Posts

Showing posts from June 25, 2017

PERJANTAI 30.06.2017

PERJANTAI 30.06.2017
01. ISRAELIN hallituksen sunnuntaina tekemä päätös, jolla se mitätöi 2016 sopimuksen Länsimuurin edessä olevan tasanteen käyttö-oikeudesta, sekä käännytysten siirtäminen kokonaan ultra-ortodoksien valvomalle Jerusalemin päärabbinaatille, on herättänyt hämmästystä kotimaassa sekä valtavan vastalauseiden kuoron ulkomailla asuvien juutalaisten keskuudessa. Erityisen tärkeänä on pidettävä' Amerikassa asuvien juutalaisten ja heidän järjestöjensä mielipiteitä, koska he muodostavat enemmistön ulkomailla asuvista juutalaisista, ja siellä toimivat maailman-laajuisten juutalaisjärjestöjen päämajat.
Jewish Agencyn johtaja Nathan Sharansky on erityisen pahoillaan todeten: "Pääministerin ei olisi pitänyt antaa Länsimuurin lupausta, jota hän ei pystynyt toteuttamaan", hän sanoi tiistaina julkistetun lehtiartikkelin mukaan.
Keskiviikon lehdessä todetaan, että massiiviset ponnistelut on aloitettu käännytyslain modifioimiseksi ja Kotellille aiheutetun vahingon korja…

KESKIVIIKKO 28.06.2017

KESKIVIIKKO 28.06.2017
• VASTAUKSENA maailmalla levitettyihin tietoihin, että presidentti Trump olisi vetäytymässä pois Lähi-Idän rauhanponnisteluista, Valkoisen Talon tiedottaja Heather Nauert kertoi lehdistölle tiistaina, että presidentti Trump on tehnyt Lähi-Idän rauhan yhdeksi keskeisistä, kiireisistä kysymyksistään. Hän lisäsi, että tiedot, joiden mukaan PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas lähti tapaamistilaisuudesta Jared Kushnetin kanssa tuohtuneena, olivat vääriä, mutta että jotkut keskustelut ja tapaamiset olivat hieman vaikeimpia kuin toiset.

Palestiinalaislähteet kertoivat heprealiselle ja arabimedialle, etteivät keskustelut olleet menneet hyvin, ja että Abbas oli syyttänyt USA:n neuvottelijoita Israelia suosivasta kannasta. Toiseksi Abbas oli kieltäytynyt hyväksymästä heidän vaatimuksiaan, että Ramallah lopettaa palkkojen maksamisen joillekin tuomituille terroristeille ja heidän perheilleen.
Kushner ja USA:n Israelin lähettiläs Jason Greenblatt tapasivat Abbasin Ramalla…

SUNNUNTAI 25.06.2017

SUNNUNTAI 25.06.2017
01. TÄNÄÄN on juhannuksen toinen päivä ja myös muslimien paastokuukauden ramadanin viimeinen päivä, jota muslimit juhlivat eid al-fitr juhla-aterialla. Israelissa pelättiin muslimien aiheuttavan väkivaltaisuuksia Temppelivuorella ramadanin viimeisenä perjantaina, kuten heillä on ollut tapana, mutta tällä kertaa ei ole raportoitu suuremmista hyökkäyksistä.
Saudi Arabian turvallisuusjoukot pidättivät viiden hengen solun, joiden epäillään suunnitelleen pommi-iskua Mekkan suuressa moskeijassa. Yksi pidätetyistä oli nainen. Pidätettyjen uskotaan tulleen Iranista, jonka välit Saudi Arabian kanssa ovat kireät. Iran syyttää saudien suunnitelleen iskun Iranin parlamenttiin sekä Iranin islamilaisen tasavallan perustajan ajatollah Ruholla Khomeinin mausoleumia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/231496,

02. Syyriasta sen sijaan ammuttiin kymmenen kranaattia Israelin puolelle, joita kutsuttiin "harhalaukauksi", joihin IDF vastasi tapansa muka…