TIISTAI 20.11.2018

TIISTAI 20.11.2018
01. Moshe Kahlon (Kulanu) oli jokseenkin varma, ettei pääministeri Netanyahu pysty vetämään hatustaan uutta kania, ja että uudet vaalit pidetään maaliskuussa 2019 – vaikka Kahlon epäili, lieneekö sellaista hattua ja kania olemassakaan.

Netanyahu kuitenkin yllätti kaikki ja kaivoi hatustaan jotain – joittenkin mielestä ei kania vaan rotan.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked (Jewish Home) peruuttivat pyhät sanansa ja ilmoittivat kuitenkin peruuttavansa Bennettin vaatimuksen puolustus-ministeriöstä ja jatkavansa Netanyahun hallituksessa. Ben Dahan (Jewish Home) palveli apulaispuolustusministerinä, mutta Bibi halusi estää sen. Hän joutui kuitenkin hyväksymään Jewish Home vaatimuksen, ja hallitus nimitti sunnuntai-iltana Ben Dahanin apulaispuolustusministerin tehtäviin.

Täten Israelin nykyinen oikeistohallitus jatkaa toistaiseksi Netanyhaun toimiessa myös puolustusministerinä 61 kansanedustajan tuella Knessetissä.
Hallituksen heiveröinen tuki Knessetissä koettiin todeksi seuraavana päivänä, jolloin yhtenä asioista käsiteltiin maanomistuslakia, josta oli sovittu opposition kanssa ennen äänestystä, ja ensimmäinen ja toinen äänestys sujui ilman hankaluuksia.

Mutta ennen kolmatta äänestystä Eli Hasson (Sionistinen Unioni) käveli sisään ja ilmoitti, että puolue äänestää esitystä vastaan. Äänestyksen tulos oli 42 - 47, eli esitys hävisi. Hallitus poisti sen jälkeen kaikki muutkin lakiesitykset. Tämä tullee olemaan hallituksen esitysten käsittely Knessetissä tämän jälkeen, mikä osoittaa tilanteen mahdottomuuden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254949 , http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254965,

02. Monet ovat hämmästelleet, mikä käänsi Bennettin ja Shakedin pään ja suostumaan pysyttelemään Netnayahun johtamassa hallituksessa, vaikka Netanyahu kieltäytyi nimittämästä Bennettiä puolustusministeriksi, ja vaikka aiempien raporttien mukaan hän oli suostunut Bennettin vaatimukseen, kuten Bennett kertoi journalisteille maanantaina.

Bennett kertoi maanantaina lehdistölle, että "hallitus oli menettänyt suuntavaistonsa, ja oli nyt keskellä turvallisuuskriisiä".
"Israelin valtio on keskellä turvallisuuskriisiä. Mutta julmat vihollisemme eivät ole muuttuneet. Tilanne ei ole muuttunut, koska Netanyahu toimi oman hallituksensa kaatamiseksi" Bennett selitti.

Bennet arvioi, että "kriisin juuret ovat johdon puutteessa, eivät ulkoisissa uhkakuvissa", kiistäen samalla pääministerin kommentit, joiden mukaan "Israel elää nyt arkaluonteisessa turvallisuustilanteessa, eikä vaaleja voida järjestää".

"Ei meillä ole tuhoa ennustava uhkakuva horisontissa, vaan meillä on haasteita ja meillä on vihollisia" Bennett selitti. "Sotilaamme ovat enemmän peloissaan syyttäjistä kuin Yahya Sinwarista (Hamasin johtajasta Gazassa)". Hänen sanoistaan voidaan lukea viitteitä eronneen puolustusministerin Avigdor Libermanin kritiikkiin, ettei hallitus ollut uskaltanut tuhota laittomasti EU:n tuella rakennettua Al-Ahmar hökkelikylää beduiineille Israelin täyden siviili-ja turvallisuushallinnon alaiselle C-alueelle.

"Khan Al-Ahmar on pystyssä korkeimman oikeuden kehotuksesta huolimatta sen tuhoamiseksi pelätessään Euroopan Unionin reaktiota".
Toiseksi hän viittasi 102 terroristien omistamiin taloihin, jotka IDF on mitannut ja paikallistanut tuhoamista varten, mutta uskallusta päätöksen toteuttamiseksi puuttuu. Jättiläisten pelko on syvällä juutalaismielessä.

Bennett viittasi pääministerin vaatimuksiin "vastuusta, jonka vihollisemme ovat luokitelleet päättämättömyydeksi" todeten, että näitten välillä hyvin ohut ero. "Israelin turvallisuus on ollut menossa väärään suuntaan viimeisen vuosi-kymmenen aikana, mikä on vaarallista. Jos Israel haluaa voittaa, me tulemme voittamaan; ei meidän ole kohtalonamme ole hävitä". Me menimme politiikkaan tarjotaksemme vaihtoehdon, korvata päättämättömyyden päättäväisyydellä, heikkouden voimalla".

"Ilmoitan tällä hetkellä pudottavamme kaikki poliittiset vaatimuksemme auttaaksemme pääministeriä voittamaan Hamasia vastaan. Tiedän menettäväni poliittisia pisteitä toimiessani näin, mutta ei sillä ole väliä. Häviän mieluummin Netanyahulle kuin, että Israel häviää Hamasin johtajalle Yahya Sinwarille."

"Roolimme hallituksessa on liian tärkeä, että irrottaisimme kätemme ohjaus-pyörästä", selitti oikeusministeri Ayelet Shaked (Jewish Home). "Se voi maksaa meille poliittisesti, mutta se on vastuullinen tekomme Israelin kansan hyväksi".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254974,

NEWS2 raportin mukaan Kansallinen Turvallisuusneuvosto vaikutti Bennettin päätökseen jatkaa Netanyahun hallituksessa, eikä eroa siitä.

Raportin mukaan lähellä Netanyahua oleva Natan Eshel otti yhteyttä rabbi Chaim Druchmaniin tiedustellen, voisiko hän yrittää taivuttaa Bennettiä
pysymään edelleen hallitusyhteistyössä.
Druckman selitti, ettei hän käsittele poliittisia kysymyksiä, mutta hän pystyy sanomaan oman mielipiteensä toimensa perusteella, onko maan turvallisuustilanne niin vakava kuin pääministeri vakuuttaa, tai onko tiedossa dramaattista kehitystä, kuten Bennett väittää.

Raportin mukaan myöhään sunnuntai-iltana Kansallisen Turvallisuus-neuvoston (NSC) johtaja Meir Ben Shabat saapui Druckmanin kotiin, jonka ei edellytetä toimivan politiikassa. He keskustelivat turvallisuuskysymyksistä ja keskustelut olivat henkilökohtaisia ja luottamuksellisia. Raportin mukaan Druckman sai Shabatilta tietoja, joista ei raportoida mediassa.

Heti keskustelun jälkeen rabbi Druckman otti yhteyttä Bennettin toimistoon pyytäen lupaa saada puhua hänen kanssaan kiireellisesti. Tapaaminen järjestyi seuraavana aamuna. Raportin mukaan Druckman sanoi Bennettille: "Puhuin Bibin lähettilään kanssa, ja saamieni tietojen perusteella arvioin, ettei meidän tule jättää hallitusta".

Pääministerin kanslia sanoi vastineessaan, ettei NSC:n johtaja käsittele poliittisia kysymyksiä, hän ei tapaa Natan Esheliä, eikä pidä yhteyttä häneen. Ben Shabat on naimisissa naisen kanssa, joka on Druckmanin perheestä; asuvat samassa yhteisössä ja tapaavat toisiaan läheisissä yhteyksissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254953,

03. UUTISIA LYHYESTI

Midgam Ganecyn tekemän mielipidetiedustelun mukaan, joka tehtiin Libin eron ja Hamasin kanssa tehdyn tulitaukosopimuksen jälkeen, ei ole suuria muutoksia poliittisella kentällä, paitsi Sionistisen Unionin asemassa.

Likud saa edelleen 30 paikkaa Knessetissä;
Yair Lapidin johtama Yesh Atid saa 18 paikkaa (nyt 11);
Sionistinen Unioni saa 12 paikkaa (nyt 24);
Israelin arabien Joint List saa 12 paikkaa;
Meretz saa 4 paikkaa (nyt 5);
Jewish Home saa 9 paikkaa (nyt 8);
Yisrael Beitenu saa 8 paikkaa (nyt 5);
Orly Levi puolue (vielä ilman nimeä) 6 paikkaa;
Kulanu (Moshe Kahlonin puolue) saa 8 paikkaa (nyt 10);
Shas saa 6 (nyt 7);
United Tora Judaism (UTJ) saa 7 paikkaa (nyt 6)
Moshe Feiglinin Zehut puolue ja Eli Yisahin Yahad puolue eivät ylittäne äänikynnystä 3.25 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254984,
Viiden aikaan torstaiaamuna syttyi tulipalo Yosefin omistamassa kodissa Beit Shemeksessä Chazon Ish kadun varrella.
Perheen vanhemmat ja heidän 7 lastansa olivat tulen saartamina kykenemättä poistumaan tulen ympäröimästä asunnostaan.
Palomiehet pystyivät poistamaan ikkunoiden varasristikot ja pelastamaan sekä perheen vanhemmat että heidän lapsensa. Koko perhe jouduttiin viemään kiireesti sairaalaan.

Useimmat pääsivät pois sairaalasta hoidon jälkeen, mutta kaksi Yosefin lasta, 7- ja 9- vuotiaat ovat edelleen intensiivisessä hoidossa sairaalassa. Heidän tilansa on hengenvaarallinen.
Yosefin perhe menetti kaiken omaisuutensa aina vaateita myöten, koska he joutuivat pakenemaan asunnostaan yöpuvuissaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254890,

Poliisi suosittaa syytösten nostamista sisäministeriä, Shas-puolueen johtajaa Arie Deriä vastaan. Hänen epäillään pimittäneen veroa miljoonien NIS arvosta, rahanpesusta, rikollisista toimista, luottamuksen rikkomisesta sekä väärästä valasta. Hän myös jätti huomiotta poliisin varoitukset olla ottamatta yhteyttä rikostovereihinsa. Poliisin mukaan todisteet oikeuttavat syytösten nostamiseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5409992,00.html,

Israel aloitti kampanjan taistellakseen PA/PLO:n arabien propagandan levittämistä vastaan vuosien aikana käyttäen hyväkseen mm. Universaalisen Lasten päivän YK:n sponsoroimia tilaisuuksia, joissa he levittävät vääriä tietoja "lasten epäinhimillisestä kohtelusta Israelin sotilaallisten operaatioittensa yhteydessä".
Strategisten asiain miniteriö aloitti maailmanlaajuisen kampanjan PA/PLO:n levittämien valheellisten vihapuheiden estämiseksi ja korjaamiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5410003,00.html,

AIRBNB, joka on harjoittanut Juudeassa ja Samariassa valmistuneitten perhe-asuntojen lyhytaikaista vuokraamista maailmanlaajuisesti, ilmoittaa, että BDS-järjestön painostuksesta järjestö lopettaa juutalaisasuntojen listaamisen eikä välitä juutalaisten rakentamia ja omistamia asuntoja Juudeassa ja Samariassa lyhytaikaisilla vuokramarkkinoilla.
"Me tulimme johtopäätökseen, että meidän tulee poistaa israelilaisten setlementtien listaaminen miehitetyllä Länsirannalla, mikä on keskeinen ongelma Israelin ja PA/PLO:n välillä". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5409554,00.html,

Lammaslaumat ovat avustamassa Tel Avivin kaupunkia kukoistamaan.
Tel Avivin virallista paimenta seuraavat kaksi 4-jalkaista vartijaa, Border Colliet, Chaos ja Fauda. Chaos tottelee vain hepreankielisiä komentoja, Fauda vain brittien englanninkielisiä. Tämä on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on saada lampaita kaupungin avoimille 52 luonnonpalstoille Tel Avivin laajemman metropolin (pääkaupungin) alueilla.
Projektin aloitti ekologi Liav Shalem, joka työskentelee cityn Ganei Hehoshua-puisto yhtiössä.
Shalem uskoo, että lammaslaumojen vanavedessä seuraavat anemoniat, daffodils, irikset ja monet muut kukat. Lampaat toimivat luonnollisina liiaksi kasvaneiden pensaitten ja puskien leikkaajina ja hoitajina. https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3750194,00.html,

Ennen kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan eliminoimiseksi, Knessetin tutkimus ja informaatiokeskus julkaisi hälyttävän tilaston:

79 % seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreista ovat naisia. Laaja osa heistä jättävät kuitenkin raportoimatta poliisille;

32 % seksuaalista häirinnästä tapahtuu työpaikoilla; Vaikka muutoksia tapahtuu, naiset kokevat puolustuskyvyttömyyttä, sanoo ke. Touma- Suleiman.

Yli 121 000 seksuaalista häirintätapausta raportoitiin Israelissa v. 2017. https://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/0,2506,L-5409024,00.html,

Lähes puolet Englannin juutalaisista harkitsevat muuttoa pois Brittein saarilta, osa heistä Israeliin. Mutta antisemitismin ja juutalaisvihan noustessa maailmalla sopivien muuttokohteitten löytäminen on entistä vaikeampaa. Labourpuolueen puheenjohtajan Jeremy Corbyn potentiaalinen valitseminen Englannin pääministeriksi nostattaa pelon väreitä juutalaisasukkaitten selkäpiissä. Heillä on tarpeeksi välttelemistä maahan muuttaneiden muslimien avoimesta vihamielisyydestä, mutta Corbyn pelätään aloittavan juutalaisten vastaiset käytännön toimensa lainsäädännön kautta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5403913,00.html,

Sosiaalinen verkosto pyysi anteeksi antisemiittisten lausumien ilmestyessä suosituimpaan hashtag-listaan sen jälkeen, kun Brooklynin synagogaa vastaan hyökättiin ja murhattiin 11 juutalaista. Tilaisuus oli tarkoitettu comedienne Ilana Glazerin poliittiseksi tilaisuudeksi.
Twitterin suosituimmat hashtagit kokosivat 6 000 vastausta perjantaina sen jälkeen, kun New Yorkin synagogaan hyökättiin ja häväistiin antisemiittisillä kirjoituksilla: "Tapa kaikki juutalaiset" oli suosituin kehotus. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389507,00.html,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 9 -21; Tiberias 14 -28; Suolameri 18 -28; Eilat 17 -29 +C-astetta; puolipilvistä tänään ja huomenna. Torstaina alkavat sateet. Lämpötila lähes sama, mutta laskenee sateitten ansiosta.

USA sulkee sisäänkäynnit Meksikosta maahan karavaanereiden valmistuessa hyökkäämään massoittain raja-aidan yli USA:n puolelle siten torjuen USA:n itsenäisyysvakuutukset. 3 000 laitonta maahanmuuttajaa valmistautuu loppunäytökseen, jonka potentiaalinen väkivalta kauhistuttaa kaikkia. https://www.infowars.com/u-s-closes-ports-of-entry-amid-reports-caravan-preparing-to-rush-border/,Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020