Posts

Showing posts from April 5, 2020

KESKIVIIKKO 08.04.2020

KESKIVIIKKO 08.04.2020
01. Tänään on juutalaisen pessahin aattopäivä, ja tänä iltana auringon laskettua alkaa Pessah-loma-ajan ensimmäinen päivä, josta Herra sanoi Moosekselle:

”Tämä päivä olkoon teille muistopäivä, viettäkää sitä Herran juhlana; sukupolvesta sukupolveen viettäkää sitä ikuisena säädöksenä. Seitsemän päivää syökää happamatonta leipää; jo ensimmäisenä päivänä korjatkaa pois hapan taikina taloistanne. Sillä jokainen, joka hapanta syö, ensimmäisestä päivästä seitsemänteen, on hävitettävä Israelista”.

”Ensimmäisenä päivänä pitäkää pyhä kokous, ja samoin seitsemäntenä päivänä pyhä kokous. Mitään työtä älköön tehtäkö niinä päivinä; ainoastaan se, mitä kukin tarvitsee ruuakseen, se saadaan valmistaa”.

”Pitäkää tätä happamattoman leivän juhlaa, sillä juuri sinä päivänä Minä vein teidän joukkonne pois Egyptin maasta; sen tähden pitäkää tätä päivää sukupolvesta sukupolveen ikuisena säädöksenä”.

”Ensimmäisessä kuussa, kuukauden 14. päivänä, ehtoolla, syökää happamatonta leipää…

TIISTAI 07.04.2020

TIISTAI 07.04.2020
01. Israelin tilapäinen hallitus julisti maahan kansallisen sulkutilan, joka alkaa tänään16.00 ja jatkuu perjantaiaamuun 07.00 saakka.

Sulkutilan aikana israelilaiset eivät saa poistua yhteisöistään, selitti pääministeri Netanyahu (Bibi) ilmoittaessaan päätöksestä. Muutamien Jerusalemin lähiöitten asukkaat eivät saa matkustaa kiellettyjen alueittensa ulkopuolelle.

Pääsiäisen, juutalaisen pessahin 1.päivänä keskiviikkoiltana, 18.00 alkaen israelilaisten tulee pysyä kodeissaan torstaiaamuun 07.00 saakka. Tällä pyritään estämään yli sallitun määrän ihmisiä kokoontumisen samaan paikkaan. Tämä on vaikea pala juutalaisille, jotka ovat tottuneet viettämään Ceder-ateriaa yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa.

”Elämme kohtalokasta viikkoa; kohtalokasta sekä maailmalle että Israelille” Bibi sanoi, mutta lohdutti muutamien positiivisten merkkien ennustavan muutosta parempaan. Hän varoitti kuitenkin ihmisiä olemasta turhan luottavaisia, eikä luopumaan aiemmin annetuista suo…

SUNNUNTAI 05.04.2020

SUNNUNTAI 05.04.2020
01. Sunnuntaiaamu valkeni puolipilvisenä ja suhteellisen lämpimänä mittarimme osoittaessa 19 +-astetta kuuden maissa aamulla. Linnut ovat palanneet, jopa mustarastaskin heläyttelee äänekkäitä sointujaan oltuaan lämpimämmillä mailla alueilla useamman kuukauden ajan, ja luonnonkukat viimeistelevät kukintojaan, joskin tavallista myöhempään.

Ensimmäinen henkäys aamuilmaa kuvastaa rauhaa ja alkavaa kevättä, mutta tämä tuntemus on petollinen, vaikka liikenne Tel Avivin ja Jerusalemin välillä ja kotikadullamme Mevo Aravalla onkin selvästi vähentynyt ja yleinen toimeliaisuus hiljentynyt.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vaatii yleistä aselepoa maailmaan nykyisen vaarallisen tilanteen vuoksi, ja media uskottelee myös terrorijärjestöjen heikentäneen iskujaan kristittyjä vastaan, vaikka veriset terrori-iskut jatkuvat Afrikassa, Somaliassa ja Jemenissä maailman huomion keskittyessä seuraamaan corona-viruksen leviämistä tumput suorina maasta maahan.

Irakissa ja Syyriassa …