckman sai Shabatilta tietoja, joista ei raportoida mediassa.

Heti keskustelun jälkeen rabbi Druckman otti yhteyttä Bennettin toimistoon pyytäen lupaa saada puhua hänen kanssaan kiireellisesti. Tapaaminen järjestyi seuraavana aamuna. Raportin mukaan Druckman sanoi Bennettille: "Puhuin Bibin lähettilään kanssa, ja saamieni tietojen perusteella arvioin, ettei meidän tule jättää hallitusta".

Pääministerin kanslia sanoi vastineessaan, ettei NSC:n johtaja käsittele poliittisia kysymyksiä, hän ei tapaa Natan Esheliä, eikä pidä yhteyttä häneen. Ben Shabat on naimisissa naisen kanssa, joka on Druckmanin perheestä; asuvat samassa yhteisössä ja tapaavat toisiaan läheisissä yhteyksissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254953,

03. UUTISIA LYHYESTI

Midgam Ganecyn tekemän mielipidetiedustelun mukaan, joka tehtiin Libin eron ja Hamasin kanssa tehdyn tulitaukosopimuksen jälkeen, ei ole suuria muutoksia poliittisella kentällä, paitsi Sionistisen Unionin asemassa.

Likud saa edelleen 30 paikkaa Knessetissä;
Yair Lapidin johtama Yesh Atid saa 18 paikkaa (nyt 11);
Sionistinen Unioni saa 12 paikkaa (nyt 24);
Israelin arabien Joint List saa 12 paikkaa;
Meretz saa 4 paikkaa (nyt 5);
Jewish Home saa 9 paikkaa (nyt 8);
Yisrael Beitenu saa 8 paikkaa (nyt 5);
Orly Levi puolue (vielä ilman nimeä) 6 paikkaa;
Kulanu (Moshe Kahlonin puolue) saa 8 paikkaa (nyt 10);
Shas saa 6 (nyt 7);
United Tora Judaism (UTJ) saa 7 paikkaa (nyt 6)
Moshe Feiglinin Zehut puolue ja Eli Yisahin Yahad puolue eivät ylittäne äänikynnystä 3.25 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254984,
Viiden aikaan torstaiaamuna syttyi tulipalo Yosefin omistamassa kodissa Beit Shemeksessä Chazon Ish kadun varrella.
Perheen vanhemmat ja heidän 7 lastansa olivat tulen saartamina kykenemättä poistumaan tulen ympäröimästä asunnostaan.
Palomiehet pystyivät poistamaan ikkunoiden varasristikot ja pelastamaan sekä perheen vanhemmat että heidän lapsensa. Koko perhe jouduttiin viemään kiireesti sairaalaan.

Useimmat pääsivät pois sairaalasta hoidon jälkeen, mutta kaksi Yosefin lasta, 7- ja 9- vuotiaat ovat edelleen intensiivisessä hoidossa sairaalassa. Heidän tilansa on hengenvaarallinen.
Yosefin perhe menetti kaiken omaisuutensa aina vaateita myöten, koska he joutuivat pakenemaan asunnostaan yöpuvuissaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254890,

Poliisi suosittaa syytösten nostamista sisäministeriä, Shas-puolueen johtajaa Arie Deriä vastaan. Hänen epäillään pimittäneen veroa miljoonien NIS arvosta, rahanpesusta, rikollisista toimista, luottamuksen rikkomisesta sekä väärästä valasta. Hän myös jätti huomiotta poliisin varoitukset olla ottamatta yhteyttä rikostovereihinsa. Poliisin mukaan todisteet oikeuttavat syytösten nostamiseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5409992,00.html,

Israel aloitti kampanjan taistellakseen PA/PLO:n arabien propagandan levittämistä vastaan vuosien aikana käyttäen hyväkseen mm. Universaalisen Lasten päivän YK:n sponsoroimia tilaisuuksia, joissa he levittävät vääriä tietoja "lasten epäinhimillisestä kohtelusta Israelin sotilaallisten operaatioittensa yhteydessä".
Strategisten asiain miniteriö aloitti maailmanlaajuisen kampanjan PA/PLO:n levittämien valheellisten vihapuheiden estämiseksi ja korjaamiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5410003,00.html,

AIRBNB, joka on harjoittanut Juudeassa ja Samariassa valmistuneitten perhe-asuntojen lyhytaikaista vuokraamista maailmanlaajuisesti, ilmoittaa, että BDS-järjestön painostuksesta järjestö lopettaa juutalaisasuntojen listaamisen eikä välitä juutalaisten rakentamia ja omistamia asuntoja Juudeassa ja Samariassa lyhytaikaisilla vuokramarkkinoilla.
"Me tulimme johtopäätökseen, että meidän tulee poistaa israelilaisten setlementtien listaaminen miehitetyllä Länsirannalla, mikä on keskeinen ongelma Israelin ja PA/PLO:n välillä". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5409554,00.html,

Lammaslaumat ovat avustamassa Tel Avivin kaupunkia kukoistamaan.
Tel Avivin virallista paimenta seuraavat kaksi 4-jalkaista vartijaa, Border Colliet, Chaos ja Fauda. Chaos tottelee vain hepreankielisiä komentoja, Fauda vain brittien englanninkielisiä. Tämä on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on saada lampaita kaupungin avoimille 52 luonnonpalstoille Tel Avivin laajemman metropolin (pääkaupungin) alueilla.
Projektin aloitti ekologi Liav Shalem, joka työskentelee cityn Ganei Hehoshua-puisto yhtiössä.
Shalem uskoo, että lammaslaumojen vanavedessä seuraavat anemoniat, daffodils, irikset ja monet muut kukat. Lampaat toimivat luonnollisina liiaksi kasvaneiden pensaitten ja puskien leikkaajina ja hoitajina. https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3750194,00.html,

Ennen kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan eliminoimiseksi, Knessetin tutkimus ja informaatiokeskus julkaisi hälyttävän tilaston:

79 % seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreista ovat naisia. Laaja osa heistä jättävät kuitenkin raportoimatta poliisille;

32 % seksuaalista häirinnästä tapahtuu työpaikoilla; Vaikka muutoksia tapahtuu, naiset kokevat puolustuskyvyttömyyttä, sanoo ke. Touma- Suleiman.

Yli 121 000 seksuaalista häirintätapausta raportoitiin Israelissa v. 2017. https://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/0,2506,L-5409024,00.html,

Lähes puolet Englannin juutalaisista harkitsevat muuttoa pois Brittein saarilta, osa heistä Israeliin. Mutta antisemitismin ja juutalaisvihan noustessa maailmalla sopivien muuttokohteitten löytäminen on entistä vaikeampaa. Labourpuolueen puheenjohtajan Jeremy Corbyn potentiaalinen valitseminen Englannin pääministeriksi nostattaa pelon väreitä juutalaisasukkaitten selkäpiissä. Heillä on tarpeeksi välttelemistä maahan muuttaneiden muslimien avoimesta vihamielisyydestä, mutta Corbyn pelätään aloittavan juutalaisten vastaiset käytännön toimensa lainsäädännön kautta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5403913,00.html,

Sosiaalinen verkosto pyysi anteeksi antisemiittisten lausumien ilmestyessä suosituimpaan hashtag-listaan sen jälkeen, kun Brooklynin synagogaa vastaan hyökättiin ja murhattiin 11 juutalaista. Tilaisuus oli tarkoitettu comedienne Ilana Glazerin poliittiseksi tilaisuudeksi.
Twitterin suosituimmat hashtagit kokosivat 6 000 vastausta perjantaina sen jälkeen, kun New Yorkin synagogaan hyökättiin ja häväistiin antisemiittisillä kirjoituksilla: "Tapa kaikki juutalaiset" oli suosituin kehotus. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389507,00.html,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 9 -21; Tiberias 14 -28; Suolameri 18 -28; Eilat 17 -29 +C-astetta; puolipilvistä tänään ja huomenna. Torstaina alkavat sateet. Lämpötila lähes sama, mutta laskenee sateitten ansiosta.

USA sulkee sisäänkäynnit Meksikosta maahan karavaanereiden valmistuessa hyökkäämään massoittain raja-aidan yli USA:n puolelle siten torjuen USA:n itsenäisyysvakuutukset. 3 000 laitonta maahanmuuttajaa valmistautuu loppunäytökseen, jonka potentiaalinen väkivalta kauhistuttaa kaikkia. https://www.infowars.com/u-s-closes-ports-of-entry-amid-reports-caravan-preparing-to-rush-border/,Sunday, November 18, 2018

SUNNUNTAI 18.11.2018

SUNNUNTAI 18.11.2018
01. Hamasin poliittisen byroon jäsen Khalil al-Hayya sanoi lauantaina, ettei neuvotteluissa ollut saavutettu edistystä vaihtosopimuksessa, jolla Hamas olisi vapauttanut pidättämänsä kaksi israelilaista siviiliä ja kahden v. 2014 kesäsodassa kaatuneen IDF:n sotilaan ruumiit.

Hamasin Al-Aksa TV:n haastattelussa al-Hayya sanoi, ettei Hamas voi hyväksyä uutta vaihtosopimusta ennen kuin Israel vapauttaa terroristit, jotka vapautettiin Gilad Shalitin vaihtokaupan yhteydessä, mutta IDF pidätti uudelleen heidän palattuaan terrorismin.

Al-Hayya sanoi: "Miehitys se asettaa esteitä hyväksyttyään vaihtosopimuksen ja haluaa myydä illuusioita pidätettyjen sotilaitten perheille, eikä ole valmis toteuttamaan sopimuksensa. Mitään todellista edistystä asiassa ei siten saavutettu".
Hän myös väitti, että IDF:n viime viikon operaation Gazassa, joka johti viimeisimpään kiintymiseen ja rajoitettuun sotaan Israelin ja Hamasin välillä, tarkoituksena oli asentaa useita kuuntelulaitteita Gazaan, jotka olisivat voineet aiheuttaa vakavia seurauksia palestiinalaisille.

Aiemmin lauantaina luotettava israelilainen lähde kielsi arabimedian tiedot sopimuksen saavuttamisesta, jolla Hamas olisi palauttanut kahden kaatuneen IDF:n sotilaan ruumiit, sekä Gazassa hävinneet kaksi israelilaista siviiliä, joita Hamasin uskotaan pitävän vangittuina. Edistystä neuvotteluissa ei ole saatu.

Hamas sai käsiinsä 2014 Protective Edge kesäsodassa kaatuneen kahden IDF:n sotilaitten, Hadar Goldin ja Oron Shaul, ruumiit pitäen niitä hallussaan.
Kaksi israelilaista siviiliä, Avera Mengistu JA Hisham al-Dayed, katosivat soluttauduttuaan Gazaan ja Hamasin uskotaan pidättäneen heidät.

Punainen risti on kehottanut aiemmin Hamasia alistumaan kansainvälisen humanitäärisen lain alle ja antamaan tietoja Israelin kansalaisten tilanteesta, joiden uskotaan olevan Gazassa. Hamas kieltäytyi alistumasta Punaisen Ristin vaatimukseen, eikä sallinut PR:n vierailla kadonneitten luona. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254870.

02. Korkea iranilainen virkailija, Iranin parlamentin puhemiehen neuvonantaja Hossein Amir-Abdollahian, väitti lauantaina, että "Hamasin lähes 500 raketin salvot Israeliin osoittavat, että arabien ja israelilaisten välisten suhteitten normalisoiminen, Jerusalemin (Al-Quds) tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi ja USA:n laatima "vuosisadan sopimus" ovat unelmia, jotka eivät tule toteutumaan, eikä sionistinen hallitus saavuta niitä" hän sanoi i24news ohjelmassa.
"USA:n presidentti Donald Trumpin suunnitelma Lähi-Idän rauhaksi näyttää käytännölliseltä vain paperilla" Abdollahin argumentoi.

Hamasin 24 tunnin aikana, sunnuntaiyöstä tiistain iltapäivään, ampumat lähes 500 rakettia ja kranaattia surmasivat yhden israelilaisen ja haavoittivat 50, osuen myös useisiin siviilikoteihin hyökkäyksen aikana.
IDF vastasi Hamasin hyökkäyksiin iskemällä monikerroksisiin rakennuksiin Gazassa, joita Hamas käytti terrorismin tarkoituksiin.

Abdollahin uhkasi Israelia aiemminkin, mukaan lukien viime maanantaina, jolloin hän uhkasi, että Iran tulee tuhoamaan Tel Avivin ja Haifan, jos Israel tekee pienimmänkin virheen Islamilaista Tasavaltaa vastaan.

Aiemmin tänä vuonna Abdollahin organisoi "Kansainvälisen tiimalasi" konferenssin, jolla pyrittiin juhlimaan Sionistisen Israelin hallituksen välitöntä tuhoutumista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254871,

03. Talousministeri Moshe Kahlon (Kulanu) kielsi tiedot, jonka mukaan hän olisi torjunut ajatuksen Naftali Bennettin nimittämisestä puolustusministeriksi.

"En antanut ultimaatumia Bennettin nimittämisestä puolustusministeriksi. Tällaiset jutut eivät onnistu minun kanssani. En ole ollut Likudin jäsen pitkään aikaan, enkä työskentele heidän hyväkseen" Kahlon selvitti TV-haastattelussa.
Hän sanoi tämän Netanyahun pyrkiessä välttämään ennenaikaiset vaalit.

"En jätä Israelin taloutta kahden tulevan kuukauden aikana virassani. Hallitus ei antanut periksi Hamasille. Istuin turvallisuuskabinetissa keskusteluissa, jotka jatkuivat pitkälle yöhön, teimme hyvin vaikeita päätöksiä, ja hyväksyimme hyvin rohkeita toimia. IDF tekee uskaliasta työtä" Kahlon totesi.

Pääministeri Netanyahu sanoi perjantaina, ettei hän nimitä Neftali Bennettiä puolustusministeriksi, koska Kahlon vastustaa sitä. Hän twiittasi lauantaina tapaavansa Kulanun parlamenttiryhmän johtajan sunnuntaina lisäten, että "Kulanun ryhmän johtajalla on avain hallitusyhteistyön vakavuudelle".

"Jos Kulanu ei kaada hallitusta, hallitus jatkaa. Oikeistohallitusta ei saa kaataa (oikeiston toimesta). Kaikki Likudin parlamenttiryhmän jäsenet ovat valmiit jatkamaan palvellakseen maataan yhden täyden vuoden kautensa loppuun asti marraskuussa 2019" Bibi twiittasi.

Opetusministeri Naftali Bennett puolestaan vaati uusia vaaleja lauantai-illan haastattelussa. Oikea tapa toimia nyt Israelin valtiolle on kutsua uudet vaalit, muodostaa Netanyahun johtama hallitus, mutta tällä kertaa se tulee olemaan oikeistolainen hallitus voimakkaan Jewish Home puolueen kautta". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254861,

04. Otzma Yehudit on uusi puolue, joka liittoutui 2015 vaaleissa Eli Yishain Jahad-puolueen kanssa, joka 3.25 %:n kannatuksella ei ylittänyt vaalikynnystä.

Yksi puolueen johtajista Itamar Ben Gvir sanoi Rehovotissa nuorison kanssa pitämässään kokouksessa uskovansa, että "tulevien vaalien tuloksena Knessetissä tulee olemaan puolue, joka on Jewish Home oikealla puolella".

Ben Gvir selvitti, "ettei ole otollisempaa tilaisuutta Otzma Yehuditille kuin nyt päästä Knessetiin, sillä israelilaiset etsivät oikeistolaista puoluetta, mutta heidän käytettävissään olevat mahdollisuudet eivät ole kovin rohkaisevia".

Ben Gvir selvitteli tilannetta näin:

"Vaalit tulevat aikana, jolloin hallituksen muodostavat puolueet ovat ennätys-alhaalla, ja tämä trendi tulee gallupien mukaan jatkumaan, minkä johdosta ihmisillä on vaikeuksia luottaa puolueittensa johtajia toimiviin poliitikkoihin.

Bibi, Liberman ja Bennett ovat kaikki osa hallitusta, joka poikkeuksetta antautui, antautui terrorismille, salli Gazan terrorijengin sanella Israelin valtion agendan, antautui viimeisessä kamppailussa, antoi rahaa Hamasille, avasi rajanylityspaikat ja antoi kaiken mahdollisen päästä Gazaan, antoi IDF:n komentajan ajaa riippumatonta politiikkaa, salli poliisikomissaarin antaa periksi maatalousrikokselle, ja jopa silloin, kun korkein oikeus antoi luvan toimia lain mukaan beduiinien keskuudessa.
Se pelkää tehdä siten jopa silloinkin, kun ei ole kansainvälistä painostusta".

Gvir jatkoi, että "Jewish Home puolueessa on joitain arvokkaita henkilöitä ja useita, joita henkilökohtaisesti ihailen, mutta he tarvitsevat oikeiston tukea.
Tilanne, jossa Naftali Bennett on Israelin hallituksen oikeankäden osoitin, ei ole normaali eikä terveellinen, kun hän diplomaattisissa ja uskonnollisissa näkemyksissään on lähempänä keskustaa kuin oikeistoa."

Ben Gvir sanoi uskovansa, että tämän hallituksen aiheuttaman valtavan pettymyksen vuoksi, parlamenttivaalien jälkeen Knessetissä on puolue, joka on Jewish Home oikealla puolella, eikä Jewish Home tarvitse olla peloissaan siitä. Päinvastoin on tervetullut asia, että Knessetissä on toinenkin oikeisto-
puolue.
Hän pitäisi parhaana toimia yhteistyössä Moshe Feiglinin ja Eli Yishain kanssa, mutta antaa äänestäjien ratkaista tällä kertaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254872,

05. Tuoreen gallupin mukaan – jos vaalit pidettäisiin nyt – hallitusrintama tulisi säilyttämään asemansa, ja jopa vahvistamaan sitä, tosin pienin varauksin.

Likud saisi 30 paikkaa Knessetissä:
Yesh Atid puolue saisi 18 paikkaa;
Join Lista (Israelin arabilista) saisi 12;
Sionistinen Unioni saisi 12 paikkaa (nyt 24);
Jewish Home nousee 2 paikkaa, saisi 10 paikkaa (nyt 8):
Kulanu saisi 8 paikkaa;
Shas 7 paikkaa; haredipuolue United Tora Judaism saisi 6 paikkaa;
Meretz 5 paikkaa;
Nimeämätön Orly Levi-Abekaisis puolue saisi 6 paikkaa;

Jos entinen IDF:n komentaja Benny Gantz liittyy Sionistiseen Unioniin, se tulisi säilyttämään nykyiset 24 paikkaansa, mutta Likud putoaisi 26 paikkaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254858,

06. Pääministeri jatkoi viime viikon aikana ja jatkanee edelleen alkaneella viikolla ponnisteluja nykyisen hallitusyhteistyönsä säilyttämiseksi ensi vuodan marraskuuhun, jolloin on pidettävä säännönmukaiset vaalit.

Natanyahu tapasi perjantaina Juutalainen Koti (Jewish Home) puheenjohtajan Naftali Bennettin, jolle hän kertoi vaikeuksistaan hallituksen sisällä.

"Minulla on vaikeuksia Likud-puolueen sisällä: Oren Hazan ja Yehuda Glick, ja Kulanussa minulla on ongelmia Rachel Azarian kanssa. On vaikea johtaa hallitusyhteistyötä näissä oloissa" hän uskoutui Bennettille. Hän valitti myös yhden kansanedustajan enemmistöä Knessetissä, mikä tekee vaikeaksi saada asioita päätetyksi ja suunnitella tulevaisuutta.

Sekä Bennett että Netanyahu julkaisivat lyhyen tiedotteen tuloksista, jotka ovat vastakkaisia toisilleen.

Jewish Home virkailija totesi, että "näyttää siltä, että Moshe Kahlonin vaatiessa enneaikaisia vaaleja niin pian kuin mahdollista, ei ole mahdollista jatkaa tällä hallituksella. Sunnuntaina hallitusyhteistyön johtajat kokoontuvat koordinoimaan vaalien päivämäärän".
Netanyahu kuitenkin peruutti sekä koaliittion johtajien että Likudministerien tapaamiset tältä päivältä.

Bennett syytti Libermania hallituksen kaatamisesta.
"Hän ei vain särkenyt Israelin turvallisuuden ja pääsi pakoon vastuuta. Lopulta hän on kaatamassa hallituksenkin" Bennett sanoi lauantai-iltana. Meillä ei ole ollut hallitusta kahteen viikkoon. Hallitus, joka ei evakuoi Khan al-Ahmar laittomasti rakennettua beduiinikylää ja murentaa valtion pelottelukyvyn, ei ole hallitus, eikä oikeistolainen. Siksi olemme menossa ennenaikaisiin vaaleihin."

Pääministeri sen sijaan väitti, ettei hän ole menettänyt mahdollisuutta hallitusyhteistyön pelastamiseksi ja estääkseen hallituksen romahtamisen. Hänen läheiset tukijansa kehottivat Bennettiä osoittamaan vastuuntuntoa eikä antaa kättään hallituksen enneaikaiseen kaatumiseen.

"On tärkeää tehdä kaikkensa oikeistohallituksen säilyttämiseksi" Netanyahu selitti, "eikä toistaa 1992 historiallista virhettä, kun oikeistolainen hallitus kaadettiin, ja vaaleissa valittiin vasemmistolainen hallitus, ja Oslon tuho tuotiin Israelin valtion ylle". (Pääministeri uskaltaa jo kutsua julkisesti Oslon sopimuksia katastofiksi Israelille, tämä on uutta)

Netanyahun puolesta julkaistussa tiedotteessa sanotaan:
"Pääministeri sanoi ministeri Bennettille, että huhut päätöksen tekemisestä mennä uusiin vaaleihin, eivät ole totta. Hän kertoi ministeri Bennettille, että lähitulevaisuudessa hän tulee saamaan puolustusministerin salkun kriittisten haasteiden valossa, jotka Israelin valtiota nyt ympäröivät."
"Viikon alussa pääministeri keskustelee koaliittion johtajien kanssa ja hän luottaa ministerien vastuuntuntoon, jotta he eivät toista historiallista virhettä kaataa oikeistohallitusta."

Netanyhau syytti Moshe Kahlonia Bennettin nimittämisen vastustamisesta twiitaten sapatin loputtua: "Jos Kulanu ei kaada hallitusta, meillä on edelleen hallitus. Kaikki Likudin ministerit haluavat jatkaa maansa palvelemista kautensa loppuun saakka marraskuussa 2019."

Moshe Kahlon torjui pääministerin yritykset tehdä hallituksen kaatuminen hänen syykseen ja torjui raportit, että hän olisi estänyt Bennettin nimittämisen puolustusministeri virkaan. "En minä nimitä ministereitä eikä minulta kysytty siitä mitään. Minulla ei ole mitään Bennettiä tai muitakaan ehdokkaita vastaan".

Kahlon painotti myös, että "yhden edustajan ylivoimalla hallitseminen Knessetissä vielä kautensa viimeisenä vuonna johtaa täydelliseen anarkiaan. Minä en aio hylätä taloutta parin kolmen kuukauden aikana hallituksessa."

Kahlon selitti, että "ehkä Bibi vetää kanin hatustaan – vaikka en ole varma, että sellaisia kaneja tai hattua on edes olemassakaan - mutta ellei hänellä ole uutta esitettävänä vakuuttaakseen minut, kannatan lakia Knessetin hajottamiseksi ja menemistä uusiin vaaleihin".

Hallitusyhteistyön virkailijat sanoivat Kahlonin ja Bennettin koordinoineen yhteisen Netanyahun vastaisen rintaman vaatien vaaleja 12 tai 26. maaliskuussa 2019.
Shahin virkailijat osoittavat solidaarisuutta kummallekin puolelle ottamatta kantaa puoleen tai toiseen.

Moshe Kahlon tuo Knessetiin ennen sen hajoamista lakiesityksen 22 miljardin NIS seuraavan 17 vuoden aikana poliisiupseerien ja vartijoitten eläkkeisiin. Esitys on hyväksytettävä ensin hallituksessa. Toiset ministerit eivät ole mielissään Kahlonin vedosta vähän ennen hallituksen kaatumista huomioiden myös sen, että ministereiden menoja on leikattava kovalla kädellä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5407947,00.html,

07. UUTISIA LYHYESTI

IDF tuhosi terroristi Ahmed Nassar Jarrarin omakotitalon 8 kuukautta sitten, mutta nyt talo on rakennettu uudelleen entistä ehommaksi.
Terroristi Jarrarin johtama terrorisolu ampui rabbi Raziel Shevahin kuoliaaksi tammikuussa tänä vuonna. Hän oli kotoisin Havat Giladista.Rabbi Shevaa ammuttiin kaulaan ohi ajavasta autosta lähellä kotiaan. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja kuusi lasta.

Jarrarin talo sijaitsee Burginissa Jeninin ulkopuolella. Talon purkamista ei virallistettu missään vaiheessa. IDF harkitsee korjatun talon tuhoamista. Murhaaja pakeni muslimien sekaan, jotka suojelivat häntä PA:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin tuella. Sotilaat löysivät hänet Yamun arabikylän talorykelmästä 9 km:n päässä Jeninistä. Poliisi vaatiessa häntä tulemaan ulos, hän tuli ulos kädessään M16 rynnäkkökivääri ja kassillinen kotitekoisia pommeja. Sotilaat avasivat tulen häntä kohti surmaten hänet, mutta Abbas maksaa korkeaa stipendiä hänen perheelleen.

Rabbi Shevahin leski sanoo, ettei tuhotun talon korjaaminen hämmästytä häntä, ja vaatii IDF:n ja poliisien toimintaperusteiden muuttamista, sillä nykyinen tilanne on absurdi, jota terroristi käyttävät hyväkseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5408012,00.html,

Kirjoitan tätä pahasti kylmettyneenä, minkä seurauksena päässä surisee kymmenen ampiaspesää ja nenä vuotaa ehtimiseen, eikä oloani voi millään tekosyyllä sanoa kehua hyväksi. Pyydän anteeksi mahdollisia epäjohdon-mukaisuuksia.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -21: Tiberias 17 -28; Suolameri 20 -28; Eilat 18 -30 +C-astetta. Tänään puolipilvistä; huomenna aurinkoista; ylihuomenna puolipilvistä. Lämpötila näyttää hieman nousevan. Kyllä tästä vielä kesä tulee, jos jaksat odottaa, vaikka välillä voikin ilma jäähtyä.

Amerikan omituiset sään vaihtelut todistavat systemaattisesta sään ohjailemista (coengineering); Länsirannikolla ennätys kuivaa ja valtavia tulipaloja; itärannikolla ennätys tulvia ja ohjailtu talvikausi.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6402017/Trump-heads-Malibu-survey-wildfire-destruction-celebrity-haven-visiting-Paradise.html,

Toinen kummallisuus Amerikoissa on lasten sukupuolensa vaihtaminen. Opettajien selittäessä pienille koululaisille, että he ovat väärää sukupuolta. Yhdessä koulussa 17 lasta vaihtaa sukupuoltaan. Sukupolvemme jumalattomuus saattaa Noakin ajatkin häpeään. Se sukupolvi tuhottiin vedenpaisumuksella; aikamme tuhoaminen tehdään tulen kautta. https://www.geoengineeringwatch.org/geoengineering-watch-global-alert-news-november-17-2018-171/,

Syyria on aloittanut suuren operaation Idlibin eteläosaan Syyriassa, vaikka USA varoittaa, että ihmisvahingot tulevat olemaan suuret. Hallituksen joukot möyhensivät jihadistien asemia tykistön tulella ja maasta-maahan ohjuksilla. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3460-despite-warnings-from-u-s-syrian-army-begins-major-assault-on-southern-idlib,