Posts

Showing posts from November 18, 2018

TORSTAI 22.11.2018

TORSTAI 22.11.2018
01. Pääministeri Benyamin Netanyahun (Bibi) johtama oikeistohallitus nilkuttaa eteenpäin 61 edustajan voimin 120 jäsenen Knessetissä, eikä edustajilla ole varaa jäädä pois yhdestäkään tärkeästä äänestyksestä.

Bibi pystyi hädin tuskin taivuttamaan opetusministerin, Beit Yehudin puheenjohtajan Naftali Bennettin ja oikeusministeri Ayelet Shakedin pysymään hallituksessa. Raporttien mukaan Bibi vihjaili jostain epä-määräisestä turvallisuusriskistä, jonka vuoksi "ministerien velvollisuus" on pysytellä nyt yhteisessä ruodussa eikä potkia aisan yli vikurivarsan tavoin.

Raportit kertovat myös, että Bennett sai vahvistusta luopua vaatimuksestaan puolustusministerin toimeen ja hallituksessa pysymiseen arvostetulta rabbilta, joka puolestaan sai arkaluonteisia tietoja kansallisen turvallisuus-neuvoston johtajalta. Siten Bibi johtaa 4 ministeriötä hallituksessaan kaapattuaan valvontaansa myös puolustusministeriön.

02. Ynetnews.com kyselee julkiasemassaan Aviad Kleinbe…

TIISTAI 20.11.2018

TIISTAI 20.11.2018
01. Moshe Kahlon (Kulanu) oli jokseenkin varma, ettei pääministeri Netanyahu pysty vetämään hatustaan uutta kania, ja että uudet vaalit pidetään maaliskuussa 2019 – vaikka Kahlon epäili, lieneekö sellaista hattua ja kania olemassakaan.

Netanyahu kuitenkin yllätti kaikki ja kaivoi hatustaan jotain – joittenkin mielestä ei kania vaan rotan.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked (Jewish Home) peruuttivat pyhät sanansa ja ilmoittivat kuitenkin peruuttavansa Bennettin vaatimuksen puolustus-ministeriöstä ja jatkavansa Netanyahun hallituksessa. Ben Dahan (Jewish Home) palveli apulaispuolustusministerinä, mutta Bibi halusi estää sen. Hän joutui kuitenkin hyväksymään Jewish Home vaatimuksen, ja hallitus nimitti sunnuntai-iltana Ben Dahanin apulaispuolustusministerin tehtäviin.

Täten Israelin nykyinen oikeistohallitus jatkaa toistaiseksi Netanyhaun toimiessa myös puolustusministerinä 61 kansanedustajan tuella Knessetissä.
Hallituksen heiveröinen tuki Knessetissä koettiin todeks…

SUNNUNTAI 18.11.2018

SUNNUNTAI 18.11.2018
01. Hamasin poliittisen byroon jäsen Khalil al-Hayya sanoi lauantaina, ettei neuvotteluissa ollut saavutettu edistystä vaihtosopimuksessa, jolla Hamas olisi vapauttanut pidättämänsä kaksi israelilaista siviiliä ja kahden v. 2014 kesäsodassa kaatuneen IDF:n sotilaan ruumiit.

Hamasin Al-Aksa TV:n haastattelussa al-Hayya sanoi, ettei Hamas voi hyväksyä uutta vaihtosopimusta ennen kuin Israel vapauttaa terroristit, jotka vapautettiin Gilad Shalitin vaihtokaupan yhteydessä, mutta IDF pidätti uudelleen heidän palattuaan terrorismin.

Al-Hayya sanoi: "Miehitys se asettaa esteitä hyväksyttyään vaihtosopimuksen ja haluaa myydä illuusioita pidätettyjen sotilaitten perheille, eikä ole valmis toteuttamaan sopimuksensa. Mitään todellista edistystä asiassa ei siten saavutettu".
Hän myös väitti, että IDF:n viime viikon operaation Gazassa, joka johti viimeisimpään kiintymiseen ja rajoitettuun sotaan Israelin ja Hamasin välillä, tarkoituksena oli asentaa useita kuuntelu…